Petak, 22.06.2018.

23:00

Srbija na skeneru B92: Nedostajalo iskustvo ili znanje?

Izvor: B92

Srbija na skeneru B92: Nedostajalo iskustvo ili znanje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Matrix

pre 5 godina

Nikad vise u zivotu necu da pratim fudbalere nase. Nikad se nece desiti da oni pobede potivnika i tako dokazu svetu nesto.
Mi samo mozemo da se blamiramo pred svetom.

Miško

pre 5 godina

3 žuta kartona za 6 prekršaja (dva zadnja vezna i centralni vezni) i konstantno sviranje prekraja u napadu su uništili igru i doneli Srbiji loš rezultat. Na stranu sve ostalo ovo je donelo prevagu. Kriv je sudija jer je na taj način stvorio uslove da Švajcarci dodju do željenog cilja.
Da je Krstajić zamenio nekog zadnjeg veznog mislim da bi i on odmah dobio karton.
Po Brihu Švajcarska je morala da pobedi.

Borisbl

pre 5 godina

Mitrovic u onom duel je samo trebao da.padne, a ne da sa obe ruke se gura i odguruje odbranbene igrace.. to je bilo dovoljno i naravno jedva je doceka sudija da svira faul u napadu i da ima opravdanje, a imace sigurno, ko fifa jer od njuh je i dobio instrukcije da "pogura" svicarce.. nije slucajno svabo izabran da sudi svicarcima.. pored toga u drugom poluvremenu igrali smo najgori presing koji sam vidio, pola tima igra presing pola zonu.. to djeca od 10 god tako rade.. a kada smo totalno izgubili sredinu umjesto da ulaze svjezi igraci i da se mjenja Milivojevic, Matic i umjesto Sergeja Ljajijc ili Jovic, Krstajic nedto ceka da se stvori samo od sebe ili dugih lopti na Mitrovica. Veoma losa taktika i veoma losa priprema utakmice.. narocito na sredini terena..

Mantis

pre 5 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

impeRAtor

pre 5 godina

Fudbal pratim od SP '98. Ne pamtim da sam ikad video da neko ko igra na poziciji na kojoj igra Savic ima takvu konstituciju. Bar ne pamtim nekog kvalitetnog igraca. To sto on igra ofanzivnog veznog je zlocin protiv fudbala, treba mu po 5 sekundi da smiri loptu i duplo vise da se odluci kome da je doda. Prespor igrac koji zbog svoje konstitucije i nacina na koji je naucio da se krece nikada nece biti kvalitetan ofanzivni igrac.

biće bolje

pre 5 godina

mi na ovu utakmicu gledamo kao da smo bili favoriti, i tu leži celi problem, Švajcaraka je 6. na svetu, mi na 34. mestu, to je naša realnost, kada smo poveli u samom startu trebalo je samo odbranu da konsolidujemo i čekamo priliku iz kontre. Ali ništa još nije gotovo ako je za utehu kiksnuli su i Nemci, Argentinci a ni Brazil se nije proslavio. Teško ćemo se čupati protiv Brazila ali niko nije ni verovao da možemo nešto da postignemo na svetskom prvenstvu, fudbal je tu gde jeste i nažalost to je realnost.

saca

pre 5 godina

Za SP treba ozbiljan trener Krstajic to nije. Primiti 2 gola u drugom je totalno neznanje, da smo primili od Brazila to bi razumeo. Sa 2 promene i trecom pri kraju, sa drzanjem lopte u svom posedu, utakmica se privodi kraju, pa i nereseno je nesto, zasto prepustanje lopte njima nije mi jasno.

dux

pre 5 godina

Sve na stranu, ali...da li je moguće da u 90. minutu primimo gol iz kontre posle kornera??? 1:1 je ok rezultat, stvara pritisak njima da moraju da pobede zadnju, a nama ostavlja prostor da prođemo i sa nerešenim...suviše smo vruće glave igrali zadnjih par minuta. Sve do tad je bilo ok, čvrsta igra protiv odlične ekipe i onda onakva početnička greška....bolno.

bojan

pre 5 godina

Malo informacija trener Svajacrske je od 2014 mi od tad 4 trenera .Oni 4god ista ekipa isti trener rezultat poslednjih 20 utakmica 1 poraz primljeno samo 10 golova.Sta smo mi ocekivali da Krstajic nadmudri njihovog trenera posle par prijateljskih utakmica igranja uvek u drugom sastavu.LJUDI BUDIMO OZBILJNI

X-ADV

pre 5 godina

Prvo poluvreme je bilo odlicno, koliko sam ja video cilj je bio 3 gola u njihovoj mrezi, sto se nije dogodilo zahvaljujuci Tosicevom ziceru i SMSovim sutom sa 16 (igrac njegovog kalibra je morao to da sutne u okvir gola) u potpuno cistoj situaciji. to je bilo to, od tog trenutka je Ljajic trebalo da udje na njegovu poziciju jer je momentum bio na njihovoj strani. Radoniic umesto Kostica pocetkom drugog poluvremena kao i Rukavina jer Bane nema snage za drugo poluvreme posle pocetnog tempa.
sve sto se desilo u drugom poluvremenu je na dusu neiskusnog selektora, kotao je bolje da reaguje, nije smeo da ocekuje da ce proraditi igraci koji nisu proradili 45minuta.

STEVO

pre 5 godina

Spora i teretna ekipa. 42% posjeda lopte od "evropskih brazilaca" je za moj ukus malo. Šta se desilo ne znam ali to je srpska škola fudbala koja s brazilcima nema nikakve veze.

Nemanja

pre 5 godina

Ne znam ko prica da su nasi igrali super u prvom poluvremenu, a onda pali u drugom. Videlo se od starta da idu, sto kaze Mitrovic, ko muva bez glave. Gubili su 90% lopti. Nasi su visoki i teski, a 'Svajcarci' su sitniji i brzi. Ali glavna stvar, bili su nekako zbunjeni, kao da nisu znali sta ce sa loptom. Ima tu i do neznanja, ali cini mi se da Krstajic ili nije imao taktiku, ili ih je zbunio nekom cudnom taktikom. I naravno, od pocetka drugog poluvremena kad su igraci optereceni sa 3 zuta kartona, sasvim je druga prica. Sudija nas je takodje ukanalio, a kao slag na tortu i nedosudjeni penal. Sve u svemu, sto se tice igraca, ne moze se reci da nisu hteli da nisu dali sve od sebe

X-ADV

pre 5 godina

na ovom turniru jos nije gotovo, Svajcarci treba da dobiju Kostariku a nas treba Brazil da pobedi, budimo sigurni da ni oni ne misle da je to lako.
momcima srecno u sredu!!!!

ono sto raduje je to da dolazi generacija koja obecava, imamo odlicne pojedince, i ukoliko se oni uigraju smesi nam se svetla buducnost, ja verujem u to.

Opet isto

pre 5 godina

Opet neiskusan trener i propast. Zasto je toliko tesko ljudima iz FSS da shvate da ovo nije Jelen liga nego pravo i ozbiljno takmicenje. Rezultat se ne dogovara, mora da se igra.

sasa jokic

pre 5 godina

Nasi najiskusniji igraci kada dodju u reprezentaciju glume zvezde. Matic je kasnio sa svakim pasom, sto kod Murinja ne bi smeo da radi, nego bi se oslobadjao lopte na prvu.
Bane Ivanovic standardni kikser kod golova. Kako je moguce da okrece dupe kod blokiranja suta!? Tosic ne moze da stigne skracenog Sacirija?
Krstajic je prica za sebe, stoji pored aut linije kao sveca, i samo pokazuje da se smiri lopta......stara srpska fudbalska skola, cuvaj rezultat, a rupa u odbrani hiljadu.
Pricali su posle Kostarike o timskom duhu...juce ga nije bilo ni u tragovima, niko da vikne, ajmo, idemo....kao zombiji, nisu rec izmedju sebe progovorili. SMS....pogledajte njegovo kretanje bez lopte? Kao da su nekog amatera za nagradu uveli u igru prvi put, strasno.
Nije fraza i preterivanje, ali znao sam da ce da izgube, kada su se posle 20. minuta igre povukli, i kada se videlo da ne funkcionisu kao tim. Dve, tri individualne akcije Tadica, skokovi Mitrovica, i to je to. Na licima im se videla panika i nemoc. Brazil ce nas odvaliti, kao prosli put Argentina.

kvisko

pre 5 godina

Pozdrav ekipa. Zeznuli ovi vaši stvar ipak, šteta. Sami su si krivi što nisu nastavili sa presingom nego se povukli kao neka seljačka momčad, po starom principu:) I tko kaže da ne možete dobit Brazil? Nisu oni nekakav bauk, imate u vezi i bolje igrače od njih. Kakvi Douglasi Coste, Williani itd.. Ima Matić da ih pojede. Samo da se opet ne povučete kad se zabije gol kao neke babe ustrašene nego do kosti, do kraja da ih tjerate po terenu. Imate podršku od objektivne ekipe iz ove naše male prčije Kroejše. I pohvale na dobro sklepanoj ekipi. Kvaliteta za najmanje četvrtfinale, samo da je glava na mjestu. I posebno mi se sviđa Tošić i SMS.. Matić je već viđen. Čak mi se i selektor vaš sviđa kako je posložio stvari, a i ovako mi se čini kao dasa:) Sretno..

hjeronimus

pre 5 godina

Švajcarska ima iskusnog selektora koji je sve predvideo i svaki njihov napad je neko bio sam.Mi imamo ne isusnog selektora koji jednostavno nije znao kako to da spreči.

vlade

pre 5 godina

Za ovakvog protivnika,nedostajala nam je kondicija, sa nasom igrom da im prepustimo inicijativu i da ih pratimo svih 90 minuta.. ali, sta ocekivati, kada imas u timu tri coveka 33+, dva od 30 godina? pri tome, tromi smo, kontra napad nemamo, nemamo ni dva, tri vanserijska igraca koji znaju loptu da zadrze i sami stvore sansu.. takodje, sudija nas je isekao sa kartonima i faulovima.. upali smo u njihov ritam, vrlo brzo, oni posle gola nisu pali, vec su ubacili u brzinu vise i dve nase lose postavke su nas kostale dva gola!

Falilo je trenerovog znanja i iskustva

pre 5 godina

Srbija je hrabro krenula, dala gol...I onda se povukla. Prva velika Krstajiceva greska. Vjerovao sam da je drugaciji. Dobro, kontao sam, Krstajic je ipak unaprijedio igru u odbrani, mada je logicnije da Bane igra halfa jer je inteligentan a I izgubio je na brzini za beka. Nije da sam poslije bitke general, Bane nije ispratio igraca kod 1:1, a kod 1:2 su ispali centralni igraci odbrane jer ne znaju dobro da "citaju". Ali Srbija se drzala do poluvremena. Na poluvremenu je trener Svajcarske sve istumbao I pokazao Krstajicu, I nama, gdje stoji. OK, startnih 11 je otprilike najboljih, ali sta je "plan B"? Nema ga. Krstajic je zbunjeno gledao kako se Svajcarska razigrala, a poslije izjednacujuceg gola? 15-20 minuta je nesta dumao I nista nije skontao. Pisao sam da ce faliti Sulejmani (koji jos igra u Svajcarskoj) kod stani-pani, kada se gubi. Jedini igrac sa klupe koji ima nekakvu istoriju da lomi rezultat i povuce tim u jakim utakmicama je Zivkovic (Partizan protiv Steaue kuci, Augsburga I AZ na strani), uz spomenutog Sulejmanija (Srbija-Hrvatska). Umjesto njega je stavio Ljajica za kog ne znam da je ikada povukao tim. Poslije 10-ak minuta daljnjeg mucenja, ubacuje se neiskusan igrac kome je glavni atribut brzina- protiv protivnika koji se skroz zatvorio I vreba na kontre. Od 60 minuta sam bio ubjedjen da se nista dobro nece desiti. Jer Krstajic ne zna da motivise igrace. Nije bilo "hajmo sad". Niti je sa izmjenama doslo do uspostavljanja neke uigrane formacije, gluvo bilo.

davor

pre 5 godina

Falilo je svega... Volje, zelje, takticke uigranosti, hrabrosti... Nemozes se poslije 1-0 u 5min onako povuci i braniti. Trebalo je zabiti jos gol-dva i onda nista drugo nebi bilo bitno. Na 10min do kraja Milivojevic na izmjeni izlazi 3 min! Pa zasto se cuva 1-1?! Da se onda vadimo na Brazilu? Smjesno... Sada polemizirati i kukati za neke stvari nema smisla. Selektor i igraci su krivi za poraz, netreba drugdje traziti krivca...

AlCapo

pre 5 godina

Sve je receno u onoj Njegusevoj: boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka.
Zasto su se nasi uplasili pobede i povukli se posle ranog vodjstva i furioznih 20-tak minuta, kada je protivnik bio skroz razbijen? Mentalitet, ili srpska posla, lako cemo?
Hrvati nisu stali posle 1:0 protiv Argentine, nego su nastavili istu igru i na kraju dobili ubedljivo.
Postoji li neko u dobro placenom strucnom timu FSS koji analizira ovakve situacije i nudi resenja?

STEVO

pre 5 godina

Najteža, odnosno najviša reprezentacija na prvenstvu ne može igrati presing što je neophodno za bilo kakav rezultat na ovom prvenstvu. Smiješni smo!

art

pre 5 godina

Pa sta vi ocekujete, da Srbija dobija sve sa 5:0? Vidite li uopste kako se igra fudbal danas, niko nije siguran, favoriti se muce. Brazil daje golove u nadoknadi. Zuti kartoni citavom veznom redu za polu-faulove su bili uvod za drugo poluvrijeme i kradju. Cekaju da Gavranovic promasi pa tek onda sviraju ofsajd, rvacki zahvat nad Mitrovicem ne sude. Svaka cast momcima na hrabrosti, zamjerka samo sto nisu bolje fizicki pripremljeni, mnogo su pali na kraju.

рајко

pre 5 godina

искуство. само наставити са оваквим залагањем и трудом па ће бити и резултата. репрезентација мора да се гаји и да наступамо у континуитету на СП и ЕП па ће резултати доћи. не знам за крстајића или сергеја али нисам љубитељ смене Муслина а сергеј данас беше лош за играча кога гледа један реал. шаћири је преузео утакмицу док наши нападачи изгледаше уморни као да немају физичку спрему да истрче 10-12 км. о додавањима и контроли да не говоримо. с разлогом смо ранкирани знатно ниже него имигранти из швајцарске. али храбро па ће бити резултата и бољих жребова.

323

pre 5 godina

Nema nikakve veze ni sa znanjem ni sa iskustvom vec sa prokletim mentalitetom i to kada je ovaj sport u pitanju. Takav mentalni sklop ne odlikuje neke druge sportiste u drugim sportovima u Srbiji. Od kada znam za sebe, igramo dobro, povedemo i onda smo kao obavili posao? Onda kao da kazemo protivniku, vi sada igrajte, mi se branimo i pobedite nas?? To je neshvatljivo. Secam se, evo primera, EP u Bgd, igramo protiv Nemacke. Rasturamo ih, vodimo 2-0 i stanemo. Ista prica. Nemci izjednacuju i u produzetku primamo jos 2 gola i gubimo utakmicu? Svez primer je protiv Kostarike. Poveli smo i onda pustamo da oni napadaju i igraju, mi se branimo? Dokle tako? Pa bice uvek tako i to se nece promeniti barem kada je fudbal u pitanju. Tako je bilo i veceras. Ne mogu da shvatim da oni kao profesionalci ne razumeju da kada povedes, protivnik je pod psihickim stresom u tim trenucima. Posebno na ovako velikom takmicenju i moras da nastavis da ga dotuces, da iskoristis takvu situaciju jer on zna da ti vodis. Da gubi. Umesto toga, mi evo gledamo sta se desava i ne samo veceras. Od uvek kada je fudbal u pitanju. Na to se dodaju sudije jer uvek ima neki Pedersen, Sorensen i ovaj Nemac i dolazi do toga da smo gubitnici. Dokle? Dokle hoces..tako ce uvek biti dok se ne pojavi neka generacija pobednika i u fudbalskom i u mentalnom smislu. To je realnost...Prokletstvo je to sto mi volimo fudbal, mnogo ga volimo i jedemo se posle ovakvih utakmica. I to je realnost...

neutralni felsh

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima. 
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ? 
Hvala
(Trifon Ivanov, 22. jun 2018 23:29)


napred u proslost.

Gastos

pre 5 godina

Nedostajali su:

1. fudbalsko umeće: u nekoliko različitih perioda utakmice nisu bili u stanju da odigraju najprostija dodavanja
2. inteligencija: ono padanje Ivanovića i ofsajd zamka Tošića koji su završili protivničkim golovima su, bez preterivanja, smešni
3. fizička spremnost: ostali su bez goriva već posle prvih pola sata.

Nebojsa

pre 5 godina

Krstajic je glavni krivac i tacka. Umesto da pojaca odbranu u drugom delu, on uvodi napadace. Hoce covek ceo plen. Pa, Grci su osvojili Evropsko prvenstvo klasicnim bunkerom i kontranapadima.

motomatoma

pre 5 godina

preveliki rizik sa iscrpljenom ekipom juriti pobedu!
jel Srbiji odgovaralo nereseno?
mi bi imali 4 a svajcarska 2 boda???
u poslednjoj bi i sa porazom od Brazila, mozda prosli dalje...

albatros.budala

pre 5 godina

Svajcarska igra redovno velika takmicenja, svake 2 godine imaju ovakve borbe za prolaz grupe i dalje, imaju plan i po pitanju selektora i selekcije igraca, imaju dobru fizicku pripremljenost i igraju kontinuirano dobro vec godinama.

Mi s druge strane odemo na svakih 8-10 godina na veliko takmicenje, po novinama sanjamo o finalu i tituli, dajemo otkaz selektoru koji je izborio ovo SP (po kaljugama Moldavije i Gruzije) i povrh svega na njegovo mesto dovodimo coveka sa 0 dana trenerskog iskustva da odigra 2-3 prijateljske i pravac Svetsko.

I kako da ne izgubimo onda? Ovo su utakmice u kojima dosta faktora utice na pobednika i nekad ce biti ovako nekad onako. Ali problem je sto nama bude sad ovako a sledecu priliku da nam bude onako imacemo 2026 verovatno. Hrvatska je dobila sinoc Argentinu ali ta Hrvatska je u poslednjih 20 godina propustila mozda jedno veliko takmicenje i sinoc cak nije bila ni autsajder u tom mecu (pre utakmice). Mi odemo jednom u 100 godina i ocemo odma cetvrtfinale.

Apsolutno sva krivica za ovo ide do samog vrha, dakle selektor->fudbalski savez->drzava. Negativna selekcija i izbor poslusnih neznalica se desava u svim oblastima zivota kod nas, samo se to u fudbalu tako jasno vidi...

C i n i k

pre 5 godina

Nejasno je sto su se povukli od 5.minuta, nije jasno ni zasto nije bilo presinga na polovini protivnika, neshvatljivo je da pustaju Albance da dolaze do 16.ca i da imaju posed 70% i 600 tacnih pasova? Ako ne napadate i samo ispucavate loptu koja uvek dolazi do Ch, ne kapiram kakva je to taktika? Penal jeste bio 100% ali niste valjda ocekivali od nemca da sudi za nas ili da sudi posteno?On je suptilno pomogao Albance. Mozda bi i promasili penal ko zna, u svakom slucaju, veoma veoma slaba igra Srbije i to je zabrinjavajuce jer lici da ce od Brasila da prime oko 4, 5 komada...

No name

pre 5 godina

Po ovoj analizi, skeneru ili sta god to vec bilo, naši su odigrali sasvim pristojno. U mnogo čemu se ne slažem i definitivno nisam video na isti način učinak naših igrača. A i sam rezultat govori dovoljno.

BDj

pre 5 godina

dosta vise kukanja.
sudija kriv satro!
nadigrali su nas, pobeda im je cista kao suza.
siptari su ziveli za ovaj mec, danima svesno (I hrabro) provocirali, izasli na teren I odvalili nas. mogllo je I gore da bude.
a mi? te sport je, te srce na teren, te nema tu politike, samo sportska osecanja, blać, truć...
ma nemoj! tako se hrabrimo? nije ni cudo sto smo svaki rat izgubili.
da bila je politika I bilo je mnogo vise od sporta. umesto da ih zgazimo, mi ko devojcice, 11 njih se uplasilo cetvorice! sem mitrovica tesko da je neko veceras imao srce. al nema veze, bitno da je sudija kriv, a I iznad severnog pola veceras je anticiklon....

Confederate

pre 5 godina

Nedostaje pre svega iskustvo, hladnokrvnost, samouverenost, fudbalska verzija Saleta Đorđevića. Toga se svaki protivnik plaši, a to se stiče kontinuitetom u radu sa reprezentacijom i učešćem na finalnim turnirima. Na teren izlazi 11 koji najbolje funkcionišu zajedno, ne 11 najskupljih (ne zanima me kojih je to 11 poimence, ja nisam fudbalski trener)... E kad imaš jaku osnovu koja nosi igru onda možda može da se uklopi neki manje iskusan kao SMS koji mora da igra da bi se bolje prodao.

Davor

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu zadnjih 30 min. i nine bi bilo jasno zasto vasi ne napadaju, nedaju sve od sebe da zabiju gol. Ne mozes se nadati ds ces se vaditi protiv brazila, iako ni oni nisu nesto, nemaju osobnosti, karme. Ucinilo mi se da vasi igraci nisu fizicki spremni, djeluju mi sporo, bezvoljno. Ipak za bolji rezultat treba ta dimenzija vise. I da primijetio ds su vam vecina igraca mrcine, kao da imaju viska kila, to mozda je lijepo kad njih 5, 6 izadje van u provod, sve se cure njihove, ali na terenu uzima puno kisika. U svakom slucaju u potezanju konopa bi bili sigurno u finalu.

SMS

pre 5 godina

SMS vam je daleko od neke europske a kamoli svjetske kvalitete, trenutno je samo petencijal kakvih ima na hiljade, ima još par sezona da se kali Laziju i možda profilira kao klasa, kakav Real i 150 milijona, priče za malu decu.

Bane17

pre 5 godina

Nedostajala je pribranost i adekvatno vođenje ekipe sa klupe... a i bili smo prespori... Mi nismo ekipa koja zna da igra defanzivno i zato ce nam Brazil dati 3 komada. A dace nam najmanje 3 i ako napadnemo jer smo sporiji od njih... Tako da smo mi svoju šansu za prolaz ispustili večeras...

pfc

pre 5 godina

ja mislim da se tu radi samo i izkljucivo o Neznanju naseg kobajagi selektora koji nezna sta je moderan fudbal jer tako kako smo mi igrali,igralo se pre 50 godina

007

pre 5 godina

naravno,izdignite se i pobedite Brazil ?? dali ste sve od sebe i ja vam nista ne zameram..napred Srbija , napred Orlovi..ps pokazali ste velicinu protiv Albanaca rodjenih u Srbiji ili Švajcarskoj ..

Paljuka CH

pre 5 godina

Nama fali svasta po malo ali ipak najvise kondicija i to vidi ko god malo nesto zna o fudbalu!Pogresni pasovi u sredini,spora igra, cesto kasnjenje i nestizanje da se zatvori prostor daleko stajanje od protivnickog igraca sve to izgleda kao da nemamo volje i zara a posledica je losa fizicka sprema i kako utakmuca odmice to je sve izrazenije!Krstajic kolko tolko uspeo da napravi neku pozitivnu atmosveru,svaki gresi pa i on je pogresio danas predugo je cekao sa izmenama!Ipak boljitak se vidi u odnosu kad je bio Muslin i treba ostaviti Krstajica 4-5 god i bice uspeha!

Trener

pre 5 godina

Pravi selektor bi već posle prvog poluvremena izveo SPOROG Mitrovića
i uveo BRZOG Radonjića i igrao na KONTRANAPAD (taktika Živojina Mišića).
Kasnije bi izveo SMS ili Tadića, a uveo Rukavinu za igru 5-4-1!
Zadnjih 15 minuta bi uveo BRZOG zadnjeg veznog koji može da igra presing !

dragan

pre 5 godina

Nesto je trulo u fubalu, a to nesto je stvorilo gubitnicki mentalitet koji traje jos od Jugoslavije do danas. I bolje generacije su redovno gubile ovakve meceve. Dobar pocetutak i los kraj - to je redovna pojava ko god da igra i ko god da je selektor. Sta je razlog tome? Velike pare oko fudbala, cesto neobrazovani mladici koji dodju do novca koji je mnogo nadmasuje njihovu inteligenciju, sebicnost kao odraz nacionalnog DNK, danas i poprilicno tanki treneri u mladim katerijama i domacoj ligi itd itd. U fudbalu mi smo kukavice. Bez hrabrosti da napadnemo. Malodusni. Bez poverenja u sebe. Sputanih nogu kada treba da se trci. Nasi fudbaleri nisu oni koji odlucuju ni u svojim stranim klubovima, pa to ne mogu ni u reprezentaciji. Vidite Matica. Masu lopti je dao u noge protivnicima. Ni jedan kreativni pas..U Mancesteru on je vodonosa i to nekako ide, ali ovde on mora da nesto kreira i namesti, ali on to ne moze. Ne zna da bude glavni i nije jedini. Nemamo stvarnu klasu. Nekoga ko je GLAVNI. Nekoga ko resava. Masa solidnih igraca ali ni jedan veliki. Nema tu rezultata. Bez zestoke trke i nekoga ko pravi igru - nema ni reѕultata. I nece ga jos dugo biti.

yok

pre 5 godina

Stojke kriv za drugi gol. Bane je bio rupa. Milenkovic onako. Tosic i Kolarov isto. Matic ocajan. Milivojevic nije los bio. Kostic cao iz repke. SMS sramotna partija. Tadic i Mitrovic najbolji! I da, Krstajic je bas amater trener.
Na zalost, pocepace nas Brazil
Nema ljutis...

bulka

pre 5 godina

Srbijo sa ovakvim.protivnikom se ne igra nego kida.Znali ste sastav "Švajcarske" i da ovo jeste sport al je vise od igre.Ne videh srce na terenu a trebalo je.

Fudbalinjo

pre 5 godina

Ne želim da komentarišem našu igru koja je kukavička kad god damo gol nakon čega se iz neshvatljivih razloga povučemo, jer se za to znalo i od ranije.

Jedino pitanje koje je ovde važno posle ovog meča je: ČEMU SLUŽI "VAR"?

Da li je moguće da se posle onakvog rvačkog starta dva igrača Švajcerske nad Mitrovićem u 66. minutu utakmice "VAR" sudije nisu nijednog trenutka oglasile i udostojile se da glavnom sudiji sugerišu bar da pregleda snimak sporne situacije kako bi eventualno preispitao svoju odluku ili ostao pri istoj?

I..., i zašto su sve "VAR" sudije bile iz jedne države, i to iz Nemačke, baš kao i glavni sudija što do sada NIJEDNOM nije bio slučaj, što je sigurno tačno, jer sam odgledao sve utakmice do sada, od početka do kraja?

Na kraju krajeva možda bi nam to pomoglo, a možda i ne bi, NEBITNO, ali smo svakako zaslužili i trebali da imamo fer suđenje kao i svi drugi!!!

BeKo

pre 5 godina

Stepnja

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
Da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
Dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne,nemoj mi prići!Ima više draži
Ova slatka strepnja, čekanje i stra`.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži
O čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prići! Našto to, i čemu?
Iz daleka samo sve ko zvezda sja;
Iz daleka samo divimo se svemu.
Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva

Desanka Maksimović

Strepnja je bila jača od nade.

Doljo

pre 5 godina

Nedostajao talenat. Kvalitet. To nije problem jer on sad nedostaje mnogima, jer fudbal se tako nisko srozao, ali ni tu sansu ne koriste zbog gubitnickog mentaliteta.

kapelica

pre 5 godina

Po meni sudac vas je satrao kad vam je u prvom poluvremenu kartonirao cijeli vezni red a i fali vam jedna klasicna spica onaj mitrovic zna igrati samo glavom...

Icarus

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da su Mitra na poluvremenu morali da vezuju lancima za ruke i zakuju za zid, a on kidiše kao Kerber, zateže lance i kidiše da izadje na teren i izgrize sve! Dečko ima srce, ima ....! Svaka mu čast.

Milan

pre 5 godina

Hvalite Matica i Milivojevica?pa koliko su lopti oduzeli kao zadnji vezni,oni su krivci za dobru igru protivnika,a oni staticni i spori,da tako igraju za klubove ne bi bili u mancesteru i palasu

czv

pre 5 godina

manite se gluposti.realno ovo je i dobra stvar,odlazi ova teska,spora,ocajna generacija.dolazi nova,sjajna,mlada,novozelandska generacija.e to je jedino vazno.a sad da vidimo kako ce fifa reagovati na provokacije albanskih igraca.ne svajcarskih.

Burgiba

pre 5 godina

Pre par dana neko je ostavio komentar kako Radonjic treba da igra od pocetka ili da udje zadnjih 15 minuta i da razvali po toj levoj strani... Usao je 13 minuta pre kraja, potpuno svez i pokusao je jedan sprint pored Lihstajnera (34 godine, igrao od pocetka utakmice) i ovaj ga je lagano ispratio i izblokirao.
Meni je krvio sto je postavka bila kukavicka sa 2 zadnja vezna, jer Ljajic je morao da pocne i to u sredini i SMS je morao da igra povucenije. Velika greska Krstajica. Takodje Bane je danas u poslednjih 15 minuta disao na skrge. Zasto nije uveden Rukavina da pokusa sa prodorima po desnoj strani. Takticki smo bili na nivou Argentine od juce.

Pedja

pre 5 godina

Na pitanje iz naslova clanka odgovor je samo jedan, po meni: nedostajalo je znanje. Cim se pomene iskustvo, misli se na cuvanje rezultata, sto je , u afektu, prokomentarisao i Mitrovic. Sta cuvati? 1:0? Kad krenes da gazis, gazis do kraja, ne stajes. Drugo, SMS i LJajic su igraci sa krajnje diskutabilnim ulogama i ucincima na ovom prevenstvu. Treba razmisliti da li im dati sansu na sledecoj utakmici...

P

pre 5 godina

Muslinu ne bi moglo da se dogodi da na ovakav način izgubi utakmicu... doktor da zatvori rezultat u ovakvim mečevima. A naročito da mu ekipa primi onako naivan drugi gol.

Dejan

pre 5 godina

Srbi jednostavno nisu fudbalska nacija. Ta disciplina nam uopšte ne leži. Nikada se nije desilo da ostvarimo neki ozbiljan rezultat i to sve govori. Sa druge strane, u senci ovog bolnog poraza Nole je igrao na svom standardnom šampionskom nivou.Pola srbije ga je prozivalo i nipodaštavalo zbog ovog ili onog.Nole je najbolji Sportista srbije svih vremena, možda i sveta...

Fazan

pre 5 godina

Iskustvo, uigranost tima, znanje, fizicka sprema i zelja, znaci sve nam je nedostajalo.Mitrovic i Tadic jedini se videli na terenu, klasika, bez njih dvojice ne bi ni prosli kvalifikacije, ostali ocaj.

nenad

pre 5 godina

Ovo jesu nasi najbolji igraci, ali mi imamo SPOR I NEKREATIVAN tim. Matic i Milivojevic u igraci koji ne doprinose u napadu nista. Nema ih tamo. Ljajic i Tadic su igraci poteza, solidno brzi, ali nista vise od toga, a SMS je poluspic a ne vezni. Svajcarci duplo brzi i sa tri kreativna vezna , Behrami i Dzaka ucestvuju u napadu i kreiraju igru, nisu samo dupli halfovi. Mi smo osudjeni da igramo Mitrovica jer je on nas jedini ozbiljan spic igrac. Ali bez brzih krila i nekog kreativca u sredini to je jako jako tesko.Znaci, nema poseda, jer nema brzine, sporo idemo iz faze odbrane u napad. Zato smo prosek. I to nema veze sa tim ko je selektor. Nemamo igraci tipa Sacirija ni na vidiku. E to je problem. Mo objektivno nemamo tim za osminu finala. Penal? Predjenik FIFE je Svajcarac, oni su u vrhu Fifine liste, a Srbija je autsajdes. Valjda je jasno.

satelit

pre 5 godina

Remi je bio realan ,ali i nedovoljan... Ovako u sredu za slavu i konacno nesto veliko.. Pobeda nad neubedljivim Brazilom sve menja,a Karioke ce biti takodje pod pritiskom.. Ovo je turnir i kada se zavrsi utakmica odmah je treba izbrisati iz glave. Imamo 5 dana da se spremimo! Odigrajmo veliku utakmicu ,pa sta bude... Mi imamo taelenat,ali se vidi takmicarsko iskustvo Svajcaraca koji su preziveli nas uraganski pocetak... Srbija nije u stanju da drzi visok ritam duze vreme... Opustiti ekipu,rasteretiti ,motivisati za BITKU u sredu!Srecno!

MD

pre 5 godina

Ne, mentalitet i fizicka sprema, igraci ne mogu da dišu posle sat vremena igre! Jednostavno nemamo taj pobednicki mentalitet, prvih 15tak min Švajcarci nisu znali šta ih je snašlo i mi na sve to krenemo da se branimo umesto da kontrolisemo igru. I rezultat ste videli na kraju..

panini

pre 5 godina

zalaganje i borba su nedostajali, ne verujem da niko ne prica o tome!! igraci svajcarske trce ginu svaka nicija lopta je njihova sprintaju momci otvaraju se nude se bekovi im spartaju uz linije a nasi kao babe, zasto smo uvek najnespreminiji, zasto?? kako igrac lacija, rome, mancester utd, itd ostane bez snage kako?? a s druge strane igrac stouka, arsenala, borusije ne ostane? zasti je nasima uvek ponestalo snage pa ljudi nismo se nas 10 iz bara okupili i otisli da igramo pa da kaze covek nemaju snage amateri su, ovo su sve profesionalni fudbaleri!?!? i ceo zivot mi nemamo snage i nespremni kako?? cast izuzecima, ali srce 0 zelja 0 zalaganje 0 kretnja u napadu 0, uzas..mitrovicu decku svaka cast poginuo je u duelima i sa presingom i trcanjem i jos po koji igrac eventualno tadic, stojkovic..ostalo uzas sramota, sram ih bilo u ogledalo da se pogledaju..kvalitet cemo da oprostimo, greske cemo sa oprostimo, ali zalaganje, trcanje, trud, zelja i srce to nikad ne moze da se nema, grozno!!

prijatno

pre 5 godina

Dok se vi zabavljate fudbalom, vlast radi. Oteli su nislijama aerodrom. Procenili su da je to zgodno uraditi, dok je narod zalepljen uz tv, gledajuci fudbal.

Jelena

pre 5 godina

Nije nedostajala samo zelja, sto je i najvaznije. Nedostajalo je iskustvo, ali selektora. I taktika, i brzina. I ono sto nam godinama manjka- dobar i iskusan golman. Steta, tuzno vece za sve nas.

MilankoX

pre 5 godina

Od kada pratim fudbal nasi u reprezentaciji uvek su fizicki slabo pripremljeni, uvek su nadtrcani, uvek kad daju gol se povuku, uvek je cilj samo prolazak grupe, uvek su sudije krive...Vidi se ozbiljan ali ozbiljan nerad u FS, tim bez ikakve vizije, buducnosti i taktike.

STEVO

pre 5 godina

Kao što sam i pisao, najviša smo i najteža reprezentacija na prvenstvu i mi moramo negdje pasti fizički. Jednostavno, mi smo teški i to dodje na naplatu u ovim minutama. I da smo održali neriješeno, ubio nas bilo ko. Spori i teški smo!

barba

pre 5 godina

Milojko Pantic je bio u pravu: Krstajic nema pojma. Dozvoliti protivniku da sat vremena drzi loptu je nedopustivo. Nije reagovao na ocigledne rupe u igri. Neiskusan, nedorastao situaciji.

Marko

pre 5 godina

Kako se igra za zemlju odakle si i za koju igraš pokazali su nam šiptarski Švajcarci. Naši i ne znaju za koga igraju. Ako se tako igra odlučujuća utakmica, onda...ma bitno da SMS vredi 120 milona.

duncan

pre 5 godina

Šteta. Žao mi je i navijao sam za vas. Naročito radi puno pozitivnih komentara za našu utakmicu s Argentinom. Nadam se da će s Brazilom biti bolje.

Bane

pre 5 godina

Nedostajalo kondicije! Dok ima snage vidi se i iskusvo i znanje....ali iz nekog razloga mi takav tempo ne mozemo da drzimo dugo i onda cuvajuci snagu stavljamo sebe u inferioran polozaj.

Meh

pre 5 godina

Nedostaje trener.
Svajcarci su strateski unistili Srbiju.
Nasa konstantna igra na krilima je predvidljiva i oni su jako dobro zatvarali oba krila, a istovremeno slali napade na svoja krila jer su znali da ce Ivanovic da trci u napad.
Igrali su pametno, smireno dok su nasi hteli samo da lopta udje u gol bez igra.
Slab vezni red i preteran akcenat na duge lopte. Krstajic je trebao Mitrovica da zameni jer je bio premoren oko 70 minuta i da prebaci na 3 4 3, a ne da drzi jednog napadaca u spicu koji je mrtav i da se nadaju da ce neka magicna duga lopta da proradi.

anica

pre 5 godina

Borio se kao lav, rvao sa ostalima, dao gol, svaka cast...protiv Kostarike nije bio u elementu...mislim da za fudbal nema gradju, krupan je...ali je lav...bravo kiflice.

etotako

pre 5 godina

Nedostajalo petlje, borbenosti/zalaganja, ikakvog objektivnog kritickog misljenja novinara-javnosti (posle pobede nad Kostarikom), nedostajala 10tka i nedostajao selektor sa ikakvom idejom o modernom fudbalu a da to nije autobus. Nije nedostajao uticaj menadzera i retardirano odusevljenje naseg naroda sa 2 pasa SMSa i prerana, presmesna euforija. Dakle, isto kao i prethodnih 20 godina. Ali bas sve isto. Pojedinacna Analiza igre igraca je nepotrebna dok ove malecne sitnice ne resimo. A najvise kao uvek krivim javnost bez ikakve petlje da posle "uspeha" kaze sta sve skripi. Molim objavite komentar.

Filip

pre 5 godina

Moje misljenje je da je Radonjic trebao da igra od starta,pogotovo bi nam savrseno dosao posle gola u 5. minutu da ga razigravamo loptama u prostor ali ko je mogao da zna da ce tad pasti gol... Imam i neki cudan osecaj i misljenje da da nismo postigli gol toliko rano mozda bi i pobedili. Mozda zvuci cudno ali mi kada god povedemo svesno ili ne mbogo se povucemo i kada je vec tako nama je uvek lakse da gol damo u 70om nego u 5om minutu ipak i to nije izvovor ekipe na ovakvim takmicenjuma moraju da koriste sve sanse,a nasi nisu dok protivnik jeste.

sami sebi pisemo hvalospeve

pre 5 godina

Ma, proradio onaj cuveni "srpski inat" zbog zastave na Sacirijevim kopackama:)
Uvek mi je bila smesna ta prica o takozvanom srpskom inatu koji smo sami izmislili, dok ostatak sveta nikada nije uocio taj nas "inat" :)))

Rca

pre 5 godina

Zadnji vezni i prednji vezni igrači moraju da budu brzi, da mogu da isprate i odbranu i napad. SMS i Matić su dva najsporija igrača na prvenstvu. Na metar udaljenosti ne mogu da stignu do dešavanja. Kao da nismo imali sredinu, zato su nas i pretrčavali. I onda odbrana crkava od umora, nema ko da seče loptu na sredini. Napad odsečen, nema ko da poveže. Sve u svemu, dve najbitnije pozicije, dva najsporija igrača moguća. Naravno da nema onda nikakvih šansi.

impeRAtor

pre 5 godina

Malo iskustva i hladna glava, ali najvise Matic i Savic na sredini. Steta sto nisu igrali... Nije mi jasno zasto su defanzivci isli na korner pri vodjstvu 1-0, zar ne moze da se odigra kratak pas i cuva lopta? Nakon kornera ide polukontra i primamo gol. U finisu utakmice polecemo napred na prekid iako je evidentno da niko u timu nema snage da istrci sprint, ide kontra i gol. Svajcarci su smesan tim koje su sudije dva puta pogurale, trebalo je da ih pobedimo. Steta za sanse koje je imao Tadic (nas najbolji igrac ubedljivo veceras), steta sto nije bilo malo vise smirenosti u fazi napada. Sredina terena je bila ocajna, Matic i Savic izgubljeni, nevidljivi. Previse gresili...

Trifon Ivanov

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima.
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ?
Hvala

Baki

pre 5 godina

Ne mogu da verujem kada čitam ove tekstove... Sudije nas oštetile, mnogo smo rizikovali itd itd.. Pa ljudi, da li je moguće da niko ne vidi da je razlog poraza to što je posed lopte bio 70/30 ??? Posle datog gola bunkerica!?!? Kakvi su to luzeri ljudi moji. Sergej 100 miliona, Matić 50 (on je još i ok odigrao) itd itd sve ...

prijatno

pre 5 godina

Dok se vi zabavljate fudbalom, vlast radi. Oteli su nislijama aerodrom. Procenili su da je to zgodno uraditi, dok je narod zalepljen uz tv, gledajuci fudbal.

sami sebi pisemo hvalospeve

pre 5 godina

Ma, proradio onaj cuveni "srpski inat" zbog zastave na Sacirijevim kopackama:)
Uvek mi je bila smesna ta prica o takozvanom srpskom inatu koji smo sami izmislili, dok ostatak sveta nikada nije uocio taj nas "inat" :)))

barba

pre 5 godina

Milojko Pantic je bio u pravu: Krstajic nema pojma. Dozvoliti protivniku da sat vremena drzi loptu je nedopustivo. Nije reagovao na ocigledne rupe u igri. Neiskusan, nedorastao situaciji.

MilankoX

pre 5 godina

Od kada pratim fudbal nasi u reprezentaciji uvek su fizicki slabo pripremljeni, uvek su nadtrcani, uvek kad daju gol se povuku, uvek je cilj samo prolazak grupe, uvek su sudije krive...Vidi se ozbiljan ali ozbiljan nerad u FS, tim bez ikakve vizije, buducnosti i taktike.

Meh

pre 5 godina

Nedostaje trener.
Svajcarci su strateski unistili Srbiju.
Nasa konstantna igra na krilima je predvidljiva i oni su jako dobro zatvarali oba krila, a istovremeno slali napade na svoja krila jer su znali da ce Ivanovic da trci u napad.
Igrali su pametno, smireno dok su nasi hteli samo da lopta udje u gol bez igra.
Slab vezni red i preteran akcenat na duge lopte. Krstajic je trebao Mitrovica da zameni jer je bio premoren oko 70 minuta i da prebaci na 3 4 3, a ne da drzi jednog napadaca u spicu koji je mrtav i da se nadaju da ce neka magicna duga lopta da proradi.

Baki

pre 5 godina

Ne mogu da verujem kada čitam ove tekstove... Sudije nas oštetile, mnogo smo rizikovali itd itd.. Pa ljudi, da li je moguće da niko ne vidi da je razlog poraza to što je posed lopte bio 70/30 ??? Posle datog gola bunkerica!?!? Kakvi su to luzeri ljudi moji. Sergej 100 miliona, Matić 50 (on je još i ok odigrao) itd itd sve ...

Dejan

pre 5 godina

Srbi jednostavno nisu fudbalska nacija. Ta disciplina nam uopšte ne leži. Nikada se nije desilo da ostvarimo neki ozbiljan rezultat i to sve govori. Sa druge strane, u senci ovog bolnog poraza Nole je igrao na svom standardnom šampionskom nivou.Pola srbije ga je prozivalo i nipodaštavalo zbog ovog ili onog.Nole je najbolji Sportista srbije svih vremena, možda i sveta...

Burgiba

pre 5 godina

Pre par dana neko je ostavio komentar kako Radonjic treba da igra od pocetka ili da udje zadnjih 15 minuta i da razvali po toj levoj strani... Usao je 13 minuta pre kraja, potpuno svez i pokusao je jedan sprint pored Lihstajnera (34 godine, igrao od pocetka utakmice) i ovaj ga je lagano ispratio i izblokirao.
Meni je krvio sto je postavka bila kukavicka sa 2 zadnja vezna, jer Ljajic je morao da pocne i to u sredini i SMS je morao da igra povucenije. Velika greska Krstajica. Takodje Bane je danas u poslednjih 15 minuta disao na skrge. Zasto nije uveden Rukavina da pokusa sa prodorima po desnoj strani. Takticki smo bili na nivou Argentine od juce.

nenad

pre 5 godina

Ovo jesu nasi najbolji igraci, ali mi imamo SPOR I NEKREATIVAN tim. Matic i Milivojevic u igraci koji ne doprinose u napadu nista. Nema ih tamo. Ljajic i Tadic su igraci poteza, solidno brzi, ali nista vise od toga, a SMS je poluspic a ne vezni. Svajcarci duplo brzi i sa tri kreativna vezna , Behrami i Dzaka ucestvuju u napadu i kreiraju igru, nisu samo dupli halfovi. Mi smo osudjeni da igramo Mitrovica jer je on nas jedini ozbiljan spic igrac. Ali bez brzih krila i nekog kreativca u sredini to je jako jako tesko.Znaci, nema poseda, jer nema brzine, sporo idemo iz faze odbrane u napad. Zato smo prosek. I to nema veze sa tim ko je selektor. Nemamo igraci tipa Sacirija ni na vidiku. E to je problem. Mo objektivno nemamo tim za osminu finala. Penal? Predjenik FIFE je Svajcarac, oni su u vrhu Fifine liste, a Srbija je autsajdes. Valjda je jasno.

Marko

pre 5 godina

Kako se igra za zemlju odakle si i za koju igraš pokazali su nam šiptarski Švajcarci. Naši i ne znaju za koga igraju. Ako se tako igra odlučujuća utakmica, onda...ma bitno da SMS vredi 120 milona.

Fudbalinjo

pre 5 godina

Ne želim da komentarišem našu igru koja je kukavička kad god damo gol nakon čega se iz neshvatljivih razloga povučemo, jer se za to znalo i od ranije.

Jedino pitanje koje je ovde važno posle ovog meča je: ČEMU SLUŽI "VAR"?

Da li je moguće da se posle onakvog rvačkog starta dva igrača Švajcerske nad Mitrovićem u 66. minutu utakmice "VAR" sudije nisu nijednog trenutka oglasile i udostojile se da glavnom sudiji sugerišu bar da pregleda snimak sporne situacije kako bi eventualno preispitao svoju odluku ili ostao pri istoj?

I..., i zašto su sve "VAR" sudije bile iz jedne države, i to iz Nemačke, baš kao i glavni sudija što do sada NIJEDNOM nije bio slučaj, što je sigurno tačno, jer sam odgledao sve utakmice do sada, od početka do kraja?

Na kraju krajeva možda bi nam to pomoglo, a možda i ne bi, NEBITNO, ali smo svakako zaslužili i trebali da imamo fer suđenje kao i svi drugi!!!

panini

pre 5 godina

zalaganje i borba su nedostajali, ne verujem da niko ne prica o tome!! igraci svajcarske trce ginu svaka nicija lopta je njihova sprintaju momci otvaraju se nude se bekovi im spartaju uz linije a nasi kao babe, zasto smo uvek najnespreminiji, zasto?? kako igrac lacija, rome, mancester utd, itd ostane bez snage kako?? a s druge strane igrac stouka, arsenala, borusije ne ostane? zasti je nasima uvek ponestalo snage pa ljudi nismo se nas 10 iz bara okupili i otisli da igramo pa da kaze covek nemaju snage amateri su, ovo su sve profesionalni fudbaleri!?!? i ceo zivot mi nemamo snage i nespremni kako?? cast izuzecima, ali srce 0 zelja 0 zalaganje 0 kretnja u napadu 0, uzas..mitrovicu decku svaka cast poginuo je u duelima i sa presingom i trcanjem i jos po koji igrac eventualno tadic, stojkovic..ostalo uzas sramota, sram ih bilo u ogledalo da se pogledaju..kvalitet cemo da oprostimo, greske cemo sa oprostimo, ali zalaganje, trcanje, trud, zelja i srce to nikad ne moze da se nema, grozno!!

kapelica

pre 5 godina

Po meni sudac vas je satrao kad vam je u prvom poluvremenu kartonirao cijeli vezni red a i fali vam jedna klasicna spica onaj mitrovic zna igrati samo glavom...

P

pre 5 godina

Muslinu ne bi moglo da se dogodi da na ovakav način izgubi utakmicu... doktor da zatvori rezultat u ovakvim mečevima. A naročito da mu ekipa primi onako naivan drugi gol.

impeRAtor

pre 5 godina

Malo iskustva i hladna glava, ali najvise Matic i Savic na sredini. Steta sto nisu igrali... Nije mi jasno zasto su defanzivci isli na korner pri vodjstvu 1-0, zar ne moze da se odigra kratak pas i cuva lopta? Nakon kornera ide polukontra i primamo gol. U finisu utakmice polecemo napred na prekid iako je evidentno da niko u timu nema snage da istrci sprint, ide kontra i gol. Svajcarci su smesan tim koje su sudije dva puta pogurale, trebalo je da ih pobedimo. Steta za sanse koje je imao Tadic (nas najbolji igrac ubedljivo veceras), steta sto nije bilo malo vise smirenosti u fazi napada. Sredina terena je bila ocajna, Matic i Savic izgubljeni, nevidljivi. Previse gresili...

Icarus

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da su Mitra na poluvremenu morali da vezuju lancima za ruke i zakuju za zid, a on kidiše kao Kerber, zateže lance i kidiše da izadje na teren i izgrize sve! Dečko ima srce, ima ....! Svaka mu čast.

Pedja

pre 5 godina

Na pitanje iz naslova clanka odgovor je samo jedan, po meni: nedostajalo je znanje. Cim se pomene iskustvo, misli se na cuvanje rezultata, sto je , u afektu, prokomentarisao i Mitrovic. Sta cuvati? 1:0? Kad krenes da gazis, gazis do kraja, ne stajes. Drugo, SMS i LJajic su igraci sa krajnje diskutabilnim ulogama i ucincima na ovom prevenstvu. Treba razmisliti da li im dati sansu na sledecoj utakmici...

Fazan

pre 5 godina

Iskustvo, uigranost tima, znanje, fizicka sprema i zelja, znaci sve nam je nedostajalo.Mitrovic i Tadic jedini se videli na terenu, klasika, bez njih dvojice ne bi ni prosli kvalifikacije, ostali ocaj.

Bane

pre 5 godina

Nedostajalo kondicije! Dok ima snage vidi se i iskusvo i znanje....ali iz nekog razloga mi takav tempo ne mozemo da drzimo dugo i onda cuvajuci snagu stavljamo sebe u inferioran polozaj.

MD

pre 5 godina

Ne, mentalitet i fizicka sprema, igraci ne mogu da dišu posle sat vremena igre! Jednostavno nemamo taj pobednicki mentalitet, prvih 15tak min Švajcarci nisu znali šta ih je snašlo i mi na sve to krenemo da se branimo umesto da kontrolisemo igru. I rezultat ste videli na kraju..

etotako

pre 5 godina

Nedostajalo petlje, borbenosti/zalaganja, ikakvog objektivnog kritickog misljenja novinara-javnosti (posle pobede nad Kostarikom), nedostajala 10tka i nedostajao selektor sa ikakvom idejom o modernom fudbalu a da to nije autobus. Nije nedostajao uticaj menadzera i retardirano odusevljenje naseg naroda sa 2 pasa SMSa i prerana, presmesna euforija. Dakle, isto kao i prethodnih 20 godina. Ali bas sve isto. Pojedinacna Analiza igre igraca je nepotrebna dok ove malecne sitnice ne resimo. A najvise kao uvek krivim javnost bez ikakve petlje da posle "uspeha" kaze sta sve skripi. Molim objavite komentar.

duncan

pre 5 godina

Šteta. Žao mi je i navijao sam za vas. Naročito radi puno pozitivnih komentara za našu utakmicu s Argentinom. Nadam se da će s Brazilom biti bolje.

Rca

pre 5 godina

Zadnji vezni i prednji vezni igrači moraju da budu brzi, da mogu da isprate i odbranu i napad. SMS i Matić su dva najsporija igrača na prvenstvu. Na metar udaljenosti ne mogu da stignu do dešavanja. Kao da nismo imali sredinu, zato su nas i pretrčavali. I onda odbrana crkava od umora, nema ko da seče loptu na sredini. Napad odsečen, nema ko da poveže. Sve u svemu, dve najbitnije pozicije, dva najsporija igrača moguća. Naravno da nema onda nikakvih šansi.

bulka

pre 5 godina

Srbijo sa ovakvim.protivnikom se ne igra nego kida.Znali ste sastav "Švajcarske" i da ovo jeste sport al je vise od igre.Ne videh srce na terenu a trebalo je.

Trifon Ivanov

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima.
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ?
Hvala

STEVO

pre 5 godina

Kao što sam i pisao, najviša smo i najteža reprezentacija na prvenstvu i mi moramo negdje pasti fizički. Jednostavno, mi smo teški i to dodje na naplatu u ovim minutama. I da smo održali neriješeno, ubio nas bilo ko. Spori i teški smo!

czv

pre 5 godina

manite se gluposti.realno ovo je i dobra stvar,odlazi ova teska,spora,ocajna generacija.dolazi nova,sjajna,mlada,novozelandska generacija.e to je jedino vazno.a sad da vidimo kako ce fifa reagovati na provokacije albanskih igraca.ne svajcarskih.

Milan

pre 5 godina

Hvalite Matica i Milivojevica?pa koliko su lopti oduzeli kao zadnji vezni,oni su krivci za dobru igru protivnika,a oni staticni i spori,da tako igraju za klubove ne bi bili u mancesteru i palasu

Doljo

pre 5 godina

Nedostajao talenat. Kvalitet. To nije problem jer on sad nedostaje mnogima, jer fudbal se tako nisko srozao, ali ni tu sansu ne koriste zbog gubitnickog mentaliteta.

Filip

pre 5 godina

Moje misljenje je da je Radonjic trebao da igra od starta,pogotovo bi nam savrseno dosao posle gola u 5. minutu da ga razigravamo loptama u prostor ali ko je mogao da zna da ce tad pasti gol... Imam i neki cudan osecaj i misljenje da da nismo postigli gol toliko rano mozda bi i pobedili. Mozda zvuci cudno ali mi kada god povedemo svesno ili ne mbogo se povucemo i kada je vec tako nama je uvek lakse da gol damo u 70om nego u 5om minutu ipak i to nije izvovor ekipe na ovakvim takmicenjuma moraju da koriste sve sanse,a nasi nisu dok protivnik jeste.

anica

pre 5 godina

Borio se kao lav, rvao sa ostalima, dao gol, svaka cast...protiv Kostarike nije bio u elementu...mislim da za fudbal nema gradju, krupan je...ali je lav...bravo kiflice.

satelit

pre 5 godina

Remi je bio realan ,ali i nedovoljan... Ovako u sredu za slavu i konacno nesto veliko.. Pobeda nad neubedljivim Brazilom sve menja,a Karioke ce biti takodje pod pritiskom.. Ovo je turnir i kada se zavrsi utakmica odmah je treba izbrisati iz glave. Imamo 5 dana da se spremimo! Odigrajmo veliku utakmicu ,pa sta bude... Mi imamo taelenat,ali se vidi takmicarsko iskustvo Svajcaraca koji su preziveli nas uraganski pocetak... Srbija nije u stanju da drzi visok ritam duze vreme... Opustiti ekipu,rasteretiti ,motivisati za BITKU u sredu!Srecno!

BeKo

pre 5 godina

Stepnja

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
Da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
Dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne,nemoj mi prići!Ima više draži
Ova slatka strepnja, čekanje i stra`.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži
O čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prići! Našto to, i čemu?
Iz daleka samo sve ko zvezda sja;
Iz daleka samo divimo se svemu.
Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva

Desanka Maksimović

Strepnja je bila jača od nade.

Jelena

pre 5 godina

Nije nedostajala samo zelja, sto je i najvaznije. Nedostajalo je iskustvo, ali selektora. I taktika, i brzina. I ono sto nam godinama manjka- dobar i iskusan golman. Steta, tuzno vece za sve nas.

sasa jokic

pre 5 godina

Nasi najiskusniji igraci kada dodju u reprezentaciju glume zvezde. Matic je kasnio sa svakim pasom, sto kod Murinja ne bi smeo da radi, nego bi se oslobadjao lopte na prvu.
Bane Ivanovic standardni kikser kod golova. Kako je moguce da okrece dupe kod blokiranja suta!? Tosic ne moze da stigne skracenog Sacirija?
Krstajic je prica za sebe, stoji pored aut linije kao sveca, i samo pokazuje da se smiri lopta......stara srpska fudbalska skola, cuvaj rezultat, a rupa u odbrani hiljadu.
Pricali su posle Kostarike o timskom duhu...juce ga nije bilo ni u tragovima, niko da vikne, ajmo, idemo....kao zombiji, nisu rec izmedju sebe progovorili. SMS....pogledajte njegovo kretanje bez lopte? Kao da su nekog amatera za nagradu uveli u igru prvi put, strasno.
Nije fraza i preterivanje, ali znao sam da ce da izgube, kada su se posle 20. minuta igre povukli, i kada se videlo da ne funkcionisu kao tim. Dve, tri individualne akcije Tadica, skokovi Mitrovica, i to je to. Na licima im se videla panika i nemoc. Brazil ce nas odvaliti, kao prosli put Argentina.

vlade

pre 5 godina

Za ovakvog protivnika,nedostajala nam je kondicija, sa nasom igrom da im prepustimo inicijativu i da ih pratimo svih 90 minuta.. ali, sta ocekivati, kada imas u timu tri coveka 33+, dva od 30 godina? pri tome, tromi smo, kontra napad nemamo, nemamo ni dva, tri vanserijska igraca koji znaju loptu da zadrze i sami stvore sansu.. takodje, sudija nas je isekao sa kartonima i faulovima.. upali smo u njihov ritam, vrlo brzo, oni posle gola nisu pali, vec su ubacili u brzinu vise i dve nase lose postavke su nas kostale dva gola!

dux

pre 5 godina

Sve na stranu, ali...da li je moguće da u 90. minutu primimo gol iz kontre posle kornera??? 1:1 je ok rezultat, stvara pritisak njima da moraju da pobede zadnju, a nama ostavlja prostor da prođemo i sa nerešenim...suviše smo vruće glave igrali zadnjih par minuta. Sve do tad je bilo ok, čvrsta igra protiv odlične ekipe i onda onakva početnička greška....bolno.

Mantis

pre 5 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

dragan

pre 5 godina

Nesto je trulo u fubalu, a to nesto je stvorilo gubitnicki mentalitet koji traje jos od Jugoslavije do danas. I bolje generacije su redovno gubile ovakve meceve. Dobar pocetutak i los kraj - to je redovna pojava ko god da igra i ko god da je selektor. Sta je razlog tome? Velike pare oko fudbala, cesto neobrazovani mladici koji dodju do novca koji je mnogo nadmasuje njihovu inteligenciju, sebicnost kao odraz nacionalnog DNK, danas i poprilicno tanki treneri u mladim katerijama i domacoj ligi itd itd. U fudbalu mi smo kukavice. Bez hrabrosti da napadnemo. Malodusni. Bez poverenja u sebe. Sputanih nogu kada treba da se trci. Nasi fudbaleri nisu oni koji odlucuju ni u svojim stranim klubovima, pa to ne mogu ni u reprezentaciji. Vidite Matica. Masu lopti je dao u noge protivnicima. Ni jedan kreativni pas..U Mancesteru on je vodonosa i to nekako ide, ali ovde on mora da nesto kreira i namesti, ali on to ne moze. Ne zna da bude glavni i nije jedini. Nemamo stvarnu klasu. Nekoga ko je GLAVNI. Nekoga ko resava. Masa solidnih igraca ali ni jedan veliki. Nema tu rezultata. Bez zestoke trke i nekoga ko pravi igru - nema ni reѕultata. I nece ga jos dugo biti.

AlCapo

pre 5 godina

Sve je receno u onoj Njegusevoj: boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka.
Zasto su se nasi uplasili pobede i povukli se posle ranog vodjstva i furioznih 20-tak minuta, kada je protivnik bio skroz razbijen? Mentalitet, ili srpska posla, lako cemo?
Hrvati nisu stali posle 1:0 protiv Argentine, nego su nastavili istu igru i na kraju dobili ubedljivo.
Postoji li neko u dobro placenom strucnom timu FSS koji analizira ovakve situacije i nudi resenja?

bojan

pre 5 godina

Malo informacija trener Svajacrske je od 2014 mi od tad 4 trenera .Oni 4god ista ekipa isti trener rezultat poslednjih 20 utakmica 1 poraz primljeno samo 10 golova.Sta smo mi ocekivali da Krstajic nadmudri njihovog trenera posle par prijateljskih utakmica igranja uvek u drugom sastavu.LJUDI BUDIMO OZBILJNI

albatros.budala

pre 5 godina

Svajcarska igra redovno velika takmicenja, svake 2 godine imaju ovakve borbe za prolaz grupe i dalje, imaju plan i po pitanju selektora i selekcije igraca, imaju dobru fizicku pripremljenost i igraju kontinuirano dobro vec godinama.

Mi s druge strane odemo na svakih 8-10 godina na veliko takmicenje, po novinama sanjamo o finalu i tituli, dajemo otkaz selektoru koji je izborio ovo SP (po kaljugama Moldavije i Gruzije) i povrh svega na njegovo mesto dovodimo coveka sa 0 dana trenerskog iskustva da odigra 2-3 prijateljske i pravac Svetsko.

I kako da ne izgubimo onda? Ovo su utakmice u kojima dosta faktora utice na pobednika i nekad ce biti ovako nekad onako. Ali problem je sto nama bude sad ovako a sledecu priliku da nam bude onako imacemo 2026 verovatno. Hrvatska je dobila sinoc Argentinu ali ta Hrvatska je u poslednjih 20 godina propustila mozda jedno veliko takmicenje i sinoc cak nije bila ni autsajder u tom mecu (pre utakmice). Mi odemo jednom u 100 godina i ocemo odma cetvrtfinale.

Apsolutno sva krivica za ovo ide do samog vrha, dakle selektor->fudbalski savez->drzava. Negativna selekcija i izbor poslusnih neznalica se desava u svim oblastima zivota kod nas, samo se to u fudbalu tako jasno vidi...

impeRAtor

pre 5 godina

Fudbal pratim od SP '98. Ne pamtim da sam ikad video da neko ko igra na poziciji na kojoj igra Savic ima takvu konstituciju. Bar ne pamtim nekog kvalitetnog igraca. To sto on igra ofanzivnog veznog je zlocin protiv fudbala, treba mu po 5 sekundi da smiri loptu i duplo vise da se odluci kome da je doda. Prespor igrac koji zbog svoje konstitucije i nacina na koji je naucio da se krece nikada nece biti kvalitetan ofanzivni igrac.

SMS

pre 5 godina

SMS vam je daleko od neke europske a kamoli svjetske kvalitete, trenutno je samo petencijal kakvih ima na hiljade, ima još par sezona da se kali Laziju i možda profilira kao klasa, kakav Real i 150 milijona, priče za malu decu.

Falilo je trenerovog znanja i iskustva

pre 5 godina

Srbija je hrabro krenula, dala gol...I onda se povukla. Prva velika Krstajiceva greska. Vjerovao sam da je drugaciji. Dobro, kontao sam, Krstajic je ipak unaprijedio igru u odbrani, mada je logicnije da Bane igra halfa jer je inteligentan a I izgubio je na brzini za beka. Nije da sam poslije bitke general, Bane nije ispratio igraca kod 1:1, a kod 1:2 su ispali centralni igraci odbrane jer ne znaju dobro da "citaju". Ali Srbija se drzala do poluvremena. Na poluvremenu je trener Svajcarske sve istumbao I pokazao Krstajicu, I nama, gdje stoji. OK, startnih 11 je otprilike najboljih, ali sta je "plan B"? Nema ga. Krstajic je zbunjeno gledao kako se Svajcarska razigrala, a poslije izjednacujuceg gola? 15-20 minuta je nesta dumao I nista nije skontao. Pisao sam da ce faliti Sulejmani (koji jos igra u Svajcarskoj) kod stani-pani, kada se gubi. Jedini igrac sa klupe koji ima nekakvu istoriju da lomi rezultat i povuce tim u jakim utakmicama je Zivkovic (Partizan protiv Steaue kuci, Augsburga I AZ na strani), uz spomenutog Sulejmanija (Srbija-Hrvatska). Umjesto njega je stavio Ljajica za kog ne znam da je ikada povukao tim. Poslije 10-ak minuta daljnjeg mucenja, ubacuje se neiskusan igrac kome je glavni atribut brzina- protiv protivnika koji se skroz zatvorio I vreba na kontre. Od 60 minuta sam bio ubjedjen da se nista dobro nece desiti. Jer Krstajic ne zna da motivise igrace. Nije bilo "hajmo sad". Niti je sa izmjenama doslo do uspostavljanja neke uigrane formacije, gluvo bilo.

Opet isto

pre 5 godina

Opet neiskusan trener i propast. Zasto je toliko tesko ljudima iz FSS da shvate da ovo nije Jelen liga nego pravo i ozbiljno takmicenje. Rezultat se ne dogovara, mora da se igra.

saca

pre 5 godina

Za SP treba ozbiljan trener Krstajic to nije. Primiti 2 gola u drugom je totalno neznanje, da smo primili od Brazila to bi razumeo. Sa 2 promene i trecom pri kraju, sa drzanjem lopte u svom posedu, utakmica se privodi kraju, pa i nereseno je nesto, zasto prepustanje lopte njima nije mi jasno.

Borisbl

pre 5 godina

Mitrovic u onom duel je samo trebao da.padne, a ne da sa obe ruke se gura i odguruje odbranbene igrace.. to je bilo dovoljno i naravno jedva je doceka sudija da svira faul u napadu i da ima opravdanje, a imace sigurno, ko fifa jer od njuh je i dobio instrukcije da "pogura" svicarce.. nije slucajno svabo izabran da sudi svicarcima.. pored toga u drugom poluvremenu igrali smo najgori presing koji sam vidio, pola tima igra presing pola zonu.. to djeca od 10 god tako rade.. a kada smo totalno izgubili sredinu umjesto da ulaze svjezi igraci i da se mjenja Milivojevic, Matic i umjesto Sergeja Ljajijc ili Jovic, Krstajic nedto ceka da se stvori samo od sebe ili dugih lopti na Mitrovica. Veoma losa taktika i veoma losa priprema utakmice.. narocito na sredini terena..

Bane17

pre 5 godina

Nedostajala je pribranost i adekvatno vođenje ekipe sa klupe... a i bili smo prespori... Mi nismo ekipa koja zna da igra defanzivno i zato ce nam Brazil dati 3 komada. A dace nam najmanje 3 i ako napadnemo jer smo sporiji od njih... Tako da smo mi svoju šansu za prolaz ispustili večeras...

biće bolje

pre 5 godina

mi na ovu utakmicu gledamo kao da smo bili favoriti, i tu leži celi problem, Švajcaraka je 6. na svetu, mi na 34. mestu, to je naša realnost, kada smo poveli u samom startu trebalo je samo odbranu da konsolidujemo i čekamo priliku iz kontre. Ali ništa još nije gotovo ako je za utehu kiksnuli su i Nemci, Argentinci a ni Brazil se nije proslavio. Teško ćemo se čupati protiv Brazila ali niko nije ni verovao da možemo nešto da postignemo na svetskom prvenstvu, fudbal je tu gde jeste i nažalost to je realnost.

Gastos

pre 5 godina

Nedostajali su:

1. fudbalsko umeće: u nekoliko različitih perioda utakmice nisu bili u stanju da odigraju najprostija dodavanja
2. inteligencija: ono padanje Ivanovića i ofsajd zamka Tošića koji su završili protivničkim golovima su, bez preterivanja, smešni
3. fizička spremnost: ostali su bez goriva već posle prvih pola sata.

STEVO

pre 5 godina

Spora i teretna ekipa. 42% posjeda lopte od "evropskih brazilaca" je za moj ukus malo. Šta se desilo ne znam ali to je srpska škola fudbala koja s brazilcima nema nikakve veze.

No name

pre 5 godina

Po ovoj analizi, skeneru ili sta god to vec bilo, naši su odigrali sasvim pristojno. U mnogo čemu se ne slažem i definitivno nisam video na isti način učinak naših igrača. A i sam rezultat govori dovoljno.

pfc

pre 5 godina

ja mislim da se tu radi samo i izkljucivo o Neznanju naseg kobajagi selektora koji nezna sta je moderan fudbal jer tako kako smo mi igrali,igralo se pre 50 godina

Davor

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu zadnjih 30 min. i nine bi bilo jasno zasto vasi ne napadaju, nedaju sve od sebe da zabiju gol. Ne mozes se nadati ds ces se vaditi protiv brazila, iako ni oni nisu nesto, nemaju osobnosti, karme. Ucinilo mi se da vasi igraci nisu fizicki spremni, djeluju mi sporo, bezvoljno. Ipak za bolji rezultat treba ta dimenzija vise. I da primijetio ds su vam vecina igraca mrcine, kao da imaju viska kila, to mozda je lijepo kad njih 5, 6 izadje van u provod, sve se cure njihove, ali na terenu uzima puno kisika. U svakom slucaju u potezanju konopa bi bili sigurno u finalu.

323

pre 5 godina

Nema nikakve veze ni sa znanjem ni sa iskustvom vec sa prokletim mentalitetom i to kada je ovaj sport u pitanju. Takav mentalni sklop ne odlikuje neke druge sportiste u drugim sportovima u Srbiji. Od kada znam za sebe, igramo dobro, povedemo i onda smo kao obavili posao? Onda kao da kazemo protivniku, vi sada igrajte, mi se branimo i pobedite nas?? To je neshvatljivo. Secam se, evo primera, EP u Bgd, igramo protiv Nemacke. Rasturamo ih, vodimo 2-0 i stanemo. Ista prica. Nemci izjednacuju i u produzetku primamo jos 2 gola i gubimo utakmicu? Svez primer je protiv Kostarike. Poveli smo i onda pustamo da oni napadaju i igraju, mi se branimo? Dokle tako? Pa bice uvek tako i to se nece promeniti barem kada je fudbal u pitanju. Tako je bilo i veceras. Ne mogu da shvatim da oni kao profesionalci ne razumeju da kada povedes, protivnik je pod psihickim stresom u tim trenucima. Posebno na ovako velikom takmicenju i moras da nastavis da ga dotuces, da iskoristis takvu situaciju jer on zna da ti vodis. Da gubi. Umesto toga, mi evo gledamo sta se desava i ne samo veceras. Od uvek kada je fudbal u pitanju. Na to se dodaju sudije jer uvek ima neki Pedersen, Sorensen i ovaj Nemac i dolazi do toga da smo gubitnici. Dokle? Dokle hoces..tako ce uvek biti dok se ne pojavi neka generacija pobednika i u fudbalskom i u mentalnom smislu. To je realnost...Prokletstvo je to sto mi volimo fudbal, mnogo ga volimo i jedemo se posle ovakvih utakmica. I to je realnost...

art

pre 5 godina

Pa sta vi ocekujete, da Srbija dobija sve sa 5:0? Vidite li uopste kako se igra fudbal danas, niko nije siguran, favoriti se muce. Brazil daje golove u nadoknadi. Zuti kartoni citavom veznom redu za polu-faulove su bili uvod za drugo poluvrijeme i kradju. Cekaju da Gavranovic promasi pa tek onda sviraju ofsajd, rvacki zahvat nad Mitrovicem ne sude. Svaka cast momcima na hrabrosti, zamjerka samo sto nisu bolje fizicki pripremljeni, mnogo su pali na kraju.

davor

pre 5 godina

Falilo je svega... Volje, zelje, takticke uigranosti, hrabrosti... Nemozes se poslije 1-0 u 5min onako povuci i braniti. Trebalo je zabiti jos gol-dva i onda nista drugo nebi bilo bitno. Na 10min do kraja Milivojevic na izmjeni izlazi 3 min! Pa zasto se cuva 1-1?! Da se onda vadimo na Brazilu? Smjesno... Sada polemizirati i kukati za neke stvari nema smisla. Selektor i igraci su krivi za poraz, netreba drugdje traziti krivca...

kvisko

pre 5 godina

Pozdrav ekipa. Zeznuli ovi vaši stvar ipak, šteta. Sami su si krivi što nisu nastavili sa presingom nego se povukli kao neka seljačka momčad, po starom principu:) I tko kaže da ne možete dobit Brazil? Nisu oni nekakav bauk, imate u vezi i bolje igrače od njih. Kakvi Douglasi Coste, Williani itd.. Ima Matić da ih pojede. Samo da se opet ne povučete kad se zabije gol kao neke babe ustrašene nego do kosti, do kraja da ih tjerate po terenu. Imate podršku od objektivne ekipe iz ove naše male prčije Kroejše. I pohvale na dobro sklepanoj ekipi. Kvaliteta za najmanje četvrtfinale, samo da je glava na mjestu. I posebno mi se sviđa Tošić i SMS.. Matić je već viđen. Čak mi se i selektor vaš sviđa kako je posložio stvari, a i ovako mi se čini kao dasa:) Sretno..

X-ADV

pre 5 godina

Prvo poluvreme je bilo odlicno, koliko sam ja video cilj je bio 3 gola u njihovoj mrezi, sto se nije dogodilo zahvaljujuci Tosicevom ziceru i SMSovim sutom sa 16 (igrac njegovog kalibra je morao to da sutne u okvir gola) u potpuno cistoj situaciji. to je bilo to, od tog trenutka je Ljajic trebalo da udje na njegovu poziciju jer je momentum bio na njihovoj strani. Radoniic umesto Kostica pocetkom drugog poluvremena kao i Rukavina jer Bane nema snage za drugo poluvreme posle pocetnog tempa.
sve sto se desilo u drugom poluvremenu je na dusu neiskusnog selektora, kotao je bolje da reaguje, nije smeo da ocekuje da ce proraditi igraci koji nisu proradili 45minuta.

Nemanja

pre 5 godina

Ne znam ko prica da su nasi igrali super u prvom poluvremenu, a onda pali u drugom. Videlo se od starta da idu, sto kaze Mitrovic, ko muva bez glave. Gubili su 90% lopti. Nasi su visoki i teski, a 'Svajcarci' su sitniji i brzi. Ali glavna stvar, bili su nekako zbunjeni, kao da nisu znali sta ce sa loptom. Ima tu i do neznanja, ali cini mi se da Krstajic ili nije imao taktiku, ili ih je zbunio nekom cudnom taktikom. I naravno, od pocetka drugog poluvremena kad su igraci optereceni sa 3 zuta kartona, sasvim je druga prica. Sudija nas je takodje ukanalio, a kao slag na tortu i nedosudjeni penal. Sve u svemu, sto se tice igraca, ne moze se reci da nisu hteli da nisu dali sve od sebe

Paljuka CH

pre 5 godina

Nama fali svasta po malo ali ipak najvise kondicija i to vidi ko god malo nesto zna o fudbalu!Pogresni pasovi u sredini,spora igra, cesto kasnjenje i nestizanje da se zatvori prostor daleko stajanje od protivnickog igraca sve to izgleda kao da nemamo volje i zara a posledica je losa fizicka sprema i kako utakmuca odmice to je sve izrazenije!Krstajic kolko tolko uspeo da napravi neku pozitivnu atmosveru,svaki gresi pa i on je pogresio danas predugo je cekao sa izmenama!Ipak boljitak se vidi u odnosu kad je bio Muslin i treba ostaviti Krstajica 4-5 god i bice uspeha!

C i n i k

pre 5 godina

Nejasno je sto su se povukli od 5.minuta, nije jasno ni zasto nije bilo presinga na polovini protivnika, neshvatljivo je da pustaju Albance da dolaze do 16.ca i da imaju posed 70% i 600 tacnih pasova? Ako ne napadate i samo ispucavate loptu koja uvek dolazi do Ch, ne kapiram kakva je to taktika? Penal jeste bio 100% ali niste valjda ocekivali od nemca da sudi za nas ili da sudi posteno?On je suptilno pomogao Albance. Mozda bi i promasili penal ko zna, u svakom slucaju, veoma veoma slaba igra Srbije i to je zabrinjavajuce jer lici da ce od Brasila da prime oko 4, 5 komada...

STEVO

pre 5 godina

Najteža, odnosno najviša reprezentacija na prvenstvu ne može igrati presing što je neophodno za bilo kakav rezultat na ovom prvenstvu. Smiješni smo!

hjeronimus

pre 5 godina

Švajcarska ima iskusnog selektora koji je sve predvideo i svaki njihov napad je neko bio sam.Mi imamo ne isusnog selektora koji jednostavno nije znao kako to da spreči.

Miško

pre 5 godina

3 žuta kartona za 6 prekršaja (dva zadnja vezna i centralni vezni) i konstantno sviranje prekraja u napadu su uništili igru i doneli Srbiji loš rezultat. Na stranu sve ostalo ovo je donelo prevagu. Kriv je sudija jer je na taj način stvorio uslove da Švajcarci dodju do željenog cilja.
Da je Krstajić zamenio nekog zadnjeg veznog mislim da bi i on odmah dobio karton.
Po Brihu Švajcarska je morala da pobedi.

BDj

pre 5 godina

dosta vise kukanja.
sudija kriv satro!
nadigrali su nas, pobeda im je cista kao suza.
siptari su ziveli za ovaj mec, danima svesno (I hrabro) provocirali, izasli na teren I odvalili nas. mogllo je I gore da bude.
a mi? te sport je, te srce na teren, te nema tu politike, samo sportska osecanja, blać, truć...
ma nemoj! tako se hrabrimo? nije ni cudo sto smo svaki rat izgubili.
da bila je politika I bilo je mnogo vise od sporta. umesto da ih zgazimo, mi ko devojcice, 11 njih se uplasilo cetvorice! sem mitrovica tesko da je neko veceras imao srce. al nema veze, bitno da je sudija kriv, a I iznad severnog pola veceras je anticiklon....

Confederate

pre 5 godina

Nedostaje pre svega iskustvo, hladnokrvnost, samouverenost, fudbalska verzija Saleta Đorđevića. Toga se svaki protivnik plaši, a to se stiče kontinuitetom u radu sa reprezentacijom i učešćem na finalnim turnirima. Na teren izlazi 11 koji najbolje funkcionišu zajedno, ne 11 najskupljih (ne zanima me kojih je to 11 poimence, ja nisam fudbalski trener)... E kad imaš jaku osnovu koja nosi igru onda možda može da se uklopi neki manje iskusan kao SMS koji mora da igra da bi se bolje prodao.

Trener

pre 5 godina

Pravi selektor bi već posle prvog poluvremena izveo SPOROG Mitrovića
i uveo BRZOG Radonjića i igrao na KONTRANAPAD (taktika Živojina Mišića).
Kasnije bi izveo SMS ili Tadića, a uveo Rukavinu za igru 5-4-1!
Zadnjih 15 minuta bi uveo BRZOG zadnjeg veznog koji može da igra presing !

X-ADV

pre 5 godina

na ovom turniru jos nije gotovo, Svajcarci treba da dobiju Kostariku a nas treba Brazil da pobedi, budimo sigurni da ni oni ne misle da je to lako.
momcima srecno u sredu!!!!

ono sto raduje je to da dolazi generacija koja obecava, imamo odlicne pojedince, i ukoliko se oni uigraju smesi nam se svetla buducnost, ja verujem u to.

yok

pre 5 godina

Stojke kriv za drugi gol. Bane je bio rupa. Milenkovic onako. Tosic i Kolarov isto. Matic ocajan. Milivojevic nije los bio. Kostic cao iz repke. SMS sramotna partija. Tadic i Mitrovic najbolji! I da, Krstajic je bas amater trener.
Na zalost, pocepace nas Brazil
Nema ljutis...

neutralni felsh

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima. 
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ? 
Hvala
(Trifon Ivanov, 22. jun 2018 23:29)


napred u proslost.

Matrix

pre 5 godina

Nikad vise u zivotu necu da pratim fudbalere nase. Nikad se nece desiti da oni pobede potivnika i tako dokazu svetu nesto.
Mi samo mozemo da se blamiramo pred svetom.

Nebojsa

pre 5 godina

Krstajic je glavni krivac i tacka. Umesto da pojaca odbranu u drugom delu, on uvodi napadace. Hoce covek ceo plen. Pa, Grci su osvojili Evropsko prvenstvo klasicnim bunkerom i kontranapadima.

рајко

pre 5 godina

искуство. само наставити са оваквим залагањем и трудом па ће бити и резултата. репрезентација мора да се гаји и да наступамо у континуитету на СП и ЕП па ће резултати доћи. не знам за крстајића или сергеја али нисам љубитељ смене Муслина а сергеј данас беше лош за играча кога гледа један реал. шаћири је преузео утакмицу док наши нападачи изгледаше уморни као да немају физичку спрему да истрче 10-12 км. о додавањима и контроли да не говоримо. с разлогом смо ранкирани знатно ниже него имигранти из швајцарске. али храбро па ће бити резултата и бољих жребова.

007

pre 5 godina

naravno,izdignite se i pobedite Brazil ?? dali ste sve od sebe i ja vam nista ne zameram..napred Srbija , napred Orlovi..ps pokazali ste velicinu protiv Albanaca rodjenih u Srbiji ili Švajcarskoj ..

motomatoma

pre 5 godina

preveliki rizik sa iscrpljenom ekipom juriti pobedu!
jel Srbiji odgovaralo nereseno?
mi bi imali 4 a svajcarska 2 boda???
u poslednjoj bi i sa porazom od Brazila, mozda prosli dalje...

Fudbalinjo

pre 5 godina

Ne želim da komentarišem našu igru koja je kukavička kad god damo gol nakon čega se iz neshvatljivih razloga povučemo, jer se za to znalo i od ranije.

Jedino pitanje koje je ovde važno posle ovog meča je: ČEMU SLUŽI "VAR"?

Da li je moguće da se posle onakvog rvačkog starta dva igrača Švajcerske nad Mitrovićem u 66. minutu utakmice "VAR" sudije nisu nijednog trenutka oglasile i udostojile se da glavnom sudiji sugerišu bar da pregleda snimak sporne situacije kako bi eventualno preispitao svoju odluku ili ostao pri istoj?

I..., i zašto su sve "VAR" sudije bile iz jedne države, i to iz Nemačke, baš kao i glavni sudija što do sada NIJEDNOM nije bio slučaj, što je sigurno tačno, jer sam odgledao sve utakmice do sada, od početka do kraja?

Na kraju krajeva možda bi nam to pomoglo, a možda i ne bi, NEBITNO, ali smo svakako zaslužili i trebali da imamo fer suđenje kao i svi drugi!!!

sami sebi pisemo hvalospeve

pre 5 godina

Ma, proradio onaj cuveni "srpski inat" zbog zastave na Sacirijevim kopackama:)
Uvek mi je bila smesna ta prica o takozvanom srpskom inatu koji smo sami izmislili, dok ostatak sveta nikada nije uocio taj nas "inat" :)))

Burgiba

pre 5 godina

Pre par dana neko je ostavio komentar kako Radonjic treba da igra od pocetka ili da udje zadnjih 15 minuta i da razvali po toj levoj strani... Usao je 13 minuta pre kraja, potpuno svez i pokusao je jedan sprint pored Lihstajnera (34 godine, igrao od pocetka utakmice) i ovaj ga je lagano ispratio i izblokirao.
Meni je krvio sto je postavka bila kukavicka sa 2 zadnja vezna, jer Ljajic je morao da pocne i to u sredini i SMS je morao da igra povucenije. Velika greska Krstajica. Takodje Bane je danas u poslednjih 15 minuta disao na skrge. Zasto nije uveden Rukavina da pokusa sa prodorima po desnoj strani. Takticki smo bili na nivou Argentine od juce.

Dejan

pre 5 godina

Srbi jednostavno nisu fudbalska nacija. Ta disciplina nam uopšte ne leži. Nikada se nije desilo da ostvarimo neki ozbiljan rezultat i to sve govori. Sa druge strane, u senci ovog bolnog poraza Nole je igrao na svom standardnom šampionskom nivou.Pola srbije ga je prozivalo i nipodaštavalo zbog ovog ili onog.Nole je najbolji Sportista srbije svih vremena, možda i sveta...

Trifon Ivanov

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima.
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ?
Hvala

anica

pre 5 godina

Borio se kao lav, rvao sa ostalima, dao gol, svaka cast...protiv Kostarike nije bio u elementu...mislim da za fudbal nema gradju, krupan je...ali je lav...bravo kiflice.

Marko

pre 5 godina

Kako se igra za zemlju odakle si i za koju igraš pokazali su nam šiptarski Švajcarci. Naši i ne znaju za koga igraju. Ako se tako igra odlučujuća utakmica, onda...ma bitno da SMS vredi 120 milona.

prijatno

pre 5 godina

Dok se vi zabavljate fudbalom, vlast radi. Oteli su nislijama aerodrom. Procenili su da je to zgodno uraditi, dok je narod zalepljen uz tv, gledajuci fudbal.

Baki

pre 5 godina

Ne mogu da verujem kada čitam ove tekstove... Sudije nas oštetile, mnogo smo rizikovali itd itd.. Pa ljudi, da li je moguće da niko ne vidi da je razlog poraza to što je posed lopte bio 70/30 ??? Posle datog gola bunkerica!?!? Kakvi su to luzeri ljudi moji. Sergej 100 miliona, Matić 50 (on je još i ok odigrao) itd itd sve ...

Icarus

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da su Mitra na poluvremenu morali da vezuju lancima za ruke i zakuju za zid, a on kidiše kao Kerber, zateže lance i kidiše da izadje na teren i izgrize sve! Dečko ima srce, ima ....! Svaka mu čast.

barba

pre 5 godina

Milojko Pantic je bio u pravu: Krstajic nema pojma. Dozvoliti protivniku da sat vremena drzi loptu je nedopustivo. Nije reagovao na ocigledne rupe u igri. Neiskusan, nedorastao situaciji.

nenad

pre 5 godina

Ovo jesu nasi najbolji igraci, ali mi imamo SPOR I NEKREATIVAN tim. Matic i Milivojevic u igraci koji ne doprinose u napadu nista. Nema ih tamo. Ljajic i Tadic su igraci poteza, solidno brzi, ali nista vise od toga, a SMS je poluspic a ne vezni. Svajcarci duplo brzi i sa tri kreativna vezna , Behrami i Dzaka ucestvuju u napadu i kreiraju igru, nisu samo dupli halfovi. Mi smo osudjeni da igramo Mitrovica jer je on nas jedini ozbiljan spic igrac. Ali bez brzih krila i nekog kreativca u sredini to je jako jako tesko.Znaci, nema poseda, jer nema brzine, sporo idemo iz faze odbrane u napad. Zato smo prosek. I to nema veze sa tim ko je selektor. Nemamo igraci tipa Sacirija ni na vidiku. E to je problem. Mo objektivno nemamo tim za osminu finala. Penal? Predjenik FIFE je Svajcarac, oni su u vrhu Fifine liste, a Srbija je autsajdes. Valjda je jasno.

satelit

pre 5 godina

Remi je bio realan ,ali i nedovoljan... Ovako u sredu za slavu i konacno nesto veliko.. Pobeda nad neubedljivim Brazilom sve menja,a Karioke ce biti takodje pod pritiskom.. Ovo je turnir i kada se zavrsi utakmica odmah je treba izbrisati iz glave. Imamo 5 dana da se spremimo! Odigrajmo veliku utakmicu ,pa sta bude... Mi imamo taelenat,ali se vidi takmicarsko iskustvo Svajcaraca koji su preziveli nas uraganski pocetak... Srbija nije u stanju da drzi visok ritam duze vreme... Opustiti ekipu,rasteretiti ,motivisati za BITKU u sredu!Srecno!

Milan

pre 5 godina

Hvalite Matica i Milivojevica?pa koliko su lopti oduzeli kao zadnji vezni,oni su krivci za dobru igru protivnika,a oni staticni i spori,da tako igraju za klubove ne bi bili u mancesteru i palasu

panini

pre 5 godina

zalaganje i borba su nedostajali, ne verujem da niko ne prica o tome!! igraci svajcarske trce ginu svaka nicija lopta je njihova sprintaju momci otvaraju se nude se bekovi im spartaju uz linije a nasi kao babe, zasto smo uvek najnespreminiji, zasto?? kako igrac lacija, rome, mancester utd, itd ostane bez snage kako?? a s druge strane igrac stouka, arsenala, borusije ne ostane? zasti je nasima uvek ponestalo snage pa ljudi nismo se nas 10 iz bara okupili i otisli da igramo pa da kaze covek nemaju snage amateri su, ovo su sve profesionalni fudbaleri!?!? i ceo zivot mi nemamo snage i nespremni kako?? cast izuzecima, ali srce 0 zelja 0 zalaganje 0 kretnja u napadu 0, uzas..mitrovicu decku svaka cast poginuo je u duelima i sa presingom i trcanjem i jos po koji igrac eventualno tadic, stojkovic..ostalo uzas sramota, sram ih bilo u ogledalo da se pogledaju..kvalitet cemo da oprostimo, greske cemo sa oprostimo, ali zalaganje, trcanje, trud, zelja i srce to nikad ne moze da se nema, grozno!!

Rca

pre 5 godina

Zadnji vezni i prednji vezni igrači moraju da budu brzi, da mogu da isprate i odbranu i napad. SMS i Matić su dva najsporija igrača na prvenstvu. Na metar udaljenosti ne mogu da stignu do dešavanja. Kao da nismo imali sredinu, zato su nas i pretrčavali. I onda odbrana crkava od umora, nema ko da seče loptu na sredini. Napad odsečen, nema ko da poveže. Sve u svemu, dve najbitnije pozicije, dva najsporija igrača moguća. Naravno da nema onda nikakvih šansi.

impeRAtor

pre 5 godina

Malo iskustva i hladna glava, ali najvise Matic i Savic na sredini. Steta sto nisu igrali... Nije mi jasno zasto su defanzivci isli na korner pri vodjstvu 1-0, zar ne moze da se odigra kratak pas i cuva lopta? Nakon kornera ide polukontra i primamo gol. U finisu utakmice polecemo napred na prekid iako je evidentno da niko u timu nema snage da istrci sprint, ide kontra i gol. Svajcarci su smesan tim koje su sudije dva puta pogurale, trebalo je da ih pobedimo. Steta za sanse koje je imao Tadic (nas najbolji igrac ubedljivo veceras), steta sto nije bilo malo vise smirenosti u fazi napada. Sredina terena je bila ocajna, Matic i Savic izgubljeni, nevidljivi. Previse gresili...

Jelena

pre 5 godina

Nije nedostajala samo zelja, sto je i najvaznije. Nedostajalo je iskustvo, ali selektora. I taktika, i brzina. I ono sto nam godinama manjka- dobar i iskusan golman. Steta, tuzno vece za sve nas.

Filip

pre 5 godina

Moje misljenje je da je Radonjic trebao da igra od starta,pogotovo bi nam savrseno dosao posle gola u 5. minutu da ga razigravamo loptama u prostor ali ko je mogao da zna da ce tad pasti gol... Imam i neki cudan osecaj i misljenje da da nismo postigli gol toliko rano mozda bi i pobedili. Mozda zvuci cudno ali mi kada god povedemo svesno ili ne mbogo se povucemo i kada je vec tako nama je uvek lakse da gol damo u 70om nego u 5om minutu ipak i to nije izvovor ekipe na ovakvim takmicenjuma moraju da koriste sve sanse,a nasi nisu dok protivnik jeste.

Pedja

pre 5 godina

Na pitanje iz naslova clanka odgovor je samo jedan, po meni: nedostajalo je znanje. Cim se pomene iskustvo, misli se na cuvanje rezultata, sto je , u afektu, prokomentarisao i Mitrovic. Sta cuvati? 1:0? Kad krenes da gazis, gazis do kraja, ne stajes. Drugo, SMS i LJajic su igraci sa krajnje diskutabilnim ulogama i ucincima na ovom prevenstvu. Treba razmisliti da li im dati sansu na sledecoj utakmici...

czv

pre 5 godina

manite se gluposti.realno ovo je i dobra stvar,odlazi ova teska,spora,ocajna generacija.dolazi nova,sjajna,mlada,novozelandska generacija.e to je jedino vazno.a sad da vidimo kako ce fifa reagovati na provokacije albanskih igraca.ne svajcarskih.

kapelica

pre 5 godina

Po meni sudac vas je satrao kad vam je u prvom poluvremenu kartonirao cijeli vezni red a i fali vam jedna klasicna spica onaj mitrovic zna igrati samo glavom...

BeKo

pre 5 godina

Stepnja

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
Da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
Dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne,nemoj mi prići!Ima više draži
Ova slatka strepnja, čekanje i stra`.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži
O čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prići! Našto to, i čemu?
Iz daleka samo sve ko zvezda sja;
Iz daleka samo divimo se svemu.
Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva

Desanka Maksimović

Strepnja je bila jača od nade.

Nebojsa

pre 5 godina

Krstajic je glavni krivac i tacka. Umesto da pojaca odbranu u drugom delu, on uvodi napadace. Hoce covek ceo plen. Pa, Grci su osvojili Evropsko prvenstvo klasicnim bunkerom i kontranapadima.

kvisko

pre 5 godina

Pozdrav ekipa. Zeznuli ovi vaši stvar ipak, šteta. Sami su si krivi što nisu nastavili sa presingom nego se povukli kao neka seljačka momčad, po starom principu:) I tko kaže da ne možete dobit Brazil? Nisu oni nekakav bauk, imate u vezi i bolje igrače od njih. Kakvi Douglasi Coste, Williani itd.. Ima Matić da ih pojede. Samo da se opet ne povučete kad se zabije gol kao neke babe ustrašene nego do kosti, do kraja da ih tjerate po terenu. Imate podršku od objektivne ekipe iz ove naše male prčije Kroejše. I pohvale na dobro sklepanoj ekipi. Kvaliteta za najmanje četvrtfinale, samo da je glava na mjestu. I posebno mi se sviđa Tošić i SMS.. Matić je već viđen. Čak mi se i selektor vaš sviđa kako je posložio stvari, a i ovako mi se čini kao dasa:) Sretno..

impeRAtor

pre 5 godina

Fudbal pratim od SP '98. Ne pamtim da sam ikad video da neko ko igra na poziciji na kojoj igra Savic ima takvu konstituciju. Bar ne pamtim nekog kvalitetnog igraca. To sto on igra ofanzivnog veznog je zlocin protiv fudbala, treba mu po 5 sekundi da smiri loptu i duplo vise da se odluci kome da je doda. Prespor igrac koji zbog svoje konstitucije i nacina na koji je naucio da se krece nikada nece biti kvalitetan ofanzivni igrac.

etotako

pre 5 godina

Nedostajalo petlje, borbenosti/zalaganja, ikakvog objektivnog kritickog misljenja novinara-javnosti (posle pobede nad Kostarikom), nedostajala 10tka i nedostajao selektor sa ikakvom idejom o modernom fudbalu a da to nije autobus. Nije nedostajao uticaj menadzera i retardirano odusevljenje naseg naroda sa 2 pasa SMSa i prerana, presmesna euforija. Dakle, isto kao i prethodnih 20 godina. Ali bas sve isto. Pojedinacna Analiza igre igraca je nepotrebna dok ove malecne sitnice ne resimo. A najvise kao uvek krivim javnost bez ikakve petlje da posle "uspeha" kaze sta sve skripi. Molim objavite komentar.

duncan

pre 5 godina

Šteta. Žao mi je i navijao sam za vas. Naročito radi puno pozitivnih komentara za našu utakmicu s Argentinom. Nadam se da će s Brazilom biti bolje.

Fazan

pre 5 godina

Iskustvo, uigranost tima, znanje, fizicka sprema i zelja, znaci sve nam je nedostajalo.Mitrovic i Tadic jedini se videli na terenu, klasika, bez njih dvojice ne bi ni prosli kvalifikacije, ostali ocaj.

yok

pre 5 godina

Stojke kriv za drugi gol. Bane je bio rupa. Milenkovic onako. Tosic i Kolarov isto. Matic ocajan. Milivojevic nije los bio. Kostic cao iz repke. SMS sramotna partija. Tadic i Mitrovic najbolji! I da, Krstajic je bas amater trener.
Na zalost, pocepace nas Brazil
Nema ljutis...

STEVO

pre 5 godina

Kao što sam i pisao, najviša smo i najteža reprezentacija na prvenstvu i mi moramo negdje pasti fizički. Jednostavno, mi smo teški i to dodje na naplatu u ovim minutama. I da smo održali neriješeno, ubio nas bilo ko. Spori i teški smo!

bulka

pre 5 godina

Srbijo sa ovakvim.protivnikom se ne igra nego kida.Znali ste sastav "Švajcarske" i da ovo jeste sport al je vise od igre.Ne videh srce na terenu a trebalo je.

Meh

pre 5 godina

Nedostaje trener.
Svajcarci su strateski unistili Srbiju.
Nasa konstantna igra na krilima je predvidljiva i oni su jako dobro zatvarali oba krila, a istovremeno slali napade na svoja krila jer su znali da ce Ivanovic da trci u napad.
Igrali su pametno, smireno dok su nasi hteli samo da lopta udje u gol bez igra.
Slab vezni red i preteran akcenat na duge lopte. Krstajic je trebao Mitrovica da zameni jer je bio premoren oko 70 minuta i da prebaci na 3 4 3, a ne da drzi jednog napadaca u spicu koji je mrtav i da se nadaju da ce neka magicna duga lopta da proradi.

Paljuka CH

pre 5 godina

Nama fali svasta po malo ali ipak najvise kondicija i to vidi ko god malo nesto zna o fudbalu!Pogresni pasovi u sredini,spora igra, cesto kasnjenje i nestizanje da se zatvori prostor daleko stajanje od protivnickog igraca sve to izgleda kao da nemamo volje i zara a posledica je losa fizicka sprema i kako utakmuca odmice to je sve izrazenije!Krstajic kolko tolko uspeo da napravi neku pozitivnu atmosveru,svaki gresi pa i on je pogresio danas predugo je cekao sa izmenama!Ipak boljitak se vidi u odnosu kad je bio Muslin i treba ostaviti Krstajica 4-5 god i bice uspeha!

Trener

pre 5 godina

Pravi selektor bi već posle prvog poluvremena izveo SPOROG Mitrovića
i uveo BRZOG Radonjića i igrao na KONTRANAPAD (taktika Živojina Mišića).
Kasnije bi izveo SMS ili Tadića, a uveo Rukavinu za igru 5-4-1!
Zadnjih 15 minuta bi uveo BRZOG zadnjeg veznog koji može da igra presing !

Mantis

pre 5 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

Miško

pre 5 godina

3 žuta kartona za 6 prekršaja (dva zadnja vezna i centralni vezni) i konstantno sviranje prekraja u napadu su uništili igru i doneli Srbiji loš rezultat. Na stranu sve ostalo ovo je donelo prevagu. Kriv je sudija jer je na taj način stvorio uslove da Švajcarci dodju do željenog cilja.
Da je Krstajić zamenio nekog zadnjeg veznog mislim da bi i on odmah dobio karton.
Po Brihu Švajcarska je morala da pobedi.

MilankoX

pre 5 godina

Od kada pratim fudbal nasi u reprezentaciji uvek su fizicki slabo pripremljeni, uvek su nadtrcani, uvek kad daju gol se povuku, uvek je cilj samo prolazak grupe, uvek su sudije krive...Vidi se ozbiljan ali ozbiljan nerad u FS, tim bez ikakve vizije, buducnosti i taktike.

STEVO

pre 5 godina

Spora i teretna ekipa. 42% posjeda lopte od "evropskih brazilaca" je za moj ukus malo. Šta se desilo ne znam ali to je srpska škola fudbala koja s brazilcima nema nikakve veze.

sasa jokic

pre 5 godina

Nasi najiskusniji igraci kada dodju u reprezentaciju glume zvezde. Matic je kasnio sa svakim pasom, sto kod Murinja ne bi smeo da radi, nego bi se oslobadjao lopte na prvu.
Bane Ivanovic standardni kikser kod golova. Kako je moguce da okrece dupe kod blokiranja suta!? Tosic ne moze da stigne skracenog Sacirija?
Krstajic je prica za sebe, stoji pored aut linije kao sveca, i samo pokazuje da se smiri lopta......stara srpska fudbalska skola, cuvaj rezultat, a rupa u odbrani hiljadu.
Pricali su posle Kostarike o timskom duhu...juce ga nije bilo ni u tragovima, niko da vikne, ajmo, idemo....kao zombiji, nisu rec izmedju sebe progovorili. SMS....pogledajte njegovo kretanje bez lopte? Kao da su nekog amatera za nagradu uveli u igru prvi put, strasno.
Nije fraza i preterivanje, ali znao sam da ce da izgube, kada su se posle 20. minuta igre povukli, i kada se videlo da ne funkcionisu kao tim. Dve, tri individualne akcije Tadica, skokovi Mitrovica, i to je to. Na licima im se videla panika i nemoc. Brazil ce nas odvaliti, kao prosli put Argentina.

P

pre 5 godina

Muslinu ne bi moglo da se dogodi da na ovakav način izgubi utakmicu... doktor da zatvori rezultat u ovakvim mečevima. A naročito da mu ekipa primi onako naivan drugi gol.

Doljo

pre 5 godina

Nedostajao talenat. Kvalitet. To nije problem jer on sad nedostaje mnogima, jer fudbal se tako nisko srozao, ali ni tu sansu ne koriste zbog gubitnickog mentaliteta.

BDj

pre 5 godina

dosta vise kukanja.
sudija kriv satro!
nadigrali su nas, pobeda im je cista kao suza.
siptari su ziveli za ovaj mec, danima svesno (I hrabro) provocirali, izasli na teren I odvalili nas. mogllo je I gore da bude.
a mi? te sport je, te srce na teren, te nema tu politike, samo sportska osecanja, blać, truć...
ma nemoj! tako se hrabrimo? nije ni cudo sto smo svaki rat izgubili.
da bila je politika I bilo je mnogo vise od sporta. umesto da ih zgazimo, mi ko devojcice, 11 njih se uplasilo cetvorice! sem mitrovica tesko da je neko veceras imao srce. al nema veze, bitno da je sudija kriv, a I iznad severnog pola veceras je anticiklon....

007

pre 5 godina

naravno,izdignite se i pobedite Brazil ?? dali ste sve od sebe i ja vam nista ne zameram..napred Srbija , napred Orlovi..ps pokazali ste velicinu protiv Albanaca rodjenih u Srbiji ili Švajcarskoj ..

pfc

pre 5 godina

ja mislim da se tu radi samo i izkljucivo o Neznanju naseg kobajagi selektora koji nezna sta je moderan fudbal jer tako kako smo mi igrali,igralo se pre 50 godina

Confederate

pre 5 godina

Nedostaje pre svega iskustvo, hladnokrvnost, samouverenost, fudbalska verzija Saleta Đorđevića. Toga se svaki protivnik plaši, a to se stiče kontinuitetom u radu sa reprezentacijom i učešćem na finalnim turnirima. Na teren izlazi 11 koji najbolje funkcionišu zajedno, ne 11 najskupljih (ne zanima me kojih je to 11 poimence, ja nisam fudbalski trener)... E kad imaš jaku osnovu koja nosi igru onda možda može da se uklopi neki manje iskusan kao SMS koji mora da igra da bi se bolje prodao.

motomatoma

pre 5 godina

preveliki rizik sa iscrpljenom ekipom juriti pobedu!
jel Srbiji odgovaralo nereseno?
mi bi imali 4 a svajcarska 2 boda???
u poslednjoj bi i sa porazom od Brazila, mozda prosli dalje...

neutralni felsh

pre 5 godina

Susjedi moze jedno pitanje al iskreno odgovorite u komentarima. 
Da je Tosic mogao i da je zaustavio Sacirija kao Simunic Sulejmanija kako biste gledali na potez Tosica ? 
Hvala
(Trifon Ivanov, 22. jun 2018 23:29)


napred u proslost.

323

pre 5 godina

Nema nikakve veze ni sa znanjem ni sa iskustvom vec sa prokletim mentalitetom i to kada je ovaj sport u pitanju. Takav mentalni sklop ne odlikuje neke druge sportiste u drugim sportovima u Srbiji. Od kada znam za sebe, igramo dobro, povedemo i onda smo kao obavili posao? Onda kao da kazemo protivniku, vi sada igrajte, mi se branimo i pobedite nas?? To je neshvatljivo. Secam se, evo primera, EP u Bgd, igramo protiv Nemacke. Rasturamo ih, vodimo 2-0 i stanemo. Ista prica. Nemci izjednacuju i u produzetku primamo jos 2 gola i gubimo utakmicu? Svez primer je protiv Kostarike. Poveli smo i onda pustamo da oni napadaju i igraju, mi se branimo? Dokle tako? Pa bice uvek tako i to se nece promeniti barem kada je fudbal u pitanju. Tako je bilo i veceras. Ne mogu da shvatim da oni kao profesionalci ne razumeju da kada povedes, protivnik je pod psihickim stresom u tim trenucima. Posebno na ovako velikom takmicenju i moras da nastavis da ga dotuces, da iskoristis takvu situaciju jer on zna da ti vodis. Da gubi. Umesto toga, mi evo gledamo sta se desava i ne samo veceras. Od uvek kada je fudbal u pitanju. Na to se dodaju sudije jer uvek ima neki Pedersen, Sorensen i ovaj Nemac i dolazi do toga da smo gubitnici. Dokle? Dokle hoces..tako ce uvek biti dok se ne pojavi neka generacija pobednika i u fudbalskom i u mentalnom smislu. To je realnost...Prokletstvo je to sto mi volimo fudbal, mnogo ga volimo i jedemo se posle ovakvih utakmica. I to je realnost...

Gastos

pre 5 godina

Nedostajali su:

1. fudbalsko umeće: u nekoliko različitih perioda utakmice nisu bili u stanju da odigraju najprostija dodavanja
2. inteligencija: ono padanje Ivanovića i ofsajd zamka Tošića koji su završili protivničkim golovima su, bez preterivanja, smešni
3. fizička spremnost: ostali su bez goriva već posle prvih pola sata.

рајко

pre 5 godina

искуство. само наставити са оваквим залагањем и трудом па ће бити и резултата. репрезентација мора да се гаји и да наступамо у континуитету на СП и ЕП па ће резултати доћи. не знам за крстајића или сергеја али нисам љубитељ смене Муслина а сергеј данас беше лош за играча кога гледа један реал. шаћири је преузео утакмицу док наши нападачи изгледаше уморни као да немају физичку спрему да истрче 10-12 км. о додавањима и контроли да не говоримо. с разлогом смо ранкирани знатно ниже него имигранти из швајцарске. али храбро па ће бити резултата и бољих жребова.

art

pre 5 godina

Pa sta vi ocekujete, da Srbija dobija sve sa 5:0? Vidite li uopste kako se igra fudbal danas, niko nije siguran, favoriti se muce. Brazil daje golove u nadoknadi. Zuti kartoni citavom veznom redu za polu-faulove su bili uvod za drugo poluvrijeme i kradju. Cekaju da Gavranovic promasi pa tek onda sviraju ofsajd, rvacki zahvat nad Mitrovicem ne sude. Svaka cast momcima na hrabrosti, zamjerka samo sto nisu bolje fizicki pripremljeni, mnogo su pali na kraju.

Falilo je trenerovog znanja i iskustva

pre 5 godina

Srbija je hrabro krenula, dala gol...I onda se povukla. Prva velika Krstajiceva greska. Vjerovao sam da je drugaciji. Dobro, kontao sam, Krstajic je ipak unaprijedio igru u odbrani, mada je logicnije da Bane igra halfa jer je inteligentan a I izgubio je na brzini za beka. Nije da sam poslije bitke general, Bane nije ispratio igraca kod 1:1, a kod 1:2 su ispali centralni igraci odbrane jer ne znaju dobro da "citaju". Ali Srbija se drzala do poluvremena. Na poluvremenu je trener Svajcarske sve istumbao I pokazao Krstajicu, I nama, gdje stoji. OK, startnih 11 je otprilike najboljih, ali sta je "plan B"? Nema ga. Krstajic je zbunjeno gledao kako se Svajcarska razigrala, a poslije izjednacujuceg gola? 15-20 minuta je nesta dumao I nista nije skontao. Pisao sam da ce faliti Sulejmani (koji jos igra u Svajcarskoj) kod stani-pani, kada se gubi. Jedini igrac sa klupe koji ima nekakvu istoriju da lomi rezultat i povuce tim u jakim utakmicama je Zivkovic (Partizan protiv Steaue kuci, Augsburga I AZ na strani), uz spomenutog Sulejmanija (Srbija-Hrvatska). Umjesto njega je stavio Ljajica za kog ne znam da je ikada povukao tim. Poslije 10-ak minuta daljnjeg mucenja, ubacuje se neiskusan igrac kome je glavni atribut brzina- protiv protivnika koji se skroz zatvorio I vreba na kontre. Od 60 minuta sam bio ubjedjen da se nista dobro nece desiti. Jer Krstajic ne zna da motivise igrace. Nije bilo "hajmo sad". Niti je sa izmjenama doslo do uspostavljanja neke uigrane formacije, gluvo bilo.

davor

pre 5 godina

Falilo je svega... Volje, zelje, takticke uigranosti, hrabrosti... Nemozes se poslije 1-0 u 5min onako povuci i braniti. Trebalo je zabiti jos gol-dva i onda nista drugo nebi bilo bitno. Na 10min do kraja Milivojevic na izmjeni izlazi 3 min! Pa zasto se cuva 1-1?! Da se onda vadimo na Brazilu? Smjesno... Sada polemizirati i kukati za neke stvari nema smisla. Selektor i igraci su krivi za poraz, netreba drugdje traziti krivca...

AlCapo

pre 5 godina

Sve je receno u onoj Njegusevoj: boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka.
Zasto su se nasi uplasili pobede i povukli se posle ranog vodjstva i furioznih 20-tak minuta, kada je protivnik bio skroz razbijen? Mentalitet, ili srpska posla, lako cemo?
Hrvati nisu stali posle 1:0 protiv Argentine, nego su nastavili istu igru i na kraju dobili ubedljivo.
Postoji li neko u dobro placenom strucnom timu FSS koji analizira ovakve situacije i nudi resenja?

vlade

pre 5 godina

Za ovakvog protivnika,nedostajala nam je kondicija, sa nasom igrom da im prepustimo inicijativu i da ih pratimo svih 90 minuta.. ali, sta ocekivati, kada imas u timu tri coveka 33+, dva od 30 godina? pri tome, tromi smo, kontra napad nemamo, nemamo ni dva, tri vanserijska igraca koji znaju loptu da zadrze i sami stvore sansu.. takodje, sudija nas je isekao sa kartonima i faulovima.. upali smo u njihov ritam, vrlo brzo, oni posle gola nisu pali, vec su ubacili u brzinu vise i dve nase lose postavke su nas kostale dva gola!

X-ADV

pre 5 godina

Prvo poluvreme je bilo odlicno, koliko sam ja video cilj je bio 3 gola u njihovoj mrezi, sto se nije dogodilo zahvaljujuci Tosicevom ziceru i SMSovim sutom sa 16 (igrac njegovog kalibra je morao to da sutne u okvir gola) u potpuno cistoj situaciji. to je bilo to, od tog trenutka je Ljajic trebalo da udje na njegovu poziciju jer je momentum bio na njihovoj strani. Radoniic umesto Kostica pocetkom drugog poluvremena kao i Rukavina jer Bane nema snage za drugo poluvreme posle pocetnog tempa.
sve sto se desilo u drugom poluvremenu je na dusu neiskusnog selektora, kotao je bolje da reaguje, nije smeo da ocekuje da ce proraditi igraci koji nisu proradili 45minuta.

X-ADV

pre 5 godina

na ovom turniru jos nije gotovo, Svajcarci treba da dobiju Kostariku a nas treba Brazil da pobedi, budimo sigurni da ni oni ne misle da je to lako.
momcima srecno u sredu!!!!

ono sto raduje je to da dolazi generacija koja obecava, imamo odlicne pojedince, i ukoliko se oni uigraju smesi nam se svetla buducnost, ja verujem u to.

Opet isto

pre 5 godina

Opet neiskusan trener i propast. Zasto je toliko tesko ljudima iz FSS da shvate da ovo nije Jelen liga nego pravo i ozbiljno takmicenje. Rezultat se ne dogovara, mora da se igra.

saca

pre 5 godina

Za SP treba ozbiljan trener Krstajic to nije. Primiti 2 gola u drugom je totalno neznanje, da smo primili od Brazila to bi razumeo. Sa 2 promene i trecom pri kraju, sa drzanjem lopte u svom posedu, utakmica se privodi kraju, pa i nereseno je nesto, zasto prepustanje lopte njima nije mi jasno.

dux

pre 5 godina

Sve na stranu, ali...da li je moguće da u 90. minutu primimo gol iz kontre posle kornera??? 1:1 je ok rezultat, stvara pritisak njima da moraju da pobede zadnju, a nama ostavlja prostor da prođemo i sa nerešenim...suviše smo vruće glave igrali zadnjih par minuta. Sve do tad je bilo ok, čvrsta igra protiv odlične ekipe i onda onakva početnička greška....bolno.

Borisbl

pre 5 godina

Mitrovic u onom duel je samo trebao da.padne, a ne da sa obe ruke se gura i odguruje odbranbene igrace.. to je bilo dovoljno i naravno jedva je doceka sudija da svira faul u napadu i da ima opravdanje, a imace sigurno, ko fifa jer od njuh je i dobio instrukcije da "pogura" svicarce.. nije slucajno svabo izabran da sudi svicarcima.. pored toga u drugom poluvremenu igrali smo najgori presing koji sam vidio, pola tima igra presing pola zonu.. to djeca od 10 god tako rade.. a kada smo totalno izgubili sredinu umjesto da ulaze svjezi igraci i da se mjenja Milivojevic, Matic i umjesto Sergeja Ljajijc ili Jovic, Krstajic nedto ceka da se stvori samo od sebe ili dugih lopti na Mitrovica. Veoma losa taktika i veoma losa priprema utakmice.. narocito na sredini terena..

Matrix

pre 5 godina

Nikad vise u zivotu necu da pratim fudbalere nase. Nikad se nece desiti da oni pobede potivnika i tako dokazu svetu nesto.
Mi samo mozemo da se blamiramo pred svetom.

MD

pre 5 godina

Ne, mentalitet i fizicka sprema, igraci ne mogu da dišu posle sat vremena igre! Jednostavno nemamo taj pobednicki mentalitet, prvih 15tak min Švajcarci nisu znali šta ih je snašlo i mi na sve to krenemo da se branimo umesto da kontrolisemo igru. I rezultat ste videli na kraju..

Bane

pre 5 godina

Nedostajalo kondicije! Dok ima snage vidi se i iskusvo i znanje....ali iz nekog razloga mi takav tempo ne mozemo da drzimo dugo i onda cuvajuci snagu stavljamo sebe u inferioran polozaj.

No name

pre 5 godina

Po ovoj analizi, skeneru ili sta god to vec bilo, naši su odigrali sasvim pristojno. U mnogo čemu se ne slažem i definitivno nisam video na isti način učinak naših igrača. A i sam rezultat govori dovoljno.

dragan

pre 5 godina

Nesto je trulo u fubalu, a to nesto je stvorilo gubitnicki mentalitet koji traje jos od Jugoslavije do danas. I bolje generacije su redovno gubile ovakve meceve. Dobar pocetutak i los kraj - to je redovna pojava ko god da igra i ko god da je selektor. Sta je razlog tome? Velike pare oko fudbala, cesto neobrazovani mladici koji dodju do novca koji je mnogo nadmasuje njihovu inteligenciju, sebicnost kao odraz nacionalnog DNK, danas i poprilicno tanki treneri u mladim katerijama i domacoj ligi itd itd. U fudbalu mi smo kukavice. Bez hrabrosti da napadnemo. Malodusni. Bez poverenja u sebe. Sputanih nogu kada treba da se trci. Nasi fudbaleri nisu oni koji odlucuju ni u svojim stranim klubovima, pa to ne mogu ni u reprezentaciji. Vidite Matica. Masu lopti je dao u noge protivnicima. Ni jedan kreativni pas..U Mancesteru on je vodonosa i to nekako ide, ali ovde on mora da nesto kreira i namesti, ali on to ne moze. Ne zna da bude glavni i nije jedini. Nemamo stvarnu klasu. Nekoga ko je GLAVNI. Nekoga ko resava. Masa solidnih igraca ali ni jedan veliki. Nema tu rezultata. Bez zestoke trke i nekoga ko pravi igru - nema ni reѕultata. I nece ga jos dugo biti.

Bane17

pre 5 godina

Nedostajala je pribranost i adekvatno vođenje ekipe sa klupe... a i bili smo prespori... Mi nismo ekipa koja zna da igra defanzivno i zato ce nam Brazil dati 3 komada. A dace nam najmanje 3 i ako napadnemo jer smo sporiji od njih... Tako da smo mi svoju šansu za prolaz ispustili večeras...

Davor

pre 5 godina

Gledao sam utakmicu zadnjih 30 min. i nine bi bilo jasno zasto vasi ne napadaju, nedaju sve od sebe da zabiju gol. Ne mozes se nadati ds ces se vaditi protiv brazila, iako ni oni nisu nesto, nemaju osobnosti, karme. Ucinilo mi se da vasi igraci nisu fizicki spremni, djeluju mi sporo, bezvoljno. Ipak za bolji rezultat treba ta dimenzija vise. I da primijetio ds su vam vecina igraca mrcine, kao da imaju viska kila, to mozda je lijepo kad njih 5, 6 izadje van u provod, sve se cure njihove, ali na terenu uzima puno kisika. U svakom slucaju u potezanju konopa bi bili sigurno u finalu.

SMS

pre 5 godina

SMS vam je daleko od neke europske a kamoli svjetske kvalitete, trenutno je samo petencijal kakvih ima na hiljade, ima još par sezona da se kali Laziju i možda profilira kao klasa, kakav Real i 150 milijona, priče za malu decu.

C i n i k

pre 5 godina

Nejasno je sto su se povukli od 5.minuta, nije jasno ni zasto nije bilo presinga na polovini protivnika, neshvatljivo je da pustaju Albance da dolaze do 16.ca i da imaju posed 70% i 600 tacnih pasova? Ako ne napadate i samo ispucavate loptu koja uvek dolazi do Ch, ne kapiram kakva je to taktika? Penal jeste bio 100% ali niste valjda ocekivali od nemca da sudi za nas ili da sudi posteno?On je suptilno pomogao Albance. Mozda bi i promasili penal ko zna, u svakom slucaju, veoma veoma slaba igra Srbije i to je zabrinjavajuce jer lici da ce od Brasila da prime oko 4, 5 komada...

albatros.budala

pre 5 godina

Svajcarska igra redovno velika takmicenja, svake 2 godine imaju ovakve borbe za prolaz grupe i dalje, imaju plan i po pitanju selektora i selekcije igraca, imaju dobru fizicku pripremljenost i igraju kontinuirano dobro vec godinama.

Mi s druge strane odemo na svakih 8-10 godina na veliko takmicenje, po novinama sanjamo o finalu i tituli, dajemo otkaz selektoru koji je izborio ovo SP (po kaljugama Moldavije i Gruzije) i povrh svega na njegovo mesto dovodimo coveka sa 0 dana trenerskog iskustva da odigra 2-3 prijateljske i pravac Svetsko.

I kako da ne izgubimo onda? Ovo su utakmice u kojima dosta faktora utice na pobednika i nekad ce biti ovako nekad onako. Ali problem je sto nama bude sad ovako a sledecu priliku da nam bude onako imacemo 2026 verovatno. Hrvatska je dobila sinoc Argentinu ali ta Hrvatska je u poslednjih 20 godina propustila mozda jedno veliko takmicenje i sinoc cak nije bila ni autsajder u tom mecu (pre utakmice). Mi odemo jednom u 100 godina i ocemo odma cetvrtfinale.

Apsolutno sva krivica za ovo ide do samog vrha, dakle selektor->fudbalski savez->drzava. Negativna selekcija i izbor poslusnih neznalica se desava u svim oblastima zivota kod nas, samo se to u fudbalu tako jasno vidi...

STEVO

pre 5 godina

Najteža, odnosno najviša reprezentacija na prvenstvu ne može igrati presing što je neophodno za bilo kakav rezultat na ovom prvenstvu. Smiješni smo!

hjeronimus

pre 5 godina

Švajcarska ima iskusnog selektora koji je sve predvideo i svaki njihov napad je neko bio sam.Mi imamo ne isusnog selektora koji jednostavno nije znao kako to da spreči.

Nemanja

pre 5 godina

Ne znam ko prica da su nasi igrali super u prvom poluvremenu, a onda pali u drugom. Videlo se od starta da idu, sto kaze Mitrovic, ko muva bez glave. Gubili su 90% lopti. Nasi su visoki i teski, a 'Svajcarci' su sitniji i brzi. Ali glavna stvar, bili su nekako zbunjeni, kao da nisu znali sta ce sa loptom. Ima tu i do neznanja, ali cini mi se da Krstajic ili nije imao taktiku, ili ih je zbunio nekom cudnom taktikom. I naravno, od pocetka drugog poluvremena kad su igraci optereceni sa 3 zuta kartona, sasvim je druga prica. Sudija nas je takodje ukanalio, a kao slag na tortu i nedosudjeni penal. Sve u svemu, sto se tice igraca, ne moze se reci da nisu hteli da nisu dali sve od sebe

bojan

pre 5 godina

Malo informacija trener Svajacrske je od 2014 mi od tad 4 trenera .Oni 4god ista ekipa isti trener rezultat poslednjih 20 utakmica 1 poraz primljeno samo 10 golova.Sta smo mi ocekivali da Krstajic nadmudri njihovog trenera posle par prijateljskih utakmica igranja uvek u drugom sastavu.LJUDI BUDIMO OZBILJNI

biće bolje

pre 5 godina

mi na ovu utakmicu gledamo kao da smo bili favoriti, i tu leži celi problem, Švajcaraka je 6. na svetu, mi na 34. mestu, to je naša realnost, kada smo poveli u samom startu trebalo je samo odbranu da konsolidujemo i čekamo priliku iz kontre. Ali ništa još nije gotovo ako je za utehu kiksnuli su i Nemci, Argentinci a ni Brazil se nije proslavio. Teško ćemo se čupati protiv Brazila ali niko nije ni verovao da možemo nešto da postignemo na svetskom prvenstvu, fudbal je tu gde jeste i nažalost to je realnost.