Sreda, 04.07.2018.

20:29

Maradona: Kolumbija je opljačkana

Izvor: B92

Maradona: Kolumbija je opljaèkana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Realan
Da, ali danas ako popreko pogledas Mesija ili Ronalda dobijes zuti karton. Danas su vrhunski igraci apsolutno zasticeni (sto je ispravno) a sto ranije nije bio slucaj. Mesi i Ronaldo prave “batine” dobijaju samo na velikim takmicenjima. U LS i domacim prvenstvima su beli medvedi... A npr. Kalco 80ih i 90ih..

jasdf

pre 5 godina

@123
Fiklandska ostrva pripadaju Engleskoj? Od kada? Ja sam bio ubedjen da su teritorija koja je pristupila Ujedinjenom Kraljevstvu.

Realan

pre 5 godina

Navijao sam za Kolumbiju jer nisam ljubitelj Engleza, ali momci iz Kolumbije nisu imali sansu do 80og minuta, Englezi su ih razbili, ko god je objektivan zna to, tako da se moze reci da su zasluzeni prosli, iako bih voleo da su Kolumbijci bili bolji u izvodjenju jedanaesteraca i prosli. A povodom vesti da Mesi nikad nece biti Maradona, nece, jer je ovaj igrao sa pekarima i mesarima i vrteo ih ko klince, danas je fudbal na mnogo ozbiljnijem nivou, Mesi i Ronaldo jedva prodju 2-3 igraca a u ono vreme ovaj uzme loptu i predje ceo teren.

neutralni felsh

pre 5 godina

Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to
(Nislija)


bravo nislija. da dopunim, vojna hunta je napravila dzumbus i brzopletu invaziju na nebranjeno ostrvo pretezno zbog toga da bi skrenuli paznju naroda sa teskih ekonomskih problema u kojima se argentina nasla u doba su rate lose (nenamenski) potrosenih kredita prispele na naplatu i kad su polako ispali iz fokusa americke pomoci jer je gornji deo latinske amerike pocinjao da se kuva (kolumbija, nikaragva, panama...) dok argentinski generalisimusi nisu vise mogli da serviraju price da su strajkovi i bune komunisticka revolucija jer se videlo da su zaista uprskali - argentina je tih godina drzala posleratni svetski rekord u inflaciji, sve dok ga mi nismo oborili 93. godine.
zato su na brzinu isplanirali invaziju na foklande, forsirajuci pricu o svetom argentinskom ostrvu punom nafte koju koriste zli englezi. upali su bez objave rata (kao sadam u kuvajt 91.) i kratko vreme kasnije prosli su slicno - engleska je udarila munjevito i brzo povratila lose branjeno ostrvo... jeste da njima sve mozes da im diras ali naftu nemoj, ali vojna hunta je poraz makijavelisticki iskoristila da mobilise naciju i jedno vreme su se protesti smirili jer je javnost dobila novi fokus, "ka spolja"... win-win situacija, uz maradonin mondijal, kud ces lepse.
ali sve to je imalo i svojih dobrih strana, dugorocno jer nije sve crno ili belo, vojna hunta je polako sisla sa scene (zasticena od revansizma) a sva tadasnja frka je vremenom pomogla saradnji dve nacije - danas saradjuju i u vezi naftinh platformi oko foklanda i dele profit, uz zanimljiv neformalni vid "dvostrane formalno-neformalne autonomije" koji odgovara obema stranama... nekadasnje ekonomske i politicke teskoce u argentini su prilicno prevazidjene. za razliku od stanja u njihovom fudbalskom savezu, argentina je danas sasvim pristojna drzava... per aspera ad astra i suprotno :)

betonske cipele

pre 5 godina

Nislija, 4. jul 2018 23:26

Kakve produzetke bi igrali Englezi 1986.? Engleski Maradona je sedeo na klupi do 75. minuta, tek kada je on usao Engleska je nesto i odigrala, asistirao je Linekeru kod gola. Do tada su Englezi uglavnom posmatrali sta rade Argentinci. A sto se tice Foklanda, to sto si napisao, ne bi ni Englezi smislili da opravdaju sebe. Bilo ostrvo nenaseljeno pa ga Englezi opravdano naselili, oko ostrva Englezi su namirisali naftu i to je jedini razlog zasto su uradili to sto su uradili.

123

pre 5 godina

Argentina ima svoje "Kosovo" a to su Folklandska ostrva koja pripadaju Engleskoj. Zato Maradona ne moze da smisli Engleze, i neobjektivno se postavlja. Kolumbijce je sudija trebao da kolektivno posalje u svlacionicu zbog potpunog nedostatka fer pleja.

SV

pre 5 godina

Vidim da ima mnogo onih koji mesaju stvari. Ima mnogo onih koji opravdavaju Maradonino igranje rukom, i isto toliko onih koji veruju da se to desilo u polufinalu. Maradona je gol dao rukom Englezima u cetvrtfinalu i za to je trebalo da dobije crveni karton, ali sudija Benasur to nije video. Polufinale protiv Belgije, sto se tice Maradone, je cisto kao suza, ali je tu utakmicu upropastio pomocni sudija koji je dosudio dva nepostojeca ofsajda Belgijancima. Ko zna u kom pravcu bi ta utakmica otisla da je Belgija povela, iako je Argentina i pre i posle toga dominirala, mozda i najbolja utakmica Maradone i celog tima Argentine.

Sandra

pre 5 godina

VAR je uveden samo da stiti interese velikih sila; za male reprezentacije (Srbija i ostale) VAR ne vazi, tj. glavni sudija jednostavno ODBIJE da pogleda VAR iako mu pomocne sudije to signalizuju. ....jer mu se moze i ne moze mu (sudiji) niko nista.

Dax

pre 5 godina

Videlo se iz aviona da sudija sudi za Engleze. Svaki put kad je Kejn pao preko lopte sudija je sudio faul. O penalu da i ne govorim...

SV

pre 5 godina

"Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola..."

Momce, procitaj jos jednom pazljivo svoj prvi komentar, pa onda moj, pa ako ti ni tad jos uvek nije jasno ne treba da pises komentare, narocito ako nisi ni gledao te utakmice tada kada su se igrale.

Nislija

pre 5 godina

Vidim da se postavlja pitanje zasto je trebao da dobije crveni karton, pa jednostavno, zato sto je namerno igrao rukom. I ja sam geldao tu utakmicu, i da nije bilo tog gola bilo bi nereseno, pa produzeci pa penali i ko zna. A sto se "bozije ruke" tice ne znam sta tu treba da bude jasno, nema nikakve bozije ruke, igrao je rukom i hteo je da opravda svoj potpuno nesportski i pokvareni postupak jednom takvom gluposcu. Na stanu to sto je svakako bio fantastican fudbaler, pokazao se kao govno od coveka. Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to

Revolting Cock

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...
(Peppino, 4. jul 2018 21:09)

Momče, očigledno je da ne razumeš "Božiju ruku", a s obzirom da živiš u Srbiji, trebalo bi da znaš da ni njih Englezi nisu mazili, kao ni ceo prokleti Svet!

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

SV

pre 5 godina

"Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu..."

Mozes li da objasnis zbog cega bi Maradona trebalo da dobije crveni karton u polufinalu? Siguran sam da niko od nas koji su gledali tu utakmicu ne moze da se seti razloga. Pamtimo je po sjajnoj igri celog tima Argentine, dva sjajna gola Maradone i po pomocnom sudiji Portugalcu Da Silvi, koji je u prvom poluvremenu kod rezultata 0-0, u dva navrata katastrofalno ostetio Belgiju dosudjujuci dva nepostojeca ofsajda. Kod prvog je Vejtu bio potpuno otvoren put ka golu, a kod drugog, cak trojica Belgijanaca su potpuno sami isli prema Pumpidu! Cak je Vejt na insistiranje Da Silve dobio zuti karton zbog protesta!

Peppino

pre 5 godina

(SV, 4. jul 2018 22:20)

Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola, kao sto su se jedno vreme ocigledne simulacije u sesnaestercu kaznjavale crvenim kartonom. Ali kad sad bolje razmislim, da je bilo VAR-a ne bi on ni smeo da igra rukom. VAR je nesto najbolje sto su mogli da uvedu u modernom fudbalu.

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

prosto

pre 5 godina

(Revolting Cock, 04. jul 2018 22:31)

Ne postoji "Bozja ruka". Postoji fer pobeda i mukte pobeda. Da je dobri Bog hteo da intervenise na strani siromasnih i ugnjetenih, to bi uradio na mnoge druge nacine, a ne mukte fudbalskim rukometom.

Komša

pre 5 godina

"Slavio sam gs kao da sam ga ja postigao!"
Rukom?
Hahaha.Bog.Osećam da samo.koristi priliku da još jednom potseti Engleze šta im je uradio.
Vrhunski bezobrazluk.
U Engleskom stilu.

Ivan

pre 5 godina

Maradoni ego ne dozvoljava da predje englezima preko toga sto su oni jedni od retkih naroda koji nikada nece priznati Maradonu kao legendu i velikog igraca, nego kao velikog prevaranta i lopova.

Peppino

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...

zgslavac

pre 5 godina

Pričao sam s puno međusobno ne povezanih ljudi i svi kažu isto. Nije tu bilo neke velike pljačke, nego je stalno naginjao za Engleze. Svaku spornu situaciju njima, Englezima pušta neke prljave poteze, ovima daje kartone za prigovore. Ne bih rekao da su opljačkani, ali takva naklonjenost suca može jako mentalno poremetiti oštečenog.

Liverpool FC

pre 5 godina

Ako tako kaze "bozja ruka",onda dobro...hehe.Nije Kejn kriv sto je Kolumbijac naseo na foru.Ajde da se i Englezi prave malo Latinoamerikanci.

zgslavac

pre 5 godina

Pričao sam s puno međusobno ne povezanih ljudi i svi kažu isto. Nije tu bilo neke velike pljačke, nego je stalno naginjao za Engleze. Svaku spornu situaciju njima, Englezima pušta neke prljave poteze, ovima daje kartone za prigovore. Ne bih rekao da su opljačkani, ali takva naklonjenost suca može jako mentalno poremetiti oštečenog.

Komša

pre 5 godina

"Slavio sam gs kao da sam ga ja postigao!"
Rukom?
Hahaha.Bog.Osećam da samo.koristi priliku da još jednom potseti Engleze šta im je uradio.
Vrhunski bezobrazluk.
U Engleskom stilu.

Peppino

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...

Revolting Cock

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...
(Peppino, 4. jul 2018 21:09)

Momče, očigledno je da ne razumeš "Božiju ruku", a s obzirom da živiš u Srbiji, trebalo bi da znaš da ni njih Englezi nisu mazili, kao ni ceo prokleti Svet!

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

Nislija

pre 5 godina

Vidim da se postavlja pitanje zasto je trebao da dobije crveni karton, pa jednostavno, zato sto je namerno igrao rukom. I ja sam geldao tu utakmicu, i da nije bilo tog gola bilo bi nereseno, pa produzeci pa penali i ko zna. A sto se "bozije ruke" tice ne znam sta tu treba da bude jasno, nema nikakve bozije ruke, igrao je rukom i hteo je da opravda svoj potpuno nesportski i pokvareni postupak jednom takvom gluposcu. Na stanu to sto je svakako bio fantastican fudbaler, pokazao se kao govno od coveka. Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to

Ivan

pre 5 godina

Maradoni ego ne dozvoljava da predje englezima preko toga sto su oni jedni od retkih naroda koji nikada nece priznati Maradonu kao legendu i velikog igraca, nego kao velikog prevaranta i lopova.

prosto

pre 5 godina

(Revolting Cock, 04. jul 2018 22:31)

Ne postoji "Bozja ruka". Postoji fer pobeda i mukte pobeda. Da je dobri Bog hteo da intervenise na strani siromasnih i ugnjetenih, to bi uradio na mnoge druge nacine, a ne mukte fudbalskim rukometom.

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

Liverpool FC

pre 5 godina

Ako tako kaze "bozja ruka",onda dobro...hehe.Nije Kejn kriv sto je Kolumbijac naseo na foru.Ajde da se i Englezi prave malo Latinoamerikanci.

Peppino

pre 5 godina

(SV, 4. jul 2018 22:20)

Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola, kao sto su se jedno vreme ocigledne simulacije u sesnaestercu kaznjavale crvenim kartonom. Ali kad sad bolje razmislim, da je bilo VAR-a ne bi on ni smeo da igra rukom. VAR je nesto najbolje sto su mogli da uvedu u modernom fudbalu.

SV

pre 5 godina

"Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu..."

Mozes li da objasnis zbog cega bi Maradona trebalo da dobije crveni karton u polufinalu? Siguran sam da niko od nas koji su gledali tu utakmicu ne moze da se seti razloga. Pamtimo je po sjajnoj igri celog tima Argentine, dva sjajna gola Maradone i po pomocnom sudiji Portugalcu Da Silvi, koji je u prvom poluvremenu kod rezultata 0-0, u dva navrata katastrofalno ostetio Belgiju dosudjujuci dva nepostojeca ofsajda. Kod prvog je Vejtu bio potpuno otvoren put ka golu, a kod drugog, cak trojica Belgijanaca su potpuno sami isli prema Pumpidu! Cak je Vejt na insistiranje Da Silve dobio zuti karton zbog protesta!

SV

pre 5 godina

"Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola..."

Momce, procitaj jos jednom pazljivo svoj prvi komentar, pa onda moj, pa ako ti ni tad jos uvek nije jasno ne treba da pises komentare, narocito ako nisi ni gledao te utakmice tada kada su se igrale.

Realan

pre 5 godina

Navijao sam za Kolumbiju jer nisam ljubitelj Engleza, ali momci iz Kolumbije nisu imali sansu do 80og minuta, Englezi su ih razbili, ko god je objektivan zna to, tako da se moze reci da su zasluzeni prosli, iako bih voleo da su Kolumbijci bili bolji u izvodjenju jedanaesteraca i prosli. A povodom vesti da Mesi nikad nece biti Maradona, nece, jer je ovaj igrao sa pekarima i mesarima i vrteo ih ko klince, danas je fudbal na mnogo ozbiljnijem nivou, Mesi i Ronaldo jedva prodju 2-3 igraca a u ono vreme ovaj uzme loptu i predje ceo teren.

Sandra

pre 5 godina

VAR je uveden samo da stiti interese velikih sila; za male reprezentacije (Srbija i ostale) VAR ne vazi, tj. glavni sudija jednostavno ODBIJE da pogleda VAR iako mu pomocne sudije to signalizuju. ....jer mu se moze i ne moze mu (sudiji) niko nista.

betonske cipele

pre 5 godina

Nislija, 4. jul 2018 23:26

Kakve produzetke bi igrali Englezi 1986.? Engleski Maradona je sedeo na klupi do 75. minuta, tek kada je on usao Engleska je nesto i odigrala, asistirao je Linekeru kod gola. Do tada su Englezi uglavnom posmatrali sta rade Argentinci. A sto se tice Foklanda, to sto si napisao, ne bi ni Englezi smislili da opravdaju sebe. Bilo ostrvo nenaseljeno pa ga Englezi opravdano naselili, oko ostrva Englezi su namirisali naftu i to je jedini razlog zasto su uradili to sto su uradili.

123

pre 5 godina

Argentina ima svoje "Kosovo" a to su Folklandska ostrva koja pripadaju Engleskoj. Zato Maradona ne moze da smisli Engleze, i neobjektivno se postavlja. Kolumbijce je sudija trebao da kolektivno posalje u svlacionicu zbog potpunog nedostatka fer pleja.

neutralni felsh

pre 5 godina

Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to
(Nislija)


bravo nislija. da dopunim, vojna hunta je napravila dzumbus i brzopletu invaziju na nebranjeno ostrvo pretezno zbog toga da bi skrenuli paznju naroda sa teskih ekonomskih problema u kojima se argentina nasla u doba su rate lose (nenamenski) potrosenih kredita prispele na naplatu i kad su polako ispali iz fokusa americke pomoci jer je gornji deo latinske amerike pocinjao da se kuva (kolumbija, nikaragva, panama...) dok argentinski generalisimusi nisu vise mogli da serviraju price da su strajkovi i bune komunisticka revolucija jer se videlo da su zaista uprskali - argentina je tih godina drzala posleratni svetski rekord u inflaciji, sve dok ga mi nismo oborili 93. godine.
zato su na brzinu isplanirali invaziju na foklande, forsirajuci pricu o svetom argentinskom ostrvu punom nafte koju koriste zli englezi. upali su bez objave rata (kao sadam u kuvajt 91.) i kratko vreme kasnije prosli su slicno - engleska je udarila munjevito i brzo povratila lose branjeno ostrvo... jeste da njima sve mozes da im diras ali naftu nemoj, ali vojna hunta je poraz makijavelisticki iskoristila da mobilise naciju i jedno vreme su se protesti smirili jer je javnost dobila novi fokus, "ka spolja"... win-win situacija, uz maradonin mondijal, kud ces lepse.
ali sve to je imalo i svojih dobrih strana, dugorocno jer nije sve crno ili belo, vojna hunta je polako sisla sa scene (zasticena od revansizma) a sva tadasnja frka je vremenom pomogla saradnji dve nacije - danas saradjuju i u vezi naftinh platformi oko foklanda i dele profit, uz zanimljiv neformalni vid "dvostrane formalno-neformalne autonomije" koji odgovara obema stranama... nekadasnje ekonomske i politicke teskoce u argentini su prilicno prevazidjene. za razliku od stanja u njihovom fudbalskom savezu, argentina je danas sasvim pristojna drzava... per aspera ad astra i suprotno :)

SV

pre 5 godina

Vidim da ima mnogo onih koji mesaju stvari. Ima mnogo onih koji opravdavaju Maradonino igranje rukom, i isto toliko onih koji veruju da se to desilo u polufinalu. Maradona je gol dao rukom Englezima u cetvrtfinalu i za to je trebalo da dobije crveni karton, ali sudija Benasur to nije video. Polufinale protiv Belgije, sto se tice Maradone, je cisto kao suza, ali je tu utakmicu upropastio pomocni sudija koji je dosudio dva nepostojeca ofsajda Belgijancima. Ko zna u kom pravcu bi ta utakmica otisla da je Belgija povela, iako je Argentina i pre i posle toga dominirala, mozda i najbolja utakmica Maradone i celog tima Argentine.

Dax

pre 5 godina

Videlo se iz aviona da sudija sudi za Engleze. Svaki put kad je Kejn pao preko lopte sudija je sudio faul. O penalu da i ne govorim...

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Realan
Da, ali danas ako popreko pogledas Mesija ili Ronalda dobijes zuti karton. Danas su vrhunski igraci apsolutno zasticeni (sto je ispravno) a sto ranije nije bio slucaj. Mesi i Ronaldo prave “batine” dobijaju samo na velikim takmicenjima. U LS i domacim prvenstvima su beli medvedi... A npr. Kalco 80ih i 90ih..

jasdf

pre 5 godina

@123
Fiklandska ostrva pripadaju Engleskoj? Od kada? Ja sam bio ubedjen da su teritorija koja je pristupila Ujedinjenom Kraljevstvu.

Peppino

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...

Ivan

pre 5 godina

Maradoni ego ne dozvoljava da predje englezima preko toga sto su oni jedni od retkih naroda koji nikada nece priznati Maradonu kao legendu i velikog igraca, nego kao velikog prevaranta i lopova.

zgslavac

pre 5 godina

Pričao sam s puno međusobno ne povezanih ljudi i svi kažu isto. Nije tu bilo neke velike pljačke, nego je stalno naginjao za Engleze. Svaku spornu situaciju njima, Englezima pušta neke prljave poteze, ovima daje kartone za prigovore. Ne bih rekao da su opljačkani, ali takva naklonjenost suca može jako mentalno poremetiti oštečenog.

Revolting Cock

pre 5 godina

Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu, a Engleska bi osvojila. A sto se tice navijanja za Kolumbiju, uopste me ne cudi, verovatno jos uvek od njih dobijas 'paketice'...
(Peppino, 4. jul 2018 21:09)

Momče, očigledno je da ne razumeš "Božiju ruku", a s obzirom da živiš u Srbiji, trebalo bi da znaš da ni njih Englezi nisu mazili, kao ni ceo prokleti Svet!

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

Liverpool FC

pre 5 godina

Ako tako kaze "bozja ruka",onda dobro...hehe.Nije Kejn kriv sto je Kolumbijac naseo na foru.Ajde da se i Englezi prave malo Latinoamerikanci.

Nislija

pre 5 godina

Vidim da se postavlja pitanje zasto je trebao da dobije crveni karton, pa jednostavno, zato sto je namerno igrao rukom. I ja sam geldao tu utakmicu, i da nije bilo tog gola bilo bi nereseno, pa produzeci pa penali i ko zna. A sto se "bozije ruke" tice ne znam sta tu treba da bude jasno, nema nikakve bozije ruke, igrao je rukom i hteo je da opravda svoj potpuno nesportski i pokvareni postupak jednom takvom gluposcu. Na stanu to sto je svakako bio fantastican fudbaler, pokazao se kao govno od coveka. Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to

Gledalac

pre 5 godina

Cim sam video sastav sudija za tu utakmicu, odnosno, da amerikanac sudi,
znao sam da ce Kolumbija da izgubi. Slicno sudjenje kao i izmedju Srbije i
Svajcarske - jednostrano.

Komša

pre 5 godina

"Slavio sam gs kao da sam ga ja postigao!"
Rukom?
Hahaha.Bog.Osećam da samo.koristi priliku da još jednom potseti Engleze šta im je uradio.
Vrhunski bezobrazluk.
U Engleskom stilu.

SV

pre 5 godina

"Da je bilo VAR-a na SP '86 ti bi dobio crveni karton u polufinalu..."

Mozes li da objasnis zbog cega bi Maradona trebalo da dobije crveni karton u polufinalu? Siguran sam da niko od nas koji su gledali tu utakmicu ne moze da se seti razloga. Pamtimo je po sjajnoj igri celog tima Argentine, dva sjajna gola Maradone i po pomocnom sudiji Portugalcu Da Silvi, koji je u prvom poluvremenu kod rezultata 0-0, u dva navrata katastrofalno ostetio Belgiju dosudjujuci dva nepostojeca ofsajda. Kod prvog je Vejtu bio potpuno otvoren put ka golu, a kod drugog, cak trojica Belgijanaca su potpuno sami isli prema Pumpidu! Cak je Vejt na insistiranje Da Silve dobio zuti karton zbog protesta!

prosto

pre 5 godina

(Revolting Cock, 04. jul 2018 22:31)

Ne postoji "Bozja ruka". Postoji fer pobeda i mukte pobeda. Da je dobri Bog hteo da intervenise na strani siromasnih i ugnjetenih, to bi uradio na mnoge druge nacine, a ne mukte fudbalskim rukometom.

Peppino

pre 5 godina

(SV, 4. jul 2018 22:20)

Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola, kao sto su se jedno vreme ocigledne simulacije u sesnaestercu kaznjavale crvenim kartonom. Ali kad sad bolje razmislim, da je bilo VAR-a ne bi on ni smeo da igra rukom. VAR je nesto najbolje sto su mogli da uvedu u modernom fudbalu.

SV

pre 5 godina

"Treba ti razlog?! Namerno igranje rukom kod postizanja gola..."

Momce, procitaj jos jednom pazljivo svoj prvi komentar, pa onda moj, pa ako ti ni tad jos uvek nije jasno ne treba da pises komentare, narocito ako nisi ni gledao te utakmice tada kada su se igrale.

123

pre 5 godina

Argentina ima svoje "Kosovo" a to su Folklandska ostrva koja pripadaju Engleskoj. Zato Maradona ne moze da smisli Engleze, i neobjektivno se postavlja. Kolumbijce je sudija trebao da kolektivno posalje u svlacionicu zbog potpunog nedostatka fer pleja.

Realan

pre 5 godina

Navijao sam za Kolumbiju jer nisam ljubitelj Engleza, ali momci iz Kolumbije nisu imali sansu do 80og minuta, Englezi su ih razbili, ko god je objektivan zna to, tako da se moze reci da su zasluzeni prosli, iako bih voleo da su Kolumbijci bili bolji u izvodjenju jedanaesteraca i prosli. A povodom vesti da Mesi nikad nece biti Maradona, nece, jer je ovaj igrao sa pekarima i mesarima i vrteo ih ko klince, danas je fudbal na mnogo ozbiljnijem nivou, Mesi i Ronaldo jedva prodju 2-3 igraca a u ono vreme ovaj uzme loptu i predje ceo teren.

Dax

pre 5 godina

Videlo se iz aviona da sudija sudi za Engleze. Svaki put kad je Kejn pao preko lopte sudija je sudio faul. O penalu da i ne govorim...

betonske cipele

pre 5 godina

Nislija, 4. jul 2018 23:26

Kakve produzetke bi igrali Englezi 1986.? Engleski Maradona je sedeo na klupi do 75. minuta, tek kada je on usao Engleska je nesto i odigrala, asistirao je Linekeru kod gola. Do tada su Englezi uglavnom posmatrali sta rade Argentinci. A sto se tice Foklanda, to sto si napisao, ne bi ni Englezi smislili da opravdaju sebe. Bilo ostrvo nenaseljeno pa ga Englezi opravdano naselili, oko ostrva Englezi su namirisali naftu i to je jedini razlog zasto su uradili to sto su uradili.

neutralni felsh

pre 5 godina

Blatantne kradje se opravdavaju time sto su to englezi oni su pokvareni. Pa cak i onu glupost koju je Maradona izneo 1986.godine, da igra za svoj narod i sveti se englezima za rat na Foklandima. Taj rat je izazvala argentinska vojna hunta kako bi prikrila ogromne probleme u drzavi. Na Foklandima nema argentinaca, nikada ih nije ni bilo, to je samo stenje u moru koje je bilo nenastanjeno dok ga britanci nisu naselili, uglavnom skoti. I danas ima nesto preko 3000 stanovnika i svi su iskljucivo britanci. Bozja ruka je upravo onaj dvostruki standard koji je veoma popularan kod srba, maradona nam se svidja, dobar je fudbaler, njemu je sve oprosteno jer dolazi iz nama simpaticne nacije koja pak mrzi nama omrazenu naciju. Da li bi pricali o bozijoj ruci da su Runi ili Bekam postigli takav gol. Naravno da ne bi. Englezi su juce posteno pobedili Kolumbiju, doduse tukli su ih njihovim oruzjem, valjenjem po terenu i sl. Neka i oni osete kako je to
(Nislija)


bravo nislija. da dopunim, vojna hunta je napravila dzumbus i brzopletu invaziju na nebranjeno ostrvo pretezno zbog toga da bi skrenuli paznju naroda sa teskih ekonomskih problema u kojima se argentina nasla u doba su rate lose (nenamenski) potrosenih kredita prispele na naplatu i kad su polako ispali iz fokusa americke pomoci jer je gornji deo latinske amerike pocinjao da se kuva (kolumbija, nikaragva, panama...) dok argentinski generalisimusi nisu vise mogli da serviraju price da su strajkovi i bune komunisticka revolucija jer se videlo da su zaista uprskali - argentina je tih godina drzala posleratni svetski rekord u inflaciji, sve dok ga mi nismo oborili 93. godine.
zato su na brzinu isplanirali invaziju na foklande, forsirajuci pricu o svetom argentinskom ostrvu punom nafte koju koriste zli englezi. upali su bez objave rata (kao sadam u kuvajt 91.) i kratko vreme kasnije prosli su slicno - engleska je udarila munjevito i brzo povratila lose branjeno ostrvo... jeste da njima sve mozes da im diras ali naftu nemoj, ali vojna hunta je poraz makijavelisticki iskoristila da mobilise naciju i jedno vreme su se protesti smirili jer je javnost dobila novi fokus, "ka spolja"... win-win situacija, uz maradonin mondijal, kud ces lepse.
ali sve to je imalo i svojih dobrih strana, dugorocno jer nije sve crno ili belo, vojna hunta je polako sisla sa scene (zasticena od revansizma) a sva tadasnja frka je vremenom pomogla saradnji dve nacije - danas saradjuju i u vezi naftinh platformi oko foklanda i dele profit, uz zanimljiv neformalni vid "dvostrane formalno-neformalne autonomije" koji odgovara obema stranama... nekadasnje ekonomske i politicke teskoce u argentini su prilicno prevazidjene. za razliku od stanja u njihovom fudbalskom savezu, argentina je danas sasvim pristojna drzava... per aspera ad astra i suprotno :)

jasdf

pre 5 godina

@123
Fiklandska ostrva pripadaju Engleskoj? Od kada? Ja sam bio ubedjen da su teritorija koja je pristupila Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sandra

pre 5 godina

VAR je uveden samo da stiti interese velikih sila; za male reprezentacije (Srbija i ostale) VAR ne vazi, tj. glavni sudija jednostavno ODBIJE da pogleda VAR iako mu pomocne sudije to signalizuju. ....jer mu se moze i ne moze mu (sudiji) niko nista.

SV

pre 5 godina

Vidim da ima mnogo onih koji mesaju stvari. Ima mnogo onih koji opravdavaju Maradonino igranje rukom, i isto toliko onih koji veruju da se to desilo u polufinalu. Maradona je gol dao rukom Englezima u cetvrtfinalu i za to je trebalo da dobije crveni karton, ali sudija Benasur to nije video. Polufinale protiv Belgije, sto se tice Maradone, je cisto kao suza, ali je tu utakmicu upropastio pomocni sudija koji je dosudio dva nepostojeca ofsajda Belgijancima. Ko zna u kom pravcu bi ta utakmica otisla da je Belgija povela, iako je Argentina i pre i posle toga dominirala, mozda i najbolja utakmica Maradone i celog tima Argentine.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Realan
Da, ali danas ako popreko pogledas Mesija ili Ronalda dobijes zuti karton. Danas su vrhunski igraci apsolutno zasticeni (sto je ispravno) a sto ranije nije bio slucaj. Mesi i Ronaldo prave “batine” dobijaju samo na velikim takmicenjima. U LS i domacim prvenstvima su beli medvedi... A npr. Kalco 80ih i 90ih..