Subota, 02.06.2018.

09:30

Prvi let 'Orlova' ka Rusiji – rezultat na SP i budućnost srpskog fudbala

Izvor: B92

Prvi let 'Orlova' ka Rusiji – rezultat na SP i buduænost srpskog fudbala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Nisam od onih koji pozivaju na bojkot ili navijanje protiv naše ekipe. Meni na spisku nedostaju neki igrači, ali ja sam samo navijač i neka ga trener da misli da zna šta radi. Voleo bih da su u timu i Basta i Gacinovic, ali avaj... Nek svi ostanu zdravi pa šta bude.
P. S. Radite na kondiciji, kao Boga vas molim!

Stara kuka

pre 5 godina

Nekada smo tripeli Markovice,Trisovice,Lazovice,Scepovice,Mijailovice,Bambike Tosice...a sada Radonjica,Grujica.Dobro nije zvao Vujadina Savica i Nemanju Miletica.Privatna reprezentacija samo zvana Srbija.Sram vas bilo za Nemanju Maksimovica i Mijata Gacinovica.Pa i Fejsa je vise zasluzio kakav god da je(za neke je stvarno turbo).
Napres kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti,Nole,Ivana,dzudisti,rvaci,strelci,atleticari,plivaci...anti fss!!!

јужњак

pre 5 godina

Зна ли ко, шта игра и где игра Грујић?
Ни он се не сећа тога...
Поглед му је тајанствен а он сам, збуњен, као у чуду шта га је снашло...

Све остало је процена(т) селектора!

Срећно орлови!

Вук

pre 5 godina

Списак је коректан то је оно најбоље што имамо. Поборници Муслина да схвате да се игра офанзивно а не пацерски да не примиш го, па ако га мунеш мунеш га. Крстаји свака част за офанзиван нападачки списак. Само да СМС засија.

Cerebrum

pre 5 godina

Iako sam razočaran konačnim spiskom zbog izostavljanja Gaćinovića, i to mi je jedina zamerka, puna podrška našim igračima. Do kraja treba biti uz njih. Moramo biti realni, koliko bi se samo reprezentacija menjalo sa nama, samo da učestvuju na Mundijalu.

Aleksa

pre 5 godina

narode, molba za sve... ovo je 23 igraca koji su odabrani, i svi do jednog ce pruziti maksimum... pogotovo mladji igraci i oni koji su bili na klackalici da li idu ili ne... zamislite Radonjic zabode Brazilu nesto u stilu Laneta Nemcima 2010?... Lanetov gol se ne zaboravlja...bice to sve dobro, samo slozno svaku utakmicu... a mi da 'ladimo pivo i da cekamo utakmice... =))) samo jako!!!...

vik zr

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala
(ja pa ja, 02. jun 2018 11:41)
Ivanović - Tošić

realno

pre 5 godina

Gacinovic, Pejcinovic i Basta fale da to bude 23 najbolja igraca u ovom momentu. Kako god, nikakvih ocekivanja nemam, zelim im uspeh naravno, ali svaki uspeh bice pre plod srece nego rada strucnog staba.

realno

pre 5 godina

Navijam za Srbiju, ali toliku zelju za slikanjem,poziranjem, kao nasi fudbaleri nema niko,uzivam da gledam i pratim nase vaterpoliste, koliko divni ljudi,pre svega.

jд123

pre 5 godina

И ја сам писао да се једино за Гаћиновића морало наћи место, јер може да игра и бека, што је доказао против Грузије. Зашто се то није проверавало на тренингу? Мислим чак да би боље играо од Рукавине. Пошто нам шкрипи у одбрани, Бане да буде штопер, ионако су га стигле године и није више тако брз да нон - стоп трчи поред линије напред - назад. Гаћиновићу је могао рећи "слушај, у овом моменту за тебе нема места на твојој позицији, потребно је да играш бека, млад си, брз, доказао си против Грузије и на тренинзима да то можеш, са Рукавином ћеш конкурисати за стартера, ко се боље покаже на тренингу, биће у првих 11".

АЛИ: то су све ситнице и мање је битно од онога шта су радили његови претходници. Да не позивају једног од најбољих играча које имамо у тренутку. Нисмо ми Бразил, па да селектор постави тактику и онда бира између 100 играча, кога да зове. Има ту доста примера код нас. Да наведем само пар. Рамбо Петковић, па Михајловић са Матићем, Ћурчић са Тадићем и Муслин са СМС-ом.

И још нешто. Ако је Муслин толико добар тренер, како тврде ови што кукају што је отпуштен, зашто је Гаћиновића пребацио на клупу, после одличне партије против Грузије? Убацио га у ватру стицајем околности, он у потпуности искористио шансу. Сваки нормалан тренер би рекао Рукавини, следећу си резерва, Гаћиновић почиње поново као десни бек. Где је била она позната изрека "никада не мењај тим који побеђује".
Да је остао Муслин, не само да не би звао Милинковић-Савића, него би сигурно водио и Зорана Тошића, јер му је то обећао, ако потпише за Партизан. Не би ме чудило да је то обећање и позлатио процентом од уговора. Зато прича како Муслин није дао менаџерима да се мешају у састав, пада у воду.

Ја сам такође био за то да поведе и Басту. Али добро, он је већ стар и разумем одлуку, као и то да води Живковића и Грујића, иако се још нису доказали у својим екипама као СМС. То је залог за будућност. Треба да их води, да стекну искуство великог такмичења, јер се на њих озбиљно рачуна за следеће квалификације за ЕП.

Осим тога, Крстајић је већ показао да нема намеру да игра бункер, што је позитивно. Да ли ће успети у томе да играмо нападачки, да играчи буду дисциплиновани и боре се до задње капи зноја, видећемо. Највећа мана је што нема искуство, али није га имао ни Пауновић.

zzzz

pre 5 godina

ja verujem u ovu ekipu,cini mi se da su kao celina ekipa,da se drze zajedno,da disu zajedno i to je ono sto je nedostajalo svim prethodnim generacijama,a kvalitet ekipe uopste nije sporan...

bobrock

pre 5 godina

Vidim mnogi upoređuju Gaćinovića i Radonjića a i sam selektor je to uradio, ali ko prati Bundes ligu zna da Gaćinović već duže vremena ne igra po strani nego u sredini terena i da je u zadnjih pola godine samo povremeno igrao. Tako da je po meni na toj poziciji Radonjić svakako bolji izbor. Meni je žao što ga nije poveo ali bi mi isto tako žao bilo bilo kog drugog igrača iz sredine terena. Ja sam se nadao da će ostaviti još jednog odbranbenog igrača kod kuće ali bi to bilo rizično. Na kraju krajeva ovo je najbolje što imamo i ako je problem samo jedna ili dve pozicije to će biti uvjek tako.

room 1408

pre 5 godina

Turistička atrakcija o trošku države.Bolje da se nisu plasirali,bila bi manja bruka,po našu naciju,a i igrači bi se mogli na vreme posvetiti svojim stalnim aktivnostima(splavarenje,farmama,posecivanju egzotičnih mesta,izbacivanju postova po instagramu,...).Ovako cimaju se bez potrebe za nekih 7 dana u Rusiji,...

toto

pre 5 godina

Selektor koji je seo na klupu kad smo se plasirali. Imao je obraza da to uradi iako je bio Muslinov saradnik. Selektor koji je izjavio da je i sam plasman uspeh. On kaze da ima SISTEM IGRE?
Sta je sistem? 15 dana pred takmicenje ti nemas uigranu odbranu, nemas formaciju, nemas . Promenio pola tima. Oterao decka koji je dao gol protiv Gruzije i bio dzoker u kvalifikacijama. Oterao decka koji nam je doneo zlato pre 3 godine. Odakle obraz da se javljas?

Inace ona Koreja sto smo remizirali sa njima - Bosna ih odrala sinoc. Koliko mi imamo srece sto smo se plasirali uopste i koliko nismo ni svesni da smo D ili E klasa svetskog fudbala. Znj klasa zapravo.

orlovi.rasirenih.krila

pre 5 godina

Konacno bez euforije. Iz senke vrebamo, ponosno i tiho. Muslin svakako nije zaslužio već odavno poznat rasplet, ali Krstajić, ma koliko ga kritikovali ljudi ovde zbog nedostatka trenerskog iskustva, deluje odmeno, stiče se utisak da ga igrači respektuju. Možda nema to željeno trenersko iskustvo, ali svako ko se i malo bavio polu-profesionalnim ili profesionalnim fudbalom, zna da igrači na njegovoj poziciji na kojoj joj je igrao moraju da budu i treneri, liderske gromade na terenu, što je Krstaja definitivno i bio tokom karijere u Partizanu, a kasnije i u Nemačkoj. Konacno 7 miliona srpskih selektora je složno što se tiče najboljih 18 (mozda e i 23). Naravno to nije cilj spiska, ali itekako prija cinjenica da smo manje vise složni u oceni da je ovo ono najbolje što je naša mala, napaćena zemlja izrodila što se tiče najpopularnije igre na svetu. Pozdrav od zvezdaša i neka srece prati orlove :)

ja pa ja

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala

fenomen

pre 5 godina

Sulejmani je nepravedno izostavljen jer se uvek odazivao i borio posteno. Fejsa takodje mada nije kvalitet za prvih 11 ali u 23 je morao biti. Grujic u ono sto je igrao za u21 nije bas blistao. Tesko je u 23 igraca ugurati sve da bi svi bili zadovoljni mada su i Gacinovic i Nemanja Maksimovic zasluzili da idu u Rusiju. I verujem da posle Rusije treba podmlatiti ekipu maksimalno. Znaci da se Stojkovic, Kolarov i Ivanovic povuku.

CikitOoo8

pre 5 godina

Što se tiče Krstajića, koga je Lev pa i Zidan trenirao? Nikog, pa? Stoga dajte mu šansu jer deluje kao dobar čovek a nekad je to uz malo sreće, naravno i nekog znanja, dovoljno za uspeh. Meni se dopada njegov hrabar i ofanzivan pristup, težnja modernom fudbalu i čini mi se da pomaka u igri ima ali strpljivo, ne očekujte da odmah igramo kao Barsa i osvojimo SP. Nema instant uspeha na duge staze, treba formirati sistem i parametre po kojima će tim da raste i bude u fulu za naredna prvenstva. Radonjić je u timu zbog svoje ekstremne brzine, igre 1 na 1, i verovatno će šansu dobijati ako budemo u rezultatskom zaostatku, kad treba ići na sve ili ništa. Valjda ga nećemo gledati puno. Toliko od još jednog "vrsnog" poznavalaca fudbala.

Docent

pre 5 godina

Toliko kukate za Gacinovicem, kao da bi on igrao vise od 10-15 minuta pred kraj...
Prva postava se zna vec sada:

Stojkovic

Rukavina Bane Tošić Kolarov

Matić Milivojević

Tadić SMS Ljajić

Mitar

theman

pre 5 godina

Srbija je po kvaliteti igrača i kadra ispred Švicarske i Kostarike. Kostarika je nepoznanica, ali kao i sve druge latinoamerikance mora ih se ozbiljno shvatiti. Švicarska je po kvaliteti igrača slična Srbiji, s tim da oni imaju kontinuitet nastupa i onaj poznati germanski fanatizam u igri zbog čega neće biti lagan protivnik Srbiji. Prognoziram Srbiji osminu finala.

Zaista fudbalski ekspert

pre 5 godina

Znači, protiv Čilea kombinovani sastav, jer postoji velika verovatnoća, da će mo izgubiti, pa se naknadno može reći:“ Pa dobro, kombinovali smo."
Protiv Bolivije ako ne pobede, mogu i odmah da produže godišnji odmor.
Nisam hejter, svim srcem navijam za njih, ali neke izjave su toliko providne i na amaterskom nivou, da je zabrinjavajuće.

koča

pre 5 godina

Neki su rekli da necemo ni da se kvalifikujemo, ispunili ste vise od njihovih ocekivanja, drugi kažu necemo ni grupu proci, njihova ocekivanja ste, u najgorem slucaju, vec ispunili, tako da idemo opusteno, pa sta bude. Sto se mene tice, ja znam da cu kao i svaki ljubitelj sporta sedeti pored tv-a, gledati svaku vasu ufakmicu, navijati za svoju zemlju, pokidati i poslednji zivac, ali to je deo zabave... Srecno momci...

joca

pre 5 godina

ajd jedino gacinovic je mozda trebo pre Grujica ili Radonjica.ali dobro nista tu ne menja.prvih 16 igraca se zna koji ce igrati.ostalih 7 ce tesko doci do sanse.srecno orlovi.verujem u uspeh

BgHQ

pre 5 godina

Za nas je ogroman uspeh sam plasman na SP.To je kao za Nemacku ili Brazil osvajanje SP.Igraci i strucni stab bi trebalo da su u lagodnoj poziciji jer nemaju imperativ nikakvog uspeha u Rusiji. Naravno to ne znaci da treba da se blamiraju i brukaju ali svaki gol i svaki bod je fantastucan uspeh.Ako iz toga kojim slucajem proistekne plasman u drugu fazu to bi bio istinski podvig.Bilo bi lepo ali tesko mi je da poverujem u takav hepi end iz vise razloga.
1.Kvalitet i pojedinacni(posebno) i timski je daleko od svetskog proseka.
2.Selektor pocetnik i poslusnik postavljen od strane menadzera.Niko u Srbiji ne veruje da Krstajic sastavlja tim.Cak da i nije tako(svi znamo da je tako) nemam poverenja u selektora koji nikad nije trenirao nikoga pre reprezentacije Srbije.
3.Smenjen selektor Muslin koji je odveo ovako nekvalitetnu ekipu na SP.Umesto da se covek nagradi oni ga smenjuju navodno jer nije zvao SMS i nismo igrali lep fudbal(Italija bila svetski prvak a Grcka evropski sa ruznim fudbalom).Da li to znaci da selektor ne sme da sastavlja tim vec neuki predsednik FSS i njegovi menadzeri?Karma sigurno postoji.
Eto to su neki od razloga(ima ih jos) zbog kojih ne ocekujem uspeh na SP.

nemirko

pre 5 godina

1-1 sa kostarikom
"ma videćete vi 'švajcarci',kosovo je srbija" raspada nam se "sistem" i gubimo lagano 3-0
idemo na sve ili ništa sa brazilom, igramo našu najbolju utakmicu na prvenstvu, imamo čak i inicijativu, ali brazil, rutinski, iz druge brzine 2-1 pobeđuje.
i toeto

TDI

pre 5 godina

Sistem igre!?!?!Au al se Krstajic istripovao.Priznajem,dugo dugo pratim fudbal ali o nekom nasem sistemu igre nema ni govora.Samaranje najklasicnije.Mnogi ce biti razocarani nasim igrama i plasmanim ali to su klasicne paljevine.Lozenje je uveliko u toku ali realnost je da je sam plasman u Rusiju podvig.

dzoni

pre 5 godina

bilo koji spisak bi imao kritike jer to je prosto tako, stvar ukusa....
po meni jedina zamerka je da je ipak za Gacinovica moralo biti mesta jer je prosao cele kvalifikacije, igrao ok, mlad je, i veliki je potencijal... stoji da je i Radonjic dobar potencijal ali ipak je u ovom ciklusu prednost morao da ima Gacinovic jer prosto nema dobrog objasnjenja da to nije tako... mislim da je to jedina nepravda ovog spiska... mozda su upravo bas tu bili umesani neciji interesi a toga svakako ima bar kod nas 100%....

Bijela

pre 5 godina

zar nije povod da na prvenstvo idu maksimalno spremni igrači a ne igrači koji izlaze iz povrede ili još samo nose ime, ili je ovo iskup Banetu za oduzimanje trake?!

koča

pre 5 godina

Neki su rekli da necemo ni da se kvalifikujemo, ispunili ste vise od njihovih ocekivanja, drugi kažu necemo ni grupu proci, njihova ocekivanja ste, u najgorem slucaju, vec ispunili, tako da idemo opusteno, pa sta bude. Sto se mene tice, ja znam da cu kao i svaki ljubitelj sporta sedeti pored tv-a, gledati svaku vasu ufakmicu, navijati za svoju zemlju, pokidati i poslednji zivac, ali to je deo zabave... Srecno momci...

joca

pre 5 godina

ajd jedino gacinovic je mozda trebo pre Grujica ili Radonjica.ali dobro nista tu ne menja.prvih 16 igraca se zna koji ce igrati.ostalih 7 ce tesko doci do sanse.srecno orlovi.verujem u uspeh

dzoni

pre 5 godina

bilo koji spisak bi imao kritike jer to je prosto tako, stvar ukusa....
po meni jedina zamerka je da je ipak za Gacinovica moralo biti mesta jer je prosao cele kvalifikacije, igrao ok, mlad je, i veliki je potencijal... stoji da je i Radonjic dobar potencijal ali ipak je u ovom ciklusu prednost morao da ima Gacinovic jer prosto nema dobrog objasnjenja da to nije tako... mislim da je to jedina nepravda ovog spiska... mozda su upravo bas tu bili umesani neciji interesi a toga svakako ima bar kod nas 100%....

Docent

pre 5 godina

Toliko kukate za Gacinovicem, kao da bi on igrao vise od 10-15 minuta pred kraj...
Prva postava se zna vec sada:

Stojkovic

Rukavina Bane Tošić Kolarov

Matić Milivojević

Tadić SMS Ljajić

Mitar

jд123

pre 5 godina

И ја сам писао да се једино за Гаћиновића морало наћи место, јер може да игра и бека, што је доказао против Грузије. Зашто се то није проверавало на тренингу? Мислим чак да би боље играо од Рукавине. Пошто нам шкрипи у одбрани, Бане да буде штопер, ионако су га стигле године и није више тако брз да нон - стоп трчи поред линије напред - назад. Гаћиновићу је могао рећи "слушај, у овом моменту за тебе нема места на твојој позицији, потребно је да играш бека, млад си, брз, доказао си против Грузије и на тренинзима да то можеш, са Рукавином ћеш конкурисати за стартера, ко се боље покаже на тренингу, биће у првих 11".

АЛИ: то су све ситнице и мање је битно од онога шта су радили његови претходници. Да не позивају једног од најбољих играча које имамо у тренутку. Нисмо ми Бразил, па да селектор постави тактику и онда бира између 100 играча, кога да зове. Има ту доста примера код нас. Да наведем само пар. Рамбо Петковић, па Михајловић са Матићем, Ћурчић са Тадићем и Муслин са СМС-ом.

И још нешто. Ако је Муслин толико добар тренер, како тврде ови што кукају што је отпуштен, зашто је Гаћиновића пребацио на клупу, после одличне партије против Грузије? Убацио га у ватру стицајем околности, он у потпуности искористио шансу. Сваки нормалан тренер би рекао Рукавини, следећу си резерва, Гаћиновић почиње поново као десни бек. Где је била она позната изрека "никада не мењај тим који побеђује".
Да је остао Муслин, не само да не би звао Милинковић-Савића, него би сигурно водио и Зорана Тошића, јер му је то обећао, ако потпише за Партизан. Не би ме чудило да је то обећање и позлатио процентом од уговора. Зато прича како Муслин није дао менаџерима да се мешају у састав, пада у воду.

Ја сам такође био за то да поведе и Басту. Али добро, он је већ стар и разумем одлуку, као и то да води Живковића и Грујића, иако се још нису доказали у својим екипама као СМС. То је залог за будућност. Треба да их води, да стекну искуство великог такмичења, јер се на њих озбиљно рачуна за следеће квалификације за ЕП.

Осим тога, Крстајић је већ показао да нема намеру да игра бункер, што је позитивно. Да ли ће успети у томе да играмо нападачки, да играчи буду дисциплиновани и боре се до задње капи зноја, видећемо. Највећа мана је што нема искуство, али није га имао ни Пауновић.

theman

pre 5 godina

Srbija je po kvaliteti igrača i kadra ispred Švicarske i Kostarike. Kostarika je nepoznanica, ali kao i sve druge latinoamerikance mora ih se ozbiljno shvatiti. Švicarska je po kvaliteti igrača slična Srbiji, s tim da oni imaju kontinuitet nastupa i onaj poznati germanski fanatizam u igri zbog čega neće biti lagan protivnik Srbiji. Prognoziram Srbiji osminu finala.

TDI

pre 5 godina

Sistem igre!?!?!Au al se Krstajic istripovao.Priznajem,dugo dugo pratim fudbal ali o nekom nasem sistemu igre nema ni govora.Samaranje najklasicnije.Mnogi ce biti razocarani nasim igrama i plasmanim ali to su klasicne paljevine.Lozenje je uveliko u toku ali realnost je da je sam plasman u Rusiju podvig.

orlovi.rasirenih.krila

pre 5 godina

Konacno bez euforije. Iz senke vrebamo, ponosno i tiho. Muslin svakako nije zaslužio već odavno poznat rasplet, ali Krstajić, ma koliko ga kritikovali ljudi ovde zbog nedostatka trenerskog iskustva, deluje odmeno, stiče se utisak da ga igrači respektuju. Možda nema to željeno trenersko iskustvo, ali svako ko se i malo bavio polu-profesionalnim ili profesionalnim fudbalom, zna da igrači na njegovoj poziciji na kojoj joj je igrao moraju da budu i treneri, liderske gromade na terenu, što je Krstaja definitivno i bio tokom karijere u Partizanu, a kasnije i u Nemačkoj. Konacno 7 miliona srpskih selektora je složno što se tiče najboljih 18 (mozda e i 23). Naravno to nije cilj spiska, ali itekako prija cinjenica da smo manje vise složni u oceni da je ovo ono najbolje što je naša mala, napaćena zemlja izrodila što se tiče najpopularnije igre na svetu. Pozdrav od zvezdaša i neka srece prati orlove :)

BgHQ

pre 5 godina

Za nas je ogroman uspeh sam plasman na SP.To je kao za Nemacku ili Brazil osvajanje SP.Igraci i strucni stab bi trebalo da su u lagodnoj poziciji jer nemaju imperativ nikakvog uspeha u Rusiji. Naravno to ne znaci da treba da se blamiraju i brukaju ali svaki gol i svaki bod je fantastucan uspeh.Ako iz toga kojim slucajem proistekne plasman u drugu fazu to bi bio istinski podvig.Bilo bi lepo ali tesko mi je da poverujem u takav hepi end iz vise razloga.
1.Kvalitet i pojedinacni(posebno) i timski je daleko od svetskog proseka.
2.Selektor pocetnik i poslusnik postavljen od strane menadzera.Niko u Srbiji ne veruje da Krstajic sastavlja tim.Cak da i nije tako(svi znamo da je tako) nemam poverenja u selektora koji nikad nije trenirao nikoga pre reprezentacije Srbije.
3.Smenjen selektor Muslin koji je odveo ovako nekvalitetnu ekipu na SP.Umesto da se covek nagradi oni ga smenjuju navodno jer nije zvao SMS i nismo igrali lep fudbal(Italija bila svetski prvak a Grcka evropski sa ruznim fudbalom).Da li to znaci da selektor ne sme da sastavlja tim vec neuki predsednik FSS i njegovi menadzeri?Karma sigurno postoji.
Eto to su neki od razloga(ima ih jos) zbog kojih ne ocekujem uspeh na SP.

fenomen

pre 5 godina

Sulejmani je nepravedno izostavljen jer se uvek odazivao i borio posteno. Fejsa takodje mada nije kvalitet za prvih 11 ali u 23 je morao biti. Grujic u ono sto je igrao za u21 nije bas blistao. Tesko je u 23 igraca ugurati sve da bi svi bili zadovoljni mada su i Gacinovic i Nemanja Maksimovic zasluzili da idu u Rusiju. I verujem da posle Rusije treba podmlatiti ekipu maksimalno. Znaci da se Stojkovic, Kolarov i Ivanovic povuku.

Вук

pre 5 godina

Списак је коректан то је оно најбоље што имамо. Поборници Муслина да схвате да се игра офанзивно а не пацерски да не примиш го, па ако га мунеш мунеш га. Крстаји свака част за офанзиван нападачки списак. Само да СМС засија.

CikitOoo8

pre 5 godina

Što se tiče Krstajića, koga je Lev pa i Zidan trenirao? Nikog, pa? Stoga dajte mu šansu jer deluje kao dobar čovek a nekad je to uz malo sreće, naravno i nekog znanja, dovoljno za uspeh. Meni se dopada njegov hrabar i ofanzivan pristup, težnja modernom fudbalu i čini mi se da pomaka u igri ima ali strpljivo, ne očekujte da odmah igramo kao Barsa i osvojimo SP. Nema instant uspeha na duge staze, treba formirati sistem i parametre po kojima će tim da raste i bude u fulu za naredna prvenstva. Radonjić je u timu zbog svoje ekstremne brzine, igre 1 na 1, i verovatno će šansu dobijati ako budemo u rezultatskom zaostatku, kad treba ići na sve ili ništa. Valjda ga nećemo gledati puno. Toliko od još jednog "vrsnog" poznavalaca fudbala.

Aleksa

pre 5 godina

narode, molba za sve... ovo je 23 igraca koji su odabrani, i svi do jednog ce pruziti maksimum... pogotovo mladji igraci i oni koji su bili na klackalici da li idu ili ne... zamislite Radonjic zabode Brazilu nesto u stilu Laneta Nemcima 2010?... Lanetov gol se ne zaboravlja...bice to sve dobro, samo slozno svaku utakmicu... a mi da 'ladimo pivo i da cekamo utakmice... =))) samo jako!!!...

bobrock

pre 5 godina

Vidim mnogi upoređuju Gaćinovića i Radonjića a i sam selektor je to uradio, ali ko prati Bundes ligu zna da Gaćinović već duže vremena ne igra po strani nego u sredini terena i da je u zadnjih pola godine samo povremeno igrao. Tako da je po meni na toj poziciji Radonjić svakako bolji izbor. Meni je žao što ga nije poveo ali bi mi isto tako žao bilo bilo kog drugog igrača iz sredine terena. Ja sam se nadao da će ostaviti još jednog odbranbenog igrača kod kuće ali bi to bilo rizično. Na kraju krajeva ovo je najbolje što imamo i ako je problem samo jedna ili dve pozicije to će biti uvjek tako.

Cerebrum

pre 5 godina

Iako sam razočaran konačnim spiskom zbog izostavljanja Gaćinovića, i to mi je jedina zamerka, puna podrška našim igračima. Do kraja treba biti uz njih. Moramo biti realni, koliko bi se samo reprezentacija menjalo sa nama, samo da učestvuju na Mundijalu.

realno

pre 5 godina

Navijam za Srbiju, ali toliku zelju za slikanjem,poziranjem, kao nasi fudbaleri nema niko,uzivam da gledam i pratim nase vaterpoliste, koliko divni ljudi,pre svega.

јужњак

pre 5 godina

Зна ли ко, шта игра и где игра Грујић?
Ни он се не сећа тога...
Поглед му је тајанствен а он сам, збуњен, као у чуду шта га је снашло...

Све остало је процена(т) селектора!

Срећно орлови!

zzzz

pre 5 godina

ja verujem u ovu ekipu,cini mi se da su kao celina ekipa,da se drze zajedno,da disu zajedno i to je ono sto je nedostajalo svim prethodnim generacijama,a kvalitet ekipe uopste nije sporan...

ja pa ja

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala

Bijela

pre 5 godina

zar nije povod da na prvenstvo idu maksimalno spremni igrači a ne igrači koji izlaze iz povrede ili još samo nose ime, ili je ovo iskup Banetu za oduzimanje trake?!

toto

pre 5 godina

Selektor koji je seo na klupu kad smo se plasirali. Imao je obraza da to uradi iako je bio Muslinov saradnik. Selektor koji je izjavio da je i sam plasman uspeh. On kaze da ima SISTEM IGRE?
Sta je sistem? 15 dana pred takmicenje ti nemas uigranu odbranu, nemas formaciju, nemas . Promenio pola tima. Oterao decka koji je dao gol protiv Gruzije i bio dzoker u kvalifikacijama. Oterao decka koji nam je doneo zlato pre 3 godine. Odakle obraz da se javljas?

Inace ona Koreja sto smo remizirali sa njima - Bosna ih odrala sinoc. Koliko mi imamo srece sto smo se plasirali uopste i koliko nismo ni svesni da smo D ili E klasa svetskog fudbala. Znj klasa zapravo.

vik zr

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala
(ja pa ja, 02. jun 2018 11:41)
Ivanović - Tošić

room 1408

pre 5 godina

Turistička atrakcija o trošku države.Bolje da se nisu plasirali,bila bi manja bruka,po našu naciju,a i igrači bi se mogli na vreme posvetiti svojim stalnim aktivnostima(splavarenje,farmama,posecivanju egzotičnih mesta,izbacivanju postova po instagramu,...).Ovako cimaju se bez potrebe za nekih 7 dana u Rusiji,...

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Nisam od onih koji pozivaju na bojkot ili navijanje protiv naše ekipe. Meni na spisku nedostaju neki igrači, ali ja sam samo navijač i neka ga trener da misli da zna šta radi. Voleo bih da su u timu i Basta i Gacinovic, ali avaj... Nek svi ostanu zdravi pa šta bude.
P. S. Radite na kondiciji, kao Boga vas molim!

nemirko

pre 5 godina

1-1 sa kostarikom
"ma videćete vi 'švajcarci',kosovo je srbija" raspada nam se "sistem" i gubimo lagano 3-0
idemo na sve ili ništa sa brazilom, igramo našu najbolju utakmicu na prvenstvu, imamo čak i inicijativu, ali brazil, rutinski, iz druge brzine 2-1 pobeđuje.
i toeto

realno

pre 5 godina

Gacinovic, Pejcinovic i Basta fale da to bude 23 najbolja igraca u ovom momentu. Kako god, nikakvih ocekivanja nemam, zelim im uspeh naravno, ali svaki uspeh bice pre plod srece nego rada strucnog staba.

Stara kuka

pre 5 godina

Nekada smo tripeli Markovice,Trisovice,Lazovice,Scepovice,Mijailovice,Bambike Tosice...a sada Radonjica,Grujica.Dobro nije zvao Vujadina Savica i Nemanju Miletica.Privatna reprezentacija samo zvana Srbija.Sram vas bilo za Nemanju Maksimovica i Mijata Gacinovica.Pa i Fejsa je vise zasluzio kakav god da je(za neke je stvarno turbo).
Napres kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti,Nole,Ivana,dzudisti,rvaci,strelci,atleticari,plivaci...anti fss!!!

Zaista fudbalski ekspert

pre 5 godina

Znači, protiv Čilea kombinovani sastav, jer postoji velika verovatnoća, da će mo izgubiti, pa se naknadno može reći:“ Pa dobro, kombinovali smo."
Protiv Bolivije ako ne pobede, mogu i odmah da produže godišnji odmor.
Nisam hejter, svim srcem navijam za njih, ali neke izjave su toliko providne i na amaterskom nivou, da je zabrinjavajuće.

TDI

pre 5 godina

Sistem igre!?!?!Au al se Krstajic istripovao.Priznajem,dugo dugo pratim fudbal ali o nekom nasem sistemu igre nema ni govora.Samaranje najklasicnije.Mnogi ce biti razocarani nasim igrama i plasmanim ali to su klasicne paljevine.Lozenje je uveliko u toku ali realnost je da je sam plasman u Rusiju podvig.

room 1408

pre 5 godina

Turistička atrakcija o trošku države.Bolje da se nisu plasirali,bila bi manja bruka,po našu naciju,a i igrači bi se mogli na vreme posvetiti svojim stalnim aktivnostima(splavarenje,farmama,posecivanju egzotičnih mesta,izbacivanju postova po instagramu,...).Ovako cimaju se bez potrebe za nekih 7 dana u Rusiji,...

Bijela

pre 5 godina

zar nije povod da na prvenstvo idu maksimalno spremni igrači a ne igrači koji izlaze iz povrede ili još samo nose ime, ili je ovo iskup Banetu za oduzimanje trake?!

nemirko

pre 5 godina

1-1 sa kostarikom
"ma videćete vi 'švajcarci',kosovo je srbija" raspada nam se "sistem" i gubimo lagano 3-0
idemo na sve ili ništa sa brazilom, igramo našu najbolju utakmicu na prvenstvu, imamo čak i inicijativu, ali brazil, rutinski, iz druge brzine 2-1 pobeđuje.
i toeto

BgHQ

pre 5 godina

Za nas je ogroman uspeh sam plasman na SP.To je kao za Nemacku ili Brazil osvajanje SP.Igraci i strucni stab bi trebalo da su u lagodnoj poziciji jer nemaju imperativ nikakvog uspeha u Rusiji. Naravno to ne znaci da treba da se blamiraju i brukaju ali svaki gol i svaki bod je fantastucan uspeh.Ako iz toga kojim slucajem proistekne plasman u drugu fazu to bi bio istinski podvig.Bilo bi lepo ali tesko mi je da poverujem u takav hepi end iz vise razloga.
1.Kvalitet i pojedinacni(posebno) i timski je daleko od svetskog proseka.
2.Selektor pocetnik i poslusnik postavljen od strane menadzera.Niko u Srbiji ne veruje da Krstajic sastavlja tim.Cak da i nije tako(svi znamo da je tako) nemam poverenja u selektora koji nikad nije trenirao nikoga pre reprezentacije Srbije.
3.Smenjen selektor Muslin koji je odveo ovako nekvalitetnu ekipu na SP.Umesto da se covek nagradi oni ga smenjuju navodno jer nije zvao SMS i nismo igrali lep fudbal(Italija bila svetski prvak a Grcka evropski sa ruznim fudbalom).Da li to znaci da selektor ne sme da sastavlja tim vec neuki predsednik FSS i njegovi menadzeri?Karma sigurno postoji.
Eto to su neki od razloga(ima ih jos) zbog kojih ne ocekujem uspeh na SP.

toto

pre 5 godina

Selektor koji je seo na klupu kad smo se plasirali. Imao je obraza da to uradi iako je bio Muslinov saradnik. Selektor koji je izjavio da je i sam plasman uspeh. On kaze da ima SISTEM IGRE?
Sta je sistem? 15 dana pred takmicenje ti nemas uigranu odbranu, nemas formaciju, nemas . Promenio pola tima. Oterao decka koji je dao gol protiv Gruzije i bio dzoker u kvalifikacijama. Oterao decka koji nam je doneo zlato pre 3 godine. Odakle obraz da se javljas?

Inace ona Koreja sto smo remizirali sa njima - Bosna ih odrala sinoc. Koliko mi imamo srece sto smo se plasirali uopste i koliko nismo ni svesni da smo D ili E klasa svetskog fudbala. Znj klasa zapravo.

Zaista fudbalski ekspert

pre 5 godina

Znači, protiv Čilea kombinovani sastav, jer postoji velika verovatnoća, da će mo izgubiti, pa se naknadno može reći:“ Pa dobro, kombinovali smo."
Protiv Bolivije ako ne pobede, mogu i odmah da produže godišnji odmor.
Nisam hejter, svim srcem navijam za njih, ali neke izjave su toliko providne i na amaterskom nivou, da je zabrinjavajuće.

Stara kuka

pre 5 godina

Nekada smo tripeli Markovice,Trisovice,Lazovice,Scepovice,Mijailovice,Bambike Tosice...a sada Radonjica,Grujica.Dobro nije zvao Vujadina Savica i Nemanju Miletica.Privatna reprezentacija samo zvana Srbija.Sram vas bilo za Nemanju Maksimovica i Mijata Gacinovica.Pa i Fejsa je vise zasluzio kakav god da je(za neke je stvarno turbo).
Napres kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti,Nole,Ivana,dzudisti,rvaci,strelci,atleticari,plivaci...anti fss!!!

jд123

pre 5 godina

И ја сам писао да се једино за Гаћиновића морало наћи место, јер може да игра и бека, што је доказао против Грузије. Зашто се то није проверавало на тренингу? Мислим чак да би боље играо од Рукавине. Пошто нам шкрипи у одбрани, Бане да буде штопер, ионако су га стигле године и није више тако брз да нон - стоп трчи поред линије напред - назад. Гаћиновићу је могао рећи "слушај, у овом моменту за тебе нема места на твојој позицији, потребно је да играш бека, млад си, брз, доказао си против Грузије и на тренинзима да то можеш, са Рукавином ћеш конкурисати за стартера, ко се боље покаже на тренингу, биће у првих 11".

АЛИ: то су све ситнице и мање је битно од онога шта су радили његови претходници. Да не позивају једног од најбољих играча које имамо у тренутку. Нисмо ми Бразил, па да селектор постави тактику и онда бира између 100 играча, кога да зове. Има ту доста примера код нас. Да наведем само пар. Рамбо Петковић, па Михајловић са Матићем, Ћурчић са Тадићем и Муслин са СМС-ом.

И још нешто. Ако је Муслин толико добар тренер, како тврде ови што кукају што је отпуштен, зашто је Гаћиновића пребацио на клупу, после одличне партије против Грузије? Убацио га у ватру стицајем околности, он у потпуности искористио шансу. Сваки нормалан тренер би рекао Рукавини, следећу си резерва, Гаћиновић почиње поново као десни бек. Где је била она позната изрека "никада не мењај тим који побеђује".
Да је остао Муслин, не само да не би звао Милинковић-Савића, него би сигурно водио и Зорана Тошића, јер му је то обећао, ако потпише за Партизан. Не би ме чудило да је то обећање и позлатио процентом од уговора. Зато прича како Муслин није дао менаџерима да се мешају у састав, пада у воду.

Ја сам такође био за то да поведе и Басту. Али добро, он је већ стар и разумем одлуку, као и то да води Живковића и Грујића, иако се још нису доказали у својим екипама као СМС. То је залог за будућност. Треба да их води, да стекну искуство великог такмичења, јер се на њих озбиљно рачуна за следеће квалификације за ЕП.

Осим тога, Крстајић је већ показао да нема намеру да игра бункер, што је позитивно. Да ли ће успети у томе да играмо нападачки, да играчи буду дисциплиновани и боре се до задње капи зноја, видећемо. Највећа мана је што нема искуство, али није га имао ни Пауновић.

koča

pre 5 godina

Neki su rekli da necemo ni da se kvalifikujemo, ispunili ste vise od njihovih ocekivanja, drugi kažu necemo ni grupu proci, njihova ocekivanja ste, u najgorem slucaju, vec ispunili, tako da idemo opusteno, pa sta bude. Sto se mene tice, ja znam da cu kao i svaki ljubitelj sporta sedeti pored tv-a, gledati svaku vasu ufakmicu, navijati za svoju zemlju, pokidati i poslednji zivac, ali to je deo zabave... Srecno momci...

ja pa ja

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala

realno

pre 5 godina

Gacinovic, Pejcinovic i Basta fale da to bude 23 najbolja igraca u ovom momentu. Kako god, nikakvih ocekivanja nemam, zelim im uspeh naravno, ali svaki uspeh bice pre plod srece nego rada strucnog staba.

joca

pre 5 godina

ajd jedino gacinovic je mozda trebo pre Grujica ili Radonjica.ali dobro nista tu ne menja.prvih 16 igraca se zna koji ce igrati.ostalih 7 ce tesko doci do sanse.srecno orlovi.verujem u uspeh

realno

pre 5 godina

Navijam za Srbiju, ali toliku zelju za slikanjem,poziranjem, kao nasi fudbaleri nema niko,uzivam da gledam i pratim nase vaterpoliste, koliko divni ljudi,pre svega.

dzoni

pre 5 godina

bilo koji spisak bi imao kritike jer to je prosto tako, stvar ukusa....
po meni jedina zamerka je da je ipak za Gacinovica moralo biti mesta jer je prosao cele kvalifikacije, igrao ok, mlad je, i veliki je potencijal... stoji da je i Radonjic dobar potencijal ali ipak je u ovom ciklusu prednost morao da ima Gacinovic jer prosto nema dobrog objasnjenja da to nije tako... mislim da je to jedina nepravda ovog spiska... mozda su upravo bas tu bili umesani neciji interesi a toga svakako ima bar kod nas 100%....

orlovi.rasirenih.krila

pre 5 godina

Konacno bez euforije. Iz senke vrebamo, ponosno i tiho. Muslin svakako nije zaslužio već odavno poznat rasplet, ali Krstajić, ma koliko ga kritikovali ljudi ovde zbog nedostatka trenerskog iskustva, deluje odmeno, stiče se utisak da ga igrači respektuju. Možda nema to željeno trenersko iskustvo, ali svako ko se i malo bavio polu-profesionalnim ili profesionalnim fudbalom, zna da igrači na njegovoj poziciji na kojoj joj je igrao moraju da budu i treneri, liderske gromade na terenu, što je Krstaja definitivno i bio tokom karijere u Partizanu, a kasnije i u Nemačkoj. Konacno 7 miliona srpskih selektora je složno što se tiče najboljih 18 (mozda e i 23). Naravno to nije cilj spiska, ali itekako prija cinjenica da smo manje vise složni u oceni da je ovo ono najbolje što je naša mala, napaćena zemlja izrodila što se tiče najpopularnije igre na svetu. Pozdrav od zvezdaša i neka srece prati orlove :)

CikitOoo8

pre 5 godina

Što se tiče Krstajića, koga je Lev pa i Zidan trenirao? Nikog, pa? Stoga dajte mu šansu jer deluje kao dobar čovek a nekad je to uz malo sreće, naravno i nekog znanja, dovoljno za uspeh. Meni se dopada njegov hrabar i ofanzivan pristup, težnja modernom fudbalu i čini mi se da pomaka u igri ima ali strpljivo, ne očekujte da odmah igramo kao Barsa i osvojimo SP. Nema instant uspeha na duge staze, treba formirati sistem i parametre po kojima će tim da raste i bude u fulu za naredna prvenstva. Radonjić je u timu zbog svoje ekstremne brzine, igre 1 na 1, i verovatno će šansu dobijati ako budemo u rezultatskom zaostatku, kad treba ići na sve ili ništa. Valjda ga nećemo gledati puno. Toliko od još jednog "vrsnog" poznavalaca fudbala.

Docent

pre 5 godina

Toliko kukate za Gacinovicem, kao da bi on igrao vise od 10-15 minuta pred kraj...
Prva postava se zna vec sada:

Stojkovic

Rukavina Bane Tošić Kolarov

Matić Milivojević

Tadić SMS Ljajić

Mitar

theman

pre 5 godina

Srbija je po kvaliteti igrača i kadra ispred Švicarske i Kostarike. Kostarika je nepoznanica, ali kao i sve druge latinoamerikance mora ih se ozbiljno shvatiti. Švicarska je po kvaliteti igrača slična Srbiji, s tim da oni imaju kontinuitet nastupa i onaj poznati germanski fanatizam u igri zbog čega neće biti lagan protivnik Srbiji. Prognoziram Srbiji osminu finala.

fenomen

pre 5 godina

Sulejmani je nepravedno izostavljen jer se uvek odazivao i borio posteno. Fejsa takodje mada nije kvalitet za prvih 11 ali u 23 je morao biti. Grujic u ono sto je igrao za u21 nije bas blistao. Tesko je u 23 igraca ugurati sve da bi svi bili zadovoljni mada su i Gacinovic i Nemanja Maksimovic zasluzili da idu u Rusiju. I verujem da posle Rusije treba podmlatiti ekipu maksimalno. Znaci da se Stojkovic, Kolarov i Ivanovic povuku.

bobrock

pre 5 godina

Vidim mnogi upoređuju Gaćinovića i Radonjića a i sam selektor je to uradio, ali ko prati Bundes ligu zna da Gaćinović već duže vremena ne igra po strani nego u sredini terena i da je u zadnjih pola godine samo povremeno igrao. Tako da je po meni na toj poziciji Radonjić svakako bolji izbor. Meni je žao što ga nije poveo ali bi mi isto tako žao bilo bilo kog drugog igrača iz sredine terena. Ja sam se nadao da će ostaviti još jednog odbranbenog igrača kod kuće ali bi to bilo rizično. Na kraju krajeva ovo je najbolje što imamo i ako je problem samo jedna ili dve pozicije to će biti uvjek tako.

Aleksa

pre 5 godina

narode, molba za sve... ovo je 23 igraca koji su odabrani, i svi do jednog ce pruziti maksimum... pogotovo mladji igraci i oni koji su bili na klackalici da li idu ili ne... zamislite Radonjic zabode Brazilu nesto u stilu Laneta Nemcima 2010?... Lanetov gol se ne zaboravlja...bice to sve dobro, samo slozno svaku utakmicu... a mi da 'ladimo pivo i da cekamo utakmice... =))) samo jako!!!...

Вук

pre 5 godina

Списак је коректан то је оно најбоље што имамо. Поборници Муслина да схвате да се игра офанзивно а не пацерски да не примиш го, па ако га мунеш мунеш га. Крстаји свака част за офанзиван нападачки списак. Само да СМС засија.

zzzz

pre 5 godina

ja verujem u ovu ekipu,cini mi se da su kao celina ekipa,da se drze zajedno,da disu zajedno i to je ono sto je nedostajalo svim prethodnim generacijama,a kvalitet ekipe uopste nije sporan...

јужњак

pre 5 godina

Зна ли ко, шта игра и где игра Грујић?
Ни он се не сећа тога...
Поглед му је тајанствен а он сам, збуњен, као у чуду шта га је снашло...

Све остало је процена(т) селектора!

Срећно орлови!

Cerebrum

pre 5 godina

Iako sam razočaran konačnim spiskom zbog izostavljanja Gaćinovića, i to mi je jedina zamerka, puna podrška našim igračima. Do kraja treba biti uz njih. Moramo biti realni, koliko bi se samo reprezentacija menjalo sa nama, samo da učestvuju na Mundijalu.

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

Nisam od onih koji pozivaju na bojkot ili navijanje protiv naše ekipe. Meni na spisku nedostaju neki igrači, ali ja sam samo navijač i neka ga trener da misli da zna šta radi. Voleo bih da su u timu i Basta i Gacinovic, ali avaj... Nek svi ostanu zdravi pa šta bude.
P. S. Radite na kondiciji, kao Boga vas molim!

vik zr

pre 5 godina

voleo bih da mi neko kaze tandem stopera..molio bih jer ja ih ne vidim.ako smo svi znali da nastasic nece moci,a nije zvao ni maksimovica,ko onda a da je odigrao zajedno dve utakmice u paru???sve polazi od odbrane,to bi bivsi stoper trebao znati jer ne uigrana zadnja linija je najveca opasnost,dzaba napad kad ovi pozadi mogu da popiju mnogo...eto nek mu kaze neko ko se razume,hvala
(ja pa ja, 02. jun 2018 11:41)
Ivanović - Tošić