Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:00

Meksiko

53 utakmice, 14 pobeda, 14 remija, 25 poraza, gol razlika 57:92

Izvor: B92

Autor:B92

Meksiko
Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images

Istorija na SP:

Meksiko će u Rusiji učestvovati 15. put na Mundijalima. Najveći uspeh “Trikolori“ imali su 1970. i 1986. godine kada su dogurali do četvrtine finala. Do 1970. uvek su ispadali u grupnoj fazi, dok se posle toga to značajno promenilo. Meksiko od 1994. godine igrao je na svakom Svetskom prvenstvu i na svakom su prolazili grupu, ali su i ispadali odmah u osmini finala.

Put do Rusije:

Reprezentacija Meksika kao prvoplasirana iz KONKAKAF zone plasirala se na Mundijal u Rusiji. “Trikolori“ su vredno skupljali bodove, a jedini poraz doživeli su u poslednjem kolu kada su u meču bez rezultatskog značaja poraženi od ekipe Hondurasa. Meksiko je na 10 mečeva ostvario 21 bod, uz gol razliku 16:7.

Ključni igrači:

Meksikanci imaju veoma zanimljiv sastav i najviše se uzdaju u sredinu terena i napad. Tu će glavnu reč voditi braća Dos Santos, Hektor Erera, Andres Guardado, odnosno Havijer Ernandes, Karlos Vela i Raul Himenes. U odbrani ni ovoga puta nije moglo bez legendarnog Rafe Markesa, dok gol čuva iskusni Giljermo Očoa. Iako na papiru izgledaju veoma atraktivno, Meksiko igra veoma tvrdo, na mali broj golova i nijedna reprezentacija neće imati lak posao s njima.

Forma uoči SP:

Izabranici Huana Karlosa Osorija mogu se pohvaliti sa dobrom formom uoči najvećeg sportskog planetarnog događaja. Od šest mečeva remizirali su sa Belgijom (3:3) i Velsom (0:0), potom ostvarili su pobede nad Poljskom (1:0), BiH (1:0) i Islandom (3:0), dok su jedini poraz doživeli od Hrvatske (1:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve