Ponedeljak, 19.03.2018.

14:00

Koliko vam je plata potrebno da gledate Srbiju u Rusiji?

Izvor: MLJ

Koliko vam je plata potrebno da gledate Srbiju u Rusiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Milioner

pre 6 godina

Predsednik je obecao jos jedno povecanje, tako da ce biti dovoljno para. ( Da kuci na crno belom tv uz kokice odgledamo)
(trt, 19. mart 2018 15:48)

sta, sad imas za kokice i doso si da se pravis vazan... :/

SerbianoPFC

pre 6 godina

Ulaznica 85€(105$)prevoz 270€(iz Budimpešte), smeštaj 100€ za 3 dana (nije centar grada, ali u metro regiji), znači oko 450-500€, plus 150-200€ "džeparac", to su troškovi!

peca

pre 6 godina

Davno je prošlo to vreme patriotizma i principa 'ako je za moju zemlju, radiću i besplatno ako treba', I to ne samo kod nas, nego u celom svetu. Svako bira ko mu ponudi više, bio to crnac, amer, Kinez, eskim ili rus. Isto je sve I za fudbal, pre je bilo nekog smisla gledati svoju reprezentaciju iz neke ljubavi i patriotizma. Sada je potpuno irelevantno.

Volim i ja vas

pre 6 godina

1/8 finala St. Petersburg, karta 175$ (2. kategorija, ima 3, preko FIFAe).
Zeljeni scenario: SER-SWE, mogući: GER-BRA, realni: GER-...

ko-ometator

pre 6 godina

Jedna mesecna novog kapitena Kolarova moze da obezbedi 5 autobusa navijaca iz Srbije za sve tri utakmice u grupi. Gde su te patriote da pruze podrsku a znaju da kukaju kad zasluzeno igraju pred polupraznim stadionima u Srbiji? Ako ti je Bog dao srecu i blagostanje podeli malo i sa narodom. Nekada se velikastvo merilo po tome koliko ces dobra da ucinis za svoju zemlju i narod da pomognes. To ti ostaje i za primer za zivota a i posle. Da ne bude da prozivam samo Kolarova, vecina reprezentativaca zgrce milione i u mogucnosti je i da obezbedi bolju podrsku sa tribina. Na kraju krajeva i sebi pomaze tu.

MARIO.TRNJE

pre 6 godina

Pozz.. prvo da vas pohvalim... za ove clanke kaj pravite.vec mi je obicaj svako jutro kliknut i procitati:) suuper.
Dva prijatelja i ja idemo autom u kalingrad na 7 dana... i svako nosi po 2000 kn..stime cemo sve odraditi...naravno ulaznica nemamo..al bitno je dozivjeti to:)

Pozzz iz Zagreba.. i samo tako nastavite

legenda

pre 6 godina

Troškovi za Brazil u Moskvi su sledeći: karta 130e, smeštaj u Moskvi je već sada teško naći, mene noć u nekom smešnom hotelu na periferiji košta 120e, a delim krevet sa ortakom. Let košta oko 260e. Onda imate još malo hrane i taksi/voz sa aerodroma. Znači bez 550e ne postoji opcija.

Svi junaci

pre 6 godina

Ja se spremam godinu dana,čak sam i cigare ostavio kolika mi je želja bila,da bih sakupio dovoljnu sumu.
I sad kad sam teskom mukom pokrio sve stavke i planove drugari me ostave na cedilu.
Bezveze mi je ići sam pa se opravdavam samom sebi teorijama zavere,te kako Panama i Honduras nisu slučajno izbacili usa,te ce biti terorizma i kako su ruski huligani "zabranili" dolazak englezima. Smrdi na haos.
Nema veze,Grčka će biti bolja.

objektivno

pre 6 godina

Gde ste nasli ovih 5000 dinara za voz kada sa fan id koji dobijate kada kupujete karte preko fife imate besplatan prevoz na dan utakmice(na voz mislim)?

Moja žena fudbal ne voli...

pre 6 godina

160 K RSD je cirka 1.344,55 evritja. E sad, kako ići na put bez bar 2 mitja evritja okruglo a da žena ne primeti rashod!?

Marinko

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.
(Bokiša, 19. mart 2018 16:26)

Ja sam karte za Srbija-Brazil dobio na lutriji, tj. kroz lutriju sam dobio priliku da kupim karte.

Srdjan

pre 6 godina

Ja kupio kartu za Srbija-Brazil preko FIFA.com. 105 dolara karta za utakmicu, avio karta do Moskve i nazad oko 400 eur (Air Serbia).

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mogao bih bez problema da platim za protiv Brazila,mozda i da se malo nategnem da ostanem jos 3,4 dana i za drugi mec. Ali uopste ne vidim svrhu i ne pada mi na pamet da bacam pare na nesto sto vode likovi kao sto su nas selektor i predsednik FSS. Bolji mi je provod, i jeftiniji, (sto i planiram) da se vozim trans sibirskom zeleznicom od Moskve do Vladivostoka i da se nauzivam. A kad stignem do Vladivostoka ni Japan nije daleko,a i ne trebaji vize. 2-3 dana pa polako kuci. :D

неко

pre 6 godina

@dovla
Нема шта да замишљаш, десило се на Новом Зеланду 2015..и то баш с талентима обе земље.

Stevan

pre 6 godina

Vaznije pitanje je koliko vam je srpskih plata potrebno da biste izgurali jedan ceo mesec i ziveli zivot dostojan coveka...? 🤷♂🙄

Nebojša

pre 6 godina

Ja ću gledati besplatno preko tv-a. 
(Nebojša, 19. mart 2018 14:47) 

i to se placa,nema bato dzaba nista
(SYLA, 19. mart 2018 15:45)

Pa da ali pretplatu plaćam sa ili bez svetskog prvenstva tako da obrni okreni gledam besplatno.

pozz iz RH

pre 6 godina

(Wooooooooow, 19. mart 2018 14:44) # Link komentara

Woooooooow da mogu odmah potpisujem ovo "finale sa Hrvatskom", pa čak potpisujem odmah i rezultat 1:0 gol iz offsida...meni bi Hrvatska u finalu bilo ostvarenje sna :D Inače, meni iz Hrvatske za odlazak na jednu utakmicu protiv Nigerije u Kaliningradu treba otprilike 400 ili 500€ što je pola moje mjesečne plaće. Ali ipak neću u Rusiju, idem turistički u Italiju za iste pare, 7 dana, Milano-Rim-Pompei-Napulj nadam se da neću požaliti zbog odluke

DrugPetar

pre 6 godina

Ni dzabe da je! Sa reprezentacijom sam zavrsio 2006. godine i to toplo preporucujem svima!
(moralni_gmizavac,

Vidim kako si završio!

glog

pre 6 godina

Samo da kazem da ja idem sa mojim ocem i to po ceni od 1500 evra po coveku u koju spadaju :prevoz avionom od Samare do Beograda, smestaj 2 dana u Samari , povratna karta avionska iz kaliningrada za Moskvu , smestaj u Moskvi 10 dana i povratna avionska karta za Beograd , kao i 3 karte za utakmice.
Sto se tice vozova izmedju gradova oni su besplatni za navijace kao i gradski prevoz u svim gradovima. To sam sve sam organizovao jer agencije deru.
Sportski pozdrav!

Dragan

pre 6 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem, da treba odvojiti 5 prosecnih plata da bi gledao uzivo Srbiju na SP u Rusiji.Sta Vucko misli na tako nesto.Da li se iko upitao kakav standard ima Srbija.Zato i jeste dug put do prijema u clanstvo EU. Nikada Srbija nece uci u tu uniju.To su samo lude maste.E zato sam ja i otisao iz Srbije jos 2006. Dabome da cu gledati ovo svetsko prvenstvo na svome TV, plazma od 72 inca , dobra trpeza, jelen pivo i niksicko.Ja im zelim sve najbolje u Rusiji, i jedva cekam da vidim prvi mec sa Kostarikom.Zivela reprezentacija Srbije, i nedajte se ORLOVI..SRETNO VAM BILO U RUSIJI.

Mića

pre 6 godina

Sa fakultetskom diplomom radim, plaćen sam kao sa svedočanstvom srednje... pa potrebno mi je manje-više 17 plata da odem u Rusiju na mundijal ?

dado

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."
(Caniggia, 19. mart 2018 14:57)

Nije tocno. Imas spisak vlakova koj su predvidjeni da prevoze navijace,recimo Moskva-Kalinjngrad i tu se moras javiti,tj. rezervirati mjesto. Normalan promet se placa.
Pogledaj na fifinoj stranici fan.id.ru
Sto se tice Kalinjingrada mogu vam opisati svoju situaciju pa mozda vam pomogne. Letovi sa presijedanjem u Warsavi kostaju 800 eura. Ns cetvorica smo kupili kartu Hrvatska-Nigerija za 105 dolara komad. Bukirali smo let Zagreb-Frankfurt-Warsava-Gdansk za 220 eura po osobi.Gdansk je udaljen 170 km od Kalinngrada pa smo bukirali na stranici KIWI TAXI prijevoz 4 covjeka sa aerodroma Gdansk do Kalinjingrada za 90 eura ukupno.Povratak kosta isto.Soba 4 kreveta u Kalinjingadu 2 nocenja 120 eura ukupno,kvalitet nas ne zanima. Mozda vi sa polazne tocke Beograd imate bolje opcije do Gdanska. Trazili smo sve okolne drzave i aerodrome al nam je to ispalo najpovoljnije i najblize.Napomena- u vauceru za kiwitaxi pise da je cekanje na granici Poljska-Rusija 15 min do 5 sati.

Beograd

pre 6 godina

Karte kupljene i jedva čekamo. Skupo? Pa zavisi od primanja, ali mislim da je ovo najjeftinije svetsko prvenstvo za otići. Šta god da urade, mi ćemo se sjajno zabavljati u Rusiji. Jedva čekam.

ddoa

pre 6 godina

@Loyd
Nije u celoj Rusiju nego samo do destinacije gde ti se igra sledeca utakmica i to moras unapred da rezervises. Imao sam srecu da dobijem (kupim) karte pa sam upucen. U tekstu su takodje malo napumpane cene.

Andrea Djani

pre 6 godina

Gledati Svetsko prvenstvo je nesto najlepse , ali na nekoj destinaciji tipa J.Koreja , Japan ili Kina . U Evropi je to vec suvise problematicno . Razgovarao sam u Crnoj Gori sa Ukrajincima koji su mi preneli da je u toku PE 2012 u Poljskoj i Ukrajini bio haos prakticno u svim gradovima gde su se igrale utakmice . U Rusiji ce mozda biti nesto bolje , ali vec na duelu nas i Svajcaraca vidim probleme i u Svajcarskoj i na Kosovu i u samoj Rusiji . Slicno ce biti i na svakoj utakmici Poljaka , Hrvata , Engleza ..., tako da tu uzivanja nema .

Milojko

pre 6 godina

@Не лупетајте глупости
Zaboravio si na samo jadnu sitnicu, da je verovatnoca da po povratku iz Moskve u Kaljiningrad zateknes auto u istom stanju u kom si ga ostavio skoro nepostojeca, pa bi do Srbije morao da se vracas stopom, a cenu ukupnih troskova bi ti podiglo za vrednost auta ili stete na istom. ;)

Mad4Red

pre 6 godina

Pa kad bi imali plate kao u Danskoj ili Svedskoj imalo bi i da kupimo celoj porodici dresove da spavamo u hotelima da jedemo u restoranima i da imamo dobre karte da popunimo pola stadiona... E sad ovako ko nema tolike pare cuti i sedi kuci uz Tv poneko pivo meso psuje od zene slave do komsije koji lupa sprat iznad i sto Mitrovic nije dao zicer ili sto SMS nije dao na vreme loptu kada je Kolarov utrcao u prazan prostor!!! Jedva cu da imam ove godine da skupim Panini album a kamoli da idem na SP... Svaka cast svakome ko moze da priusti, ja ne mogu...

мангупаријацз

pre 6 godina

Репрезентација, а поготово са овим селектором ме не интересује. Звезда изнад свега.

Gurko

pre 6 godina

Previse je to para za veliku vecinu srba.
Koliko smo jadni u odnosu na ostale videlo se u finalu EP u kosarci, kada je na tribinama bilo 3 put vise slovenaca nego nas. A realno nije moglo blize ni jeftinije od Turske.
Jednostavno, siromasni smo mi za SP u fudbalu.

petar

pre 6 godina

Živim u moskvi, najeftinija karta za Brazil je 300 €trenutno, hoteli su skupi, ali zato, hrana, piće, cigarete... je dosta jeftinije nego u cg i srbiji.

navijac

pre 6 godina

Ne trebaju vam te avionske karte, Rusi su obezbedili besplatne vozove do svih gradova od Moskve i nazad. Dakle treba samo da dodjete do Moskve, posle idete besplatno vozom.

lezhi

pre 6 godina

Moze i pedeset dvojkom do zelenjaka pa vatate pedeset trojku i stignete relativno brzo. Moze i besplatno ako ne naletite na nekog konduktera

Bokiša

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.

pinoche

pre 6 godina

@salerno,nisam siguran,ali probaj na kosovo* da prodas te tvoje organe cuo sam da brzo nalaze kupce,a doktori su prvoklasni turcin i izraelac(jevrej)ako ih nisu uhapsili?.srećno

RUSSIA2018

pre 6 godina

POSLEDNJE SVETSKO PRVENSTVO KOJE MOŽEMO SEBI PRIUŠTITI.
SLEDEĆE JE KATAR I PITANJE JE DA LI ĆEMO SE PLASIRATI.

POSLE JE VEĆ 2026. KANADA/USA/MEXICO SA 48 REPREZENTACIJA, ŠTO JE VEĆ SKRNAVLJENJE, I PREDALEKO JE.

2030 AZIJA ILI AFRIKA

ITD, ITD...

KO RAZMIŠLJA I DALJE DA LI DA ODE U RUSIJU, TEŠKO DA ĆE VIDETI SVETSKO PRVENSTVO PRE PENZIJE

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је готивнији ужитак у фотељи , на повећој плазми..Додуше ко је има !!

dovla

pre 6 godina

"Zamislite da Srbija skine skalp majstorima fudbala koji pršte talentima u svakoj faveli u Riju, Sao Paolu i drugim gradovima."

NE MOGU....ni da zamislim!...

Božo SAKSOFON

pre 6 godina

Ih, samo protiv Brazila... Ja rezerviso sve do finala, gde to da propustim dok deremo Meksiko u finalu s 0:0,pa na penale postajemo šampioni.

samodovoljan

pre 6 godina

@potos

brale, dobrodošao da budeš privatnik pa kupuj sve na firmu. a u rusiju možeš evo samnom. ja te častim ako hoćeš.

SV

pre 6 godina

"Srbija skoro dve decenije nije doživela nokaut fazu jednog velikog takmičenja."

Srbija skoro dve decenije nije dozivela nokaut u nokaut fazi jednog velikog takmicenja. Doduse jeste u grupnoj fazi, a nije se ni zvala Srbija.

Kuun

pre 6 godina

Ako odmah krenem da stedim i jedam samo hleb i kacamak, do svetskog prvenstva ustedecu dovoljno da odem do ruske prestonice preko Tivta... Mozda cak i direktno! E sad za sve ostalo...

Zlatna papuča

pre 6 godina

Jedna moja plata, pod uslovom da ovde deca jedu trnjine mesec dana, banka da odustane od rate za kredite, komunalije da se plate same + bolnički troškovi, ako me žena samo malko rani, a ne sasvim prikolje na spavanju kad bih došao sa idejom da se zbog fudbala smucam po Rusiji... TV, karton piva, najveća pica sa dostave i ćeraj...

Gaspar

pre 6 godina

@NN Mastaj, momce, odnosno, sada vec covece. Prodje ti mladost po svim kriterijumima. Sada ti jedino jos preostaje da mastas.
(Tamo Daleko, 19. mart 2018 15:26)
pa sa 30 godina si ipak i dalje mlad covek .. mislim nisi star covek ni sa 45...ne mozes za coveka od 45 reci da je starac...

dzoni

pre 6 godina

Da se ne lazemo tamo će na tribinama biti samo nasi gasterjbajteri..I oni iz Rusije i oni sa zapada koji imaju love da odu..u Srbiji se skuplja pare da se ode 10 dana u grčku negde socijala

Kangrga

pre 6 godina

@djuro123
Care uzeo si da porediš Srbiju sa Finskom, Danskom, Nemačkom tj. najbogatijim zemljama sveta?!?!
Mi nikada nismo bili niti ćemo ikada biti sličnog standarda kao gorepomenute države, pa ne vidim čemu lamentiranje nad "crnom" sudbinom...

Не лупетајте глупости

pre 6 godina

ко не иде на прву утакмицу за преостале две за 10 дана може да рачуна на 1000 евра цео аранжман или мало јаче ако се мисли проводити и обилазити културне знаменитости. Карте за две утакмице коштају 170 евра. Пут до Калињинграда кошта 320 евра према Виа Мишелину, ако су четворица у колима то испада 80 евра по човеку. Од Калињинграда имате бесплатан воз до Москве јер уз купљену карту добијате и Фан АЈДИ (ИД) који вам омогућава путовање до Москве у спаваћим колима потпуно бесплатно, а још сте у спаваћим колима па не плаћате ноћење. Стижете у Москву, за 50 евра дневно се може наћи смештај, неки стан на пристојној локацији, имате бесплатан превоз метроом уз опет горе поменути Фан ИД (не могу да верујем да новинар напише овако тенденциозан текст без навођења чињеница) и за 4 ноћи трошите 200 евра. Повратак у Калињинград по аутомобил износи 70 евра директним летом и после можете да преспавате у Пољској за 30 евра на путу до Београда. Укупно: карте 170 евра плус пут колима 80 евра плус 4 ноћи у Москви 200 евра плус две ноћи у Калињинграду 50 евра и једна ноћ у Пољској 30 евра једнако 530 евра плус авион из Москве до Калињинграда 70 евра једнако 600 евра. Нека се троши у просеку 50 евра дневно за 10 дана је то још 500 евра. 1100 евра. Ако се понесу сендвичи и воће за успут, свако по литар ракије трошкови ће изаћи на 30 евра дневно па ће се и за 900 евра моћи бити део спектакла. Навијачи, само се на Фифиној страници региструјте за Фан ИД и уживајте!

mag

pre 6 godina

Meni bi FSS trebo da plati karte i smestaj, put mogu sam da finansiram.
obicno kad gledam tekmu na stadionu mi pobedimo i plasiramo se dalje.
A da ja iz dzepa dam 260000 dinara da bih gledao Kolarova i ekipu haha teorije nema, jos pride i Rusija mi uopste nije atraktivna zemlja

pera petlic

pre 6 godina

po vucicu to je 4 prosecne plate a realno to je bar godinu dana gladovanja ..toliko nam je dobro!!! e sada kada se jave ovi botovi gde se tacno vide ko su jer pisu sablonski i prosto je za ne poverovati da bar malo ne unesu izmene u tekstu :)eee ti ce reci da je u Srbiji dobro ,ko zeli da radi taj moze i da zaradi i slicno a dok to pisu sendvic vec pojeden!!!

Mazdrpan

pre 6 godina

Ma kakvo SP. Ja skupljam pare za Garmišpartenkirhen, 1. januara i Insbruk, 3. januara i Novogodišnju turneju 4 skakaonice. To mi je želja još šeste, sedme godine.

potos

pre 6 godina

to nije nista za nase privatnike. Kada mogu da kupe auto na firmu i voze ga u privatne svrhe, kada sipaju benzin na firmu, kada placaju letovanja i zimovanja preko racuna firme, kada kupuju kuce i stanove a takodje i namestaj preko firme, sta je onda jedan odlazak na utakmicu u Rusiju? Bas nikakav izdatak....za firmu...

Caniggia

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."

djuro123

pre 6 godina

Za prosjecnog srbina 5 plata, za prosjecnog njemca dio plate ili 1 plata. Jos plus kad se doda da oni imaju i 13. platu, zapita se covjek gdje smo mi, a gdje su ostale zemlje. A da ne pricamo za prosjecnog svedjana, norvezanina, finca itd.

Wooooooooow

pre 6 godina

Pravi Srbin će ići peške ako treba. Kreneš u aprilu pa lagano. Za spavanje nije problem. Biće lepo vreme. Ajmo orlovi. Finale sa Hrvatskom pa 1:0 iz debelog ofsajda i to je to. Da pričamo unučićima..

kokos

pre 6 godina

Sad ce krenuti lavina komentara kako je skupo a garantujem da svako ko je zaposlen moze da ode ako hoce samo da se odrekne stvari na koje baca novac (cigarete, alkohol, kafenisanje, skupa odeca) i kroz par meseci se moze ustedeti i priustiti ovo. naravno pitanje je sta su prioriteti.

miki

pre 6 godina

Rusi su obezbedili besplatne vozne karte i specijalne vozove od Moskve to gradova gde se igra utakmica, tako da je prevodo Samara i Kaliningrada besplatan. Posto se putuje nocu, jedno manje prenociste u hotelu. Inace kupio sam sve karte za grupne i ako prodjemo 1/16 za 750 usd. Posto cu biti spavati kod prijatelja, ne planiram da potrosim viae od 2000 usd sve ukupno za tih 2 nedelje.

domar

pre 6 godina

Nije sve tako crno. Politicari, narodni poslanici i tajkuni mogu bez problema da odu u Rusiju- tako da ce imati ko da sa tribina bodri Srbiju na SP.

BG-IST-MOS

pre 6 godina

Ulazinca za utakmice nema vise u prodaji. Ostalo je jos samo za mec Panama-Tunis. Srecni su oni koji su dosli do istih. Iako nemamo ulaznice, organizovali smo se da idemo u Moskvu i bodrimo nase, pa makar ispred stadiona. Let iz Istanbula je najjeftiniji, kosta oko 170e.
Ako ima jos nekog da ide na taj nacin, neka se javi.

NN

pre 6 godina

Imam 30 godina i ceo zivot masstam da se nadjem na tribinama na nekom velikom takmicenju, SP zelja broj jedan, i gledam nassu reprezentaciju sa par ortaka. Medjutim sport je sve skuplji, standard van nassih granica sve veci, a ja idalje masstam...

yeah

pre 6 godina

za Kaliningrad ne treba puno, 1.500km je udaljen pa racunajte za gorivo koliko treba, putarine i vinjete. najeftinija karta za utakmici je 105 usd, 2-3 noci spavanja, ne mora u Kaliningradu, moze u Poljskoj negde (100km udaljeno). uglavnom, za 4 drugara u jednom autu ne bi trebalo da predje 300-400 eur po coveku, bez nekog bahacenja naravno

Frrr

pre 6 godina

Pa ja ne znam koliko neko može da bude neobavešten i lud, pa da ide i putuje u rusiju, bez obzira koji je povod.
Pa makar to bilo i svetsko prvenstvo.

NN

pre 6 godina

Imam 30 godina i ceo zivot masstam da se nadjem na tribinama na nekom velikom takmicenju, SP zelja broj jedan, i gledam nassu reprezentaciju sa par ortaka. Medjutim sport je sve skuplji, standard van nassih granica sve veci, a ja idalje masstam...

djuro123

pre 6 godina

Za prosjecnog srbina 5 plata, za prosjecnog njemca dio plate ili 1 plata. Jos plus kad se doda da oni imaju i 13. platu, zapita se covjek gdje smo mi, a gdje su ostale zemlje. A da ne pricamo za prosjecnog svedjana, norvezanina, finca itd.

RUSSIA2018

pre 6 godina

POSLEDNJE SVETSKO PRVENSTVO KOJE MOŽEMO SEBI PRIUŠTITI.
SLEDEĆE JE KATAR I PITANJE JE DA LI ĆEMO SE PLASIRATI.

POSLE JE VEĆ 2026. KANADA/USA/MEXICO SA 48 REPREZENTACIJA, ŠTO JE VEĆ SKRNAVLJENJE, I PREDALEKO JE.

2030 AZIJA ILI AFRIKA

ITD, ITD...

KO RAZMIŠLJA I DALJE DA LI DA ODE U RUSIJU, TEŠKO DA ĆE VIDETI SVETSKO PRVENSTVO PRE PENZIJE

domar

pre 6 godina

Nije sve tako crno. Politicari, narodni poslanici i tajkuni mogu bez problema da odu u Rusiju- tako da ce imati ko da sa tribina bodri Srbiju na SP.

Mazdrpan

pre 6 godina

Ma kakvo SP. Ja skupljam pare za Garmišpartenkirhen, 1. januara i Insbruk, 3. januara i Novogodišnju turneju 4 skakaonice. To mi je želja još šeste, sedme godine.

dzoni

pre 6 godina

Da se ne lazemo tamo će na tribinama biti samo nasi gasterjbajteri..I oni iz Rusije i oni sa zapada koji imaju love da odu..u Srbiji se skuplja pare da se ode 10 dana u grčku negde socijala

yeah

pre 6 godina

za Kaliningrad ne treba puno, 1.500km je udaljen pa racunajte za gorivo koliko treba, putarine i vinjete. najeftinija karta za utakmici je 105 usd, 2-3 noci spavanja, ne mora u Kaliningradu, moze u Poljskoj negde (100km udaljeno). uglavnom, za 4 drugara u jednom autu ne bi trebalo da predje 300-400 eur po coveku, bez nekog bahacenja naravno

Не лупетајте глупости

pre 6 godina

ко не иде на прву утакмицу за преостале две за 10 дана може да рачуна на 1000 евра цео аранжман или мало јаче ако се мисли проводити и обилазити културне знаменитости. Карте за две утакмице коштају 170 евра. Пут до Калињинграда кошта 320 евра према Виа Мишелину, ако су четворица у колима то испада 80 евра по човеку. Од Калињинграда имате бесплатан воз до Москве јер уз купљену карту добијате и Фан АЈДИ (ИД) који вам омогућава путовање до Москве у спаваћим колима потпуно бесплатно, а још сте у спаваћим колима па не плаћате ноћење. Стижете у Москву, за 50 евра дневно се може наћи смештај, неки стан на пристојној локацији, имате бесплатан превоз метроом уз опет горе поменути Фан ИД (не могу да верујем да новинар напише овако тенденциозан текст без навођења чињеница) и за 4 ноћи трошите 200 евра. Повратак у Калињинград по аутомобил износи 70 евра директним летом и после можете да преспавате у Пољској за 30 евра на путу до Београда. Укупно: карте 170 евра плус пут колима 80 евра плус 4 ноћи у Москви 200 евра плус две ноћи у Калињинграду 50 евра и једна ноћ у Пољској 30 евра једнако 530 евра плус авион из Москве до Калињинграда 70 евра једнако 600 евра. Нека се троши у просеку 50 евра дневно за 10 дана је то још 500 евра. 1100 евра. Ако се понесу сендвичи и воће за успут, свако по литар ракије трошкови ће изаћи на 30 евра дневно па ће се и за 900 евра моћи бити део спектакла. Навијачи, само се на Фифиној страници региструјте за Фан ИД и уживајте!

Zlatna papuča

pre 6 godina

Jedna moja plata, pod uslovom da ovde deca jedu trnjine mesec dana, banka da odustane od rate za kredite, komunalije da se plate same + bolnički troškovi, ako me žena samo malko rani, a ne sasvim prikolje na spavanju kad bih došao sa idejom da se zbog fudbala smucam po Rusiji... TV, karton piva, najveća pica sa dostave i ćeraj...

pera petlic

pre 6 godina

po vucicu to je 4 prosecne plate a realno to je bar godinu dana gladovanja ..toliko nam je dobro!!! e sada kada se jave ovi botovi gde se tacno vide ko su jer pisu sablonski i prosto je za ne poverovati da bar malo ne unesu izmene u tekstu :)eee ti ce reci da je u Srbiji dobro ,ko zeli da radi taj moze i da zaradi i slicno a dok to pisu sendvic vec pojeden!!!

Wooooooooow

pre 6 godina

Pravi Srbin će ići peške ako treba. Kreneš u aprilu pa lagano. Za spavanje nije problem. Biće lepo vreme. Ajmo orlovi. Finale sa Hrvatskom pa 1:0 iz debelog ofsajda i to je to. Da pričamo unučićima..

dovla

pre 6 godina

"Zamislite da Srbija skine skalp majstorima fudbala koji pršte talentima u svakoj faveli u Riju, Sao Paolu i drugim gradovima."

NE MOGU....ni da zamislim!...

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је готивнији ужитак у фотељи , на повећој плазми..Додуше ко је има !!

BG-IST-MOS

pre 6 godina

Ulazinca za utakmice nema vise u prodaji. Ostalo je jos samo za mec Panama-Tunis. Srecni su oni koji su dosli do istih. Iako nemamo ulaznice, organizovali smo se da idemo u Moskvu i bodrimo nase, pa makar ispred stadiona. Let iz Istanbula je najjeftiniji, kosta oko 170e.
Ako ima jos nekog da ide na taj nacin, neka se javi.

Kuun

pre 6 godina

Ako odmah krenem da stedim i jedam samo hleb i kacamak, do svetskog prvenstva ustedecu dovoljno da odem do ruske prestonice preko Tivta... Mozda cak i direktno! E sad za sve ostalo...

potos

pre 6 godina

to nije nista za nase privatnike. Kada mogu da kupe auto na firmu i voze ga u privatne svrhe, kada sipaju benzin na firmu, kada placaju letovanja i zimovanja preko racuna firme, kada kupuju kuce i stanove a takodje i namestaj preko firme, sta je onda jedan odlazak na utakmicu u Rusiju? Bas nikakav izdatak....za firmu...

Božo SAKSOFON

pre 6 godina

Ih, samo protiv Brazila... Ja rezerviso sve do finala, gde to da propustim dok deremo Meksiko u finalu s 0:0,pa na penale postajemo šampioni.

SV

pre 6 godina

"Srbija skoro dve decenije nije doživela nokaut fazu jednog velikog takmičenja."

Srbija skoro dve decenije nije dozivela nokaut u nokaut fazi jednog velikog takmicenja. Doduse jeste u grupnoj fazi, a nije se ni zvala Srbija.

Stevan

pre 6 godina

Vaznije pitanje je koliko vam je srpskih plata potrebno da biste izgurali jedan ceo mesec i ziveli zivot dostojan coveka...? 🤷♂🙄

miki

pre 6 godina

Rusi su obezbedili besplatne vozne karte i specijalne vozove od Moskve to gradova gde se igra utakmica, tako da je prevodo Samara i Kaliningrada besplatan. Posto se putuje nocu, jedno manje prenociste u hotelu. Inace kupio sam sve karte za grupne i ako prodjemo 1/16 za 750 usd. Posto cu biti spavati kod prijatelja, ne planiram da potrosim viae od 2000 usd sve ukupno za tih 2 nedelje.

kokos

pre 6 godina

Sad ce krenuti lavina komentara kako je skupo a garantujem da svako ko je zaposlen moze da ode ako hoce samo da se odrekne stvari na koje baca novac (cigarete, alkohol, kafenisanje, skupa odeca) i kroz par meseci se moze ustedeti i priustiti ovo. naravno pitanje je sta su prioriteti.

Gurko

pre 6 godina

Previse je to para za veliku vecinu srba.
Koliko smo jadni u odnosu na ostale videlo se u finalu EP u kosarci, kada je na tribinama bilo 3 put vise slovenaca nego nas. A realno nije moglo blize ni jeftinije od Turske.
Jednostavno, siromasni smo mi za SP u fudbalu.

Mad4Red

pre 6 godina

Pa kad bi imali plate kao u Danskoj ili Svedskoj imalo bi i da kupimo celoj porodici dresove da spavamo u hotelima da jedemo u restoranima i da imamo dobre karte da popunimo pola stadiona... E sad ovako ko nema tolike pare cuti i sedi kuci uz Tv poneko pivo meso psuje od zene slave do komsije koji lupa sprat iznad i sto Mitrovic nije dao zicer ili sto SMS nije dao na vreme loptu kada je Kolarov utrcao u prazan prostor!!! Jedva cu da imam ove godine da skupim Panini album a kamoli da idem na SP... Svaka cast svakome ko moze da priusti, ja ne mogu...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mogao bih bez problema da platim za protiv Brazila,mozda i da se malo nategnem da ostanem jos 3,4 dana i za drugi mec. Ali uopste ne vidim svrhu i ne pada mi na pamet da bacam pare na nesto sto vode likovi kao sto su nas selektor i predsednik FSS. Bolji mi je provod, i jeftiniji, (sto i planiram) da se vozim trans sibirskom zeleznicom od Moskve do Vladivostoka i da se nauzivam. A kad stignem do Vladivostoka ni Japan nije daleko,a i ne trebaji vize. 2-3 dana pa polako kuci. :D

Kangrga

pre 6 godina

@djuro123
Care uzeo si da porediš Srbiju sa Finskom, Danskom, Nemačkom tj. najbogatijim zemljama sveta?!?!
Mi nikada nismo bili niti ćemo ikada biti sličnog standarda kao gorepomenute države, pa ne vidim čemu lamentiranje nad "crnom" sudbinom...

Caniggia

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."

MARIO.TRNJE

pre 6 godina

Pozz.. prvo da vas pohvalim... za ove clanke kaj pravite.vec mi je obicaj svako jutro kliknut i procitati:) suuper.
Dva prijatelja i ja idemo autom u kalingrad na 7 dana... i svako nosi po 2000 kn..stime cemo sve odraditi...naravno ulaznica nemamo..al bitno je dozivjeti to:)

Pozzz iz Zagreba.. i samo tako nastavite

Frrr

pre 6 godina

Pa ja ne znam koliko neko može da bude neobavešten i lud, pa da ide i putuje u rusiju, bez obzira koji je povod.
Pa makar to bilo i svetsko prvenstvo.

Nebojša

pre 6 godina

Ja ću gledati besplatno preko tv-a. 
(Nebojša, 19. mart 2018 14:47) 

i to se placa,nema bato dzaba nista
(SYLA, 19. mart 2018 15:45)

Pa da ali pretplatu plaćam sa ili bez svetskog prvenstva tako da obrni okreni gledam besplatno.

ko-ometator

pre 6 godina

Jedna mesecna novog kapitena Kolarova moze da obezbedi 5 autobusa navijaca iz Srbije za sve tri utakmice u grupi. Gde su te patriote da pruze podrsku a znaju da kukaju kad zasluzeno igraju pred polupraznim stadionima u Srbiji? Ako ti je Bog dao srecu i blagostanje podeli malo i sa narodom. Nekada se velikastvo merilo po tome koliko ces dobra da ucinis za svoju zemlju i narod da pomognes. To ti ostaje i za primer za zivota a i posle. Da ne bude da prozivam samo Kolarova, vecina reprezentativaca zgrce milione i u mogucnosti je i da obezbedi bolju podrsku sa tribina. Na kraju krajeva i sebi pomaze tu.

glog

pre 6 godina

Samo da kazem da ja idem sa mojim ocem i to po ceni od 1500 evra po coveku u koju spadaju :prevoz avionom od Samare do Beograda, smestaj 2 dana u Samari , povratna karta avionska iz kaliningrada za Moskvu , smestaj u Moskvi 10 dana i povratna avionska karta za Beograd , kao i 3 karte za utakmice.
Sto se tice vozova izmedju gradova oni su besplatni za navijace kao i gradski prevoz u svim gradovima. To sam sve sam organizovao jer agencije deru.
Sportski pozdrav!

navijac

pre 6 godina

Ne trebaju vam te avionske karte, Rusi su obezbedili besplatne vozove do svih gradova od Moskve i nazad. Dakle treba samo da dodjete do Moskve, posle idete besplatno vozom.

Mića

pre 6 godina

Sa fakultetskom diplomom radim, plaćen sam kao sa svedočanstvom srednje... pa potrebno mi je manje-više 17 plata da odem u Rusiju na mundijal ?

peca

pre 6 godina

Davno je prošlo to vreme patriotizma i principa 'ako je za moju zemlju, radiću i besplatno ako treba', I to ne samo kod nas, nego u celom svetu. Svako bira ko mu ponudi više, bio to crnac, amer, Kinez, eskim ili rus. Isto je sve I za fudbal, pre je bilo nekog smisla gledati svoju reprezentaciju iz neke ljubavi i patriotizma. Sada je potpuno irelevantno.

lezhi

pre 6 godina

Moze i pedeset dvojkom do zelenjaka pa vatate pedeset trojku i stignete relativno brzo. Moze i besplatno ako ne naletite na nekog konduktera

mag

pre 6 godina

Meni bi FSS trebo da plati karte i smestaj, put mogu sam da finansiram.
obicno kad gledam tekmu na stadionu mi pobedimo i plasiramo se dalje.
A da ja iz dzepa dam 260000 dinara da bih gledao Kolarova i ekipu haha teorije nema, jos pride i Rusija mi uopste nije atraktivna zemlja

legenda

pre 6 godina

Troškovi za Brazil u Moskvi su sledeći: karta 130e, smeštaj u Moskvi je već sada teško naći, mene noć u nekom smešnom hotelu na periferiji košta 120e, a delim krevet sa ortakom. Let košta oko 260e. Onda imate još malo hrane i taksi/voz sa aerodroma. Znači bez 550e ne postoji opcija.

dado

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."
(Caniggia, 19. mart 2018 14:57)

Nije tocno. Imas spisak vlakova koj su predvidjeni da prevoze navijace,recimo Moskva-Kalinjngrad i tu se moras javiti,tj. rezervirati mjesto. Normalan promet se placa.
Pogledaj na fifinoj stranici fan.id.ru
Sto se tice Kalinjingrada mogu vam opisati svoju situaciju pa mozda vam pomogne. Letovi sa presijedanjem u Warsavi kostaju 800 eura. Ns cetvorica smo kupili kartu Hrvatska-Nigerija za 105 dolara komad. Bukirali smo let Zagreb-Frankfurt-Warsava-Gdansk za 220 eura po osobi.Gdansk je udaljen 170 km od Kalinngrada pa smo bukirali na stranici KIWI TAXI prijevoz 4 covjeka sa aerodroma Gdansk do Kalinjingrada za 90 eura ukupno.Povratak kosta isto.Soba 4 kreveta u Kalinjingadu 2 nocenja 120 eura ukupno,kvalitet nas ne zanima. Mozda vi sa polazne tocke Beograd imate bolje opcije do Gdanska. Trazili smo sve okolne drzave i aerodrome al nam je to ispalo najpovoljnije i najblize.Napomena- u vauceru za kiwitaxi pise da je cekanje na granici Poljska-Rusija 15 min do 5 sati.

Gaspar

pre 6 godina

@NN Mastaj, momce, odnosno, sada vec covece. Prodje ti mladost po svim kriterijumima. Sada ti jedino jos preostaje da mastas.
(Tamo Daleko, 19. mart 2018 15:26)
pa sa 30 godina si ipak i dalje mlad covek .. mislim nisi star covek ni sa 45...ne mozes za coveka od 45 reci da je starac...

petar

pre 6 godina

Živim u moskvi, najeftinija karta za Brazil je 300 €trenutno, hoteli su skupi, ali zato, hrana, piće, cigarete... je dosta jeftinije nego u cg i srbiji.

ddoa

pre 6 godina

@Loyd
Nije u celoj Rusiju nego samo do destinacije gde ti se igra sledeca utakmica i to moras unapred da rezervises. Imao sam srecu da dobijem (kupim) karte pa sam upucen. U tekstu su takodje malo napumpane cene.

Andrea Djani

pre 6 godina

Gledati Svetsko prvenstvo je nesto najlepse , ali na nekoj destinaciji tipa J.Koreja , Japan ili Kina . U Evropi je to vec suvise problematicno . Razgovarao sam u Crnoj Gori sa Ukrajincima koji su mi preneli da je u toku PE 2012 u Poljskoj i Ukrajini bio haos prakticno u svim gradovima gde su se igrale utakmice . U Rusiji ce mozda biti nesto bolje , ali vec na duelu nas i Svajcaraca vidim probleme i u Svajcarskoj i na Kosovu i u samoj Rusiji . Slicno ce biti i na svakoj utakmici Poljaka , Hrvata , Engleza ..., tako da tu uzivanja nema .

DrugPetar

pre 6 godina

Ni dzabe da je! Sa reprezentacijom sam zavrsio 2006. godine i to toplo preporucujem svima!
(moralni_gmizavac,

Vidim kako si završio!

Marinko

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.
(Bokiša, 19. mart 2018 16:26)

Ja sam karte za Srbija-Brazil dobio na lutriji, tj. kroz lutriju sam dobio priliku da kupim karte.

Bokiša

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.

неко

pre 6 godina

@dovla
Нема шта да замишљаш, десило се на Новом Зеланду 2015..и то баш с талентима обе земље.

pozz iz RH

pre 6 godina

(Wooooooooow, 19. mart 2018 14:44) # Link komentara

Woooooooow da mogu odmah potpisujem ovo "finale sa Hrvatskom", pa čak potpisujem odmah i rezultat 1:0 gol iz offsida...meni bi Hrvatska u finalu bilo ostvarenje sna :D Inače, meni iz Hrvatske za odlazak na jednu utakmicu protiv Nigerije u Kaliningradu treba otprilike 400 ili 500€ što je pola moje mjesečne plaće. Ali ipak neću u Rusiju, idem turistički u Italiju za iste pare, 7 dana, Milano-Rim-Pompei-Napulj nadam se da neću požaliti zbog odluke

Dragan

pre 6 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem, da treba odvojiti 5 prosecnih plata da bi gledao uzivo Srbiju na SP u Rusiji.Sta Vucko misli na tako nesto.Da li se iko upitao kakav standard ima Srbija.Zato i jeste dug put do prijema u clanstvo EU. Nikada Srbija nece uci u tu uniju.To su samo lude maste.E zato sam ja i otisao iz Srbije jos 2006. Dabome da cu gledati ovo svetsko prvenstvo na svome TV, plazma od 72 inca , dobra trpeza, jelen pivo i niksicko.Ja im zelim sve najbolje u Rusiji, i jedva cekam da vidim prvi mec sa Kostarikom.Zivela reprezentacija Srbije, i nedajte se ORLOVI..SRETNO VAM BILO U RUSIJI.

Moja žena fudbal ne voli...

pre 6 godina

160 K RSD je cirka 1.344,55 evritja. E sad, kako ići na put bez bar 2 mitja evritja okruglo a da žena ne primeti rashod!?

Svi junaci

pre 6 godina

Ja se spremam godinu dana,čak sam i cigare ostavio kolika mi je želja bila,da bih sakupio dovoljnu sumu.
I sad kad sam teskom mukom pokrio sve stavke i planove drugari me ostave na cedilu.
Bezveze mi je ići sam pa se opravdavam samom sebi teorijama zavere,te kako Panama i Honduras nisu slučajno izbacili usa,te ce biti terorizma i kako su ruski huligani "zabranili" dolazak englezima. Smrdi na haos.
Nema veze,Grčka će biti bolja.

samodovoljan

pre 6 godina

@potos

brale, dobrodošao da budeš privatnik pa kupuj sve na firmu. a u rusiju možeš evo samnom. ja te častim ako hoćeš.

objektivno

pre 6 godina

Gde ste nasli ovih 5000 dinara za voz kada sa fan id koji dobijate kada kupujete karte preko fife imate besplatan prevoz na dan utakmice(na voz mislim)?

Volim i ja vas

pre 6 godina

1/8 finala St. Petersburg, karta 175$ (2. kategorija, ima 3, preko FIFAe).
Zeljeni scenario: SER-SWE, mogući: GER-BRA, realni: GER-...

pinoche

pre 6 godina

@salerno,nisam siguran,ali probaj na kosovo* da prodas te tvoje organe cuo sam da brzo nalaze kupce,a doktori su prvoklasni turcin i izraelac(jevrej)ako ih nisu uhapsili?.srećno

мангупаријацз

pre 6 godina

Репрезентација, а поготово са овим селектором ме не интересује. Звезда изнад свега.

Milojko

pre 6 godina

@Не лупетајте глупости
Zaboravio si na samo jadnu sitnicu, da je verovatnoca da po povratku iz Moskve u Kaljiningrad zateknes auto u istom stanju u kom si ga ostavio skoro nepostojeca, pa bi do Srbije morao da se vracas stopom, a cenu ukupnih troskova bi ti podiglo za vrednost auta ili stete na istom. ;)

Beograd

pre 6 godina

Karte kupljene i jedva čekamo. Skupo? Pa zavisi od primanja, ali mislim da je ovo najjeftinije svetsko prvenstvo za otići. Šta god da urade, mi ćemo se sjajno zabavljati u Rusiji. Jedva čekam.

Srdjan

pre 6 godina

Ja kupio kartu za Srbija-Brazil preko FIFA.com. 105 dolara karta za utakmicu, avio karta do Moskve i nazad oko 400 eur (Air Serbia).

SerbianoPFC

pre 6 godina

Ulaznica 85€(105$)prevoz 270€(iz Budimpešte), smeštaj 100€ za 3 dana (nije centar grada, ali u metro regiji), znači oko 450-500€, plus 150-200€ "džeparac", to su troškovi!

Milioner

pre 6 godina

Predsednik je obecao jos jedno povecanje, tako da ce biti dovoljno para. ( Da kuci na crno belom tv uz kokice odgledamo)
(trt, 19. mart 2018 15:48)

sta, sad imas za kokice i doso si da se pravis vazan... :/

kokos

pre 6 godina

Sad ce krenuti lavina komentara kako je skupo a garantujem da svako ko je zaposlen moze da ode ako hoce samo da se odrekne stvari na koje baca novac (cigarete, alkohol, kafenisanje, skupa odeca) i kroz par meseci se moze ustedeti i priustiti ovo. naravno pitanje je sta su prioriteti.

Frrr

pre 6 godina

Pa ja ne znam koliko neko može da bude neobavešten i lud, pa da ide i putuje u rusiju, bez obzira koji je povod.
Pa makar to bilo i svetsko prvenstvo.

Mazdrpan

pre 6 godina

Ma kakvo SP. Ja skupljam pare za Garmišpartenkirhen, 1. januara i Insbruk, 3. januara i Novogodišnju turneju 4 skakaonice. To mi je želja još šeste, sedme godine.

Wooooooooow

pre 6 godina

Pravi Srbin će ići peške ako treba. Kreneš u aprilu pa lagano. Za spavanje nije problem. Biće lepo vreme. Ajmo orlovi. Finale sa Hrvatskom pa 1:0 iz debelog ofsajda i to je to. Da pričamo unučićima..

miki

pre 6 godina

Rusi su obezbedili besplatne vozne karte i specijalne vozove od Moskve to gradova gde se igra utakmica, tako da je prevodo Samara i Kaliningrada besplatan. Posto se putuje nocu, jedno manje prenociste u hotelu. Inace kupio sam sve karte za grupne i ako prodjemo 1/16 za 750 usd. Posto cu biti spavati kod prijatelja, ne planiram da potrosim viae od 2000 usd sve ukupno za tih 2 nedelje.

мангупаријацз

pre 6 godina

Репрезентација, а поготово са овим селектором ме не интересује. Звезда изнад свега.

potos

pre 6 godina

to nije nista za nase privatnike. Kada mogu da kupe auto na firmu i voze ga u privatne svrhe, kada sipaju benzin na firmu, kada placaju letovanja i zimovanja preko racuna firme, kada kupuju kuce i stanove a takodje i namestaj preko firme, sta je onda jedan odlazak na utakmicu u Rusiju? Bas nikakav izdatak....za firmu...

Zlatna papuča

pre 6 godina

Jedna moja plata, pod uslovom da ovde deca jedu trnjine mesec dana, banka da odustane od rate za kredite, komunalije da se plate same + bolnički troškovi, ako me žena samo malko rani, a ne sasvim prikolje na spavanju kad bih došao sa idejom da se zbog fudbala smucam po Rusiji... TV, karton piva, najveća pica sa dostave i ćeraj...

yeah

pre 6 godina

za Kaliningrad ne treba puno, 1.500km je udaljen pa racunajte za gorivo koliko treba, putarine i vinjete. najeftinija karta za utakmici je 105 usd, 2-3 noci spavanja, ne mora u Kaliningradu, moze u Poljskoj negde (100km udaljeno). uglavnom, za 4 drugara u jednom autu ne bi trebalo da predje 300-400 eur po coveku, bez nekog bahacenja naravno

djuro123

pre 6 godina

Za prosjecnog srbina 5 plata, za prosjecnog njemca dio plate ili 1 plata. Jos plus kad se doda da oni imaju i 13. platu, zapita se covjek gdje smo mi, a gdje su ostale zemlje. A da ne pricamo za prosjecnog svedjana, norvezanina, finca itd.

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је готивнији ужитак у фотељи , на повећој плазми..Додуше ко је има !!

RUSSIA2018

pre 6 godina

POSLEDNJE SVETSKO PRVENSTVO KOJE MOŽEMO SEBI PRIUŠTITI.
SLEDEĆE JE KATAR I PITANJE JE DA LI ĆEMO SE PLASIRATI.

POSLE JE VEĆ 2026. KANADA/USA/MEXICO SA 48 REPREZENTACIJA, ŠTO JE VEĆ SKRNAVLJENJE, I PREDALEKO JE.

2030 AZIJA ILI AFRIKA

ITD, ITD...

KO RAZMIŠLJA I DALJE DA LI DA ODE U RUSIJU, TEŠKO DA ĆE VIDETI SVETSKO PRVENSTVO PRE PENZIJE

Не лупетајте глупости

pre 6 godina

ко не иде на прву утакмицу за преостале две за 10 дана може да рачуна на 1000 евра цео аранжман или мало јаче ако се мисли проводити и обилазити културне знаменитости. Карте за две утакмице коштају 170 евра. Пут до Калињинграда кошта 320 евра према Виа Мишелину, ако су четворица у колима то испада 80 евра по човеку. Од Калињинграда имате бесплатан воз до Москве јер уз купљену карту добијате и Фан АЈДИ (ИД) који вам омогућава путовање до Москве у спаваћим колима потпуно бесплатно, а још сте у спаваћим колима па не плаћате ноћење. Стижете у Москву, за 50 евра дневно се може наћи смештај, неки стан на пристојној локацији, имате бесплатан превоз метроом уз опет горе поменути Фан ИД (не могу да верујем да новинар напише овако тенденциозан текст без навођења чињеница) и за 4 ноћи трошите 200 евра. Повратак у Калињинград по аутомобил износи 70 евра директним летом и после можете да преспавате у Пољској за 30 евра на путу до Београда. Укупно: карте 170 евра плус пут колима 80 евра плус 4 ноћи у Москви 200 евра плус две ноћи у Калињинграду 50 евра и једна ноћ у Пољској 30 евра једнако 530 евра плус авион из Москве до Калињинграда 70 евра једнако 600 евра. Нека се троши у просеку 50 евра дневно за 10 дана је то још 500 евра. 1100 евра. Ако се понесу сендвичи и воће за успут, свако по литар ракије трошкови ће изаћи на 30 евра дневно па ће се и за 900 евра моћи бити део спектакла. Навијачи, само се на Фифиној страници региструјте за Фан ИД и уживајте!

Dragan

pre 6 godina

Citam ove komentare i ne mogu da verujem, da treba odvojiti 5 prosecnih plata da bi gledao uzivo Srbiju na SP u Rusiji.Sta Vucko misli na tako nesto.Da li se iko upitao kakav standard ima Srbija.Zato i jeste dug put do prijema u clanstvo EU. Nikada Srbija nece uci u tu uniju.To su samo lude maste.E zato sam ja i otisao iz Srbije jos 2006. Dabome da cu gledati ovo svetsko prvenstvo na svome TV, plazma od 72 inca , dobra trpeza, jelen pivo i niksicko.Ja im zelim sve najbolje u Rusiji, i jedva cekam da vidim prvi mec sa Kostarikom.Zivela reprezentacija Srbije, i nedajte se ORLOVI..SRETNO VAM BILO U RUSIJI.

BG-IST-MOS

pre 6 godina

Ulazinca za utakmice nema vise u prodaji. Ostalo je jos samo za mec Panama-Tunis. Srecni su oni koji su dosli do istih. Iako nemamo ulaznice, organizovali smo se da idemo u Moskvu i bodrimo nase, pa makar ispred stadiona. Let iz Istanbula je najjeftiniji, kosta oko 170e.
Ako ima jos nekog da ide na taj nacin, neka se javi.

domar

pre 6 godina

Nije sve tako crno. Politicari, narodni poslanici i tajkuni mogu bez problema da odu u Rusiju- tako da ce imati ko da sa tribina bodri Srbiju na SP.

NN

pre 6 godina

Imam 30 godina i ceo zivot masstam da se nadjem na tribinama na nekom velikom takmicenju, SP zelja broj jedan, i gledam nassu reprezentaciju sa par ortaka. Medjutim sport je sve skuplji, standard van nassih granica sve veci, a ja idalje masstam...

SV

pre 6 godina

"Srbija skoro dve decenije nije doživela nokaut fazu jednog velikog takmičenja."

Srbija skoro dve decenije nije dozivela nokaut u nokaut fazi jednog velikog takmicenja. Doduse jeste u grupnoj fazi, a nije se ni zvala Srbija.

pera petlic

pre 6 godina

po vucicu to je 4 prosecne plate a realno to je bar godinu dana gladovanja ..toliko nam je dobro!!! e sada kada se jave ovi botovi gde se tacno vide ko su jer pisu sablonski i prosto je za ne poverovati da bar malo ne unesu izmene u tekstu :)eee ti ce reci da je u Srbiji dobro ,ko zeli da radi taj moze i da zaradi i slicno a dok to pisu sendvic vec pojeden!!!

Kangrga

pre 6 godina

@djuro123
Care uzeo si da porediš Srbiju sa Finskom, Danskom, Nemačkom tj. najbogatijim zemljama sveta?!?!
Mi nikada nismo bili niti ćemo ikada biti sličnog standarda kao gorepomenute države, pa ne vidim čemu lamentiranje nad "crnom" sudbinom...

Caniggia

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."

Božo SAKSOFON

pre 6 godina

Ih, samo protiv Brazila... Ja rezerviso sve do finala, gde to da propustim dok deremo Meksiko u finalu s 0:0,pa na penale postajemo šampioni.

dovla

pre 6 godina

"Zamislite da Srbija skine skalp majstorima fudbala koji pršte talentima u svakoj faveli u Riju, Sao Paolu i drugim gradovima."

NE MOGU....ni da zamislim!...

Bokiša

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.

Beograd

pre 6 godina

Karte kupljene i jedva čekamo. Skupo? Pa zavisi od primanja, ali mislim da je ovo najjeftinije svetsko prvenstvo za otići. Šta god da urade, mi ćemo se sjajno zabavljati u Rusiji. Jedva čekam.

DrugPetar

pre 6 godina

Ni dzabe da je! Sa reprezentacijom sam zavrsio 2006. godine i to toplo preporucujem svima!
(moralni_gmizavac,

Vidim kako si završio!

Svi junaci

pre 6 godina

Ja se spremam godinu dana,čak sam i cigare ostavio kolika mi je želja bila,da bih sakupio dovoljnu sumu.
I sad kad sam teskom mukom pokrio sve stavke i planove drugari me ostave na cedilu.
Bezveze mi je ići sam pa se opravdavam samom sebi teorijama zavere,te kako Panama i Honduras nisu slučajno izbacili usa,te ce biti terorizma i kako su ruski huligani "zabranili" dolazak englezima. Smrdi na haos.
Nema veze,Grčka će biti bolja.

Andrea Djani

pre 6 godina

Gledati Svetsko prvenstvo je nesto najlepse , ali na nekoj destinaciji tipa J.Koreja , Japan ili Kina . U Evropi je to vec suvise problematicno . Razgovarao sam u Crnoj Gori sa Ukrajincima koji su mi preneli da je u toku PE 2012 u Poljskoj i Ukrajini bio haos prakticno u svim gradovima gde su se igrale utakmice . U Rusiji ce mozda biti nesto bolje , ali vec na duelu nas i Svajcaraca vidim probleme i u Svajcarskoj i na Kosovu i u samoj Rusiji . Slicno ce biti i na svakoj utakmici Poljaka , Hrvata , Engleza ..., tako da tu uzivanja nema .

Milojko

pre 6 godina

@Не лупетајте глупости
Zaboravio si na samo jadnu sitnicu, da je verovatnoca da po povratku iz Moskve u Kaljiningrad zateknes auto u istom stanju u kom si ga ostavio skoro nepostojeca, pa bi do Srbije morao da se vracas stopom, a cenu ukupnih troskova bi ti podiglo za vrednost auta ili stete na istom. ;)

Moja žena fudbal ne voli...

pre 6 godina

160 K RSD je cirka 1.344,55 evritja. E sad, kako ići na put bez bar 2 mitja evritja okruglo a da žena ne primeti rashod!?

Kuun

pre 6 godina

Ako odmah krenem da stedim i jedam samo hleb i kacamak, do svetskog prvenstva ustedecu dovoljno da odem do ruske prestonice preko Tivta... Mozda cak i direktno! E sad za sve ostalo...

Mića

pre 6 godina

Sa fakultetskom diplomom radim, plaćen sam kao sa svedočanstvom srednje... pa potrebno mi je manje-više 17 plata da odem u Rusiju na mundijal ?

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Mogao bih bez problema da platim za protiv Brazila,mozda i da se malo nategnem da ostanem jos 3,4 dana i za drugi mec. Ali uopste ne vidim svrhu i ne pada mi na pamet da bacam pare na nesto sto vode likovi kao sto su nas selektor i predsednik FSS. Bolji mi je provod, i jeftiniji, (sto i planiram) da se vozim trans sibirskom zeleznicom od Moskve do Vladivostoka i da se nauzivam. A kad stignem do Vladivostoka ni Japan nije daleko,a i ne trebaji vize. 2-3 dana pa polako kuci. :D

dzoni

pre 6 godina

Da se ne lazemo tamo će na tribinama biti samo nasi gasterjbajteri..I oni iz Rusije i oni sa zapada koji imaju love da odu..u Srbiji se skuplja pare da se ode 10 dana u grčku negde socijala

mag

pre 6 godina

Meni bi FSS trebo da plati karte i smestaj, put mogu sam da finansiram.
obicno kad gledam tekmu na stadionu mi pobedimo i plasiramo se dalje.
A da ja iz dzepa dam 260000 dinara da bih gledao Kolarova i ekipu haha teorije nema, jos pride i Rusija mi uopste nije atraktivna zemlja

glog

pre 6 godina

Samo da kazem da ja idem sa mojim ocem i to po ceni od 1500 evra po coveku u koju spadaju :prevoz avionom od Samare do Beograda, smestaj 2 dana u Samari , povratna karta avionska iz kaliningrada za Moskvu , smestaj u Moskvi 10 dana i povratna avionska karta za Beograd , kao i 3 karte za utakmice.
Sto se tice vozova izmedju gradova oni su besplatni za navijace kao i gradski prevoz u svim gradovima. To sam sve sam organizovao jer agencije deru.
Sportski pozdrav!

Nebojša

pre 6 godina

Ja ću gledati besplatno preko tv-a. 
(Nebojša, 19. mart 2018 14:47) 

i to se placa,nema bato dzaba nista
(SYLA, 19. mart 2018 15:45)

Pa da ali pretplatu plaćam sa ili bez svetskog prvenstva tako da obrni okreni gledam besplatno.

objektivno

pre 6 godina

Gde ste nasli ovih 5000 dinara za voz kada sa fan id koji dobijate kada kupujete karte preko fife imate besplatan prevoz na dan utakmice(na voz mislim)?

Volim i ja vas

pre 6 godina

1/8 finala St. Petersburg, karta 175$ (2. kategorija, ima 3, preko FIFAe).
Zeljeni scenario: SER-SWE, mogući: GER-BRA, realni: GER-...

Gaspar

pre 6 godina

@NN Mastaj, momce, odnosno, sada vec covece. Prodje ti mladost po svim kriterijumima. Sada ti jedino jos preostaje da mastas.
(Tamo Daleko, 19. mart 2018 15:26)
pa sa 30 godina si ipak i dalje mlad covek .. mislim nisi star covek ni sa 45...ne mozes za coveka od 45 reci da je starac...

Stevan

pre 6 godina

Vaznije pitanje je koliko vam je srpskih plata potrebno da biste izgurali jedan ceo mesec i ziveli zivot dostojan coveka...? 🤷♂🙄

legenda

pre 6 godina

Troškovi za Brazil u Moskvi su sledeći: karta 130e, smeštaj u Moskvi je već sada teško naći, mene noć u nekom smešnom hotelu na periferiji košta 120e, a delim krevet sa ortakom. Let košta oko 260e. Onda imate još malo hrane i taksi/voz sa aerodroma. Znači bez 550e ne postoji opcija.

MARIO.TRNJE

pre 6 godina

Pozz.. prvo da vas pohvalim... za ove clanke kaj pravite.vec mi je obicaj svako jutro kliknut i procitati:) suuper.
Dva prijatelja i ja idemo autom u kalingrad na 7 dana... i svako nosi po 2000 kn..stime cemo sve odraditi...naravno ulaznica nemamo..al bitno je dozivjeti to:)

Pozzz iz Zagreba.. i samo tako nastavite

ko-ometator

pre 6 godina

Jedna mesecna novog kapitena Kolarova moze da obezbedi 5 autobusa navijaca iz Srbije za sve tri utakmice u grupi. Gde su te patriote da pruze podrsku a znaju da kukaju kad zasluzeno igraju pred polupraznim stadionima u Srbiji? Ako ti je Bog dao srecu i blagostanje podeli malo i sa narodom. Nekada se velikastvo merilo po tome koliko ces dobra da ucinis za svoju zemlju i narod da pomognes. To ti ostaje i za primer za zivota a i posle. Da ne bude da prozivam samo Kolarova, vecina reprezentativaca zgrce milione i u mogucnosti je i da obezbedi bolju podrsku sa tribina. Na kraju krajeva i sebi pomaze tu.

samodovoljan

pre 6 godina

@potos

brale, dobrodošao da budeš privatnik pa kupuj sve na firmu. a u rusiju možeš evo samnom. ja te častim ako hoćeš.

lezhi

pre 6 godina

Moze i pedeset dvojkom do zelenjaka pa vatate pedeset trojku i stignete relativno brzo. Moze i besplatno ako ne naletite na nekog konduktera

petar

pre 6 godina

Živim u moskvi, najeftinija karta za Brazil je 300 €trenutno, hoteli su skupi, ali zato, hrana, piće, cigarete... je dosta jeftinije nego u cg i srbiji.

navijac

pre 6 godina

Ne trebaju vam te avionske karte, Rusi su obezbedili besplatne vozove do svih gradova od Moskve i nazad. Dakle treba samo da dodjete do Moskve, posle idete besplatno vozom.

Mad4Red

pre 6 godina

Pa kad bi imali plate kao u Danskoj ili Svedskoj imalo bi i da kupimo celoj porodici dresove da spavamo u hotelima da jedemo u restoranima i da imamo dobre karte da popunimo pola stadiona... E sad ovako ko nema tolike pare cuti i sedi kuci uz Tv poneko pivo meso psuje od zene slave do komsije koji lupa sprat iznad i sto Mitrovic nije dao zicer ili sto SMS nije dao na vreme loptu kada je Kolarov utrcao u prazan prostor!!! Jedva cu da imam ove godine da skupim Panini album a kamoli da idem na SP... Svaka cast svakome ko moze da priusti, ja ne mogu...

pozz iz RH

pre 6 godina

(Wooooooooow, 19. mart 2018 14:44) # Link komentara

Woooooooow da mogu odmah potpisujem ovo "finale sa Hrvatskom", pa čak potpisujem odmah i rezultat 1:0 gol iz offsida...meni bi Hrvatska u finalu bilo ostvarenje sna :D Inače, meni iz Hrvatske za odlazak na jednu utakmicu protiv Nigerije u Kaliningradu treba otprilike 400 ili 500€ što je pola moje mjesečne plaće. Ali ipak neću u Rusiju, idem turistički u Italiju za iste pare, 7 dana, Milano-Rim-Pompei-Napulj nadam se da neću požaliti zbog odluke

dado

pre 6 godina

Sa Fan ID prevoz je besplatan? "The FAN ID entitles holders to use certain free transport services, including inter-city trains and public transport in the host cities..."
(Caniggia, 19. mart 2018 14:57)

Nije tocno. Imas spisak vlakova koj su predvidjeni da prevoze navijace,recimo Moskva-Kalinjngrad i tu se moras javiti,tj. rezervirati mjesto. Normalan promet se placa.
Pogledaj na fifinoj stranici fan.id.ru
Sto se tice Kalinjingrada mogu vam opisati svoju situaciju pa mozda vam pomogne. Letovi sa presijedanjem u Warsavi kostaju 800 eura. Ns cetvorica smo kupili kartu Hrvatska-Nigerija za 105 dolara komad. Bukirali smo let Zagreb-Frankfurt-Warsava-Gdansk za 220 eura po osobi.Gdansk je udaljen 170 km od Kalinngrada pa smo bukirali na stranici KIWI TAXI prijevoz 4 covjeka sa aerodroma Gdansk do Kalinjingrada za 90 eura ukupno.Povratak kosta isto.Soba 4 kreveta u Kalinjingadu 2 nocenja 120 eura ukupno,kvalitet nas ne zanima. Mozda vi sa polazne tocke Beograd imate bolje opcije do Gdanska. Trazili smo sve okolne drzave i aerodrome al nam je to ispalo najpovoljnije i najblize.Napomena- u vauceru za kiwitaxi pise da je cekanje na granici Poljska-Rusija 15 min do 5 sati.

Srdjan

pre 6 godina

Ja kupio kartu za Srbija-Brazil preko FIFA.com. 105 dolara karta za utakmicu, avio karta do Moskve i nazad oko 400 eur (Air Serbia).

peca

pre 6 godina

Davno je prošlo to vreme patriotizma i principa 'ako je za moju zemlju, radiću i besplatno ako treba', I to ne samo kod nas, nego u celom svetu. Svako bira ko mu ponudi više, bio to crnac, amer, Kinez, eskim ili rus. Isto je sve I za fudbal, pre je bilo nekog smisla gledati svoju reprezentaciju iz neke ljubavi i patriotizma. Sada je potpuno irelevantno.

SerbianoPFC

pre 6 godina

Ulaznica 85€(105$)prevoz 270€(iz Budimpešte), smeštaj 100€ za 3 dana (nije centar grada, ali u metro regiji), znači oko 450-500€, plus 150-200€ "džeparac", to su troškovi!

pinoche

pre 6 godina

@salerno,nisam siguran,ali probaj na kosovo* da prodas te tvoje organe cuo sam da brzo nalaze kupce,a doktori su prvoklasni turcin i izraelac(jevrej)ako ih nisu uhapsili?.srećno

ddoa

pre 6 godina

@Loyd
Nije u celoj Rusiju nego samo do destinacije gde ti se igra sledeca utakmica i to moras unapred da rezervises. Imao sam srecu da dobijem (kupim) karte pa sam upucen. U tekstu su takodje malo napumpane cene.

Gurko

pre 6 godina

Previse je to para za veliku vecinu srba.
Koliko smo jadni u odnosu na ostale videlo se u finalu EP u kosarci, kada je na tribinama bilo 3 put vise slovenaca nego nas. A realno nije moglo blize ni jeftinije od Turske.
Jednostavno, siromasni smo mi za SP u fudbalu.

неко

pre 6 godina

@dovla
Нема шта да замишљаш, десило се на Новом Зеланду 2015..и то баш с талентима обе земље.

Marinko

pre 6 godina

prodaja jeftinih karata preko FIFA sajta je bila jedna takva klasična nameštaljka da sam i dalje besan! sve karte za Brazil-Srbija su unapred rasprodate i to kome-pa naravno Rusima tapkarošima. neće biti 20% Srba na tribinama.
(Bokiša, 19. mart 2018 16:26)

Ja sam karte za Srbija-Brazil dobio na lutriji, tj. kroz lutriju sam dobio priliku da kupim karte.

Milioner

pre 6 godina

Predsednik je obecao jos jedno povecanje, tako da ce biti dovoljno para. ( Da kuci na crno belom tv uz kokice odgledamo)
(trt, 19. mart 2018 15:48)

sta, sad imas za kokice i doso si da se pravis vazan... :/