Nova vest
Rukomet

Utorak, 17.01.2023.

19:00

Srbija "pregazila" Katar – "orlovi" spremni za drugu fazu

Rukometaši Srbije savladali su Katar rezultatom 34:24 u poslednjem meču grupe E Svetskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Srbija
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Tako će „orlovi“ sa drugog mesta proći u narednu fazu i novu grupu gde ih očekuju mečevi sa Holandijom, Norveškom i Argentinom. Na konto pobede nad azijskom selekcijom, preneće dva boda u borbi za četvrtfinale.

Gledali smo u „Spodek Areni“ sličan meč onom protiv Alžira u prvom kolu. Katar se dugo držao u igri po principu gol za gol. Kada bi se Srbija i odvojila na gol-dva prednosti, protivnik bi se odmah vratio u igru i tako vrati utakmicu u egal.

Razigran je bio Bogdan Radivojević koji je u prvom delu igre predvodio našu selekciju. Pogađao je iz svih pozicija, pa i sa polovine terena na nebranjenu mrežu nakon loše procene taktike protivnika.

Uspeo je u tim minutima i da upiše prve minute na turniru Jovica Nikolić (u ekipi zamenio povređenog Vejina), ali neće po nečemu lepom pamtiti meč u kom je vrlo brzo isključen nakon što je udario protivnika laktom.

Nije selekcija Tonija Đerone dozvolila da je to poljulja, pa je nedugo nakon toga stigla i do tada maksimalnih plus pet, ali je posle toga usledila u najduža kriza Srbije. Čak pet minuta smo bili bez gola, pa smo tako pružili priliku protivniku da izjednači.

Ipak, tim sa Bliskog Istoka to ne koristi. Kako je njihov najbolji igrač Rafael Kapote igrao, tako su se i oni utopili u njegovo "sivilo".

U nastavku je samo jedna ekipa izašla iz svlačionice. Vorkapić, Đorđić i Milosavljev je trio koji je doslovno "pregazio" protivnika.

Nisu našli rešenje protivnici kako da savladaju popularnog Bandu, zbog čega su postajali sve nervozniji, a naš golman je naposletku proglašen za igrača meča. Time je pokazao koliko je falio u prve dve utakmice kada ga nije bilo.

Senku na sjajnu igru u drugih 30 minuta bacilo je isključenje Pešmalbeka, drugi crveni karton za Srbiju, ali je pobeda ono što je najbitnije.

Najefikasniji kod Srbije su bili Radivojević sa sedam i Vorkapić sa šest golova. Đorđić i Marsenić su dodali po četiri gola.

Srbija igra već za dva dana, a prvi rival su Norvežani. Oni i Nemci jedini imaju po četiri grupa u novoformiranoj grupi, dok Srbija i Holandija imaju po dva. Katar i Argentina su bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve