"Samo u Srbiji nema vrhunskog kluba, idu u Mađarsku da prežive"

Selektor Srbije Uroš Bregar sumirao je utiske nakon neuspešnog Evropskog prvenstva naših rukometašica.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Pročitajte još:

* Srbija ispala, skandal isplivao: "Snimaju nas – šta više reći?"
*
Otkriveno kako je Slovenija špijunirala Srbiju FOTO

Kako je rekao u razgovoru za "Sportski žurnal", svestan je da je ovo najgori učinak naše selekcije na kontinentalnim smotrama.

“Znam da je ovo najgori plasman Srbije na Evropskim prvenstvima, ali nismo imali dovoljan broj igračica. To se videlo protiv Slovenije, jer nije bilo rotacije, pa smo pali. Dansku i Švedsku je nerealno da pobedimo, to je vrh svetskog rukometa”, rekao je Bregar.

Dotakao se problema koji postoje u domaćem rukometu.

“Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub koji igra Ligu šampiona. Sve zemlje u regionu imaju bar jedan i kroz njega prolaze sve igračice. Evo primer Krima, sve reprezentativke Slovenije su prošle kroz Krim i to je ogromna prednost", smatra Bregar i dodaje:

“Šteta što nema jakih domaćih klubova. Znam da devojke idu u Mađarsku i igraju za 2.000 evra samo da bi preživele i to ne može da bude pohvalno."

Bregar je stao u odbranu Jovane Stoiljković i Kristine Liščević, koje su kao najiskusnije najpre bile i okrivljene za neuspeh.

“Te devojke su došle bez reči da igraju za reprezentaciju. Neke mlađe koje je trebalo da dođu, nisu bile tu jer nisu želele da se vakcinišu. Meni je to van svake pameti, ali moram da poštujem svačiji izbor. Iskreno, mene je sramota kad ovo izgovaram".

Upravo je Liščević jedini srednji bek Srbije posle Andree Lekić.

“Sa jednim srednjim bekom je nemoguće igrati. Veliko je to opterećenje za Kristinu Liščević. Dok smo imali Jovanu Kovačević mogli smo da rotiramo. Srbija je nekada bila poznata po srednjim bekovima, opaka je konkurencija bila, sad ih nema nigde. Vrhunskog srednjeg beka posle Andree Lekić nigde na vidiku. Posle Liščević ne ostaje skoro niko”, zaključila je Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.