Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

00:14

Egipat

4 utakmice, 0 pobeda, 2 remija, 2 poraza, gol razlika: 3:6

Izvor: B92

Autor:B92

Egipat
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Istorija na SP:

Egipćani su se tri puta plasirali na Svetsko prvenstvo, poslednji pre čak 28 godina, a ove godine im je junak nacije Mohamed Salah ponovo doneo to zadovoljstvo. Najbolji plasman ostvarili su pri svom prvom učešću, davne 1934. godine, kada su zauzeli 13 mesto.

Put do Rusije:

"Faraoni" su se na prvenstvo plasirali tako što su bili na čelu grupe E afričkih kvalifikacija, ispred Ugande, Gane i Konga. Salah je u pretposlednjem kolu protiv Konga postigao gol iz penala u 94. minutu i tako doneo istorijski bitan uspeh svojoj naciji, na opštu radost svih stanovnika Egipta, a i šire.

Ključni igrači:

Ključni igrač, bolje rečeno, a to je svima već poznati Mohamed Salah. Neverovatnu sezonu Salah ima iza sebe, oborio je rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Premijer lige, u borbi je za najboljeg igrača godine, Liverpul je 'vodio' do finala Lige šampiona, a tu mu se dogodio strašan peh.

Salaha je u prvom poluvremenu povredio Serhio Ramos i time mu završio učešće u finalu, a igranje na SP doveo u pitanje. Međutim, Salah se dobro oporavlja i njegov nastup u Rusiji se očekuje, mada ne od samog početka. Svakako je da Egipat nema neke šanse za uspeh, ali koliko god da su, bez Salaha su još manje.

Forma uoči SP:

Egipćani su se pripremali protiv Portugala, Grčke, Kuvajta i Kolumbije i ni u jednom meču nisu ostvarili trijumf. Porazi su došli od Portugala (2:1) i Grčke (1:0), a remizirali su sa Kolumbijom (0:0) i Kuvajtom (1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve