Nedelja, 24.06.2018.

08:34

Švajcarska stala uz svoje Albance: FIFA neće reagovati

Izvor: B92

Švajcarska stala uz svoje Albance: FIFA neæe reagovati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

pesimista

pre 5 godina

Nije mi jasno samo sta traže naše "komšije" na našim portalima, verovatno lece neke komplekse. Da Hrvatska ima dobru ekipu ima, Čestitam.vjerovatno ce daleko stici kao '98. posto posle toiga su uglavnom ispadali u grupi. I nama je dada bilo lepo gledati ih jer nismo imali koga. sto se tiče tri prsta oni se pokazuju samo u basketu posle trojki. ali vidim da vas zapadni susedi to mnogo boli posto nemam dovoljno mesta da napišem sve trojke u posljednjim sekundama. Verovatno je ovaj kroatin sve vreme držao obe ruke u vazduhu. A sto se tiče nas ljudi fudbal=ogroman novac. Kod nas u fudbalu novca nema, tj pokupe ga menadžeri i uprava. Svajcarska puna novca, kupila reprezentaciju i placa svuda, tako dok se mi ne promenimo i ne oteramo g...na iz fudbala nikad nam neće biti bolje.

zoran

pre 5 godina

Pa sta ste ocekivali,pa ovde ih stite na sve nacine,avione su slali na kosovu po njih u vreme rata,uveli im liniju direktnu do pristine izidjetom ,najodvrstnije drzava je Svica (na stanu stavimo sto su take plate kod njih) sve nesto kazu a nista ne kazu sve se krije nekako.

BOSS

pre 5 godina

Lako je provjerit kako su do sada slavili golove,i kaznit ih... Al nema vise pravde u svijetu,kako nam to nije jasno,svako je tumaci kako mu odgovara...

Komšija

pre 5 godina

Trenutno sela Švajcarska šalje slike sa orlom pravljen rukama ( kao Xhaka i Shaqiri) u podršci njima i njihovoj reprezentaciji. Podrška dolazi i od drugih Evropljana. To su civilizovani ljudi. Svako može da slavi kako hoče - i Salah ( moli se Alahu), i Mesi ( zahvaljuje se Isusu ) , i Novak ( sa tri prsta Srbstvu) itd Komšije ne budite smešni. Znam da vas boli ali dosta više. Vaš komšija iz Prištine

vesna

pre 5 godina

Čini mi se da Srbi pojma nemaju ko je predsednik FIFA. Evo da vam kažem, zove se INFANTINO. Rođen je i živi u Švajcarskoj. Jel vam sada malo jasnije. Treba li još, ako treba i sedište FIFA je u Švajcarskoj. Jeli sada malo jasnije. Pozdrav za sve koji veruju u poštenje i pravdu. To ne POSTOJI!!!

Da da

pre 5 godina

Nismo trebali da dozvolimo da dodju u situaciju da slave..tj nismo trebali da primimo golove. A sada ispadamo jako smešni, pokazujemo da nas to boli, i bolje bi nam bilo da prestanemo o tome. DOSTA VIŠE!

Mrle

pre 5 godina

Onda neka svaka bogata drzava kupi lepo talentovanu decu od 17,18 god kupi njih 100-200 da im drzavljanstvo i pravi reprezentaciju. Kao Katar u rukometu i osvojili lagano SP sad sto tu nema nikoga iz Katara nema veze igraju pod njihovom zastavom bla bla. Jos 15god i ova SP ce biti obesmisljena cim krenu da igraju legije stranaca nije to to nisu to najbolji Svajcarci protiv najboljih Srba to je glupost.

laki

pre 5 godina

U pravilniku FIFA stoji:
"Svako ko provocira širu javnost tokom meča, biće kažnjen suspenzijom od dve utakmice i novčano u iznosu od pet hiljada švajcarskih franaka."

Ovo cak nema veze ni sa kakvom politickom konotacijom.

Komša

pre 5 godina

Ako bi hteli da saseku zlouootrebe fudbala u političke svrhe i slanje političkih poruka onda bi najkorisnije i najpoštenije bilo da
1.diskvalifikuju ekipe Švajcarske i Srbije.Švajcarsku ,koja je bila žrtva albanskih aktivista u svojim redovima (namerna provokacija - jedan od njih je sam napisao da je to uradio "zbog protivnika,a drugi je objašnjavao svoj postupak afirativno govoreći o Albanskoj strani) i Srbiju zbog političke izjave selektora.
To se neće desiti ,neće se ni razmišljati o rome pod izgovorom da bi to narušilo regularnost takmičenja.
2. Diskvalifikacija dva Albanca i Krstajića zbog političkih ispada.
To bi bio potez koji je moguc ne narušava regularnost a šalje poruku.
Neće se desiti,jer će Švajcarci upotrebiti svoj nesumljivi uticaj.
Najverovatnije će ih sve kazniti novčano i to je to.
Ja bih voleo da primene prvu opciju - da diskvalifikuju i Švajcarsku i Srbiju.Bilo bi to otrežnjenje i za naše patriJote ali i za Švajcarce - pazili bi koga bi primali u reprezentaciju.

Babe i žabe

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.
(Sasa, 24. jun 2018 12:05)

Ne lupaj, života ti. Fudbalska reprezentacija je skup igrača koji su državljani jedne zemlje a ne skup igrača koji pripadaju većinskom narodu iste. To samo kod nas još uvek vlada koncept nacije iz 19.veka. Na zapadu su pojam nacije i etnicitet, dve odvojene stvari. Koji to zakon može zabraniti talentovanom detetu imigranta koje ima državljanstvo neke države, da konkuriše za mesto u nacionalnom timu iste? Zbog ovakvih shvatanja se i vučemo večito na repu civilizacijskih tokova.

Lalos

pre 5 godina

Pa neka oni slave kako hoće, ne razumem čemu sva drama kada i mi dignemo tri prsta. Mene brine frizura kartona bez razloga i ocigledan penal

Sasa

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.

Naravno

pre 5 godina

Pa onda treba zabraniti proslavu gola za sve. Nema onda ni dizanje tri prsta ni krstenje ni klanjanje po terenu to su vece provokacije bego ovo sa rukama sto su uradili ova dvojica.

Nenad

pre 5 godina

@brrrr 
Jahoviceva trojka za Tursku, podigao visoko tri prsta prema publici. Nije kaznjen.
(jasdf, 24. jun 2018 11:51)

ksko mozes da poredis sveto trojstvo simbol hriscanstva sa NACIONALNIM simbolom. Onda je po toj logici i Salahova molitva pre utakmice provokacija, jel tako. Nije isto dva prsta i tri prsta, kao i sto mi nikada necemo biti isti.

dexter

pre 5 godina

Da pravilno razmisljamo trebalo bi da istupimo sa svetskog prvenstva i da ne igramo trecu utakmicu.Ne treba nam nikakav pozitivan rezultat sa ovog takmicenja jer je ovo politicka manifestacija zapada.To nama ne treba!!!!!
A ovi momci koji igraju za nasu reprezentaciju, svaka cast!!!.Vi ste za mene pobedili na ovom prvenstvu i nema potrbe dalje da igrate.

Petar

pre 5 godina

Spontana reakcija igra
ca na terenu i nema kazne!?A,spontana reakcija navijaca na tribinama i kazna 10.000.CHF za nacionalni savez...kuda ide ovaj svet?!

sumadinac

pre 5 godina

E, švajcarci švajcarci, da je u srbiji 5 igra a albanaca u reprezentCiji ja se ne bih radovao... Naprotiv, bio dih zabrinut. Treba da ucite na tudjim greskama...

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju... 
(Muslin, 24. jun 2018 09:25) 


kratko i jasno - odlican komentar. 
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44) 

glupost. 
dzaka je rodjen u svajcarskoj. 

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd??? 

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali. 

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao. 
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.
(netko, 24. jun 2018 10:12)



prvo, promasio si poentu zbog jednog jedinog primera koji tebi odgovara.

drugo, ivanovic se nije sklonio nego je uklizao, pustite vise coveka (on ima svoje greske ali ovo ne spada u to), niko tu nije posebno kriv. uklizao je jer je ocekivao sut po zemlji, drugi je problem zasto nisu posla dvojica da ga izblokiraju. golman markiran, na pogresnoj nozi... stojkovic je genije za 1 na 1, ali duge lopte mu manje leze.
za taj gol je kriv dzaka i skoro niko drugi: legla mu lopta lepo na nogu i on je raspalio. tu ne mozes toliko da krivis nasu odbranu i golmana, i to nakon sto iznova gledas usporen snimak. matori treneri kazu "nije pedagoski".

Zoni

pre 5 godina

Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???
 (Brrrr, 24. jun 2018 11:09) 

Zamislio i sljedeci put bi sve ucinili da im vratimo. A sigurno ne bi nekoliko dana poslije kukali kao kakve tetke jer je to jos veci blam. Znam da ne razumijes ali upravo sto ne razumijete zato i kukate.

Bossman

pre 5 godina

Ne razumijem zasto smo ljuti. U dvije utakmicu dva sretno udarca i dva gola. Promijenite taktiku i od protivnika uzmite pouku. I Swica i Svabe su vam pokazale kako se treba borit. Istim nacinom igre pobjedite u sledecoj tekmi i pokazite FIFI, ne jedan, cetiri orla. Sretno i budite ORLOVI a ne ...

gunner

pre 5 godina

Ajde momci stisnite se i dajte svoj maksimum protiv Brazila, dok ne popadate svi od trcanja i zalaganja. Neka vam sva ova nepravda bude motiv da grizete do poslednje kapi krvi i znoja. Pobedite ih i pokazite celom svetu gde vam je mesto. A posle ako Bog da da dodje do ponovnog duela sa Svajcarskom. Da postavimo stvari na svoje mesto. Samo pokazite srpski inat, to sto kljuca u svima nama prenesite na teren i obradujte svoju naciju koju ste duboko razocarali porazom od pre neki dan. Napred Srbija, u inat svima koji nas ne vole!

slika i prilika

pre 5 godina

@albano

Ne trebaju saciri i onaj drugi nikoga da pitaju kako ce da slave, njihovo ponasanje je odraz njihove kulture, civilizovanosti, kucnog nevaspitanja, primitivizma. Ponasanje na terenu od pre koji dan je pravi odraz onoga sta su i ko su. Pravi albanci.

Del Boj

pre 5 godina

Treba ukinuti svetsko prvenstvo, sva nacionalna takmicenja, takav jedan izliv nacionalizma, nacizma, mrznje na sve strane i svi to pravdaju kao nekom ljubavlju prema svojoj zemlji i nacionalnim ponosom. Nije ljubavi i ponos mrznja drugih ljudi, a istovremeno zapitajte se cega sa pa ponosite, volite neku zemlju kojoj neko pre x godina crtao granice i stalno se neko buni i pokusava da ih pomeri ovamo ili onamo, zemlja stalno spremna sa nekim da ratuje, stanovnistvo polupismeno, a ufurano da hodaju oblacima. Svajcarci isto, sto imaju na sta da budu ponosni boli glava, zemlja koja sluzi da drzi pare lordovima i mafijasima, pa je kao uredjena zbog toga, a pola stanovnistva verovatno pati u sebi sto Hitler nije uspeo u svom planu da imaju jos vise, nikad dosta, Albanci .... Tako mozemo za svaku zemlju, ljudi treba da se menjaju, nacionalna sportska takmicenja, pogotovo ovo ovakvog obima je samo prilika da za politicka prepucavanja, Fifa i organizator uzmu ogromnu lovu, da se huligani izdivljaju, zemlje sa parama i uticajem pokazu da imaju protekciju, tu sporta i fer takmicenja odavno nema.

otisao na vreme

pre 5 godina

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?
(Kosta, 24. jun 2018 10:34)

Vecu glupost odavno nisam procitao!

Brrrr

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate. 
(Zoni, 24. jun 2018 09:45) 
Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???

KadPorastemBićuKengur

pre 5 godina

Jednostavno, nismo smeli da izgubimo od Švajcarske, zbog ovakvih likova sa Kosova.
Zameram Krstajiću na naivnosti ili neznanju, a igračima što se nisu više potrudili. Neka se sete Batice Mirkovića, kako je otkinuo testis onom u sred Zagreba. E takav stav protiv komšijskih reprezentacija i nema zime.
Mi smo gubili utakmice i onda kad nije bilo sudijskih grešaka kao u meču sa Švajcarskom. Brih je sramno sudio i ko kaže drugačije laže. Penal je bio, čist kao suza. Na žalost Mitrović nije Italijan, nije Inzagi, već centrafor iz Championshipa, koji je navikao na duel igru. Samo da je spustio ruke, da se nije gurao, morao je da mu sudi penal. Suđenje faula u napadu je sramota za FIFU i ovog neznalicu treba suspendovati jer je direktno uticao na rezultat. Druga stvar koja smrdi je dodeljivanje Nemcu da sudi meč u grupi koja se ukršta sa grupom u kojoj igra Nemačka.
A o kaznama ćemo tek pričati i čuditi se.
Kad su Albanci dronom prekinuli utakmicu u Beogradu, naš savez je kažnjen. Sad me ne bi čudilo da kazne Krstajića, a da Šaćirija, Džaku i Lihštajnera samo ukore.
Onda mi treba da se zapitamo gde smo kao narod pogrešili i kuda idemo. Hoćemo li i dalje da gledamo na istok ili ćemo na zapad. Plašim se da će nam se obe stolice na kojima sedimo izmaći, a onda će tresak na zadnicu biti bolan.

Pozdrav braćo Srbi !

jasdf

pre 5 godina

@flex
A kojom "konvenvijom" je zabranjen simbol orla? Inace, nije li onaj Srbin iz austrijske reprezentacije pokazao tri prsta? I Jahovic u kosarci?

Maleni

pre 5 godina

Pravilna odluka svajcaraca. Neki imaju tri prsta, neki orla. Neki stranci nikada ne pevaju himne svojih reprezentacija (Ibra nikada nije pevao svedsku himnu) i nikome nista. Sta se bre samo vi palite. Da ste pobedili, ne biste ni spomenuli "orla"

Nenad

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

pa jel Mitrovic gol proslavio sa tri prsta ????!!! Ne mesajte babe i zabe, to sto neko proslavi sa tri prsta protiv neke nebitne zemlje koja i ne zna sta znaci to, ne predstavlja provokaciju.

mr.wolf

pre 5 godina

@ adem  

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???  
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!  
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.  
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas.... 
(flex, 24. jun 2018 09:29) 


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

Pa zato sto je "naj bolji" navijac Srbije !

Kole

pre 5 godina

Prvo im brane da slave uz simboliku Velike Albanije pa onda ih podrzavaju???
Ludilo.
Nego sta mislite kako bi bilo da ovi Turci iz Njemacke ekipe slave sa nekom turskom nacionalnom retorikom? Kako bi u Njemackoj reagovali?

tony

pre 5 godina

nepravda... @- covece da li ti i ostali kapirate da za veci deo evrope kosovo nije srbija!? samo mi smatramo da jeste a svi ostali imaju suprotan stav i onda je potpuno normalno da se caviceva glupost iskapira kao provokacija i sankcionise! zamisli da nemac izadje da igra sa majicom na kojoj pise - poljska je nemacka!?

asdf

pre 5 godina

Ne vidim zasto bi ih kaznila Fifa, kad su priznali Kosovo kao reprezentaciju, dakle kao drzavu. Sta su tacno pogresili prema Fifinim pravilima?

mvgr

pre 5 godina

Gospodo švajcarci, veselite se golovima koje postiže Šaćiri i njegova bratija, ali brzo ćete početi da se kajete i žalite a pobede koje ste njihovim zalaganjem stekli preskupo će vas koštati. Živi bili pa videli.

Pera

pre 5 godina

KAd ce da shvatite da je Kosovo priznato od strane FiFAe? Moze da slavi kako god hoce. Srbije je sama kriva sto je izgubila a ne neki albanski orao, nismo 85 minuta igrali fudbal nego Bunker, u tome je problem

SSSS

pre 5 godina

Eto prilike da na meč sa Brazilom izađu naši u majicama sa slikom Srbije sa sve pokrajinama i natpisom Srbija. Nema tu nikakve političke poruke. To je trebalo da urade i u meču sa Švajcarcima. Kad može ovaj sa kopačkama što mi nebi mogi u majicama?

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Nasi bi trebalo da izadju protiv Brazila sa majicama na kojima pise Kosovo is Serbia,a ispod toga u zagradi this is not a political statement.

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Gospodo iz Svajcarske, jedino sramotnije od ponasanja vasih igraca je ovaj vas stav. Lepo vas je opisao Orson Vels, lako je naci na netu

jasdf

pre 5 godina

@samo ja
Orao ne simbolise "veliku Albaniju" vec pripadnost albanskom etnosu. Taj potez se moze tumaciti sa "postujem Svajcarsku i njen multikulturalizam i zato sa ponosom isticem da pripadam albanskom narodu".

netko

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

glupost.
dzaka je rodjen u svajcarskoj.

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd???

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali.

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao.
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.

Toma Sojer

pre 5 godina

Da, dižemo i mi tri prsta ali kada smo to radili na Maksimiru, smatrano je provokacijom, kao što je i ovo sa albanskim orlom protiv Srbije.

Zalostan do bola

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti.

Kosta

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?

dex

pre 5 godina

@asdf

Ma rec je o tome sto su pokazivali orla kao namernu provokaciju, a ne o zastavicama na kopackama. Bolje bi FIFA-i bilo da se pozabavi Brihom.

Petronije

pre 5 godina

Vučić je ujedno poručio da se podrazumeva da će srpska reprezentacija pobediti Švajcarsku. Fudbalerima je poželeo mnogo uspeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu se zahvalio na odličnim pripremama.

toba

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.
(Zoni, 24. jun 2018 09:45)
Ajd što lažeš nas,što sebe?Ti bi digao tri prsta...

Oto Ban Kan

pre 5 godina

Da li Srbi ovoliko vise na HR portalima kao oni na nasim? Fascinantno :)

@(hmmm, 24. jun 2018 10:08)


Naravno da NE, mi imamo toliko svojih da za tuđe ni ne znamo, a još su i popularni. A što se pomenutih tiče, to je fenomen, ja stvarno ne znam i ne razumem sve te ljude ili šta li su već, pa da ja mrzim nekoga toliko kao oni nas pravio bih se da taj neko za mene i ne postoji, a ne da mu dolazim na vrata i da se raspravljam sa njima.

gevara

pre 5 godina

Sta pominjate albanske mladice koji igraju za CH, zar nije vas predsednik prvi poceo provokaciju na ispracaju vase ekipe kad je obecao 10 miliona pa jos je rekao da ocekuje ubedljivu pobedu protiv Svicarske a to je bila druga utakmica, sto nije pominjao Brazil ili Kostariku nego bas ove. I sad kad ste izgubili svi su vam krivi, prvi ste poceli a onda samo kukate.
Budite realni

dzemailisucks

pre 5 godina

Pa Dobro ako dobijete zalbu i Xhaka i Shaqiri budu suspendovani naredne 2 igre i Svajcarska bude eliminisana sto je veoma moguce, sta dobija srbija u svemu ovome osim ljutih svajcaraca i komsija?

Pedja P

pre 5 godina

Ljudi, pa ova provokacija je nista u odnosu na drona sa albanskom zastavom koga su dokazano oni pustali u Beogradu na utakmici Srbija;Albanija i gde je Srbiji oduzeto 3 boda, a glavnim krivcima albancima dodeljeno 3 boda za neresen rezultat. I o kojoj mi to pravdi sada govorimo na SP.

napravda pa to ti je.

pre 5 godina

2008 godine, suspendovase Miroslava Cavica sa EP u plivanju i oduzese mu zlatnu medalju samo zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA. Kakvi su to licemeri, nako moze kako hoce a nekom je sve zabranjeno.

D.A.

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti. (Zalostan do bola, 24. jun 2018 10:42)
...evakuacija planete, stize hrvatski humor...

Nesa

pre 5 godina

Zelim svajcarskoj da za koju godinu ima svih jedanaest albanaca u ekipi a mogli bi i da promene ime drzave u albanija. Koji licemeri...
(Lord Stark, 24. jun 2018 09:31) 


A mozda su i srbi licemeri kad beze da zive bas u tu drzavu...

Gedora

pre 5 godina

Ako je ovo istina a jeste, onda je ovo vrhunski cinizam. A što se mi lepo ne zahvalimo toj mafijaškoj organizaciji, povučemo reprezentaciju i vratimo se kući. Znam, bićemo surovo kažnjeni, izbacivanje reprez. i klubova na ko zna koliko godina, ali.... Fudbal nam je i onako u banani a tim činom bi pokazali dignitet. Ceo svet bi čuo poruku koju isti taj svet zna. Fifa mafia, uefa mafia......

tony

pre 5 godina

kao sto vec napisah na jednoj drugoj temi - ako su kopacke bile provokacija (a nisu) zasto to nasi isto nisu uradili? postoji li bolji nacin da sredis tzv. provokaciju? da su i nasi uradili to isto ili bi fifa zabranila svima a samim tim i saciriju ili bi to u suprotnom bila bomba od provokacije! zasto to nije uradjeno? nisu se setili? nema lukavih, pametnih.... u srbiji!? dalje, provokacija sa orlom... pa i to je moglo da se okrene u nasu korist da je bilo pametnih a ne da se kmeci i na taj nacin da se srbija ponizava a provokatori ispadose jos i heroji. imamo gubitnicki mentalitet i to je nas problem. jedini spas za srbiju i srpski fudbalski tim su srbi iz dijaspore koji kapiraju i znaju kako se sve to radi. imas dzokera na klupi koji govori savrseno nemacki, koji ima i svajcarske papire, koji poznaje ivrace, koji ume na drugaciji nacin da se suprostavi.... a tebi igra mitrovic!

luis suarez

pre 5 godina

LJUDI PUSTITE VISE SVAJCARSKU BILO PA PROSLO. SAD SAMO BRAZIL U GLAVI. AJMO MOMCI POKIDAJTE U SREDU GRIZITE PREORITE LUZNJIKI DAJTE 200% SVOJIH MOGUCNOSTI I NAPADNITE BRAZIL. DACE BOG DA BUDE ISTO KAO U MONTEVIDEU I KAO SA ORLICIMA

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.

flex

pre 5 godina

@ adem

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....

anica

pre 5 godina

U sta se pretvori sve ovo...pobeda protiv Brazila je daleko ali treba nasi momci da daju sve od sebe i inat...kad sam rekla da ovi kao narod ne postoje napisa neko da je to sovinizam a sta je ovo sto se nama desava...nemam reci. Bez preterivanja nasi su heroji sa cime se bore.

Biba struja

pre 5 godina

Koliko vidim i danas nastavljami sa kukanjem. Nemci igraju sa 10 igraca i pobedjuju, nisu svesni koliko je lepse kukati danima na kopacke na orlove na sudije...

Samo ja

pre 5 godina

(adem, 24. jun 2018 09:09)

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.

rage

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". "


Zašto, ako: "To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj", objasnio je Sulser. "


Imperijalistička demokratija!(Neutralnog tipa)

Zoni

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.

ner0n

pre 5 godina

Зашто би неког погађала три прста? То представља Свето Тројство. Какве измишљотине

momenToom

pre 5 godina

“Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". - Pa nece vise ni slaviti, provokacija je imala smisla samo u toj utakmici.

hajBay

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

Ako ne znate Kosovo je primljeno u FIFA organizaciju, prica o kopackama tu se zavsava.

Pedu

pre 5 godina

@Adem
A šta tebi nije jasno?
Mi smo svi priznali da ste pobedili našom krivicom.
Ne tražimo mi krivca u drugima, za situaciju u našem fudbalu (koji odavno i ne postoji), mi tražimo krivca za smišljenu provokaciju i pristrasno suđenje.
Ništa više, ništa manje.

mmmmmmmm

pre 5 godina

Ljudi lutate sa komentarima. Najavili su da će igrati do granice bola. Izašli i trudili se više nego svi naši. Osnovno pitanje treba da glasi ZAŠTO SU ONI IMALI VIŠE ŽELJE, PONOSA I PRKOSA OD NAŠIH IGRAČA? Kao igrači su i ispod proseka ali su se trudili onako kako želim da se nasi trude. FIFA, sudija, orao, zastava.... samo nas skreću sa teme. I da bio je penal. Ali mi nismo ni igrali fudbal od 5. minuta.

hm

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".
Ako nije problem, zašto ste im rekli da ne rade to više??

Miloš

pre 5 godina

Nas očekuje debakl protiv Brazila, verujem gori od Argentine. Krstajić je rekao da neće o politici, a sad tupi o Hagu za sudiju, Šurbatović je rekao da ćemo se povući ako oni igraju sa tzv *Kosovskim zastavama, a igrali smo, kad je bio penal samo se Mitrović žalio, kad je trebalo da se trči blejali smo, kad je Šaćiri trebao da se ruši nismo ga srušili. Trener pripravnik koji voli vodju nije dorastao zadatku, nije psihološki i taktički spremio ekipu, a sad pokušava da se opere političkim izjavama.Bože smiluj nam se.

obican tantuz

pre 5 godina

@adem

niko im nista ne bi rekao da su dali golove i tako ih proslavljali dok igraju za albaniju. ovako je cista politicka provokacija.

Alo

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!
(Politico, 24. jun 2018 09:44)

Ali zato priznaje FIFA pod cijim okriljem igrate i onda morate postovat tu krovnu orgabizaciju. Ako ne zelite, nitko vam ne brani da izadjete iz te organizacije i osnujete si neku svoju, pa igrate sami sa sobom ili eventualno rusima

Dwki

pre 5 godina

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.
 (Samo ja, 24. jun 2018 09:22) 


Kao sto se sa 3 prsta islo protjerivat hrvate iz vukovara, posavine, rsk itd tj nekih 250 000 ljudi...i pravit velika srbija, sa etnicki cistim prostorom. A sa 2 prsta ju se islo oslobadjat. Dakle, 3 prsta imaju negativnu, a 2 pozitivnu konotaciju. Isto tako slika sa Ratkom Mladicem ima jasnu negativnu konotaciju, a vi je i dalje nosite po stadionima. Prvi provocirate, a poslije kmecite. to je licemjerje

nele

pre 5 godina

Pa i zastava dinarske divizije je spontana reakcija.Dosao covek i rasirio zastavu.Vrv su se tad Kostarikanci veoma potresli kad su je videli pa su nas kaznili... Ocekujem novu kaznu ali samo za naseg Krstajica,normalno...a FIFA bi mogla da nam protiv Brazila dodeli sudiju iz Brazila,sta ima veze,Nemac,Svajcarac- velika razlika

Eidos

pre 5 godina

Znaju li ljudi iz njihovog saveza sta znaci rec spontano?! Ocigledno je da ne znaju,ali puni su kesa i mogu da izjave sta zele kod ovih panjeva iz FIFA sve prolazi. Iskreno ne zanima me sta su pokazali,ali me nervira cinjenica da kada oni nesto urade onda je to spontanost,izolovani incident i slicno,a kada mi uradimo onda je to udruzeni zlocinacki poduhvat,primitivizam jednog naroda (srba) itd. Sada bih u inat radio sve sto se njima ne svidja,neka nas kaznjavaju,sta nas briga,svakako cemo biti sankcionisani,onda makar da budemo zbog nase stvari kaznjeni!

Politico

pre 5 godina

Švajnštajger je na prošlom prvenstvu imao zastavu Srbije na kopačkama, Arnautovic imao takodje zastavu Srbije.

@(gags, 24. jun 2018 09:24)


Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

neutralni felsh

pre 5 godina

@ adem 

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem??? 
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!! 
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo. 
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....
(flex, 24. jun 2018 09:29)


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?

Boki

pre 5 godina

Naravno da FIFA nece reagovati,inace delegiranje onog nesrecnika od sudije ne bi imalo smisla.Sve je odradjeno pazljivo i dozirano,da niko nista ne moze da im prigovori.
Ipak da smo mi bili bolji i pametniji,nista im ne bi vredelo.

Dex

pre 5 godina

Ako vam je normalno da vaši igrači proslavljaju uz simbole neke druge zemlje, a ne zemlje za koju igraju, mogli biste i ime države da promenite u Shqiperland recimo...

adem

pre 5 godina

nije bilo zabrane vec je dogovoreno da se tako ne slavi. a to kao cin dobre volje. neko spomenu vasa tri prsta. ja mislim da vam se to ne moze zabraniti ali ako vi znate da to nas iritira onda cete se dogovoriti da kada igrate sa nama da tako ne proslavljate gol. najbolje bi bilo da priznate da ste izgubili o da trazite krivca kod vas.

flex

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Ko kaze da se ja sikiram zbog svajcarske??? Nesto se desava, ja iskomentarisem i sto se sad pa ti sikiras brate srbine sta ja uopste komentarisem?
Uostalom zivim u svajcarskoj.....

fert-14

pre 5 godina

Smatraju da igraci nisu uradili nesto pogresno. Pa sto ste im onda to isto branili poslednje 4 godine i sad isto naveli da to vise nece raditi. Sto im branite nesto sto nije lose a ako je lose onda je logicno da sledi kazna. Najveci problem je sto umesto da cutimo Krstajic spominje Hag i sad smo i mi i oni na tapetu.

Mita

pre 5 godina

@Alen
E,bas to.Na kraju ce Krstajic biti jedini krivac.Ali,takva su pravila.To znamo i onda ili bojkotujemo prvenstvo ili igraju najbolji kako struka kaze to jest Muslin, i pobedimo.Tada bi pobedili Albaniju,pardon Svajcarsku i sve sa sudijom Feliksom na celu...

Licemeri

pre 5 godina

Hahaha pa ovi gori neko ova dvojica.A jeste li im prutićem zapretili da to ne rade više i da je to ne rade dobra deca? Jaoooo jako ste divni, vi i vaši "reprezentativci".

bandiera rossa

pre 5 godina

Mi mozemo da slavimo ako zbog svega ovoga ne izbace NAS sa mundijala. Krstajic ce garantovano da popije zabranu vodjenja ekipe, sto u sustini i nije lose, a Svajcarce ce da kazne sa 5000 svajcarskih dranaka zbog politickh provokacija njihovih igraca.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Spontana reakcija? To su te evropske vrednosti i pogotovo se radi o prijateljima Srbije. Cemu mi tezimo zivote dragi. Na kraju ce samo Krstajic biti kaznjen. Najbolje da pobedimo Brazil, pa da nas eliminisu.

Navijac Zvezde

pre 5 godina

FIFA i UEFA se nalaze u Svajcarskoj,Bivsi generalni sekretar FIFA Sep Blater svajcarac, Danasnji generalni sekretar Djani Infantino svajcarac.Plasman Svajcarskeu Rusiju preko baraza i nepostojeceg penala protiv Severne Irske.Izjednacujuci golprotiv Brazila posle ociglednog faula. Nedosudjeni penal protiv Srbije.Verovatno tu nije kraj

Navijac Zvezde

pre 5 godina

FIFA i UEFA se nalaze u Svajcarskoj,Bivsi generalni sekretar FIFA Sep Blater svajcarac, Danasnji generalni sekretar Djani Infantino svajcarac.Plasman Svajcarskeu Rusiju preko baraza i nepostojeceg penala protiv Severne Irske.Izjednacujuci golprotiv Brazila posle ociglednog faula. Nedosudjeni penal protiv Srbije.Verovatno tu nije kraj

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Spontana reakcija? To su te evropske vrednosti i pogotovo se radi o prijateljima Srbije. Cemu mi tezimo zivote dragi. Na kraju ce samo Krstajic biti kaznjen. Najbolje da pobedimo Brazil, pa da nas eliminisu.

Licemeri

pre 5 godina

Hahaha pa ovi gori neko ova dvojica.A jeste li im prutićem zapretili da to ne rade više i da je to ne rade dobra deca? Jaoooo jako ste divni, vi i vaši "reprezentativci".

bandiera rossa

pre 5 godina

Mi mozemo da slavimo ako zbog svega ovoga ne izbace NAS sa mundijala. Krstajic ce garantovano da popije zabranu vodjenja ekipe, sto u sustini i nije lose, a Svajcarce ce da kazne sa 5000 svajcarskih dranaka zbog politickh provokacija njihovih igraca.

fert-14

pre 5 godina

Smatraju da igraci nisu uradili nesto pogresno. Pa sto ste im onda to isto branili poslednje 4 godine i sad isto naveli da to vise nece raditi. Sto im branite nesto sto nije lose a ako je lose onda je logicno da sledi kazna. Najveci problem je sto umesto da cutimo Krstajic spominje Hag i sad smo i mi i oni na tapetu.

Biba struja

pre 5 godina

Koliko vidim i danas nastavljami sa kukanjem. Nemci igraju sa 10 igraca i pobedjuju, nisu svesni koliko je lepse kukati danima na kopacke na orlove na sudije...

Miloš

pre 5 godina

Nas očekuje debakl protiv Brazila, verujem gori od Argentine. Krstajić je rekao da neće o politici, a sad tupi o Hagu za sudiju, Šurbatović je rekao da ćemo se povući ako oni igraju sa tzv *Kosovskim zastavama, a igrali smo, kad je bio penal samo se Mitrović žalio, kad je trebalo da se trči blejali smo, kad je Šaćiri trebao da se ruši nismo ga srušili. Trener pripravnik koji voli vodju nije dorastao zadatku, nije psihološki i taktički spremio ekipu, a sad pokušava da se opere političkim izjavama.Bože smiluj nam se.

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.

Zoni

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.

Mita

pre 5 godina

@Alen
E,bas to.Na kraju ce Krstajic biti jedini krivac.Ali,takva su pravila.To znamo i onda ili bojkotujemo prvenstvo ili igraju najbolji kako struka kaze to jest Muslin, i pobedimo.Tada bi pobedili Albaniju,pardon Svajcarsku i sve sa sudijom Feliksom na celu...

mmmmmmmm

pre 5 godina

Ljudi lutate sa komentarima. Najavili su da će igrati do granice bola. Izašli i trudili se više nego svi naši. Osnovno pitanje treba da glasi ZAŠTO SU ONI IMALI VIŠE ŽELJE, PONOSA I PRKOSA OD NAŠIH IGRAČA? Kao igrači su i ispod proseka ali su se trudili onako kako želim da se nasi trude. FIFA, sudija, orao, zastava.... samo nas skreću sa teme. I da bio je penal. Ali mi nismo ni igrali fudbal od 5. minuta.

toba

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.
(Zoni, 24. jun 2018 09:45)
Ajd što lažeš nas,što sebe?Ti bi digao tri prsta...

nele

pre 5 godina

Pa i zastava dinarske divizije je spontana reakcija.Dosao covek i rasirio zastavu.Vrv su se tad Kostarikanci veoma potresli kad su je videli pa su nas kaznili... Ocekujem novu kaznu ali samo za naseg Krstajica,normalno...a FIFA bi mogla da nam protiv Brazila dodeli sudiju iz Brazila,sta ima veze,Nemac,Svajcarac- velika razlika

Pedu

pre 5 godina

@Adem
A šta tebi nije jasno?
Mi smo svi priznali da ste pobedili našom krivicom.
Ne tražimo mi krivca u drugima, za situaciju u našem fudbalu (koji odavno i ne postoji), mi tražimo krivca za smišljenu provokaciju i pristrasno suđenje.
Ništa više, ništa manje.

Dwki

pre 5 godina

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.
 (Samo ja, 24. jun 2018 09:22) 


Kao sto se sa 3 prsta islo protjerivat hrvate iz vukovara, posavine, rsk itd tj nekih 250 000 ljudi...i pravit velika srbija, sa etnicki cistim prostorom. A sa 2 prsta ju se islo oslobadjat. Dakle, 3 prsta imaju negativnu, a 2 pozitivnu konotaciju. Isto tako slika sa Ratkom Mladicem ima jasnu negativnu konotaciju, a vi je i dalje nosite po stadionima. Prvi provocirate, a poslije kmecite. to je licemjerje

Pera

pre 5 godina

KAd ce da shvatite da je Kosovo priznato od strane FiFAe? Moze da slavi kako god hoce. Srbije je sama kriva sto je izgubila a ne neki albanski orao, nismo 85 minuta igrali fudbal nego Bunker, u tome je problem

gevara

pre 5 godina

Sta pominjate albanske mladice koji igraju za CH, zar nije vas predsednik prvi poceo provokaciju na ispracaju vase ekipe kad je obecao 10 miliona pa jos je rekao da ocekuje ubedljivu pobedu protiv Svicarske a to je bila druga utakmica, sto nije pominjao Brazil ili Kostariku nego bas ove. I sad kad ste izgubili svi su vam krivi, prvi ste poceli a onda samo kukate.
Budite realni

sumadinac

pre 5 godina

E, švajcarci švajcarci, da je u srbiji 5 igra a albanaca u reprezentCiji ja se ne bih radovao... Naprotiv, bio dih zabrinut. Treba da ucite na tudjim greskama...

mvgr

pre 5 godina

Gospodo švajcarci, veselite se golovima koje postiže Šaćiri i njegova bratija, ali brzo ćete početi da se kajete i žalite a pobede koje ste njihovim zalaganjem stekli preskupo će vas koštati. Živi bili pa videli.

D.A.

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti. (Zalostan do bola, 24. jun 2018 10:42)
...evakuacija planete, stize hrvatski humor...

luis suarez

pre 5 godina

LJUDI PUSTITE VISE SVAJCARSKU BILO PA PROSLO. SAD SAMO BRAZIL U GLAVI. AJMO MOMCI POKIDAJTE U SREDU GRIZITE PREORITE LUZNJIKI DAJTE 200% SVOJIH MOGUCNOSTI I NAPADNITE BRAZIL. DACE BOG DA BUDE ISTO KAO U MONTEVIDEU I KAO SA ORLICIMA

Brrrr

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate. 
(Zoni, 24. jun 2018 09:45) 
Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???

momenToom

pre 5 godina

“Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". - Pa nece vise ni slaviti, provokacija je imala smisla samo u toj utakmici.

Maleni

pre 5 godina

Pravilna odluka svajcaraca. Neki imaju tri prsta, neki orla. Neki stranci nikada ne pevaju himne svojih reprezentacija (Ibra nikada nije pevao svedsku himnu) i nikome nista. Sta se bre samo vi palite. Da ste pobedili, ne biste ni spomenuli "orla"

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Nasi bi trebalo da izadju protiv Brazila sa majicama na kojima pise Kosovo is Serbia,a ispod toga u zagradi this is not a political statement.

Pedja P

pre 5 godina

Ljudi, pa ova provokacija je nista u odnosu na drona sa albanskom zastavom koga su dokazano oni pustali u Beogradu na utakmici Srbija;Albanija i gde je Srbiji oduzeto 3 boda, a glavnim krivcima albancima dodeljeno 3 boda za neresen rezultat. I o kojoj mi to pravdi sada govorimo na SP.

slika i prilika

pre 5 godina

@albano

Ne trebaju saciri i onaj drugi nikoga da pitaju kako ce da slave, njihovo ponasanje je odraz njihove kulture, civilizovanosti, kucnog nevaspitanja, primitivizma. Ponasanje na terenu od pre koji dan je pravi odraz onoga sta su i ko su. Pravi albanci.

Politico

pre 5 godina

Švajnštajger je na prošlom prvenstvu imao zastavu Srbije na kopačkama, Arnautovic imao takodje zastavu Srbije.

@(gags, 24. jun 2018 09:24)


Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

adem

pre 5 godina

nije bilo zabrane vec je dogovoreno da se tako ne slavi. a to kao cin dobre volje. neko spomenu vasa tri prsta. ja mislim da vam se to ne moze zabraniti ali ako vi znate da to nas iritira onda cete se dogovoriti da kada igrate sa nama da tako ne proslavljate gol. najbolje bi bilo da priznate da ste izgubili o da trazite krivca kod vas.

rage

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". "


Zašto, ako: "To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj", objasnio je Sulser. "


Imperijalistička demokratija!(Neutralnog tipa)

Sasa

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Gospodo iz Svajcarske, jedino sramotnije od ponasanja vasih igraca je ovaj vas stav. Lepo vas je opisao Orson Vels, lako je naci na netu

Alo

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!
(Politico, 24. jun 2018 09:44)

Ali zato priznaje FIFA pod cijim okriljem igrate i onda morate postovat tu krovnu orgabizaciju. Ako ne zelite, nitko vam ne brani da izadjete iz te organizacije i osnujete si neku svoju, pa igrate sami sa sobom ili eventualno rusima

tony

pre 5 godina

kao sto vec napisah na jednoj drugoj temi - ako su kopacke bile provokacija (a nisu) zasto to nasi isto nisu uradili? postoji li bolji nacin da sredis tzv. provokaciju? da su i nasi uradili to isto ili bi fifa zabranila svima a samim tim i saciriju ili bi to u suprotnom bila bomba od provokacije! zasto to nije uradjeno? nisu se setili? nema lukavih, pametnih.... u srbiji!? dalje, provokacija sa orlom... pa i to je moglo da se okrene u nasu korist da je bilo pametnih a ne da se kmeci i na taj nacin da se srbija ponizava a provokatori ispadose jos i heroji. imamo gubitnicki mentalitet i to je nas problem. jedini spas za srbiju i srpski fudbalski tim su srbi iz dijaspore koji kapiraju i znaju kako se sve to radi. imas dzokera na klupi koji govori savrseno nemacki, koji ima i svajcarske papire, koji poznaje ivrace, koji ume na drugaciji nacin da se suprostavi.... a tebi igra mitrovic!

Nesa

pre 5 godina

Zelim svajcarskoj da za koju godinu ima svih jedanaest albanaca u ekipi a mogli bi i da promene ime drzave u albanija. Koji licemeri...
(Lord Stark, 24. jun 2018 09:31) 


A mozda su i srbi licemeri kad beze da zive bas u tu drzavu...

netko

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

glupost.
dzaka je rodjen u svajcarskoj.

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd???

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali.

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao.
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.

Dex

pre 5 godina

Ako vam je normalno da vaši igrači proslavljaju uz simbole neke druge zemlje, a ne zemlje za koju igraju, mogli biste i ime države da promenite u Shqiperland recimo...

Kole

pre 5 godina

Prvo im brane da slave uz simboliku Velike Albanije pa onda ih podrzavaju???
Ludilo.
Nego sta mislite kako bi bilo da ovi Turci iz Njemacke ekipe slave sa nekom turskom nacionalnom retorikom? Kako bi u Njemackoj reagovali?

neutralni felsh

pre 5 godina

@ adem 

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem??? 
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!! 
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo. 
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....
(flex, 24. jun 2018 09:29)


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?

SSSS

pre 5 godina

Eto prilike da na meč sa Brazilom izađu naši u majicama sa slikom Srbije sa sve pokrajinama i natpisom Srbija. Nema tu nikakve političke poruke. To je trebalo da urade i u meču sa Švajcarcima. Kad može ovaj sa kopačkama što mi nebi mogi u majicama?

napravda pa to ti je.

pre 5 godina

2008 godine, suspendovase Miroslava Cavica sa EP u plivanju i oduzese mu zlatnu medalju samo zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA. Kakvi su to licemeri, nako moze kako hoce a nekom je sve zabranjeno.

KadPorastemBićuKengur

pre 5 godina

Jednostavno, nismo smeli da izgubimo od Švajcarske, zbog ovakvih likova sa Kosova.
Zameram Krstajiću na naivnosti ili neznanju, a igračima što se nisu više potrudili. Neka se sete Batice Mirkovića, kako je otkinuo testis onom u sred Zagreba. E takav stav protiv komšijskih reprezentacija i nema zime.
Mi smo gubili utakmice i onda kad nije bilo sudijskih grešaka kao u meču sa Švajcarskom. Brih je sramno sudio i ko kaže drugačije laže. Penal je bio, čist kao suza. Na žalost Mitrović nije Italijan, nije Inzagi, već centrafor iz Championshipa, koji je navikao na duel igru. Samo da je spustio ruke, da se nije gurao, morao je da mu sudi penal. Suđenje faula u napadu je sramota za FIFU i ovog neznalicu treba suspendovati jer je direktno uticao na rezultat. Druga stvar koja smrdi je dodeljivanje Nemcu da sudi meč u grupi koja se ukršta sa grupom u kojoj igra Nemačka.
A o kaznama ćemo tek pričati i čuditi se.
Kad su Albanci dronom prekinuli utakmicu u Beogradu, naš savez je kažnjen. Sad me ne bi čudilo da kazne Krstajića, a da Šaćirija, Džaku i Lihštajnera samo ukore.
Onda mi treba da se zapitamo gde smo kao narod pogrešili i kuda idemo. Hoćemo li i dalje da gledamo na istok ili ćemo na zapad. Plašim se da će nam se obe stolice na kojima sedimo izmaći, a onda će tresak na zadnicu biti bolan.

Pozdrav braćo Srbi !

Zalostan do bola

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti.

Babe i žabe

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.
(Sasa, 24. jun 2018 12:05)

Ne lupaj, života ti. Fudbalska reprezentacija je skup igrača koji su državljani jedne zemlje a ne skup igrača koji pripadaju većinskom narodu iste. To samo kod nas još uvek vlada koncept nacije iz 19.veka. Na zapadu su pojam nacije i etnicitet, dve odvojene stvari. Koji to zakon može zabraniti talentovanom detetu imigranta koje ima državljanstvo neke države, da konkuriše za mesto u nacionalnom timu iste? Zbog ovakvih shvatanja se i vučemo večito na repu civilizacijskih tokova.

jasdf

pre 5 godina

@samo ja
Orao ne simbolise "veliku Albaniju" vec pripadnost albanskom etnosu. Taj potez se moze tumaciti sa "postujem Svajcarsku i njen multikulturalizam i zato sa ponosom isticem da pripadam albanskom narodu".

Bossman

pre 5 godina

Ne razumijem zasto smo ljuti. U dvije utakmicu dva sretno udarca i dva gola. Promijenite taktiku i od protivnika uzmite pouku. I Swica i Svabe su vam pokazale kako se treba borit. Istim nacinom igre pobjedite u sledecoj tekmi i pokazite FIFI, ne jedan, cetiri orla. Sretno i budite ORLOVI a ne ...

asdf

pre 5 godina

Ne vidim zasto bi ih kaznila Fifa, kad su priznali Kosovo kao reprezentaciju, dakle kao drzavu. Sta su tacno pogresili prema Fifinim pravilima?

Petar

pre 5 godina

Spontana reakcija igra
ca na terenu i nema kazne!?A,spontana reakcija navijaca na tribinama i kazna 10.000.CHF za nacionalni savez...kuda ide ovaj svet?!

Kosta

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?

Nenad

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

pa jel Mitrovic gol proslavio sa tri prsta ????!!! Ne mesajte babe i zabe, to sto neko proslavi sa tri prsta protiv neke nebitne zemlje koja i ne zna sta znaci to, ne predstavlja provokaciju.

dexter

pre 5 godina

Da pravilno razmisljamo trebalo bi da istupimo sa svetskog prvenstva i da ne igramo trecu utakmicu.Ne treba nam nikakav pozitivan rezultat sa ovog takmicenja jer je ovo politicka manifestacija zapada.To nama ne treba!!!!!
A ovi momci koji igraju za nasu reprezentaciju, svaka cast!!!.Vi ste za mene pobedili na ovom prvenstvu i nema potrbe dalje da igrate.

otisao na vreme

pre 5 godina

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?
(Kosta, 24. jun 2018 10:34)

Vecu glupost odavno nisam procitao!

Del Boj

pre 5 godina

Treba ukinuti svetsko prvenstvo, sva nacionalna takmicenja, takav jedan izliv nacionalizma, nacizma, mrznje na sve strane i svi to pravdaju kao nekom ljubavlju prema svojoj zemlji i nacionalnim ponosom. Nije ljubavi i ponos mrznja drugih ljudi, a istovremeno zapitajte se cega sa pa ponosite, volite neku zemlju kojoj neko pre x godina crtao granice i stalno se neko buni i pokusava da ih pomeri ovamo ili onamo, zemlja stalno spremna sa nekim da ratuje, stanovnistvo polupismeno, a ufurano da hodaju oblacima. Svajcarci isto, sto imaju na sta da budu ponosni boli glava, zemlja koja sluzi da drzi pare lordovima i mafijasima, pa je kao uredjena zbog toga, a pola stanovnistva verovatno pati u sebi sto Hitler nije uspeo u svom planu da imaju jos vise, nikad dosta, Albanci .... Tako mozemo za svaku zemlju, ljudi treba da se menjaju, nacionalna sportska takmicenja, pogotovo ovo ovakvog obima je samo prilika da za politicka prepucavanja, Fifa i organizator uzmu ogromnu lovu, da se huligani izdivljaju, zemlje sa parama i uticajem pokazu da imaju protekciju, tu sporta i fer takmicenja odavno nema.

hm

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".
Ako nije problem, zašto ste im rekli da ne rade to više??

laki

pre 5 godina

U pravilniku FIFA stoji:
"Svako ko provocira širu javnost tokom meča, biće kažnjen suspenzijom od dve utakmice i novčano u iznosu od pet hiljada švajcarskih franaka."

Ovo cak nema veze ni sa kakvom politickom konotacijom.

Samo ja

pre 5 godina

(adem, 24. jun 2018 09:09)

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.

vesna

pre 5 godina

Čini mi se da Srbi pojma nemaju ko je predsednik FIFA. Evo da vam kažem, zove se INFANTINO. Rođen je i živi u Švajcarskoj. Jel vam sada malo jasnije. Treba li još, ako treba i sedište FIFA je u Švajcarskoj. Jeli sada malo jasnije. Pozdrav za sve koji veruju u poštenje i pravdu. To ne POSTOJI!!!

flex

pre 5 godina

@ adem

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....

Boki

pre 5 godina

Naravno da FIFA nece reagovati,inace delegiranje onog nesrecnika od sudije ne bi imalo smisla.Sve je odradjeno pazljivo i dozirano,da niko nista ne moze da im prigovori.
Ipak da smo mi bili bolji i pametniji,nista im ne bi vredelo.

Naravno

pre 5 godina

Pa onda treba zabraniti proslavu gola za sve. Nema onda ni dizanje tri prsta ni krstenje ni klanjanje po terenu to su vece provokacije bego ovo sa rukama sto su uradili ova dvojica.

Petronije

pre 5 godina

Vučić je ujedno poručio da se podrazumeva da će srpska reprezentacija pobediti Švajcarsku. Fudbalerima je poželeo mnogo uspeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu se zahvalio na odličnim pripremama.

Nenad

pre 5 godina

@brrrr 
Jahoviceva trojka za Tursku, podigao visoko tri prsta prema publici. Nije kaznjen.
(jasdf, 24. jun 2018 11:51)

ksko mozes da poredis sveto trojstvo simbol hriscanstva sa NACIONALNIM simbolom. Onda je po toj logici i Salahova molitva pre utakmice provokacija, jel tako. Nije isto dva prsta i tri prsta, kao i sto mi nikada necemo biti isti.

ner0n

pre 5 godina

Зашто би неког погађала три прста? То представља Свето Тројство. Какве измишљотине

Gedora

pre 5 godina

Ako je ovo istina a jeste, onda je ovo vrhunski cinizam. A što se mi lepo ne zahvalimo toj mafijaškoj organizaciji, povučemo reprezentaciju i vratimo se kući. Znam, bićemo surovo kažnjeni, izbacivanje reprez. i klubova na ko zna koliko godina, ali.... Fudbal nam je i onako u banani a tim činom bi pokazali dignitet. Ceo svet bi čuo poruku koju isti taj svet zna. Fifa mafia, uefa mafia......

gunner

pre 5 godina

Ajde momci stisnite se i dajte svoj maksimum protiv Brazila, dok ne popadate svi od trcanja i zalaganja. Neka vam sva ova nepravda bude motiv da grizete do poslednje kapi krvi i znoja. Pobedite ih i pokazite celom svetu gde vam je mesto. A posle ako Bog da da dodje do ponovnog duela sa Svajcarskom. Da postavimo stvari na svoje mesto. Samo pokazite srpski inat, to sto kljuca u svima nama prenesite na teren i obradujte svoju naciju koju ste duboko razocarali porazom od pre neki dan. Napred Srbija, u inat svima koji nas ne vole!

obican tantuz

pre 5 godina

@adem

niko im nista ne bi rekao da su dali golove i tako ih proslavljali dok igraju za albaniju. ovako je cista politicka provokacija.

Eidos

pre 5 godina

Znaju li ljudi iz njihovog saveza sta znaci rec spontano?! Ocigledno je da ne znaju,ali puni su kesa i mogu da izjave sta zele kod ovih panjeva iz FIFA sve prolazi. Iskreno ne zanima me sta su pokazali,ali me nervira cinjenica da kada oni nesto urade onda je to spontanost,izolovani incident i slicno,a kada mi uradimo onda je to udruzeni zlocinacki poduhvat,primitivizam jednog naroda (srba) itd. Sada bih u inat radio sve sto se njima ne svidja,neka nas kaznjavaju,sta nas briga,svakako cemo biti sankcionisani,onda makar da budemo zbog nase stvari kaznjeni!

tony

pre 5 godina

nepravda... @- covece da li ti i ostali kapirate da za veci deo evrope kosovo nije srbija!? samo mi smatramo da jeste a svi ostali imaju suprotan stav i onda je potpuno normalno da se caviceva glupost iskapira kao provokacija i sankcionise! zamisli da nemac izadje da igra sa majicom na kojoj pise - poljska je nemacka!?

Toma Sojer

pre 5 godina

Da, dižemo i mi tri prsta ali kada smo to radili na Maksimiru, smatrano je provokacijom, kao što je i ovo sa albanskim orlom protiv Srbije.

Zoni

pre 5 godina

Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???
 (Brrrr, 24. jun 2018 11:09) 

Zamislio i sljedeci put bi sve ucinili da im vratimo. A sigurno ne bi nekoliko dana poslije kukali kao kakve tetke jer je to jos veci blam. Znam da ne razumijes ali upravo sto ne razumijete zato i kukate.

Da da

pre 5 godina

Nismo trebali da dozvolimo da dodju u situaciju da slave..tj nismo trebali da primimo golove. A sada ispadamo jako smešni, pokazujemo da nas to boli, i bolje bi nam bilo da prestanemo o tome. DOSTA VIŠE!

jasdf

pre 5 godina

@flex
A kojom "konvenvijom" je zabranjen simbol orla? Inace, nije li onaj Srbin iz austrijske reprezentacije pokazao tri prsta? I Jahovic u kosarci?

Oto Ban Kan

pre 5 godina

Da li Srbi ovoliko vise na HR portalima kao oni na nasim? Fascinantno :)

@(hmmm, 24. jun 2018 10:08)


Naravno da NE, mi imamo toliko svojih da za tuđe ni ne znamo, a još su i popularni. A što se pomenutih tiče, to je fenomen, ja stvarno ne znam i ne razumem sve te ljude ili šta li su već, pa da ja mrzim nekoga toliko kao oni nas pravio bih se da taj neko za mene i ne postoji, a ne da mu dolazim na vrata i da se raspravljam sa njima.

Komšija

pre 5 godina

Trenutno sela Švajcarska šalje slike sa orlom pravljen rukama ( kao Xhaka i Shaqiri) u podršci njima i njihovoj reprezentaciji. Podrška dolazi i od drugih Evropljana. To su civilizovani ljudi. Svako može da slavi kako hoče - i Salah ( moli se Alahu), i Mesi ( zahvaljuje se Isusu ) , i Novak ( sa tri prsta Srbstvu) itd Komšije ne budite smešni. Znam da vas boli ali dosta više. Vaš komšija iz Prištine

dex

pre 5 godina

@asdf

Ma rec je o tome sto su pokazivali orla kao namernu provokaciju, a ne o zastavicama na kopackama. Bolje bi FIFA-i bilo da se pozabavi Brihom.

anica

pre 5 godina

U sta se pretvori sve ovo...pobeda protiv Brazila je daleko ali treba nasi momci da daju sve od sebe i inat...kad sam rekla da ovi kao narod ne postoje napisa neko da je to sovinizam a sta je ovo sto se nama desava...nemam reci. Bez preterivanja nasi su heroji sa cime se bore.

Lalos

pre 5 godina

Pa neka oni slave kako hoće, ne razumem čemu sva drama kada i mi dignemo tri prsta. Mene brine frizura kartona bez razloga i ocigledan penal

Mrle

pre 5 godina

Onda neka svaka bogata drzava kupi lepo talentovanu decu od 17,18 god kupi njih 100-200 da im drzavljanstvo i pravi reprezentaciju. Kao Katar u rukometu i osvojili lagano SP sad sto tu nema nikoga iz Katara nema veze igraju pod njihovom zastavom bla bla. Jos 15god i ova SP ce biti obesmisljena cim krenu da igraju legije stranaca nije to to nisu to najbolji Svajcarci protiv najboljih Srba to je glupost.

hajBay

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

Ako ne znate Kosovo je primljeno u FIFA organizaciju, prica o kopackama tu se zavsava.

mr.wolf

pre 5 godina

@ adem  

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???  
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!  
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.  
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas.... 
(flex, 24. jun 2018 09:29) 


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

Pa zato sto je "naj bolji" navijac Srbije !

dzemailisucks

pre 5 godina

Pa Dobro ako dobijete zalbu i Xhaka i Shaqiri budu suspendovani naredne 2 igre i Svajcarska bude eliminisana sto je veoma moguce, sta dobija srbija u svemu ovome osim ljutih svajcaraca i komsija?

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju... 
(Muslin, 24. jun 2018 09:25) 


kratko i jasno - odlican komentar. 
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44) 

glupost. 
dzaka je rodjen u svajcarskoj. 

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd??? 

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali. 

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao. 
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.
(netko, 24. jun 2018 10:12)



prvo, promasio si poentu zbog jednog jedinog primera koji tebi odgovara.

drugo, ivanovic se nije sklonio nego je uklizao, pustite vise coveka (on ima svoje greske ali ovo ne spada u to), niko tu nije posebno kriv. uklizao je jer je ocekivao sut po zemlji, drugi je problem zasto nisu posla dvojica da ga izblokiraju. golman markiran, na pogresnoj nozi... stojkovic je genije za 1 na 1, ali duge lopte mu manje leze.
za taj gol je kriv dzaka i skoro niko drugi: legla mu lopta lepo na nogu i on je raspalio. tu ne mozes toliko da krivis nasu odbranu i golmana, i to nakon sto iznova gledas usporen snimak. matori treneri kazu "nije pedagoski".

Komša

pre 5 godina

Ako bi hteli da saseku zlouootrebe fudbala u političke svrhe i slanje političkih poruka onda bi najkorisnije i najpoštenije bilo da
1.diskvalifikuju ekipe Švajcarske i Srbije.Švajcarsku ,koja je bila žrtva albanskih aktivista u svojim redovima (namerna provokacija - jedan od njih je sam napisao da je to uradio "zbog protivnika,a drugi je objašnjavao svoj postupak afirativno govoreći o Albanskoj strani) i Srbiju zbog političke izjave selektora.
To se neće desiti ,neće se ni razmišljati o rome pod izgovorom da bi to narušilo regularnost takmičenja.
2. Diskvalifikacija dva Albanca i Krstajića zbog političkih ispada.
To bi bio potez koji je moguc ne narušava regularnost a šalje poruku.
Neće se desiti,jer će Švajcarci upotrebiti svoj nesumljivi uticaj.
Najverovatnije će ih sve kazniti novčano i to je to.
Ja bih voleo da primene prvu opciju - da diskvalifikuju i Švajcarsku i Srbiju.Bilo bi to otrežnjenje i za naše patriJote ali i za Švajcarce - pazili bi koga bi primali u reprezentaciju.

BOSS

pre 5 godina

Lako je provjerit kako su do sada slavili golove,i kaznit ih... Al nema vise pravde u svijetu,kako nam to nije jasno,svako je tumaci kako mu odgovara...

flex

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Ko kaze da se ja sikiram zbog svajcarske??? Nesto se desava, ja iskomentarisem i sto se sad pa ti sikiras brate srbine sta ja uopste komentarisem?
Uostalom zivim u svajcarskoj.....

zoran

pre 5 godina

Pa sta ste ocekivali,pa ovde ih stite na sve nacine,avione su slali na kosovu po njih u vreme rata,uveli im liniju direktnu do pristine izidjetom ,najodvrstnije drzava je Svica (na stanu stavimo sto su take plate kod njih) sve nesto kazu a nista ne kazu sve se krije nekako.

pesimista

pre 5 godina

Nije mi jasno samo sta traže naše "komšije" na našim portalima, verovatno lece neke komplekse. Da Hrvatska ima dobru ekipu ima, Čestitam.vjerovatno ce daleko stici kao '98. posto posle toiga su uglavnom ispadali u grupi. I nama je dada bilo lepo gledati ih jer nismo imali koga. sto se tiče tri prsta oni se pokazuju samo u basketu posle trojki. ali vidim da vas zapadni susedi to mnogo boli posto nemam dovoljno mesta da napišem sve trojke u posljednjim sekundama. Verovatno je ovaj kroatin sve vreme držao obe ruke u vazduhu. A sto se tiče nas ljudi fudbal=ogroman novac. Kod nas u fudbalu novca nema, tj pokupe ga menadžeri i uprava. Svajcarska puna novca, kupila reprezentaciju i placa svuda, tako dok se mi ne promenimo i ne oteramo g...na iz fudbala nikad nam neće biti bolje.

Politico

pre 5 godina

Švajnštajger je na prošlom prvenstvu imao zastavu Srbije na kopačkama, Arnautovic imao takodje zastavu Srbije.

@(gags, 24. jun 2018 09:24)


Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.

Zoni

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.

adem

pre 5 godina

nije bilo zabrane vec je dogovoreno da se tako ne slavi. a to kao cin dobre volje. neko spomenu vasa tri prsta. ja mislim da vam se to ne moze zabraniti ali ako vi znate da to nas iritira onda cete se dogovoriti da kada igrate sa nama da tako ne proslavljate gol. najbolje bi bilo da priznate da ste izgubili o da trazite krivca kod vas.

Dwki

pre 5 godina

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.
 (Samo ja, 24. jun 2018 09:22) 


Kao sto se sa 3 prsta islo protjerivat hrvate iz vukovara, posavine, rsk itd tj nekih 250 000 ljudi...i pravit velika srbija, sa etnicki cistim prostorom. A sa 2 prsta ju se islo oslobadjat. Dakle, 3 prsta imaju negativnu, a 2 pozitivnu konotaciju. Isto tako slika sa Ratkom Mladicem ima jasnu negativnu konotaciju, a vi je i dalje nosite po stadionima. Prvi provocirate, a poslije kmecite. to je licemjerje

Kosta

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?

Zalostan do bola

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti.

dzemailisucks

pre 5 godina

Pa Dobro ako dobijete zalbu i Xhaka i Shaqiri budu suspendovani naredne 2 igre i Svajcarska bude eliminisana sto je veoma moguce, sta dobija srbija u svemu ovome osim ljutih svajcaraca i komsija?

Babe i žabe

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.
(Sasa, 24. jun 2018 12:05)

Ne lupaj, života ti. Fudbalska reprezentacija je skup igrača koji su državljani jedne zemlje a ne skup igrača koji pripadaju većinskom narodu iste. To samo kod nas još uvek vlada koncept nacije iz 19.veka. Na zapadu su pojam nacije i etnicitet, dve odvojene stvari. Koji to zakon može zabraniti talentovanom detetu imigranta koje ima državljanstvo neke države, da konkuriše za mesto u nacionalnom timu iste? Zbog ovakvih shvatanja se i vučemo večito na repu civilizacijskih tokova.

jasdf

pre 5 godina

@samo ja
Orao ne simbolise "veliku Albaniju" vec pripadnost albanskom etnosu. Taj potez se moze tumaciti sa "postujem Svajcarsku i njen multikulturalizam i zato sa ponosom isticem da pripadam albanskom narodu".

Komšija

pre 5 godina

Trenutno sela Švajcarska šalje slike sa orlom pravljen rukama ( kao Xhaka i Shaqiri) u podršci njima i njihovoj reprezentaciji. Podrška dolazi i od drugih Evropljana. To su civilizovani ljudi. Svako može da slavi kako hoče - i Salah ( moli se Alahu), i Mesi ( zahvaljuje se Isusu ) , i Novak ( sa tri prsta Srbstvu) itd Komšije ne budite smešni. Znam da vas boli ali dosta više. Vaš komšija iz Prištine

ner0n

pre 5 godina

Зашто би неког погађала три прста? То представља Свето Тројство. Какве измишљотине

neutralni felsh

pre 5 godina

@ adem 

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem??? 
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!! 
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo. 
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....
(flex, 24. jun 2018 09:29)


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?

tony

pre 5 godina

nepravda... @- covece da li ti i ostali kapirate da za veci deo evrope kosovo nije srbija!? samo mi smatramo da jeste a svi ostali imaju suprotan stav i onda je potpuno normalno da se caviceva glupost iskapira kao provokacija i sankcionise! zamisli da nemac izadje da igra sa majicom na kojoj pise - poljska je nemacka!?

mvgr

pre 5 godina

Gospodo švajcarci, veselite se golovima koje postiže Šaćiri i njegova bratija, ali brzo ćete početi da se kajete i žalite a pobede koje ste njihovim zalaganjem stekli preskupo će vas koštati. Živi bili pa videli.

otisao na vreme

pre 5 godina

Covece ti poredis simbol Svetog Trojstva sa simbolom Velike Albanije?
Jesi li pri svesti?
(Kosta, 24. jun 2018 10:34)

Vecu glupost odavno nisam procitao!

Nesa

pre 5 godina

Zelim svajcarskoj da za koju godinu ima svih jedanaest albanaca u ekipi a mogli bi i da promene ime drzave u albanija. Koji licemeri...
(Lord Stark, 24. jun 2018 09:31) 


A mozda su i srbi licemeri kad beze da zive bas u tu drzavu...

dexter

pre 5 godina

Da pravilno razmisljamo trebalo bi da istupimo sa svetskog prvenstva i da ne igramo trecu utakmicu.Ne treba nam nikakav pozitivan rezultat sa ovog takmicenja jer je ovo politicka manifestacija zapada.To nama ne treba!!!!!
A ovi momci koji igraju za nasu reprezentaciju, svaka cast!!!.Vi ste za mene pobedili na ovom prvenstvu i nema potrbe dalje da igrate.

Naravno

pre 5 godina

Pa onda treba zabraniti proslavu gola za sve. Nema onda ni dizanje tri prsta ni krstenje ni klanjanje po terenu to su vece provokacije bego ovo sa rukama sto su uradili ova dvojica.

Navijac Zvezde

pre 5 godina

FIFA i UEFA se nalaze u Svajcarskoj,Bivsi generalni sekretar FIFA Sep Blater svajcarac, Danasnji generalni sekretar Djani Infantino svajcarac.Plasman Svajcarskeu Rusiju preko baraza i nepostojeceg penala protiv Severne Irske.Izjednacujuci golprotiv Brazila posle ociglednog faula. Nedosudjeni penal protiv Srbije.Verovatno tu nije kraj

gevara

pre 5 godina

Sta pominjate albanske mladice koji igraju za CH, zar nije vas predsednik prvi poceo provokaciju na ispracaju vase ekipe kad je obecao 10 miliona pa jos je rekao da ocekuje ubedljivu pobedu protiv Svicarske a to je bila druga utakmica, sto nije pominjao Brazil ili Kostariku nego bas ove. I sad kad ste izgubili svi su vam krivi, prvi ste poceli a onda samo kukate.
Budite realni

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Spontana reakcija? To su te evropske vrednosti i pogotovo se radi o prijateljima Srbije. Cemu mi tezimo zivote dragi. Na kraju ce samo Krstajic biti kaznjen. Najbolje da pobedimo Brazil, pa da nas eliminisu.

asdf

pre 5 godina

Ne vidim zasto bi ih kaznila Fifa, kad su priznali Kosovo kao reprezentaciju, dakle kao drzavu. Sta su tacno pogresili prema Fifinim pravilima?

Nenad

pre 5 godina

Pa i mi uvek spontano dizemo tri prsta. Pocitimo mi prvo nasu kucu !
(imam kucu vratio sam tetkin stan, 24. jun 2018 10:17)

pa jel Mitrovic gol proslavio sa tri prsta ????!!! Ne mesajte babe i zabe, to sto neko proslavi sa tri prsta protiv neke nebitne zemlje koja i ne zna sta znaci to, ne predstavlja provokaciju.

Maleni

pre 5 godina

Pravilna odluka svajcaraca. Neki imaju tri prsta, neki orla. Neki stranci nikada ne pevaju himne svojih reprezentacija (Ibra nikada nije pevao svedsku himnu) i nikome nista. Sta se bre samo vi palite. Da ste pobedili, ne biste ni spomenuli "orla"

Zoni

pre 5 godina

Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???
 (Brrrr, 24. jun 2018 11:09) 

Zamislio i sljedeci put bi sve ucinili da im vratimo. A sigurno ne bi nekoliko dana poslije kukali kao kakve tetke jer je to jos veci blam. Znam da ne razumijes ali upravo sto ne razumijete zato i kukate.

Alo

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!
(Politico, 24. jun 2018 09:44)

Ali zato priznaje FIFA pod cijim okriljem igrate i onda morate postovat tu krovnu orgabizaciju. Ako ne zelite, nitko vam ne brani da izadjete iz te organizacije i osnujete si neku svoju, pa igrate sami sa sobom ili eventualno rusima

flex

pre 5 godina

@ adem

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas....

mr.wolf

pre 5 godina

@ adem  

Prijatelju kakve veze imaju tri prsa, objasni molim te.Mi srbi naj bolje da ne postojimo jer vas iritiramo i sto smo zivi.Tri prsta nisu zabranjena nikakvim konvencijama, kao ni vi sto dizete dva orsta. Mi dizemo tri prsta kad igramo za SVOJU reprezentaciju i gde je tu problem???  
Ovi momci su igrali za SVAJCARSKU reprezentaciju,e tu je problem!!!!!!!  
Zamisli ovi turci sto igraju za nemacku da proslavljaju gol u znak turske recimo.  
E pa turci ocigledno imaju postovanja prema toj reprezentaciji, a i da se razumemo potpuno su drugi mentalitet od albanaca, znam i jedne i druge odlicno, radim sa mnogo jednih i drugih, dva razlicita sveta, ali ti to ocigledno ne znas.... 
(flex, 24. jun 2018 09:29) 


zasto se ti brate srbine sekiras za svajcarsku reprezentaciju?
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

Pa zato sto je "naj bolji" navijac Srbije !

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Gospodo iz Svajcarske, jedino sramotnije od ponasanja vasih igraca je ovaj vas stav. Lepo vas je opisao Orson Vels, lako je naci na netu

obican tantuz

pre 5 godina

@adem

niko im nista ne bi rekao da su dali golove i tako ih proslavljali dok igraju za albaniju. ovako je cista politicka provokacija.

Biba struja

pre 5 godina

Koliko vidim i danas nastavljami sa kukanjem. Nemci igraju sa 10 igraca i pobedjuju, nisu svesni koliko je lepse kukati danima na kopacke na orlove na sudije...

slika i prilika

pre 5 godina

@albano

Ne trebaju saciri i onaj drugi nikoga da pitaju kako ce da slave, njihovo ponasanje je odraz njihove kulture, civilizovanosti, kucnog nevaspitanja, primitivizma. Ponasanje na terenu od pre koji dan je pravi odraz onoga sta su i ko su. Pravi albanci.

napravda pa to ti je.

pre 5 godina

2008 godine, suspendovase Miroslava Cavica sa EP u plivanju i oduzese mu zlatnu medalju samo zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA. Kakvi su to licemeri, nako moze kako hoce a nekom je sve zabranjeno.

toba

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate.
(Zoni, 24. jun 2018 09:45)
Ajd što lažeš nas,što sebe?Ti bi digao tri prsta...

Nenad

pre 5 godina

@brrrr 
Jahoviceva trojka za Tursku, podigao visoko tri prsta prema publici. Nije kaznjen.
(jasdf, 24. jun 2018 11:51)

ksko mozes da poredis sveto trojstvo simbol hriscanstva sa NACIONALNIM simbolom. Onda je po toj logici i Salahova molitva pre utakmice provokacija, jel tako. Nije isto dva prsta i tri prsta, kao i sto mi nikada necemo biti isti.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Nasi bi trebalo da izadju protiv Brazila sa majicama na kojima pise Kosovo is Serbia,a ispod toga u zagradi this is not a political statement.

Pedu

pre 5 godina

@Adem
A šta tebi nije jasno?
Mi smo svi priznali da ste pobedili našom krivicom.
Ne tražimo mi krivca u drugima, za situaciju u našem fudbalu (koji odavno i ne postoji), mi tražimo krivca za smišljenu provokaciju i pristrasno suđenje.
Ništa više, ništa manje.

Eidos

pre 5 godina

Znaju li ljudi iz njihovog saveza sta znaci rec spontano?! Ocigledno je da ne znaju,ali puni su kesa i mogu da izjave sta zele kod ovih panjeva iz FIFA sve prolazi. Iskreno ne zanima me sta su pokazali,ali me nervira cinjenica da kada oni nesto urade onda je to spontanost,izolovani incident i slicno,a kada mi uradimo onda je to udruzeni zlocinacki poduhvat,primitivizam jednog naroda (srba) itd. Sada bih u inat radio sve sto se njima ne svidja,neka nas kaznjavaju,sta nas briga,svakako cemo biti sankcionisani,onda makar da budemo zbog nase stvari kaznjeni!

sumadinac

pre 5 godina

E, švajcarci švajcarci, da je u srbiji 5 igra a albanaca u reprezentCiji ja se ne bih radovao... Naprotiv, bio dih zabrinut. Treba da ucite na tudjim greskama...

Samo ja

pre 5 godina

(adem, 24. jun 2018 09:09)

Druže, ne radi se baš toliko ni o tome... Kao što si rekao, oni su se sami dogovorili bez zabrane, ali očigledno postoji razlog da se to ne radi... A razlog je jasan kao dan... To je politički neprihvatljiva poruka... Simbolizuje veliku albaniju. To je neprihvatljivo u svakom slučaju, jer bukvalno poziva na postojanje države koja bi trebalo da se proteže i preko Srbije. E zato postoji razlika između toga i tri prsta. Ok, možda mi ne moramo sa time da iritiramo onog koga to pogađa, ali taj simbol nije ni blizu za poređenje. P. S. Samo mi nemoj o poreklu tog simbola, sve sam već čuo.

anica

pre 5 godina

U sta se pretvori sve ovo...pobeda protiv Brazila je daleko ali treba nasi momci da daju sve od sebe i inat...kad sam rekla da ovi kao narod ne postoje napisa neko da je to sovinizam a sta je ovo sto se nama desava...nemam reci. Bez preterivanja nasi su heroji sa cime se bore.

Bossman

pre 5 godina

Ne razumijem zasto smo ljuti. U dvije utakmicu dva sretno udarca i dva gola. Promijenite taktiku i od protivnika uzmite pouku. I Swica i Svabe su vam pokazale kako se treba borit. Istim nacinom igre pobjedite u sledecoj tekmi i pokazite FIFI, ne jedan, cetiri orla. Sretno i budite ORLOVI a ne ...

Toma Sojer

pre 5 godina

Da, dižemo i mi tri prsta ali kada smo to radili na Maksimiru, smatrano je provokacijom, kao što je i ovo sa albanskim orlom protiv Srbije.

Pera

pre 5 godina

KAd ce da shvatite da je Kosovo priznato od strane FiFAe? Moze da slavi kako god hoce. Srbije je sama kriva sto je izgubila a ne neki albanski orao, nismo 85 minuta igrali fudbal nego Bunker, u tome je problem

Dex

pre 5 godina

Ako vam je normalno da vaši igrači proslavljaju uz simbole neke druge zemlje, a ne zemlje za koju igraju, mogli biste i ime države da promenite u Shqiperland recimo...

Sasa

pre 5 godina

Pa u Nemačkoj je izbio ogroman skandal pred početak SP kada su se Özil i Gündogan (igrači sa turskom "migracionom pozadinom") slikali sa Erdoganom. Lično znam šta normalni narod misli o svemu tome, iako mediji naravno guraju sve pod tepih.
Svaka čast našima, jedna smo od retkih "nacionalnih" timova. Nemaca ima 80 miliona i ne mogu da nađu 11 svojih. To je sramota. A Svalbanci će ubrzo staviti prst na čelo kad im Šaćiri i ostali budu tražilu svoj kanton.

Licemeri

pre 5 godina

Hahaha pa ovi gori neko ova dvojica.A jeste li im prutićem zapretili da to ne rade više i da je to ne rade dobra deca? Jaoooo jako ste divni, vi i vaši "reprezentativci".

Kole

pre 5 godina

Prvo im brane da slave uz simboliku Velike Albanije pa onda ih podrzavaju???
Ludilo.
Nego sta mislite kako bi bilo da ovi Turci iz Njemacke ekipe slave sa nekom turskom nacionalnom retorikom? Kako bi u Njemackoj reagovali?

KadPorastemBićuKengur

pre 5 godina

Jednostavno, nismo smeli da izgubimo od Švajcarske, zbog ovakvih likova sa Kosova.
Zameram Krstajiću na naivnosti ili neznanju, a igračima što se nisu više potrudili. Neka se sete Batice Mirkovića, kako je otkinuo testis onom u sred Zagreba. E takav stav protiv komšijskih reprezentacija i nema zime.
Mi smo gubili utakmice i onda kad nije bilo sudijskih grešaka kao u meču sa Švajcarskom. Brih je sramno sudio i ko kaže drugačije laže. Penal je bio, čist kao suza. Na žalost Mitrović nije Italijan, nije Inzagi, već centrafor iz Championshipa, koji je navikao na duel igru. Samo da je spustio ruke, da se nije gurao, morao je da mu sudi penal. Suđenje faula u napadu je sramota za FIFU i ovog neznalicu treba suspendovati jer je direktno uticao na rezultat. Druga stvar koja smrdi je dodeljivanje Nemcu da sudi meč u grupi koja se ukršta sa grupom u kojoj igra Nemačka.
A o kaznama ćemo tek pričati i čuditi se.
Kad su Albanci dronom prekinuli utakmicu u Beogradu, naš savez je kažnjen. Sad me ne bi čudilo da kazne Krstajića, a da Šaćirija, Džaku i Lihštajnera samo ukore.
Onda mi treba da se zapitamo gde smo kao narod pogrešili i kuda idemo. Hoćemo li i dalje da gledamo na istok ili ćemo na zapad. Plašim se da će nam se obe stolice na kojima sedimo izmaći, a onda će tresak na zadnicu biti bolan.

Pozdrav braćo Srbi !

D.A.

pre 5 godina

Sve mogu da razumijrm komšije samo se nemojte povlačiti sa svjetskog provenstva. Nemojte kazniti nogometni svijet i uskratiti nam da gledamo takvu nogometnu čarojiju kakvu samo vi imate.Sve čemo greške priznati samo ostanite.Ok slijedeča utakmica če vam biti svakako zadnja hm ajd nekako čemo prezivjeti. (Zalostan do bola, 24. jun 2018 10:42)
...evakuacija planete, stize hrvatski humor...

nele

pre 5 godina

Pa i zastava dinarske divizije je spontana reakcija.Dosao covek i rasirio zastavu.Vrv su se tad Kostarikanci veoma potresli kad su je videli pa su nas kaznili... Ocekujem novu kaznu ali samo za naseg Krstajica,normalno...a FIFA bi mogla da nam protiv Brazila dodeli sudiju iz Brazila,sta ima veze,Nemac,Svajcarac- velika razlika

Oto Ban Kan

pre 5 godina

Da li Srbi ovoliko vise na HR portalima kao oni na nasim? Fascinantno :)

@(hmmm, 24. jun 2018 10:08)


Naravno da NE, mi imamo toliko svojih da za tuđe ni ne znamo, a još su i popularni. A što se pomenutih tiče, to je fenomen, ja stvarno ne znam i ne razumem sve te ljude ili šta li su već, pa da ja mrzim nekoga toliko kao oni nas pravio bih se da taj neko za mene i ne postoji, a ne da mu dolazim na vrata i da se raspravljam sa njima.

luis suarez

pre 5 godina

LJUDI PUSTITE VISE SVAJCARSKU BILO PA PROSLO. SAD SAMO BRAZIL U GLAVI. AJMO MOMCI POKIDAJTE U SREDU GRIZITE PREORITE LUZNJIKI DAJTE 200% SVOJIH MOGUCNOSTI I NAPADNITE BRAZIL. DACE BOG DA BUDE ISTO KAO U MONTEVIDEU I KAO SA ORLICIMA

rage

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". "


Zašto, ako: "To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj", objasnio je Sulser. "


Imperijalistička demokratija!(Neutralnog tipa)

netko

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju...
(Muslin, 24. jun 2018 09:25)


kratko i jasno - odlican komentar.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44)

glupost.
dzaka je rodjen u svajcarskoj.

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd???

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali.

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao.
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.

flex

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Ko kaze da se ja sikiram zbog svajcarske??? Nesto se desava, ja iskomentarisem i sto se sad pa ti sikiras brate srbine sta ja uopste komentarisem?
Uostalom zivim u svajcarskoj.....

SSSS

pre 5 godina

Eto prilike da na meč sa Brazilom izađu naši u majicama sa slikom Srbije sa sve pokrajinama i natpisom Srbija. Nema tu nikakve političke poruke. To je trebalo da urade i u meču sa Švajcarcima. Kad može ovaj sa kopačkama što mi nebi mogi u majicama?

Del Boj

pre 5 godina

Treba ukinuti svetsko prvenstvo, sva nacionalna takmicenja, takav jedan izliv nacionalizma, nacizma, mrznje na sve strane i svi to pravdaju kao nekom ljubavlju prema svojoj zemlji i nacionalnim ponosom. Nije ljubavi i ponos mrznja drugih ljudi, a istovremeno zapitajte se cega sa pa ponosite, volite neku zemlju kojoj neko pre x godina crtao granice i stalno se neko buni i pokusava da ih pomeri ovamo ili onamo, zemlja stalno spremna sa nekim da ratuje, stanovnistvo polupismeno, a ufurano da hodaju oblacima. Svajcarci isto, sto imaju na sta da budu ponosni boli glava, zemlja koja sluzi da drzi pare lordovima i mafijasima, pa je kao uredjena zbog toga, a pola stanovnistva verovatno pati u sebi sto Hitler nije uspeo u svom planu da imaju jos vise, nikad dosta, Albanci .... Tako mozemo za svaku zemlju, ljudi treba da se menjaju, nacionalna sportska takmicenja, pogotovo ovo ovakvog obima je samo prilika da za politicka prepucavanja, Fifa i organizator uzmu ogromnu lovu, da se huligani izdivljaju, zemlje sa parama i uticajem pokazu da imaju protekciju, tu sporta i fer takmicenja odavno nema.

vesna

pre 5 godina

Čini mi se da Srbi pojma nemaju ko je predsednik FIFA. Evo da vam kažem, zove se INFANTINO. Rođen je i živi u Švajcarskoj. Jel vam sada malo jasnije. Treba li još, ako treba i sedište FIFA je u Švajcarskoj. Jeli sada malo jasnije. Pozdrav za sve koji veruju u poštenje i pravdu. To ne POSTOJI!!!

Mita

pre 5 godina

@Alen
E,bas to.Na kraju ce Krstajic biti jedini krivac.Ali,takva su pravila.To znamo i onda ili bojkotujemo prvenstvo ili igraju najbolji kako struka kaze to jest Muslin, i pobedimo.Tada bi pobedili Albaniju,pardon Svajcarsku i sve sa sudijom Feliksom na celu...

hajBay

pre 5 godina

Poređenje nije na mestu, Srbija je međunarodno priznata država, za razliku od samozvanog Kosova koga ne prizna ni Srbija, ni Rusija gde se prvenstvo odigrava, a ni veći deo ostatka sveta!

Ako ne znate Kosovo je primljeno u FIFA organizaciju, prica o kopackama tu se zavsava.

jasdf

pre 5 godina

@flex
A kojom "konvenvijom" je zabranjen simbol orla? Inace, nije li onaj Srbin iz austrijske reprezentacije pokazao tri prsta? I Jahovic u kosarci?

Pedja P

pre 5 godina

Ljudi, pa ova provokacija je nista u odnosu na drona sa albanskom zastavom koga su dokazano oni pustali u Beogradu na utakmici Srbija;Albanija i gde je Srbiji oduzeto 3 boda, a glavnim krivcima albancima dodeljeno 3 boda za neresen rezultat. I o kojoj mi to pravdi sada govorimo na SP.

Brrrr

pre 5 godina

Kao Hrvat da moja reprezentacija igra protiv npr. Srbije, i da je napadac Hrvatske Srbin koji vam da gol za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice i u znak proslave podigne tri prsta. I ja bih s obe ruke digao po tri prsta.. Tako je i onaj Svicarac proslavljao gol kada su Albanci dali golove. Bas ga briga za vas, ljudi se vesele. A vi ste losi gubitnici. Ovo je vec sramota kako se ponasate i kukate. 
(Zoni, 24. jun 2018 09:45) 
Ajde sad zamisli situaciju da igraju recimo Austrija-Hrvatska,Arnautovic postigne pogodak i hrvatskim navijacima pokaze uzdignuta tri prsta,.Provokacija?Tu je 10000 navijaca,normalno je ocekivati veoma glasnu reakciju pa neka je i manjina od pomenutog broja...Nakon toga kazna savezu???

hm

pre 5 godina

"Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".
Ako nije problem, zašto ste im rekli da ne rade to više??

Komša

pre 5 godina

Ako bi hteli da saseku zlouootrebe fudbala u političke svrhe i slanje političkih poruka onda bi najkorisnije i najpoštenije bilo da
1.diskvalifikuju ekipe Švajcarske i Srbije.Švajcarsku ,koja je bila žrtva albanskih aktivista u svojim redovima (namerna provokacija - jedan od njih je sam napisao da je to uradio "zbog protivnika,a drugi je objašnjavao svoj postupak afirativno govoreći o Albanskoj strani) i Srbiju zbog političke izjave selektora.
To se neće desiti ,neće se ni razmišljati o rome pod izgovorom da bi to narušilo regularnost takmičenja.
2. Diskvalifikacija dva Albanca i Krstajića zbog političkih ispada.
To bi bio potez koji je moguc ne narušava regularnost a šalje poruku.
Neće se desiti,jer će Švajcarci upotrebiti svoj nesumljivi uticaj.
Najverovatnije će ih sve kazniti novčano i to je to.
Ja bih voleo da primene prvu opciju - da diskvalifikuju i Švajcarsku i Srbiju.Bilo bi to otrežnjenje i za naše patriJote ali i za Švajcarce - pazili bi koga bi primali u reprezentaciju.

Gedora

pre 5 godina

Ako je ovo istina a jeste, onda je ovo vrhunski cinizam. A što se mi lepo ne zahvalimo toj mafijaškoj organizaciji, povučemo reprezentaciju i vratimo se kući. Znam, bićemo surovo kažnjeni, izbacivanje reprez. i klubova na ko zna koliko godina, ali.... Fudbal nam je i onako u banani a tim činom bi pokazali dignitet. Ceo svet bi čuo poruku koju isti taj svet zna. Fifa mafia, uefa mafia......

gunner

pre 5 godina

Ajde momci stisnite se i dajte svoj maksimum protiv Brazila, dok ne popadate svi od trcanja i zalaganja. Neka vam sva ova nepravda bude motiv da grizete do poslednje kapi krvi i znoja. Pobedite ih i pokazite celom svetu gde vam je mesto. A posle ako Bog da da dodje do ponovnog duela sa Svajcarskom. Da postavimo stvari na svoje mesto. Samo pokazite srpski inat, to sto kljuca u svima nama prenesite na teren i obradujte svoju naciju koju ste duboko razocarali porazom od pre neki dan. Napred Srbija, u inat svima koji nas ne vole!

mmmmmmmm

pre 5 godina

Ljudi lutate sa komentarima. Najavili su da će igrati do granice bola. Izašli i trudili se više nego svi naši. Osnovno pitanje treba da glasi ZAŠTO SU ONI IMALI VIŠE ŽELJE, PONOSA I PRKOSA OD NAŠIH IGRAČA? Kao igrači su i ispod proseka ali su se trudili onako kako želim da se nasi trude. FIFA, sudija, orao, zastava.... samo nas skreću sa teme. I da bio je penal. Ali mi nismo ni igrali fudbal od 5. minuta.

tony

pre 5 godina

kao sto vec napisah na jednoj drugoj temi - ako su kopacke bile provokacija (a nisu) zasto to nasi isto nisu uradili? postoji li bolji nacin da sredis tzv. provokaciju? da su i nasi uradili to isto ili bi fifa zabranila svima a samim tim i saciriju ili bi to u suprotnom bila bomba od provokacije! zasto to nije uradjeno? nisu se setili? nema lukavih, pametnih.... u srbiji!? dalje, provokacija sa orlom... pa i to je moglo da se okrene u nasu korist da je bilo pametnih a ne da se kmeci i na taj nacin da se srbija ponizava a provokatori ispadose jos i heroji. imamo gubitnicki mentalitet i to je nas problem. jedini spas za srbiju i srpski fudbalski tim su srbi iz dijaspore koji kapiraju i znaju kako se sve to radi. imas dzokera na klupi koji govori savrseno nemacki, koji ima i svajcarske papire, koji poznaje ivrace, koji ume na drugaciji nacin da se suprostavi.... a tebi igra mitrovic!

dex

pre 5 godina

@asdf

Ma rec je o tome sto su pokazivali orla kao namernu provokaciju, a ne o zastavicama na kopackama. Bolje bi FIFA-i bilo da se pozabavi Brihom.

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je Srbija stala uz svoje Albance,Kosovo bi još uvek bilo u sastavu Srbije.. i Šaćiri i Džaka bi igrali za Srbiju... 
(Muslin, 24. jun 2018 09:25) 


kratko i jasno - odlican komentar. 
(neutralni felsh, 24. jun 2018 09:44) 

glupost. 
dzaka je rodjen u svajcarskoj. 

zasto bi igrao za kosovo,srbiju itd??? 

pa sam je izjavio da mu (za razliku od politicki napaljenog brata) ne pada na pamet da napusta svajcarsku repku, tamo je odrastao, sve su mu oni dali. 

drugo, zna se da je taj sut iz daljine nesto u cemu je stvarno dobar, (ostali fudbalski kvaliteti su mu upitni, barem meni) i niko od nasih ga nije cuvao. 
lepo je natrco na luptu i bez problema je sutnuo. jos se i ivanovic sklonio, umesto da izblokira tu loptu. za taj gol su samo nasi krivi niko drugi.
(netko, 24. jun 2018 10:12)



prvo, promasio si poentu zbog jednog jedinog primera koji tebi odgovara.

drugo, ivanovic se nije sklonio nego je uklizao, pustite vise coveka (on ima svoje greske ali ovo ne spada u to), niko tu nije posebno kriv. uklizao je jer je ocekivao sut po zemlji, drugi je problem zasto nisu posla dvojica da ga izblokiraju. golman markiran, na pogresnoj nozi... stojkovic je genije za 1 na 1, ali duge lopte mu manje leze.
za taj gol je kriv dzaka i skoro niko drugi: legla mu lopta lepo na nogu i on je raspalio. tu ne mozes toliko da krivis nasu odbranu i golmana, i to nakon sto iznova gledas usporen snimak. matori treneri kazu "nije pedagoski".

Petar

pre 5 godina

Spontana reakcija igra
ca na terenu i nema kazne!?A,spontana reakcija navijaca na tribinama i kazna 10.000.CHF za nacionalni savez...kuda ide ovaj svet?!

Lalos

pre 5 godina

Pa neka oni slave kako hoće, ne razumem čemu sva drama kada i mi dignemo tri prsta. Mene brine frizura kartona bez razloga i ocigledan penal

bandiera rossa

pre 5 godina

Mi mozemo da slavimo ako zbog svega ovoga ne izbace NAS sa mundijala. Krstajic ce garantovano da popije zabranu vodjenja ekipe, sto u sustini i nije lose, a Svajcarce ce da kazne sa 5000 svajcarskih dranaka zbog politickh provokacija njihovih igraca.

Petronije

pre 5 godina

Vučić je ujedno poručio da se podrazumeva da će srpska reprezentacija pobediti Švajcarsku. Fudbalerima je poželeo mnogo uspeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu se zahvalio na odličnim pripremama.

momenToom

pre 5 godina

“Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način". - Pa nece vise ni slaviti, provokacija je imala smisla samo u toj utakmici.

Boki

pre 5 godina

Naravno da FIFA nece reagovati,inace delegiranje onog nesrecnika od sudije ne bi imalo smisla.Sve je odradjeno pazljivo i dozirano,da niko nista ne moze da im prigovori.
Ipak da smo mi bili bolji i pametniji,nista im ne bi vredelo.

Miloš

pre 5 godina

Nas očekuje debakl protiv Brazila, verujem gori od Argentine. Krstajić je rekao da neće o politici, a sad tupi o Hagu za sudiju, Šurbatović je rekao da ćemo se povući ako oni igraju sa tzv *Kosovskim zastavama, a igrali smo, kad je bio penal samo se Mitrović žalio, kad je trebalo da se trči blejali smo, kad je Šaćiri trebao da se ruši nismo ga srušili. Trener pripravnik koji voli vodju nije dorastao zadatku, nije psihološki i taktički spremio ekipu, a sad pokušava da se opere političkim izjavama.Bože smiluj nam se.

Da da

pre 5 godina

Nismo trebali da dozvolimo da dodju u situaciju da slave..tj nismo trebali da primimo golove. A sada ispadamo jako smešni, pokazujemo da nas to boli, i bolje bi nam bilo da prestanemo o tome. DOSTA VIŠE!

BOSS

pre 5 godina

Lako je provjerit kako su do sada slavili golove,i kaznit ih... Al nema vise pravde u svijetu,kako nam to nije jasno,svako je tumaci kako mu odgovara...

laki

pre 5 godina

U pravilniku FIFA stoji:
"Svako ko provocira širu javnost tokom meča, biće kažnjen suspenzijom od dve utakmice i novčano u iznosu od pet hiljada švajcarskih franaka."

Ovo cak nema veze ni sa kakvom politickom konotacijom.

fert-14

pre 5 godina

Smatraju da igraci nisu uradili nesto pogresno. Pa sto ste im onda to isto branili poslednje 4 godine i sad isto naveli da to vise nece raditi. Sto im branite nesto sto nije lose a ako je lose onda je logicno da sledi kazna. Najveci problem je sto umesto da cutimo Krstajic spominje Hag i sad smo i mi i oni na tapetu.

Mrle

pre 5 godina

Onda neka svaka bogata drzava kupi lepo talentovanu decu od 17,18 god kupi njih 100-200 da im drzavljanstvo i pravi reprezentaciju. Kao Katar u rukometu i osvojili lagano SP sad sto tu nema nikoga iz Katara nema veze igraju pod njihovom zastavom bla bla. Jos 15god i ova SP ce biti obesmisljena cim krenu da igraju legije stranaca nije to to nisu to najbolji Svajcarci protiv najboljih Srba to je glupost.

pesimista

pre 5 godina

Nije mi jasno samo sta traže naše "komšije" na našim portalima, verovatno lece neke komplekse. Da Hrvatska ima dobru ekipu ima, Čestitam.vjerovatno ce daleko stici kao '98. posto posle toiga su uglavnom ispadali u grupi. I nama je dada bilo lepo gledati ih jer nismo imali koga. sto se tiče tri prsta oni se pokazuju samo u basketu posle trojki. ali vidim da vas zapadni susedi to mnogo boli posto nemam dovoljno mesta da napišem sve trojke u posljednjim sekundama. Verovatno je ovaj kroatin sve vreme držao obe ruke u vazduhu. A sto se tiče nas ljudi fudbal=ogroman novac. Kod nas u fudbalu novca nema, tj pokupe ga menadžeri i uprava. Svajcarska puna novca, kupila reprezentaciju i placa svuda, tako dok se mi ne promenimo i ne oteramo g...na iz fudbala nikad nam neće biti bolje.

zoran

pre 5 godina

Pa sta ste ocekivali,pa ovde ih stite na sve nacine,avione su slali na kosovu po njih u vreme rata,uveli im liniju direktnu do pristine izidjetom ,najodvrstnije drzava je Svica (na stanu stavimo sto su take plate kod njih) sve nesto kazu a nista ne kazu sve se krije nekako.