Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 11.05.2023.

10:10

Kapiten i selektor Srbije o žrebu: Naizgled lakša grupa

Selektor i kapiten Srbije prokomentarisali su žreb grupa za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će se 10-28. januara 2024. igrati u Nemačkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Kapiten i selektor Srbije o žrebu: Naizgled lakša grupa
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Orlovi" će takmičenje započeti u Minhenu u okviru Grupe C, a rivali će im biti selekcije Islanda, Mađarske i Crne Gore.

Na prvenstvu će učestvovati 24 selekcije koje će se u preliminarnoj rundi takmičiti u šest grupa. Gradovi domaćini biće Dizeldorf, Manhajm, Minhen, Berlin, Hamburg i Keln u kome će se takođe igrati i finalni mečevi.

Kapiten srpskog nacionalnog tima Nemanja Ilić izneo je po završetku žreba svoje utiske i očekivanja.

"Naizgled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i sl, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smemo nikoga da potcenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo”, jasan je kapiten Srbije.

Selektor Srbije, gospodin Antonio Đerona, istakao je veliku važnost i kvalitet samog šampionata.

”Veoma ujednačena grupa, svako svakoga može pobediti. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom verovatno sačekati ekipe poput Španije, Nemačke i verovatno Hrvatske. Imaćemo okupljanje u oktobru i potom dve nedelje pre početka prvenstva da se maksimalno dobro spremimo za sve izazove koji nas očekuju u Nemačkoj"
, rekao je katalonski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve