Subota, 30.06.2018.

13:00

Sa terena: 'Orlovi' na Mundijalu – razočaranje ili realnost?

Izvor: B92

Sa terena: 'Orlovi' na Mundijalu – razoèaranje ili realnost? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Марко

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...
(neznalac, 30. jun 2018 19:15)

Видић би био потпуно исти тип грешке као и Крстајић. Изгледа да баш тешко учимо.

Optimistični pesimista

pre 5 godina

Pre bih rekao realnost.
Talenta ima,prosečnog,kvaliteta ima,prosečnog,želje je bilo,ali...
Nema selektora,uostalom to nemamo u zadnjih 80 godina, koji će ih naučiti kako se igra SP.
To je ono što ne znamo i pitanje kad ćemo i da li ćemo naučiti.Da na velikom takmičenju igramo na rezultat,da ne budemo samo ravnopravni sa na papiru boljima,vec da budemo bolji,da ne čekamo da drugi odrade plasman dalje umesto nas,vec mi sami.
Kad to uspemo,ako uspemo,nece nam biti kriv ni sudija,VAR,FIFA,naturalizovani Albanci i ko zna šta već...

lucho

pre 5 godina

Skoro svi favoriti su prosli,realno tesko je bilo proci nasu grupu ali ne i nemoguce. Da smo prosli mozda bi dosli i do 1/4 finala jer Svedska nije nista bolja od nas zato ostaje velika zal. Morali smo biti ostriji nekako smo mogli vise pokazati imam takav utisak,imamo dobre igrace.

neznalac

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...

Lokator

pre 5 godina

Nisu krivi igraci,kriv je FSS i trener koji je najveci krivac.Smena kompletnog FSS i trenera reprezentacije je jedino resenje za ozdravljenje fudbala u Srbiji.

Marko

pre 5 godina

Pa realnost po definiciji, sta bi drugo bilo. Razocarenje ili ne, zavisi od ocekivanja. Moja su bila vrlo niska pa sam iskreno odusevljen njihovim performansom. Ko je ocekivao vise, treba da se zapita oko svog (ne)poznavanja fudbalske igre.

nortatem

pre 5 godina

@(Jack Sparrow, 30. jun 2018 15:18): to, 4-4-2!!! ne znam, da li se slazes, al' ja bih forsirao odbranu bez ili sa vrlo retkim prodorima napred, a prepustio bih krila veznom redu. 2 klasicna napadaca napred. izbaciti matorce, zadrzati samo igrace

analiza

pre 5 godina

Realnost.Jer nemamo kreatora igre godinama.Jer imamo neuigranu odbranu.Jer nas je vodio neiskusan trener.Jer savez vodi kvalitetan i napredan kadar.Jer su nam igraci FUDBALSKI NEPISMENI.Jer ne mogu da navedem naseg ugraca koji bi umeo da primi loptu na pola terena,da trci 40 m sa protivnikom na ledjima i da lagano da gol.Jer nasi napadaci ne znaju da se krecu bez lopte.Jer ne znaju ni da padnu u sesnaestercu kako treba.Jer vise lopti sutne nas golman nego vezni igrac.Jer sve lopte golmana idu na centarfora a sve lopte veznih igraca idu golmanu!Jer nasi golmani nemaju orjentaciju u prostoru.Jer ne mogu da zamislim normalnu zemlju kojoj bi Kolarov bio kapiten.Jer smo uzasno spori!...

nortatem

pre 5 godina

@(nikolaaaas, 30. jun 2018 15:18): covece, ocigledno je: ti si jedan od onih, koji misle, da ako komentator ne spomene nekog igraca ime 63 puta u minuti, da taj igrac ne igra dobro. zato ja tebe pitam: ako se vec ne razumes niti u fudbal, niti u gledanje fudbala, zasto onda siris losu atmosferu?

Milos

pre 5 godina

Realnost, i to samo zbog amatera u FSS. Podrska igračima. S obzirom na okolnosti i amaterizam koji ih okružuju realno nismo mogli više.

dzericak

pre 5 godina

Мени је наш тим био неубедљив. Има ту добрих играча за осмину финала, али као тим су деловали таман за испадање у фрупној фази. Није било неког заједничког духа да се прође даље, а нисмо имали ниједног маестра у првих 11, па да све то не буде битно, да човек сам реши меч са једним или два гола после једно пет-шест соло продора. Мисли смо да је то СМС, али ето испаде овај пут да није.

Moka

pre 5 godina

Igrali su dobro , tacno koliko i mogu i za koliko su sposobni , poneki igraci i vise od mogucnosti ,ali je tuzna realnost da su psihicki a I fizicki slabi , a organizaciono i takticki nule.

milence

pre 5 godina

Bez velikih ocekivanja nema ni velikih razocarenja. To nas najbolje opisuje. Nemamo kvalitet za nesto veliko a stalno se ocekuje to od nas. Treba biti realan da je svaki plasman na veliko takmicenje uspeh u fudbalu. Sve preko toga je premija.

Milos

pre 5 godina

Realnost. Zaista krivite igrace? Pretrcali smo svaku reprezentaciju na SP, pogledajte statistiku. Zelja kod igraca je bila nesporna i hvala im na tome. Pa kako niko ne vidi amaterski rad FSS? Zar je moguce da niko ne prica i tome? Znate li kako ozbiljne reprezentacije rade to, stvaraju tim i igru 10 godina, a ne kao mi 2 meseca. Pogledajte svajcarsku, Hrvatska, . Nemacka je ispratila jednu generaciju i gledajte sad uspona naredne 10 godine sa istim trenerom. Sistem ostaje da radi a igraci se samo uklapaju. Presmesno i zamena teza, treba raspustiti

Jack Sparrow

pre 5 godina

Realnost.
Ne uigrana formacija sa dosta novih igraca i selektorom koji nema iskustvo.
Od septembra trebamo da krenemo u 4-4-2 i Mitar i Prijovic su pokazali u kvalifikacijama da zajedno mogu da igraju i da se dopunjuju,bez obzira sto su isti tip ograca Prijovic ima i brzinu,a tu je i Luka jovic koji moze odlicno sa obojicom da se uklopi.

Pera Pisar

pre 5 godina

I razočarenj i realnost u isto vreme, mnogo bi bolje sve ovo izgledalo da je ovu selekciju, koja je realno gledano limitirana, vodio neki strani trener i da je uspeo da izvuče maksimum iz nje, ovako ostaje nam uteha da ni Hrvati, koji imaju par vrhunskih igrača koji su kadri da ponove polufinale iz Francuske 98-me, nemaju na klupi ništa boljeg ni talentovanijeg stručnjaka, a šte tek feči o iskustvu pripremanja i vođenja velikih utakmica

skaut

pre 5 godina

Ne, nije realnost. Realnost je da smo mogli mnogo bolje da prodjemo, a prosli bismo bolje da smo imali cestite ljude na celu FSS-a i selektora. Sa ovakvim likovima na celu saveza koji postave za selektora coveka koji nikada nikoga u zivotu nije trenirao i Brazil bi prosao ovako. Trebalo bi svi da bojkotujemo fudbal dok kompletno rukovodstvo FSS-a ne podnese neopozive ostavke...da broj gledalaca u prvom kolu SL bude nula i da zahtevamo da savez preuzmu strucni i cestiti ljudi...kad vec drzavu ne mogu.

AC72

pre 5 godina

Realnost? Ne bih se složio, realnije je reći da Srbija ima tim za drugi krug i pokušati locirati problem, ali reći da je ovo realnost i da ovaj tim nije dovoljno kvalitetan za više apsolutno ne stoji, sa izuzetkom selektora bez apsolutno ikakvog iskustva, što jeste jedan od problema i uzroka ispadanja.Šaćiri ispade kalibar za Man City ili PSG, a on odvede Stoke City u Championship itd itd da ne nabrajam ostale primjere, i da je sviran penal nad Mitrovićem, za koga se ogromna većina struke slaže da je postojao, šta bi se onda pričalo i šta bi onda bilo realno?

nikolaaaas

pre 5 godina

Najvece razocarenje za mene su SMS i Matic! Ja ono u svom zivotu nisam video! Kao da su doveli dva kosarkasa koja u slobodno vreme iz hobija igaju fudbal! Kazu ljudi,cuvali su ih po dvojica sve vreme! Pa to nije razlog da od 20 pasova 15posaljes protivniku! Skidam kapu samo Tadicu,decko standardno isti iz utakmice u utakmicu i Mitrovicu,koji je dao 110posto sebe! Steta sto nije malo bolji s loptom i brzi,to su mu dva ogromna nedostatka,al sta je tu je! Ja bih umesto njega uvek pre pocinjao sa prijovicem!

Nikola

pre 5 godina

Bez karaktera,bez hrabrosti,pobednickog mentaliteta...Nadam se da klinci koji dolaze imaju taj pobednicki mentalitet,kao kosarkasi,i ostali sportisti...U fudbalu smo gubitnici bez obzira koji kvalitet imamo

ford

pre 5 godina

Brutalna realnost realno je brutalna!!Svakih par godina vrtimo apsolutno iste price I na kraju idemo po starom.Svi sve znamo sta je uzrok a sta posledica I nikom nista!?
Ok,cujemo se nakon sledeceg takmicenja kad budemo pissli iste stvari,za nekih 6-10 godina.Covece..

dalibor

pre 5 godina

Bolji od kostarike za jedan gol. Protiv brasila nema sta da trazimo. Mec odluke Svajcarska... Nadigrali nas. Nemaju bolji tim ali bolje igrali. Znaci ovo je trenhtno bila velika realnost

Komša

pre 5 godina

Očekivano,malo manje nego što sam se nadao a nadao sam se maksimumu -.mislim da je naš maksimum bio da prođemo grupu (i da nas neko ometla u 1/8).
Ovo je u granicama realnog.
Podbačaj protv Švajcarske.
Sećam se našeg fudbala od prilike od one utakmice sa Rumunijom (4-6 za nas) i Španijom u BG (0-1) i uvek je bilo isto - najjači smo,najlepši smo,najbolji smo ,i onda - cvrc!
Izgasiramo sami sebe,onako naviknuti na košarkaše i vaterpolisze i onda ove ljude peoglasino za pobednike,šampione a kada ne ispune naše snive onda su grbavi,pojma nemaju...Uvek ista priča.
Poučen tim iskustvom ne očekujem ništa a nadam se nekom pomaku.
I onda nisam razočaran,nastavim da gledam SP,kad počne utakmica odaberem tim za koji ću kao da navijam,kad je penal obavezno navijam za golmana i tako.
Ili odaberem nekog slabašnog ko igra hrabro pa kao navijam za njega.
Recimo Meksiko.

Realno

pre 5 godina

Kad su se malo smirile strasti,licno drugacije gledam ucesce na SP.SP nije mesto gde ces da uigravas ekipu.Konkretno odbrana se stvara i brusi bar tri-cetiri godine.(Milenkovic i Veljkovic debitanti).Krenula je pljuvacina po SMS,koliko je on uigran sa ovom ekipom(debitant).I pored svega ovog mi smo odigrali vrlo dobro protiv Kostarike,sudiju necu da pominjem ali hocu Tosica koji postavlja ofsajd a igrac na svojoj polovini terena.Znaci nasa greska,inace je ta utakmica bila egal po igri do tada.Protiv Brazila uglavnom bezvoljno ali onih desetak minuta mi je podiglo adernalin.Na kraju selektor,debitant u svemu ne samo u reprezentaciji(ovim ne omalovazavam Krstajica samo konstatujem).Znaci realno nismo mogli bolje da prodjemo.Ono sto meni budi nadu su klinci,zato napred Orlovi licno imate podrsku.

Kolubarac

pre 5 godina

Ja nisam razočaran, već ljut na samog sebe što sam gledao naše utakmice i nervirao se, iako sam bio odlučio da ih ne pratim posle smene Muslina(o kome inače nemam lepo mišljenje) i dovođenja neiskusnog Krstajića, posle smene kapitena, posle izbora najlošijih dresova na SP, posle nepozivanja Gaćinovića i Sulejmanija, posle...

Dakle, u Srbiji će se bagra uvek i na kraju ugraditi u svaki poduhvat i valjati od toga, tako da se ne vidi svetlo na kraju tunela, jer kreće novi ciklus i jovo nanovo.

Ivan M

pre 5 godina

Čista realnost. Ovo je objektivno koliko vrede. Sa malo umeća i sreće bi prošli u drugo kolo, ali bi onda to bilo najverovatnije to.

Torca

pre 5 godina

Ovako sa strane, rezultat vam uopće nije tako loš, uzimajući u obzir da vam je ovo prvo veliko natjecanje nakon 8 godina i da ste imali iznadprosječno tešku grupu. Čisto rezultatski, pobjeda protiv neloše Kostarike, dobro držanje i jedna glupa i naivna greška Tošića protiv Švicarske koja je godinama na okupu i jedna ozbiljna europska reprezentacija te poraz od najuspješnijih u povijesti, i to ne bez šanse. To je jedan solidan povratak na veliku scenu. I ne možete očekivat ne znam šta od igrača od kojih je mnogima ovo prvi nastup na velikoj sceni, tu mislim prvenstveno na SMS-a, pa nama je recimo Rakitić u reprezentaciji već 10 godina i tek sad je odigra maestralno. Ima budućnosti i to je najvažnije, glavu gori.

Zoki

pre 5 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsednik države, „otac srpske nacije“.

Saša

pre 5 godina

Ja nisam razočaran. A pripadam ovoj naciji... Momci su se borili pošteno i igrali koliko su mogli i umeli, šta ste sad zapeli? Izvolite, uzmite fudbal pa zaigrajte vi...

rango

pre 5 godina

Realnost..prosječni igrači iz prosječnih klubova i oni još prosječni u njima i više od ovog nije moglo..nema tog trenera. ni tog kuhara tko iz blata može napraviti pitu.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

To je nasa realnost ,bolje je da se okrenemo (na ovo mislim i na finansijski) sportovima u kojima mozemo neki rezultat da postignemo

Rikija

pre 5 godina

Biće bolje na EP 2020, ako ništa onda SP 2022, možda ipak EP 2024...u krajnjem slučaju biće super na SP 2026...ako ništa tu je i EP 2028, a sledi i SP 2030...Ako ništa onda EP 2032...ALI OZBILJNO

Nik CG

pre 5 godina

Gdje vam je pozitivan duh, odmah kritika, odmah pametovanje. Momci su vam pretrcali kao ni jedna reprezentacija na prvenstvu. Sta to znaci? Dali su sve od sebe, mogli su mnogo bolje da nije bilo onog nesretnika od Briha i nekoliko promasenih zicera. Glavu gore i ugledajte se na navijace Liverpola, bodrite i kad je tesko.

Максим

pre 5 godina

С једне стране нисмо се осрамотили, то је дефинитивно. Неколико играча оставило је добар утисак на светску фудбалску јавност - али не они од којих смо то очекивали -попут Миленковића, који је најсветлија тачка.
С друге стране, могли смо добити Швајцарску или макар играти нерешено да се нисмо повукли (и поред судије ретарда), а могли смо и играти боље против Бразила који ми је најблеђи од како пратим фудбал.
Стога бих рекао ипак разочарење, јер смо могли проћи групу, јер мислим да ова екипа има потенцијал да се нађе у 16 најбољих.

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

обзиром на све реалност, а и разочарење што имамо то све а не морамо, селектор који то баш и није, играчи са загарантованим местом у тиму и што је најгоре скоро никаква идеја како да играју фудбал

Mile

pre 5 godina

Da su se borili kao Iran ili Maroko i uradili to sto su uradili bila bi realnost. Ovako kako su ispali - braneci se protiv nikad tanjeg Brazila u situaciji kada jedino pobeda igra, uz dve sanse na celoj utakmici - razocaranje je blaga rec.

boki

pre 5 godina

realnost,malo sam se bio ponadao ali onda su nas spustili kao i uvek protiv Svajcarske,ekipa koja nije za velika dela nikada nece ni biti

Roadkill

pre 5 godina

Ovo je moje 13. Svetsko prvenstvo u fudbalu koje gledam. Onog 1966. u Engleskoj se ne sećam, jer sam bio dete. Pa, sada, izračunajte koliko godina približno imam. Šta želim da kažem? Dovoljno se sećam od trenera do igrača. I pamtim samo neuspehe. Nikada niko nije bio kriv. Krljale su nas sudije, UEFA zavere, Puma - Adidas afere, krali su se autobusi da bi se noću vozilo po Minhenu, kockalose po WC-ima do duboko u noć pred utakmicu, tukli su se igrači, hvatali jedni druge za vratove, trpeli su odredjeni ljudi zbog ličnih animoziteta štetu, gurali su agenti svoje igrače, gurali su igrači svoje kumove igrače....bilo je svega i svačega. Iz svega toga, za ovih pola veka, mogu da izvučem dve konstante: Prva je da nikada nije apostrofiran i imenovan krivac za neuspeh. Druga konstanta je da je neuspeh u proteklih pola veka zagarantovan. Tako je i danas. Brih, WAR, Šaćiri, Džaka, simulacija orla, Masoni, Vatikan...svi su krivi, osim bezgrešnog FSS i bezgrešnih igrača zajedno sa stručnim štabom. I, zato kada se sledeći put plasiramona EP ili SP očekujte samo i jedino neuspeh, Na to smonavikli.

dragan

pre 5 godina

iznad svake realnosti... jako bezidejna, bleda igra... sto je najludje trcali su borili se... al ne mogu da cuvaju loptu ... ne znam kako al ne mogu... tu sam se najvise nervirao... Sergej na koliko su se toliko dicili nista nije pokazao mozda dva tri poteza prosecna... izgleda Muslin bio u pravu na kraju.

Mile

pre 5 godina

Da su se borili kao Iran ili Maroko i uradili to sto su uradili bila bi realnost. Ovako kako su ispali - braneci se protiv nikad tanjeg Brazila u situaciji kada jedino pobeda igra, uz dve sanse na celoj utakmici - razocaranje je blaga rec.

Roadkill

pre 5 godina

Ovo je moje 13. Svetsko prvenstvo u fudbalu koje gledam. Onog 1966. u Engleskoj se ne sećam, jer sam bio dete. Pa, sada, izračunajte koliko godina približno imam. Šta želim da kažem? Dovoljno se sećam od trenera do igrača. I pamtim samo neuspehe. Nikada niko nije bio kriv. Krljale su nas sudije, UEFA zavere, Puma - Adidas afere, krali su se autobusi da bi se noću vozilo po Minhenu, kockalose po WC-ima do duboko u noć pred utakmicu, tukli su se igrači, hvatali jedni druge za vratove, trpeli su odredjeni ljudi zbog ličnih animoziteta štetu, gurali su agenti svoje igrače, gurali su igrači svoje kumove igrače....bilo je svega i svačega. Iz svega toga, za ovih pola veka, mogu da izvučem dve konstante: Prva je da nikada nije apostrofiran i imenovan krivac za neuspeh. Druga konstanta je da je neuspeh u proteklih pola veka zagarantovan. Tako je i danas. Brih, WAR, Šaćiri, Džaka, simulacija orla, Masoni, Vatikan...svi su krivi, osim bezgrešnog FSS i bezgrešnih igrača zajedno sa stručnim štabom. I, zato kada se sledeći put plasiramona EP ili SP očekujte samo i jedino neuspeh, Na to smonavikli.

Torca

pre 5 godina

Ovako sa strane, rezultat vam uopće nije tako loš, uzimajući u obzir da vam je ovo prvo veliko natjecanje nakon 8 godina i da ste imali iznadprosječno tešku grupu. Čisto rezultatski, pobjeda protiv neloše Kostarike, dobro držanje i jedna glupa i naivna greška Tošića protiv Švicarske koja je godinama na okupu i jedna ozbiljna europska reprezentacija te poraz od najuspješnijih u povijesti, i to ne bez šanse. To je jedan solidan povratak na veliku scenu. I ne možete očekivat ne znam šta od igrača od kojih je mnogima ovo prvi nastup na velikoj sceni, tu mislim prvenstveno na SMS-a, pa nama je recimo Rakitić u reprezentaciji već 10 godina i tek sad je odigra maestralno. Ima budućnosti i to je najvažnije, glavu gori.

rango

pre 5 godina

Realnost..prosječni igrači iz prosječnih klubova i oni još prosječni u njima i više od ovog nije moglo..nema tog trenera. ni tog kuhara tko iz blata može napraviti pitu.

analiza

pre 5 godina

Realnost.Jer nemamo kreatora igre godinama.Jer imamo neuigranu odbranu.Jer nas je vodio neiskusan trener.Jer savez vodi kvalitetan i napredan kadar.Jer su nam igraci FUDBALSKI NEPISMENI.Jer ne mogu da navedem naseg ugraca koji bi umeo da primi loptu na pola terena,da trci 40 m sa protivnikom na ledjima i da lagano da gol.Jer nasi napadaci ne znaju da se krecu bez lopte.Jer ne znaju ni da padnu u sesnaestercu kako treba.Jer vise lopti sutne nas golman nego vezni igrac.Jer sve lopte golmana idu na centarfora a sve lopte veznih igraca idu golmanu!Jer nasi golmani nemaju orjentaciju u prostoru.Jer ne mogu da zamislim normalnu zemlju kojoj bi Kolarov bio kapiten.Jer smo uzasno spori!...

Zoki

pre 5 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsednik države, „otac srpske nacije“.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

To je nasa realnost ,bolje je da se okrenemo (na ovo mislim i na finansijski) sportovima u kojima mozemo neki rezultat da postignemo

Moka

pre 5 godina

Igrali su dobro , tacno koliko i mogu i za koliko su sposobni , poneki igraci i vise od mogucnosti ,ali je tuzna realnost da su psihicki a I fizicki slabi , a organizaciono i takticki nule.

Saša

pre 5 godina

Ja nisam razočaran. A pripadam ovoj naciji... Momci su se borili pošteno i igrali koliko su mogli i umeli, šta ste sad zapeli? Izvolite, uzmite fudbal pa zaigrajte vi...

Lokator

pre 5 godina

Nisu krivi igraci,kriv je FSS i trener koji je najveci krivac.Smena kompletnog FSS i trenera reprezentacije je jedino resenje za ozdravljenje fudbala u Srbiji.

Rikija

pre 5 godina

Biće bolje na EP 2020, ako ništa onda SP 2022, možda ipak EP 2024...u krajnjem slučaju biće super na SP 2026...ako ništa tu je i EP 2028, a sledi i SP 2030...Ako ništa onda EP 2032...ALI OZBILJNO

Максим

pre 5 godina

С једне стране нисмо се осрамотили, то је дефинитивно. Неколико играча оставило је добар утисак на светску фудбалску јавност - али не они од којих смо то очекивали -попут Миленковића, који је најсветлија тачка.
С друге стране, могли смо добити Швајцарску или макар играти нерешено да се нисмо повукли (и поред судије ретарда), а могли смо и играти боље против Бразила који ми је најблеђи од како пратим фудбал.
Стога бих рекао ипак разочарење, јер смо могли проћи групу, јер мислим да ова екипа има потенцијал да се нађе у 16 најбољих.

dragan

pre 5 godina

iznad svake realnosti... jako bezidejna, bleda igra... sto je najludje trcali su borili se... al ne mogu da cuvaju loptu ... ne znam kako al ne mogu... tu sam se najvise nervirao... Sergej na koliko su se toliko dicili nista nije pokazao mozda dva tri poteza prosecna... izgleda Muslin bio u pravu na kraju.

boki

pre 5 godina

realnost,malo sam se bio ponadao ali onda su nas spustili kao i uvek protiv Svajcarske,ekipa koja nije za velika dela nikada nece ni biti

Nik CG

pre 5 godina

Gdje vam je pozitivan duh, odmah kritika, odmah pametovanje. Momci su vam pretrcali kao ni jedna reprezentacija na prvenstvu. Sta to znaci? Dali su sve od sebe, mogli su mnogo bolje da nije bilo onog nesretnika od Briha i nekoliko promasenih zicera. Glavu gore i ugledajte se na navijace Liverpola, bodrite i kad je tesko.

Milos

pre 5 godina

Realnost, i to samo zbog amatera u FSS. Podrska igračima. S obzirom na okolnosti i amaterizam koji ih okružuju realno nismo mogli više.

Milos

pre 5 godina

Realnost. Zaista krivite igrace? Pretrcali smo svaku reprezentaciju na SP, pogledajte statistiku. Zelja kod igraca je bila nesporna i hvala im na tome. Pa kako niko ne vidi amaterski rad FSS? Zar je moguce da niko ne prica i tome? Znate li kako ozbiljne reprezentacije rade to, stvaraju tim i igru 10 godina, a ne kao mi 2 meseca. Pogledajte svajcarsku, Hrvatska, . Nemacka je ispratila jednu generaciju i gledajte sad uspona naredne 10 godine sa istim trenerom. Sistem ostaje da radi a igraci se samo uklapaju. Presmesno i zamena teza, treba raspustiti

nikolaaaas

pre 5 godina

Najvece razocarenje za mene su SMS i Matic! Ja ono u svom zivotu nisam video! Kao da su doveli dva kosarkasa koja u slobodno vreme iz hobija igaju fudbal! Kazu ljudi,cuvali su ih po dvojica sve vreme! Pa to nije razlog da od 20 pasova 15posaljes protivniku! Skidam kapu samo Tadicu,decko standardno isti iz utakmice u utakmicu i Mitrovicu,koji je dao 110posto sebe! Steta sto nije malo bolji s loptom i brzi,to su mu dva ogromna nedostatka,al sta je tu je! Ja bih umesto njega uvek pre pocinjao sa prijovicem!

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

обзиром на све реалност, а и разочарење што имамо то све а не морамо, селектор који то баш и није, играчи са загарантованим местом у тиму и што је најгоре скоро никаква идеја како да играју фудбал

Jack Sparrow

pre 5 godina

Realnost.
Ne uigrana formacija sa dosta novih igraca i selektorom koji nema iskustvo.
Od septembra trebamo da krenemo u 4-4-2 i Mitar i Prijovic su pokazali u kvalifikacijama da zajedno mogu da igraju i da se dopunjuju,bez obzira sto su isti tip ograca Prijovic ima i brzinu,a tu je i Luka jovic koji moze odlicno sa obojicom da se uklopi.

Kolubarac

pre 5 godina

Ja nisam razočaran, već ljut na samog sebe što sam gledao naše utakmice i nervirao se, iako sam bio odlučio da ih ne pratim posle smene Muslina(o kome inače nemam lepo mišljenje) i dovođenja neiskusnog Krstajića, posle smene kapitena, posle izbora najlošijih dresova na SP, posle nepozivanja Gaćinovića i Sulejmanija, posle...

Dakle, u Srbiji će se bagra uvek i na kraju ugraditi u svaki poduhvat i valjati od toga, tako da se ne vidi svetlo na kraju tunela, jer kreće novi ciklus i jovo nanovo.

skaut

pre 5 godina

Ne, nije realnost. Realnost je da smo mogli mnogo bolje da prodjemo, a prosli bismo bolje da smo imali cestite ljude na celu FSS-a i selektora. Sa ovakvim likovima na celu saveza koji postave za selektora coveka koji nikada nikoga u zivotu nije trenirao i Brazil bi prosao ovako. Trebalo bi svi da bojkotujemo fudbal dok kompletno rukovodstvo FSS-a ne podnese neopozive ostavke...da broj gledalaca u prvom kolu SL bude nula i da zahtevamo da savez preuzmu strucni i cestiti ljudi...kad vec drzavu ne mogu.

dalibor

pre 5 godina

Bolji od kostarike za jedan gol. Protiv brasila nema sta da trazimo. Mec odluke Svajcarska... Nadigrali nas. Nemaju bolji tim ali bolje igrali. Znaci ovo je trenhtno bila velika realnost

neznalac

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...

Marko

pre 5 godina

Pa realnost po definiciji, sta bi drugo bilo. Razocarenje ili ne, zavisi od ocekivanja. Moja su bila vrlo niska pa sam iskreno odusevljen njihovim performansom. Ko je ocekivao vise, treba da se zapita oko svog (ne)poznavanja fudbalske igre.

Ivan M

pre 5 godina

Čista realnost. Ovo je objektivno koliko vrede. Sa malo umeća i sreće bi prošli u drugo kolo, ali bi onda to bilo najverovatnije to.

Realno

pre 5 godina

Kad su se malo smirile strasti,licno drugacije gledam ucesce na SP.SP nije mesto gde ces da uigravas ekipu.Konkretno odbrana se stvara i brusi bar tri-cetiri godine.(Milenkovic i Veljkovic debitanti).Krenula je pljuvacina po SMS,koliko je on uigran sa ovom ekipom(debitant).I pored svega ovog mi smo odigrali vrlo dobro protiv Kostarike,sudiju necu da pominjem ali hocu Tosica koji postavlja ofsajd a igrac na svojoj polovini terena.Znaci nasa greska,inace je ta utakmica bila egal po igri do tada.Protiv Brazila uglavnom bezvoljno ali onih desetak minuta mi je podiglo adernalin.Na kraju selektor,debitant u svemu ne samo u reprezentaciji(ovim ne omalovazavam Krstajica samo konstatujem).Znaci realno nismo mogli bolje da prodjemo.Ono sto meni budi nadu su klinci,zato napred Orlovi licno imate podrsku.

Komša

pre 5 godina

Očekivano,malo manje nego što sam se nadao a nadao sam se maksimumu -.mislim da je naš maksimum bio da prođemo grupu (i da nas neko ometla u 1/8).
Ovo je u granicama realnog.
Podbačaj protv Švajcarske.
Sećam se našeg fudbala od prilike od one utakmice sa Rumunijom (4-6 za nas) i Španijom u BG (0-1) i uvek je bilo isto - najjači smo,najlepši smo,najbolji smo ,i onda - cvrc!
Izgasiramo sami sebe,onako naviknuti na košarkaše i vaterpolisze i onda ove ljude peoglasino za pobednike,šampione a kada ne ispune naše snive onda su grbavi,pojma nemaju...Uvek ista priča.
Poučen tim iskustvom ne očekujem ništa a nadam se nekom pomaku.
I onda nisam razočaran,nastavim da gledam SP,kad počne utakmica odaberem tim za koji ću kao da navijam,kad je penal obavezno navijam za golmana i tako.
Ili odaberem nekog slabašnog ko igra hrabro pa kao navijam za njega.
Recimo Meksiko.

milence

pre 5 godina

Bez velikih ocekivanja nema ni velikih razocarenja. To nas najbolje opisuje. Nemamo kvalitet za nesto veliko a stalno se ocekuje to od nas. Treba biti realan da je svaki plasman na veliko takmicenje uspeh u fudbalu. Sve preko toga je premija.

dzericak

pre 5 godina

Мени је наш тим био неубедљив. Има ту добрих играча за осмину финала, али као тим су деловали таман за испадање у фрупној фази. Није било неког заједничког духа да се прође даље, а нисмо имали ниједног маестра у првих 11, па да све то не буде битно, да човек сам реши меч са једним или два гола после једно пет-шест соло продора. Мисли смо да је то СМС, али ето испаде овај пут да није.

AC72

pre 5 godina

Realnost? Ne bih se složio, realnije je reći da Srbija ima tim za drugi krug i pokušati locirati problem, ali reći da je ovo realnost i da ovaj tim nije dovoljno kvalitetan za više apsolutno ne stoji, sa izuzetkom selektora bez apsolutno ikakvog iskustva, što jeste jedan od problema i uzroka ispadanja.Šaćiri ispade kalibar za Man City ili PSG, a on odvede Stoke City u Championship itd itd da ne nabrajam ostale primjere, i da je sviran penal nad Mitrovićem, za koga se ogromna većina struke slaže da je postojao, šta bi se onda pričalo i šta bi onda bilo realno?

Nikola

pre 5 godina

Bez karaktera,bez hrabrosti,pobednickog mentaliteta...Nadam se da klinci koji dolaze imaju taj pobednicki mentalitet,kao kosarkasi,i ostali sportisti...U fudbalu smo gubitnici bez obzira koji kvalitet imamo

ford

pre 5 godina

Brutalna realnost realno je brutalna!!Svakih par godina vrtimo apsolutno iste price I na kraju idemo po starom.Svi sve znamo sta je uzrok a sta posledica I nikom nista!?
Ok,cujemo se nakon sledeceg takmicenja kad budemo pissli iste stvari,za nekih 6-10 godina.Covece..

nortatem

pre 5 godina

@(nikolaaaas, 30. jun 2018 15:18): covece, ocigledno je: ti si jedan od onih, koji misle, da ako komentator ne spomene nekog igraca ime 63 puta u minuti, da taj igrac ne igra dobro. zato ja tebe pitam: ako se vec ne razumes niti u fudbal, niti u gledanje fudbala, zasto onda siris losu atmosferu?

lucho

pre 5 godina

Skoro svi favoriti su prosli,realno tesko je bilo proci nasu grupu ali ne i nemoguce. Da smo prosli mozda bi dosli i do 1/4 finala jer Svedska nije nista bolja od nas zato ostaje velika zal. Morali smo biti ostriji nekako smo mogli vise pokazati imam takav utisak,imamo dobre igrace.

Optimistični pesimista

pre 5 godina

Pre bih rekao realnost.
Talenta ima,prosečnog,kvaliteta ima,prosečnog,želje je bilo,ali...
Nema selektora,uostalom to nemamo u zadnjih 80 godina, koji će ih naučiti kako se igra SP.
To je ono što ne znamo i pitanje kad ćemo i da li ćemo naučiti.Da na velikom takmičenju igramo na rezultat,da ne budemo samo ravnopravni sa na papiru boljima,vec da budemo bolji,da ne čekamo da drugi odrade plasman dalje umesto nas,vec mi sami.
Kad to uspemo,ako uspemo,nece nam biti kriv ni sudija,VAR,FIFA,naturalizovani Albanci i ko zna šta već...

Pera Pisar

pre 5 godina

I razočarenj i realnost u isto vreme, mnogo bi bolje sve ovo izgledalo da je ovu selekciju, koja je realno gledano limitirana, vodio neki strani trener i da je uspeo da izvuče maksimum iz nje, ovako ostaje nam uteha da ni Hrvati, koji imaju par vrhunskih igrača koji su kadri da ponove polufinale iz Francuske 98-me, nemaju na klupi ništa boljeg ni talentovanijeg stručnjaka, a šte tek feči o iskustvu pripremanja i vođenja velikih utakmica

nortatem

pre 5 godina

@(Jack Sparrow, 30. jun 2018 15:18): to, 4-4-2!!! ne znam, da li se slazes, al' ja bih forsirao odbranu bez ili sa vrlo retkim prodorima napred, a prepustio bih krila veznom redu. 2 klasicna napadaca napred. izbaciti matorce, zadrzati samo igrace

Марко

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...
(neznalac, 30. jun 2018 19:15)

Видић би био потпуно исти тип грешке као и Крстајић. Изгледа да баш тешко учимо.

Zoki

pre 5 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsednik države, „otac srpske nacije“.

Mile

pre 5 godina

Da su se borili kao Iran ili Maroko i uradili to sto su uradili bila bi realnost. Ovako kako su ispali - braneci se protiv nikad tanjeg Brazila u situaciji kada jedino pobeda igra, uz dve sanse na celoj utakmici - razocaranje je blaga rec.

Saša

pre 5 godina

Ja nisam razočaran. A pripadam ovoj naciji... Momci su se borili pošteno i igrali koliko su mogli i umeli, šta ste sad zapeli? Izvolite, uzmite fudbal pa zaigrajte vi...

Objavite mi komentar

pre 5 godina

To je nasa realnost ,bolje je da se okrenemo (na ovo mislim i na finansijski) sportovima u kojima mozemo neki rezultat da postignemo

Torca

pre 5 godina

Ovako sa strane, rezultat vam uopće nije tako loš, uzimajući u obzir da vam je ovo prvo veliko natjecanje nakon 8 godina i da ste imali iznadprosječno tešku grupu. Čisto rezultatski, pobjeda protiv neloše Kostarike, dobro držanje i jedna glupa i naivna greška Tošića protiv Švicarske koja je godinama na okupu i jedna ozbiljna europska reprezentacija te poraz od najuspješnijih u povijesti, i to ne bez šanse. To je jedan solidan povratak na veliku scenu. I ne možete očekivat ne znam šta od igrača od kojih je mnogima ovo prvi nastup na velikoj sceni, tu mislim prvenstveno na SMS-a, pa nama je recimo Rakitić u reprezentaciji već 10 godina i tek sad je odigra maestralno. Ima budućnosti i to je najvažnije, glavu gori.

nikolaaaas

pre 5 godina

Najvece razocarenje za mene su SMS i Matic! Ja ono u svom zivotu nisam video! Kao da su doveli dva kosarkasa koja u slobodno vreme iz hobija igaju fudbal! Kazu ljudi,cuvali su ih po dvojica sve vreme! Pa to nije razlog da od 20 pasova 15posaljes protivniku! Skidam kapu samo Tadicu,decko standardno isti iz utakmice u utakmicu i Mitrovicu,koji je dao 110posto sebe! Steta sto nije malo bolji s loptom i brzi,to su mu dva ogromna nedostatka,al sta je tu je! Ja bih umesto njega uvek pre pocinjao sa prijovicem!

Nik CG

pre 5 godina

Gdje vam je pozitivan duh, odmah kritika, odmah pametovanje. Momci su vam pretrcali kao ni jedna reprezentacija na prvenstvu. Sta to znaci? Dali su sve od sebe, mogli su mnogo bolje da nije bilo onog nesretnika od Briha i nekoliko promasenih zicera. Glavu gore i ugledajte se na navijace Liverpola, bodrite i kad je tesko.

Максим

pre 5 godina

С једне стране нисмо се осрамотили, то је дефинитивно. Неколико играча оставило је добар утисак на светску фудбалску јавност - али не они од којих смо то очекивали -попут Миленковића, који је најсветлија тачка.
С друге стране, могли смо добити Швајцарску или макар играти нерешено да се нисмо повукли (и поред судије ретарда), а могли смо и играти боље против Бразила који ми је најблеђи од како пратим фудбал.
Стога бих рекао ипак разочарење, јер смо могли проћи групу, јер мислим да ова екипа има потенцијал да се нађе у 16 најбољих.

rango

pre 5 godina

Realnost..prosječni igrači iz prosječnih klubova i oni još prosječni u njima i više od ovog nije moglo..nema tog trenera. ni tog kuhara tko iz blata može napraviti pitu.

AC72

pre 5 godina

Realnost? Ne bih se složio, realnije je reći da Srbija ima tim za drugi krug i pokušati locirati problem, ali reći da je ovo realnost i da ovaj tim nije dovoljno kvalitetan za više apsolutno ne stoji, sa izuzetkom selektora bez apsolutno ikakvog iskustva, što jeste jedan od problema i uzroka ispadanja.Šaćiri ispade kalibar za Man City ili PSG, a on odvede Stoke City u Championship itd itd da ne nabrajam ostale primjere, i da je sviran penal nad Mitrovićem, za koga se ogromna većina struke slaže da je postojao, šta bi se onda pričalo i šta bi onda bilo realno?

analiza

pre 5 godina

Realnost.Jer nemamo kreatora igre godinama.Jer imamo neuigranu odbranu.Jer nas je vodio neiskusan trener.Jer savez vodi kvalitetan i napredan kadar.Jer su nam igraci FUDBALSKI NEPISMENI.Jer ne mogu da navedem naseg ugraca koji bi umeo da primi loptu na pola terena,da trci 40 m sa protivnikom na ledjima i da lagano da gol.Jer nasi napadaci ne znaju da se krecu bez lopte.Jer ne znaju ni da padnu u sesnaestercu kako treba.Jer vise lopti sutne nas golman nego vezni igrac.Jer sve lopte golmana idu na centarfora a sve lopte veznih igraca idu golmanu!Jer nasi golmani nemaju orjentaciju u prostoru.Jer ne mogu da zamislim normalnu zemlju kojoj bi Kolarov bio kapiten.Jer smo uzasno spori!...

dragan

pre 5 godina

iznad svake realnosti... jako bezidejna, bleda igra... sto je najludje trcali su borili se... al ne mogu da cuvaju loptu ... ne znam kako al ne mogu... tu sam se najvise nervirao... Sergej na koliko su se toliko dicili nista nije pokazao mozda dva tri poteza prosecna... izgleda Muslin bio u pravu na kraju.

Roadkill

pre 5 godina

Ovo je moje 13. Svetsko prvenstvo u fudbalu koje gledam. Onog 1966. u Engleskoj se ne sećam, jer sam bio dete. Pa, sada, izračunajte koliko godina približno imam. Šta želim da kažem? Dovoljno se sećam od trenera do igrača. I pamtim samo neuspehe. Nikada niko nije bio kriv. Krljale su nas sudije, UEFA zavere, Puma - Adidas afere, krali su se autobusi da bi se noću vozilo po Minhenu, kockalose po WC-ima do duboko u noć pred utakmicu, tukli su se igrači, hvatali jedni druge za vratove, trpeli su odredjeni ljudi zbog ličnih animoziteta štetu, gurali su agenti svoje igrače, gurali su igrači svoje kumove igrače....bilo je svega i svačega. Iz svega toga, za ovih pola veka, mogu da izvučem dve konstante: Prva je da nikada nije apostrofiran i imenovan krivac za neuspeh. Druga konstanta je da je neuspeh u proteklih pola veka zagarantovan. Tako je i danas. Brih, WAR, Šaćiri, Džaka, simulacija orla, Masoni, Vatikan...svi su krivi, osim bezgrešnog FSS i bezgrešnih igrača zajedno sa stručnim štabom. I, zato kada se sledeći put plasiramona EP ili SP očekujte samo i jedino neuspeh, Na to smonavikli.

Pera Pisar

pre 5 godina

I razočarenj i realnost u isto vreme, mnogo bi bolje sve ovo izgledalo da je ovu selekciju, koja je realno gledano limitirana, vodio neki strani trener i da je uspeo da izvuče maksimum iz nje, ovako ostaje nam uteha da ni Hrvati, koji imaju par vrhunskih igrača koji su kadri da ponove polufinale iz Francuske 98-me, nemaju na klupi ništa boljeg ni talentovanijeg stručnjaka, a šte tek feči o iskustvu pripremanja i vođenja velikih utakmica

Milos

pre 5 godina

Realnost. Zaista krivite igrace? Pretrcali smo svaku reprezentaciju na SP, pogledajte statistiku. Zelja kod igraca je bila nesporna i hvala im na tome. Pa kako niko ne vidi amaterski rad FSS? Zar je moguce da niko ne prica i tome? Znate li kako ozbiljne reprezentacije rade to, stvaraju tim i igru 10 godina, a ne kao mi 2 meseca. Pogledajte svajcarsku, Hrvatska, . Nemacka je ispratila jednu generaciju i gledajte sad uspona naredne 10 godine sa istim trenerom. Sistem ostaje da radi a igraci se samo uklapaju. Presmesno i zamena teza, treba raspustiti

Marko

pre 5 godina

Pa realnost po definiciji, sta bi drugo bilo. Razocarenje ili ne, zavisi od ocekivanja. Moja su bila vrlo niska pa sam iskreno odusevljen njihovim performansom. Ko je ocekivao vise, treba da se zapita oko svog (ne)poznavanja fudbalske igre.

neznalac

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...

Rikija

pre 5 godina

Biće bolje na EP 2020, ako ništa onda SP 2022, možda ipak EP 2024...u krajnjem slučaju biće super na SP 2026...ako ništa tu je i EP 2028, a sledi i SP 2030...Ako ništa onda EP 2032...ALI OZBILJNO

boki

pre 5 godina

realnost,malo sam se bio ponadao ali onda su nas spustili kao i uvek protiv Svajcarske,ekipa koja nije za velika dela nikada nece ni biti

nortatem

pre 5 godina

@(Jack Sparrow, 30. jun 2018 15:18): to, 4-4-2!!! ne znam, da li se slazes, al' ja bih forsirao odbranu bez ili sa vrlo retkim prodorima napred, a prepustio bih krila veznom redu. 2 klasicna napadaca napred. izbaciti matorce, zadrzati samo igrace

nortatem

pre 5 godina

@(nikolaaaas, 30. jun 2018 15:18): covece, ocigledno je: ti si jedan od onih, koji misle, da ako komentator ne spomene nekog igraca ime 63 puta u minuti, da taj igrac ne igra dobro. zato ja tebe pitam: ako se vec ne razumes niti u fudbal, niti u gledanje fudbala, zasto onda siris losu atmosferu?

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

обзиром на све реалност, а и разочарење што имамо то све а не морамо, селектор који то баш и није, играчи са загарантованим местом у тиму и што је најгоре скоро никаква идеја како да играју фудбал

dalibor

pre 5 godina

Bolji od kostarike za jedan gol. Protiv brasila nema sta da trazimo. Mec odluke Svajcarska... Nadigrali nas. Nemaju bolji tim ali bolje igrali. Znaci ovo je trenhtno bila velika realnost

skaut

pre 5 godina

Ne, nije realnost. Realnost je da smo mogli mnogo bolje da prodjemo, a prosli bismo bolje da smo imali cestite ljude na celu FSS-a i selektora. Sa ovakvim likovima na celu saveza koji postave za selektora coveka koji nikada nikoga u zivotu nije trenirao i Brazil bi prosao ovako. Trebalo bi svi da bojkotujemo fudbal dok kompletno rukovodstvo FSS-a ne podnese neopozive ostavke...da broj gledalaca u prvom kolu SL bude nula i da zahtevamo da savez preuzmu strucni i cestiti ljudi...kad vec drzavu ne mogu.

dzericak

pre 5 godina

Мени је наш тим био неубедљив. Има ту добрих играча за осмину финала, али као тим су деловали таман за испадање у фрупној фази. Није било неког заједничког духа да се прође даље, а нисмо имали ниједног маестра у првих 11, па да све то не буде битно, да човек сам реши меч са једним или два гола после једно пет-шест соло продора. Мисли смо да је то СМС, али ето испаде овај пут да није.

Moka

pre 5 godina

Igrali su dobro , tacno koliko i mogu i za koliko su sposobni , poneki igraci i vise od mogucnosti ,ali je tuzna realnost da su psihicki a I fizicki slabi , a organizaciono i takticki nule.

lucho

pre 5 godina

Skoro svi favoriti su prosli,realno tesko je bilo proci nasu grupu ali ne i nemoguce. Da smo prosli mozda bi dosli i do 1/4 finala jer Svedska nije nista bolja od nas zato ostaje velika zal. Morali smo biti ostriji nekako smo mogli vise pokazati imam takav utisak,imamo dobre igrace.

Марко

pre 5 godina

Iskreno, mozda bi trebalo Vidica razmotriti kao selektora na duze staze, covek nema mrlje u karijeri, ima veliki autoritet, mnogim klincima iz rperezentacije je bio idol, igraci iz njegove generacije su se skoro svi povukli, i radio je sa najboljim trenerom na svetu godinama... Plus ima licencu. Ako je mogao Krstajic, moze i on...
(neznalac, 30. jun 2018 19:15)

Видић би био потпуно исти тип грешке као и Крстајић. Изгледа да баш тешко учимо.

Nikola

pre 5 godina

Bez karaktera,bez hrabrosti,pobednickog mentaliteta...Nadam se da klinci koji dolaze imaju taj pobednicki mentalitet,kao kosarkasi,i ostali sportisti...U fudbalu smo gubitnici bez obzira koji kvalitet imamo

Realno

pre 5 godina

Kad su se malo smirile strasti,licno drugacije gledam ucesce na SP.SP nije mesto gde ces da uigravas ekipu.Konkretno odbrana se stvara i brusi bar tri-cetiri godine.(Milenkovic i Veljkovic debitanti).Krenula je pljuvacina po SMS,koliko je on uigran sa ovom ekipom(debitant).I pored svega ovog mi smo odigrali vrlo dobro protiv Kostarike,sudiju necu da pominjem ali hocu Tosica koji postavlja ofsajd a igrac na svojoj polovini terena.Znaci nasa greska,inace je ta utakmica bila egal po igri do tada.Protiv Brazila uglavnom bezvoljno ali onih desetak minuta mi je podiglo adernalin.Na kraju selektor,debitant u svemu ne samo u reprezentaciji(ovim ne omalovazavam Krstajica samo konstatujem).Znaci realno nismo mogli bolje da prodjemo.Ono sto meni budi nadu su klinci,zato napred Orlovi licno imate podrsku.

ford

pre 5 godina

Brutalna realnost realno je brutalna!!Svakih par godina vrtimo apsolutno iste price I na kraju idemo po starom.Svi sve znamo sta je uzrok a sta posledica I nikom nista!?
Ok,cujemo se nakon sledeceg takmicenja kad budemo pissli iste stvari,za nekih 6-10 godina.Covece..

Ivan M

pre 5 godina

Čista realnost. Ovo je objektivno koliko vrede. Sa malo umeća i sreće bi prošli u drugo kolo, ali bi onda to bilo najverovatnije to.

Komša

pre 5 godina

Očekivano,malo manje nego što sam se nadao a nadao sam se maksimumu -.mislim da je naš maksimum bio da prođemo grupu (i da nas neko ometla u 1/8).
Ovo je u granicama realnog.
Podbačaj protv Švajcarske.
Sećam se našeg fudbala od prilike od one utakmice sa Rumunijom (4-6 za nas) i Španijom u BG (0-1) i uvek je bilo isto - najjači smo,najlepši smo,najbolji smo ,i onda - cvrc!
Izgasiramo sami sebe,onako naviknuti na košarkaše i vaterpolisze i onda ove ljude peoglasino za pobednike,šampione a kada ne ispune naše snive onda su grbavi,pojma nemaju...Uvek ista priča.
Poučen tim iskustvom ne očekujem ništa a nadam se nekom pomaku.
I onda nisam razočaran,nastavim da gledam SP,kad počne utakmica odaberem tim za koji ću kao da navijam,kad je penal obavezno navijam za golmana i tako.
Ili odaberem nekog slabašnog ko igra hrabro pa kao navijam za njega.
Recimo Meksiko.

Kolubarac

pre 5 godina

Ja nisam razočaran, već ljut na samog sebe što sam gledao naše utakmice i nervirao se, iako sam bio odlučio da ih ne pratim posle smene Muslina(o kome inače nemam lepo mišljenje) i dovođenja neiskusnog Krstajića, posle smene kapitena, posle izbora najlošijih dresova na SP, posle nepozivanja Gaćinovića i Sulejmanija, posle...

Dakle, u Srbiji će se bagra uvek i na kraju ugraditi u svaki poduhvat i valjati od toga, tako da se ne vidi svetlo na kraju tunela, jer kreće novi ciklus i jovo nanovo.

milence

pre 5 godina

Bez velikih ocekivanja nema ni velikih razocarenja. To nas najbolje opisuje. Nemamo kvalitet za nesto veliko a stalno se ocekuje to od nas. Treba biti realan da je svaki plasman na veliko takmicenje uspeh u fudbalu. Sve preko toga je premija.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Realnost.
Ne uigrana formacija sa dosta novih igraca i selektorom koji nema iskustvo.
Od septembra trebamo da krenemo u 4-4-2 i Mitar i Prijovic su pokazali u kvalifikacijama da zajedno mogu da igraju i da se dopunjuju,bez obzira sto su isti tip ograca Prijovic ima i brzinu,a tu je i Luka jovic koji moze odlicno sa obojicom da se uklopi.

Milos

pre 5 godina

Realnost, i to samo zbog amatera u FSS. Podrska igračima. S obzirom na okolnosti i amaterizam koji ih okružuju realno nismo mogli više.

Lokator

pre 5 godina

Nisu krivi igraci,kriv je FSS i trener koji je najveci krivac.Smena kompletnog FSS i trenera reprezentacije je jedino resenje za ozdravljenje fudbala u Srbiji.

Optimistični pesimista

pre 5 godina

Pre bih rekao realnost.
Talenta ima,prosečnog,kvaliteta ima,prosečnog,želje je bilo,ali...
Nema selektora,uostalom to nemamo u zadnjih 80 godina, koji će ih naučiti kako se igra SP.
To je ono što ne znamo i pitanje kad ćemo i da li ćemo naučiti.Da na velikom takmičenju igramo na rezultat,da ne budemo samo ravnopravni sa na papiru boljima,vec da budemo bolji,da ne čekamo da drugi odrade plasman dalje umesto nas,vec mi sami.
Kad to uspemo,ako uspemo,nece nam biti kriv ni sudija,VAR,FIFA,naturalizovani Albanci i ko zna šta već...