Četvrtak, 15.03.2018.

09:00

Kakav bi to tim Jugoslavije bio...

Izvor: B92

Kakav bi to tim Jugoslavije bio... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

290 Komentari

Sortiraj po:

zgslavac

pre 6 godina

Stojković golman Partizana, ispred Šubašića, golmana Monaca, prvi golman francuske lige 2016-17, golman koji je branio u polufinalu LŠ?

Nema mjesta za Kovačića, (Real Madrid), Marka Pjace (Juventus), ali ima za L. Milivojevića (C. Palace) i Mitrovića (Fulham)?

Veoma kreativno

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Golmani:Oblak, Handanovic, Stojkovic, Subaasic
Odbrana: Kolarov, Ivanovic, Nastasic, Strinic Vrsaljko, Lovren, Corluka, Mustafi, Lulic
Vezni red: Matic, Pjanic, Milinkovic Savic, Rakitic, Modric, Perisic, Brozovic, Kovacic, Dzaka, Saciri, Arnautovic, Tadic, Ljajic
Napad:Dzeko! Madzukic, Jovetic, Kalinic, Mitrovic
Stavio sam i Albance posto i ono su Juga
Selektori: Ciro, Katanec, Antic, Sliskovic Bilic, Prosinecki, Piksi, Brnovic......

Beoman

pre 6 godina

@A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

... 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.
(X=iks, 17. mart 2018 11:06)
Da je Mesa Bazdarevic bio i osvojili bi mondo 1990, al sudie ipak to nebi dozvolile i bez mese smo mogli do finala al su sudie odradile za maradonu. Ali treba reci da je zlatko vujovic znao sutati loptu na pet nacina bio bi Ronaldo al onako bosanska sirovina u rvatskom odelu sa CG- prezimenom je nas upropastio protiv argentine. Susic je bio bucmast al fenomenalan, stojkovic tanak i samo se valjao po terenu kao beba. Prosinecki bio jos tanji od stojkovica, prema tome Osim je radio kako je Partizan JSD naredio.

X=iks

pre 6 godina

A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

1) Reci za selekciju Argentine iz 1990. da je "jedna od najslabijih ikad", blago receno je... bizarno. Maradona na vrhuncu, a osim njega, Olarticoechea i Ruggeri u odbrani, Calderon i Giusti u sredini, a u napadu Burruchaga i... Caniggia(!!!) 2) Osim nije "sam sebe pobedio", jer je utakmica zavrsena 0:0 i resena na penale 3) Sigurno nije bio sastavio all stars ekipu, nego takticku postavu koja je mogla doci do ocigledno postavjenog cilja - penala. 4) Od 120 minuta utakmice. 90 smo igrali s igracem manje (iskljucen Sabanadzovic, neopravdano, samo zato sto je faulirao Maradonu) 5) Iako se skoro 120 minuta igralo na 15-20m od naseg gola, to je bila igra macke i misa, gde smo mi bili - macka. Sve vreme je bilo jasno da se tako moze igrati i 10 dana, a da oni ne mogu dati gol. Stavise, da ako padne gol, da cemo ga dati - mi. Nasi su retki kontranapadi bili mnogo opasniji od njihovog konstantnog napadanja. 6) Cilj je postignut, stiglo se do penala... a to je proslo onako kako je proslo. Piksi promasio, ali je promasio i Maradona. Mozda je bio cudan izbor izvodjaca, ali, to bi moglo znaciti i da se neko od specijalista tog trenutka uplasio. Penali su uvek bili lutrija, sanse 50:50, a te srece nije bilo. Ali, Osim je svoj cilj (tih 50% sansi) postigao. 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.

Gazi

pre 6 godina

Sad se ne cudim zasto Kosovo je nezavisno ! U svajcarski ih ima 5 i 6,ima ih u nemacki tim, belgijski, finski itd, a u tim "jugoslavije " su nepozeljni !

Coco Bill

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.
(Slobodni Klikeri, 15. mart 2018 14:59)

Bravo, odličan komentar !!! Pošto sam ja strariji i sve što ste napisali je otprilike bilo u to "moje vreme". E sad, ja bi samo još da Vas dopunim. Jedan od sigurnih problema bi bio i kako bi se delio zarađeni novac, to jest koliko bi išlo kojem savezu, a koliko FSJ. Još veći bi bio problem, koliko bi dobili igrači, onda, da li bi te premije bile isplaćivane u čvrstoj valuti, ili u dinarima (taj problem je, recimo, bio na svetskom prvenstvu '74-te) ?!

zg tom

pre 6 godina

Beoman. Radi se namjerno o periodu od 1992. kada su i SRB i HRV konkurentne kao samostalne države u navedenim muškim ekipnim sportovima. Ne zaboravi šta su Švedi osvajali u rukometu od 1992. - 2002. (12 medalja u tih 10 god. i još dvije u zadnjih 7 g.).

Jugonostalgicar Sisoje

pre 6 godina

Golmani Handanovic, Oblak, Subasic
Odbrana Vrsaljko, Savic, Nastasic, Corluka, Mustafi, Kolarov, Lulic
Sredina Xhaka, Matic, Modric, Rakitic, Kovacic, Brozovic, Pjanic
Napad Dzeko, Mandzukic, Jovetic, Ibrahimovic (za oprostaj na jednom velikom takmicenju)
Selektor Blazevic, pomocnici Bilic & Prosinecki

drago

pre 6 godina

Svasta

Ko je bolji na toj poziciji? Pjaca je Juventusov igrac i da se lani nije ozlijedio vjerovatno bi igrao finale Lige Prvaka (makar bi usao s klupe). Portu je zabio za 1:0 u prvoj tekmi osmine.
Sad je u prvom sastavu Schalkea, drugom timu Bundeslige.
Sa 21-om godinom je prodan za 20 miliona (prije ovih velikih transfera).
Da dodam Kolarov ili Lulic.

croata

pre 6 godina

Edin Dzeko je klasa za Mandzukica.
(nenad rs, 15. mart 2018 20:54)

Njegov problem je sto je trutina.
Igra glavom, sut lijevom i desnom, fenomenalan pregled igre,zna predriblat, podvalit, dzekson ima sve da bi bio jedan od najboljih napadaca ikad. Samo da ima voljni moment recimo tog mandzukica.
I ovako je po meni vec godinama u top tri centarfora svijeta, ali mogao je puno vise..

croata

pre 6 godina

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.
(Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko..., 15. mart 2018 19:50)

U 4231 nam zadnjeg veznog igraju badelj i rakitic ili badelj i modric.
Badelj, osim sto mu je u reprezentaciji primarna zadaca destrukcija, u pitanju je plemeniti veznjak koji moze kreirat napad, pa i igrat poluspicu ako treba, a to je izuzetno bitno kod promjene vrste igre,zavisno od rezultata.
Iako kao zadnji vezni nije bolji, sveukupno nam je bitnija karika vec sto bi bio matic. Nekad me svojim kretnjama zna podsjetit na bobana. Bezrazlozno ga podcjenjujes, u pitanju je pravi igrac.

Zdenko Vidović

pre 6 godina

Moram priznati da je teško ostati bez komentara na ovako " objektivno" složen idealan sastav ex Yu .. Jugoslavija je imala rezultate samo 50 -60 god prošlog stoljeća . Kada su stvarno igrali najbolji u reprezentaciji ... tada su osvojeni određeni plasmani na europskim, svjetskim i olimpijskim prvenstvima . Već 70 tih dominacija i utjecaj pojedinaca , prije svega iz Zvezde doveli su do toga da nisu igrali najbolji nego oni koje je trebalo prodati ... pa od tada nismo se ili plasirali ili nismo nista uradili ... tu su igrači iz HR, posebno iz Dinama bili zapostavljeni .. ' 74 slučaj Ramljak, tada među najboljim igračima u Nizozemskoj ... Miljanić je vodio rezerve Zvezde ... , a '82 Dinamo uvjerljivi prvak imao je jednog igrača u momčadi .. zato više nismo imali uspjeha jer su prevladali interesi i moć Zvezde .. i današnja ekipa kao da je rađena po principu nekakve superiornosti ?! Pa da nije čudno da su u ekipi 4 Hrvata i 5 Srba ? A u rezultatima smo miljama daleko !!! Uvjek među 10-15 na svijetu , na svim prvenstvima !! Kako se mi sa Vama ne možemo uspoređivati u košarci , a recimo imamo sad više NBA igrača , tako smo mi za Vas drugi svijet u nogometu ... realno dva igrača , recimo Kolarov , jer mi lijevo imamo dva panja, i Matic .. ostali ? Pa recimo još netko u 18... i to je to .

drago

pre 6 godina

Tek sad vidim koja glupost od clanka. Hrvata i Srba isto a Hrvati svaku godinu osvajaju Ligu Prvaka kao glavni igraci a Srba nigdje. Hrvati na svakom prvenstvu i osvajaju skupine a Srba opet nigdje.
Ivanovic iz Zenita ispred Vrsaljka iz Atletica? Hahaha. Kolarov ispred Lulica je ok. Nema Perisica u sastavu, koji nam je godinama glavni igrac, i ni jednog Bosanca. Haha svasta.
Bosna je vec godinama dobra reprezentacija, dosta bolja od Srbije. Pjanic je desetka Juventusa, to je drugi svijet u odnosu ba Lazio. Dzeko je glavni igrac 4-finaliste Lige Prvaka.

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko

Svašta

pre 6 godina

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko
(drago, 15. mart 2018 20:05)

Pjaca?!? Daj čoveče o čemu ti pričaš? I inače ostavljaš neozbiljne komentare ali sad si ga baš preterao.

Revolt Sempre per te

pre 6 godina

Beoman, pricamo o reprezentacijama i pricamo o najvecim takmicenjima u tih nekoliko najvaznijih sportova. Inace, Partizan i CSKA su dva najtrofejnija SD, odmah posle njih Barselona. Mogao bi malo da poradis na nekim vaznijim stvarima.

Beoman

pre 6 godina

@SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.
(Sempre per te Revolt, 15. mart 2018 19:38)
nemoj da se provaljujes, tu se racuna reprezentacie i klubovi u cetiri najveca sporta u evropi poput ragbi junijon, fudbala, kosarke i hokeja na ledu. a po tvom smo mi nula za ruse, rusi imaju samo hokej na ledu i bandi na velikom nivom i najvisem nivou a cetvorodupleduple titule il medalje dolaze godisnje samo u ta dva sporta, a posle da nesponjujem svede sa hokejom, bandijem i florbolom i u muskoj i zenskoj konkurenciji. pa spanjolci su pre nas, samo real madrid je veci od cele evrope a barcelona veca od balkana, pa spanski ruling hokej, ma nemoj keveti, ako si dete aj ok.
Njaveca evropska sportska velesila je Francuska, Spanija i Rusija.

beoman

pre 6 godina

sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. mart 2018 19:34)
Upravu si, i Indija je najjaca sportska zemlja na svetu, oni su najbolji na svetu u dosta sportova sto nama evropljanima nisu poznati il neintresantni, al su intressantni za ljude iz indije. to je najvaznije.
razmislite malo ako hrvati broje picen i picigol, pa rvati su treci posle sveda i rusa. Onaj s tabelom preterje, mi ne mozemo imati vise medalja od rusa je tu je bandy, pa ovaj klupski sport. u klubskom sportu smo stanga za ruse a da ne pricamo o spanjolcima.

Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko...

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.
(croata, 15. mart 2018 18:59)

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

drago

pre 6 godina

Sve Hrvati u prvih 11.
Ajmo ozbiljno:

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, ?, Lulic - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca -Dzeko

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.
(Beoman, 15. mart 2018 17:41)


sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...

analiza

pre 6 godina

"...Aleksandar Kolarov – posle nekoliko sezona u Mančester sitiju u kojem je igrao sa dosta oscilacija, Kolarov je odlučio da se vrati u Italiju i prelazak u Romu je bio pravi pogodak. Trener Euzebio Di Frančesko mu je dao dovoljnu slobodu i rođeni Zemunac igra sjajnu sezonu. Stabilan je i pouzdan u odbrani, predstavlja konstantnu pretnju za protivnika što pokazuje statistika – na 34 utakmice u svim takmičenjima je postigao 3 gola i upisao čak 10 asistencija. Sigurno je da će na Mundijalu ove godine biti jedan od glavnih aduta selektora Mladena Krstajića..."

Prestah da citam posle ovog teksta.Kolarov,BEK,da bude jedan od glavnih ADUTA?! Nama medju adutima bek.Na stranu to sto pravi bek igra duz cele linije i sto Kolarov ume povremeno da bude koristan,ali covek je samo bek,nije kreator igre!Uz to pricamo o coveku koji sebe vidi kao zvezdu,bogom danog,koji nas je glupostima upropastio u Hrvatskoj,ako se dobro secam.Dize mi se kosa naglavi pri pomisli na par tetovirani Kolarov-superbrzi Bane.Pretrcavace nas ko stigne u odbrani,jadni Stojke!

Jedan sa brda

pre 6 godina

A gde su braća Džaka, Šaćiri i Mehmedi ;-) I oni su poreklom iz SFRJ, možda bi se opredelili da igraju za domovinu predaka a ne zemlje gde su rođeni ;-)

Ja

pre 6 godina

Golmani Handanovic Oblak i Subasic
Levi bekovi Kolarov Lulic
Desni bekovi Ivanovic Srna
Stoperi Savic Corluka Nastasic Subotic
Veza Modric Pjanic Matic Rakitic
Krila Tadic Perisic Gacinovic Brozovic
Napad Dzeko Jovetic Mandzukic

croata

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.

Mićkos

pre 6 godina

Nema jače ekipe od ove:
Subašić Monaco,Vrsaljko Atletico,Lovren Liverpool,Vida Besiqtas,Strinić Sampdoria,Perišić Inter,Modrić Real M.,Rakitić Barcelona,Pjaca Schalke,Mandžukić Juventus i Kalinić Milan...

Music

pre 6 godina

Bilo bi nam svima mnogo bolje i u sportu i u mnogim drugim stvarima. A ovako... svaka cast ako ijedna od bivsih republika prodje grupnu fazu.

Pa čeko

pre 6 godina

Hispano: 1.De Gea, 2.Carvajal, 3.Alba, 4.Pique, 5.Ramos, 6.Busquets, 7.Koke, 8.Dybala, 9.Suarez, 10.Messi, 11.Asensio. Guardiola

Portugese: 1.Ederson, 2.Alves, 3.Marcelo, 4.Luiz, 5.Marquinhos, 6.Casemiro, 7.Ronaldo, 8.Neymar, 9.Jesus, 10.Coutinho, 11.Willian. Mourinho

IQ 149

pre 6 godina

Ovako iz glave - Oblak - Vrsaljko,Bane, Savic, Kolasinac - Matic i Rakitic - Zivkovic, Modric, Jovetic - Dzeko u 4-2-3-1/4-3-3 u zavisnosti od visine krila. Lovren kiksara teska.
4-3-1-2 da igramo usko sa visokim bekovima - Oblak - Vrsaljko, Bane, Savic, Kolasinac - Matic, Rakitic, Modric - Pjanic - Dzeko i Jovetic. Mandzu bih drzao na klupi, iako radilica velika, ne zna puno sa loptom(Driblinzi itd). Mnogo jaki bi bili, ali mislim da ne bi mogli puno da uradimo zbog naseg mentaliteta.

Maro

pre 6 godina

Nemački Sportbild je pre nekoliko meseci izabrao taj sastav ex-Yuge koji bi maltene osvojio Rusiju,Oblak,Vrsaljko,Lovren,Savić,Kolašinac,Perišić,Modrić,Matić,Pjanić,Džeko i Mandžukić,rezerve su bili:Subašić,Begović,Kolarov,Ivanović,Nastasić,Ćorluka,Rakitić,Kovačić,Jovetić,Kalinić i Tadić....

Danko

pre 6 godina

Ništa od Juge ne bi bilo. Umjetna država i nemaš motiv da se boriš jer ne znaš za koga to činiš. Besmislen je ovaj popis.

Samo košarka, rukomet i vaterpolo su vrijedili.
Atletika, tenis, gimnastika, skijanje, nogomet što je to osvojeno u 50 godina. Ima HR više medalja na OI nego Juga u 50 godina. To je činjenica.

DisordeR

pre 6 godina

I ne bi nista uradili, ta Jugoslavija je postojala do 90e i sta im je bio najveci uspeh a imali su daleko bolje igrace nego sto bi imali sad. Smarate sa tom pricom, tako za par godina kad od Srbije ostane samo Sumadija bice price au kakav bi to tim bio da su ostali Vojvodina, Crna Gora, Kosovo, Raska, Macva itd itd (nemojte odmah da se primite ovo je banalan primer).

aco

pre 6 godina

@Komsija
Имамо резултате и у фудбалу - светски прваци до 20 и европски до 19 година. Нико у окружењу нема ни приближно такве резултате.

Antisha

pre 6 godina

Pa dobro, je li bilo u toj Jugoslaviji jos naroda osim Srba i Hrvata? Bezobrazluk je ovo teski, prozirno i jadno.
(Molotoff, 15. mart 2018 16:44)


pa i nije bilo nego tri naroda (Srbi, Hrvati, Slovenci), dok nisu izmisljeni ostali.
molim objavu. hvala

Beoman

pre 6 godina

@I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.
(zg tom, 15. mart 2018 10:14)

pa po tebi je svedska sportska velesila, pa svake godine dizu medalje u hokeju na ledu, florbolu i muskarce i zene, bandiju i muskarce i zene. Kad se to gleda gleda se samo u cetiri sporta: Fudbal, Ragbi junjion 15, Kosarka i Hokej na ledu, sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.

Šerlok Kristi de Poaro

pre 6 godina

E kad bi se oformio tim od igrača sa teritorije nekadašnje Austro-ugarske, ili Osmanske ili još bolje Rimske imperije. Koja bi to reprezentacija bila...

Mantis

pre 6 godina

Kakav bi to tim Jugoslavije bio...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kao što je bio u vrijeme Miljana
Miljanića. U sastavu bi bi prevladavali
Srbi, koje je spomenuti pripremao za
prodaju (Aćimović i kompanija).
Uostalom, nemojte se s tim zamarati,
nema svrhe, a SP-Rusija pokazat će snagu
igrača, koje ste uvrstili na popis.

rinem po štalama bečkim

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

@(Get over it, 15. mart 2018 12:29)


Jugoslaviju ste rušili vi ubijanjem i proterivanjem Srba iz Zagreba, cela srpska porodica Zec je nestala preko noći, isto ste pokušali i drugde, Srbima ste ukinuli konstitutivnost na vanustavan i nezakonit način, a onda na nelegalnom referendumu razbili Jugoslaviju, nakon čega ste izvršili agresiju na BiH.

RR

pre 6 godina

Ne bi uspeli opet,a zato sto se i na chat ,a ne za vreme Jugoslavije vodilo racuna da bude neko iz svake Republike. Pa brate kad nekog nema znaci da je los ,a ne zato sto je Bosanac,Makedonac...ili sta vec. Ali uvjek je bila briga tudja sujeta nego uspeh na takmicenju. Ali tako nije bilo samo u sportu. Pa zato Juge i nema.

inpetto

pre 6 godina

Jugo-Kosarka i tim su bili jedinstveni. Secam se te borbenosti i solidarnisti kad su igrali jos svi zajedno i pitam se gde i zasto je to sve nestalo ...

Partizanovac

pre 6 godina

Ima u ovom izboru dosta subjektivnosti.Ivanovicevo vreme je proslo kao i Kolarevo tako da oni ne bi imali mesta u najboltem timu.

realno

pre 6 godina

Ovaj sastav definitivno ne bi prošao grupu na SP. Razlog je više nego očit, a često se događao i za vrijeme bivše Yugoslavije. Previše je srpskih igrača koji ne zaslužuju biti tamo. Ne kažem da su srpski nogometaši loši, ali hrvatski su u ovom trenutku bolji. Smatram da bi možda jedino Matić imao mjesta u prvih 11, dok Džeko i Pjanić zasigurno zaslužuju mjesto u momčadi

Canadian

pre 6 godina

Edin Dzeko moze Mandzukica i Jovetica u dzep da stavi. Sto je neko napisao, ovo je srpsko-hrvatska reprezentacija, a Hrvatima ne trebate, oni su odlicni i bez vas. Kakvo jadno uvlacenje, mislim stvarno, kako vas nije sramota da padate tako nisko.

miki

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drn, 15. mart 2018 09:58)

Jugoslavija je itekako valjala, ali ljudi nisu i i dalje ne valjaju. Samo polako, razbucacemo mi balkanci i EU.

Repka SHS

pre 6 godina

@ ..."Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!"
(Црвена Звезда 1712, 15. mart 2018 14:39)

Po tvom potpisu, vidi se koliko si nepristrasan i koliko poznajes fudbal. Al' da ti pomognem:

Braca Vujovic su Srbi koji su odrasli u Hrvatskoj. Otac im bio vojno lice.
Hadzibegic je u to vreme bio jedan od najboljih (ako ne i nabolji) defanzivaca Evrope.

I vrh (tvoj): Dule Savic je legendaran fudbaler, ali... samo u ondasnjoj Zvezdi.

Kondor Velizar

pre 6 godina

IMala je Jugoslavija u proslosti i bolje timove, recimo oni iz 74,82 ili 90 godine, pa se, osim onog Osimovog tima, nisu nesto proslavili. Pedesete i sezdesete proslog veka predstavljaju najbolji period jugoslovenskog fudbala, pa bi verovatno nesto slicno bilo i devedesetih, ali znamo sta se sve tada desavalo.

zzz

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!
(Hansolo, 15. mart 2018 13:25)

Pa vrati se u Srbiju kad je toliko voliš

zivac

pre 6 godina

postava SFRJ protiv argentine:
1 Tomislav IVKOVIC (GK)
3 Predrag SPASIC
4 Zoran VULIC
5 Faruk HADZIBEGIC
6 Davor JOZIC
7 Dragoljub BRNOVIC
8 Safet SUSIC
10 STOJKOVIC
11 Zlatko VUJOVIC (C)
15 Robert PROSINECKI
16 Refik SABANADZOVIC

Milojevic, Pancev, Savicevic, Mihailovic, Jugovic, Binic, Boban, Suker, Boksic, Mijatovic... nista. Bilo je tu jos igraca vrhunske klase koji nisu igrali.
A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe, igrajuci sa recimo 2. ili 3. postavom. Eto vam odgovor kako bi funkcionisala SFRJ u fudbalu danas. Dok bi se tu poklali Mamic, Terzic, Kokeza, Tole, i svi crnogorski klanovi ko ce svoje igrace da ugura, pa onda puni novine lozenjem na nacionalnoj osnovi... bio bi haos.

xman

pre 6 godina

1. Oblak
2. Ivanovic
3. Savic
4. Lovren
5. Kolasinac
6. Pjanic
7. Rakitic
8. Perisic
10. Modric
11. Mandzukic
9. Dzeko
Klupa: handanovic/begovic , kolarov, matic, saciri, brozovic, sms , jovetic, lulic, mozda tadic, itd ponekad.
Ovo je jedina realna postava bez kljuca, bolji tim odo ovog nema jugoslavija, a od ovog iz teksta je realno bolji sam tim hrvatske

Firenca, Jun 1968

pre 6 godina

Ilija Pantelic
Fazlagic, Damjanovic
Pavlovic, Paunovic, Holcer
Petkovic, Trivic, Musemic, Osim, Dzajic


Tvrdic, Simonovic, Jelovac, Zorga, Rajkovic, Kapicic, Daneu, Cosic, Solman, Plecas, Cermak, Skansi

Ljubljana, Maj 1970

Pozdrav iz Perta, Australija

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ma kakav Oblak, najbolji tim Juge bi bio: Samir Handanovic na gol, desno Srna, Stefan Savic, Branko Ilic, ( ili Bostjan Sezar drugi stoper), levi bek Kolasinac, u veznom redu Pijanic, Modric,Matic, Rakitic, i u napadu Mandzukic i Dzeko a rezervisti Asmir Begovic, Bane Ivanovic, onaj hrvatski stoper iz Atletika sa smesnim prezimenom, Jasmin Kurtic, Pandev, Vucinic i Dule Tadic. Nema jace od ovoga.

Todor

pre 6 godina

A, pa ja nisam znao da toliko Bosnjaka cita B92. Svaki drugo komentat a gde je Dzeko, a gde je Pjanic. A onda preko 100 pluseva na svaki takav komentar. Pa sada su meni mnoge stvari jasnije.

Malboro

pre 6 godina

Svako ima svoj ukus.I meni bi Pjanic bio u 11 a Dzeko i Mandzukic zajedno ne bi mogli,previse slican tip napadaca,zato je ok da ih nisu stavili zajedno.Vrsaljko bi bio meni sada ispred Ivanovica.Kako god se okrene bili bi kandidati za prvaka sveta,selektor po meni bio bi Piksi a pomocnik Prosinecki.

Kure

pre 6 godina

Jasno da je autor preterao sa favorizovanjem nasih :) Verovatno da postoji nekoliko igraca ove “reprezentacije” koji bi kod vecine virtuelnih selektora bili medju 11: Savic, Matic, Rakitic, Modric, Pjanic, Mandzukic i Dzeko. Cini se da na ostalim pozicijama ima vise igraca pribliznog kvaliteta. Na golu: Oblak i Handanovic; na levom beku: Kolarov i Kolasinac; na stoperu: Lovren i Nastasic; na desnom beku: Vrsaljko, Lulic i Ivanovic. A svakako bi se, bar medju rezervama, naslo mesta i za: Kovacica, Perisica, Jovetica, Brozovica, Milinkovic - Savica...

dzoni

pre 6 godina

Fudbal mnogo ne pratim ali znam da bi u košarci samo Ameri mogli da igraju sa takvom ekipom...za svaku poziciju po bar 2 igrača koji su glavni u NBA ekipama

Cojle

pre 6 godina

Па људи су изгледа заборавили да Џеко постоји,невјероватно ми је да га не видим ни међу резервама,а сигурно да је у овом тренутку најбољи нападач на простору бивше Југославије.

supermario

pre 6 godina

Hrvatksa reprezentacija je bolja od ove i svih ostalih jugoslavneskih, bez obzira se zavale takve, to jest "Jugoslavneske", ili "Srpske" i sličnih.

Dragan Borca

pre 6 godina

Ovome sto pise da je Juga bila u fudbalu prosecna. Sinak, ili imas 18 godina, ili nemas blage veze o fudbalu. Kako je neko prosecan ko igra 2 finala evropskih prvenstava, polufinale svetskog, plus jos polufinale evropskog, plus 11 polufinala i finala KS,KPK, Kupa Uefa su imali Zvezda, Partizan, Hajduk itd? O cem ti pises covece, Jugoslavija nije bila ni Brazil ni Nemacka, ali reci da je bila prosecna je teska glupost. Sinak, koliko si godina imao kad su "prosecni" Pixi, Robi, Dejo i Susic nadigrali Maradonu? Sinak znas li ti da je "prosecni" Pixi bio u najboljem timu sp pazi sad ovo sa kime na sredini-Mateus-Gaskojn-Stojkovic-Maradona. Malo bolje ti prouci fudbalsku istoriju, ili te neko opasno natrovao ili nemas pojma. Juga je u nekim periodima bila jedna od top svetskih reprezentacija( Sekijeva generacija '62, generacija '90 itd)

kiklop

pre 6 godina

a kad bismo bili malo realni i iskreni,danasnji idealni jugo tim bi bio kad bi hrvatskoj dodali kolarova ili kolasinca,savica,oblaka,te matica ili pjanica...
jer trenutni najbolji hr tim u formaciji 4-3-3 je subasic/vrsaljko,corluka,lovren,vida/modric,rakitic,kovacic/perisic,kramaric,pjaca...klupu znate da ne pisem

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.
(Doha, 15. mart 2018 12:34)

1. Брига ме какав би био тим Југославије.
2. Слажем се да је састав понуђен у чланку написан пристрасно и да у другим екс-Jу државама тренутно има бољих играча од већине српских али ако мислиш на тзв. "кључ" у некадашњој држави, тј. тенденцију да се по сваку цену мора задовољити квота играча сваке од некадашњих република, онда су Срби ту увек били драстично оштећени. Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!

aga

pre 6 godina

Enema najboljeg strijelca zadnjih 20 g sa oviih prostora Dzeke I Pjanica ha ha cut Mandzukic pa in on see nesjeca kid he zadnji put do gol

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.

Ostin A

pre 6 godina

Napad Džeko - Mandžukić. Kakav crni Jovetić pored njih dvojice.
Handanović iz Intera je meni isto sjajan golman.

Ne bi bili najači ni približno pored jedne Španije, Nemačke, Brazila i Argentine... ali bi bili u favoritima iz senke, među Portugalijom, Francuskom, Engleskom...

Hansolo

pre 6 godina

Opet nijedog Albanca.Ncncnc.(Xhaka,Shaqiri,Mustafi).
(Dzerdan, 15. mart 2018 10:42)

Pa naravno.. Albanija je bila druga država.. Jer vi imate neku fudbalsku kulturu.. Sva ta imena što si napisao nisu ni iz Albanije, nego "obučeni" u drugim zemljama kao "fudbaleri".. Zna se u čemu ste vi jaki..

Dexter

pre 6 godina

Ne razumem ovu nostalgicnost, koja se prozima kroz sve sfere zivota. Okrenite se buducnosti i pocnite da razmisljate realno, aman vise

веверица

pre 6 godina

A nema Pjanica i Dzeka hahaha pa ovo je Srpsko-Hrvatska reprezentacija ;)
(Istina., 15. mart 2018 10:04)


Имагинарна или реална репрезентација Југославије - загарантовано место у првих 11 би имала свакако имала ова 4 играча:
Џеко, Модрић, Ракитић, Матић.
Остали не баш...
Иначе имали смо Југославију у италији 1990. Потенцијално дрим тим и једна од најјачих репрезентација свих времена. Звезда првак света са Михаиловићем, Југовићем, Просинечким, Савићевићем... Хрвати имали још Бокшића, Шукера, Бобана, ту био Мијатовић... А у стартној постави НИКО ОД ЊИХ!!!! Већина ни у екипи. Него Вујовић, Сушић (100 година имао тад, једва ходао по терену), Јожић, на голу Ивковић... Смејурија. Да је играла Звездина постава појачана златним момцима из Хрватске које сам навео и са Пиксијем, освојили би светско лагано. Лагано.
Југославија 1990 типичан пример ситуације када не играју најбољи. Ви сад кукате "нема Сергеја". Шта би рекли 1990. да нема скоро никога из екипе која је првак света? Шпанија је била првак европе и света када су напунили поставу Барсиним играчима који су освојили све заједно. Немци када су пунили екипу шампионским играчима Бајерна. Само је Осим легенда измислио топлу воду. Типичан балканац.

aca

pre 6 godina

Oblak

Vrsaljko Savic Kolarov

Matic

Rakitic Pjanic Modric Perisic

Dzeko Mandzukic

Izmene: Stojkovic, Subasic, Vida, Kovacic, Zivkovic, Jovetic, Brozovic, Mitrovic, Milivojevic, Kolasinac, SMS, Corluka

Polufinale Mundijala minimum..

kepler

pre 6 godina

Kakav crni bane ivanovic?! Svaka cast coveku, odigrao je sta je imao i dosao je kraj. Druga stvar sto nemamo nista ni priblizno dobro na toj poziciji.

комша

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)
Добили сте иста права као и Срби победници после првог светског рата. То вам није било довољно већ сте тражили више, добили сте бановину Хрватску, пре тога сте заједно са Бугарима убили краља Александра. У другом светском могу само да набројим нека места геноцида над Србима као што су Јасеновац, Јадовно, Јастребарско итд. Једва сте дочекали нацисте да би разбили Југославију са њима. У СФРЈ сте рушили федерацију још од 1955. године. Па чувени "Маспок" који је 20 година спреман а кулминирао 1971. године. Прогуглај мало о томе ако не знаш. Велику улогу је имала и католичка црква. Па онда илегално наоружавање паравојске ХДЗ-а и МУП-а Хрватске у јесен 1990. године. Па напади на ЈНА након тога и општи рат у Југославији. И сад ти мени реци да ви никад нисте рушили Југославију? Гнусна неистина!
Преко нас Срба који смо испали будале, ви сте градили државу и добили је, јер смо ми били довољно наивни да верујемо да са вама може да буде неко братство. Никад више.

baks

pre 6 godina

Ruku na srce Džeko je najbolji napadač sa ovih prostora pa u najmanju ruku recimo od raspada Jugoslavije, i ipak je nivo iznad Mandžukića i bar dva nivoa iznad Jovetića

yyyyy

pre 6 godina

nema jednog edina dzeke koji je jedan od najboljih napadača Miralem Pjanic juventus kolasinac arsenal begovic strašan golman barem rezerva oblaku lulic je kapiten Lacija Edin Visca je najbolji igrač turske lige

Hansolo

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!

Ne pitas se, pa ne brljavi

pre 6 godina

@ "Hvala Bogu nikad više."
(pilgrim, 15. mart 2018 12:06)

A samo da se Vrhovni nasali i kaze da je za Srbiju najbolje resenje..., zaboravili biste tu vasu "zkletvu". Isto kao sto ste zaboravili "Kosovo je Srbija".

komentar objavljen vauuu

pre 6 godina

@Marko
možeš li objasniti što je to vama pripadalo i bilo garantovano? a što se mene tiče, kamo puste sreće da sam rođen u austrougarskoj. sumnjam da bi na pragu XXI vijeka morao obilaziti neke balvane po cesti u Austriji.
doviđenja u Euniji ako Bog da za koju godinu i hvala lijepo, nemojte nas više ni oslobađati ni primati.

analiticar_amater

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)

Keraterm, Omarska, Trnopolje i drugo su se desili nakon rusenja Jugoslavije i bili su posledica tog rusenja a ne uzrok. A kako ste vi Hrvati rusili tu Jugoslaviju? Pa stvarno ne znam... da li si mozda cuo za Maspok? Ili za grupu iz Bugojna? Za Miru Baresica, za bombu u bioskopu u Beogradu? Eto kako ste rusili Jugoslaviju. Vas nacionalizam je prvi isplivao na povrsinu i poceo da ubija. Zatim rehabilitacija ustastva, pravljenje paravojnih formacija i napadi na zvanicnu armiju dok je Jugoslavija jos uvek postojala??? Eto kako ste je rusili. Nikad je niste zaista ni prihvatili i vi Hrvati to jako dobro znate.

Negativni

pre 6 godina

Ovaj tim ne bi prošao ni grupu na SP. Imali smo mi mnogo boljih generacija, ali nikada nisu igrali oni koji treba da igraju. I selektori su uvek bili demagozi koji pojma sa fudbalom nisu imali.
Što se tiče floskule da je jJugoslavija bila velesila u sportu, to je vrlo diskutabilno. Mnogo manje zemlje od naše imale su više olimpijskih medalja i više sportskih šampiona. Mi smo bili velesila u košarci, vaterpolu i rukometu. U fudbalu (sa izuzetkom Zvezde '91.), atletici, gimnastici, tenisu...bili smo prosečni ili ispodprosečni...
Ono u čemu smo zaista bili velesila, to je kultura. Tito i tadašnje vlasti SFRJ bili su dovoljno pametni da imidž u svetu grade kulturom, pa su izdvajali značajna sredstva za to. Naše izdavaštvo, pozorište, književnost, kulturni tv program...bili su apsolutno svetska liga. Takve književnike, glumce, urednike kulturnih redakcija, direktore kulturnih institucija...nećemo više nikada imati.

JPR24

pre 6 godina

Lovren ?? Pa i Kolarov ! A nema Dzeka u napadu uz Mandzukica ? Heh... Imali bi i to kakvu repku da se ne bira po nacionalnosti ili kao sto je bilo tada da mora po odredjen broj iz svake republike da se ne ljute drugi. Po kvalitetu da se bira ima tu jedna solidna baza od 30/35 igraca. Uz najveci broj Hrvata koji su sto se tice fudbala iznad svih ostalih za dva tri stepena.

Тарми пфк

pre 6 godina

Није реално без Џека , поштено је рећи !! Далеко је ефикаснији од Јовете ..

Podravec

pre 6 godina

Da nije Serpak iz OFK slomio Baki Sliškoviću nogu 1982., da je Miljan imao mu.a pa zvao Marka Mlinarića najboljeg igrača te sezone , da je stavio Pašića na krilo.....eeeee...ŠBBKBB

asomakum

pre 6 godina

kakav bi tek SSSR imao sastav, Cehoslovacka... pustite vise te izlizane price. SFRJ je uvek imala dobre igrace, ali se po nacionalnom kljucu sastavljala reprezentacija, sto bi i sad bio nacin sklepanja reprezentacije, pa opet za najbolje ne bi bilo mesta i opet nista ne bi uradili...

Zigzag

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41) Kako da ne.
(analiticar_amater, 15. mart 2018 10:49)hrvatska je vise postigla za 20 godina nego juga za svog postojanja...

Doha

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.

Get over it

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

Marko

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.
(ZgHrEu, 15. mart 2018 11:43)
Ma kamo lepe sreće da vas nikada nismo ni primili u Kraljevinu,pa posle toga i u Jugu.Lepo smo trebali da uzmemo ono sto nam pripada i ono sto nam je garantovano bilo posle I svetskog rata.A vi biste bili pod Austrijom.Doviđenja i nikada više.

čudi da nema tadića

pre 6 godina

Modrić je po cijelom svijetu među tri a ne ko neki u loklanoj mitologiji..Ivanović na desnom beku je smiješno jer je izgubio noge(vrsaljko), na silu u formaciju ugurana dva srpska vezna (jer su jelte euro brazilci) od kojih je pjanić bolji zajedno jer na najvišem nivou radi razliku a ne protiv chieva i stokea..perišić,dzeko?? kolarov jedini srbin koji može tu biti i nastasić možda umjesto lovrena..

Miodrag

pre 6 godina

Od simpaticnog deckica SMS i dobrog fudbalera, napravice kvazi zvezdu koji ce postati omrazen kod navijaci ni kriv ni duzan.
Dzeko je klasa. Bane i Kolarov bi trebali biti uzdanice reprezentacije veterana. Asmir Begic takodje dva puta bolji od Stojkovica

Gde ja živim

pre 6 godina

Mi hoćemo da izginemo kada sastavljamo reprezentaciju Srbije, a zamislite kakav bi šou tek ovde bio. Baneta i Kolarova je sustigla krštenica, Matić jeste dobar, a Sergej tek treba da se dokaže u reprezentaciji.

bulls

pre 6 godina

pa sead kolasinac mora igrati pre kolarova a bane ivanovic, pa ljudi jesmo srbi ali on je vec 3 godine van forme...mora tu neko bolji

Volim i ja vas

pre 6 godina

Handanovic mozda i prvi golman, i naravno u prvih 11 Džeko i Pjanic.
Lovren tesko, Perisic mozda, kako god, mogao bi lep tim da se skocka.

zvezdarac

pre 6 godina

Prvo, Jugoslavija nije bila nikakva sportska velesila. Pogledajte broj medalja sa OI kao primer te tvrdnje.
Možda u nekoliko ekipnih sportova ali u pojedinačnoj konkurenciji izuzeci su Jasna Šekarić, Lupulesku i slični. Pravilo je da smo u baznim sportovima, kao što su atletika ili plivanje imali mizerno malo rezultata vrednih pomena.

Drugo, Kolarov i Ivanović? hahahahahah, pa oni ni za Srbiju ne bi trebalo da igraju!

Dzambo

pre 6 godina

Sergej bi morao da sačeka malo na klupi jer Pjanić, a Bane da prepusti mesto Vrsaljku. Džeko ispred oba špica koja ste naveli. Pri tom bi verovatno i Arnautović igrao za ovaj tim

šta bi bilo kad ne bi bilo

pre 6 godina

Nikada SFRJ nije ni mogla da ima najjači sastav kad se uvek birao po isti broj igrača iz svake republike, nevezano za kvalitet. To bi gospodin novinarčić, koji očito nije ni bio rođen u dotičnoj državi, morao da zna ako se već lati te teme...

ZgHrEu

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.
Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 6 godina

Dusko Tosic haha...a veliki Edin Dzeko ni na klupi?!
Da podsetim:
VfL.Wolfsburg (GER) 50
Manchester City F.C (ENG) 50
AS.Roma (ITA) 50...malo li je?
A i ne bi vam tu igrao Kolarov bez Dzeka i obrnuto. :))
"FORZA GRANDE ROMA"

majstor

pre 6 godina

kakve gluposti! pa ne bi prosli ni grupu kao sto je to bilo x puta u staroj jugoslaviji gdje su kao favoriti otisli a posle grupne faze se vratili.

јд123

pre 6 godina

Да Југославија још увек постоји, никада овако састављена репрезентација не би истрчала.
Као ПРВО, због НАЦИОНАЛНОГ КЉУЧА. Као ДРУГО, играле би истрошене луле и они који се требају продати, без обзира на квалитет, а младе наде максимално биле на клупи. Зато би Бане Ивановић сигурно играо, иако га је прегазило време. Јоветић и СМС из истог разлога не би играли, као ни неки, које спомињу коментатори, као Ковачић.

Зашто не напишете неки у стилу - колико бих пута Југославија била светски првак у фудбалу да су играли увек најбољи? То би имало неког смисла. Јер би закључак био, да би сигурно имали више успеха. Чланак би могао бити закључен са питањем ЗАШТО ЈОШ УВЕК ПРАВИМО ИСТЕ ГРЕШКЕ? Осим националног кључа, играли су они који се требају продати и старци, које је време прегазило. Само када се сетим да су нпр играли браћа Вујових уместо једног Шукера , Мијатовића или Савићевића...

Bojan

pre 6 godina

Dzeko i Pjanic svjetske sile a nemaju mjesto kod autora. Bravo!!
(Sandzak, 15. mart 2018 11:03)

tako je a gde je tu Faruk Omerovic ???? :)))

Nikola

pre 6 godina

Novinar kao da se namerno potrudio da izazove sto vise komentara. Pa Ivanovica, Lovrena, Stojkovica bi njihovi selektori prve izbacili da imaju alternative. Ako su to najbolji izbori onda pricamo o ekipi ciji je maksimum cetvrtfinale, i to pod uslovom da ima povoljan zreb. Od navedenih igraci su Modric, Matic i Raketic. Ostalo prosek proseka. I da, nedostaju Dzeko i Pjanic makar medju rezervama.

Bogdan

pre 6 godina

Autor teksta namerno prvocira da bi izazvao reakcije. Ko ga nezna skupo bi ga platio. I da si teski nacionalista nemozes a da nepomenes Dzeku i Pjanica. Trenutno dva najbolja igraca sa prostora YU.

analiticar_amater

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.
(Nikola, 15. mart 2018 10:59)

Sa Crnom Gorom? Po kom to osnovu? Zasto onda ne bi mogla da se ponovi i Juga ako vec moze sa CG? Jedina bliza saradnja, specijalni odnosi ili neki savez je moguc samo, jedino i iskljucivo sa Republikom Srpskom iz prostog razloga jer smo jedan isti narod. CG nema tu sta da trazi.

autoBOT

pre 6 godina

Kolašinac
Bičakčić
Basta
Lulić
Kovačić
Pjanić
Tadić
Džeko

Neko ce reci da sam Bosanac, ali autor je eliminisao BiH kompletno.

I ono što svi zaboravljaju - Ibrahimović bi igrao za SFRJ tako da nikad ništa ne bi uradili ?

гокси

pre 6 godina

Доста више са Југословенством! Та творевина нас је коштала више него сва турска окупација. Никада се од тога нећемо опоравити.

Senjor

pre 6 godina

Budimo realni, dve stvari ovde upadaju u oči. Prva, Džeko nije prvi izbor za napadača, već Jovetic i Mandza??? Mislim dobri su oni napadači, ali Džeko je ipak klasa za sebe. Drugo, odbrana je kriminalna, sa sve Lovrenom kiksarom, Kolarovim kiksarom, i Ivanovićem čije je vreme proslo odavno. Realno bi nam Brazil ili Argentina ili Nemačka lagano uvalila 3 komada , mi damo jedan i mirna Bačka. I da , dižemo SMS-a u nebo. Ajde da sačekamo i vidimo ga na velikoj sceni. Pozdrav

analiticar_amater

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41)

Kako da ne.

Celalionac

pre 6 godina

Lepa prica , ali svi koji prate reprezentaciju zna da kod nas nikada ali nikada nisu igrali 11 najboljih ... bila to SFRJ , SRJ , SCG ili sada Srbija
zna se da se reprezentacija SFRJ sastavljala po nacionalnom kljucu - dakle u starnpj postavi mora da bude po jedan igrac iz svake od republika .. Setimo se npr samo jednog Stanojkovica ... Nista protiv igraca i coveka , ali sam ubedjen da je tada ako bi se tada pravili koeficijenti na njegovoj poziciji beka zauzimao medju nasim igracima na toj poziciji od 5-10 mesta ...
Dakle selektor prvo mora da prihvati tu i slicne igre a tek onda da se prihvati posla —- Sto su glave letele i najvece afere nastale onda kada smo imali najvise uspeha ...

zekan17

pre 6 godina

Pogledajte komentare i shvaticete zasto se je nepotrebno bilo baviti se ovom analizom. Prebrojava se koliko ima Srba,Hrvata i Bosanaca(muslimana). Ne komentarise se ko je bolji igrac na kojoj poziciji nego zasto ima Srba vise od Hrvata i obrnuto. Daleko bilo od stare Juge,ne ponovilo se.

Slobodan

pre 6 godina

Prestanite sa ovakvim tekstovima i krenite da se bavite malo vise pravim sportskim novinarstvom, sa zanimljivim pricama (poput one o Stiv Frensisu) Pretvorili ste se u clickbait portal na kome se klinci prepucavaju oko Mesija i Ronalda, Zvezde i Partizana i da li je Drazen najbolji jugoslovenski kosarkas ikada

ivan

pre 6 godina

Ne mogu da vjerujem da se nidje u tekstu ne pominje Džeko a objektivno gledano lik je vjerovatno najjaca devetka ikad s ovih prostora,davao golova u bundes ligu,premijer i seriju a,skoro 250 golova u karijeru a da se ni ne spomene u tekstu,eto tako.

zg tom

pre 6 godina

I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.

mr.wolf

pre 6 godina

Pisem komentar da bih ovim novinarima (mojim Srbendama) skrenuo paznju na "skromnih" 4 igraca Srbije. Realno, osim Matica ne verujem da bi jos neko od nasih prigvirio u prvih 11. Da bi sastav bio realan, "fali" vam bambi Tosic.

Hastali šejtan

pre 6 godina

Jugoslavija nikad nije imala reprezentaciju! Zašto, pa pogledate komentare i sve je jasno?! Zašto igra ovaj a ne onaj , previše je Srba ili Hrvata, mora igrati bar jedan Albanac i Makedonac....

IRONemke

pre 6 godina

Ovakvih nostalgičara nema nigde u svetu. "Šta bi bilo kad bi bilo" pa zamislimo onda kakav bi košarkaški tim imali englezi da se ameri nisu osamostalili :)

Sportista

pre 6 godina

Lepo to sve izgleda, ali Ivanovic je malo u godinama, tu bi trebao da dodje verovatno Vrsaljko, umesto Oblaka bih stavio Handanovica. Sredina je dobra, odbrana skripi

palmoni

pre 6 godina

Ali Sergej Milinkovic Savic i Bane Ivanovic. Pa dajte molim Vas. Prvi nema 3 nastupa za repku i bice mega promasaj ko god da se zezne i kupi ga. Drugi je vec penzioner.

šta ja volim

pre 6 godina

anje ili više sastav je ok,ali ipak moram reći da je daleko ali daleko najbolji napadački tandem Džeko-Kramarič.Oboje briljiraju u jakim ligama,pogotovo Kramarić koji sam drži slabašni Hofenhajm.

Zizu

pre 6 godina

Auuu, tim bez Pjanica to ne ide nikako, najbolji pojedinac Juvea ove sezone. Drzao bih ga u timu bar zbog slobodnjaka ako nista drugo, mada pas čak ni Modric nema bolji. I da, Dzeko bi morao da ima mesto na klupi. Zbog ceka ste izostavili igrace BiH? I Handanovic bi morao da ima mesto, godinama najbolji pojedinac Intera...pa onda Dmitrovic, Stojketa je pregazilo vreme, nažalost.

Lebaiigara

pre 6 godina

Toliko ne-potreban članak ...Zašto nam se istrazivacko novinarstvo svodi na sentimentalne-navijačke tekstove ,izbegavajući da istražuje-kritikuje malo je reci trenutne kancerogene probleme,u ovom slučaju sporta,jer eto ovo je sportski blok,da ne govorim o drugim sferama naše realnosti.Zato sto je sve idilično?

Realno stanje

pre 6 godina

Iz aviona se vidi da je novinar sastavio igrace iz Srbije u tim Juge uz jos ovih par Hrvata i Oblaka i Pandeva, realno je drugacije, kaze uzeo u obir formu i kvalitetu, a nema Dzeke koji zadnjih 3 sezona uvek bio bolji strelac od Mandzukica, prosle sezone i najbolji strelac Seria A i Evropske lige, pa nema Pjanica koji drzi sredinu Juventusa i spada medju tri najbolja izvodjaca slobonjaka na svetu, a svako na klupi ako nista mesto zasluzuje i Kolasinac koji igra standarno u prvoj postavi Arsenala

Bob

pre 6 godina

Dzeko je najbolji napadac sa ovih prostora u poslednjih 10-ak godina.Pjanic mora biti makar na klupi, a realno i u prvoj postavi, puno je vece ime od SMS-a.
Fali i jos Hrvata. Od nasih moze samo Matic i mozda Kolara.
Los vam je ovaj odabir prilicno

Revolt

pre 6 godina

Handanovic, Dmitrovic, Rajkovic, Begovic, Svilar, Srna, Basta, Marusic, Subotic, Veljkovic, Basa, Corluka, Milenkovic, Kolasinac, Lulic, Strinic, Badelj, Rog, Kovacic, Pasalic, Maksimovic, Pjanic, Tadic, Ivanic, Ljajic, Sulejmani, Pjaca, Halilovic, Ilicic, Kramaric, Dzeko, Ibisevic, Vucinic...

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Uvek sam verovao u teoriju zavere, i verovaću. Neko ko je bio toliko jak, bukvalno se sprdao sa svetom, nije mogao da opstane. Živeli smo od njihovih kredita, a imali zatvorenu ekonomiju - država ni u čemu nije zavisila od drugih. Koliko ljudi u Jugi nije vozilo Zastavu? Sad vozimo njihove kršine i ne možemo ni peglu da napravimo. Cepali ih svuda u sportu, a davali nam pare. E pa ne može, čekaj da vas porasturamo.

Прецењено

pre 6 godina

Опет овај тим не би био ништа специјално, опет би играла једанаесторица играча. Мислте стварно да би изузев Модрића остали играчи донели тој умагинарној Југославији неко полуфинале или финале? Да не причам о освајању... Пјанић, Матић, Ловрен, Џеко...? Не претерујте.

Kristina

pre 6 godina

zamisljeni tim stvarno jeste super, ali je pitanje ko bi bio selektor i ko bi ih vodio u Rusiju... od toga bi zavisilo mnogo toga...

Makedonce

pre 6 godina

Oblak, Subašic,Vrsaljko, Corluka, Lovren, Vida, Matic, Rakitic, Modric, Kovacic, Pjanic, Pjaca, Perišic Dzeko, Mandzukic, Jovetić, Kalinic
Dakle samo jedan Srbin, a ne pet

Nikola

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.

Nemanja

pre 6 godina

Uvek volim da procitam tekstove ovog tipa, ali sad sam se pokajao.
Sastavljac teksta kao da ima 14 godina.
Stavljanje srpskih bekova je cista glupost, nepominjanje Dzeka, Pjanica, Ibisevica, Corluke, stavljanje Stojkovica pre Handanovica i Begovica... Veoma neozbiljan tekst za, inace jako kvalitetnu sportsku redakciju B92.

Jole

pre 6 godina

A gde su u članku igrači BIH? Džeko, Pjanić, Kolašinac, Ibišević itd... Barem da se neki pomenu u rezervama; Džeko je kvalitet za prvi tim.
Pričao sam sa tatom ('61 godište) o tome, čovek nije jugonostalgičar, kaže kako je to na papiru lepo ali je realnost drugačija. U mnogim manjim sportovima se u prvih 5 najboljih reprezentacija na takmičenjima nađu bar 3 naše. Da smo jedna, zauzeli bismo 1 od 5 mesta, ali niko ne garantuje da bismo stalno i uvek osvajali takmičenje, a time bi neke druge repke van prvih 5 ušle u tih famoznih top 5. Ovako ''naše'' repke pokrivaju veći broj mesta, pa se stiče utisak da više dominiramo. Što se fudbala tiče, kaže da ni onda nije bilo lako sastaviti pravi tim jer uvek se nađu dva na primer odlična leva krila, pa to dovodi do sukoba unutar tima, saveza, jak je pritisak naroda (naročito ako je zakinuti igrač npr slovenac ili makedonac, onda bi se žalili zbog centrizma i veza). Uglavnom sve je bolje na papiru nego u realnosti. Često smo na papiru imali strašne timove a u praksi cvrc, ništa. Ovako podeljenima su nam fudbalski uspesi skromniji (nego u drugim sportovima), ali mnogi igrači koji to zaslužuju ne bi nikada ni zaigrali za repku da smo i dalje Juga. Brazil ima isti problem, koga izabrati da igra. Da se ja pitam, više bih voleo da smo jedna moćna reprezentacija, bila bi to milina gledati, ali to nije nikakva garancija uspeha.

mikri maus

pre 6 godina

sve je to lepo ali bi reprezentacija bila po kljucu kao i ranije i ovaj izbor je pisca teksta i nekih ljudi oko njega ko zna kakva bi teorija bila selektora i koga bi on zvao ali bi cilj kao i uvek bio bedan da se prodje grupa i mozda jos jedno kolo pa na odmor

Nezainteresovan

pre 6 godina

Dzeko u navali, Pjanic na sredini. U rezervi i Kolasinac. Dzeko je najbolji jugoslovenski spic trenutno, a Pjanic uz Modrica i Matica najbolji veznjak. Jako lepo inace tim izgleda, medjutim poznavajuci nas mentalitet, tesko bismo i ovaki dalje od cetvrtfinala....imali smo godinama i godinama ovakve i slicno kvalitetne timove pa uspeha na kasicicu. Sto uopste Bosance ne ubaciste u konkurenciju? I da trener Slaven Bilic ili Slavisa Jokanovic. Pozdrav

drn

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...

ko-ometator

pre 6 godina

Pa jel bila Jugoslavija, bilo je tu igraca vrhunskih koliko hoces pa sta su ikad osvojili? Toga vise nema i nedaj Boze vise nikad. To smo sto smo, ne zivi se od proslosti nit se moze promeniti ili postici stim bilo sta. Danas je vreme za koje treba da se radi i bori za buducnost a ne stalno “kako je bilo nekad”. Pa uvek prica “nekad je bilo bolje” i za pet godina ce biti prica da je sada bilo bolje nego tada. Sta vam to govori. Ako si ziv boris se, ovo je tvoje vreme koje treba da koristis pogotovo ako si mlad. Bori se bice ti bolje, kakvo god da je vreme. Ako dodje jos bolje super, ako ne opet je onako kao mora biti a od cekanja nikada se hleba necemo najesti.

analiticar_amater

pre 6 godina

Brate znaci... ajde napisite tekst u kome analizirate i sastav Sovjetskog Saveza, ili ko je jaci - nindza koracnjace ili mocni rendzeri. Ovo vam je tekst u tom rangu. Znaci stvarno... Ili da vidimo kakav bi tim bio da su Srbija, Madjarska, Senegal i Panama zajedno, kako bi izgledala prva postava? Zaista, ali zaista ne mogu da shvatim poentu ovako necega. Ta drzava odavno vec ne postoji, pomirite se sa tim. Bivse repubike i mi smo sada samo susedi, treba da se postujemo i to je to. Ovo su takve nebuloze da ja nemam reci.

ivan

pre 6 godina

Ne mogu da vjerujem da se nidje u tekstu ne pominje Džeko a objektivno gledano lik je vjerovatno najjaca devetka ikad s ovih prostora,davao golova u bundes ligu,premijer i seriju a,skoro 250 golova u karijeru a da se ni ne spomene u tekstu,eto tako.

IRONemke

pre 6 godina

Ovakvih nostalgičara nema nigde u svetu. "Šta bi bilo kad bi bilo" pa zamislimo onda kakav bi košarkaški tim imali englezi da se ameri nisu osamostalili :)

Slobodan

pre 6 godina

Prestanite sa ovakvim tekstovima i krenite da se bavite malo vise pravim sportskim novinarstvom, sa zanimljivim pricama (poput one o Stiv Frensisu) Pretvorili ste se u clickbait portal na kome se klinci prepucavaju oko Mesija i Ronalda, Zvezde i Partizana i da li je Drazen najbolji jugoslovenski kosarkas ikada

Senjor

pre 6 godina

Budimo realni, dve stvari ovde upadaju u oči. Prva, Džeko nije prvi izbor za napadača, već Jovetic i Mandza??? Mislim dobri su oni napadači, ali Džeko je ipak klasa za sebe. Drugo, odbrana je kriminalna, sa sve Lovrenom kiksarom, Kolarovim kiksarom, i Ivanovićem čije je vreme proslo odavno. Realno bi nam Brazil ili Argentina ili Nemačka lagano uvalila 3 komada , mi damo jedan i mirna Bačka. I da , dižemo SMS-a u nebo. Ajde da sačekamo i vidimo ga na velikoj sceni. Pozdrav

Bob

pre 6 godina

Dzeko je najbolji napadac sa ovih prostora u poslednjih 10-ak godina.Pjanic mora biti makar na klupi, a realno i u prvoj postavi, puno je vece ime od SMS-a.
Fali i jos Hrvata. Od nasih moze samo Matic i mozda Kolara.
Los vam je ovaj odabir prilicno

Zizu

pre 6 godina

Auuu, tim bez Pjanica to ne ide nikako, najbolji pojedinac Juvea ove sezone. Drzao bih ga u timu bar zbog slobodnjaka ako nista drugo, mada pas čak ni Modric nema bolji. I da, Dzeko bi morao da ima mesto na klupi. Zbog ceka ste izostavili igrace BiH? I Handanovic bi morao da ima mesto, godinama najbolji pojedinac Intera...pa onda Dmitrovic, Stojketa je pregazilo vreme, nažalost.

drn

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...

Тарми пфк

pre 6 godina

Није реално без Џека , поштено је рећи !! Далеко је ефикаснији од Јовете ..

Nezainteresovan

pre 6 godina

Dzeko u navali, Pjanic na sredini. U rezervi i Kolasinac. Dzeko je najbolji jugoslovenski spic trenutno, a Pjanic uz Modrica i Matica najbolji veznjak. Jako lepo inace tim izgleda, medjutim poznavajuci nas mentalitet, tesko bismo i ovaki dalje od cetvrtfinala....imali smo godinama i godinama ovakve i slicno kvalitetne timove pa uspeha na kasicicu. Sto uopste Bosance ne ubaciste u konkurenciju? I da trener Slaven Bilic ili Slavisa Jokanovic. Pozdrav

Negativni

pre 6 godina

Ovaj tim ne bi prošao ni grupu na SP. Imali smo mi mnogo boljih generacija, ali nikada nisu igrali oni koji treba da igraju. I selektori su uvek bili demagozi koji pojma sa fudbalom nisu imali.
Što se tiče floskule da je jJugoslavija bila velesila u sportu, to je vrlo diskutabilno. Mnogo manje zemlje od naše imale su više olimpijskih medalja i više sportskih šampiona. Mi smo bili velesila u košarci, vaterpolu i rukometu. U fudbalu (sa izuzetkom Zvezde '91.), atletici, gimnastici, tenisu...bili smo prosečni ili ispodprosečni...
Ono u čemu smo zaista bili velesila, to je kultura. Tito i tadašnje vlasti SFRJ bili su dovoljno pametni da imidž u svetu grade kulturom, pa su izdvajali značajna sredstva za to. Naše izdavaštvo, pozorište, književnost, kulturni tv program...bili su apsolutno svetska liga. Takve književnike, glumce, urednike kulturnih redakcija, direktore kulturnih institucija...nećemo više nikada imati.

JPR24

pre 6 godina

Lovren ?? Pa i Kolarov ! A nema Dzeka u napadu uz Mandzukica ? Heh... Imali bi i to kakvu repku da se ne bira po nacionalnosti ili kao sto je bilo tada da mora po odredjen broj iz svake republike da se ne ljute drugi. Po kvalitetu da se bira ima tu jedna solidna baza od 30/35 igraca. Uz najveci broj Hrvata koji su sto se tice fudbala iznad svih ostalih za dva tri stepena.

Marko

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.
(ZgHrEu, 15. mart 2018 11:43)
Ma kamo lepe sreće da vas nikada nismo ni primili u Kraljevinu,pa posle toga i u Jugu.Lepo smo trebali da uzmemo ono sto nam pripada i ono sto nam je garantovano bilo posle I svetskog rata.A vi biste bili pod Austrijom.Doviđenja i nikada više.

baks

pre 6 godina

Ruku na srce Džeko je najbolji napadač sa ovih prostora pa u najmanju ruku recimo od raspada Jugoslavije, i ipak je nivo iznad Mandžukića i bar dva nivoa iznad Jovetića

ZgHrEu

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.
Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.

Get over it

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

zvezdarac

pre 6 godina

Prvo, Jugoslavija nije bila nikakva sportska velesila. Pogledajte broj medalja sa OI kao primer te tvrdnje.
Možda u nekoliko ekipnih sportova ali u pojedinačnoj konkurenciji izuzeci su Jasna Šekarić, Lupulesku i slični. Pravilo je da smo u baznim sportovima, kao što su atletika ili plivanje imali mizerno malo rezultata vrednih pomena.

Drugo, Kolarov i Ivanović? hahahahahah, pa oni ni za Srbiju ne bi trebalo da igraju!

autoBOT

pre 6 godina

Kolašinac
Bičakčić
Basta
Lulić
Kovačić
Pjanić
Tadić
Džeko

Neko ce reci da sam Bosanac, ali autor je eliminisao BiH kompletno.

I ono što svi zaboravljaju - Ibrahimović bi igrao za SFRJ tako da nikad ništa ne bi uradili ?

Bogdan

pre 6 godina

Autor teksta namerno prvocira da bi izazvao reakcije. Ko ga nezna skupo bi ga platio. I da si teski nacionalista nemozes a da nepomenes Dzeku i Pjanica. Trenutno dva najbolja igraca sa prostora YU.

Doha

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.

Realno stanje

pre 6 godina

Iz aviona se vidi da je novinar sastavio igrace iz Srbije u tim Juge uz jos ovih par Hrvata i Oblaka i Pandeva, realno je drugacije, kaze uzeo u obir formu i kvalitetu, a nema Dzeke koji zadnjih 3 sezona uvek bio bolji strelac od Mandzukica, prosle sezone i najbolji strelac Seria A i Evropske lige, pa nema Pjanica koji drzi sredinu Juventusa i spada medju tri najbolja izvodjaca slobonjaka na svetu, a svako na klupi ako nista mesto zasluzuje i Kolasinac koji igra standarno u prvoj postavi Arsenala

Dzambo

pre 6 godina

Sergej bi morao da sačeka malo na klupi jer Pjanić, a Bane da prepusti mesto Vrsaljku. Džeko ispred oba špica koja ste naveli. Pri tom bi verovatno i Arnautović igrao za ovaj tim

bulls

pre 6 godina

pa sead kolasinac mora igrati pre kolarova a bane ivanovic, pa ljudi jesmo srbi ali on je vec 3 godine van forme...mora tu neko bolji

Makedonce

pre 6 godina

Oblak, Subašic,Vrsaljko, Corluka, Lovren, Vida, Matic, Rakitic, Modric, Kovacic, Pjanic, Pjaca, Perišic Dzeko, Mandzukic, Jovetić, Kalinic
Dakle samo jedan Srbin, a ne pet

Podravec

pre 6 godina

Da nije Serpak iz OFK slomio Baki Sliškoviću nogu 1982., da je Miljan imao mu.a pa zvao Marka Mlinarića najboljeg igrača te sezone , da je stavio Pašića na krilo.....eeeee...ŠBBKBB

Nemanja

pre 6 godina

Uvek volim da procitam tekstove ovog tipa, ali sad sam se pokajao.
Sastavljac teksta kao da ima 14 godina.
Stavljanje srpskih bekova je cista glupost, nepominjanje Dzeka, Pjanica, Ibisevica, Corluke, stavljanje Stojkovica pre Handanovica i Begovica... Veoma neozbiljan tekst za, inace jako kvalitetnu sportsku redakciju B92.

šta bi bilo kad ne bi bilo

pre 6 godina

Nikada SFRJ nije ni mogla da ima najjači sastav kad se uvek birao po isti broj igrača iz svake republike, nevezano za kvalitet. To bi gospodin novinarčić, koji očito nije ni bio rođen u dotičnoj državi, morao da zna ako se već lati te teme...

комша

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)
Добили сте иста права као и Срби победници после првог светског рата. То вам није било довољно већ сте тражили више, добили сте бановину Хрватску, пре тога сте заједно са Бугарима убили краља Александра. У другом светском могу само да набројим нека места геноцида над Србима као што су Јасеновац, Јадовно, Јастребарско итд. Једва сте дочекали нацисте да би разбили Југославију са њима. У СФРЈ сте рушили федерацију још од 1955. године. Па чувени "Маспок" који је 20 година спреман а кулминирао 1971. године. Прогуглај мало о томе ако не знаш. Велику улогу је имала и католичка црква. Па онда илегално наоружавање паравојске ХДЗ-а и МУП-а Хрватске у јесен 1990. године. Па напади на ЈНА након тога и општи рат у Југославији. И сад ти мени реци да ви никад нисте рушили Југославију? Гнусна неистина!
Преко нас Срба који смо испали будале, ви сте градили државу и добили је, јер смо ми били довољно наивни да верујемо да са вама може да буде неко братство. Никад више.

веверица

pre 6 godina

A nema Pjanica i Dzeka hahaha pa ovo je Srpsko-Hrvatska reprezentacija ;)
(Istina., 15. mart 2018 10:04)


Имагинарна или реална репрезентација Југославије - загарантовано место у првих 11 би имала свакако имала ова 4 играча:
Џеко, Модрић, Ракитић, Матић.
Остали не баш...
Иначе имали смо Југославију у италији 1990. Потенцијално дрим тим и једна од најјачих репрезентација свих времена. Звезда првак света са Михаиловићем, Југовићем, Просинечким, Савићевићем... Хрвати имали још Бокшића, Шукера, Бобана, ту био Мијатовић... А у стартној постави НИКО ОД ЊИХ!!!! Већина ни у екипи. Него Вујовић, Сушић (100 година имао тад, једва ходао по терену), Јожић, на голу Ивковић... Смејурија. Да је играла Звездина постава појачана златним момцима из Хрватске које сам навео и са Пиксијем, освојили би светско лагано. Лагано.
Југославија 1990 типичан пример ситуације када не играју најбољи. Ви сад кукате "нема Сергеја". Шта би рекли 1990. да нема скоро никога из екипе која је првак света? Шпанија је била првак европе и света када су напунили поставу Барсиним играчима који су освојили све заједно. Немци када су пунили екипу шампионским играчима Бајерна. Само је Осим легенда измислио топлу воду. Типичан балканац.

гокси

pre 6 godina

Доста више са Југословенством! Та творевина нас је коштала више него сва турска окупација. Никада се од тога нећемо опоравити.

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 6 godina

Dusko Tosic haha...a veliki Edin Dzeko ni na klupi?!
Da podsetim:
VfL.Wolfsburg (GER) 50
Manchester City F.C (ENG) 50
AS.Roma (ITA) 50...malo li je?
A i ne bi vam tu igrao Kolarov bez Dzeka i obrnuto. :))
"FORZA GRANDE ROMA"

analiticar_amater

pre 6 godina

Brate znaci... ajde napisite tekst u kome analizirate i sastav Sovjetskog Saveza, ili ko je jaci - nindza koracnjace ili mocni rendzeri. Ovo vam je tekst u tom rangu. Znaci stvarno... Ili da vidimo kakav bi tim bio da su Srbija, Madjarska, Senegal i Panama zajedno, kako bi izgledala prva postava? Zaista, ali zaista ne mogu da shvatim poentu ovako necega. Ta drzava odavno vec ne postoji, pomirite se sa tim. Bivse repubike i mi smo sada samo susedi, treba da se postujemo i to je to. Ovo su takve nebuloze da ja nemam reci.

Cojle

pre 6 godina

Па људи су изгледа заборавили да Џеко постоји,невјероватно ми је да га не видим ни међу резервама,а сигурно да је у овом тренутку најбољи нападач на простору бивше Југославије.

supermario

pre 6 godina

Hrvatksa reprezentacija je bolja od ove i svih ostalih jugoslavneskih, bez obzira se zavale takve, to jest "Jugoslavneske", ili "Srpske" i sličnih.

Nikola

pre 6 godina

Novinar kao da se namerno potrudio da izazove sto vise komentara. Pa Ivanovica, Lovrena, Stojkovica bi njihovi selektori prve izbacili da imaju alternative. Ako su to najbolji izbori onda pricamo o ekipi ciji je maksimum cetvrtfinale, i to pod uslovom da ima povoljan zreb. Od navedenih igraci su Modric, Matic i Raketic. Ostalo prosek proseka. I da, nedostaju Dzeko i Pjanic makar medju rezervama.

realno

pre 6 godina

Ovaj sastav definitivno ne bi prošao grupu na SP. Razlog je više nego očit, a često se događao i za vrijeme bivše Yugoslavije. Previše je srpskih igrača koji ne zaslužuju biti tamo. Ne kažem da su srpski nogometaši loši, ali hrvatski su u ovom trenutku bolji. Smatram da bi možda jedino Matić imao mjesta u prvih 11, dok Džeko i Pjanić zasigurno zaslužuju mjesto u momčadi

Sportista

pre 6 godina

Lepo to sve izgleda, ali Ivanovic je malo u godinama, tu bi trebao da dodje verovatno Vrsaljko, umesto Oblaka bih stavio Handanovica. Sredina je dobra, odbrana skripi

mr.wolf

pre 6 godina

Pisem komentar da bih ovim novinarima (mojim Srbendama) skrenuo paznju na "skromnih" 4 igraca Srbije. Realno, osim Matica ne verujem da bi jos neko od nasih prigvirio u prvih 11. Da bi sastav bio realan, "fali" vam bambi Tosic.

Nikola

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.

Canadian

pre 6 godina

Edin Dzeko moze Mandzukica i Jovetica u dzep da stavi. Sto je neko napisao, ovo je srpsko-hrvatska reprezentacija, a Hrvatima ne trebate, oni su odlicni i bez vas. Kakvo jadno uvlacenje, mislim stvarno, kako vas nije sramota da padate tako nisko.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.
(Doha, 15. mart 2018 12:34)

1. Брига ме какав би био тим Југославије.
2. Слажем се да је састав понуђен у чланку написан пристрасно и да у другим екс-Jу државама тренутно има бољих играча од већине српских али ако мислиш на тзв. "кључ" у некадашњој држави, тј. тенденцију да се по сваку цену мора задовољити квота играча сваке од некадашњих република, онда су Срби ту увек били драстично оштећени. Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!

јд123

pre 6 godina

Да Југославија још увек постоји, никада овако састављена репрезентација не би истрчала.
Као ПРВО, због НАЦИОНАЛНОГ КЉУЧА. Као ДРУГО, играле би истрошене луле и они који се требају продати, без обзира на квалитет, а младе наде максимално биле на клупи. Зато би Бане Ивановић сигурно играо, иако га је прегазило време. Јоветић и СМС из истог разлога не би играли, као ни неки, које спомињу коментатори, као Ковачић.

Зашто не напишете неки у стилу - колико бих пута Југославија била светски првак у фудбалу да су играли увек најбољи? То би имало неког смисла. Јер би закључак био, да би сигурно имали више успеха. Чланак би могао бити закључен са питањем ЗАШТО ЈОШ УВЕК ПРАВИМО ИСТЕ ГРЕШКЕ? Осим националног кључа, играли су они који се требају продати и старци, које је време прегазило. Само када се сетим да су нпр играли браћа Вујових уместо једног Шукера , Мијатовића или Савићевића...

Miodrag

pre 6 godina

Od simpaticnog deckica SMS i dobrog fudbalera, napravice kvazi zvezdu koji ce postati omrazen kod navijaci ni kriv ni duzan.
Dzeko je klasa. Bane i Kolarov bi trebali biti uzdanice reprezentacije veterana. Asmir Begic takodje dva puta bolji od Stojkovica

zekan17

pre 6 godina

Pogledajte komentare i shvaticete zasto se je nepotrebno bilo baviti se ovom analizom. Prebrojava se koliko ima Srba,Hrvata i Bosanaca(muslimana). Ne komentarise se ko je bolji igrac na kojoj poziciji nego zasto ima Srba vise od Hrvata i obrnuto. Daleko bilo od stare Juge,ne ponovilo se.

analiticar_amater

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41)

Kako da ne.

Volim i ja vas

pre 6 godina

Handanovic mozda i prvi golman, i naravno u prvih 11 Džeko i Pjanic.
Lovren tesko, Perisic mozda, kako god, mogao bi lep tim da se skocka.

palmoni

pre 6 godina

Ali Sergej Milinkovic Savic i Bane Ivanovic. Pa dajte molim Vas. Prvi nema 3 nastupa za repku i bice mega promasaj ko god da se zezne i kupi ga. Drugi je vec penzioner.

asomakum

pre 6 godina

kakav bi tek SSSR imao sastav, Cehoslovacka... pustite vise te izlizane price. SFRJ je uvek imala dobre igrace, ali se po nacionalnom kljucu sastavljala reprezentacija, sto bi i sad bio nacin sklepanja reprezentacije, pa opet za najbolje ne bi bilo mesta i opet nista ne bi uradili...

čudi da nema tadića

pre 6 godina

Modrić je po cijelom svijetu među tri a ne ko neki u loklanoj mitologiji..Ivanović na desnom beku je smiješno jer je izgubio noge(vrsaljko), na silu u formaciju ugurana dva srpska vezna (jer su jelte euro brazilci) od kojih je pjanić bolji zajedno jer na najvišem nivou radi razliku a ne protiv chieva i stokea..perišić,dzeko?? kolarov jedini srbin koji može tu biti i nastasić možda umjesto lovrena..

Zdenko Vidović

pre 6 godina

Moram priznati da je teško ostati bez komentara na ovako " objektivno" složen idealan sastav ex Yu .. Jugoslavija je imala rezultate samo 50 -60 god prošlog stoljeća . Kada su stvarno igrali najbolji u reprezentaciji ... tada su osvojeni određeni plasmani na europskim, svjetskim i olimpijskim prvenstvima . Već 70 tih dominacija i utjecaj pojedinaca , prije svega iz Zvezde doveli su do toga da nisu igrali najbolji nego oni koje je trebalo prodati ... pa od tada nismo se ili plasirali ili nismo nista uradili ... tu su igrači iz HR, posebno iz Dinama bili zapostavljeni .. ' 74 slučaj Ramljak, tada među najboljim igračima u Nizozemskoj ... Miljanić je vodio rezerve Zvezde ... , a '82 Dinamo uvjerljivi prvak imao je jednog igrača u momčadi .. zato više nismo imali uspjeha jer su prevladali interesi i moć Zvezde .. i današnja ekipa kao da je rađena po principu nekakve superiornosti ?! Pa da nije čudno da su u ekipi 4 Hrvata i 5 Srba ? A u rezultatima smo miljama daleko !!! Uvjek među 10-15 na svijetu , na svim prvenstvima !! Kako se mi sa Vama ne možemo uspoređivati u košarci , a recimo imamo sad više NBA igrača , tako smo mi za Vas drugi svijet u nogometu ... realno dva igrača , recimo Kolarov , jer mi lijevo imamo dva panja, i Matic .. ostali ? Pa recimo još netko u 18... i to je to .

Bojan

pre 6 godina

Dzeko i Pjanic svjetske sile a nemaju mjesto kod autora. Bravo!!
(Sandzak, 15. mart 2018 11:03)

tako je a gde je tu Faruk Omerovic ???? :)))

kiklop

pre 6 godina

a kad bismo bili malo realni i iskreni,danasnji idealni jugo tim bi bio kad bi hrvatskoj dodali kolarova ili kolasinca,savica,oblaka,te matica ili pjanica...
jer trenutni najbolji hr tim u formaciji 4-3-3 je subasic/vrsaljko,corluka,lovren,vida/modric,rakitic,kovacic/perisic,kramaric,pjaca...klupu znate da ne pisem

Hansolo

pre 6 godina

Opet nijedog Albanca.Ncncnc.(Xhaka,Shaqiri,Mustafi).
(Dzerdan, 15. mart 2018 10:42)

Pa naravno.. Albanija je bila druga država.. Jer vi imate neku fudbalsku kulturu.. Sva ta imena što si napisao nisu ni iz Albanije, nego "obučeni" u drugim zemljama kao "fudbaleri".. Zna se u čemu ste vi jaki..

kepler

pre 6 godina

Kakav crni bane ivanovic?! Svaka cast coveku, odigrao je sta je imao i dosao je kraj. Druga stvar sto nemamo nista ni priblizno dobro na toj poziciji.

zivac

pre 6 godina

postava SFRJ protiv argentine:
1 Tomislav IVKOVIC (GK)
3 Predrag SPASIC
4 Zoran VULIC
5 Faruk HADZIBEGIC
6 Davor JOZIC
7 Dragoljub BRNOVIC
8 Safet SUSIC
10 STOJKOVIC
11 Zlatko VUJOVIC (C)
15 Robert PROSINECKI
16 Refik SABANADZOVIC

Milojevic, Pancev, Savicevic, Mihailovic, Jugovic, Binic, Boban, Suker, Boksic, Mijatovic... nista. Bilo je tu jos igraca vrhunske klase koji nisu igrali.
A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe, igrajuci sa recimo 2. ili 3. postavom. Eto vam odgovor kako bi funkcionisala SFRJ u fudbalu danas. Dok bi se tu poklali Mamic, Terzic, Kokeza, Tole, i svi crnogorski klanovi ko ce svoje igrace da ugura, pa onda puni novine lozenjem na nacionalnoj osnovi... bio bi haos.

Hastali šejtan

pre 6 godina

Jugoslavija nikad nije imala reprezentaciju! Zašto, pa pogledate komentare i sve je jasno?! Zašto igra ovaj a ne onaj , previše je Srba ili Hrvata, mora igrati bar jedan Albanac i Makedonac....

Gde ja živim

pre 6 godina

Mi hoćemo da izginemo kada sastavljamo reprezentaciju Srbije, a zamislite kakav bi šou tek ovde bio. Baneta i Kolarova je sustigla krštenica, Matić jeste dobar, a Sergej tek treba da se dokaže u reprezentaciji.

analiticar_amater

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.
(Nikola, 15. mart 2018 10:59)

Sa Crnom Gorom? Po kom to osnovu? Zasto onda ne bi mogla da se ponovi i Juga ako vec moze sa CG? Jedina bliza saradnja, specijalni odnosi ili neki savez je moguc samo, jedino i iskljucivo sa Republikom Srpskom iz prostog razloga jer smo jedan isti narod. CG nema tu sta da trazi.

Jugonostalgicar Sisoje

pre 6 godina

Golmani Handanovic, Oblak, Subasic
Odbrana Vrsaljko, Savic, Nastasic, Corluka, Mustafi, Kolarov, Lulic
Sredina Xhaka, Matic, Modric, Rakitic, Kovacic, Brozovic, Pjanic
Napad Dzeko, Mandzukic, Jovetic, Ibrahimovic (za oprostaj na jednom velikom takmicenju)
Selektor Blazevic, pomocnici Bilic & Prosinecki

Šerlok Kristi de Poaro

pre 6 godina

E kad bi se oformio tim od igrača sa teritorije nekadašnje Austro-ugarske, ili Osmanske ili još bolje Rimske imperije. Koja bi to reprezentacija bila...

šta ja volim

pre 6 godina

anje ili više sastav je ok,ali ipak moram reći da je daleko ali daleko najbolji napadački tandem Džeko-Kramarič.Oboje briljiraju u jakim ligama,pogotovo Kramarić koji sam drži slabašni Hofenhajm.

rinem po štalama bečkim

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

@(Get over it, 15. mart 2018 12:29)


Jugoslaviju ste rušili vi ubijanjem i proterivanjem Srba iz Zagreba, cela srpska porodica Zec je nestala preko noći, isto ste pokušali i drugde, Srbima ste ukinuli konstitutivnost na vanustavan i nezakonit način, a onda na nelegalnom referendumu razbili Jugoslaviju, nakon čega ste izvršili agresiju na BiH.

ko-ometator

pre 6 godina

Pa jel bila Jugoslavija, bilo je tu igraca vrhunskih koliko hoces pa sta su ikad osvojili? Toga vise nema i nedaj Boze vise nikad. To smo sto smo, ne zivi se od proslosti nit se moze promeniti ili postici stim bilo sta. Danas je vreme za koje treba da se radi i bori za buducnost a ne stalno “kako je bilo nekad”. Pa uvek prica “nekad je bilo bolje” i za pet godina ce biti prica da je sada bilo bolje nego tada. Sta vam to govori. Ako si ziv boris se, ovo je tvoje vreme koje treba da koristis pogotovo ako si mlad. Bori se bice ti bolje, kakvo god da je vreme. Ako dodje jos bolje super, ako ne opet je onako kao mora biti a od cekanja nikada se hleba necemo najesti.

Zigzag

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41) Kako da ne.
(analiticar_amater, 15. mart 2018 10:49)hrvatska je vise postigla za 20 godina nego juga za svog postojanja...

analiticar_amater

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)

Keraterm, Omarska, Trnopolje i drugo su se desili nakon rusenja Jugoslavije i bili su posledica tog rusenja a ne uzrok. A kako ste vi Hrvati rusili tu Jugoslaviju? Pa stvarno ne znam... da li si mozda cuo za Maspok? Ili za grupu iz Bugojna? Za Miru Baresica, za bombu u bioskopu u Beogradu? Eto kako ste rusili Jugoslaviju. Vas nacionalizam je prvi isplivao na povrsinu i poceo da ubija. Zatim rehabilitacija ustastva, pravljenje paravojnih formacija i napadi na zvanicnu armiju dok je Jugoslavija jos uvek postojala??? Eto kako ste je rusili. Nikad je niste zaista ni prihvatili i vi Hrvati to jako dobro znate.

Dexter

pre 6 godina

Ne razumem ovu nostalgicnost, koja se prozima kroz sve sfere zivota. Okrenite se buducnosti i pocnite da razmisljate realno, aman vise

zg tom

pre 6 godina

I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Uvek sam verovao u teoriju zavere, i verovaću. Neko ko je bio toliko jak, bukvalno se sprdao sa svetom, nije mogao da opstane. Živeli smo od njihovih kredita, a imali zatvorenu ekonomiju - država ni u čemu nije zavisila od drugih. Koliko ljudi u Jugi nije vozilo Zastavu? Sad vozimo njihove kršine i ne možemo ni peglu da napravimo. Cepali ih svuda u sportu, a davali nam pare. E pa ne može, čekaj da vas porasturamo.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.

Maro

pre 6 godina

Nemački Sportbild je pre nekoliko meseci izabrao taj sastav ex-Yuge koji bi maltene osvojio Rusiju,Oblak,Vrsaljko,Lovren,Savić,Kolašinac,Perišić,Modrić,Matić,Pjanić,Džeko i Mandžukić,rezerve su bili:Subašić,Begović,Kolarov,Ivanović,Nastasić,Ćorluka,Rakitić,Kovačić,Jovetić,Kalinić i Tadić....

Coco Bill

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.
(Slobodni Klikeri, 15. mart 2018 14:59)

Bravo, odličan komentar !!! Pošto sam ja strariji i sve što ste napisali je otprilike bilo u to "moje vreme". E sad, ja bi samo još da Vas dopunim. Jedan od sigurnih problema bi bio i kako bi se delio zarađeni novac, to jest koliko bi išlo kojem savezu, a koliko FSJ. Još veći bi bio problem, koliko bi dobili igrači, onda, da li bi te premije bile isplaćivane u čvrstoj valuti, ili u dinarima (taj problem je, recimo, bio na svetskom prvenstvu '74-te) ?!

Прецењено

pre 6 godina

Опет овај тим не би био ништа специјално, опет би играла једанаесторица играча. Мислте стварно да би изузев Модрића остали играчи донели тој умагинарној Југославији неко полуфинале или финале? Да не причам о освајању... Пјанић, Матић, Ловрен, Џеко...? Не претерујте.

Antisha

pre 6 godina

Pa dobro, je li bilo u toj Jugoslaviji jos naroda osim Srba i Hrvata? Bezobrazluk je ovo teski, prozirno i jadno.
(Molotoff, 15. mart 2018 16:44)


pa i nije bilo nego tri naroda (Srbi, Hrvati, Slovenci), dok nisu izmisljeni ostali.
molim objavu. hvala

majstor

pre 6 godina

kakve gluposti! pa ne bi prosli ni grupu kao sto je to bilo x puta u staroj jugoslaviji gdje su kao favoriti otisli a posle grupne faze se vratili.

Ostin A

pre 6 godina

Napad Džeko - Mandžukić. Kakav crni Jovetić pored njih dvojice.
Handanović iz Intera je meni isto sjajan golman.

Ne bi bili najači ni približno pored jedne Španije, Nemačke, Brazila i Argentine... ali bi bili u favoritima iz senke, među Portugalijom, Francuskom, Engleskom...

Ne pitas se, pa ne brljavi

pre 6 godina

@ "Hvala Bogu nikad više."
(pilgrim, 15. mart 2018 12:06)

A samo da se Vrhovni nasali i kaze da je za Srbiju najbolje resenje..., zaboravili biste tu vasu "zkletvu". Isto kao sto ste zaboravili "Kosovo je Srbija".

yyyyy

pre 6 godina

nema jednog edina dzeke koji je jedan od najboljih napadača Miralem Pjanic juventus kolasinac arsenal begovic strašan golman barem rezerva oblaku lulic je kapiten Lacija Edin Visca je najbolji igrač turske lige

analiza

pre 6 godina

"...Aleksandar Kolarov – posle nekoliko sezona u Mančester sitiju u kojem je igrao sa dosta oscilacija, Kolarov je odlučio da se vrati u Italiju i prelazak u Romu je bio pravi pogodak. Trener Euzebio Di Frančesko mu je dao dovoljnu slobodu i rođeni Zemunac igra sjajnu sezonu. Stabilan je i pouzdan u odbrani, predstavlja konstantnu pretnju za protivnika što pokazuje statistika – na 34 utakmice u svim takmičenjima je postigao 3 gola i upisao čak 10 asistencija. Sigurno je da će na Mundijalu ove godine biti jedan od glavnih aduta selektora Mladena Krstajića..."

Prestah da citam posle ovog teksta.Kolarov,BEK,da bude jedan od glavnih ADUTA?! Nama medju adutima bek.Na stranu to sto pravi bek igra duz cele linije i sto Kolarov ume povremeno da bude koristan,ali covek je samo bek,nije kreator igre!Uz to pricamo o coveku koji sebe vidi kao zvezdu,bogom danog,koji nas je glupostima upropastio u Hrvatskoj,ako se dobro secam.Dize mi se kosa naglavi pri pomisli na par tetovirani Kolarov-superbrzi Bane.Pretrcavace nas ko stigne u odbrani,jadni Stojke!

croata

pre 6 godina

Edin Dzeko je klasa za Mandzukica.
(nenad rs, 15. mart 2018 20:54)

Njegov problem je sto je trutina.
Igra glavom, sut lijevom i desnom, fenomenalan pregled igre,zna predriblat, podvalit, dzekson ima sve da bi bio jedan od najboljih napadaca ikad. Samo da ima voljni moment recimo tog mandzukica.
I ovako je po meni vec godinama u top tri centarfora svijeta, ali mogao je puno vise..

Gazi

pre 6 godina

Sad se ne cudim zasto Kosovo je nezavisno ! U svajcarski ih ima 5 i 6,ima ih u nemacki tim, belgijski, finski itd, a u tim "jugoslavije " su nepozeljni !

miki

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drn, 15. mart 2018 09:58)

Jugoslavija je itekako valjala, ali ljudi nisu i i dalje ne valjaju. Samo polako, razbucacemo mi balkanci i EU.

Partizanovac

pre 6 godina

Ima u ovom izboru dosta subjektivnosti.Ivanovicevo vreme je proslo kao i Kolarevo tako da oni ne bi imali mesta u najboltem timu.

drago

pre 6 godina

Tek sad vidim koja glupost od clanka. Hrvata i Srba isto a Hrvati svaku godinu osvajaju Ligu Prvaka kao glavni igraci a Srba nigdje. Hrvati na svakom prvenstvu i osvajaju skupine a Srba opet nigdje.
Ivanovic iz Zenita ispred Vrsaljka iz Atletica? Hahaha. Kolarov ispred Lulica je ok. Nema Perisica u sastavu, koji nam je godinama glavni igrac, i ni jednog Bosanca. Haha svasta.
Bosna je vec godinama dobra reprezentacija, dosta bolja od Srbije. Pjanic je desetka Juventusa, to je drugi svijet u odnosu ba Lazio. Dzeko je glavni igrac 4-finaliste Lige Prvaka.

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko

Dragan Borca

pre 6 godina

Ovome sto pise da je Juga bila u fudbalu prosecna. Sinak, ili imas 18 godina, ili nemas blage veze o fudbalu. Kako je neko prosecan ko igra 2 finala evropskih prvenstava, polufinale svetskog, plus jos polufinale evropskog, plus 11 polufinala i finala KS,KPK, Kupa Uefa su imali Zvezda, Partizan, Hajduk itd? O cem ti pises covece, Jugoslavija nije bila ni Brazil ni Nemacka, ali reci da je bila prosecna je teska glupost. Sinak, koliko si godina imao kad su "prosecni" Pixi, Robi, Dejo i Susic nadigrali Maradonu? Sinak znas li ti da je "prosecni" Pixi bio u najboljem timu sp pazi sad ovo sa kime na sredini-Mateus-Gaskojn-Stojkovic-Maradona. Malo bolje ti prouci fudbalsku istoriju, ili te neko opasno natrovao ili nemas pojma. Juga je u nekim periodima bila jedna od top svetskih reprezentacija( Sekijeva generacija '62, generacija '90 itd)

RR

pre 6 godina

Ne bi uspeli opet,a zato sto se i na chat ,a ne za vreme Jugoslavije vodilo racuna da bude neko iz svake Republike. Pa brate kad nekog nema znaci da je los ,a ne zato sto je Bosanac,Makedonac...ili sta vec. Ali uvjek je bila briga tudja sujeta nego uspeh na takmicenju. Ali tako nije bilo samo u sportu. Pa zato Juge i nema.

Celalionac

pre 6 godina

Lepa prica , ali svi koji prate reprezentaciju zna da kod nas nikada ali nikada nisu igrali 11 najboljih ... bila to SFRJ , SRJ , SCG ili sada Srbija
zna se da se reprezentacija SFRJ sastavljala po nacionalnom kljucu - dakle u starnpj postavi mora da bude po jedan igrac iz svake od republika .. Setimo se npr samo jednog Stanojkovica ... Nista protiv igraca i coveka , ali sam ubedjen da je tada ako bi se tada pravili koeficijenti na njegovoj poziciji beka zauzimao medju nasim igracima na toj poziciji od 5-10 mesta ...
Dakle selektor prvo mora da prihvati tu i slicne igre a tek onda da se prihvati posla —- Sto su glave letele i najvece afere nastale onda kada smo imali najvise uspeha ...

komentar objavljen vauuu

pre 6 godina

@Marko
možeš li objasniti što je to vama pripadalo i bilo garantovano? a što se mene tiče, kamo puste sreće da sam rođen u austrougarskoj. sumnjam da bi na pragu XXI vijeka morao obilaziti neke balvane po cesti u Austriji.
doviđenja u Euniji ako Bog da za koju godinu i hvala lijepo, nemojte nas više ni oslobađati ni primati.

Jedan sa brda

pre 6 godina

A gde su braća Džaka, Šaćiri i Mehmedi ;-) I oni su poreklom iz SFRJ, možda bi se opredelili da igraju za domovinu predaka a ne zemlje gde su rođeni ;-)

Jole

pre 6 godina

A gde su u članku igrači BIH? Džeko, Pjanić, Kolašinac, Ibišević itd... Barem da se neki pomenu u rezervama; Džeko je kvalitet za prvi tim.
Pričao sam sa tatom ('61 godište) o tome, čovek nije jugonostalgičar, kaže kako je to na papiru lepo ali je realnost drugačija. U mnogim manjim sportovima se u prvih 5 najboljih reprezentacija na takmičenjima nađu bar 3 naše. Da smo jedna, zauzeli bismo 1 od 5 mesta, ali niko ne garantuje da bismo stalno i uvek osvajali takmičenje, a time bi neke druge repke van prvih 5 ušle u tih famoznih top 5. Ovako ''naše'' repke pokrivaju veći broj mesta, pa se stiče utisak da više dominiramo. Što se fudbala tiče, kaže da ni onda nije bilo lako sastaviti pravi tim jer uvek se nađu dva na primer odlična leva krila, pa to dovodi do sukoba unutar tima, saveza, jak je pritisak naroda (naročito ako je zakinuti igrač npr slovenac ili makedonac, onda bi se žalili zbog centrizma i veza). Uglavnom sve je bolje na papiru nego u realnosti. Često smo na papiru imali strašne timove a u praksi cvrc, ništa. Ovako podeljenima su nam fudbalski uspesi skromniji (nego u drugim sportovima), ali mnogi igrači koji to zaslužuju ne bi nikada ni zaigrali za repku da smo i dalje Juga. Brazil ima isti problem, koga izabrati da igra. Da se ja pitam, više bih voleo da smo jedna moćna reprezentacija, bila bi to milina gledati, ali to nije nikakva garancija uspeha.

Revolt

pre 6 godina

Handanovic, Dmitrovic, Rajkovic, Begovic, Svilar, Srna, Basta, Marusic, Subotic, Veljkovic, Basa, Corluka, Milenkovic, Kolasinac, Lulic, Strinic, Badelj, Rog, Kovacic, Pasalic, Maksimovic, Pjanic, Tadic, Ivanic, Ljajic, Sulejmani, Pjaca, Halilovic, Ilicic, Kramaric, Dzeko, Ibisevic, Vucinic...

Lebaiigara

pre 6 godina

Toliko ne-potreban članak ...Zašto nam se istrazivacko novinarstvo svodi na sentimentalne-navijačke tekstove ,izbegavajući da istražuje-kritikuje malo je reci trenutne kancerogene probleme,u ovom slučaju sporta,jer eto ovo je sportski blok,da ne govorim o drugim sferama naše realnosti.Zato sto je sve idilično?

Danko

pre 6 godina

Ništa od Juge ne bi bilo. Umjetna država i nemaš motiv da se boriš jer ne znaš za koga to činiš. Besmislen je ovaj popis.

Samo košarka, rukomet i vaterpolo su vrijedili.
Atletika, tenis, gimnastika, skijanje, nogomet što je to osvojeno u 50 godina. Ima HR više medalja na OI nego Juga u 50 godina. To je činjenica.

X=iks

pre 6 godina

A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

1) Reci za selekciju Argentine iz 1990. da je "jedna od najslabijih ikad", blago receno je... bizarno. Maradona na vrhuncu, a osim njega, Olarticoechea i Ruggeri u odbrani, Calderon i Giusti u sredini, a u napadu Burruchaga i... Caniggia(!!!) 2) Osim nije "sam sebe pobedio", jer je utakmica zavrsena 0:0 i resena na penale 3) Sigurno nije bio sastavio all stars ekipu, nego takticku postavu koja je mogla doci do ocigledno postavjenog cilja - penala. 4) Od 120 minuta utakmice. 90 smo igrali s igracem manje (iskljucen Sabanadzovic, neopravdano, samo zato sto je faulirao Maradonu) 5) Iako se skoro 120 minuta igralo na 15-20m od naseg gola, to je bila igra macke i misa, gde smo mi bili - macka. Sve vreme je bilo jasno da se tako moze igrati i 10 dana, a da oni ne mogu dati gol. Stavise, da ako padne gol, da cemo ga dati - mi. Nasi su retki kontranapadi bili mnogo opasniji od njihovog konstantnog napadanja. 6) Cilj je postignut, stiglo se do penala... a to je proslo onako kako je proslo. Piksi promasio, ali je promasio i Maradona. Mozda je bio cudan izbor izvodjaca, ali, to bi moglo znaciti i da se neko od specijalista tog trenutka uplasio. Penali su uvek bili lutrija, sanse 50:50, a te srece nije bilo. Ali, Osim je svoj cilj (tih 50% sansi) postigao. 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.

Todor

pre 6 godina

A, pa ja nisam znao da toliko Bosnjaka cita B92. Svaki drugo komentat a gde je Dzeko, a gde je Pjanic. A onda preko 100 pluseva na svaki takav komentar. Pa sada su meni mnoge stvari jasnije.

Kure

pre 6 godina

Jasno da je autor preterao sa favorizovanjem nasih :) Verovatno da postoji nekoliko igraca ove “reprezentacije” koji bi kod vecine virtuelnih selektora bili medju 11: Savic, Matic, Rakitic, Modric, Pjanic, Mandzukic i Dzeko. Cini se da na ostalim pozicijama ima vise igraca pribliznog kvaliteta. Na golu: Oblak i Handanovic; na levom beku: Kolarov i Kolasinac; na stoperu: Lovren i Nastasic; na desnom beku: Vrsaljko, Lulic i Ivanovic. A svakako bi se, bar medju rezervama, naslo mesta i za: Kovacica, Perisica, Jovetica, Brozovica, Milinkovic - Savica...

inpetto

pre 6 godina

Jugo-Kosarka i tim su bili jedinstveni. Secam se te borbenosti i solidarnisti kad su igrali jos svi zajedno i pitam se gde i zasto je to sve nestalo ...

Pa čeko

pre 6 godina

Hispano: 1.De Gea, 2.Carvajal, 3.Alba, 4.Pique, 5.Ramos, 6.Busquets, 7.Koke, 8.Dybala, 9.Suarez, 10.Messi, 11.Asensio. Guardiola

Portugese: 1.Ederson, 2.Alves, 3.Marcelo, 4.Luiz, 5.Marquinhos, 6.Casemiro, 7.Ronaldo, 8.Neymar, 9.Jesus, 10.Coutinho, 11.Willian. Mourinho

croata

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.

Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko...

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.
(croata, 15. mart 2018 18:59)

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.

aca

pre 6 godina

Oblak

Vrsaljko Savic Kolarov

Matic

Rakitic Pjanic Modric Perisic

Dzeko Mandzukic

Izmene: Stojkovic, Subasic, Vida, Kovacic, Zivkovic, Jovetic, Brozovic, Mitrovic, Milivojevic, Kolasinac, SMS, Corluka

Polufinale Mundijala minimum..

Repka SHS

pre 6 godina

@ ..."Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!"
(Црвена Звезда 1712, 15. mart 2018 14:39)

Po tvom potpisu, vidi se koliko si nepristrasan i koliko poznajes fudbal. Al' da ti pomognem:

Braca Vujovic su Srbi koji su odrasli u Hrvatskoj. Otac im bio vojno lice.
Hadzibegic je u to vreme bio jedan od najboljih (ako ne i nabolji) defanzivaca Evrope.

I vrh (tvoj): Dule Savic je legendaran fudbaler, ali... samo u ondasnjoj Zvezdi.

Mićkos

pre 6 godina

Nema jače ekipe od ove:
Subašić Monaco,Vrsaljko Atletico,Lovren Liverpool,Vida Besiqtas,Strinić Sampdoria,Perišić Inter,Modrić Real M.,Rakitić Barcelona,Pjaca Schalke,Mandžukić Juventus i Kalinić Milan...

croata

pre 6 godina

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.
(Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko..., 15. mart 2018 19:50)

U 4231 nam zadnjeg veznog igraju badelj i rakitic ili badelj i modric.
Badelj, osim sto mu je u reprezentaciji primarna zadaca destrukcija, u pitanju je plemeniti veznjak koji moze kreirat napad, pa i igrat poluspicu ako treba, a to je izuzetno bitno kod promjene vrste igre,zavisno od rezultata.
Iako kao zadnji vezni nije bolji, sveukupno nam je bitnija karika vec sto bi bio matic. Nekad me svojim kretnjama zna podsjetit na bobana. Bezrazlozno ga podcjenjujes, u pitanju je pravi igrac.

Ja

pre 6 godina

Golmani Handanovic Oblak i Subasic
Levi bekovi Kolarov Lulic
Desni bekovi Ivanovic Srna
Stoperi Savic Corluka Nastasic Subotic
Veza Modric Pjanic Matic Rakitic
Krila Tadic Perisic Gacinovic Brozovic
Napad Dzeko Jovetic Mandzukic

zzz

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!
(Hansolo, 15. mart 2018 13:25)

Pa vrati se u Srbiju kad je toliko voliš

Firenca, Jun 1968

pre 6 godina

Ilija Pantelic
Fazlagic, Damjanovic
Pavlovic, Paunovic, Holcer
Petkovic, Trivic, Musemic, Osim, Dzajic


Tvrdic, Simonovic, Jelovac, Zorga, Rajkovic, Kapicic, Daneu, Cosic, Solman, Plecas, Cermak, Skansi

Ljubljana, Maj 1970

Pozdrav iz Perta, Australija

Mantis

pre 6 godina

Kakav bi to tim Jugoslavije bio...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kao što je bio u vrijeme Miljana
Miljanića. U sastavu bi bi prevladavali
Srbi, koje je spomenuti pripremao za
prodaju (Aćimović i kompanija).
Uostalom, nemojte se s tim zamarati,
nema svrhe, a SP-Rusija pokazat će snagu
igrača, koje ste uvrstili na popis.

Kondor Velizar

pre 6 godina

IMala je Jugoslavija u proslosti i bolje timove, recimo oni iz 74,82 ili 90 godine, pa se, osim onog Osimovog tima, nisu nesto proslavili. Pedesete i sezdesete proslog veka predstavljaju najbolji period jugoslovenskog fudbala, pa bi verovatno nesto slicno bilo i devedesetih, ali znamo sta se sve tada desavalo.

DisordeR

pre 6 godina

I ne bi nista uradili, ta Jugoslavija je postojala do 90e i sta im je bio najveci uspeh a imali su daleko bolje igrace nego sto bi imali sad. Smarate sa tom pricom, tako za par godina kad od Srbije ostane samo Sumadija bice price au kakav bi to tim bio da su ostali Vojvodina, Crna Gora, Kosovo, Raska, Macva itd itd (nemojte odmah da se primite ovo je banalan primer).

drago

pre 6 godina

Svasta

Ko je bolji na toj poziciji? Pjaca je Juventusov igrac i da se lani nije ozlijedio vjerovatno bi igrao finale Lige Prvaka (makar bi usao s klupe). Portu je zabio za 1:0 u prvoj tekmi osmine.
Sad je u prvom sastavu Schalkea, drugom timu Bundeslige.
Sa 21-om godinom je prodan za 20 miliona (prije ovih velikih transfera).
Da dodam Kolarov ili Lulic.

zgslavac

pre 6 godina

Stojković golman Partizana, ispred Šubašića, golmana Monaca, prvi golman francuske lige 2016-17, golman koji je branio u polufinalu LŠ?

Nema mjesta za Kovačića, (Real Madrid), Marka Pjace (Juventus), ali ima za L. Milivojevića (C. Palace) i Mitrovića (Fulham)?

Veoma kreativno

Kristina

pre 6 godina

zamisljeni tim stvarno jeste super, ali je pitanje ko bi bio selektor i ko bi ih vodio u Rusiju... od toga bi zavisilo mnogo toga...

aco

pre 6 godina

@Komsija
Имамо резултате и у фудбалу - светски прваци до 20 и европски до 19 година. Нико у окружењу нема ни приближно такве резултате.

IQ 149

pre 6 godina

Ovako iz glave - Oblak - Vrsaljko,Bane, Savic, Kolasinac - Matic i Rakitic - Zivkovic, Modric, Jovetic - Dzeko u 4-2-3-1/4-3-3 u zavisnosti od visine krila. Lovren kiksara teska.
4-3-1-2 da igramo usko sa visokim bekovima - Oblak - Vrsaljko, Bane, Savic, Kolasinac - Matic, Rakitic, Modric - Pjanic - Dzeko i Jovetic. Mandzu bih drzao na klupi, iako radilica velika, ne zna puno sa loptom(Driblinzi itd). Mnogo jaki bi bili, ali mislim da ne bi mogli puno da uradimo zbog naseg mentaliteta.

Revolt Sempre per te

pre 6 godina

Beoman, pricamo o reprezentacijama i pricamo o najvecim takmicenjima u tih nekoliko najvaznijih sportova. Inace, Partizan i CSKA su dva najtrofejnija SD, odmah posle njih Barselona. Mogao bi malo da poradis na nekim vaznijim stvarima.

Malboro

pre 6 godina

Svako ima svoj ukus.I meni bi Pjanic bio u 11 a Dzeko i Mandzukic zajedno ne bi mogli,previse slican tip napadaca,zato je ok da ih nisu stavili zajedno.Vrsaljko bi bio meni sada ispred Ivanovica.Kako god se okrene bili bi kandidati za prvaka sveta,selektor po meni bio bi Piksi a pomocnik Prosinecki.

xman

pre 6 godina

1. Oblak
2. Ivanovic
3. Savic
4. Lovren
5. Kolasinac
6. Pjanic
7. Rakitic
8. Perisic
10. Modric
11. Mandzukic
9. Dzeko
Klupa: handanovic/begovic , kolarov, matic, saciri, brozovic, sms , jovetic, lulic, mozda tadic, itd ponekad.
Ovo je jedina realna postava bez kljuca, bolji tim odo ovog nema jugoslavija, a od ovog iz teksta je realno bolji sam tim hrvatske

Music

pre 6 godina

Bilo bi nam svima mnogo bolje i u sportu i u mnogim drugim stvarima. A ovako... svaka cast ako ijedna od bivsih republika prodje grupnu fazu.

drago

pre 6 godina

Sve Hrvati u prvih 11.
Ajmo ozbiljno:

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, ?, Lulic - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca -Dzeko

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Golmani:Oblak, Handanovic, Stojkovic, Subaasic
Odbrana: Kolarov, Ivanovic, Nastasic, Strinic Vrsaljko, Lovren, Corluka, Mustafi, Lulic
Vezni red: Matic, Pjanic, Milinkovic Savic, Rakitic, Modric, Perisic, Brozovic, Kovacic, Dzaka, Saciri, Arnautovic, Tadic, Ljajic
Napad:Dzeko! Madzukic, Jovetic, Kalinic, Mitrovic
Stavio sam i Albance posto i ono su Juga
Selektori: Ciro, Katanec, Antic, Sliskovic Bilic, Prosinecki, Piksi, Brnovic......

Hansolo

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!

aga

pre 6 godina

Enema najboljeg strijelca zadnjih 20 g sa oviih prostora Dzeke I Pjanica ha ha cut Mandzukic pa in on see nesjeca kid he zadnji put do gol

Svašta

pre 6 godina

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko
(drago, 15. mart 2018 20:05)

Pjaca?!? Daj čoveče o čemu ti pričaš? I inače ostavljaš neozbiljne komentare ali sad si ga baš preterao.

mikri maus

pre 6 godina

sve je to lepo ali bi reprezentacija bila po kljucu kao i ranije i ovaj izbor je pisca teksta i nekih ljudi oko njega ko zna kakva bi teorija bila selektora i koga bi on zvao ali bi cilj kao i uvek bio bedan da se prodje grupa i mozda jos jedno kolo pa na odmor

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.
(Beoman, 15. mart 2018 17:41)


sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...

Beoman

pre 6 godina

@A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

... 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.
(X=iks, 17. mart 2018 11:06)
Da je Mesa Bazdarevic bio i osvojili bi mondo 1990, al sudie ipak to nebi dozvolile i bez mese smo mogli do finala al su sudie odradile za maradonu. Ali treba reci da je zlatko vujovic znao sutati loptu na pet nacina bio bi Ronaldo al onako bosanska sirovina u rvatskom odelu sa CG- prezimenom je nas upropastio protiv argentine. Susic je bio bucmast al fenomenalan, stojkovic tanak i samo se valjao po terenu kao beba. Prosinecki bio jos tanji od stojkovica, prema tome Osim je radio kako je Partizan JSD naredio.

Beoman

pre 6 godina

@I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.
(zg tom, 15. mart 2018 10:14)

pa po tebi je svedska sportska velesila, pa svake godine dizu medalje u hokeju na ledu, florbolu i muskarce i zene, bandiju i muskarce i zene. Kad se to gleda gleda se samo u cetiri sporta: Fudbal, Ragbi junjion 15, Kosarka i Hokej na ledu, sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

beoman

pre 6 godina

sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. mart 2018 19:34)
Upravu si, i Indija je najjaca sportska zemlja na svetu, oni su najbolji na svetu u dosta sportova sto nama evropljanima nisu poznati il neintresantni, al su intressantni za ljude iz indije. to je najvaznije.
razmislite malo ako hrvati broje picen i picigol, pa rvati su treci posle sveda i rusa. Onaj s tabelom preterje, mi ne mozemo imati vise medalja od rusa je tu je bandy, pa ovaj klupski sport. u klubskom sportu smo stanga za ruse a da ne pricamo o spanjolcima.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ma kakav Oblak, najbolji tim Juge bi bio: Samir Handanovic na gol, desno Srna, Stefan Savic, Branko Ilic, ( ili Bostjan Sezar drugi stoper), levi bek Kolasinac, u veznom redu Pijanic, Modric,Matic, Rakitic, i u napadu Mandzukic i Dzeko a rezervisti Asmir Begovic, Bane Ivanovic, onaj hrvatski stoper iz Atletika sa smesnim prezimenom, Jasmin Kurtic, Pandev, Vucinic i Dule Tadic. Nema jace od ovoga.

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

zg tom

pre 6 godina

Beoman. Radi se namjerno o periodu od 1992. kada su i SRB i HRV konkurentne kao samostalne države u navedenim muškim ekipnim sportovima. Ne zaboravi šta su Švedi osvajali u rukometu od 1992. - 2002. (12 medalja u tih 10 god. i još dvije u zadnjih 7 g.).

dzoni

pre 6 godina

Fudbal mnogo ne pratim ali znam da bi u košarci samo Ameri mogli da igraju sa takvom ekipom...za svaku poziciju po bar 2 igrača koji su glavni u NBA ekipama

Beoman

pre 6 godina

@SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.
(Sempre per te Revolt, 15. mart 2018 19:38)
nemoj da se provaljujes, tu se racuna reprezentacie i klubovi u cetiri najveca sporta u evropi poput ragbi junijon, fudbala, kosarke i hokeja na ledu. a po tvom smo mi nula za ruse, rusi imaju samo hokej na ledu i bandi na velikom nivom i najvisem nivou a cetvorodupleduple titule il medalje dolaze godisnje samo u ta dva sporta, a posle da nesponjujem svede sa hokejom, bandijem i florbolom i u muskoj i zenskoj konkurenciji. pa spanjolci su pre nas, samo real madrid je veci od cele evrope a barcelona veca od balkana, pa spanski ruling hokej, ma nemoj keveti, ako si dete aj ok.
Njaveca evropska sportska velesila je Francuska, Spanija i Rusija.

Get over it

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

ZgHrEu

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.
Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.

IRONemke

pre 6 godina

Ovakvih nostalgičara nema nigde u svetu. "Šta bi bilo kad bi bilo" pa zamislimo onda kakav bi košarkaški tim imali englezi da se ameri nisu osamostalili :)

drn

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...

supermario

pre 6 godina

Hrvatksa reprezentacija je bolja od ove i svih ostalih jugoslavneskih, bez obzira se zavale takve, to jest "Jugoslavneske", ili "Srpske" i sličnih.

Makedonce

pre 6 godina

Oblak, Subašic,Vrsaljko, Corluka, Lovren, Vida, Matic, Rakitic, Modric, Kovacic, Pjanic, Pjaca, Perišic Dzeko, Mandzukic, Jovetić, Kalinic
Dakle samo jedan Srbin, a ne pet

analiticar_amater

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41)

Kako da ne.

Marko

pre 6 godina

Hahhahaha. Vi se onda čudite kaj vas ne želimo u istoj državi...tak su samo srbi igrali recimo u Italiji 90.Hvala, ne treba nam nitko. Hrvatska je daleko najjača repka bivše SFRJ.
(ZgHrEu, 15. mart 2018 11:43)
Ma kamo lepe sreće da vas nikada nismo ni primili u Kraljevinu,pa posle toga i u Jugu.Lepo smo trebali da uzmemo ono sto nam pripada i ono sto nam je garantovano bilo posle I svetskog rata.A vi biste bili pod Austrijom.Doviđenja i nikada više.

Nikola

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.

analiticar_amater

pre 6 godina

Dosta bre vise sa Jugom. Bilo,proslo i daj Boze da se ne ponovi. Srbe je Jugoslavija kostala najvise. Mi smo za stvaranje dali najvise zivota, kao i kad se cepala.
Jedini savez moze biti sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.
(Nikola, 15. mart 2018 10:59)

Sa Crnom Gorom? Po kom to osnovu? Zasto onda ne bi mogla da se ponovi i Juga ako vec moze sa CG? Jedina bliza saradnja, specijalni odnosi ili neki savez je moguc samo, jedino i iskljucivo sa Republikom Srpskom iz prostog razloga jer smo jedan isti narod. CG nema tu sta da trazi.

Doha

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.

комша

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)
Добили сте иста права као и Срби победници после првог светског рата. То вам није било довољно већ сте тражили више, добили сте бановину Хрватску, пре тога сте заједно са Бугарима убили краља Александра. У другом светском могу само да набројим нека места геноцида над Србима као што су Јасеновац, Јадовно, Јастребарско итд. Једва сте дочекали нацисте да би разбили Југославију са њима. У СФРЈ сте рушили федерацију још од 1955. године. Па чувени "Маспок" који је 20 година спреман а кулминирао 1971. године. Прогуглај мало о томе ако не знаш. Велику улогу је имала и католичка црква. Па онда илегално наоружавање паравојске ХДЗ-а и МУП-а Хрватске у јесен 1990. године. Па напади на ЈНА након тога и општи рат у Југославији. И сад ти мени реци да ви никад нисте рушили Југославију? Гнусна неистина!
Преко нас Срба који смо испали будале, ви сте градили државу и добили је, јер смо ми били довољно наивни да верујемо да са вама може да буде неко братство. Никад више.

Todor

pre 6 godina

A, pa ja nisam znao da toliko Bosnjaka cita B92. Svaki drugo komentat a gde je Dzeko, a gde je Pjanic. A onda preko 100 pluseva na svaki takav komentar. Pa sada su meni mnoge stvari jasnije.

ivan

pre 6 godina

Ne mogu da vjerujem da se nidje u tekstu ne pominje Džeko a objektivno gledano lik je vjerovatno najjaca devetka ikad s ovih prostora,davao golova u bundes ligu,premijer i seriju a,skoro 250 golova u karijeru a da se ni ne spomene u tekstu,eto tako.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Ne bi nikakav. Opet bi Srbi dominirali. Bilo bi manje Hrvata kao sto vec u ovom timu nema nijednog Bosanca ili predstavnika iz bivsih republika Jugoslavije.
(Doha, 15. mart 2018 12:34)

1. Брига ме какав би био тим Југославије.
2. Слажем се да је састав понуђен у чланку написан пристрасно и да у другим екс-Jу државама тренутно има бољих играча од већине српских али ако мислиш на тзв. "кључ" у некадашњој држави, тј. тенденцију да се по сваку цену мора задовољити квота играча сваке од некадашњих република, онда су Срби ту увек били драстично оштећени. Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!

analiticar_amater

pre 6 godina

Brate znaci... ajde napisite tekst u kome analizirate i sastav Sovjetskog Saveza, ili ko je jaci - nindza koracnjace ili mocni rendzeri. Ovo vam je tekst u tom rangu. Znaci stvarno... Ili da vidimo kakav bi tim bio da su Srbija, Madjarska, Senegal i Panama zajedno, kako bi izgledala prva postava? Zaista, ali zaista ne mogu da shvatim poentu ovako necega. Ta drzava odavno vec ne postoji, pomirite se sa tim. Bivse repubike i mi smo sada samo susedi, treba da se postujemo i to je to. Ovo su takve nebuloze da ja nemam reci.

rinem po štalama bečkim

pre 6 godina

Tko o cemu, Srbi o jugoslaviji.

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.

@(Get over it, 15. mart 2018 12:29)


Jugoslaviju ste rušili vi ubijanjem i proterivanjem Srba iz Zagreba, cela srpska porodica Zec je nestala preko noći, isto ste pokušali i drugde, Srbima ste ukinuli konstitutivnost na vanustavan i nezakonit način, a onda na nelegalnom referendumu razbili Jugoslaviju, nakon čega ste izvršili agresiju na BiH.

Repka SHS

pre 6 godina

@ ..."Оно што ми прво падне на памет су Златко и Зоран Вујовић, Шурјак, Јерковић, Хаџибегић... Да није било "кључа", не би видели репрезентацију. Један др. фудбала као што је био Моца Вукотић, једва је скупио пар наступа због "неприкосновеног" Јурице Јерковића, који заиста није био лош фудбалер али Моци је могао само да додаје пешкире. Еееј, један Дуле Савић тек незнатан број утакмица?!"
(Црвена Звезда 1712, 15. mart 2018 14:39)

Po tvom potpisu, vidi se koliko si nepristrasan i koliko poznajes fudbal. Al' da ti pomognem:

Braca Vujovic su Srbi koji su odrasli u Hrvatskoj. Otac im bio vojno lice.
Hadzibegic je u to vreme bio jedan od najboljih (ako ne i nabolji) defanzivaca Evrope.

I vrh (tvoj): Dule Savic je legendaran fudbaler, ali... samo u ondasnjoj Zvezdi.

aca

pre 6 godina

Oblak

Vrsaljko Savic Kolarov

Matic

Rakitic Pjanic Modric Perisic

Dzeko Mandzukic

Izmene: Stojkovic, Subasic, Vida, Kovacic, Zivkovic, Jovetic, Brozovic, Mitrovic, Milivojevic, Kolasinac, SMS, Corluka

Polufinale Mundijala minimum..

Hansolo

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!

baks

pre 6 godina

Ruku na srce Džeko je najbolji napadač sa ovih prostora pa u najmanju ruku recimo od raspada Jugoslavije, i ipak je nivo iznad Mandžukića i bar dva nivoa iznad Jovetića

Zizu

pre 6 godina

Auuu, tim bez Pjanica to ne ide nikako, najbolji pojedinac Juvea ove sezone. Drzao bih ga u timu bar zbog slobodnjaka ako nista drugo, mada pas čak ni Modric nema bolji. I da, Dzeko bi morao da ima mesto na klupi. Zbog ceka ste izostavili igrace BiH? I Handanovic bi morao da ima mesto, godinama najbolji pojedinac Intera...pa onda Dmitrovic, Stojketa je pregazilo vreme, nažalost.

гокси

pre 6 godina

Доста више са Југословенством! Та творевина нас је коштала више него сва турска окупација. Никада се од тога нећемо опоравити.

Mićkos

pre 6 godina

Nema jače ekipe od ove:
Subašić Monaco,Vrsaljko Atletico,Lovren Liverpool,Vida Besiqtas,Strinić Sampdoria,Perišić Inter,Modrić Real M.,Rakitić Barcelona,Pjaca Schalke,Mandžukić Juventus i Kalinić Milan...

analiticar_amater

pre 6 godina

RS Kako smo to mi Hrvati rusili bivsu zemlju? Keratermom? Omarskom? Trnopoljem? Sarajevom, ili mozda Srebrenicom? Ne govori neistine decko.
(Get over it, 15. mart 2018 12:29)

Keraterm, Omarska, Trnopolje i drugo su se desili nakon rusenja Jugoslavije i bili su posledica tog rusenja a ne uzrok. A kako ste vi Hrvati rusili tu Jugoslaviju? Pa stvarno ne znam... da li si mozda cuo za Maspok? Ili za grupu iz Bugojna? Za Miru Baresica, za bombu u bioskopu u Beogradu? Eto kako ste rusili Jugoslaviju. Vas nacionalizam je prvi isplivao na povrsinu i poceo da ubija. Zatim rehabilitacija ustastva, pravljenje paravojnih formacija i napadi na zvanicnu armiju dok je Jugoslavija jos uvek postojala??? Eto kako ste je rusili. Nikad je niste zaista ni prihvatili i vi Hrvati to jako dobro znate.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ma kakav Oblak, najbolji tim Juge bi bio: Samir Handanovic na gol, desno Srna, Stefan Savic, Branko Ilic, ( ili Bostjan Sezar drugi stoper), levi bek Kolasinac, u veznom redu Pijanic, Modric,Matic, Rakitic, i u napadu Mandzukic i Dzeko a rezervisti Asmir Begovic, Bane Ivanovic, onaj hrvatski stoper iz Atletika sa smesnim prezimenom, Jasmin Kurtic, Pandev, Vucinic i Dule Tadic. Nema jace od ovoga.

Revolt

pre 6 godina

Handanovic, Dmitrovic, Rajkovic, Begovic, Svilar, Srna, Basta, Marusic, Subotic, Veljkovic, Basa, Corluka, Milenkovic, Kolasinac, Lulic, Strinic, Badelj, Rog, Kovacic, Pasalic, Maksimovic, Pjanic, Tadic, Ivanic, Ljajic, Sulejmani, Pjaca, Halilovic, Ilicic, Kramaric, Dzeko, Ibisevic, Vucinic...

Slobodan

pre 6 godina

Prestanite sa ovakvim tekstovima i krenite da se bavite malo vise pravim sportskim novinarstvom, sa zanimljivim pricama (poput one o Stiv Frensisu) Pretvorili ste se u clickbait portal na kome se klinci prepucavaju oko Mesija i Ronalda, Zvezde i Partizana i da li je Drazen najbolji jugoslovenski kosarkas ikada

croata

pre 6 godina

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.
(Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko..., 15. mart 2018 19:50)

U 4231 nam zadnjeg veznog igraju badelj i rakitic ili badelj i modric.
Badelj, osim sto mu je u reprezentaciji primarna zadaca destrukcija, u pitanju je plemeniti veznjak koji moze kreirat napad, pa i igrat poluspicu ako treba, a to je izuzetno bitno kod promjene vrste igre,zavisno od rezultata.
Iako kao zadnji vezni nije bolji, sveukupno nam je bitnija karika vec sto bi bio matic. Nekad me svojim kretnjama zna podsjetit na bobana. Bezrazlozno ga podcjenjujes, u pitanju je pravi igrac.

Прецењено

pre 6 godina

Опет овај тим не би био ништа специјално, опет би играла једанаесторица играча. Мислте стварно да би изузев Модрића остали играчи донели тој умагинарној Југославији неко полуфинале или финале? Да не причам о освајању... Пјанић, Матић, Ловрен, Џеко...? Не претерујте.

čudi da nema tadića

pre 6 godina

Modrić je po cijelom svijetu među tri a ne ko neki u loklanoj mitologiji..Ivanović na desnom beku je smiješno jer je izgubio noge(vrsaljko), na silu u formaciju ugurana dva srpska vezna (jer su jelte euro brazilci) od kojih je pjanić bolji zajedno jer na najvišem nivou radi razliku a ne protiv chieva i stokea..perišić,dzeko?? kolarov jedini srbin koji može tu biti i nastasić možda umjesto lovrena..

drago

pre 6 godina

Tek sad vidim koja glupost od clanka. Hrvata i Srba isto a Hrvati svaku godinu osvajaju Ligu Prvaka kao glavni igraci a Srba nigdje. Hrvati na svakom prvenstvu i osvajaju skupine a Srba opet nigdje.
Ivanovic iz Zenita ispred Vrsaljka iz Atletica? Hahaha. Kolarov ispred Lulica je ok. Nema Perisica u sastavu, koji nam je godinama glavni igrac, i ni jednog Bosanca. Haha svasta.
Bosna je vec godinama dobra reprezentacija, dosta bolja od Srbije. Pjanic je desetka Juventusa, to je drugi svijet u odnosu ba Lazio. Dzeko je glavni igrac 4-finaliste Lige Prvaka.

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko

Svašta

pre 6 godina

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, Savic, Kolarov - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca - Dzeko
(drago, 15. mart 2018 20:05)

Pjaca?!? Daj čoveče o čemu ti pričaš? I inače ostavljaš neozbiljne komentare ali sad si ga baš preterao.

ko-ometator

pre 6 godina

Pa jel bila Jugoslavija, bilo je tu igraca vrhunskih koliko hoces pa sta su ikad osvojili? Toga vise nema i nedaj Boze vise nikad. To smo sto smo, ne zivi se od proslosti nit se moze promeniti ili postici stim bilo sta. Danas je vreme za koje treba da se radi i bori za buducnost a ne stalno “kako je bilo nekad”. Pa uvek prica “nekad je bilo bolje” i za pet godina ce biti prica da je sada bilo bolje nego tada. Sta vam to govori. Ako si ziv boris se, ovo je tvoje vreme koje treba da koristis pogotovo ako si mlad. Bori se bice ti bolje, kakvo god da je vreme. Ako dodje jos bolje super, ako ne opet je onako kao mora biti a od cekanja nikada se hleba necemo najesti.

Sportista

pre 6 godina

Lepo to sve izgleda, ali Ivanovic je malo u godinama, tu bi trebao da dodje verovatno Vrsaljko, umesto Oblaka bih stavio Handanovica. Sredina je dobra, odbrana skripi

JPR24

pre 6 godina

Lovren ?? Pa i Kolarov ! A nema Dzeka u napadu uz Mandzukica ? Heh... Imali bi i to kakvu repku da se ne bira po nacionalnosti ili kao sto je bilo tada da mora po odredjen broj iz svake republike da se ne ljute drugi. Po kvalitetu da se bira ima tu jedna solidna baza od 30/35 igraca. Uz najveci broj Hrvata koji su sto se tice fudbala iznad svih ostalih za dva tri stepena.

xman

pre 6 godina

1. Oblak
2. Ivanovic
3. Savic
4. Lovren
5. Kolasinac
6. Pjanic
7. Rakitic
8. Perisic
10. Modric
11. Mandzukic
9. Dzeko
Klupa: handanovic/begovic , kolarov, matic, saciri, brozovic, sms , jovetic, lulic, mozda tadic, itd ponekad.
Ovo je jedina realna postava bez kljuca, bolji tim odo ovog nema jugoslavija, a od ovog iz teksta je realno bolji sam tim hrvatske

Danko

pre 6 godina

Ništa od Juge ne bi bilo. Umjetna država i nemaš motiv da se boriš jer ne znaš za koga to činiš. Besmislen je ovaj popis.

Samo košarka, rukomet i vaterpolo su vrijedili.
Atletika, tenis, gimnastika, skijanje, nogomet što je to osvojeno u 50 godina. Ima HR više medalja na OI nego Juga u 50 godina. To je činjenica.

Antisha

pre 6 godina

Pa dobro, je li bilo u toj Jugoslaviji jos naroda osim Srba i Hrvata? Bezobrazluk je ovo teski, prozirno i jadno.
(Molotoff, 15. mart 2018 16:44)


pa i nije bilo nego tri naroda (Srbi, Hrvati, Slovenci), dok nisu izmisljeni ostali.
molim objavu. hvala

Pa čeko

pre 6 godina

Hispano: 1.De Gea, 2.Carvajal, 3.Alba, 4.Pique, 5.Ramos, 6.Busquets, 7.Koke, 8.Dybala, 9.Suarez, 10.Messi, 11.Asensio. Guardiola

Portugese: 1.Ederson, 2.Alves, 3.Marcelo, 4.Luiz, 5.Marquinhos, 6.Casemiro, 7.Ronaldo, 8.Neymar, 9.Jesus, 10.Coutinho, 11.Willian. Mourinho

Beoman

pre 6 godina

@SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.
(Sempre per te Revolt, 15. mart 2018 19:38)
nemoj da se provaljujes, tu se racuna reprezentacie i klubovi u cetiri najveca sporta u evropi poput ragbi junijon, fudbala, kosarke i hokeja na ledu. a po tvom smo mi nula za ruse, rusi imaju samo hokej na ledu i bandi na velikom nivom i najvisem nivou a cetvorodupleduple titule il medalje dolaze godisnje samo u ta dva sporta, a posle da nesponjujem svede sa hokejom, bandijem i florbolom i u muskoj i zenskoj konkurenciji. pa spanjolci su pre nas, samo real madrid je veci od cele evrope a barcelona veca od balkana, pa spanski ruling hokej, ma nemoj keveti, ako si dete aj ok.
Njaveca evropska sportska velesila je Francuska, Spanija i Rusija.

Jugonostalgicar Sisoje

pre 6 godina

Golmani Handanovic, Oblak, Subasic
Odbrana Vrsaljko, Savic, Nastasic, Corluka, Mustafi, Kolarov, Lulic
Sredina Xhaka, Matic, Modric, Rakitic, Kovacic, Brozovic, Pjanic
Napad Dzeko, Mandzukic, Jovetic, Ibrahimovic (za oprostaj na jednom velikom takmicenju)
Selektor Blazevic, pomocnici Bilic & Prosinecki

zvezdarac

pre 6 godina

Prvo, Jugoslavija nije bila nikakva sportska velesila. Pogledajte broj medalja sa OI kao primer te tvrdnje.
Možda u nekoliko ekipnih sportova ali u pojedinačnoj konkurenciji izuzeci su Jasna Šekarić, Lupulesku i slični. Pravilo je da smo u baznim sportovima, kao što su atletika ili plivanje imali mizerno malo rezultata vrednih pomena.

Drugo, Kolarov i Ivanović? hahahahahah, pa oni ni za Srbiju ne bi trebalo da igraju!

kiklop

pre 6 godina

a kad bismo bili malo realni i iskreni,danasnji idealni jugo tim bi bio kad bi hrvatskoj dodali kolarova ili kolasinca,savica,oblaka,te matica ili pjanica...
jer trenutni najbolji hr tim u formaciji 4-3-3 je subasic/vrsaljko,corluka,lovren,vida/modric,rakitic,kovacic/perisic,kramaric,pjaca...klupu znate da ne pisem

realno

pre 6 godina

Ovaj sastav definitivno ne bi prošao grupu na SP. Razlog je više nego očit, a često se događao i za vrijeme bivše Yugoslavije. Previše je srpskih igrača koji ne zaslužuju biti tamo. Ne kažem da su srpski nogometaši loši, ali hrvatski su u ovom trenutku bolji. Smatram da bi možda jedino Matić imao mjesta u prvih 11, dok Džeko i Pjanić zasigurno zaslužuju mjesto u momčadi

DisordeR

pre 6 godina

I ne bi nista uradili, ta Jugoslavija je postojala do 90e i sta im je bio najveci uspeh a imali su daleko bolje igrace nego sto bi imali sad. Smarate sa tom pricom, tako za par godina kad od Srbije ostane samo Sumadija bice price au kakav bi to tim bio da su ostali Vojvodina, Crna Gora, Kosovo, Raska, Macva itd itd (nemojte odmah da se primite ovo je banalan primer).

Lete u nebo dok se ne ispreči Meksiko...

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.
(croata, 15. mart 2018 18:59)

Koji je to vaš zadnji vezni bolji od Matića? Nemoj mi samo reći da je to Badelj, pošto sam te do sada smatrao ozbiljnim diskutantom.

autoBOT

pre 6 godina

Kolašinac
Bičakčić
Basta
Lulić
Kovačić
Pjanić
Tadić
Džeko

Neko ce reci da sam Bosanac, ali autor je eliminisao BiH kompletno.

I ono što svi zaboravljaju - Ibrahimović bi igrao za SFRJ tako da nikad ništa ne bi uradili ?

miki

pre 6 godina

Uuuuuu a kakve bi timove imale SSSR, Cehoslovacka, Austro-ugarska, Otomansko carstvo....pa dajte ljudi dosta vise s tom Jugoslavijom...da je valjala postojala bi i danas...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drn, 15. mart 2018 09:58)

Jugoslavija je itekako valjala, ali ljudi nisu i i dalje ne valjaju. Samo polako, razbucacemo mi balkanci i EU.

Canadian

pre 6 godina

Edin Dzeko moze Mandzukica i Jovetica u dzep da stavi. Sto je neko napisao, ovo je srpsko-hrvatska reprezentacija, a Hrvatima ne trebate, oni su odlicni i bez vas. Kakvo jadno uvlacenje, mislim stvarno, kako vas nije sramota da padate tako nisko.

Bob

pre 6 godina

Dzeko je najbolji napadac sa ovih prostora u poslednjih 10-ak godina.Pjanic mora biti makar na klupi, a realno i u prvoj postavi, puno je vece ime od SMS-a.
Fali i jos Hrvata. Od nasih moze samo Matic i mozda Kolara.
Los vam je ovaj odabir prilicno

Senjor

pre 6 godina

Budimo realni, dve stvari ovde upadaju u oči. Prva, Džeko nije prvi izbor za napadača, već Jovetic i Mandza??? Mislim dobri su oni napadači, ali Džeko je ipak klasa za sebe. Drugo, odbrana je kriminalna, sa sve Lovrenom kiksarom, Kolarovim kiksarom, i Ivanovićem čije je vreme proslo odavno. Realno bi nam Brazil ili Argentina ili Nemačka lagano uvalila 3 komada , mi damo jedan i mirna Bačka. I da , dižemo SMS-a u nebo. Ajde da sačekamo i vidimo ga na velikoj sceni. Pozdrav

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Uvek sam verovao u teoriju zavere, i verovaću. Neko ko je bio toliko jak, bukvalno se sprdao sa svetom, nije mogao da opstane. Živeli smo od njihovih kredita, a imali zatvorenu ekonomiju - država ni u čemu nije zavisila od drugih. Koliko ljudi u Jugi nije vozilo Zastavu? Sad vozimo njihove kršine i ne možemo ni peglu da napravimo. Cepali ih svuda u sportu, a davali nam pare. E pa ne može, čekaj da vas porasturamo.

palmoni

pre 6 godina

Ali Sergej Milinkovic Savic i Bane Ivanovic. Pa dajte molim Vas. Prvi nema 3 nastupa za repku i bice mega promasaj ko god da se zezne i kupi ga. Drugi je vec penzioner.

Realno stanje

pre 6 godina

Iz aviona se vidi da je novinar sastavio igrace iz Srbije u tim Juge uz jos ovih par Hrvata i Oblaka i Pandeva, realno je drugacije, kaze uzeo u obir formu i kvalitetu, a nema Dzeke koji zadnjih 3 sezona uvek bio bolji strelac od Mandzukica, prosle sezone i najbolji strelac Seria A i Evropske lige, pa nema Pjanica koji drzi sredinu Juventusa i spada medju tri najbolja izvodjaca slobonjaka na svetu, a svako na klupi ako nista mesto zasluzuje i Kolasinac koji igra standarno u prvoj postavi Arsenala

Bogdan

pre 6 godina

Autor teksta namerno prvocira da bi izazvao reakcije. Ko ga nezna skupo bi ga platio. I da si teski nacionalista nemozes a da nepomenes Dzeku i Pjanica. Trenutno dva najbolja igraca sa prostora YU.

јд123

pre 6 godina

Да Југославија још увек постоји, никада овако састављена репрезентација не би истрчала.
Као ПРВО, због НАЦИОНАЛНОГ КЉУЧА. Као ДРУГО, играле би истрошене луле и они који се требају продати, без обзира на квалитет, а младе наде максимално биле на клупи. Зато би Бане Ивановић сигурно играо, иако га је прегазило време. Јоветић и СМС из истог разлога не би играли, као ни неки, које спомињу коментатори, као Ковачић.

Зашто не напишете неки у стилу - колико бих пута Југославија била светски првак у фудбалу да су играли увек најбољи? То би имало неког смисла. Јер би закључак био, да би сигурно имали више успеха. Чланак би могао бити закључен са питањем ЗАШТО ЈОШ УВЕК ПРАВИМО ИСТЕ ГРЕШКЕ? Осим националног кључа, играли су они који се требају продати и старци, које је време прегазило. Само када се сетим да су нпр играли браћа Вујових уместо једног Шукера , Мијатовића или Савићевића...

Zigzag

pre 6 godina

Aktuelna reprezentacija Hrvatske je tri puta jača od bilo koje imaginarne selekcije sa ex-YU prostora.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Konstantin, 15. mart 2018 10:41) Kako da ne.
(analiticar_amater, 15. mart 2018 10:49)hrvatska je vise postigla za 20 godina nego juga za svog postojanja...

yyyyy

pre 6 godina

nema jednog edina dzeke koji je jedan od najboljih napadača Miralem Pjanic juventus kolasinac arsenal begovic strašan golman barem rezerva oblaku lulic je kapiten Lacija Edin Visca je najbolji igrač turske lige

aga

pre 6 godina

Enema najboljeg strijelca zadnjih 20 g sa oviih prostora Dzeke I Pjanica ha ha cut Mandzukic pa in on see nesjeca kid he zadnji put do gol

Beoman

pre 6 godina

@I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.
(zg tom, 15. mart 2018 10:14)

pa po tebi je svedska sportska velesila, pa svake godine dizu medalje u hokeju na ledu, florbolu i muskarce i zene, bandiju i muskarce i zene. Kad se to gleda gleda se samo u cetiri sporta: Fudbal, Ragbi junjion 15, Kosarka i Hokej na ledu, sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.

zg tom

pre 6 godina

I nakon raspada Juge SRB i HRV imaju ukupno u ekipnim MUŠKIM sportovima od 1992. ukupno 84 medalje sa EP,SP ili OI (srb 53, hrv 31) i među pet su ne evropskih nego i svjetskih zemalja po svestranosti. U istom periodu od 1992. ,odbojka,rukomet,nogomet,košarka,vaterpolo,hokej na ledu i Davis cup:
1.RUS uk 53/ zlata 16
2.SRB 51/ 19
3.ŠPA 47/ 15
4.ITA 39/ 14
5.ŠVE 38/ 14-ipak od toga u hokeju 20 medalja od 92.
6.FRA 36/ 15
7.HRV 31/ 7
8.NJEM 25/ 7

Dakle Srbije u samom vrhu, ali da je ostala Juga sigurno bi bilo još više zlata nego što ih Srb i Hrv imaju do sada od 1992, dakle 26 zlatnih medalja. I kad bi gledali po tome ovaj REGION je najbolji po ekipnim sportovima. Prema gornjoj tabeli zemalja kao što su ENG,MAĐ,POLJ,ČEŠ,DAN,NOR,ŠVI,AUT i ostalih nema ni blizu.
Naravno i u nogometu bi bilo više uspjeha a ne samo jedna bronca hrvatske.

asomakum

pre 6 godina

kakav bi tek SSSR imao sastav, Cehoslovacka... pustite vise te izlizane price. SFRJ je uvek imala dobre igrace, ali se po nacionalnom kljucu sastavljala reprezentacija, sto bi i sad bio nacin sklepanja reprezentacije, pa opet za najbolje ne bi bilo mesta i opet nista ne bi uradili...

Negativni

pre 6 godina

Ovaj tim ne bi prošao ni grupu na SP. Imali smo mi mnogo boljih generacija, ali nikada nisu igrali oni koji treba da igraju. I selektori su uvek bili demagozi koji pojma sa fudbalom nisu imali.
Što se tiče floskule da je jJugoslavija bila velesila u sportu, to je vrlo diskutabilno. Mnogo manje zemlje od naše imale su više olimpijskih medalja i više sportskih šampiona. Mi smo bili velesila u košarci, vaterpolu i rukometu. U fudbalu (sa izuzetkom Zvezde '91.), atletici, gimnastici, tenisu...bili smo prosečni ili ispodprosečni...
Ono u čemu smo zaista bili velesila, to je kultura. Tito i tadašnje vlasti SFRJ bili su dovoljno pametni da imidž u svetu grade kulturom, pa su izdvajali značajna sredstva za to. Naše izdavaštvo, pozorište, književnost, kulturni tv program...bili su apsolutno svetska liga. Takve književnike, glumce, urednike kulturnih redakcija, direktore kulturnih institucija...nećemo više nikada imati.

croata

pre 6 godina

Sastavili 11 najboljih ex yu bez dzeksona i perisica, e svasta.
Ovako, reprezentacija hrvatske + dzeko kao centarfor + lijevi bek,svejedno iz koje zemlje svi su bolji od plivarica i strinica, mozda kolarov + handanovic il oblak na golu i to je 11 najboljih.
Uz postovanje pjanicu, joveticu i maticu, oni ne bi radili razliku,zato nam ni ne trebaju. Ostali ne vrijede spomena.

drago

pre 6 godina

Sve Hrvati u prvih 11.
Ajmo ozbiljno:

Subasic ili Oblak - Vrsaljko, Lovren, ?, Lulic - Modric, Matic - Perisic, Rakitic ili Pjanic, Pjaca -Dzeko

Zdenko Vidović

pre 6 godina

Moram priznati da je teško ostati bez komentara na ovako " objektivno" složen idealan sastav ex Yu .. Jugoslavija je imala rezultate samo 50 -60 god prošlog stoljeća . Kada su stvarno igrali najbolji u reprezentaciji ... tada su osvojeni određeni plasmani na europskim, svjetskim i olimpijskim prvenstvima . Već 70 tih dominacija i utjecaj pojedinaca , prije svega iz Zvezde doveli su do toga da nisu igrali najbolji nego oni koje je trebalo prodati ... pa od tada nismo se ili plasirali ili nismo nista uradili ... tu su igrači iz HR, posebno iz Dinama bili zapostavljeni .. ' 74 slučaj Ramljak, tada među najboljim igračima u Nizozemskoj ... Miljanić je vodio rezerve Zvezde ... , a '82 Dinamo uvjerljivi prvak imao je jednog igrača u momčadi .. zato više nismo imali uspjeha jer su prevladali interesi i moć Zvezde .. i današnja ekipa kao da je rađena po principu nekakve superiornosti ?! Pa da nije čudno da su u ekipi 4 Hrvata i 5 Srba ? A u rezultatima smo miljama daleko !!! Uvjek među 10-15 na svijetu , na svim prvenstvima !! Kako se mi sa Vama ne možemo uspoređivati u košarci , a recimo imamo sad više NBA igrača , tako smo mi za Vas drugi svijet u nogometu ... realno dva igrača , recimo Kolarov , jer mi lijevo imamo dva panja, i Matic .. ostali ? Pa recimo još netko u 18... i to je to .

Metodije Sindjelic

pre 6 godina

Golmani:Oblak, Handanovic, Stojkovic, Subaasic
Odbrana: Kolarov, Ivanovic, Nastasic, Strinic Vrsaljko, Lovren, Corluka, Mustafi, Lulic
Vezni red: Matic, Pjanic, Milinkovic Savic, Rakitic, Modric, Perisic, Brozovic, Kovacic, Dzaka, Saciri, Arnautovic, Tadic, Ljajic
Napad:Dzeko! Madzukic, Jovetic, Kalinic, Mitrovic
Stavio sam i Albance posto i ono su Juga
Selektori: Ciro, Katanec, Antic, Sliskovic Bilic, Prosinecki, Piksi, Brnovic......

zekan17

pre 6 godina

Pogledajte komentare i shvaticete zasto se je nepotrebno bilo baviti se ovom analizom. Prebrojava se koliko ima Srba,Hrvata i Bosanaca(muslimana). Ne komentarise se ko je bolji igrac na kojoj poziciji nego zasto ima Srba vise od Hrvata i obrnuto. Daleko bilo od stare Juge,ne ponovilo se.

Bojan

pre 6 godina

Dzeko i Pjanic svjetske sile a nemaju mjesto kod autora. Bravo!!
(Sandzak, 15. mart 2018 11:03)

tako je a gde je tu Faruk Omerovic ???? :)))

Ostin A

pre 6 godina

Napad Džeko - Mandžukić. Kakav crni Jovetić pored njih dvojice.
Handanović iz Intera je meni isto sjajan golman.

Ne bi bili najači ni približno pored jedne Španije, Nemačke, Brazila i Argentine... ali bi bili u favoritima iz senke, među Portugalijom, Francuskom, Engleskom...

веверица

pre 6 godina

A nema Pjanica i Dzeka hahaha pa ovo je Srpsko-Hrvatska reprezentacija ;)
(Istina., 15. mart 2018 10:04)


Имагинарна или реална репрезентација Југославије - загарантовано место у првих 11 би имала свакако имала ова 4 играча:
Џеко, Модрић, Ракитић, Матић.
Остали не баш...
Иначе имали смо Југославију у италији 1990. Потенцијално дрим тим и једна од најјачих репрезентација свих времена. Звезда првак света са Михаиловићем, Југовићем, Просинечким, Савићевићем... Хрвати имали још Бокшића, Шукера, Бобана, ту био Мијатовић... А у стартној постави НИКО ОД ЊИХ!!!! Већина ни у екипи. Него Вујовић, Сушић (100 година имао тад, једва ходао по терену), Јожић, на голу Ивковић... Смејурија. Да је играла Звездина постава појачана златним момцима из Хрватске које сам навео и са Пиксијем, освојили би светско лагано. Лагано.
Југославија 1990 типичан пример ситуације када не играју најбољи. Ви сад кукате "нема Сергеја". Шта би рекли 1990. да нема скоро никога из екипе која је првак света? Шпанија је била првак европе и света када су напунили поставу Барсиним играчима који су освојили све заједно. Немци када су пунили екипу шампионским играчима Бајерна. Само је Осим легенда измислио топлу воду. Типичан балканац.

Malboro

pre 6 godina

Svako ima svoj ukus.I meni bi Pjanic bio u 11 a Dzeko i Mandzukic zajedno ne bi mogli,previse slican tip napadaca,zato je ok da ih nisu stavili zajedno.Vrsaljko bi bio meni sada ispred Ivanovica.Kako god se okrene bili bi kandidati za prvaka sveta,selektor po meni bio bi Piksi a pomocnik Prosinecki.

Maro

pre 6 godina

Nemački Sportbild je pre nekoliko meseci izabrao taj sastav ex-Yuge koji bi maltene osvojio Rusiju,Oblak,Vrsaljko,Lovren,Savić,Kolašinac,Perišić,Modrić,Matić,Pjanić,Džeko i Mandžukić,rezerve su bili:Subašić,Begović,Kolarov,Ivanović,Nastasić,Ćorluka,Rakitić,Kovačić,Jovetić,Kalinić i Tadić....

aco

pre 6 godina

@Komsija
Имамо резултате и у фудбалу - светски прваци до 20 и европски до 19 година. Нико у окружењу нема ни приближно такве резултате.

IQ 149

pre 6 godina

Ovako iz glave - Oblak - Vrsaljko,Bane, Savic, Kolasinac - Matic i Rakitic - Zivkovic, Modric, Jovetic - Dzeko u 4-2-3-1/4-3-3 u zavisnosti od visine krila. Lovren kiksara teska.
4-3-1-2 da igramo usko sa visokim bekovima - Oblak - Vrsaljko, Bane, Savic, Kolasinac - Matic, Rakitic, Modric - Pjanic - Dzeko i Jovetic. Mandzu bih drzao na klupi, iako radilica velika, ne zna puno sa loptom(Driblinzi itd). Mnogo jaki bi bili, ali mislim da ne bi mogli puno da uradimo zbog naseg mentaliteta.

Beoman

pre 6 godina

@A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

... 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.
(X=iks, 17. mart 2018 11:06)
Da je Mesa Bazdarevic bio i osvojili bi mondo 1990, al sudie ipak to nebi dozvolile i bez mese smo mogli do finala al su sudie odradile za maradonu. Ali treba reci da je zlatko vujovic znao sutati loptu na pet nacina bio bi Ronaldo al onako bosanska sirovina u rvatskom odelu sa CG- prezimenom je nas upropastio protiv argentine. Susic je bio bucmast al fenomenalan, stojkovic tanak i samo se valjao po terenu kao beba. Prosinecki bio jos tanji od stojkovica, prema tome Osim je radio kako je Partizan JSD naredio.

Dzambo

pre 6 godina

Sergej bi morao da sačeka malo na klupi jer Pjanić, a Bane da prepusti mesto Vrsaljku. Džeko ispred oba špica koja ste naveli. Pri tom bi verovatno i Arnautović igrao za ovaj tim

Nikola

pre 6 godina

Novinar kao da se namerno potrudio da izazove sto vise komentara. Pa Ivanovica, Lovrena, Stojkovica bi njihovi selektori prve izbacili da imaju alternative. Ako su to najbolji izbori onda pricamo o ekipi ciji je maksimum cetvrtfinale, i to pod uslovom da ima povoljan zreb. Od navedenih igraci su Modric, Matic i Raketic. Ostalo prosek proseka. I da, nedostaju Dzeko i Pjanic makar medju rezervama.

komentar objavljen vauuu

pre 6 godina

@Marko
možeš li objasniti što je to vama pripadalo i bilo garantovano? a što se mene tiče, kamo puste sreće da sam rođen u austrougarskoj. sumnjam da bi na pragu XXI vijeka morao obilaziti neke balvane po cesti u Austriji.
doviđenja u Euniji ako Bog da za koju godinu i hvala lijepo, nemojte nas više ni oslobađati ni primati.

Šerlok Kristi de Poaro

pre 6 godina

E kad bi se oformio tim od igrača sa teritorije nekadašnje Austro-ugarske, ili Osmanske ili još bolje Rimske imperije. Koja bi to reprezentacija bila...

beoman

pre 6 godina

sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 15. mart 2018 19:34)
Upravu si, i Indija je najjaca sportska zemlja na svetu, oni su najbolji na svetu u dosta sportova sto nama evropljanima nisu poznati il neintresantni, al su intressantni za ljude iz indije. to je najvaznije.
razmislite malo ako hrvati broje picen i picigol, pa rvati su treci posle sveda i rusa. Onaj s tabelom preterje, mi ne mozemo imati vise medalja od rusa je tu je bandy, pa ovaj klupski sport. u klubskom sportu smo stanga za ruse a da ne pricamo o spanjolcima.

Hastali šejtan

pre 6 godina

Jugoslavija nikad nije imala reprezentaciju! Zašto, pa pogledate komentare i sve je jasno?! Zašto igra ovaj a ne onaj , previše je Srba ili Hrvata, mora igrati bar jedan Albanac i Makedonac....

Miodrag

pre 6 godina

Od simpaticnog deckica SMS i dobrog fudbalera, napravice kvazi zvezdu koji ce postati omrazen kod navijaci ni kriv ni duzan.
Dzeko je klasa. Bane i Kolarov bi trebali biti uzdanice reprezentacije veterana. Asmir Begic takodje dva puta bolji od Stojkovica

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 6 godina

Dusko Tosic haha...a veliki Edin Dzeko ni na klupi?!
Da podsetim:
VfL.Wolfsburg (GER) 50
Manchester City F.C (ENG) 50
AS.Roma (ITA) 50...malo li je?
A i ne bi vam tu igrao Kolarov bez Dzeka i obrnuto. :))
"FORZA GRANDE ROMA"

Тарми пфк

pre 6 godina

Није реално без Џека , поштено је рећи !! Далеко је ефикаснији од Јовете ..

Podravec

pre 6 godina

Da nije Serpak iz OFK slomio Baki Sliškoviću nogu 1982., da je Miljan imao mu.a pa zvao Marka Mlinarića najboljeg igrača te sezone , da je stavio Pašića na krilo.....eeeee...ŠBBKBB

Hansolo

pre 6 godina

Opet nijedog Albanca.Ncncnc.(Xhaka,Shaqiri,Mustafi).
(Dzerdan, 15. mart 2018 10:42)

Pa naravno.. Albanija je bila druga država.. Jer vi imate neku fudbalsku kulturu.. Sva ta imena što si napisao nisu ni iz Albanije, nego "obučeni" u drugim zemljama kao "fudbaleri".. Zna se u čemu ste vi jaki..

zzz

pre 6 godina

Auuuhhh, pa ovo je NEVIĐENO! Meni ne treba ni jedna od bivših "brača".. Ja sam Srbin/Šveđanin i samo me te dve nacije i tresuju!
(Hansolo, 15. mart 2018 13:25)

Pa vrati se u Srbiju kad je toliko voliš

Music

pre 6 godina

Bilo bi nam svima mnogo bolje i u sportu i u mnogim drugim stvarima. A ovako... svaka cast ako ijedna od bivsih republika prodje grupnu fazu.

Ja

pre 6 godina

Golmani Handanovic Oblak i Subasic
Levi bekovi Kolarov Lulic
Desni bekovi Ivanovic Srna
Stoperi Savic Corluka Nastasic Subotic
Veza Modric Pjanic Matic Rakitic
Krila Tadic Perisic Gacinovic Brozovic
Napad Dzeko Jovetic Mandzukic

Revolt Sempre per te

pre 6 godina

Beoman, pricamo o reprezentacijama i pricamo o najvecim takmicenjima u tih nekoliko najvaznijih sportova. Inace, Partizan i CSKA su dva najtrofejnija SD, odmah posle njih Barselona. Mogao bi malo da poradis na nekim vaznijim stvarima.

croata

pre 6 godina

Edin Dzeko je klasa za Mandzukica.
(nenad rs, 15. mart 2018 20:54)

Njegov problem je sto je trutina.
Igra glavom, sut lijevom i desnom, fenomenalan pregled igre,zna predriblat, podvalit, dzekson ima sve da bi bio jedan od najboljih napadaca ikad. Samo da ima voljni moment recimo tog mandzukica.
I ovako je po meni vec godinama u top tri centarfora svijeta, ali mogao je puno vise..

Kristina

pre 6 godina

zamisljeni tim stvarno jeste super, ali je pitanje ko bi bio selektor i ko bi ih vodio u Rusiju... od toga bi zavisilo mnogo toga...

Nemanja

pre 6 godina

Uvek volim da procitam tekstove ovog tipa, ali sad sam se pokajao.
Sastavljac teksta kao da ima 14 godina.
Stavljanje srpskih bekova je cista glupost, nepominjanje Dzeka, Pjanica, Ibisevica, Corluke, stavljanje Stojkovica pre Handanovica i Begovica... Veoma neozbiljan tekst za, inace jako kvalitetnu sportsku redakciju B92.

Lebaiigara

pre 6 godina

Toliko ne-potreban članak ...Zašto nam se istrazivacko novinarstvo svodi na sentimentalne-navijačke tekstove ,izbegavajući da istražuje-kritikuje malo je reci trenutne kancerogene probleme,u ovom slučaju sporta,jer eto ovo je sportski blok,da ne govorim o drugim sferama naše realnosti.Zato sto je sve idilično?

Dexter

pre 6 godina

Ne razumem ovu nostalgicnost, koja se prozima kroz sve sfere zivota. Okrenite se buducnosti i pocnite da razmisljate realno, aman vise

kepler

pre 6 godina

Kakav crni bane ivanovic?! Svaka cast coveku, odigrao je sta je imao i dosao je kraj. Druga stvar sto nemamo nista ni priblizno dobro na toj poziciji.

Cojle

pre 6 godina

Па људи су изгледа заборавили да Џеко постоји,невјероватно ми је да га не видим ни међу резервама,а сигурно да је у овом тренутку најбољи нападач на простору бивше Југославије.

inpetto

pre 6 godina

Jugo-Kosarka i tim su bili jedinstveni. Secam se te borbenosti i solidarnisti kad su igrali jos svi zajedno i pitam se gde i zasto je to sve nestalo ...

Mantis

pre 6 godina

Kakav bi to tim Jugoslavije bio...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kao što je bio u vrijeme Miljana
Miljanića. U sastavu bi bi prevladavali
Srbi, koje je spomenuti pripremao za
prodaju (Aćimović i kompanija).
Uostalom, nemojte se s tim zamarati,
nema svrhe, a SP-Rusija pokazat će snagu
igrača, koje ste uvrstili na popis.

analiza

pre 6 godina

"...Aleksandar Kolarov – posle nekoliko sezona u Mančester sitiju u kojem je igrao sa dosta oscilacija, Kolarov je odlučio da se vrati u Italiju i prelazak u Romu je bio pravi pogodak. Trener Euzebio Di Frančesko mu je dao dovoljnu slobodu i rođeni Zemunac igra sjajnu sezonu. Stabilan je i pouzdan u odbrani, predstavlja konstantnu pretnju za protivnika što pokazuje statistika – na 34 utakmice u svim takmičenjima je postigao 3 gola i upisao čak 10 asistencija. Sigurno je da će na Mundijalu ove godine biti jedan od glavnih aduta selektora Mladena Krstajića..."

Prestah da citam posle ovog teksta.Kolarov,BEK,da bude jedan od glavnih ADUTA?! Nama medju adutima bek.Na stranu to sto pravi bek igra duz cele linije i sto Kolarov ume povremeno da bude koristan,ali covek je samo bek,nije kreator igre!Uz to pricamo o coveku koji sebe vidi kao zvezdu,bogom danog,koji nas je glupostima upropastio u Hrvatskoj,ako se dobro secam.Dize mi se kosa naglavi pri pomisli na par tetovirani Kolarov-superbrzi Bane.Pretrcavace nas ko stigne u odbrani,jadni Stojke!

zg tom

pre 6 godina

Beoman. Radi se namjerno o periodu od 1992. kada su i SRB i HRV konkurentne kao samostalne države u navedenim muškim ekipnim sportovima. Ne zaboravi šta su Švedi osvajali u rukometu od 1992. - 2002. (12 medalja u tih 10 god. i još dvije u zadnjih 7 g.).

X=iks

pre 6 godina

A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe (zivac5)

1) Reci za selekciju Argentine iz 1990. da je "jedna od najslabijih ikad", blago receno je... bizarno. Maradona na vrhuncu, a osim njega, Olarticoechea i Ruggeri u odbrani, Calderon i Giusti u sredini, a u napadu Burruchaga i... Caniggia(!!!) 2) Osim nije "sam sebe pobedio", jer je utakmica zavrsena 0:0 i resena na penale 3) Sigurno nije bio sastavio all stars ekipu, nego takticku postavu koja je mogla doci do ocigledno postavjenog cilja - penala. 4) Od 120 minuta utakmice. 90 smo igrali s igracem manje (iskljucen Sabanadzovic, neopravdano, samo zato sto je faulirao Maradonu) 5) Iako se skoro 120 minuta igralo na 15-20m od naseg gola, to je bila igra macke i misa, gde smo mi bili - macka. Sve vreme je bilo jasno da se tako moze igrati i 10 dana, a da oni ne mogu dati gol. Stavise, da ako padne gol, da cemo ga dati - mi. Nasi su retki kontranapadi bili mnogo opasniji od njihovog konstantnog napadanja. 6) Cilj je postignut, stiglo se do penala... a to je proslo onako kako je proslo. Piksi promasio, ali je promasio i Maradona. Mozda je bio cudan izbor izvodjaca, ali, to bi moglo znaciti i da se neko od specijalista tog trenutka uplasio. Penali su uvek bili lutrija, sanse 50:50, a te srece nije bilo. Ali, Osim je svoj cilj (tih 50% sansi) postigao. 7) Ti pitas zasto nije sastavio takav tim da pregazi Argentinu. Zato sto bi verovatno bio pregazen.

Nezainteresovan

pre 6 godina

Dzeko u navali, Pjanic na sredini. U rezervi i Kolasinac. Dzeko je najbolji jugoslovenski spic trenutno, a Pjanic uz Modrica i Matica najbolji veznjak. Jako lepo inace tim izgleda, medjutim poznavajuci nas mentalitet, tesko bismo i ovaki dalje od cetvrtfinala....imali smo godinama i godinama ovakve i slicno kvalitetne timove pa uspeha na kasicicu. Sto uopste Bosance ne ubaciste u konkurenciju? I da trener Slaven Bilic ili Slavisa Jokanovic. Pozdrav

Jole

pre 6 godina

A gde su u članku igrači BIH? Džeko, Pjanić, Kolašinac, Ibišević itd... Barem da se neki pomenu u rezervama; Džeko je kvalitet za prvi tim.
Pričao sam sa tatom ('61 godište) o tome, čovek nije jugonostalgičar, kaže kako je to na papiru lepo ali je realnost drugačija. U mnogim manjim sportovima se u prvih 5 najboljih reprezentacija na takmičenjima nađu bar 3 naše. Da smo jedna, zauzeli bismo 1 od 5 mesta, ali niko ne garantuje da bismo stalno i uvek osvajali takmičenje, a time bi neke druge repke van prvih 5 ušle u tih famoznih top 5. Ovako ''naše'' repke pokrivaju veći broj mesta, pa se stiče utisak da više dominiramo. Što se fudbala tiče, kaže da ni onda nije bilo lako sastaviti pravi tim jer uvek se nađu dva na primer odlična leva krila, pa to dovodi do sukoba unutar tima, saveza, jak je pritisak naroda (naročito ako je zakinuti igrač npr slovenac ili makedonac, onda bi se žalili zbog centrizma i veza). Uglavnom sve je bolje na papiru nego u realnosti. Često smo na papiru imali strašne timove a u praksi cvrc, ništa. Ovako podeljenima su nam fudbalski uspesi skromniji (nego u drugim sportovima), ali mnogi igrači koji to zaslužuju ne bi nikada ni zaigrali za repku da smo i dalje Juga. Brazil ima isti problem, koga izabrati da igra. Da se ja pitam, više bih voleo da smo jedna moćna reprezentacija, bila bi to milina gledati, ali to nije nikakva garancija uspeha.

šta ja volim

pre 6 godina

anje ili više sastav je ok,ali ipak moram reći da je daleko ali daleko najbolji napadački tandem Džeko-Kramarič.Oboje briljiraju u jakim ligama,pogotovo Kramarić koji sam drži slabašni Hofenhajm.

mr.wolf

pre 6 godina

Pisem komentar da bih ovim novinarima (mojim Srbendama) skrenuo paznju na "skromnih" 4 igraca Srbije. Realno, osim Matica ne verujem da bi jos neko od nasih prigvirio u prvih 11. Da bi sastav bio realan, "fali" vam bambi Tosic.

bulls

pre 6 godina

pa sead kolasinac mora igrati pre kolarova a bane ivanovic, pa ljudi jesmo srbi ali on je vec 3 godine van forme...mora tu neko bolji

zivac

pre 6 godina

postava SFRJ protiv argentine:
1 Tomislav IVKOVIC (GK)
3 Predrag SPASIC
4 Zoran VULIC
5 Faruk HADZIBEGIC
6 Davor JOZIC
7 Dragoljub BRNOVIC
8 Safet SUSIC
10 STOJKOVIC
11 Zlatko VUJOVIC (C)
15 Robert PROSINECKI
16 Refik SABANADZOVIC

Milojevic, Pancev, Savicevic, Mihailovic, Jugovic, Binic, Boban, Suker, Boksic, Mijatovic... nista. Bilo je tu jos igraca vrhunske klase koji nisu igrali.
A ta selekcija Argentine iz 1990. jedna od najslabijih ikada. Osim Maradone. Osim je uspeo da pobedi sam sebe, igrajuci sa recimo 2. ili 3. postavom. Eto vam odgovor kako bi funkcionisala SFRJ u fudbalu danas. Dok bi se tu poklali Mamic, Terzic, Kokeza, Tole, i svi crnogorski klanovi ko ce svoje igrace da ugura, pa onda puni novine lozenjem na nacionalnoj osnovi... bio bi haos.

RR

pre 6 godina

Ne bi uspeli opet,a zato sto se i na chat ,a ne za vreme Jugoslavije vodilo racuna da bude neko iz svake Republike. Pa brate kad nekog nema znaci da je los ,a ne zato sto je Bosanac,Makedonac...ili sta vec. Ali uvjek je bila briga tudja sujeta nego uspeh na takmicenju. Ali tako nije bilo samo u sportu. Pa zato Juge i nema.

Partizanovac

pre 6 godina

Ima u ovom izboru dosta subjektivnosti.Ivanovicevo vreme je proslo kao i Kolarevo tako da oni ne bi imali mesta u najboltem timu.

Jedan sa brda

pre 6 godina

A gde su braća Džaka, Šaćiri i Mehmedi ;-) I oni su poreklom iz SFRJ, možda bi se opredelili da igraju za domovinu predaka a ne zemlje gde su rođeni ;-)

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

drago

pre 6 godina

Svasta

Ko je bolji na toj poziciji? Pjaca je Juventusov igrac i da se lani nije ozlijedio vjerovatno bi igrao finale Lige Prvaka (makar bi usao s klupe). Portu je zabio za 1:0 u prvoj tekmi osmine.
Sad je u prvom sastavu Schalkea, drugom timu Bundeslige.
Sa 21-om godinom je prodan za 20 miliona (prije ovih velikih transfera).
Da dodam Kolarov ili Lulic.

Volim i ja vas

pre 6 godina

Handanovic mozda i prvi golman, i naravno u prvih 11 Džeko i Pjanic.
Lovren tesko, Perisic mozda, kako god, mogao bi lep tim da se skocka.

Ne pitas se, pa ne brljavi

pre 6 godina

@ "Hvala Bogu nikad više."
(pilgrim, 15. mart 2018 12:06)

A samo da se Vrhovni nasali i kaze da je za Srbiju najbolje resenje..., zaboravili biste tu vasu "zkletvu". Isto kao sto ste zaboravili "Kosovo je Srbija".

Dragan Borca

pre 6 godina

Ovome sto pise da je Juga bila u fudbalu prosecna. Sinak, ili imas 18 godina, ili nemas blage veze o fudbalu. Kako je neko prosecan ko igra 2 finala evropskih prvenstava, polufinale svetskog, plus jos polufinale evropskog, plus 11 polufinala i finala KS,KPK, Kupa Uefa su imali Zvezda, Partizan, Hajduk itd? O cem ti pises covece, Jugoslavija nije bila ni Brazil ni Nemacka, ali reci da je bila prosecna je teska glupost. Sinak, koliko si godina imao kad su "prosecni" Pixi, Robi, Dejo i Susic nadigrali Maradonu? Sinak znas li ti da je "prosecni" Pixi bio u najboljem timu sp pazi sad ovo sa kime na sredini-Mateus-Gaskojn-Stojkovic-Maradona. Malo bolje ti prouci fudbalsku istoriju, ili te neko opasno natrovao ili nemas pojma. Juga je u nekim periodima bila jedna od top svetskih reprezentacija( Sekijeva generacija '62, generacija '90 itd)

dzoni

pre 6 godina

Fudbal mnogo ne pratim ali znam da bi u košarci samo Ameri mogli da igraju sa takvom ekipom...za svaku poziciju po bar 2 igrača koji su glavni u NBA ekipama

Kondor Velizar

pre 6 godina

IMala je Jugoslavija u proslosti i bolje timove, recimo oni iz 74,82 ili 90 godine, pa se, osim onog Osimovog tima, nisu nesto proslavili. Pedesete i sezdesete proslog veka predstavljaju najbolji period jugoslovenskog fudbala, pa bi verovatno nesto slicno bilo i devedesetih, ali znamo sta se sve tada desavalo.

Firenca, Jun 1968

pre 6 godina

Ilija Pantelic
Fazlagic, Damjanovic
Pavlovic, Paunovic, Holcer
Petkovic, Trivic, Musemic, Osim, Dzajic


Tvrdic, Simonovic, Jelovac, Zorga, Rajkovic, Kapicic, Daneu, Cosic, Solman, Plecas, Cermak, Skansi

Ljubljana, Maj 1970

Pozdrav iz Perta, Australija

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) sve ostalo je na nivou pingisa i Morabarabe.Morabaraba zamisli da igramo to.
(Beoman, 15. mart 2018 17:41)


sta ti imas protiv morabarabe? nije lepo ismevati one kojima je morabaraba najvaznija sporedna stvar na svetu...

Coco Bill

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.
(Slobodni Klikeri, 15. mart 2018 14:59)

Bravo, odličan komentar !!! Pošto sam ja strariji i sve što ste napisali je otprilike bilo u to "moje vreme". E sad, ja bi samo još da Vas dopunim. Jedan od sigurnih problema bi bio i kako bi se delio zarađeni novac, to jest koliko bi išlo kojem savezu, a koliko FSJ. Još veći bi bio problem, koliko bi dobili igrači, onda, da li bi te premije bile isplaćivane u čvrstoj valuti, ili u dinarima (taj problem je, recimo, bio na svetskom prvenstvu '74-te) ?!

Gazi

pre 6 godina

Sad se ne cudim zasto Kosovo je nezavisno ! U svajcarski ih ima 5 i 6,ima ih u nemacki tim, belgijski, finski itd, a u tim "jugoslavije " su nepozeljni !

zgslavac

pre 6 godina

Stojković golman Partizana, ispred Šubašića, golmana Monaca, prvi golman francuske lige 2016-17, golman koji je branio u polufinalu LŠ?

Nema mjesta za Kovačića, (Real Madrid), Marka Pjace (Juventus), ali ima za L. Milivojevića (C. Palace) i Mitrovića (Fulham)?

Veoma kreativno

mikri maus

pre 6 godina

sve je to lepo ali bi reprezentacija bila po kljucu kao i ranije i ovaj izbor je pisca teksta i nekih ljudi oko njega ko zna kakva bi teorija bila selektora i koga bi on zvao ali bi cilj kao i uvek bio bedan da se prodje grupa i mozda jos jedno kolo pa na odmor

majstor

pre 6 godina

kakve gluposti! pa ne bi prosli ni grupu kao sto je to bilo x puta u staroj jugoslaviji gdje su kao favoriti otisli a posle grupne faze se vratili.

šta bi bilo kad ne bi bilo

pre 6 godina

Nikada SFRJ nije ni mogla da ima najjači sastav kad se uvek birao po isti broj igrača iz svake republike, nevezano za kvalitet. To bi gospodin novinarčić, koji očito nije ni bio rođen u dotičnoj državi, morao da zna ako se već lati te teme...

Kure

pre 6 godina

Jasno da je autor preterao sa favorizovanjem nasih :) Verovatno da postoji nekoliko igraca ove “reprezentacije” koji bi kod vecine virtuelnih selektora bili medju 11: Savic, Matic, Rakitic, Modric, Pjanic, Mandzukic i Dzeko. Cini se da na ostalim pozicijama ima vise igraca pribliznog kvaliteta. Na golu: Oblak i Handanovic; na levom beku: Kolarov i Kolasinac; na stoperu: Lovren i Nastasic; na desnom beku: Vrsaljko, Lulic i Ivanovic. A svakako bi se, bar medju rezervama, naslo mesta i za: Kovacica, Perisica, Jovetica, Brozovica, Milinkovic - Savica...

Sempre per te Revolt

pre 6 godina

SRBIJA ima 21 zlato, ne 19, a ako ima 2 zlata vise nego ste vi napisali, to znaci da ima i (najmanje) 53 medalje tako da smo sigurno na prvom mestu jer imamo vise zlata od brace, a verovatno i vise medalja ukupno samo se treba setiti jos nekih:-D Elem- kosarka: muskarci 5 (2 SP i 3 EP), zene 1 (1 EP); odbojka: muskarci 3 (1 OI i 2 EP), zene 2 (2 EP); vaterpolo: 10 (1 OI, 3 SP i 6 EP). Ako racunate i DK, onda imamo 22 zlata, i tek onda nikakve dileme nema.

Celalionac

pre 6 godina

Lepa prica , ali svi koji prate reprezentaciju zna da kod nas nikada ali nikada nisu igrali 11 najboljih ... bila to SFRJ , SRJ , SCG ili sada Srbija
zna se da se reprezentacija SFRJ sastavljala po nacionalnom kljucu - dakle u starnpj postavi mora da bude po jedan igrac iz svake od republika .. Setimo se npr samo jednog Stanojkovica ... Nista protiv igraca i coveka , ali sam ubedjen da je tada ako bi se tada pravili koeficijenti na njegovoj poziciji beka zauzimao medju nasim igracima na toj poziciji od 5-10 mesta ...
Dakle selektor prvo mora da prihvati tu i slicne igre a tek onda da se prihvati posla —- Sto su glave letele i najvece afere nastale onda kada smo imali najvise uspeha ...

Gde ja živim

pre 6 godina

Mi hoćemo da izginemo kada sastavljamo reprezentaciju Srbije, a zamislite kakav bi šou tek ovde bio. Baneta i Kolarova je sustigla krštenica, Matić jeste dobar, a Sergej tek treba da se dokaže u reprezentaciji.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne bi izgledao nikako, jer su u reprezentaciji i FS-u oduvek bila previranja. Ma,kako se zemlja zvala. A,zamislite sta bi bilo danas sa toliko menadzera i miliona,starlete,splavovi...pa kad u BG a pripreme dodju neki Mate,Edo,Trajce i Zmago, pa ih neki Dragisa organizovano i unapred ugovoreno povede na bahanalije po splavovima uvece. Celu noc.
Bile bi konstantne svadje preko medija sto igra ovaj,a ne onaj,pa zasto ovoliko Srba,a nema ovoliko Hrvata,a sto nema nijedan Slovenac,Makedonac,Albanac? Ili bi moralo po kljucu,pa bi onda neki iz Srbije,Hrvatske i Bosne morali da izvise zbog tog kljuca,iako su kvalitetniji od nekog iz npr. Slovenije. Pa,drame oko selektora,ihaaaa...da ne pricam. Samo kad se setim drame oko Osima i zasto forsira "svoje" iz BiH, Vujovica,Susica,Skora...a ne igraju mu Suker,Pancev,Robi,Jarni,Dejo...to su bili mini ratovi po novinama oko toga.
Znaci,sve kao danas samo uvecano. Dometi bi bili-plasman na EP i SP svaki drugi ciklus, kao i toliko puta onda i danas.