Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.03.2018.

11:47

"Da se kladimo da će u Rusiji biti barem 35 golova sa distance..."

David de Hea, Pepe Rejna i Mark-Andre ter Stegen kritikovali su oficijalnu loptu za Svetsko prvenstvo "Adidas Telstar 18".

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Podsećamo, ova lopta je napravljena po modelu lopte sa kojom se igralo Svetsko prvenstvo 1970. u Meksiku, a jedan od igrača koji joj je dao svoj blagoslov je najbolji fudbaler sveta Leo Mesi.

Međutim, nakon prijateljskog meča između Španije i Nemačke (1:1) golmani obe ekipe su imali šta da kažu o lopti.

"Veoma je čudna, mogli su da je naprave mnogo bolje", rekao je španski čuvar mreže David de Hea.

Oba golmana su primili po gol na tom meču, pa je možda to uticalo na njihove komentare. Prvi čovek odbrane Nemaca je takođe bio nezadovoljan, ali izgleda kao da se on već pomirio sa sudbinom da se lopta neće menjati.

"Lopta je mogla da bude bolja, mnogo klizi. Doduše, moraćemo da se naviknemo na nju, da se prilagodimo pre nego što počne prvenstvo. Nemamo drugu opciju", jasna je bio Ter Stegen.

Drugi golman Španije Pepe Rejna bio je možda i najnezadovoljniji lošom izradom lopte.

"Mogu da se kladim u šta god želite da ćemo videti barem 35 golova sa velike udaljenosti, jer ju je teško kontrolisati. Obavijena je plastičnom folijom i zato ju je teško uhvatiti. Golmani će imati dosta problema sa ovom loptom", kritičan je bio Rejna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve