Murinjo: Da sam u FS Engleske zadržao bih Sautgejta

Menadžer Mančester junajteda Žoze Morinjo ocenio je da reprezentacija Engleske ima razloga za optimizam, uprkos tome što nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.07.2018.

20:33

Murinjo: Da sam u FS Engleske zadržao bih Sautgejta
Foto: Getty Images

"Engleska ima razloga da žali pošto je bila veoma blizu, ali ima razloga da bude optimistična. Tim je mnogo bolji u odnosu na neka ranija takmičenja. Igrači su mladi i većina njih će igrati i na sledećem Svetskom prvenstvu i sa više iskustva na klupskom nivou", rekao je Murinjo, preneo je Skaj.

Reprezentacija Engleske nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva pošto je sinoć izgubila od Hrvatske sa 1:2 posle produžetaka.

"Da sam ja u Savezu zadržao bih selektora Gareta Sautgejta i Stiva Holanda i pružio bih im priliku da vode tim i na narednom Evropskom i Svetskom prvenstvu. Igrači, tim i svi koji su bili na Svetskom prvenstvu imaju razloga da se ponosno vrate kući posle svega što su pružili i učinili svoju zemlju ponosnom", naveo je Morinjo.

On je pohvalio selekciju Hrvatske koja se prvi put plasirala u finale Svetskog prvenstva.

"To je odlično dostignuće za zemlju sa malom ligom i gde većina igrača ne igra u Hrvatskoj već u inostranstvu. Kada radite u inostranstvu svoju zemlju osećate na drugačiji način", rekao je on.

Hrvatska će u nedelju u finalu od 17 časova igrati protiv Francuske, dok će Engleska i Belgija igrati za treće mesto dan ranije od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: