Tadić: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrčali su nas

Plejmejker Srbije Dušan Tadić istakao je veliko nezadovoljstvo timskim zalaganjem u drugom poluvremenu protiv Švajcarske.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

22:31

Tadić: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrčali su nas
Foto: Getty images

3"Orlovi" su vodili do 52. minuta, ali su izgubili od "sajdžija" pogotkom u poslednjem, u drugom kolu Svetskog prvenstva.

"Prvo poluvreme smo se dosta više branili imali smo nekoliko dobrih kontranapada mogli smo da ih ugrozimo. Drugo kao da smo krenuli grlom u jagode, neiskusno smo izgubili ovu utakmicu", rekao je Tadić.

Tadić je tokom meča jasno saigračima stavljao do znanja da je nezadovoljan kako se tim brani.

"Ako budemo se branili kao tim, mislim od napadača pa do odbrane, svi zajedno, kao što smo protiv Kostarike celu utakmicu i ovde prvo poluvreme, onda možemo da dobijemo svakog. Ako ne budemo, kao što nismo u drugom poluvremenu, onda ne možemo da dobijemo nikoga. Nikad ne nikoga ne ističem. Ljut sam na sve. Zato što smo pali, jednostavno su nas nadtrčali. Pobedili su nas samo na to. Zbog toga mi je mnogo krivo. Mislio sam da smo dovoljno zreli, da ovakve utakmice znamo pametno da rešimo. To nismo uradili u drugom poluvremenu".
Foto: Getty images
On je tokom meča često komunicirao sa selektorom Mladenom Krstajićem.

"Mislio sam samo da smo trebali više da se zalažemo, da se trudimo. Dozovoli smo im previše prostora, svaka druga lopta je bila njihova jer su trčali više i u odbrani i u napadu. To je razlog našeg poraza. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri, jer je mnogo naivno. Zato što smo im poklonili".

Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić.

Srbija mora da pobedi Brazil u poslednjem kolu (27. jun, Moskva), da bi se plasirala u osmini finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: