Stojković: Kao kada su mi roditelji umrli, plakao sam u sebi

Vladimir Stojković, golman reprezentacije Srbije, kaže da mu je poraz od Švajcarske na Svetskom prvenstvu najbolniji u karijeri istakavši da je, kao kada su mu roditelji umrli, "plakao u sebi".

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

23:25

Stojković: Kao kada su mi roditelji umrli, plakao sam u sebi
Photo by Dan Mullan/Getty Images

'Orlovi' su imali rezultat koji ih vodi u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Rusiji, a potom i bod koji bi te šanse održao na veoma visokom nivou, ali se sve 'srušilo' u 90. minutu golom Džerdana Šaćirija.

"Da mi je neko pričao, ne bih mogao da verujem... Koliko je sad teško, to je neopisivo. Ne znam šta da vam kažem, majke mi, sem da ćemo protiv Brazila ići da 'poginemo', ako treba – za Srbiju. Da probamo da napravimo čudo", jedva je izustio Stojković, pre nego što je novinare upitao za kalkulacije pred odlučujući okršaj sa Brazilom.

Srbija ide u osminu finala Mundijala ukoliko 27. juna u Moskvi savlada 'Selesao', dok je dalje vodi i remi, ali u slučaju da Kostarika sa dva gola razlike porazi Švajcarsku.

"Ne znam šta se dogodilo. Da li je u pitanju velika odgovornost jer smo vodili ili to što nam je delovalo da je daleko kraj meča... Jednostavno, nismo izdržali, poklekli smo, a sve je bilo toliko blizu. Ne mogu da kažem da sam u bilo koga razočaran, dok nije na meni da komentarišem sudije. To je vaš posao, ja to ne želim da komentarišem. Ne možemo iz ove kože, ne znam čime smo ovo zaslužili, da nam se ovakve stvari događaju. Dobra stvar je što će već od narednog dana krenuti priča o duelu sa Brazilcima i što će to početi polako početi da ulazi u našu podsvest, odnosno nadam se da ćemo tako najlakše zaboraviti sve što se desilo. A, živećemo u nadi da možemo da napravimo čudo", jasan je bio Stojke i potom nastavio još emotivnije:

"Fudbal je to i ja se nadam da sve ovo može da se vrati. Ali potrebno je da verujemo, kao tim, svi mi. Svih 40 ljudi, koliko nas je u hotelu, ne preostaje nam ništa drugo. Sigurno da mi je ovo najbolniji poraz u karijeri, a ja sam i pritom čovek koji teško pušta suzu, čak i kada su mi roditelji umrli... Plakao sam u sebi, a to se dogodilo i sada i nadam se da neće izaći. Australija pre osam godina? To je već zaboravljeno, ovo je direktno u srce".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: