Četvrtak, 14.06.2018.

10:43

Prosinečki: Srbija ima težu grupu od Hrvatske

Izvor: B92

Prosineèki: Srbija ima težu grupu od Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

z'bant

pre 5 godina

Susjedi i komšije, vaše teorije bi imale smisla kad bi lopta bila kocka. Moj doprinos ovoj debati sabio bi u univerzalnu mudrost: "Lopta je okrugla". Kopčate?

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 15:12)

Opet ne poštuješ sagovornika i pričaš da je blizu besmislicama. Ali, dobro.
Možda se ja svadjam sa činjenicama, ali svadjam se sa činjenicama koje to ne moraju biti, jer su to tvoje subjektivne činjenice. Hype oko Brazila nije slučajan, oni u kontinuitetu stvaraju vrhunske fudbalere i uvek imaju bar jednog u pet najboljih na svetu. Izgubljena finala nisu nikakav parametar uspešnosti. Te su ti činjenice vrlo kvarljiva roba.
Hrvatska jeste bila bolja od Italije u jednom kratkom periodu, ali ako gledamo kontinuitet neke reprezentacije i zbog čega je ona top klasa, onda je tu Italija mnogo mnogo bolja. Poslednji meč, takmičarski, Brazila i Argentine završen je čišćenjem Mesija i društva 3-0. Kutinjo je dao fenomenalan gol. Aguero jeste odličan igrač, ali klasa ispod Kutinja.
Ali, dobro, za tebe ovo nisu činjenice već besmislice.
Sretno i tebi i želim vam finale, pa da se ti i ja lepo raspravljamo ko će biti bolji u finalu, Brazil ili Hrvatska :-)

croata

pre 5 godina

Zuti je dobro rekao, jedino se ne slazem za ovo ako budemo prvi u grupi da nam se sve otvara do polufinala.
Ako budemo prvi u osmini dobivamo peru ili dansku, cetvrtfinale nam donosi spanjolce.
Kao drugi igramo s francuzima, a ako prodjemo onda s pobjednikom susreta urugvaj portugal.
Mislim da nam je s druge pozicije povoljniji zdrijeb, francuzi su idealka za nas, zvucan i jak protivnik, a itekako prolazan jer su klasicni luzeri + enormno samopouzdanje ukoliko ih prodjemo, onda padaju i urugvaj il portugal i eto nas u polufinalu.
S prve pozicije idemo na nagazne mine gdje smo mi favoriti i uz budjenje poznatog balkanskog mentaliteta slijedi sokantno ispadanje, a ako i prodjemo cekaju nas spanjolci, po meni prvi favoriti i koliko god mi mozemo dobro odigrati protiv njih, tu nam je kraj.
Naravno ovo su sve projekcije kako bi po bookmakerima trebalo biti, a prvo sto mi bode oci jest skupina gdje su francuzi, tu bi vrlo lako upravo oni mogli izvisiti. A i mi smo u nasoj grupi na klimavim nogama, prva utakmica ce sve odrediti.
Sto se tice srbije, i njima apsolutno sve ovisi o prvoj utakmici, poraz znaci raspad i krajnji debakl, s pobjedom 90% prolaze skupinu, a ni nerjeseno nije lose, pogotovo ako brazil dobro prebije svicarce. Ako prodju skupinu, kao i kod nas, moje je misljenje da bolje u osmini igraju sa svabama vec s meksikom ili svedskom. Sa svabama bi bili prezaljeni, a sansa postoji jer iako najvise volim i postujem upravo svabe, ovaj mundijal oni nece biti u glavnoj ulozi. Meksiko il svedsku srbi nece proci i to se mogu okladit.
Uglavnom sretno i nama i vama uz zelju da se susretnemo u polufinalu i da vas prebijemo ko zeceve, a onda da osvojite broncu.

Makedonce

pre 5 godina

Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv. 

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.
(Goran, 14. jun 2018 13:33)

Pa vi ste u poslednjih 25 god menjali tri puta ime države.
SFRJ, SCG i Srbija.. A dobro je da ti znaš kako mi se zove država..

Arsenije

pre 5 godina

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 14:36
Već ti je sve rečeno, provaljen si i jedni cilj ovde ti je da provociraš pa ko se upeca, upeca. Nije ti ovo prva vest,malo malo pa kreneš sa nekim prizemnim provokacijam, tužno. Samo imaš problem jer ti tu i tamo iskoči neka hrvatska reč, a ne znaš da Makedonci pišu isključivo ćirilicom.

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

nisam do sada rekao da pričaš besmilice, ali sada si vrlo blizu tome.
Nema Argentina samo jedno finale, već tri finala na zadnja tri velika natjecanja koja su igrali Brazil i Argentina...dakle, ne jedno, već tri.

I na sva tri su Argentinci bili u finalu, a Brazilci nisu...tako da nikako ne bih rekao da Argentinci nisu nikako prošli ili da imaju slabe rezultate...pa tko onda ima dobre rezultate? ili računas kao uspješne samo pobjednike prvenstava?

A u kojoj je to galaksiji Žesus bolji o Higuaina? Daj budi realan...
Aguero je bio dugo ozljeđen, ali opet -po kojim to mjerilima je Kutinho bolji napadač od Aguera? Ja ne znam od kuda ti čupaš te svoje podatke?

A RH i nije bolja od Italije -naravno, a istom logikom koju tu koristiš nije ni Brazil bolji od Argentine - jer da je -bio bi on na zadnja tri natjecanja 3 puta u finalu, ali nije bio..a Argentina jest.

I zašto bi želio Argentinu predstavitri kao bolju? Kakve to veze ima s RH? Argentina je jednostavno vec godinama uspješnija od Brazila -to je sve.
Moje mišljenje je da će biti i na ovom prvenstvu bolja, a da Brazil neće proći prvu ozbiljniju europsku reprezentaciju...možda se i varam, ali to je trenutno moje mišljenje.
I ok je da ti imaš drugačije mišljenje, ali ti bi se svađao protiv najobičnijih činjenica...a zaista ne znam čemu to. Jpoš jednom -Messieva Argentina ima puno bolje rezultate do sada od Neymarovog Brazila...možda se u Rusiji to zaista promjeni.
Ajd sretno!!

Max

pre 5 godina

Sve to relativno.Hrvati su jaci po imenima a u kvalifikacijama su bili skoro pa ocajni sa istim timom.Hrvati imaju ambicije i ocekivanja obzirom na tim dok mi nemamao realno nekih ocekivanja.Prolazak u drugu rundu bih smatrao velikim uspehom.Sad imali smo mi i mnogo boljih pojedinaca i mnogo vecih zvezda pa su uspeli da nas razocaraju tako da je sve stvar trenutne motivacije i srece koja bi mogla da nas pogleda.Najveci mi je problem trenersko ne iskustvo sve ostalo i mogu da progutam.

Negativni

pre 5 godina

@jameni

Dobro,znači da je Argentina bolja u poslednjih nekoliko godina jer je igrala finale SP, iako ništa nije napravila na tim prvenstva baš kao i Brazil. Ako računaš i poslednje tri-četiri godine, Brazil ima više pobeda protiv njih i bolju gol razliku. Ali, vidim da tebi argumenti ne znače ništa i da smatraš tudje mišljenje "besmislicom", iako za to nisi dao nijedan jedini argument osim sopstvene projekcije. Što se porede ja tiče, Hrvatska bi bila bolja od Italije u zadnjih dvadeset godina da Italija nije bila svetski prvak i dva puta finalista evropskog prvenstva. Ali, nije.
To za koga navijaš ima veze, jer želiš Argentinu da predstaviš kao mnogo jačeg protivnika od Brazila.
Iguain ne može pertle da vezuje Žezusu. Kao ni Aguero Kutinju.

Makedonce

pre 5 godina

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13 
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.
(Arsenije, 14. jun 2018 14:28)

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..

***

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tobom,majstore.Ako bi upoređivali,Brazil ovamo i Argentina tamo su otprilike iste vrednosti,kao i Švajcarska i Island ali Nigerija je puno jača od Kostarike pa prema tome je naša grupa slabija.Hrvatska ima jako dobar tim ali će teško proći grupu,trebaće im i dosta sreće a mislim da im Island ne odgovara previše kao protivnik u borbi za prolaz.

pobeda

pre 5 godina

Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!
(Medo, 14. jun 2018 11:58)

Sto volim ove Hrvate sto se predstavljaju kao Srbi. Jos probaju da pisu na srpskom, ali im slabo ide, sto se vidi iz ovog komentara gde je "svaka druga" rec na hrvatskom

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

gledam ono što je jedino bitno - a to su zadnjih nekoliko prvenstava. Kakve veze imaju utakmice od prije 20 godina ili međusobni omjeri?
Tvojom logikom je Hrvatska bolja od Italije u zadnjih 20 godina, a to je obična besmilica.

Jedina stvar koja je bitna su prvenstva, a tu ova (sadašnja, a ne ona od prije 15-20 godina) reprezentacija Argentine puno bolje stoji od ove Brazila. To je jednostavno tako pa makar se ti na glavu popeo...
Pa ne mozes gledati zadnjih 6 prvenstava - pa to je prije 30 godina skoro dragi čovječe...

Možda me Brazil zaista razuvjeri i osvoji prvenstvo, ali naprosto ova generacija reprezentacije Argentine do sada ima puno bolje rezultate od Brazila -bezveze je uopće raspravljati o tome kada su to najobičnije činjenice...

I da -Higuan je svakako vrhunski napadač...bolji od bilo kojeg brazilskog trenutno...po ama bas svim statistikama...ne znam čemu čuđenje (osim ako ne brojis Neymara u naoadace naravno)?

I kakve veze ima moje navijanje za RH sa pricom o Brazilu i Argentini? Ama bas nikakve...
Kvalifikacije, pogotovo južnoameričke, nisu mjerilo ničega...nisu nikada bi bile.

Od 2010. pa do danas -Argentina ima bolje rezultate od Brazila na svim natjecanjima...dakle zadnjih 8 godina. Po kojoj to logici je trenutni Brazil onda bolji - ja nemam pojma.

Arsenije

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Kvalifikacije ne računaš? Ne računaš medjusobne takmičarske utakmice? Pa šta onda računaš? To je neko novo gledanje na fudbal? Brazil je igrao tri finala u poslednjih šest prvenstava a dva puta bio prvak. I tebi to nije uspeh, nego hype? Dobar ti taj hype. A medjusobni skor Brazila i Argentine u poslednjih nekoliko godina je kao Real - Legranjes. A gol razlika kao Barsa - Numansija. O čemu ti pričaš, čoveče?
A koje to igrače ima Argentina osim Mesija, Dibale i Aguera? Iguain je po tebi vrhunski igrač? Otamendi? Ostatak reprezentacije im i ne znam. Pa njih Brazil ošiša sa tri komada u sred Buenos Airesa sa sve Mesijem, Aguerom i Otamendijem i ti pričaš o hype-u?
Razumem da navijaš za svoju zemlju, to je sasvim normalno, ali da si toliko neobjektivan, to zaista ne razumem. Argentina je odigrala finale prošlog SP i to je tebi merilo? Pa prolazili su isto kao i Brazil na ostalim prvenstvima, ni bolje ni gore, nisu stizali do polufinala. Nemci su ih isto razbili, moglo je da bude i deset nula, imali su sreće.
A vi jeste igrali na 100% i vrlo vrlo grubo. To će vam se osvetiti u grupi. Nadobijaćete se žutih i crvenih kartona, neće vam tolerisati takvu igru. Ne znam zašto ste umislili da ste nešto? Imate bolji tim od Srbije, to je jasno, ali niste ništa posebno, prva jača reprezentacija će vas oduvati bez problema. Vama je osmina finala krajnji domet.

Đuka

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...
(Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima, 14. jun 2018 13:40)

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru
u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila
(popij lijekove i ne kmeci, 14. jun 2018 13:36)

Lik je napisao da su trenutno bolji i u pravu je.

JPR24

pre 5 godina

Lepo kaze covek. Mi smo unistili Nigerijce, Argentina se raspada, tu je jedino Island problematican, realno.
(Sabre, 14. jun 2018 11:07)
Nigerijci kad hoce, mogu svasta. Kad im se igra, tesko da ce ih neko unistiti. Argentinu ne bih bas olako otpisao... Island, moze biti problematican i to dobro.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Evo za tebe jedan mali argument, dragi moj druže.
Ovo su takmičarske utakmice Brazila protiv Argentine u poslednjih dvadeset godina, dakle utakmice na Copa America i u kvalifikacijama za Svetska prvenstva:

Pobede Brazila - 10 !!!
Nerešene: 3
Pobede Argentine: 1 !!!

Gol razlika 34 - 16 !!!

Dakle, 10 -1 u pobedama i više nego duplo veća gol-razlika. I ti pričaš o hype-u !!!
Pri tom, za Argentinu poslednjih deset godina igra najbolji igrač sveta.

Hvala na razumevanju.

SP2018

pre 5 godina

FIFA renking kaže isto šta i Prosinečki. Hrvati imaju veće šanse da prođu grupu nego Srbi, ali kako će da to ce se znati tek kad se odigraju relevantne utakmice.

Zigzag

pre 5 godina

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.
(doberman, 14. jun 2018 12:38)ej prijatelju,covjek kaze da su hrvatska reprezentacija i srpska jednake kvalitetom hahaha pa sta da mu kazem,nisam mislio nista lose,ako si se nasao nekako uvrijedenim(a jesi) onda mi je zao...ne treba nam to ,imamo vaterpolo ,tenis,rukomet i nogomet trenutno jaci..

Goran

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv.

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

Koji Brazil je duplo bolji od Argentine?
Onaj koji godinama ima puno slabije rezultate od Argentine na svim mogućim natjecanjima? Ako se ne varam u zadnjih par godina je Argentina igrala finale SPa i zadnja 2 finala Južnoameričkog prvenstva. S druge strane Brazila nema nigdje sve te godine...čak ni na domaćem terenu. Pusti ti kvalifikacije -to je nesto sasvim drugo od samog prvenstva. Brojke su prilično jasne..

Ja ti garantiram da će Argentina opet bolje proći na prvenstvu od Brazila...kao što je to slučaj već barem 5-6 godina na natjecanjima.

A to da je Brazil igrao sa pola snage je besmilica...isto kao da je besmilica da je Hrvatska igrala 100%. Brazil će jako teško igrati sa ekipama koje teže dominaciji i visokom presingu -vidjet ćeš već protiv Švicarske vjerojatno.
A Argentina -ne znam -po imenima bi trebala biti prvi favorit prvenstva, ali po igrama to definitivno nije. S druge strane, Messi je jedini igrač na prvenstvu koji zaista sam može vuči ekipu i dobiti utakkmicu samo na svoju kvalitetu...Neymar je jako dobar, ali nije Messi (bar ne još).

Uvijek postoji taj neki "hype" u mistika oko Brazila i zaista su ekipe sa Ronaldom, Ronaldinhom, Rivaldom i sl. -to i zasluživale, ali ovaj Brazil od zadnjih poar godina je samo dobar (eventualno i jako dobar), ali ništa više od toga...kada im dođe ekipa koja je jako kvalitetna i stabilna u glavi i nece imati taj "naš" iracionalni respekt prema Brazilu - Brazil će imati jako velikih problema. 100%

Bane

pre 5 godina

Al Medo i kompanija koja se pretstavljaju kao Srbi... Aj ima i ljudi koji su Srbi i koriste jekavicu, tu ništa nije sporno...Al krenu sa momčad, tekma i ostalim pokazateljima...stvarno mi nije jasno koga oni to lažu?!

Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...

Makedonce

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..

popij lijekove i ne kmeci

pre 5 godina

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru bolji u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila

Zigzag

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

znanje-imanje

pre 5 godina

Žuti apsolutno nije u pravu. Duplo. To on valjda tako navija za Hrvatsku.
Hrvatska je em u najjačoj grupi na SP em u najizjednačenijoj. Uopšte se ne bih iznenadio da npr. na kraju bude tri tima sa 6 bodova ili 4 sa tri ili sl. Isto, iako su jasni favoriti Argentina i oni, pošto će tu kao biti obaveza dobijanja Islanda a tek Nigerije to daje dodatnu šansu tim ionako opasnim timovima. Najzanimljivija grupa!
I naprotiv Srbija je imala sreće. (Opet, nakon sreće u kvalifikacijama). Nismo dobili najlakšu grupu tipa Rusija ili Poljska ali jesmo OK: ko ne dobije Kostariku nema šta... A mnogo jak Brazil je dobar bar po tome što je prejak i za konkurente. I raspored je OK - ako prvu pobedimo idemo na već malo iscimane konkurente. Najzad jeste Švajcarska imigracijom napredovala - ali opet precenjivanje je stupidno. Sami odlučujemo ponajviše a najveći protivnik je glava a ne žreb.
Ukupno iako jača od nas Hrvatska ima istih 55% šansi za prolaz grupe kao i mi.

zgslavac

pre 5 godina

Ne slazem se za zutim iz jednog razloga a to je Kostarika. Rezultst na proslom sp napravili su za temperatura 30c i vlage 85% i to to. Srbija debelo favorit u toj tekmi, ako sama sebe ne uplasi pricom o Kostariki.

tony

pre 5 godina

dejan @ - vidi, brazil nikada nije bas tako lako savladao yu ili srbiju pa nece ni sad. nasi uvek mnogo bolje igraju sa favoritima nego sa nekim levacima. dobijemo nemacku pa nas novi zeland razvali. tako ce biti i ovog puta verovatno. igramo nereseno sa kostarikom i svajcarskom a dobijamo brazil na kraju idemo dalje kao drugi u grupi. nije lose, a?

doberman

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...
(Zigzag, 14. jun 2018 12:11)

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Srbija uopste nema jaku grupu,nego imamo slabasnu reprezentaciju. :)
Robi kaze da su Svajcarci godinama u vrhu svetskog fudbala? Ne znam sta je za njega vrh,ali za mene je vrha kada si u prvih 4,maksimum 5. Svajcarci to sigurno nisu,oni su prosecna fudbalska selekcija.
Hrvati imaju vise sansi od nas da prodju grupu,ali ne znam da li je to dovoljno,jer ako mi imamo najvise 30% sansi, a Hrvati 40 ili 50% sansi za prolaz onda znaci da ce zavisiti od drugih rezultata u grupi. Hrvati su i na proslom SP imali igrace koji igraju u jakim i najjacim evro klubovima,pa ih je Meksiko relativno lagano pocistio sa 3:1 u odlucujucoj utakmici za prolaz.
Hrvati imaju malo vise sansi,ali ne ocekujem prolaz dalje ni jednih ni drugih.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 11:46

E, vidiš, to "ako" je sve u sportu. Nema tu "ako", već to treba napraviti. Vi ste to probali napraviti u utakmici sa Brazilom, igrali ste na 100% svojih mogućnosti, uklizavali, tukli po nogama, a Brazil vas je obrisao sa pola snage. Zamisli sad kakva je to ekipa. Kažeš, samo Nejmar? A Kazemiro, a Kutinjo, a Žezus, a Marselo, a Vilian? To su, po tebi, sve sami prosečni igrači pa ih glupi Real, Barsa, Čelsi, Siti...kupuju? Brazil je duplo bolji od Argentine, što je pokazao i u kvalifikacijama za SP, drao ih je bez problema. Brazilu se Nemačka teško može ponoviti, jer su pod velikim pritiskom javnosti, u Brazilu ih niko nikada neće smatrati ozbiljnim igračima ako se ne iskupe za taj poraz. To znači da će igrati ozbiljno i timski. Protiv Nemaca je bio raspad sistema u timu, svadja izmedju igrača i neigranje Nejmara. Sada svadje nema, a na njihovu sreću, glavni vinovnik problema, Dani Alveš, je povredjen. Bojim se da će protiv nas igrati vrlo ozbiljno, čak i ako budu imali šest bodova iz prva dva meča. Možda bude protiv nas pustio Nejmara i Kutinja samo poluvreme, ali nemoj samo da mi kažeš da će nama biti lakše sa Firminom i D. Kostom? Pa naša "omladina" u odbrani biće na velikim mukama. Samo me zanima kako si ti mislio da presingom "stisnemo" Brazil? Mi ćemo da stisnemo Kazemira i Marsela presingom? Ni Čile nismo uspeli a njih hoćemo? Super ti je taktika, nema šta.

JPR24

pre 5 godina

Laku grupu nemamo. To stoji. Ali on ako misli da imaju lakšu... Greši. Prvo Nigerija. Nikad ne znaš unapred sa Afrikancima, ako im se igra, u stanju su da pobede koga hoće maltene. Island, znaju kroz kvalifikacije, a tek sada će biti napaljeni i borbeni. Argentina, Mesiju je ovo verovatno zadnja šansa na SP, tako da se ne bih baš zaleteo prerano. Kvalitetni jesu, tu nema problema. Ali kao što mogu da prođu grupu, tako mogu i da se vrate posle tri utakmice.

Croat

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.

JPR24

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.
(Croat, 14. jun 2018 11:40)

Sto se mene tice ne ismejavam. Ako si citao moj post, videces sta sam rekao o Islandu. Nisu neki tehnicari, niti je to neki “fudbal” lepota. Ali imaju trener koji je ukapirao, zna sta koji igrac moze, i izvlaci maksimum, na to se doda fizicka spremnost, borbeni duh, i eto ti fina ekipa koja funkcionise kao kolektiv. Daju svaki put sve sto imaju, zato i jesu tu hde jesu trenutno. Daleko od naivne ekipe. Ovo im je ako se ne varam prvo SP, bice jos borbeniji i neugodniji nego na EP.

mag

pre 5 godina

Samo mi da dobijemo Kostariku i Brazil da izuje Svajcarsku. Posle u drugom kolu ce nam biti lakse jer ce Svajcarska morati da ide na pobedu, drugim recima igrace otvoreno a samim tim ce nam biti puno lakse da stvorimo sanse za gol. Ako dobije Kostariku moja procena je da mozemo biti drugi u grupi.
prva utakmica najvaznija na prvenstvu.

Medo

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Жекс, 14. jun 2018 11:17)


Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!

Папи

pre 5 godina

Лако могуће да Хрватска добије Аргентину, и изгуби од Исланда. Нигерију добијају. На крају на гол разлику могу бити први у групи.

Arsenije

pre 5 godina

Kako je to žuti fino upakirao..ne može reći direktno da je Srbija jako slaba..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce)

Sine provaljen si odavno, sa tim lažnim nikom ne možeš nikog da prevariš, lepo se predstavi ko si i odakle si nemo da se stidiš, znam nije lako. Sa Makedonijom veze nemaš već ovde na svaku vest provociraš pa se neko primi i oplete po Makedoncima.

drama počinje

pre 5 godina

Jedino Rusi imaju laganu grupu, svi ostali imaju tešku a neki super tešku. Ovo je ipak 32 najboljih momčadi svijeta. Nema laganih. Danas svi znaju da igraju futbal. Neki sa manje iskustva ne izdrže psihički pritisak pa se raspadnu a Hrvati bi trebali biti rutineri. Mnogi Hrvati su navilkli na pune stadione, na frenetičnu atmosferu, mnogi već po koji put na SP, na EP, nekoliko njih sa najvećim trofejima nogometa. Srbi sa manje nastupa na SP i EP, sa manje klupskih trofeja, u manje atraktivnim klubovima ali momci imaju potencijala, a grupa je teška. Ali fudbal je sport iznenađenja u kojem favoriti padnu a neki iznenade. Srbiji je glavni suparnik Švajcarska, a igraju dobro.

jadeni

pre 5 godina

Ja u principu uopće ne razumijem zašto svi taj Brazil toliko respektiraju. Svakako jesu jako dobra ekipa, ali ne bih se čudio da im se opet dogodi Njemačka (ok, ne tako drastično) i da izlete sa prvenstva. Neymar je svakako ekstra klasa, ali ne može čovjek sam igrati i zabijati. Šteta što nije igrao protiv RH u prvom poluvremenu kada nisu napravljene sve izmjene -bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi to izgledalo. Nije da želim opravdavati Hrvatsku i Brazil je zasluženo slavio, ali zabili su golove kada je stoper i bočni bio dečko koji vrlo vjerojatno neće odigrati ni minute na prvenstvu.

Iskreno, ja bi uvijek rađe igrao sa Brazilom nego Argentinom...Brazil je dobar, ali je labilan ako ga se stisne ili ako slučajno prime gol...pogotovo u situaciji gdje im je još u sjećanju ona blamaža s dpomaćeg terena. S druge strane, Argentina je puno čvršća, igra više neki europski nogomet i ona može izgubiti, ali da se onako raspadnu poput Brazila -nemoguće. Napadaći Hrvatske su se na onoj utakmici spetljali par puta i jako loše odreagirali, ali Brazil je bio spreman za bar jedan gol, a i nugodno me iznenadilo koliko su u biti loše reagirali kada ih se jako visoko stislo -uopće nisu imali rješenja kako iznjeti loptu. Ako Srbije od straha legne u svojih 16 m - Brazil će je pregaziti, budite sigurni u to, ali ako ih stisne visoko i teži kontaktu, dominaciji i napadu -svašta može biti.
A Argentina kao momčad koja ima Messia, Higuana i niz drugih extra klasa -po meni je teži protivnik

p

pre 5 godina

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 11:27)
Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.

Makedonce

pre 5 godina

makedonce@ 
Bitno da je tvoja zemlja najjaca ma svetu. 
Kupi pivo, u 14h u nedelju gledaj Orlove.
(Milos, 14. jun 2018 11:10)

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..

mag

pre 5 godina

Samo mi da dobijemo Kostariku i Brazil da izuje Svajcarsku. Posle u drugom kolu ce nam biti lakse jer ce Svajcarska morati da ide na pobedu, drugim recima igrace otvoreno a samim tim ce nam biti puno lakse da stvorimo sanse za gol. Ako dobije Kostariku moja procena je da mozemo biti drugi u grupi.
prva utakmica najvaznija na prvenstvu.

JPR24

pre 5 godina

Laku grupu nemamo. To stoji. Ali on ako misli da imaju lakšu... Greši. Prvo Nigerija. Nikad ne znaš unapred sa Afrikancima, ako im se igra, u stanju su da pobede koga hoće maltene. Island, znaju kroz kvalifikacije, a tek sada će biti napaljeni i borbeni. Argentina, Mesiju je ovo verovatno zadnja šansa na SP, tako da se ne bih baš zaleteo prerano. Kvalitetni jesu, tu nema problema. Ali kao što mogu da prođu grupu, tako mogu i da se vrate posle tri utakmice.

p

pre 5 godina

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 11:27)
Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.

Arsenije

pre 5 godina

Kako je to žuti fino upakirao..ne može reći direktno da je Srbija jako slaba..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce)

Sine provaljen si odavno, sa tim lažnim nikom ne možeš nikog da prevariš, lepo se predstavi ko si i odakle si nemo da se stidiš, znam nije lako. Sa Makedonijom veze nemaš već ovde na svaku vest provociraš pa se neko primi i oplete po Makedoncima.

Croat

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.

JPR24

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.
(Croat, 14. jun 2018 11:40)

Sto se mene tice ne ismejavam. Ako si citao moj post, videces sta sam rekao o Islandu. Nisu neki tehnicari, niti je to neki “fudbal” lepota. Ali imaju trener koji je ukapirao, zna sta koji igrac moze, i izvlaci maksimum, na to se doda fizicka spremnost, borbeni duh, i eto ti fina ekipa koja funkcionise kao kolektiv. Daju svaki put sve sto imaju, zato i jesu tu hde jesu trenutno. Daleko od naivne ekipe. Ovo im je ako se ne varam prvo SP, bice jos borbeniji i neugodniji nego na EP.

Medo

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Жекс, 14. jun 2018 11:17)


Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!

jadeni

pre 5 godina

Ja u principu uopće ne razumijem zašto svi taj Brazil toliko respektiraju. Svakako jesu jako dobra ekipa, ali ne bih se čudio da im se opet dogodi Njemačka (ok, ne tako drastično) i da izlete sa prvenstva. Neymar je svakako ekstra klasa, ali ne može čovjek sam igrati i zabijati. Šteta što nije igrao protiv RH u prvom poluvremenu kada nisu napravljene sve izmjene -bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi to izgledalo. Nije da želim opravdavati Hrvatsku i Brazil je zasluženo slavio, ali zabili su golove kada je stoper i bočni bio dečko koji vrlo vjerojatno neće odigrati ni minute na prvenstvu.

Iskreno, ja bi uvijek rađe igrao sa Brazilom nego Argentinom...Brazil je dobar, ali je labilan ako ga se stisne ili ako slučajno prime gol...pogotovo u situaciji gdje im je još u sjećanju ona blamaža s dpomaćeg terena. S druge strane, Argentina je puno čvršća, igra više neki europski nogomet i ona može izgubiti, ali da se onako raspadnu poput Brazila -nemoguće. Napadaći Hrvatske su se na onoj utakmici spetljali par puta i jako loše odreagirali, ali Brazil je bio spreman za bar jedan gol, a i nugodno me iznenadilo koliko su u biti loše reagirali kada ih se jako visoko stislo -uopće nisu imali rješenja kako iznjeti loptu. Ako Srbije od straha legne u svojih 16 m - Brazil će je pregaziti, budite sigurni u to, ali ako ih stisne visoko i teži kontaktu, dominaciji i napadu -svašta može biti.
A Argentina kao momčad koja ima Messia, Higuana i niz drugih extra klasa -po meni je teži protivnik

doberman

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...
(Zigzag, 14. jun 2018 12:11)

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.

drama počinje

pre 5 godina

Jedino Rusi imaju laganu grupu, svi ostali imaju tešku a neki super tešku. Ovo je ipak 32 najboljih momčadi svijeta. Nema laganih. Danas svi znaju da igraju futbal. Neki sa manje iskustva ne izdrže psihički pritisak pa se raspadnu a Hrvati bi trebali biti rutineri. Mnogi Hrvati su navilkli na pune stadione, na frenetičnu atmosferu, mnogi već po koji put na SP, na EP, nekoliko njih sa najvećim trofejima nogometa. Srbi sa manje nastupa na SP i EP, sa manje klupskih trofeja, u manje atraktivnim klubovima ali momci imaju potencijala, a grupa je teška. Ali fudbal je sport iznenađenja u kojem favoriti padnu a neki iznenade. Srbiji je glavni suparnik Švajcarska, a igraju dobro.

Makedonce

pre 5 godina

makedonce@ 
Bitno da je tvoja zemlja najjaca ma svetu. 
Kupi pivo, u 14h u nedelju gledaj Orlove.
(Milos, 14. jun 2018 11:10)

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..

znanje-imanje

pre 5 godina

Žuti apsolutno nije u pravu. Duplo. To on valjda tako navija za Hrvatsku.
Hrvatska je em u najjačoj grupi na SP em u najizjednačenijoj. Uopšte se ne bih iznenadio da npr. na kraju bude tri tima sa 6 bodova ili 4 sa tri ili sl. Isto, iako su jasni favoriti Argentina i oni, pošto će tu kao biti obaveza dobijanja Islanda a tek Nigerije to daje dodatnu šansu tim ionako opasnim timovima. Najzanimljivija grupa!
I naprotiv Srbija je imala sreće. (Opet, nakon sreće u kvalifikacijama). Nismo dobili najlakšu grupu tipa Rusija ili Poljska ali jesmo OK: ko ne dobije Kostariku nema šta... A mnogo jak Brazil je dobar bar po tome što je prejak i za konkurente. I raspored je OK - ako prvu pobedimo idemo na već malo iscimane konkurente. Najzad jeste Švajcarska imigracijom napredovala - ali opet precenjivanje je stupidno. Sami odlučujemo ponajviše a najveći protivnik je glava a ne žreb.
Ukupno iako jača od nas Hrvatska ima istih 55% šansi za prolaz grupe kao i mi.

Zigzag

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...

zgslavac

pre 5 godina

Ne slazem se za zutim iz jednog razloga a to je Kostarika. Rezultst na proslom sp napravili su za temperatura 30c i vlage 85% i to to. Srbija debelo favorit u toj tekmi, ako sama sebe ne uplasi pricom o Kostariki.

Папи

pre 5 godina

Лако могуће да Хрватска добије Аргентину, и изгуби од Исланда. Нигерију добијају. На крају на гол разлику могу бити први у групи.

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

Koji Brazil je duplo bolji od Argentine?
Onaj koji godinama ima puno slabije rezultate od Argentine na svim mogućim natjecanjima? Ako se ne varam u zadnjih par godina je Argentina igrala finale SPa i zadnja 2 finala Južnoameričkog prvenstva. S druge strane Brazila nema nigdje sve te godine...čak ni na domaćem terenu. Pusti ti kvalifikacije -to je nesto sasvim drugo od samog prvenstva. Brojke su prilično jasne..

Ja ti garantiram da će Argentina opet bolje proći na prvenstvu od Brazila...kao što je to slučaj već barem 5-6 godina na natjecanjima.

A to da je Brazil igrao sa pola snage je besmilica...isto kao da je besmilica da je Hrvatska igrala 100%. Brazil će jako teško igrati sa ekipama koje teže dominaciji i visokom presingu -vidjet ćeš već protiv Švicarske vjerojatno.
A Argentina -ne znam -po imenima bi trebala biti prvi favorit prvenstva, ali po igrama to definitivno nije. S druge strane, Messi je jedini igrač na prvenstvu koji zaista sam može vuči ekipu i dobiti utakkmicu samo na svoju kvalitetu...Neymar je jako dobar, ali nije Messi (bar ne još).

Uvijek postoji taj neki "hype" u mistika oko Brazila i zaista su ekipe sa Ronaldom, Ronaldinhom, Rivaldom i sl. -to i zasluživale, ali ovaj Brazil od zadnjih poar godina je samo dobar (eventualno i jako dobar), ali ništa više od toga...kada im dođe ekipa koja je jako kvalitetna i stabilna u glavi i nece imati taj "naš" iracionalni respekt prema Brazilu - Brazil će imati jako velikih problema. 100%

pobeda

pre 5 godina

Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!
(Medo, 14. jun 2018 11:58)

Sto volim ove Hrvate sto se predstavljaju kao Srbi. Jos probaju da pisu na srpskom, ali im slabo ide, sto se vidi iz ovog komentara gde je "svaka druga" rec na hrvatskom

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 11:46

E, vidiš, to "ako" je sve u sportu. Nema tu "ako", već to treba napraviti. Vi ste to probali napraviti u utakmici sa Brazilom, igrali ste na 100% svojih mogućnosti, uklizavali, tukli po nogama, a Brazil vas je obrisao sa pola snage. Zamisli sad kakva je to ekipa. Kažeš, samo Nejmar? A Kazemiro, a Kutinjo, a Žezus, a Marselo, a Vilian? To su, po tebi, sve sami prosečni igrači pa ih glupi Real, Barsa, Čelsi, Siti...kupuju? Brazil je duplo bolji od Argentine, što je pokazao i u kvalifikacijama za SP, drao ih je bez problema. Brazilu se Nemačka teško može ponoviti, jer su pod velikim pritiskom javnosti, u Brazilu ih niko nikada neće smatrati ozbiljnim igračima ako se ne iskupe za taj poraz. To znači da će igrati ozbiljno i timski. Protiv Nemaca je bio raspad sistema u timu, svadja izmedju igrača i neigranje Nejmara. Sada svadje nema, a na njihovu sreću, glavni vinovnik problema, Dani Alveš, je povredjen. Bojim se da će protiv nas igrati vrlo ozbiljno, čak i ako budu imali šest bodova iz prva dva meča. Možda bude protiv nas pustio Nejmara i Kutinja samo poluvreme, ali nemoj samo da mi kažeš da će nama biti lakše sa Firminom i D. Kostom? Pa naša "omladina" u odbrani biće na velikim mukama. Samo me zanima kako si ti mislio da presingom "stisnemo" Brazil? Mi ćemo da stisnemo Kazemira i Marsela presingom? Ni Čile nismo uspeli a njih hoćemo? Super ti je taktika, nema šta.

Goran

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv.

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.

Bane

pre 5 godina

Al Medo i kompanija koja se pretstavljaju kao Srbi... Aj ima i ljudi koji su Srbi i koriste jekavicu, tu ništa nije sporno...Al krenu sa momčad, tekma i ostalim pokazateljima...stvarno mi nije jasno koga oni to lažu?!

popij lijekove i ne kmeci

pre 5 godina

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru bolji u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Srbija uopste nema jaku grupu,nego imamo slabasnu reprezentaciju. :)
Robi kaze da su Svajcarci godinama u vrhu svetskog fudbala? Ne znam sta je za njega vrh,ali za mene je vrha kada si u prvih 4,maksimum 5. Svajcarci to sigurno nisu,oni su prosecna fudbalska selekcija.
Hrvati imaju vise sansi od nas da prodju grupu,ali ne znam da li je to dovoljno,jer ako mi imamo najvise 30% sansi, a Hrvati 40 ili 50% sansi za prolaz onda znaci da ce zavisiti od drugih rezultata u grupi. Hrvati su i na proslom SP imali igrace koji igraju u jakim i najjacim evro klubovima,pa ih je Meksiko relativno lagano pocistio sa 3:1 u odlucujucoj utakmici za prolaz.
Hrvati imaju malo vise sansi,ali ne ocekujem prolaz dalje ni jednih ni drugih.

croata

pre 5 godina

Zuti je dobro rekao, jedino se ne slazem za ovo ako budemo prvi u grupi da nam se sve otvara do polufinala.
Ako budemo prvi u osmini dobivamo peru ili dansku, cetvrtfinale nam donosi spanjolce.
Kao drugi igramo s francuzima, a ako prodjemo onda s pobjednikom susreta urugvaj portugal.
Mislim da nam je s druge pozicije povoljniji zdrijeb, francuzi su idealka za nas, zvucan i jak protivnik, a itekako prolazan jer su klasicni luzeri + enormno samopouzdanje ukoliko ih prodjemo, onda padaju i urugvaj il portugal i eto nas u polufinalu.
S prve pozicije idemo na nagazne mine gdje smo mi favoriti i uz budjenje poznatog balkanskog mentaliteta slijedi sokantno ispadanje, a ako i prodjemo cekaju nas spanjolci, po meni prvi favoriti i koliko god mi mozemo dobro odigrati protiv njih, tu nam je kraj.
Naravno ovo su sve projekcije kako bi po bookmakerima trebalo biti, a prvo sto mi bode oci jest skupina gdje su francuzi, tu bi vrlo lako upravo oni mogli izvisiti. A i mi smo u nasoj grupi na klimavim nogama, prva utakmica ce sve odrediti.
Sto se tice srbije, i njima apsolutno sve ovisi o prvoj utakmici, poraz znaci raspad i krajnji debakl, s pobjedom 90% prolaze skupinu, a ni nerjeseno nije lose, pogotovo ako brazil dobro prebije svicarce. Ako prodju skupinu, kao i kod nas, moje je misljenje da bolje u osmini igraju sa svabama vec s meksikom ili svedskom. Sa svabama bi bili prezaljeni, a sansa postoji jer iako najvise volim i postujem upravo svabe, ovaj mundijal oni nece biti u glavnoj ulozi. Meksiko il svedsku srbi nece proci i to se mogu okladit.
Uglavnom sretno i nama i vama uz zelju da se susretnemo u polufinalu i da vas prebijemo ko zeceve, a onda da osvojite broncu.

Zigzag

pre 5 godina

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.
(doberman, 14. jun 2018 12:38)ej prijatelju,covjek kaze da su hrvatska reprezentacija i srpska jednake kvalitetom hahaha pa sta da mu kazem,nisam mislio nista lose,ako si se nasao nekako uvrijedenim(a jesi) onda mi je zao...ne treba nam to ,imamo vaterpolo ,tenis,rukomet i nogomet trenutno jaci..

Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Evo za tebe jedan mali argument, dragi moj druže.
Ovo su takmičarske utakmice Brazila protiv Argentine u poslednjih dvadeset godina, dakle utakmice na Copa America i u kvalifikacijama za Svetska prvenstva:

Pobede Brazila - 10 !!!
Nerešene: 3
Pobede Argentine: 1 !!!

Gol razlika 34 - 16 !!!

Dakle, 10 -1 u pobedama i više nego duplo veća gol-razlika. I ti pričaš o hype-u !!!
Pri tom, za Argentinu poslednjih deset godina igra najbolji igrač sveta.

Hvala na razumevanju.

Makedonce

pre 5 godina

Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv. 

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.
(Goran, 14. jun 2018 13:33)

Pa vi ste u poslednjih 25 god menjali tri puta ime države.
SFRJ, SCG i Srbija.. A dobro je da ti znaš kako mi se zove država..

JPR24

pre 5 godina

Lepo kaze covek. Mi smo unistili Nigerijce, Argentina se raspada, tu je jedino Island problematican, realno.
(Sabre, 14. jun 2018 11:07)
Nigerijci kad hoce, mogu svasta. Kad im se igra, tesko da ce ih neko unistiti. Argentinu ne bih bas olako otpisao... Island, moze biti problematican i to dobro.

Đuka

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...
(Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima, 14. jun 2018 13:40)

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru
u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila
(popij lijekove i ne kmeci, 14. jun 2018 13:36)

Lik je napisao da su trenutno bolji i u pravu je.

Arsenije

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.

Makedonce

pre 5 godina

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13 
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.
(Arsenije, 14. jun 2018 14:28)

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..

tony

pre 5 godina

dejan @ - vidi, brazil nikada nije bas tako lako savladao yu ili srbiju pa nece ni sad. nasi uvek mnogo bolje igraju sa favoritima nego sa nekim levacima. dobijemo nemacku pa nas novi zeland razvali. tako ce biti i ovog puta verovatno. igramo nereseno sa kostarikom i svajcarskom a dobijamo brazil na kraju idemo dalje kao drugi u grupi. nije lose, a?

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

gledam ono što je jedino bitno - a to su zadnjih nekoliko prvenstava. Kakve veze imaju utakmice od prije 20 godina ili međusobni omjeri?
Tvojom logikom je Hrvatska bolja od Italije u zadnjih 20 godina, a to je obična besmilica.

Jedina stvar koja je bitna su prvenstva, a tu ova (sadašnja, a ne ona od prije 15-20 godina) reprezentacija Argentine puno bolje stoji od ove Brazila. To je jednostavno tako pa makar se ti na glavu popeo...
Pa ne mozes gledati zadnjih 6 prvenstava - pa to je prije 30 godina skoro dragi čovječe...

Možda me Brazil zaista razuvjeri i osvoji prvenstvo, ali naprosto ova generacija reprezentacije Argentine do sada ima puno bolje rezultate od Brazila -bezveze je uopće raspravljati o tome kada su to najobičnije činjenice...

I da -Higuan je svakako vrhunski napadač...bolji od bilo kojeg brazilskog trenutno...po ama bas svim statistikama...ne znam čemu čuđenje (osim ako ne brojis Neymara u naoadace naravno)?

I kakve veze ima moje navijanje za RH sa pricom o Brazilu i Argentini? Ama bas nikakve...
Kvalifikacije, pogotovo južnoameričke, nisu mjerilo ničega...nisu nikada bi bile.

Od 2010. pa do danas -Argentina ima bolje rezultate od Brazila na svim natjecanjima...dakle zadnjih 8 godina. Po kojoj to logici je trenutni Brazil onda bolji - ja nemam pojma.

Arsenije

pre 5 godina

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 14:36
Već ti je sve rečeno, provaljen si i jedni cilj ovde ti je da provociraš pa ko se upeca, upeca. Nije ti ovo prva vest,malo malo pa kreneš sa nekim prizemnim provokacijam, tužno. Samo imaš problem jer ti tu i tamo iskoči neka hrvatska reč, a ne znaš da Makedonci pišu isključivo ćirilicom.

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Kvalifikacije ne računaš? Ne računaš medjusobne takmičarske utakmice? Pa šta onda računaš? To je neko novo gledanje na fudbal? Brazil je igrao tri finala u poslednjih šest prvenstava a dva puta bio prvak. I tebi to nije uspeh, nego hype? Dobar ti taj hype. A medjusobni skor Brazila i Argentine u poslednjih nekoliko godina je kao Real - Legranjes. A gol razlika kao Barsa - Numansija. O čemu ti pričaš, čoveče?
A koje to igrače ima Argentina osim Mesija, Dibale i Aguera? Iguain je po tebi vrhunski igrač? Otamendi? Ostatak reprezentacije im i ne znam. Pa njih Brazil ošiša sa tri komada u sred Buenos Airesa sa sve Mesijem, Aguerom i Otamendijem i ti pričaš o hype-u?
Razumem da navijaš za svoju zemlju, to je sasvim normalno, ali da si toliko neobjektivan, to zaista ne razumem. Argentina je odigrala finale prošlog SP i to je tebi merilo? Pa prolazili su isto kao i Brazil na ostalim prvenstvima, ni bolje ni gore, nisu stizali do polufinala. Nemci su ih isto razbili, moglo je da bude i deset nula, imali su sreće.
A vi jeste igrali na 100% i vrlo vrlo grubo. To će vam se osvetiti u grupi. Nadobijaćete se žutih i crvenih kartona, neće vam tolerisati takvu igru. Ne znam zašto ste umislili da ste nešto? Imate bolji tim od Srbije, to je jasno, ali niste ništa posebno, prva jača reprezentacija će vas oduvati bez problema. Vama je osmina finala krajnji domet.

Makedonce

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..

SP2018

pre 5 godina

FIFA renking kaže isto šta i Prosinečki. Hrvati imaju veće šanse da prođu grupu nego Srbi, ali kako će da to ce se znati tek kad se odigraju relevantne utakmice.

***

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tobom,majstore.Ako bi upoređivali,Brazil ovamo i Argentina tamo su otprilike iste vrednosti,kao i Švajcarska i Island ali Nigerija je puno jača od Kostarike pa prema tome je naša grupa slabija.Hrvatska ima jako dobar tim ali će teško proći grupu,trebaće im i dosta sreće a mislim da im Island ne odgovara previše kao protivnik u borbi za prolaz.

Max

pre 5 godina

Sve to relativno.Hrvati su jaci po imenima a u kvalifikacijama su bili skoro pa ocajni sa istim timom.Hrvati imaju ambicije i ocekivanja obzirom na tim dok mi nemamao realno nekih ocekivanja.Prolazak u drugu rundu bih smatrao velikim uspehom.Sad imali smo mi i mnogo boljih pojedinaca i mnogo vecih zvezda pa su uspeli da nas razocaraju tako da je sve stvar trenutne motivacije i srece koja bi mogla da nas pogleda.Najveci mi je problem trenersko ne iskustvo sve ostalo i mogu da progutam.

z'bant

pre 5 godina

Susjedi i komšije, vaše teorije bi imale smisla kad bi lopta bila kocka. Moj doprinos ovoj debati sabio bi u univerzalnu mudrost: "Lopta je okrugla". Kopčate?

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

nisam do sada rekao da pričaš besmilice, ali sada si vrlo blizu tome.
Nema Argentina samo jedno finale, već tri finala na zadnja tri velika natjecanja koja su igrali Brazil i Argentina...dakle, ne jedno, već tri.

I na sva tri su Argentinci bili u finalu, a Brazilci nisu...tako da nikako ne bih rekao da Argentinci nisu nikako prošli ili da imaju slabe rezultate...pa tko onda ima dobre rezultate? ili računas kao uspješne samo pobjednike prvenstava?

A u kojoj je to galaksiji Žesus bolji o Higuaina? Daj budi realan...
Aguero je bio dugo ozljeđen, ali opet -po kojim to mjerilima je Kutinho bolji napadač od Aguera? Ja ne znam od kuda ti čupaš te svoje podatke?

A RH i nije bolja od Italije -naravno, a istom logikom koju tu koristiš nije ni Brazil bolji od Argentine - jer da je -bio bi on na zadnja tri natjecanja 3 puta u finalu, ali nije bio..a Argentina jest.

I zašto bi želio Argentinu predstavitri kao bolju? Kakve to veze ima s RH? Argentina je jednostavno vec godinama uspješnija od Brazila -to je sve.
Moje mišljenje je da će biti i na ovom prvenstvu bolja, a da Brazil neće proći prvu ozbiljniju europsku reprezentaciju...možda se i varam, ali to je trenutno moje mišljenje.
I ok je da ti imaš drugačije mišljenje, ali ti bi se svađao protiv najobičnijih činjenica...a zaista ne znam čemu to. Jpoš jednom -Messieva Argentina ima puno bolje rezultate do sada od Neymarovog Brazila...možda se u Rusiji to zaista promjeni.
Ajd sretno!!

Negativni

pre 5 godina

@jameni

Dobro,znači da je Argentina bolja u poslednjih nekoliko godina jer je igrala finale SP, iako ništa nije napravila na tim prvenstva baš kao i Brazil. Ako računaš i poslednje tri-četiri godine, Brazil ima više pobeda protiv njih i bolju gol razliku. Ali, vidim da tebi argumenti ne znače ništa i da smatraš tudje mišljenje "besmislicom", iako za to nisi dao nijedan jedini argument osim sopstvene projekcije. Što se porede ja tiče, Hrvatska bi bila bolja od Italije u zadnjih dvadeset godina da Italija nije bila svetski prvak i dva puta finalista evropskog prvenstva. Ali, nije.
To za koga navijaš ima veze, jer želiš Argentinu da predstaviš kao mnogo jačeg protivnika od Brazila.
Iguain ne može pertle da vezuje Žezusu. Kao ni Aguero Kutinju.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 15:12)

Opet ne poštuješ sagovornika i pričaš da je blizu besmislicama. Ali, dobro.
Možda se ja svadjam sa činjenicama, ali svadjam se sa činjenicama koje to ne moraju biti, jer su to tvoje subjektivne činjenice. Hype oko Brazila nije slučajan, oni u kontinuitetu stvaraju vrhunske fudbalere i uvek imaju bar jednog u pet najboljih na svetu. Izgubljena finala nisu nikakav parametar uspešnosti. Te su ti činjenice vrlo kvarljiva roba.
Hrvatska jeste bila bolja od Italije u jednom kratkom periodu, ali ako gledamo kontinuitet neke reprezentacije i zbog čega je ona top klasa, onda je tu Italija mnogo mnogo bolja. Poslednji meč, takmičarski, Brazila i Argentine završen je čišćenjem Mesija i društva 3-0. Kutinjo je dao fenomenalan gol. Aguero jeste odličan igrač, ali klasa ispod Kutinja.
Ali, dobro, za tebe ovo nisu činjenice već besmislice.
Sretno i tebi i želim vam finale, pa da se ti i ja lepo raspravljamo ko će biti bolji u finalu, Brazil ili Hrvatska :-)

Makedonce

pre 5 godina

makedonce@ 
Bitno da je tvoja zemlja najjaca ma svetu. 
Kupi pivo, u 14h u nedelju gledaj Orlove.
(Milos, 14. jun 2018 11:10)

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..

Medo

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Жекс, 14. jun 2018 11:17)


Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!

Zigzag

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.
(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...

Makedonce

pre 5 godina

Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv. 

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.
(Goran, 14. jun 2018 13:33)

Pa vi ste u poslednjih 25 god menjali tri puta ime države.
SFRJ, SCG i Srbija.. A dobro je da ti znaš kako mi se zove država..

Arsenije

pre 5 godina

Kako je to žuti fino upakirao..ne može reći direktno da je Srbija jako slaba..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce)

Sine provaljen si odavno, sa tim lažnim nikom ne možeš nikog da prevariš, lepo se predstavi ko si i odakle si nemo da se stidiš, znam nije lako. Sa Makedonijom veze nemaš već ovde na svaku vest provociraš pa se neko primi i oplete po Makedoncima.

JPR24

pre 5 godina

Laku grupu nemamo. To stoji. Ali on ako misli da imaju lakšu... Greši. Prvo Nigerija. Nikad ne znaš unapred sa Afrikancima, ako im se igra, u stanju su da pobede koga hoće maltene. Island, znaju kroz kvalifikacije, a tek sada će biti napaljeni i borbeni. Argentina, Mesiju je ovo verovatno zadnja šansa na SP, tako da se ne bih baš zaleteo prerano. Kvalitetni jesu, tu nema problema. Ali kao što mogu da prođu grupu, tako mogu i da se vrate posle tri utakmice.

p

pre 5 godina

Ja gledam samo odlicne reprezentacije..
Sutra gledam Urugvaj i Portugal-Španija..U subotu Francusku, Argentinu i Hrvatsku.. U nedelju Nemacku i Brazil..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 11:27)
Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.

popij lijekove i ne kmeci

pre 5 godina

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru bolji u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila

Croat

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.

doberman

pre 5 godina

Nije Srbija ništa lošija od Hrvatske, ali sve zavisi od glave.(Жекс, 14. jun 2018 11:17)hahahahahahahahahahah ajde brate gledaj tamo neki basket 3x3...nije ti dobro...
(Zigzag, 14. jun 2018 12:11)

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.

Makedonce

pre 5 godina

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13 
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.
(Arsenije, 14. jun 2018 14:28)

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..

Папи

pre 5 godina

Лако могуће да Хрватска добије Аргентину, и изгуби од Исланда. Нигерију добијају. На крају на гол разлику могу бити први у групи.

Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...

mag

pre 5 godina

Samo mi da dobijemo Kostariku i Brazil da izuje Svajcarsku. Posle u drugom kolu ce nam biti lakse jer ce Svajcarska morati da ide na pobedu, drugim recima igrace otvoreno a samim tim ce nam biti puno lakse da stvorimo sanse za gol. Ako dobije Kostariku moja procena je da mozemo biti drugi u grupi.
prva utakmica najvaznija na prvenstvu.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Srbija uopste nema jaku grupu,nego imamo slabasnu reprezentaciju. :)
Robi kaze da su Svajcarci godinama u vrhu svetskog fudbala? Ne znam sta je za njega vrh,ali za mene je vrha kada si u prvih 4,maksimum 5. Svajcarci to sigurno nisu,oni su prosecna fudbalska selekcija.
Hrvati imaju vise sansi od nas da prodju grupu,ali ne znam da li je to dovoljno,jer ako mi imamo najvise 30% sansi, a Hrvati 40 ili 50% sansi za prolaz onda znaci da ce zavisiti od drugih rezultata u grupi. Hrvati su i na proslom SP imali igrace koji igraju u jakim i najjacim evro klubovima,pa ih je Meksiko relativno lagano pocistio sa 3:1 u odlucujucoj utakmici za prolaz.
Hrvati imaju malo vise sansi,ali ne ocekujem prolaz dalje ni jednih ni drugih.

Makedonce

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27) 

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..

jadeni

pre 5 godina

Ja u principu uopće ne razumijem zašto svi taj Brazil toliko respektiraju. Svakako jesu jako dobra ekipa, ali ne bih se čudio da im se opet dogodi Njemačka (ok, ne tako drastično) i da izlete sa prvenstva. Neymar je svakako ekstra klasa, ali ne može čovjek sam igrati i zabijati. Šteta što nije igrao protiv RH u prvom poluvremenu kada nisu napravljene sve izmjene -bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi to izgledalo. Nije da želim opravdavati Hrvatsku i Brazil je zasluženo slavio, ali zabili su golove kada je stoper i bočni bio dečko koji vrlo vjerojatno neće odigrati ni minute na prvenstvu.

Iskreno, ja bi uvijek rađe igrao sa Brazilom nego Argentinom...Brazil je dobar, ali je labilan ako ga se stisne ili ako slučajno prime gol...pogotovo u situaciji gdje im je još u sjećanju ona blamaža s dpomaćeg terena. S druge strane, Argentina je puno čvršća, igra više neki europski nogomet i ona može izgubiti, ali da se onako raspadnu poput Brazila -nemoguće. Napadaći Hrvatske su se na onoj utakmici spetljali par puta i jako loše odreagirali, ali Brazil je bio spreman za bar jedan gol, a i nugodno me iznenadilo koliko su u biti loše reagirali kada ih se jako visoko stislo -uopće nisu imali rješenja kako iznjeti loptu. Ako Srbije od straha legne u svojih 16 m - Brazil će je pregaziti, budite sigurni u to, ali ako ih stisne visoko i teži kontaktu, dominaciji i napadu -svašta može biti.
A Argentina kao momčad koja ima Messia, Higuana i niz drugih extra klasa -po meni je teži protivnik

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

znanje-imanje

pre 5 godina

Žuti apsolutno nije u pravu. Duplo. To on valjda tako navija za Hrvatsku.
Hrvatska je em u najjačoj grupi na SP em u najizjednačenijoj. Uopšte se ne bih iznenadio da npr. na kraju bude tri tima sa 6 bodova ili 4 sa tri ili sl. Isto, iako su jasni favoriti Argentina i oni, pošto će tu kao biti obaveza dobijanja Islanda a tek Nigerije to daje dodatnu šansu tim ionako opasnim timovima. Najzanimljivija grupa!
I naprotiv Srbija je imala sreće. (Opet, nakon sreće u kvalifikacijama). Nismo dobili najlakšu grupu tipa Rusija ili Poljska ali jesmo OK: ko ne dobije Kostariku nema šta... A mnogo jak Brazil je dobar bar po tome što je prejak i za konkurente. I raspored je OK - ako prvu pobedimo idemo na već malo iscimane konkurente. Najzad jeste Švajcarska imigracijom napredovala - ali opet precenjivanje je stupidno. Sami odlučujemo ponajviše a najveći protivnik je glava a ne žreb.
Ukupno iako jača od nas Hrvatska ima istih 55% šansi za prolaz grupe kao i mi.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 11:46

E, vidiš, to "ako" je sve u sportu. Nema tu "ako", već to treba napraviti. Vi ste to probali napraviti u utakmici sa Brazilom, igrali ste na 100% svojih mogućnosti, uklizavali, tukli po nogama, a Brazil vas je obrisao sa pola snage. Zamisli sad kakva je to ekipa. Kažeš, samo Nejmar? A Kazemiro, a Kutinjo, a Žezus, a Marselo, a Vilian? To su, po tebi, sve sami prosečni igrači pa ih glupi Real, Barsa, Čelsi, Siti...kupuju? Brazil je duplo bolji od Argentine, što je pokazao i u kvalifikacijama za SP, drao ih je bez problema. Brazilu se Nemačka teško može ponoviti, jer su pod velikim pritiskom javnosti, u Brazilu ih niko nikada neće smatrati ozbiljnim igračima ako se ne iskupe za taj poraz. To znači da će igrati ozbiljno i timski. Protiv Nemaca je bio raspad sistema u timu, svadja izmedju igrača i neigranje Nejmara. Sada svadje nema, a na njihovu sreću, glavni vinovnik problema, Dani Alveš, je povredjen. Bojim se da će protiv nas igrati vrlo ozbiljno, čak i ako budu imali šest bodova iz prva dva meča. Možda bude protiv nas pustio Nejmara i Kutinja samo poluvreme, ali nemoj samo da mi kažeš da će nama biti lakše sa Firminom i D. Kostom? Pa naša "omladina" u odbrani biće na velikim mukama. Samo me zanima kako si ti mislio da presingom "stisnemo" Brazil? Mi ćemo da stisnemo Kazemira i Marsela presingom? Ni Čile nismo uspeli a njih hoćemo? Super ti je taktika, nema šta.

Zigzag

pre 5 godina

Bolje da trenirate kossrku i odbojku jos vise i jace,da nekada dobijete tu Srbiju koju toliko patoloski mrzite.A sto se tice basketa,ako Srbi na Olimpijadi u Tokiju osvoje medalju vi cete se saliti na srpski racun,al golubove i jedrenje izgleda svi prate.
(doberman, 14. jun 2018 12:38)ej prijatelju,covjek kaze da su hrvatska reprezentacija i srpska jednake kvalitetom hahaha pa sta da mu kazem,nisam mislio nista lose,ako si se nasao nekako uvrijedenim(a jesi) onda mi je zao...ne treba nam to ,imamo vaterpolo ,tenis,rukomet i nogomet trenutno jaci..

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Kvalifikacije ne računaš? Ne računaš medjusobne takmičarske utakmice? Pa šta onda računaš? To je neko novo gledanje na fudbal? Brazil je igrao tri finala u poslednjih šest prvenstava a dva puta bio prvak. I tebi to nije uspeh, nego hype? Dobar ti taj hype. A medjusobni skor Brazila i Argentine u poslednjih nekoliko godina je kao Real - Legranjes. A gol razlika kao Barsa - Numansija. O čemu ti pričaš, čoveče?
A koje to igrače ima Argentina osim Mesija, Dibale i Aguera? Iguain je po tebi vrhunski igrač? Otamendi? Ostatak reprezentacije im i ne znam. Pa njih Brazil ošiša sa tri komada u sred Buenos Airesa sa sve Mesijem, Aguerom i Otamendijem i ti pričaš o hype-u?
Razumem da navijaš za svoju zemlju, to je sasvim normalno, ali da si toliko neobjektivan, to zaista ne razumem. Argentina je odigrala finale prošlog SP i to je tebi merilo? Pa prolazili su isto kao i Brazil na ostalim prvenstvima, ni bolje ni gore, nisu stizali do polufinala. Nemci su ih isto razbili, moglo je da bude i deset nula, imali su sreće.
A vi jeste igrali na 100% i vrlo vrlo grubo. To će vam se osvetiti u grupi. Nadobijaćete se žutih i crvenih kartona, neće vam tolerisati takvu igru. Ne znam zašto ste umislili da ste nešto? Imate bolji tim od Srbije, to je jasno, ali niste ništa posebno, prva jača reprezentacija će vas oduvati bez problema. Vama je osmina finala krajnji domet.

pobeda

pre 5 godina

Aj ne sramoti nas sve!! Ljudi imaju sastav da ti mozak stane, na zadnjem EP ispali nesretno od kasnijeg prvaka, a sta imamo mi? Najčaksu grupu u povesti kvalifikacija i Matica koji je cenjwn europski igrac, ostalo suci prosek ili jos slabije! SMS tek treba da se dokaze, sve da ga prodaju i za 200 miliona to nista ne znaci! Mozes da ih ne voliš ali moras da cenis sta su sve uradili kao tim i kao pojedinci! Pa jednih holandjana nema vec drugu veliko takmicenje, docim su Hrvati uvek sudionici,nemaju naslov ali su uvek tu! Pojedinci su im svjetske klase, reala,Barce,Intera,Juventusa,Liverpoola,Atletica...sretno nasima!
(Medo, 14. jun 2018 11:58)

Sto volim ove Hrvate sto se predstavljaju kao Srbi. Jos probaju da pisu na srpskom, ali im slabo ide, sto se vidi iz ovog komentara gde je "svaka druga" rec na hrvatskom

drama počinje

pre 5 godina

Jedino Rusi imaju laganu grupu, svi ostali imaju tešku a neki super tešku. Ovo je ipak 32 najboljih momčadi svijeta. Nema laganih. Danas svi znaju da igraju futbal. Neki sa manje iskustva ne izdrže psihički pritisak pa se raspadnu a Hrvati bi trebali biti rutineri. Mnogi Hrvati su navilkli na pune stadione, na frenetičnu atmosferu, mnogi već po koji put na SP, na EP, nekoliko njih sa najvećim trofejima nogometa. Srbi sa manje nastupa na SP i EP, sa manje klupskih trofeja, u manje atraktivnim klubovima ali momci imaju potencijala, a grupa je teška. Ali fudbal je sport iznenađenja u kojem favoriti padnu a neki iznenade. Srbiji je glavni suparnik Švajcarska, a igraju dobro.

JPR24

pre 5 godina

Primjetio sam da mnogi od vas stalno ismijavate Hrvatsku preko Islanda to je zato što ih ne poznajete osobno, Island je 22 na fifinoj rang listi, sazrio je u opasniju momčad od Nigerije pa možda i od Srbije i Hrvatske imaju timski najbolji rad na terenu nisam vidio ni jednu momčad da tako složno funkcionira na terenu kao Island.
(Croat, 14. jun 2018 11:40)

Sto se mene tice ne ismejavam. Ako si citao moj post, videces sta sam rekao o Islandu. Nisu neki tehnicari, niti je to neki “fudbal” lepota. Ali imaju trener koji je ukapirao, zna sta koji igrac moze, i izvlaci maksimum, na to se doda fizicka spremnost, borbeni duh, i eto ti fina ekipa koja funkcionise kao kolektiv. Daju svaki put sve sto imaju, zato i jesu tu hde jesu trenutno. Daleko od naivne ekipe. Ovo im je ako se ne varam prvo SP, bice jos borbeniji i neugodniji nego na EP.

Goran

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Covece, ti ne znas ni kako ti se zemlja zove, al eto, nekako si zavrsio na Srpskom sajtu, ostavljas nipodostavne omalovazavajuce komentare na racun Srbije i pri tom mislis da si zanimljiv.

Zelim ti srecu u zivotu, manje besa, kompleksa i frustriranosti, a na SP nek pobedi ko je bolji.

Arsenije

pre 5 godina

lol google translate..navijam za Hrvatsku jer su bolji u fudbalu od vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 14:36
Već ti je sve rečeno, provaljen si i jedni cilj ovde ti je da provociraš pa ko se upeca, upeca. Nije ti ovo prva vest,malo malo pa kreneš sa nekim prizemnim provokacijam, tužno. Samo imaš problem jer ti tu i tamo iskoči neka hrvatska reč, a ne znaš da Makedonci pišu isključivo ćirilicom.

tony

pre 5 godina

dejan @ - vidi, brazil nikada nije bas tako lako savladao yu ili srbiju pa nece ni sad. nasi uvek mnogo bolje igraju sa favoritima nego sa nekim levacima. dobijemo nemacku pa nas novi zeland razvali. tako ce biti i ovog puta verovatno. igramo nereseno sa kostarikom i svajcarskom a dobijamo brazil na kraju idemo dalje kao drugi u grupi. nije lose, a?

Bane

pre 5 godina

Al Medo i kompanija koja se pretstavljaju kao Srbi... Aj ima i ljudi koji su Srbi i koriste jekavicu, tu ništa nije sporno...Al krenu sa momčad, tekma i ostalim pokazateljima...stvarno mi nije jasno koga oni to lažu?!

Đuka

pre 5 godina

@zig zag , vi bolji u tenisu i vaterpolu ? To je isto ko da ja napisem da je Srbija velesila u gadjanju golubova i jedrenju...
(Srbija u vaterpolu osvojila vise nego vi u svim sportovima, 14. jun 2018 13:40)

@zig zag , u kojem ste vi to svemiru
u vaterpolu i tenisu ? Ajde malo pogledaj sta je Srbija napravila u tim sportovima u zadnjih 10 godina ,pa ces da vidis da vi to ne mozete da stignete u sljedecih 100 , a sto se tice rukometa , daleko vam medalja, a ako gledas zenski Srbija je bolja... a razlika je u fudbalu samo takva da Srbi znaju da su losi u fudbalu ,a vi mislite da ste neka sila
(popij lijekove i ne kmeci, 14. jun 2018 13:36)

Lik je napisao da su trenutno bolji i u pravu je.

Arsenije

pre 5 godina

(Makedonce, 14. jun 2018 11:27)

Normalno je da gledaš Hrvatsku kad si Hrvat, nije to sporno, sporno je i providno što se koristiš tim nikom i provociraš. Lepo si doduše "upakirao" Hrvatsku na poslednjem mestu, samo ako ćeš da se predstavljaš kao Makedonac onda bi morao malo i jezik da savladaš kao i ćirilicu a tu je već problem.
(p, 14. jun 2018 11:56)

У суботу прва игра Француска, Аргентина па Хрватска зато је Хрватска на последњем месту..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Makedonce, 14. jun 2018 13:13
Bravo koristiš google translate sve da bi nas ubedio da si iz Makedonije hahaha, kako si se navukao. Samo te zezaju hrvatske reči koje ti se omaknu uz sav trud i činjenica da bi neko iz Makedonije uvek pisao na ćirilici.

Negativni

pre 5 godina

@jameni

Dobro,znači da je Argentina bolja u poslednjih nekoliko godina jer je igrala finale SP, iako ništa nije napravila na tim prvenstva baš kao i Brazil. Ako računaš i poslednje tri-četiri godine, Brazil ima više pobeda protiv njih i bolju gol razliku. Ali, vidim da tebi argumenti ne znače ništa i da smatraš tudje mišljenje "besmislicom", iako za to nisi dao nijedan jedini argument osim sopstvene projekcije. Što se porede ja tiče, Hrvatska bi bila bolja od Italije u zadnjih dvadeset godina da Italija nije bila svetski prvak i dva puta finalista evropskog prvenstva. Ali, nije.
To za koga navijaš ima veze, jer želiš Argentinu da predstaviš kao mnogo jačeg protivnika od Brazila.
Iguain ne može pertle da vezuje Žezusu. Kao ni Aguero Kutinju.

***

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tobom,majstore.Ako bi upoređivali,Brazil ovamo i Argentina tamo su otprilike iste vrednosti,kao i Švajcarska i Island ali Nigerija je puno jača od Kostarike pa prema tome je naša grupa slabija.Hrvatska ima jako dobar tim ali će teško proći grupu,trebaće im i dosta sreće a mislim da im Island ne odgovara previše kao protivnik u borbi za prolaz.

Pavle

pre 5 godina

Ne znam na osnovu kojih parametara Prosinečki zaključi da da su reprezentacije Meksika i Švetske slabije od reprešentacija Švajcarske i Kostarike; ne računam d su Srbija i Hrvatska konkurencije Brazilu odnosno Argentini.

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

Koji Brazil je duplo bolji od Argentine?
Onaj koji godinama ima puno slabije rezultate od Argentine na svim mogućim natjecanjima? Ako se ne varam u zadnjih par godina je Argentina igrala finale SPa i zadnja 2 finala Južnoameričkog prvenstva. S druge strane Brazila nema nigdje sve te godine...čak ni na domaćem terenu. Pusti ti kvalifikacije -to je nesto sasvim drugo od samog prvenstva. Brojke su prilično jasne..

Ja ti garantiram da će Argentina opet bolje proći na prvenstvu od Brazila...kao što je to slučaj već barem 5-6 godina na natjecanjima.

A to da je Brazil igrao sa pola snage je besmilica...isto kao da je besmilica da je Hrvatska igrala 100%. Brazil će jako teško igrati sa ekipama koje teže dominaciji i visokom presingu -vidjet ćeš već protiv Švicarske vjerojatno.
A Argentina -ne znam -po imenima bi trebala biti prvi favorit prvenstva, ali po igrama to definitivno nije. S druge strane, Messi je jedini igrač na prvenstvu koji zaista sam može vuči ekipu i dobiti utakkmicu samo na svoju kvalitetu...Neymar je jako dobar, ali nije Messi (bar ne još).

Uvijek postoji taj neki "hype" u mistika oko Brazila i zaista su ekipe sa Ronaldom, Ronaldinhom, Rivaldom i sl. -to i zasluživale, ali ovaj Brazil od zadnjih poar godina je samo dobar (eventualno i jako dobar), ali ništa više od toga...kada im dođe ekipa koja je jako kvalitetna i stabilna u glavi i nece imati taj "naš" iracionalni respekt prema Brazilu - Brazil će imati jako velikih problema. 100%

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

nisam do sada rekao da pričaš besmilice, ali sada si vrlo blizu tome.
Nema Argentina samo jedno finale, već tri finala na zadnja tri velika natjecanja koja su igrali Brazil i Argentina...dakle, ne jedno, već tri.

I na sva tri su Argentinci bili u finalu, a Brazilci nisu...tako da nikako ne bih rekao da Argentinci nisu nikako prošli ili da imaju slabe rezultate...pa tko onda ima dobre rezultate? ili računas kao uspješne samo pobjednike prvenstava?

A u kojoj je to galaksiji Žesus bolji o Higuaina? Daj budi realan...
Aguero je bio dugo ozljeđen, ali opet -po kojim to mjerilima je Kutinho bolji napadač od Aguera? Ja ne znam od kuda ti čupaš te svoje podatke?

A RH i nije bolja od Italije -naravno, a istom logikom koju tu koristiš nije ni Brazil bolji od Argentine - jer da je -bio bi on na zadnja tri natjecanja 3 puta u finalu, ali nije bio..a Argentina jest.

I zašto bi želio Argentinu predstavitri kao bolju? Kakve to veze ima s RH? Argentina je jednostavno vec godinama uspješnija od Brazila -to je sve.
Moje mišljenje je da će biti i na ovom prvenstvu bolja, a da Brazil neće proći prvu ozbiljniju europsku reprezentaciju...možda se i varam, ali to je trenutno moje mišljenje.
I ok je da ti imaš drugačije mišljenje, ali ti bi se svađao protiv najobičnijih činjenica...a zaista ne znam čemu to. Jpoš jednom -Messieva Argentina ima puno bolje rezultate do sada od Neymarovog Brazila...možda se u Rusiji to zaista promjeni.
Ajd sretno!!

zgslavac

pre 5 godina

Ne slazem se za zutim iz jednog razloga a to je Kostarika. Rezultst na proslom sp napravili su za temperatura 30c i vlage 85% i to to. Srbija debelo favorit u toj tekmi, ako sama sebe ne uplasi pricom o Kostariki.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 13:00)

Evo za tebe jedan mali argument, dragi moj druže.
Ovo su takmičarske utakmice Brazila protiv Argentine u poslednjih dvadeset godina, dakle utakmice na Copa America i u kvalifikacijama za Svetska prvenstva:

Pobede Brazila - 10 !!!
Nerešene: 3
Pobede Argentine: 1 !!!

Gol razlika 34 - 16 !!!

Dakle, 10 -1 u pobedama i više nego duplo veća gol-razlika. I ti pričaš o hype-u !!!
Pri tom, za Argentinu poslednjih deset godina igra najbolji igrač sveta.

Hvala na razumevanju.

Negativni

pre 5 godina

(jadeni, 14. jun 2018 15:12)

Opet ne poštuješ sagovornika i pričaš da je blizu besmislicama. Ali, dobro.
Možda se ja svadjam sa činjenicama, ali svadjam se sa činjenicama koje to ne moraju biti, jer su to tvoje subjektivne činjenice. Hype oko Brazila nije slučajan, oni u kontinuitetu stvaraju vrhunske fudbalere i uvek imaju bar jednog u pet najboljih na svetu. Izgubljena finala nisu nikakav parametar uspešnosti. Te su ti činjenice vrlo kvarljiva roba.
Hrvatska jeste bila bolja od Italije u jednom kratkom periodu, ali ako gledamo kontinuitet neke reprezentacije i zbog čega je ona top klasa, onda je tu Italija mnogo mnogo bolja. Poslednji meč, takmičarski, Brazila i Argentine završen je čišćenjem Mesija i društva 3-0. Kutinjo je dao fenomenalan gol. Aguero jeste odličan igrač, ali klasa ispod Kutinja.
Ali, dobro, za tebe ovo nisu činjenice već besmislice.
Sretno i tebi i želim vam finale, pa da se ti i ja lepo raspravljamo ko će biti bolji u finalu, Brazil ili Hrvatska :-)

croata

pre 5 godina

Zuti je dobro rekao, jedino se ne slazem za ovo ako budemo prvi u grupi da nam se sve otvara do polufinala.
Ako budemo prvi u osmini dobivamo peru ili dansku, cetvrtfinale nam donosi spanjolce.
Kao drugi igramo s francuzima, a ako prodjemo onda s pobjednikom susreta urugvaj portugal.
Mislim da nam je s druge pozicije povoljniji zdrijeb, francuzi su idealka za nas, zvucan i jak protivnik, a itekako prolazan jer su klasicni luzeri + enormno samopouzdanje ukoliko ih prodjemo, onda padaju i urugvaj il portugal i eto nas u polufinalu.
S prve pozicije idemo na nagazne mine gdje smo mi favoriti i uz budjenje poznatog balkanskog mentaliteta slijedi sokantno ispadanje, a ako i prodjemo cekaju nas spanjolci, po meni prvi favoriti i koliko god mi mozemo dobro odigrati protiv njih, tu nam je kraj.
Naravno ovo su sve projekcije kako bi po bookmakerima trebalo biti, a prvo sto mi bode oci jest skupina gdje su francuzi, tu bi vrlo lako upravo oni mogli izvisiti. A i mi smo u nasoj grupi na klimavim nogama, prva utakmica ce sve odrediti.
Sto se tice srbije, i njima apsolutno sve ovisi o prvoj utakmici, poraz znaci raspad i krajnji debakl, s pobjedom 90% prolaze skupinu, a ni nerjeseno nije lose, pogotovo ako brazil dobro prebije svicarce. Ako prodju skupinu, kao i kod nas, moje je misljenje da bolje u osmini igraju sa svabama vec s meksikom ili svedskom. Sa svabama bi bili prezaljeni, a sansa postoji jer iako najvise volim i postujem upravo svabe, ovaj mundijal oni nece biti u glavnoj ulozi. Meksiko il svedsku srbi nece proci i to se mogu okladit.
Uglavnom sretno i nama i vama uz zelju da se susretnemo u polufinalu i da vas prebijemo ko zeceve, a onda da osvojite broncu.

JPR24

pre 5 godina

Lepo kaze covek. Mi smo unistili Nigerijce, Argentina se raspada, tu je jedino Island problematican, realno.
(Sabre, 14. jun 2018 11:07)
Nigerijci kad hoce, mogu svasta. Kad im se igra, tesko da ce ih neko unistiti. Argentinu ne bih bas olako otpisao... Island, moze biti problematican i to dobro.

SP2018

pre 5 godina

FIFA renking kaže isto šta i Prosinečki. Hrvati imaju veće šanse da prođu grupu nego Srbi, ali kako će da to ce se znati tek kad se odigraju relevantne utakmice.

jadeni

pre 5 godina

*Negativni

gledam ono što je jedino bitno - a to su zadnjih nekoliko prvenstava. Kakve veze imaju utakmice od prije 20 godina ili međusobni omjeri?
Tvojom logikom je Hrvatska bolja od Italije u zadnjih 20 godina, a to je obična besmilica.

Jedina stvar koja je bitna su prvenstva, a tu ova (sadašnja, a ne ona od prije 15-20 godina) reprezentacija Argentine puno bolje stoji od ove Brazila. To je jednostavno tako pa makar se ti na glavu popeo...
Pa ne mozes gledati zadnjih 6 prvenstava - pa to je prije 30 godina skoro dragi čovječe...

Možda me Brazil zaista razuvjeri i osvoji prvenstvo, ali naprosto ova generacija reprezentacije Argentine do sada ima puno bolje rezultate od Brazila -bezveze je uopće raspravljati o tome kada su to najobičnije činjenice...

I da -Higuan je svakako vrhunski napadač...bolji od bilo kojeg brazilskog trenutno...po ama bas svim statistikama...ne znam čemu čuđenje (osim ako ne brojis Neymara u naoadace naravno)?

I kakve veze ima moje navijanje za RH sa pricom o Brazilu i Argentini? Ama bas nikakve...
Kvalifikacije, pogotovo južnoameričke, nisu mjerilo ničega...nisu nikada bi bile.

Od 2010. pa do danas -Argentina ima bolje rezultate od Brazila na svim natjecanjima...dakle zadnjih 8 godina. Po kojoj to logici je trenutni Brazil onda bolji - ja nemam pojma.

Max

pre 5 godina

Sve to relativno.Hrvati su jaci po imenima a u kvalifikacijama su bili skoro pa ocajni sa istim timom.Hrvati imaju ambicije i ocekivanja obzirom na tim dok mi nemamao realno nekih ocekivanja.Prolazak u drugu rundu bih smatrao velikim uspehom.Sad imali smo mi i mnogo boljih pojedinaca i mnogo vecih zvezda pa su uspeli da nas razocaraju tako da je sve stvar trenutne motivacije i srece koja bi mogla da nas pogleda.Najveci mi je problem trenersko ne iskustvo sve ostalo i mogu da progutam.

z'bant

pre 5 godina

Susjedi i komšije, vaše teorije bi imale smisla kad bi lopta bila kocka. Moj doprinos ovoj debati sabio bi u univerzalnu mudrost: "Lopta je okrugla". Kopčate?