Rodriges briljirao – Kolumbija eliminisala Poljsku!

Fudbaleri Kolumbije savladali su Poljsku sa 3:0, u drugom kolu grupe H Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tok utakmice mogli ste da pratite u našem Live blogu.

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

19:33

Rodriges briljirao – Kolumbija eliminisala Poljsku!
Foto: Getty Images

Ovim rezultatom ekipa Adama Navlake eliminisana je sa Mundijala, pošto posle dva odigrana meča ima nula bodova.

Sa druge strane, Kolumbija je ostala u trci za nokaut fazu, sada imaju tri poena, jedan manje od Senegala i Japana.

Golove za Kolumbiju postigli su štoper Jeri Mina (40), potom napadač Radamel Falkao (70) i vezni fudbaler Huan Kvadrado u 75. minutu.

Pored ove trojice igrača, potrebno je spomenuti i Hamesa Rodrigesa koji je verovatno bio i najbolji igrač na terenu. Vezni fudbaler Bajerna podelio je dve asistencije i konstantno je bio pretnja po gol Poljske.

Kolumbija za prolaz u osminu finala igra protiv Senegala, dok će se Poljska od Mundijala oprostiti protiv Japana. Utakmice su na programu za četiri dana.
Standings provided by Sofascore LiveScore
Poljska je mnogo bolje krenula u meč i Kolumbija je izgledala malo zbunjeno u uvodnim minutima. Međutim, Kolumbija se brzo trgnula i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Bili su izabranici Hosea Pekermana mnogo konkretniji u drugom delu prvog poluvremena, a zasluga za dobru igru došla je u 40. minutu. Rodriges poslao je odličnu loptu ka Mini, koji je glavom savladao Ščesnog.

Ništa se u igri nije promenilo tokom drugog poluvremena. Poljska je bila možda malo konkretnija, Levandovski imao je dobru priliku 58. minutu, ali je Ospina blokirao njegov šut. Kazna je došla 12 minuta kasnije.

Kintero je fantastičnim dodavanjem pronašao Falkaa, koji je spoljnim delom stopala savladao golmana Poljske. Posle 2:0 ekipa selektora Navlake potpuno je pala, što se videlo i na semaforu.

Kvadrado je istračao sjajno, Hames ga je još bolje pronašao, a vezni igrač Juventusa plasiranim šutem poslao loptu u gol. Do kraja meča ostao je ovaj rezultat i Kolumbija je zasluženo došla do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: