Arabija čeka pobedu od 1994, a kapiten "cilja" osminu finala

Selektor fudbalera Saudijske Arabije Huan Antonio Pici rekao je da će reprezentacija učiniti sve na Svetskom prvenstvu kako bi usrećila naciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

09:40

Arabija čeka pobedu od 1994, a kapiten
Foto: Getty images

Saudijska Arabija će u četvrtak od 17h protiv domaćina Rusije igrati prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

"Ekstremno smo uzbuđeni što ćemo igrati Svetsko prvenstvo. Daćemo najbolje što možemo, sve od sebe, da zadovoljimo i usrećimo gradjane Saudijske Arabije", rekao je Pici na konferenciji za novinare.

Pici je upravo Rusiju ocenio najtežim protivnikom u grupnoj fazi, s obzirom na to da je duel sa tom ekipom prvi.

Selektor je najavio da će Saudijska Arabija na šampionatu pokušati da ima loptu u svom posedu uprkos tome što je autsajder. Takodje, naveo je da želi da kopira stil Čilea, tima koji je ranije vodio. Pici je iskoristio priliku da poželi sreću Fernandu Jeru koji će voditi reprezentaciju Španije posle iznenadjujućeg otkaza selektoru Hulenu Lopetegiju.

Kapiten Saudijske Arabije Osama Havsavi rekao je da je njegova reprezentacija jak azijski konkurent i da je cilj plasman u drugu fazu.

"Srećni smo zbog toga što ćemo biti deo otvaranja najvažnijeg događaja na svetu. Naša ambicija je da se plasiramo u drugu fazu", rekao je Havsavi.

Saudijskoj Arabiji će ovo biti prvo svetsko prvenstvo od 2006. godine, a od 1994. čeka pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: