Nedelja, 15.07.2018.

19:24

Luka Modrić je najbolji igrač Mundijala!

Izvor: B92

Luka Modriæ je najbolji igraè Mundijala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

acoZmaj

pre 5 godina

negledaju se samo golovi i asistencije,Luka je dobio zlatnu loptu zato sto je bio glavni igrac hrvatske celog turnira,gurao ih iz utakmice u utakmicu! pravi vodja!

salemm

pre 5 godina

kakva bruka i sramota. velika kradja. nemam nista protiv luke niti mogu da sta promenim, ali liku dati nagradu a zaboraviti bar 3-4 igraca francuske ili perisica, pa subasica... dalje azara, kina. pa svi znamo da su hrvati, tacnije luka imali 30 minuta (od greske golmana) sa argentinom na svetskom nivou i sve drugo mučenje i antifudbal. kao da komisija nije pratila prvenstvo ili su komisiju sacinjavali svi iz lištice.

Saša

pre 5 godina

Čestitke za Luku. Nema razloga za ovaj tužan izraz lica. Za koji dan će shvatiti da je sveukupno ovo SP bilo veliki uspeh koji će teško iko ikada sa Balkana dostići.

Jocko

pre 5 godina

Da se nadovežem na svoj prethodni komentar o Modriću. Neki tvrde da je Perišić bio mnogo bolji od Modrića. Mišljenja sam da se njih dvojica ne mogu porediti. Perišić, osim što igra na drugoj poziciji, je ujedno i drugi tip igrača, rekao bih atraktivniji - brz, jak, odličan dribler, prodoran, igra s obe noge, razoran šut. Podseća me na Srbu Stamenkovića (desetka Baltimore Blasta i miljenik Zvezdinih navijača), koji je imao ubojitu levicu, prodoran šut, rođeni dribler, jak, brz... Drugi primer je Lampard, kompletni veznjak a takođe i onfazvan, koji je davao neuobičajeno puno golova za svoju poziciju, plus je krupan i ima razoran šut. Modrić je drugačiji - definitivno mu nije glavni cilj postizanje golova već je kreator igre, asistent. Pritom mu fizička konstiitucija ne daje da putem nje dođe do izražaja, poput npr SMS-a ili Matića. Ali je uprkos tome vrlo žilav. Ima viziju, pravi je plejmejker. Što neko reče, nije sve u statistici - Luka je spiritus movens tima za koji igra, onaj koji pokreće igru i saigrače. Zapravo sam uveren da je svaka generacija u svakoj osnovnoj školi na fudbalu imala bar jednog Luku. To je onaj sitan, neprimetan, što najviše zna sa loptom - i SVI su toga svesni, iako drugi imaju jači šut i atraktivniji stil igre.

Petar

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart
(gratis, 15. jul 2018 22:31)

Pored Rajka Mitica, Stjepana Bobeka, Dragana Dzajica,Velibora Vasovica, Dragoslava Sekularca, Ivice Surjaka, Vladimira Petrovica Pizona, Dejana Savicevica, Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovica, Dragana Stojkovica, Roberta Prosineckog, Safeta Susica i jos gomile igraca tesko da je Luka Modric najbolji svih vremena...

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

Salvatore_Dante

pre 5 godina

Luka jeste najbolji fudbaler 2018. kad se gleda celokupna godina, ali Mbape ili Grizman su trebali da dobiju nagradu za najboljeg igrača svetskog prvenstva. Ako se tako gleda, onda je Lebron trebao biti MVP finala NBA iako je njagova ekipa izgubila, imao je 40ppm.

freddie

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.
(Kole, 15. jul 2018 23:08)

Ajd fala bogu da se za nagradu ne pita komentatore na srbijanskim portalima nego statisticare iz FIFA- e..

Zećo

pre 5 godina

Vala, jeste zaslužio! Nije jednu loptu čovek nerezonski dodao. Mozak tima, nema šta!
(Velja, 15. jul 2018 22:12)

Nažalost sve je manje i manje takvih kreativaca. Podseća me na Pirla iz najboljih dana. Prosto je uživanje gledati ga kako igra.

Dag Kristi

pre 5 godina

Zaslužio je momak. Fantastično odigran turnir. Drago mi je da ga onaj promašen penal protiv Danaca nije koštao finala. Srbi smo, ali ovakvom majstoru, kao što je Luka... treba skinuti kapu!

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

neutralni felsh

pre 5 godina

proste propozicije, od strane komisije je na najvise utakmica bio najbolje ocenjen igrac u svojoj ekipi i uopste. sve se prati po fudbalskim parametrima za svaku poziciju, plus opsti utisak za igru, i eto ocene. prosto i lako za proveru. a ovi sto se cude i iscudjavaju bolje da provere situaciju nego sto pokazuju koliko ne znaju.

Na kraju su se posr..i

pre 5 godina

Mbappe iako ima samo 19 godina je najvise pokazao na SP.Brzinu, dribling, dobar pregled, robustan, nije sebican, dobar suter i strelac, disciplinovan, stalozen, odkriva se na vreme, neigra grubo, sposoban da preokrene mec ... ima sve sto je potrebno da bude vrhunski fudbaler i vec je... Steta, zlatna lopta je morala biti njegova !

veliki strumf

pre 5 godina

Ne znam cime je zasluzio! Jeste vrhunski igrac, ali na ovom prvenstvu nije napravio neku posebnu razliku. U polufinalu i finalu skoro nista nije odigrao, promasio penal protiv Rusije koji je mogao da eliminise Hrvatsku, a nije ni osvojio titulu. Ovo je presedan da igrac ekipe koja nije osvojila titulu, koja u 2 utakmice u nokaut fazi prosla na penale, u trecoj na produzetke, koja je igrala u daleko slabijoj polovini (sto su pokazale utakmica za 3. mesto i finale) dobije Zlatnu loptu.

FFM

pre 5 godina

ovde su se gledale ukupne performanse kroz statistiku, do ove utakmice vodeći je bio Kante, zbog toga mi je bio sumnjiv njegov rani izlazak... ipak smatram da ako ništa drugo, Luka je bio jedan od najboljih igrača ove godine u evropi, pa bar zbog toga zaslužuje ovakvo priznanje.

gratis

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart

Ante

pre 5 godina

Kad proradi Srpska krv u Hrvatu dobijes najboljeg fudbalera.

A tek kad proradi u 11 srba u reprezentaciji Srbije,dobijes ispadanje u najranijoj fazi natjecanja ;.)

Jocko

pre 5 godina

Iskreno. Modric je jedan od onih neprimetnih, ''nevidljivih'' veznjaka, cije partije, potezi i generalno kvalitet promaknu nepazljivimul uzgrednim gledaocima. Isto je bilo i sa Cavijem, Inijestom, Skolsom, Pirlom... ko ne prati i ne igra fudbal taj bi za njih i Modrica rekao, ma sta oni znaju, samo se dobacuju loptom na sredini, kratki pasovi su dosadni i sl. Takvi ne vide VIZIJU koju poseduju pomenuti igraci, i istima bih savetovao da pogledaju 'Modric best skills' na yt. I meni je Modric bio jedan od onih neprimetnih, delom zbog omalenog rasta, delom jer se manje istice od saigraca veznjaka (npr Lampard i Stankovic su imali razoran sut, Gatuzo je bio kostolomac, dakle isticali su se necim). Luka je, sto bi rekli, vladar iz senke, vuce konce, plete mreze, kreira sanse, deli lopte. Domaci zadatak: Gledajte neku utakmicu s Modricem ponovo, ali pratite SAMO I ISKLJUCIVO Modrica, kao da ste skaut. Tada ce vam biti jasno koliki je njegov uticaj na tim i igru.

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golova, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstor za sve njih u Hrvatskoj, a to je Luka Modric. Pozdrav!*

Čestitke Novaku

pre 5 godina

treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu
(dado, 15. jul 2018 21:28)

Pa te sve reprezentacije koja nabrajaš će na novoj ljestvici biti u TOP 10! Danska i Engleska po svaka imaju niz od 20-ak utakmica bez poraza prije susreta sa HR a ti nama pričaš o sreću u ždrijebu?!? Ali kad si već takav "fudbalski stručnjak" koji je uvijeren da je ovo ždrijeb kao nikad prije, čudi me kako ne znaš za onaj sa prvenstva u Japanu i Koreji 2002g, tada je Njemčaka do finala došla na način da je u skupini igrala sa Irskom, Kamerunom i Saudijskom Arabaijom, pa nakon toga Paragvaj, USA i u polufinalu Južna Koreja. Eto čisto samo da prestanete sa nebulozama o najlakšem ždrijebu ikada, nemojte biti toliko ljubomorni, znamo da boli, ali nema smisla da lažete sami sebe.

dado

pre 5 godina

meni je luka drag igrac, veoma drag, ali on je ovu nagradu dobio nategnuto...
jer je hrvatska ispala lijepa prica sp, sa dolaskom u finale...pa kao neka kompenzacija...slicno kao i messi na zadnjem......
treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu....ti isti francuzi su igrali sa argentinom koja je 5, pa urugvaj kao 14. i belgija kao 3. repka....
i na kraju, u finalu francuzi dobijaju dosta lagano, uz 2 gola, jedan perisica na individualnu kvalitetu, a drugi mandzin na svoju upornost odnosno malo lakomiselnosti llorisa.....
luka je vrhunski vezni, ali po meni nije bio najbolji igrac sp.....

bananamen

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!
Pa sta imaju Cavi i Inijesta sa Modricem? Oni su igraci Barselone :)

Milosav

pre 5 godina

Bravo za Luku, cestitam! Definitivno najbolji igrac ovog prvenstva i stub svog time. Bez njega bi Hrvatska tesko do drugog kola.
Pozdrav iz Toronta.

koma

pre 5 godina

Realno jeste, jer je nosio Hrvate sve utakmice, koji su bez njega u klasi Srbije. Tu su jos Grizman i Hazard, ali oni nisu toliko uticajni na svoj tim kao Luka, pa je ipak zasluzeno.

Batica

pre 5 godina

Luka je pravi motor i Reala i ovog tima Hrvatske,ko to ne vidi jednostavno ne zna da gleda fudbal.Svaka mu čast,apsolutno najbolji vezni igrač sveta u ovom trenutku.Usput,rezultat finala je u principu realan,pobedio je bolji tim ali čestitke komšijama,uprkos svemu zaslužili su mesto u istoriji fudbala.

ZgHrEu

pre 5 godina

Grizman 7 utakmica 4 gola i 2 asistencije od toga gol i asistencija u finalu,Modric 7 utakmica 2 gola i 1 asistencija...Pametnom dosta.
(Marko, 15. jul 2018 19:46)
Mislim da je za najboljeg igrača trebalo izabrati nekoga iz Srbije. Recimo Tošic ili već neko sličan.

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

Djordje NS

pre 5 godina

Odličan igrač, ali na ovom prvenstvu ništa posebno. Ako su hteli da zakite nekog hrvata bolje da su Perišiću dali to priznanje.
(Amater, 15. jul 2018 20:06)

Ja sam još pre dva dana napisao da me je Perišić oduševio. Luka je dobar ali večeras ništa specijalno. Ono protiv Argentine je bilo super.

room 1408

pre 5 godina

Modrić je top igrač svetske klase,ali po meni vise uticaja na igru je imao Hazard iz Belgije.Njegova je nesreća sto je igrao u delu zreba gde su top reprezentacije a Lukina je sreća sto je igrao u delu zreba gde kad se pogledaju reprezentacije koju igraju kao da sam gledao kup Devicanskih ostrva,..Ali da je igracina jeste jer malo je igrača na svetu koji su uspeli u životu da igraju u prvoj postavi već godinama jednog Real Madrida,..Dosta njih ne može ni da prodju pored stadiona Santiago Bernabee,..

beli

pre 5 godina

Ovi koji spominju samo statistiku, daj prestanite uspoređivati zadnjeg veznog sa napadačima. Pa koliko je bilo koji napadač osvojio lopti, pretrčao kilometara, dodao točnih lopti, imao spriteva za vrijeme utakmice i milion drugih stvari. Pa nije igrač koji zabije i asistira. Luka Modrić je malu Hrvatsku doveo do vicešampiona kao kapetan

VUK

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golove, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstore za sve njih u Hrvatskoj a to je Luka Modric. Pozdrav!

bruder

pre 5 godina

Lukica je bio vrhunski, bio je i Rakita možda na istom nivou sa njim ali ipak mislim da je Azar najbolje odigrao prvenstvo, čovek je jedini superstar na ovom prvenstvu, čuvala ga po 3 igrača. Luka više nekako diriguje iz pozadine, stane na loptu pa da akcenat gde treba, diriguje. A Azar kad dobije loptu kao voz, ne zaustavi ga niko bez faula. Šteta što nismo mogli da gledam Belgija-Hrvatska, bilo bi tu pregršt golova!

Marijo

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. jul 2018 20:28)
Dodaj tome i u idealnoj postavi Reala svih vremena

Prebogati Socijalista

pre 5 godina

Zasluženo, ja bi mu dao za utakmicu sa Englezima dve nagrade, pokazao je svima kako se daje 110% za svoju zemlju. Vi hejteri bolje naučite nešto od ovog momka, ne daje se nagrada za najboljeg igrača na osnovu suve statistike.

Митар пфк

pre 5 godina

Реално није ! Више играча и из хрватске , и из осталих селекција је показало више..То је једина истина ! Лука је класа , али на мундијалу није био најбољи..

kralj

pre 5 godina

Napisao sam negde da je Luka vrhunski igrac i najbolji igrac Hrvatske ali na SP nije ni u hrvatskoj reprezentaciji bio najbolji,po meni Grizman i Azar su daleko ispred svih.

marko sid

pre 5 godina

Kompletan igrac za razliku od Azara i Grizmana. Igrao maestralno i odbranu. Ko ne gleda fudbal kao celinu taj ceni igrace po statistici. On razigrava ekipu, prebacuje stranu cesto, nije njegov posao da daje golove. Vrhunski igrac. Kad se uzme u obzir njegova gradja, sve jos vise dobija na znacaju. Igraci njegove kilaze vrlo cesto ne dobiju ni pravu sansu da igraju.

Grizman

pre 5 godina

Potpuno nezasluzeno, dominirao nasd danskom i rusijom, da je toliko dobar resio bi finale! Ali danas protiv jake ekipe nema ga nigde, ali glupa taktika fife da odluku donose pre finala, a ne u finalu gde se vidi ko je tata! Grizman i mbape po gol u finalu, koliko je dao Modric, dobro nemoj gol imao je barem neku asistenciju sigurno!

moro

pre 5 godina

Perisic, ako je fifa htela da nagradi Hrvate, covek ih nekoliko puta bukvalno izvlacio iz mrtvih. Ali svakako najbolji pojedinac svetskog prvenstva je Azar.

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

crush

pre 5 godina

Ljudi, ja sam ponosan!! Evo vozim se s Metroom u Moskvi i svi nama prilaze i čestitaju i govore da smo bili sjajni itd. Naravno, šteta što nismo prvi, ali drugi na svijetu, pa to je sjajno. Hvala svima koji su nas bodrili i čestitke za Noleta... živjeli

Bane

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.

GM

pre 5 godina

Najbolji protiv Danske, Rusije... reprezetnacija koje nemaju zajedno 2 igraca na svetskom nivou. Odnosno imaju jednog - Eriksena. Zajedno.

A kada treba... dodavanja u nazad. I 4 komada u golu.

Izuzetno.

Protestant

pre 5 godina

Luka je prosto simpatičan momak i vrhunski fudbaler. Sigurno je zaslužio zlatnu loptu. Onako mali buljav plav sa krivim zubima igra i zaraznim osmehom igra i nestaje kao Švajcarski sat.

Čestitke!

Paco

pre 5 godina

Posle 2010 sve ove individualne nagrade nemaju smisla.

Nije zasluzio, imam dosta argumenata ali mrzi me da pisem. Jovin sin je trebalo da dobije nagradu za najboljeg golmana SP.

Beograd

pre 5 godina

Sasvim zasluzeno.Luka je i najbolji fudbaler Reala ove dve tri sezone ali nema marketing koji je imao zalizani maneken. Prva violina Reala i Hrvatske reprezentacije.

Djordje NS

pre 5 godina

Večeras je igrač utakmice definitivno bio Grizman, ali bravo i za Luku na svemu pokazanom na prvenstvu ali ipak to nije dovoljno za onu drugu Zlatnu loptu koja ide u ruke Cristiana Ronalda.

FIFA nije FUFA

pre 5 godina

Kamo lepe srece kada bi imali makar jednog ovakvog igraca. Zasluzio je to, a vi koji pricate o Mesiju, pa nije se video na svetskom prventstvu, kao i cesto pominjani Ronaldo.

Oliver

pre 5 godina

Ispravna odluka,bas kako sam i mislio.Modric igrac,Mbape mladi igrac,Kurtoa golman i Kejn strelac. Treba znati da se odluka o najboljem igracu donosi pre finala,tako da nastup u finalu ne utice na konacnu odluku,nego iskljucivo prethodnih 6 partija. Tako je i Oliver Kahn bio najbolji igrac Mundijala 2012,kao jedini golman u istoriji kojem je pripala ta cast,iako je u finalu napravio kiks,ali je pre toga briljirao u 6 utakmica. Tako i Modric danas nije briljirao,ali jeste u prethodnim utakmicama.

konto

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!

Ајде@

pre 5 godina

Дечко је мајстор фудбала...
Свака част момче! Твоја земља има чиме да се дичи!!!

hop cup

pre 5 godina

Modric je igracina, ali meni je glupost da za najboljeg igraca bude proglasen neko iz reprezentacije koja nije osvojila SP. Prvenstvo 1994. je poslednje prvenstvo na kom je najbolji igrac bio iz zemlje osvajaca SP. Na ostalim do danas je bio neko iz drugoplasirane zemlje, jednom cak I iz cetvrtoplasirane (Forlan 2010).
1998. Ronaldo
2002. Kan
2006. Zidan
2010. Forlan
2014. Mesi
2018. Modric

Dejan

pre 5 godina

Sve cestitke i naklon Luki! Fantastican sportista, cetiri pehara LS, drugi na svetu sa reprezentacijom, najbolji igrac SP, vodja, lider, genije! A pritom normalan i skroman momak. Svaka cast!

xkt

pre 5 godina

Po meni nezasluzeno, mada niko nije nesto posebno briljirao i istakao se na ovom prvenstvu.
Iskreno sam mislio da ce je dobiti Mbappe, ne bi bilo nezasluzeno da je dobio i Hazard.
Nemam nista protiv Hrvata, ali Modric jednostavno suvise mlak u vecini utakmica, pa i u finalu, mada je u nekim briljirao.

konto

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!

crush

pre 5 godina

Ljudi, ja sam ponosan!! Evo vozim se s Metroom u Moskvi i svi nama prilaze i čestitaju i govore da smo bili sjajni itd. Naravno, šteta što nismo prvi, ali drugi na svijetu, pa to je sjajno. Hvala svima koji su nas bodrili i čestitke za Noleta... živjeli

Milosav

pre 5 godina

Bravo za Luku, cestitam! Definitivno najbolji igrac ovog prvenstva i stub svog time. Bez njega bi Hrvatska tesko do drugog kola.
Pozdrav iz Toronta.

Ајде@

pre 5 godina

Дечко је мајстор фудбала...
Свака част момче! Твоја земља има чиме да се дичи!!!

ZgHrEu

pre 5 godina

Grizman 7 utakmica 4 gola i 2 asistencije od toga gol i asistencija u finalu,Modric 7 utakmica 2 gola i 1 asistencija...Pametnom dosta.
(Marko, 15. jul 2018 19:46)
Mislim da je za najboljeg igrača trebalo izabrati nekoga iz Srbije. Recimo Tošic ili već neko sličan.

Dejan

pre 5 godina

Sve cestitke i naklon Luki! Fantastican sportista, cetiri pehara LS, drugi na svetu sa reprezentacijom, najbolji igrac SP, vodja, lider, genije! A pritom normalan i skroman momak. Svaka cast!

Protestant

pre 5 godina

Luka je prosto simpatičan momak i vrhunski fudbaler. Sigurno je zaslužio zlatnu loptu. Onako mali buljav plav sa krivim zubima igra i zaraznim osmehom igra i nestaje kao Švajcarski sat.

Čestitke!

Beograd

pre 5 godina

Sasvim zasluzeno.Luka je i najbolji fudbaler Reala ove dve tri sezone ali nema marketing koji je imao zalizani maneken. Prva violina Reala i Hrvatske reprezentacije.

marko sid

pre 5 godina

Kompletan igrac za razliku od Azara i Grizmana. Igrao maestralno i odbranu. Ko ne gleda fudbal kao celinu taj ceni igrace po statistici. On razigrava ekipu, prebacuje stranu cesto, nije njegov posao da daje golove. Vrhunski igrac. Kad se uzme u obzir njegova gradja, sve jos vise dobija na znacaju. Igraci njegove kilaze vrlo cesto ne dobiju ni pravu sansu da igraju.

Oliver

pre 5 godina

Ispravna odluka,bas kako sam i mislio.Modric igrac,Mbape mladi igrac,Kurtoa golman i Kejn strelac. Treba znati da se odluka o najboljem igracu donosi pre finala,tako da nastup u finalu ne utice na konacnu odluku,nego iskljucivo prethodnih 6 partija. Tako je i Oliver Kahn bio najbolji igrac Mundijala 2012,kao jedini golman u istoriji kojem je pripala ta cast,iako je u finalu napravio kiks,ali je pre toga briljirao u 6 utakmica. Tako i Modric danas nije briljirao,ali jeste u prethodnim utakmicama.

Jocko

pre 5 godina

Iskreno. Modric je jedan od onih neprimetnih, ''nevidljivih'' veznjaka, cije partije, potezi i generalno kvalitet promaknu nepazljivimul uzgrednim gledaocima. Isto je bilo i sa Cavijem, Inijestom, Skolsom, Pirlom... ko ne prati i ne igra fudbal taj bi za njih i Modrica rekao, ma sta oni znaju, samo se dobacuju loptom na sredini, kratki pasovi su dosadni i sl. Takvi ne vide VIZIJU koju poseduju pomenuti igraci, i istima bih savetovao da pogledaju 'Modric best skills' na yt. I meni je Modric bio jedan od onih neprimetnih, delom zbog omalenog rasta, delom jer se manje istice od saigraca veznjaka (npr Lampard i Stankovic su imali razoran sut, Gatuzo je bio kostolomac, dakle isticali su se necim). Luka je, sto bi rekli, vladar iz senke, vuce konce, plete mreze, kreira sanse, deli lopte. Domaci zadatak: Gledajte neku utakmicu s Modricem ponovo, ali pratite SAMO I ISKLJUCIVO Modrica, kao da ste skaut. Tada ce vam biti jasno koliki je njegov uticaj na tim i igru.

beli

pre 5 godina

Ovi koji spominju samo statistiku, daj prestanite uspoređivati zadnjeg veznog sa napadačima. Pa koliko je bilo koji napadač osvojio lopti, pretrčao kilometara, dodao točnih lopti, imao spriteva za vrijeme utakmice i milion drugih stvari. Pa nije igrač koji zabije i asistira. Luka Modrić je malu Hrvatsku doveo do vicešampiona kao kapetan

Dag Kristi

pre 5 godina

Zaslužio je momak. Fantastično odigran turnir. Drago mi je da ga onaj promašen penal protiv Danaca nije koštao finala. Srbi smo, ali ovakvom majstoru, kao što je Luka... treba skinuti kapu!

Ante

pre 5 godina

Kad proradi Srpska krv u Hrvatu dobijes najboljeg fudbalera.

A tek kad proradi u 11 srba u reprezentaciji Srbije,dobijes ispadanje u najranijoj fazi natjecanja ;.)

Prebogati Socijalista

pre 5 godina

Zasluženo, ja bi mu dao za utakmicu sa Englezima dve nagrade, pokazao je svima kako se daje 110% za svoju zemlju. Vi hejteri bolje naučite nešto od ovog momka, ne daje se nagrada za najboljeg igrača na osnovu suve statistike.

Zećo

pre 5 godina

Vala, jeste zaslužio! Nije jednu loptu čovek nerezonski dodao. Mozak tima, nema šta!
(Velja, 15. jul 2018 22:12)

Nažalost sve je manje i manje takvih kreativaca. Podseća me na Pirla iz najboljih dana. Prosto je uživanje gledati ga kako igra.

Saša

pre 5 godina

Čestitke za Luku. Nema razloga za ovaj tužan izraz lica. Za koji dan će shvatiti da je sveukupno ovo SP bilo veliki uspeh koji će teško iko ikada sa Balkana dostići.

Marijo

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. jul 2018 20:28)
Dodaj tome i u idealnoj postavi Reala svih vremena

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golove, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstore za sve njih u Hrvatskoj a to je Luka Modric. Pozdrav!

freddie

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.
(Kole, 15. jul 2018 23:08)

Ajd fala bogu da se za nagradu ne pita komentatore na srbijanskim portalima nego statisticare iz FIFA- e..

VUK

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !

FIFA nije FUFA

pre 5 godina

Kamo lepe srece kada bi imali makar jednog ovakvog igraca. Zasluzio je to, a vi koji pricate o Mesiju, pa nije se video na svetskom prventstvu, kao i cesto pominjani Ronaldo.

bananamen

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!
Pa sta imaju Cavi i Inijesta sa Modricem? Oni su igraci Barselone :)

Batica

pre 5 godina

Luka je pravi motor i Reala i ovog tima Hrvatske,ko to ne vidi jednostavno ne zna da gleda fudbal.Svaka mu čast,apsolutno najbolji vezni igrač sveta u ovom trenutku.Usput,rezultat finala je u principu realan,pobedio je bolji tim ali čestitke komšijama,uprkos svemu zaslužili su mesto u istoriji fudbala.

Jocko

pre 5 godina

Da se nadovežem na svoj prethodni komentar o Modriću. Neki tvrde da je Perišić bio mnogo bolji od Modrića. Mišljenja sam da se njih dvojica ne mogu porediti. Perišić, osim što igra na drugoj poziciji, je ujedno i drugi tip igrača, rekao bih atraktivniji - brz, jak, odličan dribler, prodoran, igra s obe noge, razoran šut. Podseća me na Srbu Stamenkovića (desetka Baltimore Blasta i miljenik Zvezdinih navijača), koji je imao ubojitu levicu, prodoran šut, rođeni dribler, jak, brz... Drugi primer je Lampard, kompletni veznjak a takođe i onfazvan, koji je davao neuobičajeno puno golova za svoju poziciju, plus je krupan i ima razoran šut. Modrić je drugačiji - definitivno mu nije glavni cilj postizanje golova već je kreator igre, asistent. Pritom mu fizička konstiitucija ne daje da putem nje dođe do izražaja, poput npr SMS-a ili Matića. Ali je uprkos tome vrlo žilav. Ima viziju, pravi je plejmejker. Što neko reče, nije sve u statistici - Luka je spiritus movens tima za koji igra, onaj koji pokreće igru i saigrače. Zapravo sam uveren da je svaka generacija u svakoj osnovnoj školi na fudbalu imala bar jednog Luku. To je onaj sitan, neprimetan, što najviše zna sa loptom - i SVI su toga svesni, iako drugi imaju jači šut i atraktivniji stil igre.

Čestitke Novaku

pre 5 godina

treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu
(dado, 15. jul 2018 21:28)

Pa te sve reprezentacije koja nabrajaš će na novoj ljestvici biti u TOP 10! Danska i Engleska po svaka imaju niz od 20-ak utakmica bez poraza prije susreta sa HR a ti nama pričaš o sreću u ždrijebu?!? Ali kad si već takav "fudbalski stručnjak" koji je uvijeren da je ovo ždrijeb kao nikad prije, čudi me kako ne znaš za onaj sa prvenstva u Japanu i Koreji 2002g, tada je Njemčaka do finala došla na način da je u skupini igrala sa Irskom, Kamerunom i Saudijskom Arabaijom, pa nakon toga Paragvaj, USA i u polufinalu Južna Koreja. Eto čisto samo da prestanete sa nebulozama o najlakšem ždrijebu ikada, nemojte biti toliko ljubomorni, znamo da boli, ali nema smisla da lažete sami sebe.

gratis

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golova, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstor za sve njih u Hrvatskoj, a to je Luka Modric. Pozdrav!*

Paco

pre 5 godina

Posle 2010 sve ove individualne nagrade nemaju smisla.

Nije zasluzio, imam dosta argumenata ali mrzi me da pisem. Jovin sin je trebalo da dobije nagradu za najboljeg golmana SP.

hop cup

pre 5 godina

Modric je igracina, ali meni je glupost da za najboljeg igraca bude proglasen neko iz reprezentacije koja nije osvojila SP. Prvenstvo 1994. je poslednje prvenstvo na kom je najbolji igrac bio iz zemlje osvajaca SP. Na ostalim do danas je bio neko iz drugoplasirane zemlje, jednom cak I iz cetvrtoplasirane (Forlan 2010).
1998. Ronaldo
2002. Kan
2006. Zidan
2010. Forlan
2014. Mesi
2018. Modric

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

Bane

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.

bruder

pre 5 godina

Lukica je bio vrhunski, bio je i Rakita možda na istom nivou sa njim ali ipak mislim da je Azar najbolje odigrao prvenstvo, čovek je jedini superstar na ovom prvenstvu, čuvala ga po 3 igrača. Luka više nekako diriguje iz pozadine, stane na loptu pa da akcenat gde treba, diriguje. A Azar kad dobije loptu kao voz, ne zaustavi ga niko bez faula. Šteta što nismo mogli da gledam Belgija-Hrvatska, bilo bi tu pregršt golova!

koma

pre 5 godina

Realno jeste, jer je nosio Hrvate sve utakmice, koji su bez njega u klasi Srbije. Tu su jos Grizman i Hazard, ali oni nisu toliko uticajni na svoj tim kao Luka, pa je ipak zasluzeno.

neutralni felsh

pre 5 godina

proste propozicije, od strane komisije je na najvise utakmica bio najbolje ocenjen igrac u svojoj ekipi i uopste. sve se prati po fudbalskim parametrima za svaku poziciju, plus opsti utisak za igru, i eto ocene. prosto i lako za proveru. a ovi sto se cude i iscudjavaju bolje da provere situaciju nego sto pokazuju koliko ne znaju.

Petar

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart
(gratis, 15. jul 2018 22:31)

Pored Rajka Mitica, Stjepana Bobeka, Dragana Dzajica,Velibora Vasovica, Dragoslava Sekularca, Ivice Surjaka, Vladimira Petrovica Pizona, Dejana Savicevica, Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovica, Dragana Stojkovica, Roberta Prosineckog, Safeta Susica i jos gomile igraca tesko da je Luka Modric najbolji svih vremena...

Salvatore_Dante

pre 5 godina

Luka jeste najbolji fudbaler 2018. kad se gleda celokupna godina, ali Mbape ili Grizman su trebali da dobiju nagradu za najboljeg igrača svetskog prvenstva. Ako se tako gleda, onda je Lebron trebao biti MVP finala NBA iako je njagova ekipa izgubila, imao je 40ppm.

FFM

pre 5 godina

ovde su se gledale ukupne performanse kroz statistiku, do ove utakmice vodeći je bio Kante, zbog toga mi je bio sumnjiv njegov rani izlazak... ipak smatram da ako ništa drugo, Luka je bio jedan od najboljih igrača ove godine u evropi, pa bar zbog toga zaslužuje ovakvo priznanje.

Djordje NS

pre 5 godina

Večeras je igrač utakmice definitivno bio Grizman, ali bravo i za Luku na svemu pokazanom na prvenstvu ali ipak to nije dovoljno za onu drugu Zlatnu loptu koja ide u ruke Cristiana Ronalda.

dado

pre 5 godina

meni je luka drag igrac, veoma drag, ali on je ovu nagradu dobio nategnuto...
jer je hrvatska ispala lijepa prica sp, sa dolaskom u finale...pa kao neka kompenzacija...slicno kao i messi na zadnjem......
treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu....ti isti francuzi su igrali sa argentinom koja je 5, pa urugvaj kao 14. i belgija kao 3. repka....
i na kraju, u finalu francuzi dobijaju dosta lagano, uz 2 gola, jedan perisica na individualnu kvalitetu, a drugi mandzin na svoju upornost odnosno malo lakomiselnosti llorisa.....
luka je vrhunski vezni, ali po meni nije bio najbolji igrac sp.....

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

GM

pre 5 godina

Najbolji protiv Danske, Rusije... reprezetnacija koje nemaju zajedno 2 igraca na svetskom nivou. Odnosno imaju jednog - Eriksena. Zajedno.

A kada treba... dodavanja u nazad. I 4 komada u golu.

Izuzetno.

moro

pre 5 godina

Perisic, ako je fifa htela da nagradi Hrvate, covek ih nekoliko puta bukvalno izvlacio iz mrtvih. Ali svakako najbolji pojedinac svetskog prvenstva je Azar.

Na kraju su se posr..i

pre 5 godina

Mbappe iako ima samo 19 godina je najvise pokazao na SP.Brzinu, dribling, dobar pregled, robustan, nije sebican, dobar suter i strelac, disciplinovan, stalozen, odkriva se na vreme, neigra grubo, sposoban da preokrene mec ... ima sve sto je potrebno da bude vrhunski fudbaler i vec je... Steta, zlatna lopta je morala biti njegova !

xkt

pre 5 godina

Po meni nezasluzeno, mada niko nije nesto posebno briljirao i istakao se na ovom prvenstvu.
Iskreno sam mislio da ce je dobiti Mbappe, ne bi bilo nezasluzeno da je dobio i Hazard.
Nemam nista protiv Hrvata, ali Modric jednostavno suvise mlak u vecini utakmica, pa i u finalu, mada je u nekim briljirao.

veliki strumf

pre 5 godina

Ne znam cime je zasluzio! Jeste vrhunski igrac, ali na ovom prvenstvu nije napravio neku posebnu razliku. U polufinalu i finalu skoro nista nije odigrao, promasio penal protiv Rusije koji je mogao da eliminise Hrvatsku, a nije ni osvojio titulu. Ovo je presedan da igrac ekipe koja nije osvojila titulu, koja u 2 utakmice u nokaut fazi prosla na penale, u trecoj na produzetke, koja je igrala u daleko slabijoj polovini (sto su pokazale utakmica za 3. mesto i finale) dobije Zlatnu loptu.

kralj

pre 5 godina

Napisao sam negde da je Luka vrhunski igrac i najbolji igrac Hrvatske ali na SP nije ni u hrvatskoj reprezentaciji bio najbolji,po meni Grizman i Azar su daleko ispred svih.

room 1408

pre 5 godina

Modrić je top igrač svetske klase,ali po meni vise uticaja na igru je imao Hazard iz Belgije.Njegova je nesreća sto je igrao u delu zreba gde su top reprezentacije a Lukina je sreća sto je igrao u delu zreba gde kad se pogledaju reprezentacije koju igraju kao da sam gledao kup Devicanskih ostrva,..Ali da je igracina jeste jer malo je igrača na svetu koji su uspeli u životu da igraju u prvoj postavi već godinama jednog Real Madrida,..Dosta njih ne može ni da prodju pored stadiona Santiago Bernabee,..

Djordje NS

pre 5 godina

Odličan igrač, ali na ovom prvenstvu ništa posebno. Ako su hteli da zakite nekog hrvata bolje da su Perišiću dali to priznanje.
(Amater, 15. jul 2018 20:06)

Ja sam još pre dva dana napisao da me je Perišić oduševio. Luka je dobar ali večeras ništa specijalno. Ono protiv Argentine je bilo super.

Grizman

pre 5 godina

Potpuno nezasluzeno, dominirao nasd danskom i rusijom, da je toliko dobar resio bi finale! Ali danas protiv jake ekipe nema ga nigde, ali glupa taktika fife da odluku donose pre finala, a ne u finalu gde se vidi ko je tata! Grizman i mbape po gol u finalu, koliko je dao Modric, dobro nemoj gol imao je barem neku asistenciju sigurno!

Митар пфк

pre 5 godina

Реално није ! Више играча и из хрватске , и из осталих селекција је показало више..То је једина истина ! Лука је класа , али на мундијалу није био најбољи..

salemm

pre 5 godina

kakva bruka i sramota. velika kradja. nemam nista protiv luke niti mogu da sta promenim, ali liku dati nagradu a zaboraviti bar 3-4 igraca francuske ili perisica, pa subasica... dalje azara, kina. pa svi znamo da su hrvati, tacnije luka imali 30 minuta (od greske golmana) sa argentinom na svetskom nivou i sve drugo mučenje i antifudbal. kao da komisija nije pratila prvenstvo ili su komisiju sacinjavali svi iz lištice.

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

acoZmaj

pre 5 godina

negledaju se samo golovi i asistencije,Luka je dobio zlatnu loptu zato sto je bio glavni igrac hrvatske celog turnira,gurao ih iz utakmice u utakmicu! pravi vodja!

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

Paco

pre 5 godina

Posle 2010 sve ove individualne nagrade nemaju smisla.

Nije zasluzio, imam dosta argumenata ali mrzi me da pisem. Jovin sin je trebalo da dobije nagradu za najboljeg golmana SP.

ZgHrEu

pre 5 godina

Grizman 7 utakmica 4 gola i 2 asistencije od toga gol i asistencija u finalu,Modric 7 utakmica 2 gola i 1 asistencija...Pametnom dosta.
(Marko, 15. jul 2018 19:46)
Mislim da je za najboljeg igrača trebalo izabrati nekoga iz Srbije. Recimo Tošic ili već neko sličan.

Petar

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart
(gratis, 15. jul 2018 22:31)

Pored Rajka Mitica, Stjepana Bobeka, Dragana Dzajica,Velibora Vasovica, Dragoslava Sekularca, Ivice Surjaka, Vladimira Petrovica Pizona, Dejana Savicevica, Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovica, Dragana Stojkovica, Roberta Prosineckog, Safeta Susica i jos gomile igraca tesko da je Luka Modric najbolji svih vremena...

Grizman

pre 5 godina

Potpuno nezasluzeno, dominirao nasd danskom i rusijom, da je toliko dobar resio bi finale! Ali danas protiv jake ekipe nema ga nigde, ali glupa taktika fife da odluku donose pre finala, a ne u finalu gde se vidi ko je tata! Grizman i mbape po gol u finalu, koliko je dao Modric, dobro nemoj gol imao je barem neku asistenciju sigurno!

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

xkt

pre 5 godina

Po meni nezasluzeno, mada niko nije nesto posebno briljirao i istakao se na ovom prvenstvu.
Iskreno sam mislio da ce je dobiti Mbappe, ne bi bilo nezasluzeno da je dobio i Hazard.
Nemam nista protiv Hrvata, ali Modric jednostavno suvise mlak u vecini utakmica, pa i u finalu, mada je u nekim briljirao.

salemm

pre 5 godina

kakva bruka i sramota. velika kradja. nemam nista protiv luke niti mogu da sta promenim, ali liku dati nagradu a zaboraviti bar 3-4 igraca francuske ili perisica, pa subasica... dalje azara, kina. pa svi znamo da su hrvati, tacnije luka imali 30 minuta (od greske golmana) sa argentinom na svetskom nivou i sve drugo mučenje i antifudbal. kao da komisija nije pratila prvenstvo ili su komisiju sacinjavali svi iz lištice.

kralj

pre 5 godina

Napisao sam negde da je Luka vrhunski igrac i najbolji igrac Hrvatske ali na SP nije ni u hrvatskoj reprezentaciji bio najbolji,po meni Grizman i Azar su daleko ispred svih.

veliki strumf

pre 5 godina

Ne znam cime je zasluzio! Jeste vrhunski igrac, ali na ovom prvenstvu nije napravio neku posebnu razliku. U polufinalu i finalu skoro nista nije odigrao, promasio penal protiv Rusije koji je mogao da eliminise Hrvatsku, a nije ni osvojio titulu. Ovo je presedan da igrac ekipe koja nije osvojila titulu, koja u 2 utakmice u nokaut fazi prosla na penale, u trecoj na produzetke, koja je igrala u daleko slabijoj polovini (sto su pokazale utakmica za 3. mesto i finale) dobije Zlatnu loptu.

Kole

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.

dado

pre 5 godina

meni je luka drag igrac, veoma drag, ali on je ovu nagradu dobio nategnuto...
jer je hrvatska ispala lijepa prica sp, sa dolaskom u finale...pa kao neka kompenzacija...slicno kao i messi na zadnjem......
treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu....ti isti francuzi su igrali sa argentinom koja je 5, pa urugvaj kao 14. i belgija kao 3. repka....
i na kraju, u finalu francuzi dobijaju dosta lagano, uz 2 gola, jedan perisica na individualnu kvalitetu, a drugi mandzin na svoju upornost odnosno malo lakomiselnosti llorisa.....
luka je vrhunski vezni, ali po meni nije bio najbolji igrac sp.....

Djordje NS

pre 5 godina

Večeras je igrač utakmice definitivno bio Grizman, ali bravo i za Luku na svemu pokazanom na prvenstvu ali ipak to nije dovoljno za onu drugu Zlatnu loptu koja ide u ruke Cristiana Ronalda.

Na kraju su se posr..i

pre 5 godina

Mbappe iako ima samo 19 godina je najvise pokazao na SP.Brzinu, dribling, dobar pregled, robustan, nije sebican, dobar suter i strelac, disciplinovan, stalozen, odkriva se na vreme, neigra grubo, sposoban da preokrene mec ... ima sve sto je potrebno da bude vrhunski fudbaler i vec je... Steta, zlatna lopta je morala biti njegova !

GM

pre 5 godina

Najbolji protiv Danske, Rusije... reprezetnacija koje nemaju zajedno 2 igraca na svetskom nivou. Odnosno imaju jednog - Eriksena. Zajedno.

A kada treba... dodavanja u nazad. I 4 komada u golu.

Izuzetno.

room 1408

pre 5 godina

Modrić je top igrač svetske klase,ali po meni vise uticaja na igru je imao Hazard iz Belgije.Njegova je nesreća sto je igrao u delu zreba gde su top reprezentacije a Lukina je sreća sto je igrao u delu zreba gde kad se pogledaju reprezentacije koju igraju kao da sam gledao kup Devicanskih ostrva,..Ali da je igracina jeste jer malo je igrača na svetu koji su uspeli u životu da igraju u prvoj postavi već godinama jednog Real Madrida,..Dosta njih ne može ni da prodju pored stadiona Santiago Bernabee,..

konto

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!

Bane

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.

hop cup

pre 5 godina

Modric je igracina, ali meni je glupost da za najboljeg igraca bude proglasen neko iz reprezentacije koja nije osvojila SP. Prvenstvo 1994. je poslednje prvenstvo na kom je najbolji igrac bio iz zemlje osvajaca SP. Na ostalim do danas je bio neko iz drugoplasirane zemlje, jednom cak I iz cetvrtoplasirane (Forlan 2010).
1998. Ronaldo
2002. Kan
2006. Zidan
2010. Forlan
2014. Mesi
2018. Modric

Митар пфк

pre 5 godina

Реално није ! Више играча и из хрватске , и из осталих селекција је показало више..То је једина истина ! Лука је класа , али на мундијалу није био најбољи..

Salvatore_Dante

pre 5 godina

Luka jeste najbolji fudbaler 2018. kad se gleda celokupna godina, ali Mbape ili Grizman su trebali da dobiju nagradu za najboljeg igrača svetskog prvenstva. Ako se tako gleda, onda je Lebron trebao biti MVP finala NBA iako je njagova ekipa izgubila, imao je 40ppm.

bruder

pre 5 godina

Lukica je bio vrhunski, bio je i Rakita možda na istom nivou sa njim ali ipak mislim da je Azar najbolje odigrao prvenstvo, čovek je jedini superstar na ovom prvenstvu, čuvala ga po 3 igrača. Luka više nekako diriguje iz pozadine, stane na loptu pa da akcenat gde treba, diriguje. A Azar kad dobije loptu kao voz, ne zaustavi ga niko bez faula. Šteta što nismo mogli da gledam Belgija-Hrvatska, bilo bi tu pregršt golova!

crush

pre 5 godina

Ljudi, ja sam ponosan!! Evo vozim se s Metroom u Moskvi i svi nama prilaze i čestitaju i govore da smo bili sjajni itd. Naravno, šteta što nismo prvi, ali drugi na svijetu, pa to je sjajno. Hvala svima koji su nas bodrili i čestitke za Noleta... živjeli

moro

pre 5 godina

Perisic, ako je fifa htela da nagradi Hrvate, covek ih nekoliko puta bukvalno izvlacio iz mrtvih. Ali svakako najbolji pojedinac svetskog prvenstva je Azar.

Milosav

pre 5 godina

Bravo za Luku, cestitam! Definitivno najbolji igrac ovog prvenstva i stub svog time. Bez njega bi Hrvatska tesko do drugog kola.
Pozdrav iz Toronta.

koma

pre 5 godina

Realno jeste, jer je nosio Hrvate sve utakmice, koji su bez njega u klasi Srbije. Tu su jos Grizman i Hazard, ali oni nisu toliko uticajni na svoj tim kao Luka, pa je ipak zasluzeno.

freddie

pre 5 godina

To im je utešna nagrada. Mbpape je zver od igrača pored koga Modrić može da se vrati na Velebit i čuva koze što je čitav život i radio. I Pogbu je stavio u dzep, a kamoli Luku.
(Kole, 15. jul 2018 23:08)

Ajd fala bogu da se za nagradu ne pita komentatore na srbijanskim portalima nego statisticare iz FIFA- e..

gratis

pre 5 godina

velika karijera najboljeg igraca balkana svih vremena i jednog od najboljih veznih igraca sveta svih vremena! kapa dole maestro..ti si fudbalski Mozzart

Ајде@

pre 5 godina

Дечко је мајстор фудбала...
Свака част момче! Твоја земља има чиме да се дичи!!!

Protestant

pre 5 godina

Luka je prosto simpatičan momak i vrhunski fudbaler. Sigurno je zaslužio zlatnu loptu. Onako mali buljav plav sa krivim zubima igra i zaraznim osmehom igra i nestaje kao Švajcarski sat.

Čestitke!

Djordje NS

pre 5 godina

Odličan igrač, ali na ovom prvenstvu ništa posebno. Ako su hteli da zakite nekog hrvata bolje da su Perišiću dali to priznanje.
(Amater, 15. jul 2018 20:06)

Ja sam još pre dva dana napisao da me je Perišić oduševio. Luka je dobar ali večeras ništa specijalno. Ono protiv Argentine je bilo super.

Oliver

pre 5 godina

Ispravna odluka,bas kako sam i mislio.Modric igrac,Mbape mladi igrac,Kurtoa golman i Kejn strelac. Treba znati da se odluka o najboljem igracu donosi pre finala,tako da nastup u finalu ne utice na konacnu odluku,nego iskljucivo prethodnih 6 partija. Tako je i Oliver Kahn bio najbolji igrac Mundijala 2012,kao jedini golman u istoriji kojem je pripala ta cast,iako je u finalu napravio kiks,ali je pre toga briljirao u 6 utakmica. Tako i Modric danas nije briljirao,ali jeste u prethodnim utakmicama.

Beograd

pre 5 godina

Sasvim zasluzeno.Luka je i najbolji fudbaler Reala ove dve tri sezone ali nema marketing koji je imao zalizani maneken. Prva violina Reala i Hrvatske reprezentacije.

marko sid

pre 5 godina

Kompletan igrac za razliku od Azara i Grizmana. Igrao maestralno i odbranu. Ko ne gleda fudbal kao celinu taj ceni igrace po statistici. On razigrava ekipu, prebacuje stranu cesto, nije njegov posao da daje golove. Vrhunski igrac. Kad se uzme u obzir njegova gradja, sve jos vise dobija na znacaju. Igraci njegove kilaze vrlo cesto ne dobiju ni pravu sansu da igraju.

bananamen

pre 5 godina

Zasluženo! Govorim već nekoliko godina (od kad su Ćavi i Inijesta izašli iz zenita) da je najbolji veznjak i najvažniji šraf Reala. Bravo Luka!
Pa sta imaju Cavi i Inijesta sa Modricem? Oni su igraci Barselone :)

Ante

pre 5 godina

Kad proradi Srpska krv u Hrvatu dobijes najboljeg fudbalera.

A tek kad proradi u 11 srba u reprezentaciji Srbije,dobijes ispadanje u najranijoj fazi natjecanja ;.)

FIFA nije FUFA

pre 5 godina

Kamo lepe srece kada bi imali makar jednog ovakvog igraca. Zasluzio je to, a vi koji pricate o Mesiju, pa nije se video na svetskom prventstvu, kao i cesto pominjani Ronaldo.

Dejan

pre 5 godina

Sve cestitke i naklon Luki! Fantastican sportista, cetiri pehara LS, drugi na svetu sa reprezentacijom, najbolji igrac SP, vodja, lider, genije! A pritom normalan i skroman momak. Svaka cast!

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golove, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstore za sve njih u Hrvatskoj a to je Luka Modric. Pozdrav!

Prebogati Socijalista

pre 5 godina

Zasluženo, ja bi mu dao za utakmicu sa Englezima dve nagrade, pokazao je svima kako se daje 110% za svoju zemlju. Vi hejteri bolje naučite nešto od ovog momka, ne daje se nagrada za najboljeg igrača na osnovu suve statistike.

Čestitke Novaku

pre 5 godina

treba uzeti u obzir da se zdrijeb poklopio kao nikad prije.....pa u knock out fazi, hrvatska nije igrala sa reprezentacijom koja je medju 10 na fifinoj ljestvici......danska, rusija i engleska, a fracuzi tek u finalu
(dado, 15. jul 2018 21:28)

Pa te sve reprezentacije koja nabrajaš će na novoj ljestvici biti u TOP 10! Danska i Engleska po svaka imaju niz od 20-ak utakmica bez poraza prije susreta sa HR a ti nama pričaš o sreću u ždrijebu?!? Ali kad si već takav "fudbalski stručnjak" koji je uvijeren da je ovo ždrijeb kao nikad prije, čudi me kako ne znaš za onaj sa prvenstva u Japanu i Koreji 2002g, tada je Njemčaka do finala došla na način da je u skupini igrala sa Irskom, Kamerunom i Saudijskom Arabaijom, pa nakon toga Paragvaj, USA i u polufinalu Južna Koreja. Eto čisto samo da prestanete sa nebulozama o najlakšem ždrijebu ikada, nemojte biti toliko ljubomorni, znamo da boli, ali nema smisla da lažete sami sebe.

beli

pre 5 godina

Ovi koji spominju samo statistiku, daj prestanite uspoređivati zadnjeg veznog sa napadačima. Pa koliko je bilo koji napadač osvojio lopti, pretrčao kilometara, dodao točnih lopti, imao spriteva za vrijeme utakmice i milion drugih stvari. Pa nije igrač koji zabije i asistira. Luka Modrić je malu Hrvatsku doveo do vicešampiona kao kapetan

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

VUK

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !

Master

pre 5 godina

Ako je neko zaslužio tu loptu a da je iz redova Hrvatske to je Perišić, čovek i ih bukvalno sam izvlačio u utakmicama. Bez njega Modrić bi mogao samo da se slika.
(Bane, 15. jul 2018 20:01)

Nije sve u tim golovima, mogao je i Vida da da jos vaznih golova, kao sto je i dao jednom Rusiji. Ali jedan je majstor za sve njih u Hrvatskoj, a to je Luka Modric. Pozdrav!*

FFM

pre 5 godina

ovde su se gledale ukupne performanse kroz statistiku, do ove utakmice vodeći je bio Kante, zbog toga mi je bio sumnjiv njegov rani izlazak... ipak smatram da ako ništa drugo, Luka je bio jedan od najboljih igrača ove godine u evropi, pa bar zbog toga zaslužuje ovakvo priznanje.

Saša

pre 5 godina

Čestitke za Luku. Nema razloga za ovaj tužan izraz lica. Za koji dan će shvatiti da je sveukupno ovo SP bilo veliki uspeh koji će teško iko ikada sa Balkana dostići.

Batica

pre 5 godina

Luka je pravi motor i Reala i ovog tima Hrvatske,ko to ne vidi jednostavno ne zna da gleda fudbal.Svaka mu čast,apsolutno najbolji vezni igrač sveta u ovom trenutku.Usput,rezultat finala je u principu realan,pobedio je bolji tim ali čestitke komšijama,uprkos svemu zaslužili su mesto u istoriji fudbala.

Marijo

pre 5 godina

Luka je u poslednjih 7 meseci postigao : titula klupskog prvaka sveta , ušao u idealnih 11 FIFA liste, Liga šampiona , srebro sa CRO na SP , i titulu najboljeg igrača SP. Šta treba još ? Da poleti bez krila ko supermen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. jul 2018 20:28)
Dodaj tome i u idealnoj postavi Reala svih vremena

STEVO

pre 5 godina

Zasluženo, kao što mislim i da je potcijenjena njegova uloga u Realu, da li iz marketinških ili nekih drugih razloga, te je po meni u najužem izboru za igrača godine ali to se iz ovog razloga koje sam napisao neće desiti.

Jocko

pre 5 godina

Iskreno. Modric je jedan od onih neprimetnih, ''nevidljivih'' veznjaka, cije partije, potezi i generalno kvalitet promaknu nepazljivimul uzgrednim gledaocima. Isto je bilo i sa Cavijem, Inijestom, Skolsom, Pirlom... ko ne prati i ne igra fudbal taj bi za njih i Modrica rekao, ma sta oni znaju, samo se dobacuju loptom na sredini, kratki pasovi su dosadni i sl. Takvi ne vide VIZIJU koju poseduju pomenuti igraci, i istima bih savetovao da pogledaju 'Modric best skills' na yt. I meni je Modric bio jedan od onih neprimetnih, delom zbog omalenog rasta, delom jer se manje istice od saigraca veznjaka (npr Lampard i Stankovic su imali razoran sut, Gatuzo je bio kostolomac, dakle isticali su se necim). Luka je, sto bi rekli, vladar iz senke, vuce konce, plete mreze, kreira sanse, deli lopte. Domaci zadatak: Gledajte neku utakmicu s Modricem ponovo, ali pratite SAMO I ISKLJUCIVO Modrica, kao da ste skaut. Tada ce vam biti jasno koliki je njegov uticaj na tim i igru.

Zećo

pre 5 godina

Vala, jeste zaslužio! Nije jednu loptu čovek nerezonski dodao. Mozak tima, nema šta!
(Velja, 15. jul 2018 22:12)

Nažalost sve je manje i manje takvih kreativaca. Podseća me na Pirla iz najboljih dana. Prosto je uživanje gledati ga kako igra.

neutralni felsh

pre 5 godina

proste propozicije, od strane komisije je na najvise utakmica bio najbolje ocenjen igrac u svojoj ekipi i uopste. sve se prati po fudbalskim parametrima za svaku poziciju, plus opsti utisak za igru, i eto ocene. prosto i lako za proveru. a ovi sto se cude i iscudjavaju bolje da provere situaciju nego sto pokazuju koliko ne znaju.

Jocko

pre 5 godina

Da se nadovežem na svoj prethodni komentar o Modriću. Neki tvrde da je Perišić bio mnogo bolji od Modrića. Mišljenja sam da se njih dvojica ne mogu porediti. Perišić, osim što igra na drugoj poziciji, je ujedno i drugi tip igrača, rekao bih atraktivniji - brz, jak, odličan dribler, prodoran, igra s obe noge, razoran šut. Podseća me na Srbu Stamenkovića (desetka Baltimore Blasta i miljenik Zvezdinih navijača), koji je imao ubojitu levicu, prodoran šut, rođeni dribler, jak, brz... Drugi primer je Lampard, kompletni veznjak a takođe i onfazvan, koji je davao neuobičajeno puno golova za svoju poziciju, plus je krupan i ima razoran šut. Modrić je drugačiji - definitivno mu nije glavni cilj postizanje golova već je kreator igre, asistent. Pritom mu fizička konstiitucija ne daje da putem nje dođe do izražaja, poput npr SMS-a ili Matića. Ali je uprkos tome vrlo žilav. Ima viziju, pravi je plejmejker. Što neko reče, nije sve u statistici - Luka je spiritus movens tima za koji igra, onaj koji pokreće igru i saigrače. Zapravo sam uveren da je svaka generacija u svakoj osnovnoj školi na fudbalu imala bar jednog Luku. To je onaj sitan, neprimetan, što najviše zna sa loptom - i SVI su toga svesni, iako drugi imaju jači šut i atraktivniji stil igre.

Dag Kristi

pre 5 godina

Zaslužio je momak. Fantastično odigran turnir. Drago mi je da ga onaj promašen penal protiv Danaca nije koštao finala. Srbi smo, ali ovakvom majstoru, kao što je Luka... treba skinuti kapu!

acoZmaj

pre 5 godina

negledaju se samo golovi i asistencije,Luka je dobio zlatnu loptu zato sto je bio glavni igrac hrvatske celog turnira,gurao ih iz utakmice u utakmicu! pravi vodja!