Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 20.01.2022.

18:33

Selektor Hrvatske: Matematika je jasna

Rukometaši Hrvatske već posle prvog meča glavne faze EURO izgubili su skoro sve šanse za polufinale.

Izvor: MS

Autor: MS

Selektor Hrvatske: Matematika je jasna
Foto: Profimedia

Crna Gora je očitala lekciju "kaubojima" 32:26 i ostavila ih bez ijednog boda, a tek im slede mečevi sa Danskom, Islandom i Holandijom.

Selektor Hrvoje Horvat objasnio je lošu partiju.

"Otvorili smo nervozno, nismo uspeli da igramo našu igru. Hteli smo u pet ili 10 minuta da slomimo rivala koji je igrao strpljivo, a golman im je povezao nekoliko obrana. Nismo uspeli da se branimo, zaslužena pobeda Crne Gore", rekao je Horvat.

Horvat je svestan da će teško "kockasti" u samu završnicu.

"Nervoza je bila prisutna, promašivali smo otvorene šanse na početku. Nije trebalo da se obaziremo na rezultat, bio je dogovor da ne gledamo semafor bez obzira šta se događa. Crna Gora ima iskusne igrače i znala je da odigra partiju šaha. Imaju kvalitet, nismo ih potcenili", rekao je Horvat i iskreno konstatovao:

"Matematika je takva, znali smo da ulazimo u nokaut-fazu i znamo šta ovaj rezultat znači. Moramo da se skupimo i bolje da izgledamo, ne ovako nervozno", dodao je.

Hrvatska u subotu igra protiv Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve