Francuzi i Danci 'ubili' fudbal, prvi meč bez golova!

Reprezentacije Danske i Francuske remizirale su u poslednjem meču grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji – 0:0.

Tok meča mogli ste da pratite putem našeg Live Bloga.

Izvor:

Utorak, 26.06.2018.

15:00

Francuzi i Danci 'ubili' fudbal, prvi meč bez golova!
Photo by Clive Rose/Getty Images

'Galski petlovi' i Skandinavci odigrali su svakako najdosadniji i najmanje sadržajniji susret na ovom šampionatu, ali isto tako može da nas raduje da smo tek sada videli prvi susret u Rusiji na kojem nije bilo pogodaka.

Ujedno, Francuzi su ovim bodom stigli do ukupno sedam i kao prvoplasirani prošli u osminu finala, gde će se sastati sa Nigerijom, Islandom ili Argentinom, dok će Danci za mesto među osam najboljih selekcija planete boriti sa Hrvatskom.

Meč na moskovskom Lužnjikiju zaista je bio prava uspavanka, toliko da su navijači u nekoliko navrata zviždali igračima dveju ekipa zbog veoma neatraktivne igre, odnosno odsustva gotovo bilo kakve želje da se ugrozi mreža rivala.

U 90 minuta fudbala, ako se tako uopšte i može reći, videli smo svega dve situacije koje se mogu uopšte klasifikovati kao prilike i obe su imali Francuzi. Udarac Olivijea Žirua u finišu prvog dela igre završio je visoko preko prečke, dok je pokušaj rezerviste Nabila Fekira, u 82. minutu zaustavio Kasper Šmajhel lepom paradom.

S druge strane, osim šuta Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca iz velike daljine, odnosno nesigurnosti Stiva Mandande, Danci nisu ni imali pravu priliku za pogodak.

U istom terminu, u okviru iste grupe, sastali su se Australija i Peru, ali su Južnoamerikanci brzo ugasili nade 'Kengura' da ipak mogu dalje – 2:0.

Uskoro opširnije...
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: