Ignaševič je postao najstariji Rus u istoriji SP

Defanzivac moskovskog CSKA i reprezentacije Rusije Sergej Ignaševič oborio je rekord Lava Jašina i postao najstariji fudbaler koji je branio boje Rusije ili Sovjetskog Saveza na nekom Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

18:00

Ignaševič je postao najstariji Rus u istoriji SP
Getty Images

Ignaševič ima punih 38 godina i 335 dana i selektor Stanislav Čerčesov ga je uvrstio u startnih 11 na otvaranju Mundijala protiv Saudijske Arabije.

Sergej je pre nekoliko dana rekao da nikada nije sanjao kako će zaigrati na jednom Mundijalu, ali da je dotle došao posvećenošću i napornim radom.

"Nisam se šalio i 2010. nisam ni sanjao o Svetskom prvenstvu ali sam trenirao i igrao. I ovo je ono što sam dobio. Fokusiramo se na svoju pripremu", rekao je između ostalog za Sputnjik Ignaševič neposredno pred početak SP.

Protiv Saudijske Arabije igra 124. meč za nacionalni tim, do sada je dao osam golova i igra za Rusiju još od 2003. godine kada je protiv Švajcarske zaigrao u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: