Nova vest
Rukomet

Utorak, 30.05.2023.

20:16

Legendarni reprezentativac Srbije završio karijeru u 42. godini

Ivan Nikčević, nekadašnji reprezentativac Srbije, odlučio je da okonča profesionalnu karijeru u 42. godini života.

Izvor:

Autor:

Legendarni reprezentativac Srbije završio karijeru u 42. godini
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nikčević je pokrivao poziciju levog krila i bio deo reprezentacije koja je 2012. godine osvojila srebrno odličje na Evropskom prvenstvu.

"Orlovi" su na turniru koji se održavao u Beogradu poraženi u finalu protiv Danske, a Nikčević je u paru sa Rajkom Prodanovićem na drugoj strani činio čuveni par krilnih igrača.

Nikčević je karijeru započeo Sutjeskoj iz rodnog Nikšića davne 1997. godine kada je debitovao sa samo 16 godina. Ubrzo je usledio prelazak u Crvenu zvezdu gde se zadržao sve do 2005. godine i osvojio duplu krunu 2004. godine.

Usledila je "španska epizoda" duga sedam godina tokom kojih je branio boje Altea, Almerije, Portland San Antonia, Granoljersa i Valjadolida.

Potom je prešao u poljsku Vislu, a zatim i porugalski Sporting u dva mandata od po četiri godine. Tokom perioda u Lisabonu je osvojio dva prvenstva i Čelendž kup. Karijeru je završio u španskom Benidormu.

Za Srbiju je na 138 utakmica postigao 506 golova, a od reprezentacije, čiji je u jednom periodu bio i kapiten, se oprostio 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve