Nova vest
Rukomet

Sreda, 19.01.2022.

19:36

Crnogorci naoštreni za Hrvatsku: Patriotskog naboja neće faliti

Rukometaši Crne Gore i Hrvatske sastaju se na startu druge faze Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: MS

Autor: MS

Crnogorci naoštreni za Hrvatsku: Patriotskog naboja neće faliti
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Balkanski derbi je već sada dobio jaku uvertiru, pre svega iz Crne Gore.

Preko Slovenije, Crnogorci su se dokopali Budimpešte, ali nemaju nameru da se na tome zaustave, što govore i reči selektora Zorana Roganovića.

"Posle toliko godina, stigla je nagrada. Momci su pokazali da su najuspešnija generacija rukometaša Crne Gore i ovog puta im čestitam na tome. Pokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima", rekao je Roganović, a prenose Vijesti.

Crna Gora u drugu fazu ulazi jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su zbog pozitivnih testova na koronavirus propustili prvi deo.

"Hrvatska se suočava sa onim što smo mi donekle prošli. Vidimo po njima da razmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Biće patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici", poručio je Roganović.

Veruje da Crna Gora može da iznenadi i "kauboje".

"Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat", zaključio je crnogorski selektor.

Meč Crne Gore i Hrvatske igra se od 15.30 u sredu.

Obe selekcije su otišle u drugu fazu bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve