Najbolji hrvatski rukometaš: Iz kreveta na teren, teško dišem

Najbolji hrvatski rukometaš Luka Cindrić smatra da je Evropsko prvenstvo trebalo da se otkaže.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Koronavirus pravi velike probleme reprezentacijama, a srednji bek Barselone je kroz karantin prošao neposredno pre starta kontinentalne smotre.

Preskočio je Francusku, a onda se vratio za meč sa Srbijom u preliminarnoj rundi.

"Koliko sam bio, desetak dana u karantinu, doslovno sam iz kreveta ušao unutra čim su mi rekli da mogu da igram. Baš sam pre utakmice s Dancima razgovarao sa momcima iz Francuske koji su sa mnom u Barseloni (Mem, Ričardson, Fabregas) da je to sve ludo, da se nije smelo igrati u ovim uslovima. Sad je korona svima počela da ulazi u ekipe, kao što je nama od početka. Nema smisla tako igrati, ovo je moralo da se odloži. To je za igrače obično mučenje, inkvizicija", rekao je Cindrić i dodao:

"Sve smo učinili da se vratim, no puno se brže umaram, jako teško dišem nakon većeg napora, nemam toliki kapacitet pluća, vidim da mi nedostaje snage. Nisam trenirao, došao sam ovamo i samo igram. Niko nije objektivan i ne govori da mi nemamo toliku rotaciju kao Danci, Francuzi... Francuzi je imaju, imaju igrača na izvoz pa su ih opet Islanđani nadigrali bez problema. Oni mogu da dovedu iskusne i jake igrače, mi moramo dovoditi mladiće koji su pokazali da znaju i mogu, ali to ipak nije isto. Iskustvo je presudno. EHF i IHF mogli bi malo više da gledaju na nas, na naše zdravlje. Ovo je bilo takmičenje koje se nije smelo održati sada, u vreme kad korona svuda divlja."

Hrvatska je izgubila sve šanse da se nađe u polufinalu, a ostali su joj mečevi sa Islandom i Holandijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.