Mateus: Nešto u Nemačkoj mora da se menja

Svojevremeno najbolji fudbaler sveta Nemac Lotar Mateus označio je Brazil kao glavnog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2018.

17:15

Mateus: Nešto u Nemačkoj mora da se menja
Foto: Getty Images

Brazil je pobedom nad Srbijom (2:0) prošao u osminu finala Mundijala, gde ga čeka Meksiko, a Meteus veruje da će "selesao" naslediti Nemačku na tronu.

"Imaju odilčne igrače i sjajnog selektora Titea, čitav sistem. Disciplinovani su odbrani, brzo se transformišu u napad, kao i dugu klupu", rekao je Mateus, a prenose nemački mediji.

Nekadašnji trener Partizana, šampion sveta sa Nemačkom 1990. godine, dotakao se i debakla "Elfa" rečima da sada mora da se analizira status selektora Joakima Leva.

"Poslednje četiri godine dešavanja u nemačkom timu nisu najbolja. Lev je uradio odličan posao, ali moramo pažljivo da analiziramo poslednju fazu priprema za Svetsko prvenstvo, a to je greška selektora. Možda je pozvao pogrešne igrače… Takođe i igrači snose odgovornost. Nije bilo strasti, zajedničkog jezika, a to nam je donelo titulu pre četiri godine", kaže Mateus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: