Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

08:59

Kolumbija

18 utakmica, 7 pobeda, 2 remija, 9 poraza, gol razlika 26:27

Izvor: B92

Autor:B92

Kolumbija
Photo by Luis Ramirez/Getty Images

Istorija na SP:

U svojoj istoriji, Kolumbija se na Svetskim prvenstvima našla pet puta, premijerno 1962. godine. Zanimljivo je da su se 1938. povukli sa SP u Francuskoj, a 1954. u Švajcarskoj im je bilo zabranjeno učešće. Uglavnom su ispadali u grupama, da bi prošlog prvenstva, u Brazilu, ostvarili najbolji uspeh u istoriji svoje zemlje plasiravši se u četvrtfinale, gde su od domaćina poraženi 2:1.

Put do Rusije:

Za dlaku je Kolumbija izbegla baraž i direktno se plasirala u Rusiju, jer je kvalifikacije završila sa samo jednim bodom ispred Perua i Čilea, ali doduše isto toliko im je 'bežala' i trećeplasirana Argentina. Njima je u poslednjem kolu bio potreban poraz Čilea od Brazila, što se i dogodilo u shodu sa svim očekivanjima, a na gostovanju u Peruu su morali da uzmu barem bod. Rodriges je pogodio za njihovu minimalnu prednost, Peruanac Ospina izjednačio iz penala ali to je bilo to na tom meču, te je Kolumbija direktno otišla u Rusiju.

Ključni igrači:

Rezervni golman Arsenala David Ospina je na golu, dok je odbrana poprilično solidna i predvode je Kristijan Zapata (Milan), Davinson Sančes (Totinhem) i mladi štoper Barse Jeri Mina. Svima poznati Hames Rodriges je prva zvezda ekipe, a tu su još i Karlos Baka koji je imao sjajnu sezonu u Viljarealu, kao i, sada već tridesetdvogodišnji, Radamel Falkao.

Forma uoči SP:

Kolumbijci pokazuju da im je odbrana glavno oruže, a napad tek verovatno treba da se probudi. Poslednja dva meča, protiv Egipta i Australije, odigrali su bez golova. Međutim to nije bio slučaj protiv Francuza, jer su taj meč rešili u svoju korist 3:2, dok su još prošle godine u prijateljskom meču rutinirali Kineze sa 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve