Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:27

Poljska

31 utakmica, 15 pobeda, 5 remija, 11 poraza, gol razlika 44:40

Izvor: B92

Autor:B92

Poljska
Photo by Andrew Halseid-Budd/Getty Images

Istorija na SP:

Sedam puta, do sada, je Poljska učestvovala na Svetskim prvenstvima, a čak dva puta od tih sedam uspela da zauzme treće mesto i osvoji medalju, 1974. u Nemačkoj i 1982. u Španiji. Na SP u Brazilu i Južnoj Africi se nisu kvalifikovali, a na dva prvenstva pre toga, u Nemačkoj i Japanu i Južnoj Koreji, nisu uspeli da 'izađu' iz grupa, na šta čekaju od Meksika 1986.

Put do Rusije:

Oni su opravdali ulogu favorita u grupi E kvalifikacija za Svetskom prvenstvo, pa su na završili na prvom mestu, ispred Danske, Crne Gore, Rumunije, Jermenije i Kazahstana. Pri kraju kvalifikacionog dela poprilično efikasni su bili Poljski orlovi, jer su u poslednja tri meča postigli čak trinaest golova, a primivši tri.

Ključni igrači:

Bivši golman Arsenala, a sada Juventusa, Vojčeh Sčesni stajaće među stativama Poljaka, dok će u napadu biti jedan jedini Robert Levandovski, najbolji strelac reprezentacije i svog kluba Bajerna, koji je više puta ove sezone nagovestio odlazak iz te ekipe. Tu su još i Milik, Kričovijak, Blasčikovski, Glik...

Forma uoči SP:

Poljaci u tri meča zaredom nisu postigli ni jedan jedini gol, protiv Nigerije, Urugvaja i Meksika, i u tim mečevima zabeležili dva poraza, da bi onda u najskorijem pripremnom meču pobedili Južnu Koreju rezultatom 3:2, u meču u kom je jedan gol postigao onaj od koga se to najviše očekuje – Robert Levandovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve