Muslera kao Karijus – Francuska prvi polufinalista!

Reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je sa 2:0 pobedila selekciju Urugvaja.

Uživo utakmicu mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

15:00

Muslera kao Karijus – Francuska prvi polufinalista!
Foto: Getty Images

Golove za "Trikolore" postigli su Rafael Varan u 40. minutu i Antoan Grizman u 61. Kod prvog pogotka golman Urugvaja nije mogao ništa, ali je kod drugog napravio veliki kiks.

Napadač Atletiko Madrida šutirao je sa nekih 20-tak metera, a Muslera je loše procenio šut i lopta mu je prošla kroz ruke. Ova situacija podsetila je detalj finala Lige šampiona, kada je sličan propust napravio i golman Liverpula Loris Karijus.

Francuska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Brazil/Belgija, koji je na programu od 20 časova.

Od početka meča videlo se koliko Uruguvaju nedostaje Edinson Kavani. Napadač PSŽ povredio se na meču sa Portugalom i nije bio spreman za ovaj duel.
Getty Images
"Trikolori" su imali prednost u posedu, ali je ekipa iz Južne Amerike imala prvu priliku. Stuani je u šestom minutu šutirao, ali je njegov pokušaj završio pored desne stative.

Ništa se posebno nije dešavalo na terenu u prvih 30 minuta. Francuska je pokušavala, dok su Urugvajci čekali kontranapade. Ipak, sve se promenilo u 40. i 43. minutu.

Antoan Grizman sjajno je centrirao, a Rafael Varan još bolje šutirao glavom. Muslera je bio nemoćan i Francuska je povela sa 1:0.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je lako moglo da bude 1:1. Posle centaršuta iz slobodnog udarca glavom je šutirao Martin Kaseres, a Igo Loris je nestvarnom odbranom spasao gol. Ovo je sigurno jedan od prelomnih momenata utakmice.
Foto: Getty Images
Tokom drugog perioda igre izabranici Didijea Dešana bili smo bolji rival na terenu, a najbolji fudbaler Urugvaja Luis Suares bio je totalno neprimetan.

Nagrada za bolju igru stigla je u 61. minutu. Naizgled ne tako opasna situacija donela nam je promenu na semaforu. Grizman šutirao je sa nekih 20 metara, lopta je imala lelujav pravac i to je zavaralo Musleru. Iskusnom golmanu lopta je prošla kroz ruke i "Trikolori" poveli su sa 2:0.

To je totalno uništilo Urugvajce i do kraja meča nisu uspeli da stvore niti jednu stopostotnu priliku.

Francuska je prvi polufinalista, a drugog ćemo saznati oko 22 časa kada se završi duel između Brazila i Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: