Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.06.2018.

20:18

Nije više kao pre – Srbija je na novom putu

Da kucnemo u drvo, postoje naznake da se nešto menja u fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Nije više kao pre – Srbija je na novom putu
Foto: Starsport

Prilikom izlaska igrača na teren, FIFA je novinarima na stadionu “Kosmos arena” u Samari emitovala zaista lepu sliku zabeleženu ispred svlačionice “orlova”. Svi igrači Srbije međusobno su se izgrlili, a zatim su krenuli na utakmicu sa Kostarikom.

Od kako su se “crveni” okupili na pripremama za Svetsko prvenstvo ne prestaju da se bodre, zagrljeni su slušali himnu, gotovo svi je I otpevali, zagrljeni su bili i ostali članovi tima ispred klupe za rezervne igrače. I posle meča okupili su se na terenu zagrljeni u krugu I konačno pred navijače stali sa stisnutim pesnicama I uzdignutim rukama.

U prethodnom period bilo je pomalo neprijatno svaki dan slušati priče o sjajnoj atmosferi, jer ukoliko je sve u redu čemu onda potreba da se insistira na tome. Ali Marko Grujić je na jednom "brifingu“ s novinarima rekao upravo ono što su mnogi mogli da pomisle:

"Znam da vam izgleda kao da smo se dogovorili šta ćemo da pričamo pred vama i da stalno stavljamo sjajnu atmosferu u prvi plan, ali zaista je sjajna“.

Miloš Veljković i Luka Jović su dan posle koškanja na treningu stali pred nas zagrljeni, smejali se i raspoloženi produžili u grad.

Selektor Mladen Krstajić je čak i dan uoči utakmice, najavljujući premijerni meč sa Kostarikom ponovo deo vremena potrošio na priču o atmosferi.

„U reprezentaciji više nema klanova, ne gleda se ko će skim da popije kafu“, rekao je selektor.

A, da je ranije tako bilo – bilo je.

Ne samo da se gledalo ko će s kim da popije kafu i ne samo da su postojali klanovi, veće je bilo i mnogo drastičnijih primera loše atmosfere.

Neki reprezentativci su se čak i odricali nacionalnog dresa jer nisu hteli da budu deo tima koji nije imao dušu. Imao je igrače, imao je zvezde, imao je potencijal, ali dugo, dugo nije imao dušu.

Jasno je da su rezultati najbolji stimulans za dobro raspoloženje i sjajnu atmosferu.

Drugi stumulans je obuzdana sujeta. Kada svaki od igrača, bilo da je to danas Filip Kostić, a sutra ako treba Sergej Milinković-Savić ili Adem Ljajić, bez pogovora pristane da sedne na klupu, onda možemo da pričamo da jeste tako kako igrači pričaju.

I dalje, doduše, ne znamo da li ovaj tim ima dušu. Saznaćemo to kada stvari krenu nizbrdo, a nadamo se da se to neće uskoro dogoditi. Za sada stvari idu kako treba, tako je bilo u kvalifikacijama, a evo i na Svetskom prvenstvu.

Prvi ispit biće možda već protiv Švajcarske ili Brazila. Tada, čak i ako stvari krenu po zlu, igrači bi trebalo da pokažu isto lice, u suprotnom, sve bi ovo bila samo jedna šarena laža, koju niko ne želi ponovo da kusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve