Nova vest
Rukomet

Sreda, 26.01.2022.

20:00

Karabatić nosio Francusku – olimpijski prvak od očaja do sjaja!

Rukometaši Francuske su obezbedili plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pobedom nad Danskom (30:29) u poslednjem kolu Grupe 1 glavne faze EURO-a.

Izvor: MT

Autor: MT

Karabatić nosio Francusku – olimpijski prvak od očaja do sjaja!
Profimedia

Olimpijskom prvaku bio je dovoljan i bod za plasman dalje, došli su do dva, te tako iz daljeg toka takmičenja eliminisali Island, a sebe postavili na prvo mesto u grupi.

Rival u polufinalu biće im Švedska, dok će se Danska sastati sa Španijom.

Selektor Nikolaj Jakobsen je rešio da odmori Mikela Hansena i Matijasa Gidsela, dok Niklasa Landina nije bilo u prvom poluvremenu.

Zamene za njih su bile adekvatne, golman Kevin Meler je u tih 30 minuta sakupio osam odbrana, nasuprot kolega sa druge strane, koji su zajedno imali jednu jedinu.

Prvi golman Vensan Žerar je prvu intervenciju imao tek u 44. minutu, a rešenje nije pronalazio ni za Jakoba Holma, ni za Niklasa Kirkelokea.

Danska je konstantno vodila, držala rivala na 4-5 golova razlike, u drugom poluvremenu su se Mem i Ričardson probudili, ali je Fabregas petnaestak minuta pre kraja zaradio isključenje i tako dodatno otežao posao.

Činilo se da će Danci privesti kraju posao, međutim, Žerar je pronašao ritam, Karabatić i Mem na drugoj strani su povukli, Deska pogađao bitne penale, te su u 57. minutu stigli do izjednačenja.

Nisu se tu zaustavljali, iskoristili su greške i promašaje Danske u finišu, te na kraju stigli i do pobede.

Nikola Karabatić, iako je imao samo tri gola na svom kontu, igrom u odbrani, asistencijama, energijom i liderstvom predvodio je svoj tim do preokreta.

Od njegovih saigrača najefikasniji su bili Dika Mem i Igo Deska sa po osam golova, dok je Len dodao tri.

Kod Danske je najbolji bio Kirkeloke sa 10 pogodaka, ali je u završnici imao možda i ključnu grešku. Uz njega, istakao se i Holm sa devet golova.

Polufinala su na programu u petak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d