Utorak, 19.06.2018.

16:30

Nastavljaju se iznenađenja – Senegalci šokirali Poljake!

Izvor:

Nastavljaju se iznenaðenja – Senegalci šokirali Poljake! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Crnogorac

pre 5 godina

Mene su iznenadili Seneglci , ne jer su losi igraci, nego taktickom igrom, nalik na evropske ekipe. To nije svojstveno africkim selekcijama. Kvalitetno, tvrdo i strpljivo,svaka cast.

JPR24

pre 5 godina

Iznenadjenje za one koji misle da su Poljaci nesto. Imaju Levandovskog, koji nista nije pokazao. Kao da on cini jednu ekipu, esto poput Salaha... A Senegal je sasvim respektabilna ekipa. Od Africkih ekipa, pokazala daleko najvise za sada.

neko iz publike

pre 5 godina

Da li se meni samo čini,ili su ovi Senegalci poveli u fudbalsku ekipu,tri srednja blokera i dva centra.Koliko su visoki pojedini fudbaleri Senegala !?

BgHQ

pre 5 godina

Ovo bas i nije neko veliko iznenadjenje.Poljska je jedna prosecna ekipa i nista vise.Senegal je podcenjen pa se zato ljudima cini kako je David savladao Golijata.

Sabre

pre 5 godina

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije
(beogradski, 19. jun 2018 20:04)

Koji to svi? Sine, jel boli tolika glupost ili ti je zivot lepsi tako? Za tvoju informisanost neobavesteni, delimo isti grad i reprezentaciju za koju navijamo, a ja sam nas hvalio a ne druge kudio ovde. Tuzniji pokusaj humora od Poljskog pokusaja fudbala danas.

takkar

pre 5 godina

genius

Evo upravo sada geldam sastav Senegala,u statististici na Sport Klubu.Da znas da si u pravu,mozda sam malo podcenio Senegalce.Mozda sam malo preterao kad sam rekao da je Poljska mnogo kvalitetnija.Nego Poljska nam je bliza,cesce je gledamo,mozda zbog toga hahahaha.Ali sve u svemu,bice top fudbal u ovoj grupi.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Iznenadjenje? Senegal je bas bas jaka reprezentacija. Ja bih reko i najjaca od africkih.
(Liverpool Man, 19. jun 2018 20:16)

Najslabija sa Egiptom, bas su lose ekipe ove godine.. Kosta Rika za njih je Real Madrid.

beogradski

pre 5 godina

Ovi Poljaci su apsolutno bez ikakvog premca najgora reprezentacija na prvenstvu. Pa ono je bilo tuzno gledati.
(Sabre, 19. jun 2018 19:46)

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije

Hibrenacija

pre 5 godina

A selektor Senegala Bob Marli uvek su bile pregotivne te Afričke ekipe a pojedine su ograle i van serijski fudbal tipa Nigerije Obale Slonovače Kameruna a u poslednje vreme Gane i Senegala !!!Posle Srbije navijam za Bob Marlija i njegove Senegalce ?????

mr.wolf

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.
(dux, 19. jun 2018 19:09)

Globalno gledano fudbal nikad nije bio manje kvalitetan. To je prava recenica. Reci cu ti i zasto tako mislim, da ne.bude kako samo trolujem. To sto danas neki igrac vredi xx miliona apsolutno sve manje ima veze sa kvalitetom. To i jeste problem danasnjih "navijaca" sto gledaju transfer market i na osnovu toga grade misljenje o igracu, a ne na osnovu njegovih partija. Ako neki klub, recimo iz PL plati igraca 100M ocekuje se da se taj tim bori za titulu. Drugi klub (takodje PL) plati igraca 10M (deset puta manje) ocekuje se da se taj tim bori za opstanak. Da li mislis da je ovaj od 10M deset puta gori od ovog od 100M ? Naravno da nije, jer da je tako ovi koji se bore za titulu bi pobedjivali sa deset puta vecom razlikom, sto je moras priznati nemoguce. Isto tako da neko bude 10 puta gori ne bi igrao ni prvu ni drugu ni trecu ligu, realno 10 puta gori igrac bi igrao minimum 6-7 liga ispod. Sta vise, ne retko ovi "manji" pobede "vece". Na kraju, ovi sto se borili za titulu zavrse nekad na 4-5-6 mesto, a ovi drugi zavrse na 8-9-10 mesto. Mala razlika za.kvalitet 10x veci ili manji. Fudbal je postao biznis, i te cene apsolutno nisu pokazatelj necijeg znanja. Takodje, fudbal je mnogo vise od racunanja vrednosti tima po principu 20M+30M+xx.....

genius

pre 5 godina

Takkar,u principu se slazem sa tobom,samo ne znam bas koliko je Senegal ekipa sa samo ,,par"pojedinaca,kao i da Poljska ima bas toliko kvalitetnije igrace.Ipak skoro svi igraci Senegala igraju u poprilicno jakim ligama,a cini mi se da im niko ne igra u domacem prventvu(retkost za africke selekcije).Cak su Senegalci skuplji i na famoznom Transfermarktu.

Сви на стадион!

pre 5 godina

Мамаду Мбођ легенда, на инстаграму на српском слави победу своје земље! Какав буразер!

takkar

pre 5 godina

Moze se reci da su ovoj grupi vec dva iznenadjenja! Pazite,realno,Kolumbija je mocnija ekipa od Japana,i to bas dosta.Sve igrcine bukvalno.Iako je i Japan pristojna ekipa,ali dovoljno govori da ih nikad nisu dobili,jos Japan nije igrao u najjacem sastavu,tako da je pobeda jos veca.Ubedjen sam da onaj nije igrao rukom ne bi dobili,cak i sa igracem vise.Ali su zasluzili pobedu u tom scenariju danas.Posle su stisli i na tom nivou igrac vise je presudan u 90% slucajeva.Sto se tice Senegala,slicno mislim.Jesu pristojna ekipa,brzi svi,jaki ko mazge,uostalom kao i svaka ekipa crne Afrike.Imaju par zvucnih imena,ali opet Poljska je daleko kvalitetnija ekipa,i bukvalno su sami sebi dali dva komada.Ovo nije bila grupa za podcenjivanje,sto se danas ispostavilo.Bice jako zanimljivo ko ce se ovde ukrstati sa Belgijom i Engleskom.Senegal moze da dobije Japan,a moze i obrnuto.Tako da treba ocekivati haos ovde sto je dobro zna nas!Da gledamo dobar fudbal i dobro se zabavimo do petka kad je finale za nas.

BeKo

pre 5 godina

Ova Poljska tradicionalno pokida kvalifikacije i nista ne urade na sp
(Kayser Soze, 19. jun 2018 18:57)

Na prvenstvima sveta u fudbalu 1974 i 1982 bili treći,oba puta ispali od kasnijih pobednika SR Nemačke i Italije.

aco

pre 5 godina

Ово може да буде шок само за оне који не прате фудбал ни мало. Сенегал има одличне играче.

Bankar

pre 5 godina

Ako pobedimo Švajcarce što je nemoguće da izvučemo makar nerešeno sa Brazilom? Ja da sam igrač meni bi bio gušt protiv takvih da se nadmećem.

tomica chicago

pre 5 godina

Cuj iznenadjenje!!??? Mediji naprave neke reprezentacije i njihove nazovi zvezde favoritima...plus fifa lista gde postave Poljake 8 a Svajcarce na 5 ili 6 meato. Ni jedni mi drugi nemaju neke sanse da izadju iz grupe a kamo li da urade nesto vise! Senegal je ekipa koja igra cvrsto a snage imaju da odigraju 3 meca! Za mene ovo nije iznenadjenje cak sam ocekivao ubedljiviju pobedu Senegala!

Dare

pre 5 godina

Poljska je sama sebe pobedila. Drugi gol je bio tragican, poljak sa polovine Senegala vraca loptu svom golmanu, pa to ni najve i amater ne radi.

marko

pre 5 godina

Jovetic bi Senegalu dao vec dva komada lagano ?
(zoran, 19. jun 2018 18:32)
prije toga bi se dva puta povrijedio jos protiv ovih atleta iz senegla ....

Danijel

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

Ma naravno da ima i lake utakmice ali cinjenica je da nema na Sp Italije, Holandije, Ukrajine, Ceske, Turske, Grcke, Austrije, Wales (koji je bio u polufinalu SP) i Bosne. Sve te ekipe su jace od Paname i Saudi Arabije.

Goran_Dakić

pre 5 godina

Da li vam je sada jasno koliko je vredna naša pobeda od 1:0 nad Kostarikom? Pa niko ovde nije došao da se obruka, svi igraju fudbal. Argentina ne uze pobedu protiv Islanda, Nemacka se ponizila protiv Meksika, Brazil ne pobedi Švajcarsku, Kolumbija izgubi od Japana... Poljsku pregazi Senegal... Šta dalje da kažem? Nek mi sad neko kaže "Ma lako vam je bilo sa Kostarikom, oni su boranija.." E moji sinovi, takve utakmice su najteže (one za koje već upisuješ sigurnu pobedu)... A sad hrabro protiv Švice... Idemo SRBIJA!

Ivan

pre 5 godina

Nije ovo uopšte iznenađenje, zasluženo je pobedio Senegal, Poljska sem Levandovskog nema igrače ekstra klase i kada on podbaci, a danas je podbacio, onda je Poljska jedna sasvim prosečna pa i ispodrprosečna reprezentacija. Ni Senegal s druge strane nije neka fudbalski kvalitetna reprezentacija, imaju samo Manea od boljih igrača a i on je danas podbacio, pa je danas Senegal zasluženo pobedio Poljsku ali u jednoj izuzetno nekvalitetnoj utakmici prepunoj greški i loše igre. Ovom utakmicom završeno je prvo kolo po grupama na ovom Mundijalu i generalno gledano sem par utakmica koje su zadovoljile nivo jednog Svetskog prvenstva (Portugalija-Španija 3:3, Nemačka-Meksiko 0:1 i možda još neka), sve ostalo dalko ispod nivoa Svetskog Kupa. To najbolje na delu potvrđuje svu besmislenost igranja Svetskog Kupa odmah posle izuzetno dugih i predugih klupskih sezona posle čega igrači na SP dođu skroz demotivisani i umorni pa je kvalitet igre na SP onda na nivou nižerazrednog turnira. I, zbog svega toga FIFA umesto da uradi nešto konkretno na tom planu ona dodaje još 16 reprezentacija na SP od 2026.god što će taj niski kvalitet oboriti JOŠ VIŠE, i od SP napraviti totaln CIRKUS, razvodniti ovaj već razvodnjeni kvalitet SP na još niže grane i nepovratno uništiti Svetsko prvenstvo. Ne znam samo kome je od ljubitelja fudbala u interesu da gleda beskrajno mnogo utakmice ovakvog "kvaliteta" kakav je bio današnji na ova dva današnja meča? I pride da plati papreno put na SP i papreno ulaznicu!

dux

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.

Bogdan Hmeljnicki

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

Lucky

pre 5 godina

Pa ovo i nije iznenadjenje nego samo realna slika.Senegal je najbolja Africka selekcija u usponu i imaju lepu priliku da daleko doguraju,dok su Poljaci cini mi se u malom padu i tesko ce proci grupu.Ali ce ovde svakako biti zanimljivo do samog kraja.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dux, plus drugi štoper Sane iz Hanovera(16 milki), Niang kao bivši supertalenat, na klupi Balde Keita Monako ex Lacio(30 mil), Kujate i Ndiaje iz Vest Hema i Stouka, Musa Sou prekaljena 9ka Fenera. Fali im fin veznjak koji miluje loptu i Senegalci bi bili grom ekipa. Mada svima fali takav igrač.

sreten

pre 5 godina

ovako ako se zavrsi, a izgleda da hoce, prvaci grupa posle prvog kola Senegal, Rusija, Iran, Hrvatska, Srbija, Svedska... ako izuzmem Francusku I Belgija ludilo :)

milanovac

pre 5 godina

Osim gola, prvo poluvreme utakmice za zaborav. Poljaci imaju Lewu, Milika, Krihovjaka, Blascikovskog, Pisceka, Scesnog itd. i opet ne mogu da se sastave, kao amateri deluju...

Danijel

pre 5 godina

Fifa ce 2026 povecati od 32 repke na 48 ali CUJTE OVO! Afrika ce dobiti 9 umesto 5 mesta danas. Cak imaju i sansu za deset preko dodatne. A Evropa? umesto 13 ce dobiti maksimum 16 mesta. I ako Evropa cesto ima jos jednog tima iz Evrope sto jedni drugima uzimaju poene opet evropse representacije imaju puno veci uspeh od Africke koji NIKADA nisu videli polufinale. Tko je ovde glup? A da ne govorim da ce Azija dobiti 8. Severna i centralna Amerika cak6 mesta. Juzna Amerika 6 mesta. Oceanija zagarantano 1 mesto ( i ovde neracuna se Australija!) I jos dva mesta ima za sve zavese preko dodatne osim Europe. LUDILO!

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!
(русофил на квадрат, 19. jun 2018 17:40)
Koji Rusi, koj turnir ti gledas?

kriticar komentatora

pre 5 godina

@Ljudi, Krivokapić komentariše, možete slobodno da pojačate ton!
(nmn)
Ja pojacam samo kad komentarise Matic,ovog i Mijaljevica obavezno na mute!

bandiera rossa

pre 5 godina

pa hej sloveni i jeste preradjena poljska himna nije nikakva tajna
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pope, 19. jun 2018 17:46)

Netacno. I mi i Poljaci smo "preradili" himnu svih Slovena, tj. panslovensku himnu. Mada ju je napisao Slovak i izvorno ona zvuci Hej Slovaci jos tamo neke 1830 godine ili tako nekako a preradjena je u Hej Sloveni za SVESLOVENSKI KONGRES 1848 u Ceskoj, tj. danasnjoj Ceskoj. A Poljaci pevaju svoju himhu na tu melodiju.

dax

pre 5 godina

Najbolji nas komentator je Krivokapic...bas bih voleo covek nas da prenosi bar jednom...
inace sokovi u ovoj grupi..mada Senegal ima skroz dobar tim..

Deyano

pre 5 godina

Drug mi već 4 godine radi u Varšavi, upravo se dopisujem sa njim, kaže Poljacima nije DOBRO TAMO, ne znaju gde je levo... Pokisle i tužne face... Prodavnice se zatvaraju, kafići prazni... MUK!

mr no

pre 5 godina

Kakav peh sa drugim golom. Gledam na "premotavanju" i sudija je uistinu dao signal Niangu da uđe, jer je u tom trenutku lopta bila na polovini Senegala, ali baš tada su se dešavali lobovi na sredini i taj poslednji koji je Niang, sada već u trku od ulaska s desne strane, presekao. Defanzivac Poljske ga uopšte nije konstatovao i negde ne može ni da bude okrivljen.

Nikola

pre 5 godina

Ko hoce leba bez motike nek odigra finale Srbija-Senegal, proverena prica :)
(Sraf, 19. jun 2018 18:30)

Teško, sa njima se ukrštamo u 1/4finalu, evo kako.
Mi ćemo završiti kao drugi, jer će Brazil nakon kiksa da se naoštri i dobije nas u poslednjem kolu i tako preuzme prvu poziciju od nas. Dok će Senegal dobiti Japan i biti prvi u grupi, tako da idu na drugi tim iz grupe G a to će biti Engleska koja će kao po običaju da ih potceni a ovi će to iskoristiti i proći dalje. Mi u 1/8 finala idemo na Mexico koji nikad nije prošo tu fazu pa i ovoga puta će to biti nepremostiva prepreka za njih.

BeKo

pre 5 godina

Hej, Slovaci

Pesmu je napisao slovački sveštenik, pesnik i istoričar Samo Tomašik dok je bio u poseti Pragu 1834. On je bio ozlojeđen zbog toga što se nemački jezik češće čuo na ulicama Praga od češkog. Tomašik je zapisao u svoj dnevnik:

"U matici Pragu, biseru zapadnoslovenskog sveta, koji će biti izgubljen u Nemačkom moru, šta čeka moja draga domovina, Slovačka, koja gleda u Prag kao duhovnog vaspitača? Uznemiren tom mišlju, setio sam se stare poljske pesme Jeszcze Polska nie zginê³a, póki my ¿yjemy(Poljska nije nestala dogod mi živimo). Ta poznata melodija je izazvala da moje srce izbaci Hej, Slováci, ešte naša slovenská reč žije (Hej, Slovaci, naš slovački jezik još živi)... Otrčao sam u svoju sobu, zapalio sveću i napisao tri verzije u moj dnevnik. Pesma je završena u trenutku
(Dnevnik Sama Tomašika, nedjelja, 2. Novembar 1834.)

Tomašik je uskoro izmenio stihove da bi uključio sve Slovene i Hej, Sloveni je postala vrlo poznata pesma koja je podržavala pan-slavenski nacionalizam.Muzika je komponovana za Sveslovenski kongres u Pragu 1848.

impeRAtor

pre 5 godina

Hahah ovo kao na terminu kad se lik ubacuje sa klupe u sred napada. U svakom slucaju amaterizam poljaka, kako ocajno vracena lopta... A Scesni hah, vidi se da je branio u Arsenalu... Gde je poleteo? Najgora ekipa na SP.

zoran ivkovic

pre 5 godina

zavrsava se prvi krug i sticem itisak da mi nismo uopste losi kakvih reprezentacija ima . po meni najvise se pokazala Spanija bez obzira sto nije pobedila igraju tecno.potom dobro se pokazala ekipa Portugala zahvaljujuci sjajnom Ronaldu . Meksiko lepo igra nadigrali branioca trofeja Nemce . Belgija je super ekipa. Englezi su dobar tim sad deluju mocno .Francuzi su isto dibar tim . Nemci ce se regenerisati sigurno . Brazil i Argebntina su u 1 kolu razocarali kao i Kolumbija . Sve u svemu Srbija nije losa i sa svima moze da igra samo treba jos hrabrije imamo sjajnog Sergeja na sredini . Moramo dobiti Svajcarce da ne idemo da se vadimo protiv Brazila . nisu Svajcarci nista specialno samo igraju jako cvrsto sa puno duela .

pero

pre 5 godina

To i jeste njihova (jednim delom) himna. Evo isjecak iz knjige London for immigrant suckers
Samo Tomasik, Slovakian romantic poet, decided to book a weekend break in Prague sometime during 1834. As he was peacefully walking on the streets of Prague, minding his own business, he suddenly felt alienated and he needed an emergency landing at a bar table. Tomasik sat down and decided that something had to be changed. What had caused his upset was the fact that the German language was spoken more than Czech in Prague. Under a strong feeling of patriotism and rational fear of complete Germanization; to the music of the old Polish song “Jeszcze Polska Nie Zginela” he wrote the lyrics of “Hey Slovaci”. During the First World War, “Hey Slovaci” was sung by all Slavs recruited in Austria’s Army when they would find themselves in the trenches on the opposing side to the Serbs and Russians...

русофил на квадрат

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!

Ja

pre 5 godina

@123

Pesma ,,Hej Sloveni" je 1848. proglasena za zvanicnu himnu svih slovenskih naroda. Mislim da je jedno vreme bila i ratna himna Slovacke, dok su Poljaci tokom Cerske bitke presli na nasu stranu upravo pevajuci tu pesmu.

Ovo spominjem zato sto je moguce da je njihova himna na neki nacin inspirisana pesmom ,,Hej Sloveni". Ko je bio u Poljskoj moze potvdriti da je kod njih osecaj slovesnosti veoma jak.

Sto se utakmice tice, uvek navijam za slabije. U ovom slucaju Senegal.

Jean des Esseintes

pre 5 godina

Pobedu Senegala ulepšati sa Orchestra Baobab. Ko nije slušao, neka nađe na youtube, mnogo gotivna muzika sa zapada Afrike. A Poljaci mogu slobodno da se pakuju...

ZIMBIO

pre 5 godina

Isto i Svajcarska redovnu ucesnici ali nista preko toga, cudna je FIFA lista kako sam razumeo pocenje nesta da menjaju oko bodovanja

Na koju foru je ovakva nikakva Poljska osma na svetu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buntovnik, 19. jun 2018 17:35)

impeRAtor

pre 5 godina

Poljska najgora ekipa na turniru. Arabija je izgubila 5-0 ali je bar na trenutke imala vezanih 4-5 dodavanja. Verovatno mnogo ocekujem od ekipe kojoj je Levandovski kapiten...

Zuca

pre 5 godina

Senegalci ostavljaju takav utisak da imaju snage da mogu bez problema da trce nedelju dana. Svaka im cast na fizickoj spremi. Poljaci sa druge strane deluju potpuno izgubljeno, trce tamo vamo bez ikakve ideje kao da prvi put igraju zajedno.

vatrena voda

pre 5 godina

Poljska nemocna, za sada. Ali jedan potez Levandonovakog ih moze pokrenuti i dati im krila da, za pocetak, ne izgube danas. Ne bih ih otpisao da ne mogu da ostanu u igri za drugi krug.

zoran ivkovic

pre 5 godina

zavrsava se prvi krug i sticem itisak da mi nismo uopste losi kakvih reprezentacija ima . po meni najvise se pokazala Spanija bez obzira sto nije pobedila igraju tecno.potom dobro se pokazala ekipa Portugala zahvaljujuci sjajnom Ronaldu . Meksiko lepo igra nadigrali branioca trofeja Nemce . Belgija je super ekipa. Englezi su dobar tim sad deluju mocno .Francuzi su isto dibar tim . Nemci ce se regenerisati sigurno . Brazil i Argebntina su u 1 kolu razocarali kao i Kolumbija . Sve u svemu Srbija nije losa i sa svima moze da igra samo treba jos hrabrije imamo sjajnog Sergeja na sredini . Moramo dobiti Svajcarce da ne idemo da se vadimo protiv Brazila . nisu Svajcarci nista specialno samo igraju jako cvrsto sa puno duela .

Goran_Dakić

pre 5 godina

Da li vam je sada jasno koliko je vredna naša pobeda od 1:0 nad Kostarikom? Pa niko ovde nije došao da se obruka, svi igraju fudbal. Argentina ne uze pobedu protiv Islanda, Nemacka se ponizila protiv Meksika, Brazil ne pobedi Švajcarsku, Kolumbija izgubi od Japana... Poljsku pregazi Senegal... Šta dalje da kažem? Nek mi sad neko kaže "Ma lako vam je bilo sa Kostarikom, oni su boranija.." E moji sinovi, takve utakmice su najteže (one za koje već upisuješ sigurnu pobedu)... A sad hrabro protiv Švice... Idemo SRBIJA!

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!
(русофил на квадрат, 19. jun 2018 17:40)
Koji Rusi, koj turnir ti gledas?

Deyano

pre 5 godina

Drug mi već 4 godine radi u Varšavi, upravo se dopisujem sa njim, kaže Poljacima nije DOBRO TAMO, ne znaju gde je levo... Pokisle i tužne face... Prodavnice se zatvaraju, kafići prazni... MUK!

bandiera rossa

pre 5 godina

pa hej sloveni i jeste preradjena poljska himna nije nikakva tajna
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pope, 19. jun 2018 17:46)

Netacno. I mi i Poljaci smo "preradili" himnu svih Slovena, tj. panslovensku himnu. Mada ju je napisao Slovak i izvorno ona zvuci Hej Slovaci jos tamo neke 1830 godine ili tako nekako a preradjena je u Hej Sloveni za SVESLOVENSKI KONGRES 1848 u Ceskoj, tj. danasnjoj Ceskoj. A Poljaci pevaju svoju himhu na tu melodiju.

Hibrenacija

pre 5 godina

A selektor Senegala Bob Marli uvek su bile pregotivne te Afričke ekipe a pojedine su ograle i van serijski fudbal tipa Nigerije Obale Slonovače Kameruna a u poslednje vreme Gane i Senegala !!!Posle Srbije navijam za Bob Marlija i njegove Senegalce ?????

BgHQ

pre 5 godina

Ovo bas i nije neko veliko iznenadjenje.Poljska je jedna prosecna ekipa i nista vise.Senegal je podcenjen pa se zato ljudima cini kako je David savladao Golijata.

sreten

pre 5 godina

ovako ako se zavrsi, a izgleda da hoce, prvaci grupa posle prvog kola Senegal, Rusija, Iran, Hrvatska, Srbija, Svedska... ako izuzmem Francusku I Belgija ludilo :)

Сви на стадион!

pre 5 godina

Мамаду Мбођ легенда, на инстаграму на српском слави победу своје земље! Какав буразер!

Bogdan Hmeljnicki

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

Danijel

pre 5 godina

Fifa ce 2026 povecati od 32 repke na 48 ali CUJTE OVO! Afrika ce dobiti 9 umesto 5 mesta danas. Cak imaju i sansu za deset preko dodatne. A Evropa? umesto 13 ce dobiti maksimum 16 mesta. I ako Evropa cesto ima jos jednog tima iz Evrope sto jedni drugima uzimaju poene opet evropse representacije imaju puno veci uspeh od Africke koji NIKADA nisu videli polufinale. Tko je ovde glup? A da ne govorim da ce Azija dobiti 8. Severna i centralna Amerika cak6 mesta. Juzna Amerika 6 mesta. Oceanija zagarantano 1 mesto ( i ovde neracuna se Australija!) I jos dva mesta ima za sve zavese preko dodatne osim Europe. LUDILO!

aco

pre 5 godina

Ово може да буде шок само за оне који не прате фудбал ни мало. Сенегал има одличне играче.

Lucky

pre 5 godina

Pa ovo i nije iznenadjenje nego samo realna slika.Senegal je najbolja Africka selekcija u usponu i imaju lepu priliku da daleko doguraju,dok su Poljaci cini mi se u malom padu i tesko ce proci grupu.Ali ce ovde svakako biti zanimljivo do samog kraja.

mr.wolf

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.
(dux, 19. jun 2018 19:09)

Globalno gledano fudbal nikad nije bio manje kvalitetan. To je prava recenica. Reci cu ti i zasto tako mislim, da ne.bude kako samo trolujem. To sto danas neki igrac vredi xx miliona apsolutno sve manje ima veze sa kvalitetom. To i jeste problem danasnjih "navijaca" sto gledaju transfer market i na osnovu toga grade misljenje o igracu, a ne na osnovu njegovih partija. Ako neki klub, recimo iz PL plati igraca 100M ocekuje se da se taj tim bori za titulu. Drugi klub (takodje PL) plati igraca 10M (deset puta manje) ocekuje se da se taj tim bori za opstanak. Da li mislis da je ovaj od 10M deset puta gori od ovog od 100M ? Naravno da nije, jer da je tako ovi koji se bore za titulu bi pobedjivali sa deset puta vecom razlikom, sto je moras priznati nemoguce. Isto tako da neko bude 10 puta gori ne bi igrao ni prvu ni drugu ni trecu ligu, realno 10 puta gori igrac bi igrao minimum 6-7 liga ispod. Sta vise, ne retko ovi "manji" pobede "vece". Na kraju, ovi sto se borili za titulu zavrse nekad na 4-5-6 mesto, a ovi drugi zavrse na 8-9-10 mesto. Mala razlika za.kvalitet 10x veci ili manji. Fudbal je postao biznis, i te cene apsolutno nisu pokazatelj necijeg znanja. Takodje, fudbal je mnogo vise od racunanja vrednosti tima po principu 20M+30M+xx.....

BeKo

pre 5 godina

Hej, Slovaci

Pesmu je napisao slovački sveštenik, pesnik i istoričar Samo Tomašik dok je bio u poseti Pragu 1834. On je bio ozlojeđen zbog toga što se nemački jezik češće čuo na ulicama Praga od češkog. Tomašik je zapisao u svoj dnevnik:

"U matici Pragu, biseru zapadnoslovenskog sveta, koji će biti izgubljen u Nemačkom moru, šta čeka moja draga domovina, Slovačka, koja gleda u Prag kao duhovnog vaspitača? Uznemiren tom mišlju, setio sam se stare poljske pesme Jeszcze Polska nie zginê³a, póki my ¿yjemy(Poljska nije nestala dogod mi živimo). Ta poznata melodija je izazvala da moje srce izbaci Hej, Slováci, ešte naša slovenská reč žije (Hej, Slovaci, naš slovački jezik još živi)... Otrčao sam u svoju sobu, zapalio sveću i napisao tri verzije u moj dnevnik. Pesma je završena u trenutku
(Dnevnik Sama Tomašika, nedjelja, 2. Novembar 1834.)

Tomašik je uskoro izmenio stihove da bi uključio sve Slovene i Hej, Sloveni je postala vrlo poznata pesma koja je podržavala pan-slavenski nacionalizam.Muzika je komponovana za Sveslovenski kongres u Pragu 1848.

tomica chicago

pre 5 godina

Cuj iznenadjenje!!??? Mediji naprave neke reprezentacije i njihove nazovi zvezde favoritima...plus fifa lista gde postave Poljake 8 a Svajcarce na 5 ili 6 meato. Ni jedni mi drugi nemaju neke sanse da izadju iz grupe a kamo li da urade nesto vise! Senegal je ekipa koja igra cvrsto a snage imaju da odigraju 3 meca! Za mene ovo nije iznenadjenje cak sam ocekivao ubedljiviju pobedu Senegala!

dux

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.

impeRAtor

pre 5 godina

Hahah ovo kao na terminu kad se lik ubacuje sa klupe u sred napada. U svakom slucaju amaterizam poljaka, kako ocajno vracena lopta... A Scesni hah, vidi se da je branio u Arsenalu... Gde je poleteo? Najgora ekipa na SP.

mr no

pre 5 godina

Kakav peh sa drugim golom. Gledam na "premotavanju" i sudija je uistinu dao signal Niangu da uđe, jer je u tom trenutku lopta bila na polovini Senegala, ali baš tada su se dešavali lobovi na sredini i taj poslednji koji je Niang, sada već u trku od ulaska s desne strane, presekao. Defanzivac Poljske ga uopšte nije konstatovao i negde ne može ni da bude okrivljen.

Zuca

pre 5 godina

Senegalci ostavljaju takav utisak da imaju snage da mogu bez problema da trce nedelju dana. Svaka im cast na fizickoj spremi. Poljaci sa druge strane deluju potpuno izgubljeno, trce tamo vamo bez ikakve ideje kao da prvi put igraju zajedno.

milanovac

pre 5 godina

Osim gola, prvo poluvreme utakmice za zaborav. Poljaci imaju Lewu, Milika, Krihovjaka, Blascikovskog, Pisceka, Scesnog itd. i opet ne mogu da se sastave, kao amateri deluju...

Jean des Esseintes

pre 5 godina

Pobedu Senegala ulepšati sa Orchestra Baobab. Ko nije slušao, neka nađe na youtube, mnogo gotivna muzika sa zapada Afrike. A Poljaci mogu slobodno da se pakuju...

Danijel

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

Ma naravno da ima i lake utakmice ali cinjenica je da nema na Sp Italije, Holandije, Ukrajine, Ceske, Turske, Grcke, Austrije, Wales (koji je bio u polufinalu SP) i Bosne. Sve te ekipe su jace od Paname i Saudi Arabije.

dax

pre 5 godina

Najbolji nas komentator je Krivokapic...bas bih voleo covek nas da prenosi bar jednom...
inace sokovi u ovoj grupi..mada Senegal ima skroz dobar tim..

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dux, plus drugi štoper Sane iz Hanovera(16 milki), Niang kao bivši supertalenat, na klupi Balde Keita Monako ex Lacio(30 mil), Kujate i Ndiaje iz Vest Hema i Stouka, Musa Sou prekaljena 9ka Fenera. Fali im fin veznjak koji miluje loptu i Senegalci bi bili grom ekipa. Mada svima fali takav igrač.

marko

pre 5 godina

Jovetic bi Senegalu dao vec dva komada lagano ?
(zoran, 19. jun 2018 18:32)
prije toga bi se dva puta povrijedio jos protiv ovih atleta iz senegla ....

Dare

pre 5 godina

Poljska je sama sebe pobedila. Drugi gol je bio tragican, poljak sa polovine Senegala vraca loptu svom golmanu, pa to ni najve i amater ne radi.

takkar

pre 5 godina

genius

Evo upravo sada geldam sastav Senegala,u statististici na Sport Klubu.Da znas da si u pravu,mozda sam malo podcenio Senegalce.Mozda sam malo preterao kad sam rekao da je Poljska mnogo kvalitetnija.Nego Poljska nam je bliza,cesce je gledamo,mozda zbog toga hahahaha.Ali sve u svemu,bice top fudbal u ovoj grupi.

Nikola

pre 5 godina

Ko hoce leba bez motike nek odigra finale Srbija-Senegal, proverena prica :)
(Sraf, 19. jun 2018 18:30)

Teško, sa njima se ukrštamo u 1/4finalu, evo kako.
Mi ćemo završiti kao drugi, jer će Brazil nakon kiksa da se naoštri i dobije nas u poslednjem kolu i tako preuzme prvu poziciju od nas. Dok će Senegal dobiti Japan i biti prvi u grupi, tako da idu na drugi tim iz grupe G a to će biti Engleska koja će kao po običaju da ih potceni a ovi će to iskoristiti i proći dalje. Mi u 1/8 finala idemo na Mexico koji nikad nije prošo tu fazu pa i ovoga puta će to biti nepremostiva prepreka za njih.

takkar

pre 5 godina

Moze se reci da su ovoj grupi vec dva iznenadjenja! Pazite,realno,Kolumbija je mocnija ekipa od Japana,i to bas dosta.Sve igrcine bukvalno.Iako je i Japan pristojna ekipa,ali dovoljno govori da ih nikad nisu dobili,jos Japan nije igrao u najjacem sastavu,tako da je pobeda jos veca.Ubedjen sam da onaj nije igrao rukom ne bi dobili,cak i sa igracem vise.Ali su zasluzili pobedu u tom scenariju danas.Posle su stisli i na tom nivou igrac vise je presudan u 90% slucajeva.Sto se tice Senegala,slicno mislim.Jesu pristojna ekipa,brzi svi,jaki ko mazge,uostalom kao i svaka ekipa crne Afrike.Imaju par zvucnih imena,ali opet Poljska je daleko kvalitetnija ekipa,i bukvalno su sami sebi dali dva komada.Ovo nije bila grupa za podcenjivanje,sto se danas ispostavilo.Bice jako zanimljivo ko ce se ovde ukrstati sa Belgijom i Engleskom.Senegal moze da dobije Japan,a moze i obrnuto.Tako da treba ocekivati haos ovde sto je dobro zna nas!Da gledamo dobar fudbal i dobro se zabavimo do petka kad je finale za nas.

Bankar

pre 5 godina

Ako pobedimo Švajcarce što je nemoguće da izvučemo makar nerešeno sa Brazilom? Ja da sam igrač meni bi bio gušt protiv takvih da se nadmećem.

Ja

pre 5 godina

@123

Pesma ,,Hej Sloveni" je 1848. proglasena za zvanicnu himnu svih slovenskih naroda. Mislim da je jedno vreme bila i ratna himna Slovacke, dok su Poljaci tokom Cerske bitke presli na nasu stranu upravo pevajuci tu pesmu.

Ovo spominjem zato sto je moguce da je njihova himna na neki nacin inspirisana pesmom ,,Hej Sloveni". Ko je bio u Poljskoj moze potvdriti da je kod njih osecaj slovesnosti veoma jak.

Sto se utakmice tice, uvek navijam za slabije. U ovom slucaju Senegal.

beogradski

pre 5 godina

Ovi Poljaci su apsolutno bez ikakvog premca najgora reprezentacija na prvenstvu. Pa ono je bilo tuzno gledati.
(Sabre, 19. jun 2018 19:46)

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije

BeKo

pre 5 godina

Ova Poljska tradicionalno pokida kvalifikacije i nista ne urade na sp
(Kayser Soze, 19. jun 2018 18:57)

Na prvenstvima sveta u fudbalu 1974 i 1982 bili treći,oba puta ispali od kasnijih pobednika SR Nemačke i Italije.

impeRAtor

pre 5 godina

Poljska najgora ekipa na turniru. Arabija je izgubila 5-0 ali je bar na trenutke imala vezanih 4-5 dodavanja. Verovatno mnogo ocekujem od ekipe kojoj je Levandovski kapiten...

Sabre

pre 5 godina

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije
(beogradski, 19. jun 2018 20:04)

Koji to svi? Sine, jel boli tolika glupost ili ti je zivot lepsi tako? Za tvoju informisanost neobavesteni, delimo isti grad i reprezentaciju za koju navijamo, a ja sam nas hvalio a ne druge kudio ovde. Tuzniji pokusaj humora od Poljskog pokusaja fudbala danas.

genius

pre 5 godina

Takkar,u principu se slazem sa tobom,samo ne znam bas koliko je Senegal ekipa sa samo ,,par"pojedinaca,kao i da Poljska ima bas toliko kvalitetnije igrace.Ipak skoro svi igraci Senegala igraju u poprilicno jakim ligama,a cini mi se da im niko ne igra u domacem prventvu(retkost za africke selekcije).Cak su Senegalci skuplji i na famoznom Transfermarktu.

русофил на квадрат

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!

kriticar komentatora

pre 5 godina

@Ljudi, Krivokapić komentariše, možete slobodno da pojačate ton!
(nmn)
Ja pojacam samo kad komentarise Matic,ovog i Mijaljevica obavezno na mute!

pero

pre 5 godina

To i jeste njihova (jednim delom) himna. Evo isjecak iz knjige London for immigrant suckers
Samo Tomasik, Slovakian romantic poet, decided to book a weekend break in Prague sometime during 1834. As he was peacefully walking on the streets of Prague, minding his own business, he suddenly felt alienated and he needed an emergency landing at a bar table. Tomasik sat down and decided that something had to be changed. What had caused his upset was the fact that the German language was spoken more than Czech in Prague. Under a strong feeling of patriotism and rational fear of complete Germanization; to the music of the old Polish song “Jeszcze Polska Nie Zginela” he wrote the lyrics of “Hey Slovaci”. During the First World War, “Hey Slovaci” was sung by all Slavs recruited in Austria’s Army when they would find themselves in the trenches on the opposing side to the Serbs and Russians...

vatrena voda

pre 5 godina

Poljska nemocna, za sada. Ali jedan potez Levandonovakog ih moze pokrenuti i dati im krila da, za pocetak, ne izgube danas. Ne bih ih otpisao da ne mogu da ostanu u igri za drugi krug.

ZIMBIO

pre 5 godina

Isto i Svajcarska redovnu ucesnici ali nista preko toga, cudna je FIFA lista kako sam razumeo pocenje nesta da menjaju oko bodovanja

Na koju foru je ovakva nikakva Poljska osma na svetu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buntovnik, 19. jun 2018 17:35)

Ivan

pre 5 godina

Nije ovo uopšte iznenađenje, zasluženo je pobedio Senegal, Poljska sem Levandovskog nema igrače ekstra klase i kada on podbaci, a danas je podbacio, onda je Poljska jedna sasvim prosečna pa i ispodrprosečna reprezentacija. Ni Senegal s druge strane nije neka fudbalski kvalitetna reprezentacija, imaju samo Manea od boljih igrača a i on je danas podbacio, pa je danas Senegal zasluženo pobedio Poljsku ali u jednoj izuzetno nekvalitetnoj utakmici prepunoj greški i loše igre. Ovom utakmicom završeno je prvo kolo po grupama na ovom Mundijalu i generalno gledano sem par utakmica koje su zadovoljile nivo jednog Svetskog prvenstva (Portugalija-Španija 3:3, Nemačka-Meksiko 0:1 i možda još neka), sve ostalo dalko ispod nivoa Svetskog Kupa. To najbolje na delu potvrđuje svu besmislenost igranja Svetskog Kupa odmah posle izuzetno dugih i predugih klupskih sezona posle čega igrači na SP dođu skroz demotivisani i umorni pa je kvalitet igre na SP onda na nivou nižerazrednog turnira. I, zbog svega toga FIFA umesto da uradi nešto konkretno na tom planu ona dodaje još 16 reprezentacija na SP od 2026.god što će taj niski kvalitet oboriti JOŠ VIŠE, i od SP napraviti totaln CIRKUS, razvodniti ovaj već razvodnjeni kvalitet SP na još niže grane i nepovratno uništiti Svetsko prvenstvo. Ne znam samo kome je od ljubitelja fudbala u interesu da gleda beskrajno mnogo utakmice ovakvog "kvaliteta" kakav je bio današnji na ova dva današnja meča? I pride da plati papreno put na SP i papreno ulaznicu!

JPR24

pre 5 godina

Iznenadjenje za one koji misle da su Poljaci nesto. Imaju Levandovskog, koji nista nije pokazao. Kao da on cini jednu ekipu, esto poput Salaha... A Senegal je sasvim respektabilna ekipa. Od Africkih ekipa, pokazala daleko najvise za sada.

neko iz publike

pre 5 godina

Da li se meni samo čini,ili su ovi Senegalci poveli u fudbalsku ekipu,tri srednja blokera i dva centra.Koliko su visoki pojedini fudbaleri Senegala !?

Crnogorac

pre 5 godina

Mene su iznenadili Seneglci , ne jer su losi igraci, nego taktickom igrom, nalik na evropske ekipe. To nije svojstveno africkim selekcijama. Kvalitetno, tvrdo i strpljivo,svaka cast.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Iznenadjenje? Senegal je bas bas jaka reprezentacija. Ja bih reko i najjaca od africkih.
(Liverpool Man, 19. jun 2018 20:16)

Najslabija sa Egiptom, bas su lose ekipe ove godine.. Kosta Rika za njih je Real Madrid.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Iznenadjenje? Senegal je bas bas jaka reprezentacija. Ja bih reko i najjaca od africkih.
(Liverpool Man, 19. jun 2018 20:16)

Najslabija sa Egiptom, bas su lose ekipe ove godine.. Kosta Rika za njih je Real Madrid.

Ivan

pre 5 godina

Nije ovo uopšte iznenađenje, zasluženo je pobedio Senegal, Poljska sem Levandovskog nema igrače ekstra klase i kada on podbaci, a danas je podbacio, onda je Poljska jedna sasvim prosečna pa i ispodrprosečna reprezentacija. Ni Senegal s druge strane nije neka fudbalski kvalitetna reprezentacija, imaju samo Manea od boljih igrača a i on je danas podbacio, pa je danas Senegal zasluženo pobedio Poljsku ali u jednoj izuzetno nekvalitetnoj utakmici prepunoj greški i loše igre. Ovom utakmicom završeno je prvo kolo po grupama na ovom Mundijalu i generalno gledano sem par utakmica koje su zadovoljile nivo jednog Svetskog prvenstva (Portugalija-Španija 3:3, Nemačka-Meksiko 0:1 i možda još neka), sve ostalo dalko ispod nivoa Svetskog Kupa. To najbolje na delu potvrđuje svu besmislenost igranja Svetskog Kupa odmah posle izuzetno dugih i predugih klupskih sezona posle čega igrači na SP dođu skroz demotivisani i umorni pa je kvalitet igre na SP onda na nivou nižerazrednog turnira. I, zbog svega toga FIFA umesto da uradi nešto konkretno na tom planu ona dodaje još 16 reprezentacija na SP od 2026.god što će taj niski kvalitet oboriti JOŠ VIŠE, i od SP napraviti totaln CIRKUS, razvodniti ovaj već razvodnjeni kvalitet SP na još niže grane i nepovratno uništiti Svetsko prvenstvo. Ne znam samo kome je od ljubitelja fudbala u interesu da gleda beskrajno mnogo utakmice ovakvog "kvaliteta" kakav je bio današnji na ova dva današnja meča? I pride da plati papreno put na SP i papreno ulaznicu!

Danijel

pre 5 godina

Fifa ce 2026 povecati od 32 repke na 48 ali CUJTE OVO! Afrika ce dobiti 9 umesto 5 mesta danas. Cak imaju i sansu za deset preko dodatne. A Evropa? umesto 13 ce dobiti maksimum 16 mesta. I ako Evropa cesto ima jos jednog tima iz Evrope sto jedni drugima uzimaju poene opet evropse representacije imaju puno veci uspeh od Africke koji NIKADA nisu videli polufinale. Tko je ovde glup? A da ne govorim da ce Azija dobiti 8. Severna i centralna Amerika cak6 mesta. Juzna Amerika 6 mesta. Oceanija zagarantano 1 mesto ( i ovde neracuna se Australija!) I jos dva mesta ima za sve zavese preko dodatne osim Europe. LUDILO!

mr.wolf

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.
(dux, 19. jun 2018 19:09)

Globalno gledano fudbal nikad nije bio manje kvalitetan. To je prava recenica. Reci cu ti i zasto tako mislim, da ne.bude kako samo trolujem. To sto danas neki igrac vredi xx miliona apsolutno sve manje ima veze sa kvalitetom. To i jeste problem danasnjih "navijaca" sto gledaju transfer market i na osnovu toga grade misljenje o igracu, a ne na osnovu njegovih partija. Ako neki klub, recimo iz PL plati igraca 100M ocekuje se da se taj tim bori za titulu. Drugi klub (takodje PL) plati igraca 10M (deset puta manje) ocekuje se da se taj tim bori za opstanak. Da li mislis da je ovaj od 10M deset puta gori od ovog od 100M ? Naravno da nije, jer da je tako ovi koji se bore za titulu bi pobedjivali sa deset puta vecom razlikom, sto je moras priznati nemoguce. Isto tako da neko bude 10 puta gori ne bi igrao ni prvu ni drugu ni trecu ligu, realno 10 puta gori igrac bi igrao minimum 6-7 liga ispod. Sta vise, ne retko ovi "manji" pobede "vece". Na kraju, ovi sto se borili za titulu zavrse nekad na 4-5-6 mesto, a ovi drugi zavrse na 8-9-10 mesto. Mala razlika za.kvalitet 10x veci ili manji. Fudbal je postao biznis, i te cene apsolutno nisu pokazatelj necijeg znanja. Takodje, fudbal je mnogo vise od racunanja vrednosti tima po principu 20M+30M+xx.....

русофил на квадрат

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!

zoran ivkovic

pre 5 godina

zavrsava se prvi krug i sticem itisak da mi nismo uopste losi kakvih reprezentacija ima . po meni najvise se pokazala Spanija bez obzira sto nije pobedila igraju tecno.potom dobro se pokazala ekipa Portugala zahvaljujuci sjajnom Ronaldu . Meksiko lepo igra nadigrali branioca trofeja Nemce . Belgija je super ekipa. Englezi su dobar tim sad deluju mocno .Francuzi su isto dibar tim . Nemci ce se regenerisati sigurno . Brazil i Argebntina su u 1 kolu razocarali kao i Kolumbija . Sve u svemu Srbija nije losa i sa svima moze da igra samo treba jos hrabrije imamo sjajnog Sergeja na sredini . Moramo dobiti Svajcarce da ne idemo da se vadimo protiv Brazila . nisu Svajcarci nista specialno samo igraju jako cvrsto sa puno duela .

dux

pre 5 godina

Pogleda li neko od vas gde igraju igrači koji su na terenu, koje su im vrednosti na transfer marketu pre nego što počnete da komentarišete? Ovaj štoper Senegala iz Napolija vredi 40 miliona, Mane 72, ovaj 20- to godišnjak iz Rena,koji igra po krilu 20, Levandovski 80, Milik 30, Poljak koji je dao go 26, Žilinskog 26, gaje iz Senegala 24....to su sve vrhunski igrači. O kakvom manjku kvaliteta pričate...i treba da se proširi prvenstvo,jednostavno globalno gledano fudbal nije nikad bio kvalitetniji.

Bankar

pre 5 godina

Ako pobedimo Švajcarce što je nemoguće da izvučemo makar nerešeno sa Brazilom? Ja da sam igrač meni bi bio gušt protiv takvih da se nadmećem.

beogradski

pre 5 godina

Ovi Poljaci su apsolutno bez ikakvog premca najgora reprezentacija na prvenstvu. Pa ono je bilo tuzno gledati.
(Sabre, 19. jun 2018 19:46)

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije

dax

pre 5 godina

Najbolji nas komentator je Krivokapic...bas bih voleo covek nas da prenosi bar jednom...
inace sokovi u ovoj grupi..mada Senegal ima skroz dobar tim..

Nikola

pre 5 godina

Ko hoce leba bez motike nek odigra finale Srbija-Senegal, proverena prica :)
(Sraf, 19. jun 2018 18:30)

Teško, sa njima se ukrštamo u 1/4finalu, evo kako.
Mi ćemo završiti kao drugi, jer će Brazil nakon kiksa da se naoštri i dobije nas u poslednjem kolu i tako preuzme prvu poziciju od nas. Dok će Senegal dobiti Japan i biti prvi u grupi, tako da idu na drugi tim iz grupe G a to će biti Engleska koja će kao po običaju da ih potceni a ovi će to iskoristiti i proći dalje. Mi u 1/8 finala idemo na Mexico koji nikad nije prošo tu fazu pa i ovoga puta će to biti nepremostiva prepreka za njih.

Sabre

pre 5 godina

cek bre, zar nije kostarika najgora, tako ste nas svi ubedjivali u komentarima, nakon pobede srbije
(beogradski, 19. jun 2018 20:04)

Koji to svi? Sine, jel boli tolika glupost ili ti je zivot lepsi tako? Za tvoju informisanost neobavesteni, delimo isti grad i reprezentaciju za koju navijamo, a ja sam nas hvalio a ne druge kudio ovde. Tuzniji pokusaj humora od Poljskog pokusaja fudbala danas.

Danijel

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

Ma naravno da ima i lake utakmice ali cinjenica je da nema na Sp Italije, Holandije, Ukrajine, Ceske, Turske, Grcke, Austrije, Wales (koji je bio u polufinalu SP) i Bosne. Sve te ekipe su jace od Paname i Saudi Arabije.

Goran_Dakić

pre 5 godina

Da li vam je sada jasno koliko je vredna naša pobeda od 1:0 nad Kostarikom? Pa niko ovde nije došao da se obruka, svi igraju fudbal. Argentina ne uze pobedu protiv Islanda, Nemacka se ponizila protiv Meksika, Brazil ne pobedi Švajcarsku, Kolumbija izgubi od Japana... Poljsku pregazi Senegal... Šta dalje da kažem? Nek mi sad neko kaže "Ma lako vam je bilo sa Kostarikom, oni su boranija.." E moji sinovi, takve utakmice su najteže (one za koje već upisuješ sigurnu pobedu)... A sad hrabro protiv Švice... Idemo SRBIJA!

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Ови пољаци, сад ми из улице да се скупимо, неби успели да нас пробију. Колико потентна екипа то је за не поверовати... разбиће их браћа руси!!
(русофил на квадрат, 19. jun 2018 17:40)
Koji Rusi, koj turnir ti gledas?

kriticar komentatora

pre 5 godina

@Ljudi, Krivokapić komentariše, možete slobodno da pojačate ton!
(nmn)
Ja pojacam samo kad komentarise Matic,ovog i Mijaljevica obavezno na mute!

Deyano

pre 5 godina

Drug mi već 4 godine radi u Varšavi, upravo se dopisujem sa njim, kaže Poljacima nije DOBRO TAMO, ne znaju gde je levo... Pokisle i tužne face... Prodavnice se zatvaraju, kafići prazni... MUK!

BeKo

pre 5 godina

Ova Poljska tradicionalno pokida kvalifikacije i nista ne urade na sp
(Kayser Soze, 19. jun 2018 18:57)

Na prvenstvima sveta u fudbalu 1974 i 1982 bili treći,oba puta ispali od kasnijih pobednika SR Nemačke i Italije.

bandiera rossa

pre 5 godina

pa hej sloveni i jeste preradjena poljska himna nije nikakva tajna
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pope, 19. jun 2018 17:46)

Netacno. I mi i Poljaci smo "preradili" himnu svih Slovena, tj. panslovensku himnu. Mada ju je napisao Slovak i izvorno ona zvuci Hej Slovaci jos tamo neke 1830 godine ili tako nekako a preradjena je u Hej Sloveni za SVESLOVENSKI KONGRES 1848 u Ceskoj, tj. danasnjoj Ceskoj. A Poljaci pevaju svoju himhu na tu melodiju.

Hibrenacija

pre 5 godina

A selektor Senegala Bob Marli uvek su bile pregotivne te Afričke ekipe a pojedine su ograle i van serijski fudbal tipa Nigerije Obale Slonovače Kameruna a u poslednje vreme Gane i Senegala !!!Posle Srbije navijam za Bob Marlija i njegove Senegalce ?????

sreten

pre 5 godina

ovako ako se zavrsi, a izgleda da hoce, prvaci grupa posle prvog kola Senegal, Rusija, Iran, Hrvatska, Srbija, Svedska... ako izuzmem Francusku I Belgija ludilo :)

Сви на стадион!

pre 5 godina

Мамаду Мбођ легенда, на инстаграму на српском слави победу своје земље! Какав буразер!

Jean des Esseintes

pre 5 godina

Pobedu Senegala ulepšati sa Orchestra Baobab. Ko nije slušao, neka nađe na youtube, mnogo gotivna muzika sa zapada Afrike. A Poljaci mogu slobodno da se pakuju...

vatrena voda

pre 5 godina

Poljska nemocna, za sada. Ali jedan potez Levandonovakog ih moze pokrenuti i dati im krila da, za pocetak, ne izgube danas. Ne bih ih otpisao da ne mogu da ostanu u igri za drugi krug.

mr no

pre 5 godina

Kakav peh sa drugim golom. Gledam na "premotavanju" i sudija je uistinu dao signal Niangu da uđe, jer je u tom trenutku lopta bila na polovini Senegala, ali baš tada su se dešavali lobovi na sredini i taj poslednji koji je Niang, sada već u trku od ulaska s desne strane, presekao. Defanzivac Poljske ga uopšte nije konstatovao i negde ne može ni da bude okrivljen.

tomica chicago

pre 5 godina

Cuj iznenadjenje!!??? Mediji naprave neke reprezentacije i njihove nazovi zvezde favoritima...plus fifa lista gde postave Poljake 8 a Svajcarce na 5 ili 6 meato. Ni jedni mi drugi nemaju neke sanse da izadju iz grupe a kamo li da urade nesto vise! Senegal je ekipa koja igra cvrsto a snage imaju da odigraju 3 meca! Za mene ovo nije iznenadjenje cak sam ocekivao ubedljiviju pobedu Senegala!

takkar

pre 5 godina

genius

Evo upravo sada geldam sastav Senegala,u statististici na Sport Klubu.Da znas da si u pravu,mozda sam malo podcenio Senegalce.Mozda sam malo preterao kad sam rekao da je Poljska mnogo kvalitetnija.Nego Poljska nam je bliza,cesce je gledamo,mozda zbog toga hahahaha.Ali sve u svemu,bice top fudbal u ovoj grupi.

Ja

pre 5 godina

@123

Pesma ,,Hej Sloveni" je 1848. proglasena za zvanicnu himnu svih slovenskih naroda. Mislim da je jedno vreme bila i ratna himna Slovacke, dok su Poljaci tokom Cerske bitke presli na nasu stranu upravo pevajuci tu pesmu.

Ovo spominjem zato sto je moguce da je njihova himna na neki nacin inspirisana pesmom ,,Hej Sloveni". Ko je bio u Poljskoj moze potvdriti da je kod njih osecaj slovesnosti veoma jak.

Sto se utakmice tice, uvek navijam za slabije. U ovom slucaju Senegal.

milanovac

pre 5 godina

Osim gola, prvo poluvreme utakmice za zaborav. Poljaci imaju Lewu, Milika, Krihovjaka, Blascikovskog, Pisceka, Scesnog itd. i opet ne mogu da se sastave, kao amateri deluju...

Bogdan Hmeljnicki

pre 5 godina

Gde je onaj burazer koji se čudi kroz kakve to kvalifikacije prolaze Azijske selekcije pa slabo igraju? Pa evo kao i ovde, kad je Poljska na 8 mestu FIFA rang liste a u grupi igrala protiv moćne Crne Gore, Jermenije i Rumunije ili kao što mi drhtimo od Švajcaraca zato što su dominirali u grupi a oni igrali protiv fudbalskih titana iz Mađarske, Andore, Letonije i Farskih Ostrva.

ZIMBIO

pre 5 godina

Isto i Svajcarska redovnu ucesnici ali nista preko toga, cudna je FIFA lista kako sam razumeo pocenje nesta da menjaju oko bodovanja

Na koju foru je ovakva nikakva Poljska osma na svetu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buntovnik, 19. jun 2018 17:35)

pero

pre 5 godina

To i jeste njihova (jednim delom) himna. Evo isjecak iz knjige London for immigrant suckers
Samo Tomasik, Slovakian romantic poet, decided to book a weekend break in Prague sometime during 1834. As he was peacefully walking on the streets of Prague, minding his own business, he suddenly felt alienated and he needed an emergency landing at a bar table. Tomasik sat down and decided that something had to be changed. What had caused his upset was the fact that the German language was spoken more than Czech in Prague. Under a strong feeling of patriotism and rational fear of complete Germanization; to the music of the old Polish song “Jeszcze Polska Nie Zginela” he wrote the lyrics of “Hey Slovaci”. During the First World War, “Hey Slovaci” was sung by all Slavs recruited in Austria’s Army when they would find themselves in the trenches on the opposing side to the Serbs and Russians...

impeRAtor

pre 5 godina

Hahah ovo kao na terminu kad se lik ubacuje sa klupe u sred napada. U svakom slucaju amaterizam poljaka, kako ocajno vracena lopta... A Scesni hah, vidi se da je branio u Arsenalu... Gde je poleteo? Najgora ekipa na SP.

BeKo

pre 5 godina

Hej, Slovaci

Pesmu je napisao slovački sveštenik, pesnik i istoričar Samo Tomašik dok je bio u poseti Pragu 1834. On je bio ozlojeđen zbog toga što se nemački jezik češće čuo na ulicama Praga od češkog. Tomašik je zapisao u svoj dnevnik:

"U matici Pragu, biseru zapadnoslovenskog sveta, koji će biti izgubljen u Nemačkom moru, šta čeka moja draga domovina, Slovačka, koja gleda u Prag kao duhovnog vaspitača? Uznemiren tom mišlju, setio sam se stare poljske pesme Jeszcze Polska nie zginê³a, póki my ¿yjemy(Poljska nije nestala dogod mi živimo). Ta poznata melodija je izazvala da moje srce izbaci Hej, Slováci, ešte naša slovenská reč žije (Hej, Slovaci, naš slovački jezik još živi)... Otrčao sam u svoju sobu, zapalio sveću i napisao tri verzije u moj dnevnik. Pesma je završena u trenutku
(Dnevnik Sama Tomašika, nedjelja, 2. Novembar 1834.)

Tomašik je uskoro izmenio stihove da bi uključio sve Slovene i Hej, Sloveni je postala vrlo poznata pesma koja je podržavala pan-slavenski nacionalizam.Muzika je komponovana za Sveslovenski kongres u Pragu 1848.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dux, plus drugi štoper Sane iz Hanovera(16 milki), Niang kao bivši supertalenat, na klupi Balde Keita Monako ex Lacio(30 mil), Kujate i Ndiaje iz Vest Hema i Stouka, Musa Sou prekaljena 9ka Fenera. Fali im fin veznjak koji miluje loptu i Senegalci bi bili grom ekipa. Mada svima fali takav igrač.

BgHQ

pre 5 godina

Ovo bas i nije neko veliko iznenadjenje.Poljska je jedna prosecna ekipa i nista vise.Senegal je podcenjen pa se zato ljudima cini kako je David savladao Golijata.

impeRAtor

pre 5 godina

Poljska najgora ekipa na turniru. Arabija je izgubila 5-0 ali je bar na trenutke imala vezanih 4-5 dodavanja. Verovatno mnogo ocekujem od ekipe kojoj je Levandovski kapiten...

aco

pre 5 godina

Ово може да буде шок само за оне који не прате фудбал ни мало. Сенегал има одличне играче.

takkar

pre 5 godina

Moze se reci da su ovoj grupi vec dva iznenadjenja! Pazite,realno,Kolumbija je mocnija ekipa od Japana,i to bas dosta.Sve igrcine bukvalno.Iako je i Japan pristojna ekipa,ali dovoljno govori da ih nikad nisu dobili,jos Japan nije igrao u najjacem sastavu,tako da je pobeda jos veca.Ubedjen sam da onaj nije igrao rukom ne bi dobili,cak i sa igracem vise.Ali su zasluzili pobedu u tom scenariju danas.Posle su stisli i na tom nivou igrac vise je presudan u 90% slucajeva.Sto se tice Senegala,slicno mislim.Jesu pristojna ekipa,brzi svi,jaki ko mazge,uostalom kao i svaka ekipa crne Afrike.Imaju par zvucnih imena,ali opet Poljska je daleko kvalitetnija ekipa,i bukvalno su sami sebi dali dva komada.Ovo nije bila grupa za podcenjivanje,sto se danas ispostavilo.Bice jako zanimljivo ko ce se ovde ukrstati sa Belgijom i Engleskom.Senegal moze da dobije Japan,a moze i obrnuto.Tako da treba ocekivati haos ovde sto je dobro zna nas!Da gledamo dobar fudbal i dobro se zabavimo do petka kad je finale za nas.

genius

pre 5 godina

Takkar,u principu se slazem sa tobom,samo ne znam bas koliko je Senegal ekipa sa samo ,,par"pojedinaca,kao i da Poljska ima bas toliko kvalitetnije igrace.Ipak skoro svi igraci Senegala igraju u poprilicno jakim ligama,a cini mi se da im niko ne igra u domacem prventvu(retkost za africke selekcije).Cak su Senegalci skuplji i na famoznom Transfermarktu.

marko

pre 5 godina

Jovetic bi Senegalu dao vec dva komada lagano ?
(zoran, 19. jun 2018 18:32)
prije toga bi se dva puta povrijedio jos protiv ovih atleta iz senegla ....

Zuca

pre 5 godina

Senegalci ostavljaju takav utisak da imaju snage da mogu bez problema da trce nedelju dana. Svaka im cast na fizickoj spremi. Poljaci sa druge strane deluju potpuno izgubljeno, trce tamo vamo bez ikakve ideje kao da prvi put igraju zajedno.

Lucky

pre 5 godina

Pa ovo i nije iznenadjenje nego samo realna slika.Senegal je najbolja Africka selekcija u usponu i imaju lepu priliku da daleko doguraju,dok su Poljaci cini mi se u malom padu i tesko ce proci grupu.Ali ce ovde svakako biti zanimljivo do samog kraja.

Dare

pre 5 godina

Poljska je sama sebe pobedila. Drugi gol je bio tragican, poljak sa polovine Senegala vraca loptu svom golmanu, pa to ni najve i amater ne radi.

neko iz publike

pre 5 godina

Da li se meni samo čini,ili su ovi Senegalci poveli u fudbalsku ekipu,tri srednja blokera i dva centra.Koliko su visoki pojedini fudbaleri Senegala !?

JPR24

pre 5 godina

Iznenadjenje za one koji misle da su Poljaci nesto. Imaju Levandovskog, koji nista nije pokazao. Kao da on cini jednu ekipu, esto poput Salaha... A Senegal je sasvim respektabilna ekipa. Od Africkih ekipa, pokazala daleko najvise za sada.

Crnogorac

pre 5 godina

Mene su iznenadili Seneglci , ne jer su losi igraci, nego taktickom igrom, nalik na evropske ekipe. To nije svojstveno africkim selekcijama. Kvalitetno, tvrdo i strpljivo,svaka cast.