Argentina

77 utakmica, 42 pobede, 14 remija, 21 poraz, gol razlika 131:84

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:00

Argentina
Foto: Getty Images

Istorija na SP:

U svojoj istoriji, Argentina se samo u četiri navrata nije plasirala na Završni turnir Svetskog prevenstva, a bilo je to 1938, 1950, 1954. i 1970. godine, dok je do ’Boginje’ stizala 1978. i osam godina kasnije. ’Gaučosi’ su dva puta bili vicešampioni sveta, a pre četiri godine u Brazilu poraženi su u velikom finalu od Nemačke golom u produžecima.

Put do Rusije:

’Gaučosi’ su se dobrano namučili da se domognu Rusije, priredivši navijačima poprilično napeto iskustvo. U poslednjih pet susreta u kvalifikacijama zabeležili su poraz od Bolivije, odnosno remije sa Urugvajem u gostima i Venecuelom i Peruom kod kuće, ali je trijumf na zatvaranju u gostima protiv Ekvadora ipak bio dovoljan da se nađu na spisku direktnih putnika, sa samo dva boda više od Peruanaca koji su završili u baražu.
Foto: Getty Images
Ključni igrači:

Ne treba biti preveliki fudbalski ekspert kako bi se shvatilo koliko je Lionel Mesi esencijalan za bilo kakav uspeh. Jedan od najboljih igrača svih vremena žarko želi da uđe u društvo besmrtnika tako što će osvojiti najvažniji trofej na svetu, a upravo ta njegova lična motivacija mogla bi da bude ključ u želji ’Gaučosa’ da odu korak dalje nego u Brazilu. Sušta snaga Argentinaca leži upravo u napadačima i krilima, a najviše će se očekivati od Serhija Kuna Aguera, Paula Dibale, Anhela di Marije, Gonsala Iguaina... S druge strane, ponovo neće biti Maura Ikardija, dok bi ’tanka’ odbrana ponovo mogla da bude problem...

Forma uoči SP:

Da će odbrana biti svakako najveći problem svedoče i poslednja dva od poslednjih pet susreta, pošto je Sampaolijeva ekipa od Nigerije i Španije primila čak deset pogodaka! Najpre su im ’Super Orlovi’ dali četiri (4:2), a ’Furija’ čak šest krajem maja u Madridu (6:1), kada je frustrirani Mesi napustio stadion Vanda Metropolitano pre kraja susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: