"Nemojte da spavate sa strancima – želimo samo rusku decu"

Tamara Pletnjova, presedavajuća u Komitetu za porodicu u ruskoj Dumi, apelovala je veoma kontroverznom na žene u Rusiji da ne stupaju u seksualni odnos sa posetiocima za vreme trajanja Svetskog prvenstva.

Izvor:

Četvrtak, 14.06.2018.

12:10

Thinkstock

Ona smatra da Ruskinje treba da rađaju isključivo rusku decu – "da se brinu o porodici, da žive zajedno i skladno, kao i da edukuju svoje naslednike".

"Čak i ako se dese brakovi nakon takvih situacija, devojke ne umeju iz njih da se izvuku. Onda, dolaziće u moju komisiju, plaču, oduzeto im je dete i tako dalje”, kazala je Pletnjova.

Pletnjova je na ovaj način odgovorila na pitanje kako vidi veliki broj stranih očeva, koji su tokom i posle Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine dobijali decu sa Ruskinjama.

"Ta deca su patila tada, a pate i danas. Znate i sami vrlo dobro, u redu kada su to pripadnici jedne rase, ali ne kada su iz više rasa. Nisam nacionalista, ali opet... Znam da ta deca pate jer ih napuste i to je tô, a ona ostanu sa svojim majkama".

Njena kancelarija rekla je da se Pletnjova više neće oglašavati, ali se nedugo zatim oglasio i Aleksander Šerin, član Komiteta državne odbrane, istakavši u razgovoru za radio stanicu 'Govorit Moskva' da su velika takmičenja "idealna pozadina za širenje infekcijskih oboljenja".

"Činjenice su da ti ljudi dolaze sa svih strana sveta, iz drugačijih klimatskih zona i ne mogu da se adaptiraju tako lako, pa su zbog toga još podložniji bolestima. Ne znam, možda bi evropski zvaničnici trebalo da reaguju i upozore ljude da ne dolaze u kontakt sa ljudima sa drugih kontinenata", rekao je Šerin, dodavši da je zabrinut i za širene narkotika.

Mundijal u Rusiji startuje od 17 časova – kada će domaćin na Lužnjikiju igrati protiv Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: