Nova vest
Rukomet

Nedelja, 12.03.2023.

21:05

Đerona: Izvinjavam se navijačima, najlošiji meč otkako sam preuzeo ekipu

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je poraz u Norveškoj, u susretu 4. kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Đerona: Izvinjavam se navijačima, najlošiji meč otkako sam preuzeo ekipu
Foto: Profimedia

Norvežani su slavili 35:25 (17:12) i tako se revanširali Srbiji za poraz od pre tri dana u Novom Sadu (25:24).

Selektor Srbije Tono Đerona nije bio zadovoljan učinkom svojih izabranika.

"Nismo imali pravi stav, nismo bili dovoljno fokusirani. Ovo je bio potpuno drugačiji meč u odnosu na Novi Sad. Previše je emocija bilo u četvrtak, pripremao sam momke na potuno drugačiji meč danas, ali smo nažalost odigrali verovatno i najlošiji meč od kako sam preuzeo ekipu. Osim debitantskog nastupa Nikole Zečevića, gotovo da nema pozitivnih elemenata na koje bih se osvrnuo. Nedopustivo je da posle onakve pobede odigramo ovako u revanšu i ovom prilikom se izvinjavam svim srpskim navijačima. Pokušaćemo da analiziramo ovaj meč i izvučemo pouke za naredne utakmice u kvalifikacijama. Za pet nedelja ćemo ponovo biti na okupu i nadam se da ćemo na na utakmicama sa Finskom i Slovačkom obezbediti kartu za Evropsko prvenstvo", rekao je Đerona za sajt RS Srbije.

Mijajlo Marsenić je čestitao Norvežanima na trijumfu.

"Ovo nije bio naš dan. Napravili smo previše grešaka, nismo bili na svom nivou, a selekcije poput Norvežana to znaju da iskoriste. Nismo mogli da im pariramo kada je trčanje u pitanju u prvom poluvremenu. Poboljšali smo igru na početku prvog poluvremena ali je opet usledio pad i nismo imali snage za preokret. Nadam se da je svima jasno da ovakve utakmice ne smeju više da nam se dešavaju, bez obzira na kvalitet protivnika. Iako smo izgubili sa deset razlike, ovo nije prava slika Srbije. Siguran sam da ćemo spremniji, pametniji i odlučniji doći na sledeće okupljanje i obezbediti plasman za šampionat Evrope", poručio je Marsenić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve