Nova vest
Rukomet

Subota, 02.07.2022.

23:00

Đerona: Grupa nije laka

Selektor rukometne reprezentaciji Srbije izjavio je da grupa u kojoj će naša selekcija igrati na Svetskom prvenstvu 2023. "nije laka".

Izvor:

Autor:

Đerona: Grupa nije laka
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Žrebom u Katovicama određeno je da će Srbija igrati u Grupi E, zajedno sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom ekipom na prvenstvu Afrike.

"Smatram da grupa nije laka. Tu su Nemačka, Katar, a mogu da dođu i Alžir ili Maroko. Zatim nas očekuje ukrštanje sa Grupom F, za koju mislim da je najteža na prvenstvu. U Grupi F su Norveška, Severna Makedonija, Argentina i Holandija, teška grupa za ukrštanje", izjavio je Đerona.

Đerona je rekao i da je cilj Srbije, ako bude u kompletnom sastavu, da u dalje takmičenje ode sa maksimalnim brojem pobeda.

"Ako odemo na prvenstvo u najjačem sastavu i ako nas mimoiđu povrede, očekujem da u drugu rundu takmičenja odemo sa maksimalnim brojem pobeda. Neće biti lako, nijedan meč na ovom nivou nije lak, ali verujem da su igrači spremni za ovaj izazov", dodao je Đerona.

Reprezentativac Srbije Vladimir Cupara izjavio je da je Nemačka "favorit u grupi" ali da Srbija "ima kvalitet da napadne prvu poziciju".

"Mislim da smo imali dobar žreb. Nemačka je favorit, ali imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Protiv Katara i petoplasirane ekipe Afrike očekujem pobede. Na nama je da se što bolje spremimo za prvenstvo", rekao je Cupara.

Svetsko prvenstvo 2023. na program u je od 11. do 29. januara, i održaće se u Švedskoj i Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve