"Ovo je Hrvatska" ori se Moskvom (VIDEO)

Deset hiljada Hrvata stiglo je u Moskvu na meč sa Engleskom u polufinalu Svetskog prvenstva. "Ovo je Hrvatska", ori se ulicama ruske prestonice.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

15:14

Foto: Getty images

Hrvati i Englezi igraju od 20 časova na Lužnjikiju, a pobednik će u nedelju igrati na istom mestu u finalu Mundijala protiv Francuske.

Englezi čekaju finale SP od 1996. kada su kao domaćin bili šampioni sveta, dok se "vatreni" nadaju istorijskom rezultatu, jer su pre tačno 20 godina poraženi upravo u polufinalu, svom prvom i poslednjem. Ruskom prestonicom vladaju engleski i hrvatski navijači, utakmica je tema dana u svetu, a u Moskvi su u centru pažnje posebno Hrvati.

"Vatreni" su doneli svoju ogromnu zastavu od 50x12 metara, na kojoj piše "Hvala, Rusija" i koju su sašili Hrvati koji rade u Moskvi, i razvilij je ispred Crvenog trga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: