Nemci zbog Erdogana razmišljaju da izbace Ezila i Gindogana

Fudbalska reprezentacija Nemačke bi trebalo da razmisli o odluci da skloni iz ekipe Mesuta Ezila i Ilkaja Gindogana nakon fotografije sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom, izjavio je tim menadzer "elfa" Oliver Birhof.

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

13:51

Nemci zbog Erdogana razmišljaju da izbace Ezila i Gindogana
Foto: Getty Images

Fudbaleri turskog porekla, koji su dali veliki doprinos reprezentaciji na putu ka tituli prvaka sveta 2014, dobili su mnogo kritika zbog objavljene slike sa Erdoganom samo mesec dana pred početak Mundijala u Rusiji.

"Do sad nikada nismo morali da prisiljavamo reprezentativce da nešto učine, ali smo uvek pokušavali da ih ubedimo", rekao je Birhof za nemački De Velt.

Gindogan je odmah posle slike izjavio da nije imao nameru da stvara politički problem, dok se Ezil nije oglašavao. Zato je više na udaru Ezil, što je posebno izraženo posle lošeg nastupa u Rusiji.

"Mislim da je činjenica da Gindogan i Ezil snimnjenom fotografijom nisu uznemirili tim, ali debata je u toku", rekao je bivši reprezentativac Nemačke, a sada sa odgovornom ulogom u timu koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji ispao u prvoj fazi prvi put posle osam decenija.

Političari u Nemačkoj bili su ljuti zbog fotografije turskog predsednika Erdogana, baš u trenutku političke kampanje, sa dvojicom nemačkih reprezentativaca, kao i veliki deo javnosti u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: