Englezi: "Udarac u Balkan" i besmisao meča za treće mesto

Engleski mediji "oplakuju" poraz u polufinalu Mundijala od Hrvatske, ali su uprkos svemu uspeli da pronađu reči utehe, čak i malo prepoznatljivog humora.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

16:08

Englezi:
Foto: Getty Images

List "Metro" je na naslovnoj strani objavio naslov: "Kick in the Balkans" parafrazirajući poznatu izreku "Kick in the balls" (udarac u testise) kao metaforu odakle dolazi selekcija Hrvatske.

Sa druge strane "Tajm" je otišao korak dalje konstatacijom da Engelska nije iskoristila incijativu i vođstvo iz prvog poluvremena, pa joj sada preostaje besmislena utakmica ze terće emsto protiv Belgije.

"Independent" ističe da je "Engleska udarila na Hrvatsku svim snagama, odigrala najbolje poluvreme na turniru, ali da je na kraju izgubila od bolje ekipe".

Alan Širer, komentator BBC i čuveni engleski golgeter, istako je da je nacionalni tim prevazišao očekivanja i čestitao Hrvatskoj, koja je, kako je naveo, zasluženo u finalu.

Hrvatska je u sredu veče pobedila Englesku sa sa 2:1 posle produžetaka i u finalu će igrati sa Francuskom. Meč je zakazan za nedelju od 17 časova na stadionu "Lužnjiki".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: