Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2018.

16:05

Šok za Maroko u 95. minutu – autogol i pobeda Irana posle 20 godina!

Autogolom Aziza Buhaduza u 95. minutu fudbaleri Irana pobedili su Maroko minimalnim rezultatom (1:0) u prvoj utakmici grupe B Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Šok za Maroko u 95. minutu – autogol i pobeda Irana posle 20 godina!
Photo by Francois Nel/Getty Images

Nesrećni napadač Sent Paulija je u petom minutu nadoknade očajno reagovao na petercu – želeo je glavom da izbije centaršut iz skraćenog kornera, ali je pogodio sopstvenu mrežu i doneo trijumf protivničkom timu na Mundijalima posle 20 godina.

Istovremeno, Marokanci su, uprkos boljoj igri, sada u veoma teškoj situaciji iz prostog razloga, pošto u ovoj grupi igraju još Španija i Portugal.

Dva velika rivala sa Iberijskog poluostrva sastaju se od 20 časova u Sočiju.

Utakmica na stadionu ’Krestovskij’ donela je mnogo borbeniji i kvalitetniji fudbal nego što se pretpostavljalo od ove dve reprezentacije, a počela je očekivanim pritiskom Maroka. Ekipa Ervea Renara mogla je do vođstva već u trećem minutu, da je Zijah bolje reagovao kada mu je lopta pala na nogu u kaznenom prostoru. Nekoliko trenutaka kasnije pokušao je i Belhanda na centaršut Ambrabata, što je bio samo uvod u veliku ofanzivu Marokanaca.

Momci u crvenim dresovima prednjačili su u napadu, aktivni su pored spomenutih igrača bili još Ašraf Hakimi i El Kabi, pa su se Iranci u nekoliko navrata grčevito branili. Posebno su to dobro učinili u 19. minutu, kada je Maroko naleteo na beli "zid" u petercu, iako su uputili tri udarca za nekoliko sekundi.

Nakon pola sata popustio je pritisak, a onda je polako Iran krenuo da se oslobađa i preuzima kontrolu. Prvu dobru situaciju propustio je Karim Ansarifard, da bi u finišu Azmun neshvatljivo loše šutirao u situaciji 1 na 1 sa protivničkim golmanom i prvi deo igre završen je bez pogodaka.

Iako se očekivao sličan ritam u nastavku, svega je bilo samo ne toga – utakmica je bila ispresecana oštrim faulovima i greškama, pa sve do finiša nije ni bilo šansi. Jedino je povreda Nordina Amrabata bila vredna spomena, pre nego što je Zijeh uputio jedan dobar udarac.

I onda, kada su svi mislili da će ekipe podeliti bodove, Buhaduz je na već opisan način rastužio svoje navijače i doneo Iranu pobedu nakon dve decenije.

Live blog utakmice Maroko – Iran možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve