Nova vest
Rukomet

Sreda, 15.03.2023.

18:58

"Večiti" derbi: Zvezda se osvetila Partizanu

Rukometaši Crvene zvezde su pobedili Partizan rezultatom 29:25 u "večitom" derbiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Duel se odigrao u okviru 19. kola rukometne Superlige Srbije i Zvezda nije uspela da se revanšira za ubedljiv poraz u prvom delu sezone.

Partizan je tog 29. oktobra pobedio Zvezdu rezultatom 35:28, a sada su izgubili nakon pet uzastopnih pobeda u šampionatu.

Zvezda je od samog početka meča nametnula svoj ritam igre, povela je sa 3:1, ali je Partizan uspeo da ih sustigne i u nastavku je bilo pomalo i neizvesno, ali su crveno-beli ipak držali vođsvo pod kontrolom.

Usledio je veliki pad Partizana i čak osam minuta bez pogotka i tokom tog perioda se Zvezda odlepljuje na 12:5, da bi Petrić režirao novu seriju i povratak crno-belih na tri gola zaostatka da bi se na poluvreme otišlo sa 16:12 u korist Zvezde.

Upravo su golmani bili jako važan faktor ovog derbija, pošto je Jelić gotovo besprekorno štitio gol Zvezde, dok se Trnavac mučio sa šutevima "večitog" rivala.

Zvezda je na startu drugog poluvremena igrala sjajno i počela sa pet brzih golova, pa je prednost otišla čak do 22:13 i već tada je delovalo kao da Partizan neće moći da odgovori.

Šutevi sa distance pravili su probleme Trnavcu, dok je Jelić na drugoj strani uspevao da "skida" šanse Partizana, koji je nakon nekoliko odbrana smanjio razliku na 25:17, ali su opet usledili promašaji i primljen gol za 26:17.

Zvezda se dosta oslanjala na bekove, izuzetan je bio taj šut i posebno se ističe gol Vujačića kada je lopta otišla u gornji levi ugao, pa golman crno-belih nije ništa mogao da uradi, a rezultat glasio 27:19.

Pokušao je Partizan da krene na sve ili ništa, ali je zaradio isključenje na nekih sedam minuta pre kraja, a kada su u napad krenuli bez golmana primili su gol sa celog terena za 28:20.

Usledio je jedan jak faul Zvezde, isključenje i sedmerac koji Partizan ne koristi, ali pošto su igrali sa igračem više uspeli su da se spuste na 28:25, nakon sedmerca na tri minuta pre kraja susreta.

Na kraju, Crvena zvezda je pobedila rezultatom 29:25, ali nije uspela da nadoknadi razliku iz prvog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve