Francuska

59 utakmica, 28 pobeda, 12 remija, 19 poraza, gol razlika 106:71.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:39

Francuska
Photo by Nils Petter Nilsson/Ombrello/Getty Images

Istorija na SP:

Španija će u Rusiji igrati 15. put na Mundijalima. Najbolji rezultat "Trikolori su" ostvarili 1998. na domaćem terenu, kada su predvođeni Zinedinom Zidanom osvojili trofej. Osam godina kasnije u finalu ih je savladala Italija, a imaju još dve "bronzane medalje". Pre četiri godine u četvrtfinalu ih je zaustavio kasniji šampion Nemačka, ali u Francuskoj svi očekuju da baš ova generacija napravi veliki rezultat.

Put do Rusije:

"Plavi" su na Mundijal stigli osvojivši grupu A evropskih kvalifikacija, ispred Švedske, Holandije, Bugarske, Luksemburga i Belorusije. Na 10 utakmica ostvarili su skor 7-2-1 i prošli dalje sa četiri boda više od prvog pratioca. Postigli su ukupno 18 golova, a primili samo 6.
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Ključni igrači:

Razlog za optimizam nacije od skoro 70 miliona stanovnika leži u neverovatnom kvalitetu koju reprezentacija poseduje. Napada koji čine Antoan Grizman, Kilijan Mbape, Usman Dembele, uz dodatak Olivijea Žirua i Nabila Fekira strah je i trepet za svaku odbranu, ali oni imaju sjajnu podršku vezista. Od imena kao što su Pol Pogba, Ngolo Kante, Korentin Toliso, Stiven N’Zonzi, Toma Lemar, Blez Matuidi se mnogo očekuje. Možda i najslabiji deo tima je odbrana, ali su tu igrači poput Rafaela Varana, Samjuela Umtitija… Može se reći da je ključni "igrač" Francuske selektor Didije Dešan od kojeg će najviše zavisiti da li će spremiti ekipu da bude konkurentna za titulu.

Forma uoči SP:

Francuzi su očigledno dobro tempirali formu, pošto su posle kvalifikacija odigrali čak šest prijateljskih mečeva. Vels su rutinski savladali, sa Nemačkom su remizirali krajem prošle godine, onda izgubili od Kolumbije u martu, ali su potom vezali tri trijumfa – nad Rusijom (3:1), Irskom (2:0) i Italijom (3:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: