Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:15

Japan

17 utakmica, 4 pobede, 4 remija, 9 poraza, gol razlika 14:22

Izvor: B92

Autor:B92

Japan
Photo by Koji Watanabe/Getty Images

Istorija na SP:

Ovo će biti šesti nastup na Svetskim prvenstvima u istoriji Japana, a ujedni i šesti zaredom. Svoje takmičenje oni su tri puta završili u grupnoj fazi, a dva puta su uspevali da prođu u šesnaestinu finala, gde im se kampanja završavala. Prošle izdanje SP su neslavno završili, bez ijedne pobede, pa su zauzeli nezvanično 29. mesto.

Put do Rusije:

Japan je, poput još jedne reprezentacije iz njihove grupe Kolumbije, jedva uspeo da se izbori za direktan plasman na SP. Oni su kvalifikacije završili sa 20 poena, dok su drugoplasirana Saudijska Arabija i trećeplasirana Australija imali po 19. "Samuraji" su maltene sve rešili u pretposlednjem kolu, kada su na domaćem terenu pobedili "Kengure" sa 2:0 golovima Asana i Idegučija, pa direktno prošli dalje uprkos porazu u poslednjem meču.

Ključni igrači:

Najviše igrača u selekciji Japan dolazi iz Nemačke, čak sedam, dok iz japanske lige dolazi šest. Sa Keisukeom Hondom, koji sada nastupa u meksičkoj Pačuki, su svi verovatno već upoznati, a tu su i veoma poznati Šinđi Kagava, Makoto Hasebe, Šinđi Okazaki, Maja Jošida i Juto Nagatomo.

Forma uoči SP:

Japan je istočnoazijsko prvenstvo završio sa dve poede, protiv Kine i Severne Koreje, i jednim porazom od Južne Koreje, a u prijateljskim mečevima uoči SP nisu bili preterano uspešni, s obzirom da su poraženi i od Ukrajine i od Gane, a sa Malijem su igrali nerešeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve