Nova vest
Rukomet

Petak, 21.01.2022.

12:35

Euforija u CG posle Hrvatske: "Verujte mi, idemo po medalju"

Crnogorci i dalje slave najveću pobedu u istoriji tamošnjeg rukometa – nad Hrvatskom.

Izvor: MS

Autor: MS

Euforija u CG posle Hrvatske:
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Prva ikada u drugoj fazi EURO za "lavove" izazvala je odjek u regionu, kako zbog rezultata 32:26, tako i zbog fantastične igre i borbenosti tima Zorana Roganović.

Euforija u Crnoj Gori je dostigla vrhunac toliko da čak ni medalja nije nedostižna.

"Uvek sam verovao u ove momke. Sad verujte vi meni kad vam kažem, dosanjaćemo medalju", kaže direktor Rukometnog saveza Crne Gore Draško Mrvaljević.

Crna Gora ima dva boda u glavnoj fazi i moraće da pobedi Holandiju, Francusku i Island kako bi imala šansu za polufinale.

"Ponosan sam na ovu ekipu, čini mi se da smo na ovom prvenstvu, nakon onoliko problema, sazreli za timsku igru i duh. Zbog toga igramo ovako dobro, nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je odlični šuter Nemanja Grbović.

Meč sa Holandijom je u subotu od 15.30 u Budimpešti.

"Imamo dan pauze da dobro odmorimo, oporavimo se i pripremimo za sljedeći meč. Nemamo pritisak, ispisali smo još jednu stranicu istorije. Prelijep je osjećaj, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Holandiju smo gledali, igra brzo, ima dobre igrače, ali vidjećemo šta će od njih ostati, a šta od nas nakon testova na koronu", poručio je Grbović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve