Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 20.01.2022.

13:12

Koronavirus "pokosio" Nemce, EHF im odbio zahtev

Rukometna reprezentacija Nemačke odigrala je prvu fazu Evropskog prvenstva kao iz snova, a onda se pred početak druge faze desio kolaps.

Izvor: SS

Autor: SS

Koronavirus
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Naravno, problem je napravio koronavirus koji je, pred meč koji u četvrtak "panceri" igraju protiv Španije, na kovid listu dodao još trojicu igrača.

U pitanju su: Sebastijan Hejman, Kristof Štajner i Đibril Em Benge, pa selektor Alfred Gislason trenutno raspolaže samo sa 13 rukometaša.

Zbog toga je postavljeno pitanje hoće li Nemačka ostati na turniru, a tamošnji rukometni Savez je uputio zvaničan zahtev da se meč protiv Španaca odloži.

Međutim, taj zahtev je EHF odbio iz nekoliko razloga: Španiija bi u tom slučaju igrala tri meča u četiri dana, televizijski raspored već je utvrđen, osoblje u dvorani nije u mogućnosti da realizuje odlaganje za neki drugi dan i uticalo bi na generalnu regularnost takmičenja.

Stoga je zahtev odbijen i meč će se odigrati u četvrtak sa početkom u 18.00.

Nemačka posle prve faze ima sve tri pobede i u novoformiranu grupu je prenela dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve