Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.06.2018.

13:12

Kako Srbija može do osmine finala?

Nikako, verovatno će mnogi od vas prvo to da pomisle. Ipak, „Otkritje arena", sreda, 20 sati, Srbija – Brazil. Poslednja šansa da se „orlovi" domognu druge faze takmičenja. Nije mnogo onih koji sada veruju u takav rasplet, ali prilika još uvek postoji.

Izvor: B92

Autor:B92

Kako Srbija može do osmine finala?
Foto: Getty images

Šta Srbiji treba da bi iskoračila iz grupe? „Crveni" posle dva kola imaju tri boda, pobedili su Kostariku 1:0 i izgubili su od Švajcarske 1:2, Švajcarci još imaju remi sa „Selekaom" 1:1, a Brazuilci pobedu nad Kostarikancima 2:0.

Brazil i Švajcarska dele prvo mesto sa po četiri boda, „orlovi" su korak iza. Srbija u osminu finala može na dva načina i ne zna se koji je teži.

Prvi je da pobede Brazil i u tom slučaju sa šest bodova sigurno bi išli dalje kao prvi ili drugi, u slučaju da Švajcarska savlada Kostariku, dok bi Brazilci spakovali kofere i otišli kući, što je gotovo nezamislivo.

U drugoj varijanti Srbiji odgovara i bod protiv Brazila, ali pod uslovom da Kostarika pobedi Švajcarsku bar sa dva gola razlike.

Na ruku Srbiji bi išla i pobeda Kostarike nad Švajcarskom 1:0, ali bi u tom slučaju Srbija morala bar da remizira sa Brazilom, i to najmanje 2:2.

Prilikom sastavljanja tabela na Svetskom prvenstvu prvo se gleda broj osvojenih bodova, zatim gol razlika, pa veći broj postignutih golova. Ukoliko dve ekipe imaju iste brojeve onda se tek gleda međusobni skor.

I kako god da okrenemo mi na kraju završimo za kalkulatorom. Ceo život nešto računamo, presabiramo se, kombinujemo. Kao da nema šanse da jednom na vreme završimo posao i ne obaziremo se na druge.

Doduše, i sada „Orlovi" mogu sami da završe posao, da pobede Brazilce i prođu dalje. Oni veruju da mogu, javnost je izgubila veru.

„Verovao sam da ćemo 100 posto pobediti Švajcarce i da ćemo igrati u osmini finala i eto šta se desilo. Mi izgubimo. Sada više ne verujem, pa možda opet bude neka kontra, možda pobedimo Brazilce, možda se desi neko čudo... Ko će to više znati", kažu nam navijači koji su iz Trebinja doputovali u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve