FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zvanično je upozorila hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu, koji je poslao poruku podrške Ukrajini posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2018.

18:00

FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne!
Foto: Getty Images

FIFA je ranije pokrenula istragu posle video snimka emitovanog sinoć po završetku utakmice, u kome se pojavljuju Vida i skaut reprezentacije Hrvatske, bivši reprezentativac Ognjen Vukojević.

Vida je uzviknuo "Slava Ukrajini", a Vukojević je rekao da je pobeda za "Dinamo i za Ukrajinu". Njih dvojica su svojevremeno zajedno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Hrvatska je posle penala pobedila Rusiju i plasirala se u polufinale, gde će igrati u sredu od 20 časova protiv Engleske.

"Disciplinska komisija FIFA poslala je zvanično upozorenje Domagoju Vidi zbog izjave po završetku utakmice Hrvatske i Rusije", navodi se u saopštenju.

Vida je rekao da se "samo šalio" i da nije želeo da upliće politiku u svoje radovanje, već da je pozdravio prijatelje u Ukrajini, gde je igrao za Dinamo iz Kijeva, zajedno s Vukojevićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: