Sreda, 02.05.2018.

09:00

Mažić, "Partizanovac" iz Ljubljane i pivo u lice najboljem

Izvor: Žikica Baboviæ

Mažiæ, "Partizanovac" iz Ljubljane i pivo u lice najboljem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

m1k3

pre 5 godina

@Milan_PT
Sta sve grobari nece izmisliti... Drugo poluvreme je pocelo 2 minuta kasnije nego ostale utakmice. Ni to nije smelo da se desi posto u poslednjem kolu sve utakmice pocinju u isto vreme. Ali Partizanu nije bilo strano da izigrava taj propis ni kasnije (Sajberovo prvenstvo).
Citava drzava se smejala godinama toj utakmici, osim Splicana.
Nikakvog razloga nije bilo da se utakmica produzi do 97 minuta, u kom je pao taj poznati gol. U to vreme utakmice su se maksimalno produzavale minut do minut ipo. Ta utakmica je igrana jos 6 minuta posto su sve druge zavrsile.
Sta vise ima snimak gde se vidi Maksimovic kako pokazuje igracu Olimpije 1 minut do kraja, a igralo se jos citavih 6 do gola...
Bilo kako bilo, mozda je to bio odgovor Novosadjanina Maksimovica za titulu koju je Hajduk uzeo prethodne sezone kada ga je Zvezda pustila u zadnjem kolu (sa 1:0 na 1:2) i tako izigrali Vojvodinu :)

Milan_PT

pre 5 godina

"Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku."

Ne sećam se za tog igrača Olimpije, ali se sećam da je drugo poluvreme počelo sa zakašnjenjem, jer se to bila oproštajna utakmica Nenada Bjekovića, koji je nakon toga otišao u Nicu. Koliko me sećanje služi, mislim da je bio oproštaj još jednog igrača, ali da nije bio "zmajček", već takođe još jedan igrač Partizana. Tad je bio običaj da se od igrača opraštaju pred početak drugog poluvremena, tokom kojeg se koji minut pred kraj vrši zamena tog igrača u cilju oproštaja i od publike. Pošto je bio cenjen i od navijača i uprave Olimpije (tad su takva vremena bila, dobar igrač je bio cenjen nezavisno od klupskih boja), Bjeković je dobio i buket cveća od domaćina. Sve u svemu, trajalo je to bar 5 minuta, tako da, po mojoj ličnoj proceni, nakon Bjekovićevog gola, trebalo je da se igra bar još 1 minut, možda i dva. Sudija je odmah odsvirao kraj, jer je znao da slavlje gola sa sve navijačima, od kojih su neki ušli u teren, će potrajati.
Hajduk je imao šansu da osvoji titulu. Bilo je potrebno da dobiju OFK na Karaburmi, ali uspeli su samo da remiziraju 1:1. Borota je branio kao lud, ali sa druge strane ni Olimpija nije bila naivna ekipa (Popivoda, Ameršek, Rožić). Tad nije bilo puštanja protivnika, čak iako OFKu i Olimpiji ta utakmica nije ništa značila.
Čim se utakmica na Karaburmi završila, izašao sam napolje. Na ulici sam čuo sa radija "Dok Partizan bitke bije". Otrčao sam kući i zatekao brata totalno ludog...

Mythbuster

pre 5 godina

Zvezda je uvek od postojanja imala kontrolu nad sudijskom organizacijom jer je ona ustvari klub drzavne bezbednosti i moze joj se što niko drugi ne može. Da li ikom na svetu oprasta banka dug od 8 miliona evra , tu mogucnost ima samo zvezda. Ona bira sudije koji ce da joj sude a te sudije se polomise od dokazivanja. U moje vreme "legende" zvezdine su bile Blagoje Šipka,Babarogić,Mrakić... danas taj broj je udvostručen jer ne sme da se rizikuje ,spomenuo bih Maju Vujovica,,Obradovića,Šegrta,Pipera,Glodjovića i ima ih jos. Ali neka vraca se sve pa cemo videti gde ce ih to odvesti kad ova vlast padne.

Никола

pre 5 godina

Зоран Петровић, партизановац, ОДЛИЧАН судија. Милорад Мажић, партизановац, ПРЕПУМПАНИ судија! Суди у Европи зато што са ових простора мора бити неко. Ето, то вам је истина!

navuja za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@svevidece oko
E pa vidis i ja sam kao 8 godisnjak s ocem slusao radio prenos. A Jordan Ivanovic je najcesce govorio sledece:
- ponovo ukazivanje pomoci igracima Olimpije
-lopta je ponovo u gledalistu...
Dalje, Hajduk je dan ranije na maserski sto u svlacionici Olimpije izrucio tadasnji 25 000 000
2. Sto se brujanja "svih" novina tice. Da, brujali su i to, svi hrvatski listovi kao i zvezdaski " novinari". I onda je, kao i danas, na delu bilo sizofreno zvezdasenje celog rezimskog novinarstva. tadasnji CZV beogradski novinari vristali su u skladu sa hrvatima.
A lopvluk je bio ipak veci godinu ranije u cuvenom "preokretu" NK Hajduk na Marakani, 3 kola pre kraja. Od tada vam i nadimak
3. Po svoj prilici ti iz iz sela poput Kaca. Meni, Limancu i Podbarcu si odmah upao u oci. A Sava Cokanica je NS sudija i jako dobro je poznavao Maksu.

Hahaha

pre 5 godina

Groblju redovno kasnile utakmice zbog oproštaja... :) Da ne pričamo o tome sto Tole Karadzic još 70ih žario i palio fudbalom, mada bi ga u Subotici najradije zaboravili. Još Mazic koji je vrhunski sudija, ali koji je i pristao da igra po notama Karadzica kako bi se dogurao do liste internacionalnih sudija. Jedina mana tog sistema je da te matični savez gura na tu listu pa je jadan Mazic morao da se blamira u više navrata dok se nije dokopao liste. Od tada ga boli uvo generalno pa zato valjda posle Zvezde počeo da smeta i Partizanu.

analiza

pre 5 godina

"On je ostavio izuzetno dubok trag u našem fudbalu, a dugi niz godina bio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Zečević je bio pravnik i instruktor FIFA.'
Meni je zanimljivo da dosta cesto sudije postanu deo FK CZ-setimo se Babarogica.
'Milivoje Gugulović iz Niša trebalo je da sudi na SP 1974. u Nemačkoj, ali su mu naši ljudi napakovali aferu “Bunde” i o njoj obavestili FIFA. Skinut je s liste, nije otišao u Nemačku, a istraga policije u Srbiji kasnije je utvrdila da je afera izmišljena. U pitanju su bile bunde jedne firme iz Subotice, a Gugulović je nekoliko navodno dobio od Tomislava Karadžića, tadašnjeg funkcionera Spartaka. Gugulović je bio jedan od najboljih sudija u UEFA."
Uh,nemojte mi reci da je preposteni Tole bio umesan u bilo kakvu afericu:)
Sto se Mazica tice,zanimljivo je da je iz Vrbasa i on i Radoman-mozda se zato veruje da je skoniji Par?
"Dusan Mrakic. Od 1984. do 2011. godine je radio kao Savezni fudbalski sudija. Zanimljivo je da kada govori o tom periodu Mrakić uopšte ne krije da je bio pristrasan i da je sudio u korist Crvene Zvezde. "Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi."Istinomer"
Da se na zaboravi Mrakic,nikad.Jer je covek "vagao situaciju" i nije ponistio goL CZ jer "srce i dusa su tako hteli".

svevidece oko

pre 5 godina

Nije mi deda pricao , tada sam imao 12 godina , iako se mnogih stvari iz tog vremena ne secam , ovoga se jako dobro secam , jer je to bila u to vreme nevidjena blamaza i lopovluk i sve novine i tv su o tome pricali , tada mozda nisam shvatao sustinu tog nacinalnog kljuca itd , ali godine su pokazale da su doticni nastavili istu praksu o cemu su pisane knjige i u SFRJ a eto i sad i Srbiji , prosto takav klub a to su cinjenice a ti iz Kaca ne znas ni do NS doci a ne da komentarises bilo sta

Zoran

pre 5 godina

Kolina sve bi uradio da bude u centru paznje.Zadnjih godina umesao je prste I upropastio je skoro svaku utakmicu. Kao nedavno Arsenal-Atletiko(M), sudija crvenim upropasti utakmicu.

navija za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@simon vizental
@svevidece oko
@cubaka
Nije zalud moj nick. Najveci fudbalski prijatelji u SFRJ bilu su Zvezda i Hajduk. Nije ni cudo sto " stubovima srpstva" vise smeta ova titula nego hajdukovcima.
Od "cuvenog" Hajdukovog preokreta na Marakani1975 cime je Hajduk osvojio prvenstvo ispred tada bolje Vojvodine, do zajednockog bratskog plakanja za Titom pa sve do danas. Od te 75-te, nosite cuveni onaj vas nadimak.
Sto se Ljubljane tice, licno mi pricao Sava Cokanica. Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku. Gol je pao tokom93-eg a tokom utakmice je bilo vise izlezavanja i sutiranja preko stadiona.
Ono sto je isto tacno da u to vreme uopste nije bilo uobicajen produzetak vise od minut.
Ali Maksa je redovno produzavao vise i pre i posle Ljubljane.
Nije on dzabe kao najbolji sudio y Argentini

Партизановац

pre 5 godina

Здравко Мартун из Лашког, Главина из Клиса, Срећковић из Крагујевца, Шинаси Бериша из Приштине, Грковић из Ливна...

smeker

pre 5 godina

Uvek me zaboli kada se pomene Ljubljana i Bjekovicev gol,sve je bilo posteno.Kockasta zastava sah polja u drugom planu slike je u mojim rukama i tvrdim da jedino neregularno je bilo nas ulazak u teren kada je Bjekovic postigao gol.Verujte da je samo trener Olimpije zasluzio da se igra produzetak,svojim ponasanjem ,sutiranjem lopte u publiku da protekne vreme ali sve se vratilo,tako sam ponosan sto sam bio deo istorije...

slaviša šmigič

pre 5 godina

najspornije prvenstvo je bilo 80.godina kad su paretizan i zveyda imali isto bodova a partzan gol vise,da bi portizan namerno poceo utakmici 10 min, kasnije od svih ostalih ekipa sto nebi smelo,da se desi,prema pravilniku.svaki put kad je zvezda postigla gol u minutu kasnije postize partizan jer su krali i jedni i drugi,da budemo posteni.umesto dogovora sa sarjevskim klubovima trebalo je da odigraju izmedju sebe.titula je posle i trebala ,da se igra ponovna zvezda dobila 1/o i pevenstvo ali je naknadno ta titula priznata partizanu koji nije hteo da igra ponovo zbog namestanja.inace prvi je namestio partizan sa 1o.min kasnjenja jedino ta utakmica je kasnila sa razloga da partizan da golova koliko i zvezda kako bi bili prvi i naknadno je prvenstvo dodeljeno partizanu i tako je pocelo i novo prvenstvo sa dodelom titule i peharom u ruci partizanovih igraca.takoreci za zelenim stolom.odlucivala je gol razlika sa 1 vise u korist partizana.zato su bili spremni,da igraju sa 10 min.zakasnenjem iako nisu smeli po pravilniku.jednostavno trebao je,da se odigra derbi zbog namestanja za koje se znalo,da se desit mora.partizanu bila tada dodeljeno prvenstvo naknadno za zelenim stolom.

Vlad the Great

pre 5 godina

Taj nas najbolji sudija svih vremena, Zoran Petrovic, koji je, secam se, sjajno vodio meč Holandija - Engleska na svetkom prventsvu, ostao je upamcen po finalu Kupa Jugoslavija gde je "odro" Rijeku i dao kup Hajduku. Skinut sa liste nakon toga na duze vreme. Strasno

jugovic kac

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije
(svevidece oko, 2. maj 2018 12:57) # Link ko

pricao ti deda...zvezdaska javnost...more, vi sa vasim istinama i narodima...

tex viler

pre 5 godina

slusao radio prenos ...bio osmi razred..gol pade u 92 minutu po recima komentatora...nije se striktno igralo 90 minuta...to je laz...nego je sudija imao diskreciono pravo da produzi utakmicu na osnovu sopstvene percepcije i casovnika a da se to ne objavljuje publici javno kao danas...to je jedina istina...nesto i kasnije je pocelo drugo poluvreme u odnosu na ostale utakmice,ali slusajuci vreme sporta i razonode u to vreme iako su utakmice recimo vecina pocinjale u isto vreme njihovi zavrseci su se razvlacili oko 5 do 10 minuta sto je u svakom kolu tako bilo....

Abolirani

pre 5 godina

Najbolji strelac šampionata Nenad Bjeković postigao je gol u 93. minutu. Početak drugog poluvremena je kasnio 5 minuta.
Vidi se koliko navijači zvezde boli tutula koji je Partizan uzeo njihovoj braći iz Hajduka.

SimonVizental

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo 100+ minuta.
Još zanimljivije je da u to vrijeme nije postojala sudijska nadoknada nego su se utakmice završavale sa istekom 90-tog minuta. Pravilo očigledno nije važilo za sve

Зоран??

pre 5 godina

хахахаха ? већу глупост одавно нисам чуо Мажић Партизановац а свира Звезди два непостојећа пенала за један дерби?

Cubaka

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...
(produžetak, 2. maj 2018 10:16)

Davno nisam procitao smesniji komentar : "Ni Bjekovic se nije nadao da ce ga dati bas tad", mozete vi Partizanovci traziti glupa opravdanja do zore ali cinjenica ostaje da je namerno dovedeno do kasnjenja utakmice, iako je striktno bilo naredjeno da sve utakmice pocinju u isto vreme, i plus je utakmica produzena 7 minuta a u to vreme nije bilo produzenja utakmica, kao danas, bez obzira na prekide u toku meca igralo se striktno 90 minuta. Vec tada je bilo cuveno vase "postenje" i sprega sa sudijama koje je i kasnije isplivalo u knjizi Lotara Mateusa i svedocenjima Ilica, Boje, Asperganisa, Dmitrovica, Pajovica i posebno detaljno clana uprave Partizana Bojana Radovanovica.

slavko

pre 5 godina

Sve se vrti oko bolesnika iz Zvezde. Uzas i tuga. Covek je prvo intelektualac dobar komsija prijatelj i sugradjanin pa onda sudija. Ovo sve prvo pibrojano je ualov da bude ovo zadnje.Oduvek se tako gledalo. A lica sa poternice i krimosi su nam postali uzori deci. Sta reci a ne zaplajati uzas i tuga.... Mazo ceo Vrbas je uz tebe

svevidece oko

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije

Dynamic

pre 5 godina

Sećam se kad je Zoran Petrović je sudio meč Engleska- Holandija 0:0 na SP u Italiji ‘90. Poništio opravdano dva gola Englezima a na svaki pokušaj protesta samo onako sevnuo očima i poručio im da odbiju. Svi ko bele lale, Gaskojn, Lineker.. Tad sam shvatio šta je sudija sa autoritetom.

produžetak

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...

produžetak

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...

Dynamic

pre 5 godina

Sećam se kad je Zoran Petrović je sudio meč Engleska- Holandija 0:0 na SP u Italiji ‘90. Poništio opravdano dva gola Englezima a na svaki pokušaj protesta samo onako sevnuo očima i poručio im da odbiju. Svi ko bele lale, Gaskojn, Lineker.. Tad sam shvatio šta je sudija sa autoritetom.

jugovic kac

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije
(svevidece oko, 2. maj 2018 12:57) # Link ko

pricao ti deda...zvezdaska javnost...more, vi sa vasim istinama i narodima...

slavko

pre 5 godina

Sve se vrti oko bolesnika iz Zvezde. Uzas i tuga. Covek je prvo intelektualac dobar komsija prijatelj i sugradjanin pa onda sudija. Ovo sve prvo pibrojano je ualov da bude ovo zadnje.Oduvek se tako gledalo. A lica sa poternice i krimosi su nam postali uzori deci. Sta reci a ne zaplajati uzas i tuga.... Mazo ceo Vrbas je uz tebe

Зоран??

pre 5 godina

хахахаха ? већу глупост одавно нисам чуо Мажић Партизановац а свира Звезди два непостојећа пенала за један дерби?

Abolirani

pre 5 godina

Najbolji strelac šampionata Nenad Bjeković postigao je gol u 93. minutu. Početak drugog poluvremena je kasnio 5 minuta.
Vidi se koliko navijači zvezde boli tutula koji je Partizan uzeo njihovoj braći iz Hajduka.

tex viler

pre 5 godina

slusao radio prenos ...bio osmi razred..gol pade u 92 minutu po recima komentatora...nije se striktno igralo 90 minuta...to je laz...nego je sudija imao diskreciono pravo da produzi utakmicu na osnovu sopstvene percepcije i casovnika a da se to ne objavljuje publici javno kao danas...to je jedina istina...nesto i kasnije je pocelo drugo poluvreme u odnosu na ostale utakmice,ali slusajuci vreme sporta i razonode u to vreme iako su utakmice recimo vecina pocinjale u isto vreme njihovi zavrseci su se razvlacili oko 5 do 10 minuta sto je u svakom kolu tako bilo....

Cubaka

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...
(produžetak, 2. maj 2018 10:16)

Davno nisam procitao smesniji komentar : "Ni Bjekovic se nije nadao da ce ga dati bas tad", mozete vi Partizanovci traziti glupa opravdanja do zore ali cinjenica ostaje da je namerno dovedeno do kasnjenja utakmice, iako je striktno bilo naredjeno da sve utakmice pocinju u isto vreme, i plus je utakmica produzena 7 minuta a u to vreme nije bilo produzenja utakmica, kao danas, bez obzira na prekide u toku meca igralo se striktno 90 minuta. Vec tada je bilo cuveno vase "postenje" i sprega sa sudijama koje je i kasnije isplivalo u knjizi Lotara Mateusa i svedocenjima Ilica, Boje, Asperganisa, Dmitrovica, Pajovica i posebno detaljno clana uprave Partizana Bojana Radovanovica.

smeker

pre 5 godina

Uvek me zaboli kada se pomene Ljubljana i Bjekovicev gol,sve je bilo posteno.Kockasta zastava sah polja u drugom planu slike je u mojim rukama i tvrdim da jedino neregularno je bilo nas ulazak u teren kada je Bjekovic postigao gol.Verujte da je samo trener Olimpije zasluzio da se igra produzetak,svojim ponasanjem ,sutiranjem lopte u publiku da protekne vreme ali sve se vratilo,tako sam ponosan sto sam bio deo istorije...

svevidece oko

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije

navija za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@simon vizental
@svevidece oko
@cubaka
Nije zalud moj nick. Najveci fudbalski prijatelji u SFRJ bilu su Zvezda i Hajduk. Nije ni cudo sto " stubovima srpstva" vise smeta ova titula nego hajdukovcima.
Od "cuvenog" Hajdukovog preokreta na Marakani1975 cime je Hajduk osvojio prvenstvo ispred tada bolje Vojvodine, do zajednockog bratskog plakanja za Titom pa sve do danas. Od te 75-te, nosite cuveni onaj vas nadimak.
Sto se Ljubljane tice, licno mi pricao Sava Cokanica. Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku. Gol je pao tokom93-eg a tokom utakmice je bilo vise izlezavanja i sutiranja preko stadiona.
Ono sto je isto tacno da u to vreme uopste nije bilo uobicajen produzetak vise od minut.
Ali Maksa je redovno produzavao vise i pre i posle Ljubljane.
Nije on dzabe kao najbolji sudio y Argentini

SimonVizental

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo 100+ minuta.
Još zanimljivije je da u to vrijeme nije postojala sudijska nadoknada nego su se utakmice završavale sa istekom 90-tog minuta. Pravilo očigledno nije važilo za sve

analiza

pre 5 godina

"On je ostavio izuzetno dubok trag u našem fudbalu, a dugi niz godina bio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Zečević je bio pravnik i instruktor FIFA.'
Meni je zanimljivo da dosta cesto sudije postanu deo FK CZ-setimo se Babarogica.
'Milivoje Gugulović iz Niša trebalo je da sudi na SP 1974. u Nemačkoj, ali su mu naši ljudi napakovali aferu “Bunde” i o njoj obavestili FIFA. Skinut je s liste, nije otišao u Nemačku, a istraga policije u Srbiji kasnije je utvrdila da je afera izmišljena. U pitanju su bile bunde jedne firme iz Subotice, a Gugulović je nekoliko navodno dobio od Tomislava Karadžića, tadašnjeg funkcionera Spartaka. Gugulović je bio jedan od najboljih sudija u UEFA."
Uh,nemojte mi reci da je preposteni Tole bio umesan u bilo kakvu afericu:)
Sto se Mazica tice,zanimljivo je da je iz Vrbasa i on i Radoman-mozda se zato veruje da je skoniji Par?
"Dusan Mrakic. Od 1984. do 2011. godine je radio kao Savezni fudbalski sudija. Zanimljivo je da kada govori o tom periodu Mrakić uopšte ne krije da je bio pristrasan i da je sudio u korist Crvene Zvezde. "Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi."Istinomer"
Da se na zaboravi Mrakic,nikad.Jer je covek "vagao situaciju" i nije ponistio goL CZ jer "srce i dusa su tako hteli".

navuja za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@svevidece oko
E pa vidis i ja sam kao 8 godisnjak s ocem slusao radio prenos. A Jordan Ivanovic je najcesce govorio sledece:
- ponovo ukazivanje pomoci igracima Olimpije
-lopta je ponovo u gledalistu...
Dalje, Hajduk je dan ranije na maserski sto u svlacionici Olimpije izrucio tadasnji 25 000 000
2. Sto se brujanja "svih" novina tice. Da, brujali su i to, svi hrvatski listovi kao i zvezdaski " novinari". I onda je, kao i danas, na delu bilo sizofreno zvezdasenje celog rezimskog novinarstva. tadasnji CZV beogradski novinari vristali su u skladu sa hrvatima.
A lopvluk je bio ipak veci godinu ranije u cuvenom "preokretu" NK Hajduk na Marakani, 3 kola pre kraja. Od tada vam i nadimak
3. Po svoj prilici ti iz iz sela poput Kaca. Meni, Limancu i Podbarcu si odmah upao u oci. A Sava Cokanica je NS sudija i jako dobro je poznavao Maksu.

Mythbuster

pre 5 godina

Zvezda je uvek od postojanja imala kontrolu nad sudijskom organizacijom jer je ona ustvari klub drzavne bezbednosti i moze joj se što niko drugi ne može. Da li ikom na svetu oprasta banka dug od 8 miliona evra , tu mogucnost ima samo zvezda. Ona bira sudije koji ce da joj sude a te sudije se polomise od dokazivanja. U moje vreme "legende" zvezdine su bile Blagoje Šipka,Babarogić,Mrakić... danas taj broj je udvostručen jer ne sme da se rizikuje ,spomenuo bih Maju Vujovica,,Obradovića,Šegrta,Pipera,Glodjovića i ima ih jos. Ali neka vraca se sve pa cemo videti gde ce ih to odvesti kad ova vlast padne.

Партизановац

pre 5 godina

Здравко Мартун из Лашког, Главина из Клиса, Срећковић из Крагујевца, Шинаси Бериша из Приштине, Грковић из Ливна...

Vlad the Great

pre 5 godina

Taj nas najbolji sudija svih vremena, Zoran Petrovic, koji je, secam se, sjajno vodio meč Holandija - Engleska na svetkom prventsvu, ostao je upamcen po finalu Kupa Jugoslavija gde je "odro" Rijeku i dao kup Hajduku. Skinut sa liste nakon toga na duze vreme. Strasno

Milan_PT

pre 5 godina

"Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku."

Ne sećam se za tog igrača Olimpije, ali se sećam da je drugo poluvreme počelo sa zakašnjenjem, jer se to bila oproštajna utakmica Nenada Bjekovića, koji je nakon toga otišao u Nicu. Koliko me sećanje služi, mislim da je bio oproštaj još jednog igrača, ali da nije bio "zmajček", već takođe još jedan igrač Partizana. Tad je bio običaj da se od igrača opraštaju pred početak drugog poluvremena, tokom kojeg se koji minut pred kraj vrši zamena tog igrača u cilju oproštaja i od publike. Pošto je bio cenjen i od navijača i uprave Olimpije (tad su takva vremena bila, dobar igrač je bio cenjen nezavisno od klupskih boja), Bjeković je dobio i buket cveća od domaćina. Sve u svemu, trajalo je to bar 5 minuta, tako da, po mojoj ličnoj proceni, nakon Bjekovićevog gola, trebalo je da se igra bar još 1 minut, možda i dva. Sudija je odmah odsvirao kraj, jer je znao da slavlje gola sa sve navijačima, od kojih su neki ušli u teren, će potrajati.
Hajduk je imao šansu da osvoji titulu. Bilo je potrebno da dobiju OFK na Karaburmi, ali uspeli su samo da remiziraju 1:1. Borota je branio kao lud, ali sa druge strane ni Olimpija nije bila naivna ekipa (Popivoda, Ameršek, Rožić). Tad nije bilo puštanja protivnika, čak iako OFKu i Olimpiji ta utakmica nije ništa značila.
Čim se utakmica na Karaburmi završila, izašao sam napolje. Na ulici sam čuo sa radija "Dok Partizan bitke bije". Otrčao sam kući i zatekao brata totalno ludog...

slaviša šmigič

pre 5 godina

najspornije prvenstvo je bilo 80.godina kad su paretizan i zveyda imali isto bodova a partzan gol vise,da bi portizan namerno poceo utakmici 10 min, kasnije od svih ostalih ekipa sto nebi smelo,da se desi,prema pravilniku.svaki put kad je zvezda postigla gol u minutu kasnije postize partizan jer su krali i jedni i drugi,da budemo posteni.umesto dogovora sa sarjevskim klubovima trebalo je da odigraju izmedju sebe.titula je posle i trebala ,da se igra ponovna zvezda dobila 1/o i pevenstvo ali je naknadno ta titula priznata partizanu koji nije hteo da igra ponovo zbog namestanja.inace prvi je namestio partizan sa 1o.min kasnjenja jedino ta utakmica je kasnila sa razloga da partizan da golova koliko i zvezda kako bi bili prvi i naknadno je prvenstvo dodeljeno partizanu i tako je pocelo i novo prvenstvo sa dodelom titule i peharom u ruci partizanovih igraca.takoreci za zelenim stolom.odlucivala je gol razlika sa 1 vise u korist partizana.zato su bili spremni,da igraju sa 10 min.zakasnenjem iako nisu smeli po pravilniku.jednostavno trebao je,da se odigra derbi zbog namestanja za koje se znalo,da se desit mora.partizanu bila tada dodeljeno prvenstvo naknadno za zelenim stolom.

Hahaha

pre 5 godina

Groblju redovno kasnile utakmice zbog oproštaja... :) Da ne pričamo o tome sto Tole Karadzic još 70ih žario i palio fudbalom, mada bi ga u Subotici najradije zaboravili. Još Mazic koji je vrhunski sudija, ali koji je i pristao da igra po notama Karadzica kako bi se dogurao do liste internacionalnih sudija. Jedina mana tog sistema je da te matični savez gura na tu listu pa je jadan Mazic morao da se blamira u više navrata dok se nije dokopao liste. Od tada ga boli uvo generalno pa zato valjda posle Zvezde počeo da smeta i Partizanu.

svevidece oko

pre 5 godina

Nije mi deda pricao , tada sam imao 12 godina , iako se mnogih stvari iz tog vremena ne secam , ovoga se jako dobro secam , jer je to bila u to vreme nevidjena blamaza i lopovluk i sve novine i tv su o tome pricali , tada mozda nisam shvatao sustinu tog nacinalnog kljuca itd , ali godine su pokazale da su doticni nastavili istu praksu o cemu su pisane knjige i u SFRJ a eto i sad i Srbiji , prosto takav klub a to su cinjenice a ti iz Kaca ne znas ni do NS doci a ne da komentarises bilo sta

Никола

pre 5 godina

Зоран Петровић, партизановац, ОДЛИЧАН судија. Милорад Мажић, партизановац, ПРЕПУМПАНИ судија! Суди у Европи зато што са ових простора мора бити неко. Ето, то вам је истина!

Zoran

pre 5 godina

Kolina sve bi uradio da bude u centru paznje.Zadnjih godina umesao je prste I upropastio je skoro svaku utakmicu. Kao nedavno Arsenal-Atletiko(M), sudija crvenim upropasti utakmicu.

m1k3

pre 5 godina

@Milan_PT
Sta sve grobari nece izmisliti... Drugo poluvreme je pocelo 2 minuta kasnije nego ostale utakmice. Ni to nije smelo da se desi posto u poslednjem kolu sve utakmice pocinju u isto vreme. Ali Partizanu nije bilo strano da izigrava taj propis ni kasnije (Sajberovo prvenstvo).
Citava drzava se smejala godinama toj utakmici, osim Splicana.
Nikakvog razloga nije bilo da se utakmica produzi do 97 minuta, u kom je pao taj poznati gol. U to vreme utakmice su se maksimalno produzavale minut do minut ipo. Ta utakmica je igrana jos 6 minuta posto su sve druge zavrsile.
Sta vise ima snimak gde se vidi Maksimovic kako pokazuje igracu Olimpije 1 minut do kraja, a igralo se jos citavih 6 do gola...
Bilo kako bilo, mozda je to bio odgovor Novosadjanina Maksimovica za titulu koju je Hajduk uzeo prethodne sezone kada ga je Zvezda pustila u zadnjem kolu (sa 1:0 na 1:2) i tako izigrali Vojvodinu :)

Cubaka

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...
(produžetak, 2. maj 2018 10:16)

Davno nisam procitao smesniji komentar : "Ni Bjekovic se nije nadao da ce ga dati bas tad", mozete vi Partizanovci traziti glupa opravdanja do zore ali cinjenica ostaje da je namerno dovedeno do kasnjenja utakmice, iako je striktno bilo naredjeno da sve utakmice pocinju u isto vreme, i plus je utakmica produzena 7 minuta a u to vreme nije bilo produzenja utakmica, kao danas, bez obzira na prekide u toku meca igralo se striktno 90 minuta. Vec tada je bilo cuveno vase "postenje" i sprega sa sudijama koje je i kasnije isplivalo u knjizi Lotara Mateusa i svedocenjima Ilica, Boje, Asperganisa, Dmitrovica, Pajovica i posebno detaljno clana uprave Partizana Bojana Radovanovica.

svevidece oko

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije

SimonVizental

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo 100+ minuta.
Još zanimljivije je da u to vrijeme nije postojala sudijska nadoknada nego su se utakmice završavale sa istekom 90-tog minuta. Pravilo očigledno nije važilo za sve

produžetak

pre 5 godina

U Lubljani je kasnila utakmica zbog oproštaja Olimpijinog trenera. Ne vidim šta je tu sporno? Trajala je kao i ostale utakmice. Da bi bilo lakše, ni Bjeković se nije nadao da će ga dati baš tad. Zalomilo mu se...

Зоран??

pre 5 godina

хахахаха ? већу глупост одавно нисам чуо Мажић Партизановац а свира Звезди два непостојећа пенала за један дерби?

slavko

pre 5 godina

Sve se vrti oko bolesnika iz Zvezde. Uzas i tuga. Covek je prvo intelektualac dobar komsija prijatelj i sugradjanin pa onda sudija. Ovo sve prvo pibrojano je ualov da bude ovo zadnje.Oduvek se tako gledalo. A lica sa poternice i krimosi su nam postali uzori deci. Sta reci a ne zaplajati uzas i tuga.... Mazo ceo Vrbas je uz tebe

jugovic kac

pre 5 godina

U Ljubljani se igralo dok partizan nije dao gol , produzio je utakmicu 10 minuta , a da je trebalo igralo bi se do sutradan , sve je sporno , a partizani su nastavili tradiciju do dana danasnjeg, cela SFRJ je brujala o tome samo si ti pametan pa znas da je bilo drugacije
(svevidece oko, 2. maj 2018 12:57) # Link ko

pricao ti deda...zvezdaska javnost...more, vi sa vasim istinama i narodima...

Abolirani

pre 5 godina

Najbolji strelac šampionata Nenad Bjeković postigao je gol u 93. minutu. Početak drugog poluvremena je kasnio 5 minuta.
Vidi se koliko navijači zvezde boli tutula koji je Partizan uzeo njihovoj braći iz Hajduka.

slaviša šmigič

pre 5 godina

najspornije prvenstvo je bilo 80.godina kad su paretizan i zveyda imali isto bodova a partzan gol vise,da bi portizan namerno poceo utakmici 10 min, kasnije od svih ostalih ekipa sto nebi smelo,da se desi,prema pravilniku.svaki put kad je zvezda postigla gol u minutu kasnije postize partizan jer su krali i jedni i drugi,da budemo posteni.umesto dogovora sa sarjevskim klubovima trebalo je da odigraju izmedju sebe.titula je posle i trebala ,da se igra ponovna zvezda dobila 1/o i pevenstvo ali je naknadno ta titula priznata partizanu koji nije hteo da igra ponovo zbog namestanja.inace prvi je namestio partizan sa 1o.min kasnjenja jedino ta utakmica je kasnila sa razloga da partizan da golova koliko i zvezda kako bi bili prvi i naknadno je prvenstvo dodeljeno partizanu i tako je pocelo i novo prvenstvo sa dodelom titule i peharom u ruci partizanovih igraca.takoreci za zelenim stolom.odlucivala je gol razlika sa 1 vise u korist partizana.zato su bili spremni,da igraju sa 10 min.zakasnenjem iako nisu smeli po pravilniku.jednostavno trebao je,da se odigra derbi zbog namestanja za koje se znalo,da se desit mora.partizanu bila tada dodeljeno prvenstvo naknadno za zelenim stolom.

Никола

pre 5 godina

Зоран Петровић, партизановац, ОДЛИЧАН судија. Милорад Мажић, партизановац, ПРЕПУМПАНИ судија! Суди у Европи зато што са ових простора мора бити неко. Ето, то вам је истина!

svevidece oko

pre 5 godina

Nije mi deda pricao , tada sam imao 12 godina , iako se mnogih stvari iz tog vremena ne secam , ovoga se jako dobro secam , jer je to bila u to vreme nevidjena blamaza i lopovluk i sve novine i tv su o tome pricali , tada mozda nisam shvatao sustinu tog nacinalnog kljuca itd , ali godine su pokazale da su doticni nastavili istu praksu o cemu su pisane knjige i u SFRJ a eto i sad i Srbiji , prosto takav klub a to su cinjenice a ti iz Kaca ne znas ni do NS doci a ne da komentarises bilo sta

navija za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@simon vizental
@svevidece oko
@cubaka
Nije zalud moj nick. Najveci fudbalski prijatelji u SFRJ bilu su Zvezda i Hajduk. Nije ni cudo sto " stubovima srpstva" vise smeta ova titula nego hajdukovcima.
Od "cuvenog" Hajdukovog preokreta na Marakani1975 cime je Hajduk osvojio prvenstvo ispred tada bolje Vojvodine, do zajednockog bratskog plakanja za Titom pa sve do danas. Od te 75-te, nosite cuveni onaj vas nadimak.
Sto se Ljubljane tice, licno mi pricao Sava Cokanica. Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku. Gol je pao tokom93-eg a tokom utakmice je bilo vise izlezavanja i sutiranja preko stadiona.
Ono sto je isto tacno da u to vreme uopste nije bilo uobicajen produzetak vise od minut.
Ali Maksa je redovno produzavao vise i pre i posle Ljubljane.
Nije on dzabe kao najbolji sudio y Argentini

smeker

pre 5 godina

Uvek me zaboli kada se pomene Ljubljana i Bjekovicev gol,sve je bilo posteno.Kockasta zastava sah polja u drugom planu slike je u mojim rukama i tvrdim da jedino neregularno je bilo nas ulazak u teren kada je Bjekovic postigao gol.Verujte da je samo trener Olimpije zasluzio da se igra produzetak,svojim ponasanjem ,sutiranjem lopte u publiku da protekne vreme ali sve se vratilo,tako sam ponosan sto sam bio deo istorije...

tex viler

pre 5 godina

slusao radio prenos ...bio osmi razred..gol pade u 92 minutu po recima komentatora...nije se striktno igralo 90 minuta...to je laz...nego je sudija imao diskreciono pravo da produzi utakmicu na osnovu sopstvene percepcije i casovnika a da se to ne objavljuje publici javno kao danas...to je jedina istina...nesto i kasnije je pocelo drugo poluvreme u odnosu na ostale utakmice,ali slusajuci vreme sporta i razonode u to vreme iako su utakmice recimo vecina pocinjale u isto vreme njihovi zavrseci su se razvlacili oko 5 do 10 minuta sto je u svakom kolu tako bilo....

Hahaha

pre 5 godina

Groblju redovno kasnile utakmice zbog oproštaja... :) Da ne pričamo o tome sto Tole Karadzic još 70ih žario i palio fudbalom, mada bi ga u Subotici najradije zaboravili. Još Mazic koji je vrhunski sudija, ali koji je i pristao da igra po notama Karadzica kako bi se dogurao do liste internacionalnih sudija. Jedina mana tog sistema je da te matični savez gura na tu listu pa je jadan Mazic morao da se blamira u više navrata dok se nije dokopao liste. Od tada ga boli uvo generalno pa zato valjda posle Zvezde počeo da smeta i Partizanu.

navuja za CZV u srcu mu NK HAJDUK

pre 5 godina

@svevidece oko
E pa vidis i ja sam kao 8 godisnjak s ocem slusao radio prenos. A Jordan Ivanovic je najcesce govorio sledece:
- ponovo ukazivanje pomoci igracima Olimpije
-lopta je ponovo u gledalistu...
Dalje, Hajduk je dan ranije na maserski sto u svlacionici Olimpije izrucio tadasnji 25 000 000
2. Sto se brujanja "svih" novina tice. Da, brujali su i to, svi hrvatski listovi kao i zvezdaski " novinari". I onda je, kao i danas, na delu bilo sizofreno zvezdasenje celog rezimskog novinarstva. tadasnji CZV beogradski novinari vristali su u skladu sa hrvatima.
A lopvluk je bio ipak veci godinu ranije u cuvenom "preokretu" NK Hajduk na Marakani, 3 kola pre kraja. Od tada vam i nadimak
3. Po svoj prilici ti iz iz sela poput Kaca. Meni, Limancu i Podbarcu si odmah upao u oci. A Sava Cokanica je NS sudija i jako dobro je poznavao Maksu.

Mythbuster

pre 5 godina

Zvezda je uvek od postojanja imala kontrolu nad sudijskom organizacijom jer je ona ustvari klub drzavne bezbednosti i moze joj se što niko drugi ne može. Da li ikom na svetu oprasta banka dug od 8 miliona evra , tu mogucnost ima samo zvezda. Ona bira sudije koji ce da joj sude a te sudije se polomise od dokazivanja. U moje vreme "legende" zvezdine su bile Blagoje Šipka,Babarogić,Mrakić... danas taj broj je udvostručen jer ne sme da se rizikuje ,spomenuo bih Maju Vujovica,,Obradovića,Šegrta,Pipera,Glodjovića i ima ih jos. Ali neka vraca se sve pa cemo videti gde ce ih to odvesti kad ova vlast padne.

Zoran

pre 5 godina

Kolina sve bi uradio da bude u centru paznje.Zadnjih godina umesao je prste I upropastio je skoro svaku utakmicu. Kao nedavno Arsenal-Atletiko(M), sudija crvenim upropasti utakmicu.

Vlad the Great

pre 5 godina

Taj nas najbolji sudija svih vremena, Zoran Petrovic, koji je, secam se, sjajno vodio meč Holandija - Engleska na svetkom prventsvu, ostao je upamcen po finalu Kupa Jugoslavija gde je "odro" Rijeku i dao kup Hajduku. Skinut sa liste nakon toga na duze vreme. Strasno

analiza

pre 5 godina

"On je ostavio izuzetno dubok trag u našem fudbalu, a dugi niz godina bio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Zečević je bio pravnik i instruktor FIFA.'
Meni je zanimljivo da dosta cesto sudije postanu deo FK CZ-setimo se Babarogica.
'Milivoje Gugulović iz Niša trebalo je da sudi na SP 1974. u Nemačkoj, ali su mu naši ljudi napakovali aferu “Bunde” i o njoj obavestili FIFA. Skinut je s liste, nije otišao u Nemačku, a istraga policije u Srbiji kasnije je utvrdila da je afera izmišljena. U pitanju su bile bunde jedne firme iz Subotice, a Gugulović je nekoliko navodno dobio od Tomislava Karadžića, tadašnjeg funkcionera Spartaka. Gugulović je bio jedan od najboljih sudija u UEFA."
Uh,nemojte mi reci da je preposteni Tole bio umesan u bilo kakvu afericu:)
Sto se Mazica tice,zanimljivo je da je iz Vrbasa i on i Radoman-mozda se zato veruje da je skoniji Par?
"Dusan Mrakic. Od 1984. do 2011. godine je radio kao Savezni fudbalski sudija. Zanimljivo je da kada govori o tom periodu Mrakić uopšte ne krije da je bio pristrasan i da je sudio u korist Crvene Zvezde. "Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi."Istinomer"
Da se na zaboravi Mrakic,nikad.Jer je covek "vagao situaciju" i nije ponistio goL CZ jer "srce i dusa su tako hteli".

Партизановац

pre 5 godina

Здравко Мартун из Лашког, Главина из Клиса, Срећковић из Крагујевца, Шинаси Бериша из Приштине, Грковић из Ливна...

Dynamic

pre 5 godina

Sećam se kad je Zoran Petrović je sudio meč Engleska- Holandija 0:0 na SP u Italiji ‘90. Poništio opravdano dva gola Englezima a na svaki pokušaj protesta samo onako sevnuo očima i poručio im da odbiju. Svi ko bele lale, Gaskojn, Lineker.. Tad sam shvatio šta je sudija sa autoritetom.

Milan_PT

pre 5 godina

"Utakmica kasnila 10 ak minuta jer je bila oprostajna nekom zmajceku."

Ne sećam se za tog igrača Olimpije, ali se sećam da je drugo poluvreme počelo sa zakašnjenjem, jer se to bila oproštajna utakmica Nenada Bjekovića, koji je nakon toga otišao u Nicu. Koliko me sećanje služi, mislim da je bio oproštaj još jednog igrača, ali da nije bio "zmajček", već takođe još jedan igrač Partizana. Tad je bio običaj da se od igrača opraštaju pred početak drugog poluvremena, tokom kojeg se koji minut pred kraj vrši zamena tog igrača u cilju oproštaja i od publike. Pošto je bio cenjen i od navijača i uprave Olimpije (tad su takva vremena bila, dobar igrač je bio cenjen nezavisno od klupskih boja), Bjeković je dobio i buket cveća od domaćina. Sve u svemu, trajalo je to bar 5 minuta, tako da, po mojoj ličnoj proceni, nakon Bjekovićevog gola, trebalo je da se igra bar još 1 minut, možda i dva. Sudija je odmah odsvirao kraj, jer je znao da slavlje gola sa sve navijačima, od kojih su neki ušli u teren, će potrajati.
Hajduk je imao šansu da osvoji titulu. Bilo je potrebno da dobiju OFK na Karaburmi, ali uspeli su samo da remiziraju 1:1. Borota je branio kao lud, ali sa druge strane ni Olimpija nije bila naivna ekipa (Popivoda, Ameršek, Rožić). Tad nije bilo puštanja protivnika, čak iako OFKu i Olimpiji ta utakmica nije ništa značila.
Čim se utakmica na Karaburmi završila, izašao sam napolje. Na ulici sam čuo sa radija "Dok Partizan bitke bije". Otrčao sam kući i zatekao brata totalno ludog...

m1k3

pre 5 godina

@Milan_PT
Sta sve grobari nece izmisliti... Drugo poluvreme je pocelo 2 minuta kasnije nego ostale utakmice. Ni to nije smelo da se desi posto u poslednjem kolu sve utakmice pocinju u isto vreme. Ali Partizanu nije bilo strano da izigrava taj propis ni kasnije (Sajberovo prvenstvo).
Citava drzava se smejala godinama toj utakmici, osim Splicana.
Nikakvog razloga nije bilo da se utakmica produzi do 97 minuta, u kom je pao taj poznati gol. U to vreme utakmice su se maksimalno produzavale minut do minut ipo. Ta utakmica je igrana jos 6 minuta posto su sve druge zavrsile.
Sta vise ima snimak gde se vidi Maksimovic kako pokazuje igracu Olimpije 1 minut do kraja, a igralo se jos citavih 6 do gola...
Bilo kako bilo, mozda je to bio odgovor Novosadjanina Maksimovica za titulu koju je Hajduk uzeo prethodne sezone kada ga je Zvezda pustila u zadnjem kolu (sa 1:0 na 1:2) i tako izigrali Vojvodinu :)