Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

12:00

Mnogi bi platili da ih imaju u Rusiji, a Brazil ih je ostavio kod kuće

Selektor Brazila Tite izabrao je 23 fudbalera koji će nastupiti na Mundijalu u Rusiji, ali je izostavio nekoliko zvučnih imena.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Mnogi bi platili da ih imaju u Rusiji, a Brazil ih je ostavio kod kuće
Foto: Getty images

Za razliku od mnogih drugih selektora Tite je odustao od mogućnosti da izabere 35 fudbalera koji će se zajedno spremati do 4. juna, a onda odabere konačan sastav.

On je odmah "presakao" iako imena koja se nisu našla na njegovom spisku pokazuju da nije imao nimalo lak zadatak, štaviše.

"Bilo je mnogo dilema. Ponekad poziv zavisi od sistema, reakcije tima, mog uverenja, uverenja tehničkog komiteta. Nekad je bitan tehnički aspekt, čvrstoća na velikim turnirima. Svetsko prvenstvo je vrhunac, svaki igrač mora biti mentalno vrlo snažan, moraju biti u dobroj fizičkoj formi", rekao je Tite.

Iako je Tite verovatno izabrao 23 najbolja i trenutno najspremnija fudbalera, tu je skoro ceo jedan tim brazilskih igrača kojima je bez sumnje mesto na Mundijalu.

Čuvar mreže španske Valensije Neto imao je sjajnu sezonu u LaLigi, a bio je deo brazilskog tima u poslednje vreme. Ipak, prednost je dobio golman Korintijansa Kasio Ramos.

Što se tiče bekova, mnoge selekcije bi dale bogatstvo da desnu stranu može da im "pokriva" Monakov Fabinjo, a levu Juventusov Aleks Sandro.

Ni štoperi nisu ništa manje pouzdani, u pitanju su iskusni David Luiz iz Čelsija, pre samo dve godine najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, te Rodrigo Kajo iz Sao Paula, koji je svojevremeno bio na korak od Valensije.

Tito je odustao i od talentovanog veziste Artura Mela, 21-godišnjeg fudbalera Gremija koga je već kaparisala Barselona za 40 miliona evra.

Tu je i jedan od najpouzdanijih vezista iz Serije A, adut Napolija Alan, koji je po ko zna koji put "preskočen" u izboru za "Selesao".

Fantastičan vezni red kompletiraju Totenhemov Lukas Mura i Bordoova "zlatna koka" Malkom. Dok se odluka za Muru može shvatiti, s obzirom da je potpuno van forme i da je poslednji put igrao još 11. aprila, Malkom je s druge strane postigao tri gola u poslednjih pet utakmica i bio cele sezone na visokom nivou u Ligi 1.

Mnogi će zameriti Titeu i što je izostavio ofanzivnog vezistu Bešiktaša Andersona Talisku, strelca 19 i asistenta kod pet pogodaka ove sezone.

Što se tiče napadača, nivo za dres Brazila nije ispunio 25-godišnji golgeter Gremija Luan, koga navodno prati nekoliko engleskih premijerligaša.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve